Terveyskeskus

No-body-yet

Mitä mieltä olette Jämsän terveyskeskuksen palveluista?
Itselläni on joskus luotto toimintaan ollut vähän alakantissa. En pidä ongelmana, ettei lääkäreillä olisi ammattitaitoa, mutta ennemminkin sitä, onko heillä aikaa ja halua kuunnella potilasta ja hänen ongelmaansa.
Potilaalle on varmasti joskus vaikea paikka puhua terveydellisistä asioista, jotka ovat aiheuttaneet ehkä pelkoa ja huoltakin. Jos terveydenhoitohenkilöstö ei ole oikeasti kiinnostunut hänen asiastaan, niin kyllä sen äkkiä vaistoaa. Sitä ei tarvitse aina ihan rautalangastakaan vääntää.
Lääkärin ammatissa tietty empatia ja kuuntelemisen taito ovat siis tärkeitä. Ei potilasta voi useinkaan hoitaa oikein, jos ei ole aikaa perehtyä hänen tilanteeseensa. Tietysti voidaan antaa yksittäisiin oireisiin sopivat lääkkeet, mutta kokonaisuus ei tule kuntoon. Luultavasti on myös niin, että potilas, johon perehdytään ensimmäisellä kerralla kunnolla ja joka saa alusta alkaen oikeaa hoitoa, tulee myös taloudellisessa mielessä järkevästi hoidetuksi. Toinen, johon ei perehdytä kunnolla, saa vääränlaisia hoitoja ja tutkimuksia, johon hupenee rahaa. Hän on myös useammin vastaanotolla, jossa hänen asiaansa saattaa tutkia aina uusi lääkäri.
Toivon Jämsän terveyskeskuksen henkilökunnalle voimia työhön ja johtajille ymmärrystä resussoida riittävästi, jotta kiire ja liiallinen tehokkuus ei veisi lasta pesuveden mukana

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ViidenVuodenOpinnot

      Tämä on erittäin tervetullut keskustelunavaus. Olen asioinut ensimmäisen kerran kuluneen kevään ja kesän aikana terveyskeskuksessa. Käyntikertoja on ollut useita, olen käynyt sairaanhoitajien vastaanotolla sekä lääkäreiden. Opintonsa päättänyttä lääkäriä en ole vielä kertaakaan tavannut. Diagnoosia ei ole eikä myöskään minkäänlaista lääkitystä.
      Sosiaalisissa taidoissa henkilökunnalla olisi parantamisen varaa. Palvelun tarjoajan toiminta lienee kuitenkin taloudellisesti kannattavaa, hyväntekeväisyydestä tuskin on kyse. Myös meissä potilaissa on monenlaisia persoonia - myös niitä vaikeita tai hyvin vaikeita. Tämä on kuitenkin ammatinvalintakysymys - helppoa työtä hoitoalalla ei ole realistista edes odottaa. Ensiapupuolella on ihmetystä herättänyt lääkärin (ehkä sen ainoan paikallaolevan?) pitkät päivystykset yhden viikonlopun aikana. Mikä mahtaa olla selvästi ylikuormittuneen lääkärin työ- ja toimintakyky silloin?
      Kovin vähän löydän yhteistä omista kokemuksistani tutustuessani Jokilaakson Terveyden nettisivuihin http://www.jokilaaksonterveys.fi/. Lääkäreiden tiedot voi tarkistaa halutessaan https://julkiterhikki.valvira.fi/. Hyödyllistä tietoa löytyy myös sivulta http://stm.fi/hoitopaikan-valinta.

      • vakilukija

        Aiheellinen keskustelu todellakin, mutta paikka vaan on ihan väärä. Ei täältä näitä juttuja sellaiset lue, jotka asioihin voisivat vaikuttaa. Tulet huomaamaan, että ei kauaakaan, kun tämäkin keskustelu on pilattu asiattomilla kommenteilla ja muilla törkyviesteillä.


    • THL88

      Yleislääkärit ovat turhinta sakkia koko porukassa. Katselevat, eivät kuuntele, antaa lähetteen erikoislääkärille ja laskun käteen. Erikoislääkäri toteaa ettei tämä ole ollenkaan hänen erikoisalaansa, antaa lähetteen toiselle lääkärille ja laskun käteen. Ehkä jossain vaiheessa saat ne pillerit kouraan ja pääset eroon vaivoistasi mutta on se kyllä myös kukkaroon aikamoisen loven tehnyt maksujen muodossa.

      • kallista-tuloo

        ja tämä pätee erikoisesti jämsään.


      • Enpävalita

        Minä olen saanut hyvää, asiallista ja nopeaa palvelua Jämsän terveyskeskuksessa/Jokilaakson sairaalassa jo vuosikymmenien ajan. Muun muassa kaksi päiväkirurgista toimenpidettä ja useita pienempiä. En kiistä muiden kokemuksia, mutta tämä on minun totuuteni.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe