Grexit dumppaa hinnat

EnuskoEnuskoEnusko

Niin siinä vaan tulee käymään. Jos Kreikka lentää eurosta ja/tai EU:sta niin matalalle korkotasolle voidaan sanoa heippa. Kreikka ei nimittäin ole ainoa, joka ravistelee järjestelmää. Hissunkissun sivusta näytelmän kässäriä ja rooleja seuraavat Portugali, Espanja ja Italia. Espanja on sentään hiukan petrannut asemaansa, mutta Portugali ja Italia on herkkiä seuraamaan Kreikan jalanjälkiä.

Tilanne on oikeasti superherkkä, mutta siitä vaietaan. Jos tosiasiat tunnustettaisiin, valuuttapako ja tilien tyhjennykset alkaisi myös Suomessa, muista euromaista puhumattakaan. Nyt poliitikot vakuuttelevat, että Kreikan ero eurosta tai EU:sta ei vaikuttaisi "juuri mitenkään" muuhun euroalueeseen. Höpöhöpö! Jos se ei vaikuttaisi, Kreikka olisi dumpattu jo aikapäiviä sitten pois. Mutta kun ei ole.

Joten: Varautukaa.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lkjhjkl

      Kaikki ovat kauhuissaan mitä kreikkalaisille tapahtuu, missään maassa ei haluta samaa kohtaloa. Kreikkalaiset eristetään EU:n ulkopuolelle ja sillä ei ole muuta kuin tervehdyttävä vaikutus euroopan talouteen. Alkaa pitkään kestävä nousukausi, asuntojen hinnat tuplaantuvat 10 vuodessa.

      • nahka_tatti

        ja kyllä, rommauttelevat tuhnut dumppaavat läpeensä kun tavaavat suoli24 :sta.


    • Omakas

      Niin, kyllähän nyt näyttää siltä, että Kreikka on varoittava esimerkki, jota kukaan ei halua seurata.

    • Leo-hake

      No niin, joko ensi viikolla nähdään Lukin lupaama korkotaso asuntolainoissa "13-17%, ehkä ylikin"?

      On tää jännää.

    • Antiluki

      Ehehehhe. Kyllä sille korkotasolle käy päinvastoin, euriborit vain laskee mitäsyvempi kriisistä tulee. Voi teitä järjen jättiläisiä.

    • wweeee

      Italiassa on ainakin potentiaalia ihan toisella tavalla kuin mitä Kreikassa, on siis teollisuutta ja vientiin kelpaavia tuotteita, ja myös Espanjakin on selvästi Kreikkaa parempi tässä suhteessa, ja hyvä näin kun nämä ovat vielä isoja maitakin. Myös Suomi on edelleenkin Kreikkaa paljon paremmassa asemassa vaikka meillä nyt teollisuus vähän notkahtanut onkin.

      A-studion haastattelussa tyypillisesti joku vihreä mamupolitikko ja Arhinmäki sönkkäsivät siitä miten Kreikalta vaaditut sopeutusohjelmat ovat olleet vääriä, kun ne ovat Kreikan taloutta kuristaneet ja tuhonneet ja työttömyyttä siellä kasvattaneet. Mutta kun se Kreikan talous on pyörinyt paljolti vain sen varassa, että jatkuvasti uutta rahaa(velkarahaa, suht. kovaa eurovaluuttaa) on siellä levitelty. Tämä on tietty aiheuttanut siellä vielä hintojen/palkkojen nousua, mikä on syönyt vielä turisminkin kilpailukykyä, turismin joka on Kreikan ainuita merkittäviä rahaa maahan tuovia toimialoja, jotain laivanvarustusjuttuja on lisäksi mutta ei siis merkittävää teollisuustuotteiden vientiä eikä edes pontiaalia sellaiseen. Ei maan taloutta ja elintasoa voi tällä tavalla muiden maiden syytämän velkarahoituksen kustantamana loputtomiin ylläpitää, eikä se olisi Kreikallekkaan hyväksi kun sellainen vaan söisi talouden rakenteita entisestäänkin huonommaksi. Eikä muuten maan sisällä rahaa pyörittäen(kuten esim. maksusta toinen toisilleen drinkkejä kaadellen) sieltä ulos mitään varoja saada. Siis varoja millä saisi maksettua tarvitsemiaan tuontitavaroita, ja myös niitä ulkomailta otettuja velkojakin maksettua tai edes niiden korkoja.

      Kreikalle on muiden euromaiden toimiessa vakuutena annettu se heidän jo tolkuttomaksi kasvttamansa jotain 300 miljardin velka lähes nollakorolla ja lyhennysvaputta hamaan tulevaisuuteen. Ainoa vaatimus on ollut että lisävelkaantumisen saisivat taitettua ja siten taloutensa rakenteet raiteelleen. Mutta kun tämä ei näille ole sopinut vaan jatkuvasti venkoilevat, ja vaativa vaan uuden rahan sinne syytämisen jatkamista. Popiulisti- syrisan politikot saarnaavat siitä miten eu ei saa heitä ylpeitä kreikkalaisia nöyryyttää, ja vihaiset akat puivat kadulla nyrkkiään syyttäen muita eu-maita heidän kurjistamisestaan. Mutta niin populisti-politikot kuin kaduilla eu:n kurjistamispolitiikalle nyrkkiään puivat kansalaiset sanovat silti haluavansa pysyä euro-valuutassa ja eu:ssa.
      Se tässä kuviossa on myös ikävänä puolena, kun nähtävästi se Krikan velkatörsäily on hyödyttänyt enemmän eri tahoja kuin miltä tahoilta nämä leikkaukset siellä nyt suhteellisesti eniten purevat.

    • jännääon

      Ainakin asuntokauppa on jo kivasti yhtäkkiä dumpattu 20v pohjiin. Myös työttömyys 90-laman tasolla.

      • Nauran_ja_paljon

        Vielä ku saatas hinnat romahtamaan niin pääsisitte te touhutonnilaiset ostamaan merenrantakiinteistöjä espoosta :D


    • rahatkäteiseksinyt

      Kreikka ravistelee Eurooppaa mutta vielä enemmän koko maailman markkinoita heiluttelee Kiinasta alkanut käsittämättömän massiivinen pörssiromahdus. Kiinan valtio on yrittänyt viime päivinä hillitä osakemarkkinoiden romahdusta mutta onnistunut vain suurentamaan sitä. Kannettu vesi ei pysy kaivossa eikä valtioiden tekemät paniikinomaiset toimet rauhoita ketään.

      • wweeee

        Kiinan valtiolla on niin massiivisesti varoja, että niillä kyllä omat pörssitkin pystytään hoitamaan ihan niinkuin vaan halutaan. Kiina on rahoittanut massiivisesti jenkkienkin kulutusta ja taalavelkaa jenkeillä on eniten Kiinaan. Mutta ei niin massiivisia varoja voi yhtäkkiä alkaa mistään vetää, sillä se romauttaisi niiden arvot ja aiheuttaisi kaaosta maailman finanssisektorille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe