Miksi Aasiasta tuodaan marjanpoimijoita

pikkuse_simasuu

Meillähän on maa täynnä somalialoisia koneinsinöörejä, joilla paperit hukassa. Kai niillä lihaksilla marjankin noukkis?

34

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bonobo3

      Miksi vaivautuisivat, kun on olemassa TAIKASEINÄ? Tyhmä paljon töitä tekee, viisas pääsee vähemmällä.

      • whattheshit

        Meinaatko sitä Anne Holmlundia eli sen velipaskaa?


      • Rysty-Arska

        Samart on mies eikä marjanpoimija.


    • vlkhfdds

      Suomen somalit ovat kunniakansalaisiamme joilla ei ole työvelvoitetta vaan kela ja sossu huolehtivat heidän korkeasta elintasostaan johon kuuluvat mm. virkistävät lomat Somaliassa jossa ei enää ole sodittu maailmanaikoihin.

    • hyväuskoiset-suomalaiset

      Oletko aivan varma, ettevät ne ole matkustaneet "kesälomilleen" entiseen kotimaahansa , josta "henkensä edestä pakenivat", ja "joka on edelleen NIIIN vaarallinen ja levoton", mutta jossa , yllätys-yllätys, voikin lomailla? Jo ainakin toistakymmentä vuotta sitten eräskin tyttö kertoi jossain viikkolehdessä olleensa siellä lomalla yli vuoden ja kuumaa oli....

      • vihervashinttilesbo

        TAIKASEINÄSTÄ saa AK-47:aan patruunarahaa.


    • EiJaksaPoimia

      Somppu saa sossusta enemmän.

      • uh_oh

        Ja sompun hyysääjä saa verorahoista ministerinliksaa. Melkein yhtäpaljon kuin YLEVEROLOISET:


      • tittelit_ensin
        uh_oh kirjoitti:

        Ja sompun hyysääjä saa verorahoista ministerinliksaa. Melkein yhtäpaljon kuin YLEVEROLOISET:

        Oletteko koskaan kuulleet, että vastaanottokeskuksissa olisi muita kuin luuviuluja vihreitä päällikköjä / johtajia?


      • idioottifemakko
        tittelit_ensin kirjoitti:

        Oletteko koskaan kuulleet, että vastaanottokeskuksissa olisi muita kuin luuviuluja vihreitä päällikköjä / johtajia?

        vihreä vasemmistoÄMMÄ elää titteleillä. Ja sitten huutaa ettei saa asentajan liksaa. Mistä löytyisi korkeakoulu noille opetetuille lepakoille. Aivopestyille jopa.


    • eipoimiei

      Eivät voi koska heillä on tärkeä tehtävä rikastuttaa kulttuuria.

      • että-tolleen

    • vieraatko_töihin
      • RKP.Neikerit

        Ruotsin suomalaiset eivät aikanaan ottaneet karjalan pakolaisia. Nyt sitten neikereitä. Ovatko ruotsinkieliset lähempänä neikereitä kuin suomalaisia?


      • lkgfjhfs
        RKP.Neikerit kirjoitti:

        Ruotsin suomalaiset eivät aikanaan ottaneet karjalan pakolaisia. Nyt sitten neikereitä. Ovatko ruotsinkieliset lähempänä neikereitä kuin suomalaisia?

        Tarkoitit varmaan suomenruotsalaiset.


    • Blaach

      Syynä on Suomen vetelä työllistämispolitiikka. Työttömät saavat kieltäytyä miltei kaikesta työstä. Pitäisi siirtyä Tanskan malliin, missä hommat ovat kireämpiä. Pakolaisilla on vielä se lisärasite, että he eivät saa olla työssä. Tämä hyysääminen on siis suurimmaksi osaksi vetelien vasemmistovirkamiesten aikaansaannosta.

      • marjanpoimijansukua

        Miksi työtön kieltäytyisi työstä jolla tienaa monta tonnia kuukaudessa puhtaana käteen? Laiskuusko on syynä työttömyyteen? Ennen sanottiin, että "tekevälle töitä löytyy", mutta löytyykö enää tekijöitä, kun noin kaukaa täytyy matkustaa työhön jota vielä tekee myös minun mummoni, eli ei se kovin raskastakaan voi olla.


      • hyiokksetusta

        Somaleilla aidsiset sormet, kaivevelevat pyllyreikiä..ja pimpsoja.!


    • marjanpoimijana_vielä

      Marjat mätänee metsiin. Miksi nykysuomalaiset itse eivät viitsi enää mennä metsään keräilemään marjoja?
      Itse olen sitä sodanjälkeistä sukupolvea jonka velvollisuutena oli mennä metsään marjoja poimimaan. Jo 1940-50 luvun lapsena oltiin marjassa ja näin saatiin kelalriin kootuksi talvea varten runsas marjasato myös metsän marjoista. Ja osa marjoista jopa myytiin torilla jotta saatiin rahaa.

      Nyt, nuoriso istuu kaiket päivää tietokoneen ja telkkarin ääressä eikä kunto edes kestäisi lyhyttäkään päivää olla marjametsässä. Mutta silti marjat ja marjaruuat KYLLÄ maistuisi mutta ei haluta itse nähdä sitä marjan keruun vaivaa.
      Jonkunhan ne marjat on sieltä kerättävä. Nyt sen tekee MUUALTA tulevat marjanpoimijat. Laiskat ne eniten rutisee marjanpoiminnasta.

      Eläkeläisenä itsekin menen metsään vointini mukaan ja pakastimessa on parhaimpina vuosina jopa 40-50 kiloa metsänmarjoja jotka on itse poimittu. Ongelmana lähinnä on vain kuljetuksen puute koska minulla ei ole omaa autoa.
      Moni ei enää viitsi edes lähteä autollaan metsäteiden varteen odottelemaan marjastajia. Moni keskittyy vain rutisemiseen väärän värisistä marjanpoimijoista.
      Laiskuus teettää tätäkin.

      • tiedätkömitähöpötät

        Jotta marjanpoiminnalla saa elantoa. pitää poimia n. 65 kg/päivä, eikä satokaudessa. Marjakilosta (puhdistetusta) saa vähän toista euroa jos hyvin menee.Marjanpoimijoiden pitää itse maksaa saamastaan palkasta autokulut metsämaille,(vuokra, vakuutukset ja bensa marjojen kuljetukseen sille joka ne ostaa), majoittuminen marjaseudulle ja tietenkin ruoka. Marjanostajapohatat teettävät työn yrittäjäperiaatteella = et ole työntekijä vaan yrittäjä, mikä johtaa työttömyyskorvausten kieltämiseen marjanpoiminnan päätyttyä, kunnes olet jossain palkkatyössä ja saat sen jälkeen vasta saa oikeuden työttömyysturvaan. Tämä on esteenä sekä työttömien että somalien marjanpoiminnalle. Thaipoimijat ovat Suomessa niin vähän aikaa, ettei ns. yrittäjäpanoksella työskentely aiheuta mitään seurauksia heille, toisin kuin Suomessa asuville.
        Muuten se sinun mainostamasi 50 -60 kg marjoja kellariisi vuodessa, ei vastaa kuin YHDEN huonon päivän marjanpoimintaa. Jos tarkoitit taas että pitäisi kerätä itselleen säilöön, niin hommassa on pointtia, jos asunnossa on kellari. Useimmissa kaupunkiasunnoissa ei vaan ole kellaria, eikä enää monissa maaseutujenkaan asunnoissa..


    • Aamunaurut

      Nosti hymyn huulille jo heti aamusta koko mielikuva. Somali marjametsässä! :-D Kävishän se, jos ei ole kelleen niin nökön nuukaa saadaanko sitä marjaa koottua desin vertaa. Kummallista porukkaa kaikenkaikkiaan enkä oikein itse keksi mihin he oikeastaan soveltuisivat parhaiten.

      Sitten voisi tehdä tietenkin niin että laittaisi aasialaiset ja somalit rinta rinnan vaikka mansikkapelolle ja katselisi kun toiset eksyy aiheesta tunnissa, istuu ja ihmettelee ja toiset taas tekaisee suit sait 10 ihmisen päivän työt siinä samaisessa tunnissa... :-D Olisiko jonkun tosi-teeveen paikka vaikkapa? Siitähän voisi tulla aika hyvä sarja.

    • tuntuukomusta

      Somppuloiset ovat HERRAKANSAA ei niitä voi työllä rasittaa.On tarjottava mukisematta somppuloisille lomamatkoja juurilleen Afrikan sarveen ja muuta ylellisyyttä ihan meidän verorahoistamme.

    • Kuuluukokulttuuriin

      Rahtihameet ja kulmahousut marjametsään kanssa. Vai pelkääkö seurueet että eläke katkaistaan jos yllätetään rehellistä työtä tekemässä.

    • sekin

      mitenkä marjastaminen liittyy työttömyyteen pelkästään kun osalla duunadeilla on kesä loma mutta ostelevat marjat torilta perattuna pakastimiin .

    • kaksi_kärpästä

      Siinä voisivat myös ne pyllistelyhommat hoitaa työn ohessa. Kompassi mukaan, että tietävät mihin pyllistää.

    • fxgfgfg

      Kuka söisi somaloisten saastuttamia marjoja?

    • Mielenkiintoistahm

      Samalit siis keräisivät ja tienaisivat enemmän marjoilla kuin maitonaamatavikset, hm...

    • sosososooomaaali

      Somalimies on viitakon kuningas eikä sen kuulu tehdä töitä. Somalinainen voisi poimia mansikoita mutta kun sen täytyy palvella viitakon kuningastaan niin ei se voi käydä kuin moskeijassa pyllistelemässä.

    • metsämökinmummo

      Työntekijät tulevat aasiasta, ovat jo kauan tulleet. Kaikki muut ovat heihin verrattuna patalaiskoja. Lapsenlapset eivät tee muutakuin tuijottavat kännykkää ison mahansa päällä.
      Oi aikoja, oi tapoja. Nykynuoret mieluummin kuolisivat kuin tarttuisivat talikkoon. Harva edes tietää mitä sillä on tehty.

      • staubgefaari

        Tässäkin tuo todetaan, työ ei kelpaa suomalaisille. On järjetöntä valittaa työttömyyttä niin kauan kuin työntekijöitä on PAKKO tuoda ulkomailta saadakseen työt tehtyä.


      • tämäkin_vielä

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe