Näin kesähelteillä ei yhden hengen taloudessa haluaisi käyttää hellaa turhaan, niin tuli mieleen idea hauduttaa 3:n minuutin pikariisiä kahvinkeittimen suodatinsuppilossa.
Täysi keittimellinen on ilmeisesti noin litra vettä ja lämpötila on vedellä kai yli 90 astetta, eli ei kiehuvaa kuten tavallisesti riisiä keittäessä. Mutta kypsyykö riisi matalammassa lämpötilassa?
Pikariisiä kahvinkeittimellä?
12
1188
Vastaukset
- raisögen
Kyllä mä vain ihan suosiolla ottaisin sen kattilan esiin ja valmistaisin riisin kuten se pitää tehdä eli 1:2 (riisin ja veden suhde) ja vesi kiehumaan, vähän suolaa, riisit sekaan, 10 minuuttia keittäen ja 5 minuuttia hauduttaen jälkilämmöillä virtaska pois päältä.
Ja näin saat täydellisen riisin ruokaan kuin ruokaan.
Aina löytyy näitä propellipipoja, jotka haluavat muka "helpottaa" elämäänsä käyttämällä "kekseliäästi" eri värkkejä kuten leivänpaahdinta, kahvinkeitintä, mikroa jne...ruokansa laittoon vaikka helpoin tapa on se perinteisin eli pannut ja kattilat käyttöön.
Riisiä ei sitten kannata kauaa jääkaapissa säilyttää ellei halua mahavaivoja - http://www.iltalehti.fi/terveys/2015020319138696_tr.shtml.- not.not
Mä en kyllä keittäis 3 minuutin riisiä 10 minuuttia, ellei sitten halua riisi mössöä syödä.
- Huoneessa_28_astetta
Kiitos raisögen kommentistasi. Pohdin tätä ideaani sen vuoksi, koska asuntoni menee näin helteillä liian kuumaksi. Kylminä vuodenaikoina keittelen riisit ja ohrat tottakai tavallisesti, mutta nyt ei halua kyllä yhtään ylimääräistä lämpöä ja vesihöyryä. Liesi hohtaa vielä puolen tunnin päästäkin lämpöä, kun sitä on käytetty.
Riisinkeitin olisi varmasti paras ratkaisu, mutta en pieneen asuntooni halua harvoin käytettäviä turhakkeita ja tavallinen riisi vaatii muutenkin paljon lämpöenergiaa. Pikariisi olisi vaan oikeasti hyvä lisuke, jos sen pystyisi tekemään minimaalisesti jotain olemassa olevaa laitetta hyödyntäen.
Kysymys on tosiaan vaan siitä, että pitääkö riisiä keittää, vai kypsyykö se viileämmässäkin vedessä? - noudataohjeita
Huoneessa_28_astetta kirjoitti:
Kiitos raisögen kommentistasi. Pohdin tätä ideaani sen vuoksi, koska asuntoni menee näin helteillä liian kuumaksi. Kylminä vuodenaikoina keittelen riisit ja ohrat tottakai tavallisesti, mutta nyt ei halua kyllä yhtään ylimääräistä lämpöä ja vesihöyryä. Liesi hohtaa vielä puolen tunnin päästäkin lämpöä, kun sitä on käytetty.
Riisinkeitin olisi varmasti paras ratkaisu, mutta en pieneen asuntooni halua harvoin käytettäviä turhakkeita ja tavallinen riisi vaatii muutenkin paljon lämpöenergiaa. Pikariisi olisi vaan oikeasti hyvä lisuke, jos sen pystyisi tekemään minimaalisesti jotain olemassa olevaa laitetta hyödyntäen.
Kysymys on tosiaan vaan siitä, että pitääkö riisiä keittää, vai kypsyykö se viileämmässäkin vedessä?Riisi kypsyy kuten paketissa on mainittu kypsymiseen eikä mitenkään kikkaskonstein kahvinkeitimellä, leivänpaahdinnella tms. siis ihan kattilassa ja ohjeiden mukaan eli 1:2 keittäen 10 minsaa ja antaen hautua 5 minsaa tuloksena täydellinen riisi ruokaan kuin ruokaan. Kokojyvä-basmatia taas saa keittää reilut puolisen tuntia ja hauduttaa vartin verran ennenkuin se on syötävää.
- vittukunoonvähänkyrpä
not.not kirjoitti:
Mä en kyllä keittäis 3 minuutin riisiä 10 minuuttia, ellei sitten halua riisi mössöä syödä.
Itse en edes ajattelisi 3 minuutin pikariisiä ravinnokseni - sehän on jo tehty valmiiksi ja yhtiön kautta muutettu.
Riisini on aina itse keitetty ja parhaasta laadusta vaikkakin Risellan Himalaja Basmatia ei nykyään enää löydy hyllyistä - paras riisi niin maun kuin keittämisen suhteen (vähiten kuohuntaa).
Mutta kuten aina - parhaimmat tuotteet vain poistetaan myynnistä ja bulkki-tavara korvaa tilan kuten unclebens-tuotteet. - mössön.tekijä
noudataohjeita kirjoitti:
Riisi kypsyy kuten paketissa on mainittu kypsymiseen eikä mitenkään kikkaskonstein kahvinkeitimellä, leivänpaahdinnella tms. siis ihan kattilassa ja ohjeiden mukaan eli 1:2 keittäen 10 minsaa ja antaen hautua 5 minsaa tuloksena täydellinen riisi ruokaan kuin ruokaan. Kokojyvä-basmatia taas saa keittää reilut puolisen tuntia ja hauduttaa vartin verran ennenkuin se on syötävää.
Kolmen minuutin riisiä ei edelleenkään kannata keittää 10 minuttia ja haudutella päälle.
ÄLKÄÄ SIIS USKOKO tätä tyyppiä. Tulee mössöä aloittelijat näillä ohjeilla. - laatu.tietoinen
vittukunoonvähänkyrpä kirjoitti:
Itse en edes ajattelisi 3 minuutin pikariisiä ravinnokseni - sehän on jo tehty valmiiksi ja yhtiön kautta muutettu.
Riisini on aina itse keitetty ja parhaasta laadusta vaikkakin Risellan Himalaja Basmatia ei nykyään enää löydy hyllyistä - paras riisi niin maun kuin keittämisen suhteen (vähiten kuohuntaa).
Mutta kuten aina - parhaimmat tuotteet vain poistetaan myynnistä ja bulkki-tavara korvaa tilan kuten unclebens-tuotteet.Itse syön reformin luomuriisiä. Keittoaika 35-40 minuuttia. Basmatia ja jasmin riisiä jos teen aasialaista yms. 3-10 minuutin riisit jätän kauppaan.
- pompcake
Kokeile ennemmin mikrossa kuin kahvinkeittimessä niin voi jopa tulla ihan syömäkelpoista lisuketta!
- Huoneessa_28_astetta
Meillä ei ole mikroaaltouunia. Vedenkeitin on kyllä teeveden keittoon ja sillä saa kiehuvaa vettä, mutta sinne ei oikein riisiä voi laittaa ja menisi muutenkin idea helposta riisistä, jos laitetta joutuu putsailemaan käytön jälkeen tarpeettoman pitkään.
- onnistuu.kyllä
Huoneessa_28_astetta kirjoitti:
Meillä ei ole mikroaaltouunia. Vedenkeitin on kyllä teeveden keittoon ja sillä saa kiehuvaa vettä, mutta sinne ei oikein riisiä voi laittaa ja menisi muutenkin idea helposta riisistä, jos laitetta joutuu putsailemaan käytön jälkeen tarpeettoman pitkään.
3 minuutin riisi kyllä kypsyy keitetyssä vedessäkin. Pojat on töissä tehneet kun on lyhyet tauot. Joku termos voisi olla paikallaan joka pitää lämpöä yms..
- Huoneessa_28_astetta
onnistuu.kyllä kirjoitti:
3 minuutin riisi kyllä kypsyy keitetyssä vedessäkin. Pojat on töissä tehneet kun on lyhyet tauot. Joku termos voisi olla paikallaan joka pitää lämpöä yms..
Kiitos!! Tämä oli hyvä vinkki, koska termospullo löytyy! Ei kyllä olisi tullut muuten mieleen. Hyvinhän riisin siellä termoksessa pitäisi hautua. Varmaan jopa tavallinen riisi saattaisi toimia?
- t.e.kijä
Huoneessa_28_astetta kirjoitti:
Kiitos!! Tämä oli hyvä vinkki, koska termospullo löytyy! Ei kyllä olisi tullut muuten mieleen. Hyvinhän riisin siellä termoksessa pitäisi hautua. Varmaan jopa tavallinen riisi saattaisi toimia?
Töissä pojat tekee tosiaan keittoja, riisiä yms. termosmukiin. Sopiva välipala mukillinen. Itselläni "tavallinen" riisi on 30-40 minuutin riisiä, joten se tuskin onnistuu termoksessakaan, mutta 10 minuutin riisi saattaa onnistuakkin.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mielessäni vieläkin T
Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän402092Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita
Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p471644Persut petti kannattajansa, totaalisesti !
Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,291491- 251468
Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa
Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k61441Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?
Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.11415Sinäkö se olit...
Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis21397Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat
Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin11331Hyvää yötä ja kauniita unia!
Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä21250Lepakot ja lepakkopönttö
Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta61229