Aikuisten värityskirjat

värinä

Joko te olette törmänneet muoti-ilmiöön " aikuisten värityskirjat"? Vein äidilleni (96 v.) kotiin sellaisen kirjan ja värikynät, ja yhdessä rupesimme luomaan taidetta. Äitini tykästyi tekemiseen ja on nyt joka päivä väritellyt kuvakirjan sivuja ja sanoo aikansa kuluvan mainiosti, kun saa suunnitella miten mikäkin väri sopii toisensa viereen. Välillä ottaa päivätorkut ja taas jatkaa, eikä tunne pitkäksi aikaansa, ja kauniita ovat hänen sommitelmansa. MIelikin on virkistynyt tästä tekemisestä. Mukavaa ajankulua itse kullekin. Suosittelen.

13

133

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • empäusko

      Harva lähes 100 v näkee niin pikkutarkkoja väritellä. Taidat itse niitä sutata.

      • Annastiinaa

        Ei nuo meidän kirjat ainakaan sovi tuon ikäisille. Itsekin näin viisikymppisinä saa silmiä siristellä kovasti. En tiedä sitten onko olemassa jotain vanhemmille ihmisille erityisesti suunnattuja olemassa. Ainakin http://www.varityskirjat.fi/ sivuilla esitellyt suosituimmat eivät tuon ikäisille sovi.


    • Aikuisten värityskirjaa minulla ei ole. mutta monenlaatusia värejä ja paperiarkkilehtiöitä sitäkin enemmän.

      Jo vuosia sitten huomasin, että värien suttaaminen paperille on mainio masennuksen vastamyrkky.
      Värjäilin mitä milloinkin mieleen juolahti, ja niin sisar kuin muut sukulaiset ja ystävät sivat ahkerasti ihan omakätistä postia.

      Juuri tänään ihan sattumalta huomasin, että tietokoneessakin on tarjolla väritysmahdollisuus ja suurenmoinen värivalikoima.
      Sääli, ettei tulostimellamme voi tulostaa värejä.

      Värikästä suvea kaikille. Toivottavasti ette milloinkaan masennu, mutta jos taivaallenne jokus sattuisi tummia pilviä, käykää hankkimassa vaikkapa vesivärit ja kokeilkaa väriterapiaa.

      • Onhan tieteellisestikin todettu värien vaikuttavan kaikkeen elolliseen!Kun apinoita laitettiin aivan valkoiseen huoneeseen, ne vetäytyivät stimulaation puutteesta sisäänpäin, ja käyttäytyivät kuin skitsofrenikot.
        Kasveille valo on elinehto, salaatinsiemenet itävät vain jos on punaista mukana valossa, valkoisessa ne eivät idä lainkaan.

        Ihmisellä punainen valo jopa nostaa verenpainetta, sekä sydämen lyöntitiheyttä, kun taas sininen ja vihreä laskee sitä.

        Yllättävää on, että "koemme" nuo väriaallot, sokeatkin reagoivat valon aaltopituuksiin näkemättä niitä.
        Itsestäni tiedän maalatessani värien stimuloivan hyvänolokeskustani, saan voimaa puhtaan kirkkaista väreistä. Samoin tarvitsen ympäristössäni muutamia stimuloivia väriläikkiä viihtyäkseni.

        Tuo väriterapia on ikivanhaa perua, jo kiinalaisista egyptiläisiin, jolloin oli valotemppeleitä mm. hoitomuotona masentuneille.


      • Väriväri

        Hei Venlastiina,
        neuvoisitko mistä tietokoneen uumenista mainitsemisiasi väritysjuttuja löytyy. Kiiiiiitos!


    • elätallella

      Täällä olisi henkiset ja aineelliset virikkeet tarpeen.

      • tuLosTa

        Tyttäreni tulostaa tietsikalta lapsilleen väritettäviä kuvia. Kivoja ovat silloin, kun on kavereitaki kylässä, niin saavat samanlaiset kuvat.


    • TulostusTaa

      En ole itse törmännyt,mutta siskoni tytär 52 v. kehui että yötä pitkin piti värittää ettei malttanut nukkumaan mennä.

    • Nyt näistä aikuisten värityskirjoista on tullut hitti Suomessakin, itse ostin leskeksi jääneelle äidilleni sellaisia ulkomailta jo kauan sitten. Hän oli tehnyt paljon tekstiilitöitä ja värisilmä oli kehittynyt. Hän innostui itsekin piirtämään ympyrän muotoisia mandala-kuvioita, joihin sommitteli elämänvaiheitaan kuin elämänpuuksi. Mandala on ideana myös monissa kirkkojen päätyjen lasimaalauksissa.

      En ehkä itse viihtyisi värittämässä puuvärikynillä pikkutarkkoja pintoja äärivivojen sisään, minullekin vesivärit on ollut mieluisin väriterapoinnin väline, mutta valokuvaus on vienyt viime aikoina mukanaan. Kortteja olen tehnyt vesivärikynillä, jotka ovat erittäin monipuoliset ja kätevät.

      Netistä löytää tulostettavia aikuisten värityskuvia, ja mustavalkoisinahan ne pitääkin tulostaa. Laitan tähän yhden sivun esimerkiksi, ja niitähän voi suurentaa vaikka A 3-kokoon. Lapsille olen tulostanut esierkiksi pikkukakkosen laadukkaita värityskuvia.

      Maalailen kukkaistutusten väreillä, koetan saada värit sointumaan keskenään. Nyt malvan taitetun rosat kukat näyttävät kauniilta hennonpunervat mustialan ruusut taustanaan ja edessään lilaan vivahtavat siniset laventelit. Ihailin myös krassieni energisiä keltaisia, oransseja, okran ja tiilen värisiä kukkia - sattui niin upeat värit tähän erään, että kerään talteen siemenet. Luonto kuitenkin muuntaa kukkien värejä, kun ne kylväytyvät, esimerkiksi akileijojeni siniset ovat harvinaistuneet ja taitettu rosan väri tullut vallitsevaksi.



      http://coloringpedia.com/coloring-11993/

    • äitinhoitaja

      Minäkin olen miettinyt mitä touhua keksisin iäkkäälle äidilleni,ja ajattelin tuota värityskirjaa,mutta onko nuo aikuisten värityskirjat liian pienikuvioisia?Että onko niitä isommilla kuvilla?

      • värinä

        Löytyyhän niitä lasten piirustuskirjoja, mutta minun äitini tykkää vielä aikuiselle kuuluvista asioista, on senverran itsepäinen ja omanarvontuntoinen, vaikka ikää on:))) Hänen kädentaitonsa riittävät vain koko kuvan värittämiseen, mutta sivulla on useita samanmoisia kuvioita, ja värejä riittää koko sivun valmiiksi saamiseen. Täytyy myöntää, etten itsekään pysty niitä pikkutarkkoja kuvioita täyttämään, mutta hauskaa meillä yhdessä on. Masennus kaikkoaa molemmilta, positiivinen asenne on tärkeää, että jaksaa ne kivutkin.


    • Ramoona_

      Äitini käytti suurentavaa tehokasta pöytävalaisinta tarkemmissa käsitöisään ja lukemisessakin, samoin näissä värityskuvissa. Eivät ne valmiit kuvat kauan kiehtoneet, mutta auttoivat löytämään uudelleen surussa portin itselleen aina niin tärkeään ja virkistävään värien maailmaan . Kuviin pitää myös keskittyä, se auttaa surullisten ajatusten loitolla pysymiseen.

    • värifani

      Työterveyslaitos on ilmoittanut lataavansa nettiin ilmaisia väritettäviä sivuja. En ole tarkistanut, joko lupaus on toteutettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe