21,5 pistettä turun kokeesta

dhfdbfdh

Sain siis Turun pääsykokeesta säälittävät 21,5 pistettä, sisäänpääsyyn vaadittiin 46,5 pistettä. Huomasin myös että olen viimeisellä varasijalla joten eikö tämä siis meinaa sitä että vedin kokeesta alimmat pisteet?

Kannattaako tällaisilla paskapisteillä edes yrittää ensi vuonna uudestaan ? :(((((((
Luin mielestäni todella ahkerasti mutta silti koe meni huonosti.

14

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yksykdjtrsj

      ei meinaa että alimmat pisteet, koska mukana on se pykälä että pitää saada "vähintään 60% kokeeseen osallistuneiden pistekeskiarvosta" että voi vastaanottaa opiskelupaikan. eli on siellä huonompiakin pisteitä, mutta heillä on hylätty, sinulla on varasija.

      moni pääsee kouluun vasta useammalla yrityksellä, kuten itsekin aion tehdä. jokainen yritys opettaa sekä lukemista yleisesti että oikeustieteellisen tekstin lukemista, joten ensi vuonna saa paremman tuloksen, jos pystyy vähintään yhtä paljon panostaa ja on vähintään yhtä hyvä motivaatio.

    • sisäänensivuonna

      Yrität tietysti ! Oikikseen ei yleensä pääse ekalla kerralla ja ensi vuonna olet kokeneempi. Häntä pystyyn vaan! Paahdat keväällä sitten. Tsemppiä! Kolmannella sisään päässyt.

    • Oikista

      Riippuu ihan siitä lukemisen laadusta. Ei riitä että toteat vain että luit mielestäsi hyvin. Jos haet ensi vuonna uudestaan kannattaa miettiä onko lukutekniikassa kehitettävää ja onko Turku ainut vaihtoehto.

      Itse kun pääsin oikikseen sisälle tein muistiinpanoja ja luin noin 5 tuntia joka päivä kirjojen ilmestymisestä lähtien, mutta tämä tyyli toimi minulla pääsykokeessa. Tämän lisäksi harjoittelin vanhoja pääsykoe kysymyksiä ja kävin etävalmennuskurssin. Tämä lukutekniikka toimi minulla, sen takia onkin tärkeää että löydät oman tyylisi omaksua pääsykoekirjoissa vaadittavat asiat.

      • aloituspostaaja

        "onko Turku ainut vaihtoehto."

        Mitä haet takaa tällä? Meinaatko että kannattaisi hakea esim. Rolloon? Sinne on kai helpompi päästä, eräs sukulainen kertoi jonkun yrittäneen Turkuun 3 kertaa ja ei päässyt, päätti sitten neljännellä kerralla hakea Rolloon ja pääsi heittämällä sisään.

        Onko se tosiaan niin että Rolloon vaan on helpompi päästä? Voisin ihan oikeasti harkita tätä vaihtoehtoa, vaikka kuulemani mukaan Rollon opiskelusysteemi on aika perseestä, mutta mitäpä sen väliä jos ihan oikeasti haluaa oikeustieteelliselle alalle tulevaisuudessa.


    • Kolmaskertasisään

      Kävin Calonialla katselemassa hakijoiden pisteitä, et todellakaan ole saanut huonoimpia pisteitä.

      Kannattaa katsella mallivastauksia kun kirjojen aiheet vielä ovat suht tuoreessa muistissa. Niistä selviää, mitä kaikkea olisi pitänyt osata kysymykseen vastata, ja ensi vuonna osaat bongata kirjoista helpommin tärkeitä kohtia. Opit myös sen tarkkuuden, jolla kysymyksiin tulee vastata ja asiat osata. Monella ensimmäinen hakukerta kaatuu nimenomaan siihen, että on tottunut esim. lukion opettelu- ja vastaustyyliin.

    • fijsoi

      minäkin pääsin 4. kerralla ja sain nyt pojoja kirkkaasti (13p.) yli pisterajan. kaikki on mahdollista, jos vaan tekee tarpeeksi duunia eikä lannistu epäonnistumisista huolimatta

    • goodhart

      Ehdottomasti kannattaa jos olet varma, että tätä haluat ja olet valmis tekemään sen eteen töitä. Pääsin nyt kolmannella kerralla sisään Turkuun. Ensimmäisen hakukerran pisteitä en muista, mutta alhaiset ne olivat. Kyse oli siitä, että en ollut sisäistänyt asioita vaadittavalla tarkkuudella. Kävin läpi mallivastauksia ja seuraavalla kerralla olinkin jo lähempänä. Tänä keväänä tein töitä toden teolla (kevään pettymys oli vielä muistissa) ja heittämällä mentiin sisään, vaikka noi kysymykset eivät olleetkaan mun tärppilistoilla.Luin n.8h päivittäin, joskus enemmän, joskus vähemmän oman jaksamisen mukaan.En keskittynyt siihen mitä muut tekevät vaan keskityin lukemiseen. Ei kannata antaa periksi.

    • toisellasisään

      Mulla oli viime vuonna eka hakukerta ja pisteitä tuli tosiaan vain 21p. Nyt pääsin toisella hakukerralla ''heittämällä'' sisään Turkuun. :) Muista panostaa lukemisen laatuun ja opettele asiat ULKOA. Nämä kaksi asiaa korjasin ekasta kerrasta, ja se kannatti. Älä siis lannistu vaan ens vuonna uudestaan! Tsemppiä :)

    • Taijan

      Ikinä ei kannata luovuttaa jos sitä oikeasti haluat!

      Itsekin en ollut muutama vuosi sitten edes varasijoilla opettajakoulutukseen, kun sain haastattelusta hylätyn pistemäärän, mutta nyt tänä vuonna pääsinkin sisään vaikka parin vuoden takaisten haastattelijoiden mielestä en selvästikään sopinut opettajaksi tai jotain.

      • eheka

        "vaikka parin vuoden takaisten haastattelijoiden mielestä en selvästikään sopinut opettajaksi tai jotain."

        Opettajankoulutukseen on niin paljon enemmän hakijoita kuin voidaan ottaa, että myös todella moni aivan sopiva jää ilman paikkaa. Hyvistä hakijoista vain kaikkein parhaat saavat opiskelupaikan. Turha siis nyt leikkiä marttyyria.

        Olet ilmeisesti kehittynyt kahdessa vuodessa ja saavuttanut sellaisen kypsyyden, mitä opettajaksi opiskelevalta vaaditaan. Sellainen kehitys on tavallista nuorilla.


    • uuttamatoakoukkuun

      Nuo opettaja haastattelut on epäreiluja tilanteita. Siinä kaksi arvioi, ja siinä vaikuttaa kaikki muu kuin se, mitä oikeasti olet.
      Mietipä, kuinka epäsopivia opettajia olet elämäsi aikana tavannut. He kaikki ovat haastattelun läpäisseet mutta siitäkin huolimatta epäsopivia alalle. Haastattelun pitäisi olla ns. ammattilaisten suorittama ( ulkopuolinen taho, joka tekee pääsykokeita).
      Eli Sinulla on kokemusta, kuinka mielivaltaista se haastattelun pisteytys on. Jopa fyysinen olemus voi laskea / nostaa pisteitä.

      • eheka

        Fyysinen olemus kertoo ihmisestä paljon, sillä on merkitystä niinkin julkisessa työssä kuin opettajana. Jos viis veisaa siitä, millaisen vaikutelman ulkonaisella olemuksellaan itsestään haastattelijoille antaa, ei ole kyllä opettaja-ainesta, vaikka olisikin jossain porukassa hyvä tyyppi.


    • alavaihtui

      Kannattaa yrittää. Tosiaan harva pääsee ensiyrittämällä (itse ihme kyllä pääsin mutta alla on jo yksi tutkinto, ikää vähän enemmän ja ehkä sikäli "elämänkokemusta" ja kova motivaatio). Ensi vuonna uusia opiskelijoita auttavat myös kiintiöt, joiden mukaan 75% valituista tulee olla sellaisia, joilla ei opiskelupaikkaa vielä ole tai aiempaa tutkintoa. Se helpottaa uusia hakijoita todella paljon, koska oikeutieteessä on perinteisesti paljon meitä alanvaihtajia.

    • Tunnistaja

      Tunnistetud'

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe