Puhelinpylväät rakennusmateriaalina

KauppaNimmariaVaille

Onko se niin, ettei kannata tikullakaan koskea mökkiin, joka on rakennettu joskus aikoinaan vanhoista puhelinpylväistä? Toki vuosikymmenten aikana pahimmat myrkyt on jo haihtuneet, mutta mitä terveyshaittoja tuossa mahdollisesti vielä on? Eniten hämmentää sauna, joka on tehty siitä materiaalista. Se varmaan ainakin pitäisi hävittää ja rakentaa uusi tilalle?

18

5854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mökkiläine

      jättäisin väliin. onhan suurin osa myrkyistä jo poistunut mutta jos terveytes on kallis niin etsi toine kohde.

    • 13113113

      Jos niitä puhelinpylväitä joutuu hävittämään, ne ovat ongelmajätettä ja kallista kaatopaikalle viedä. Neuvoisin kanssa pysymään erossa.

    • nurinvaan

      Pylväiden kreosootti on syöpävaarallinen, ainakin noin periaatteessa. Saunomista nyt ainakaan ei voi suositella mikäli tuossa siis tuon pylvään pinta paljaana.
      Hävittäminen sinällään ei maksa, menee samaan kasaan kuin kyllästetty eli ilmaista.

      • lkyjgtfhd

        Kreosoottipylväistä ei kyllä kukaan varmasti ole mitään rakennusta tehnyt jonka sisällä vähänkin enemmän oleillaan, mutta suolakyllästeisistä tiedän joitakin tehdyn.


      • BauHerr

        ROSKAA! Kreosootti on ongelmajäte ja sen vieminen HSY:n käsiteltäväksi maksaa 1.66 € per kg. Muilla voi olla kalliimpi tai edullisempi hinta.

        Kreosoottipitoisen puun vieminen jäteasemalle ei todellakaan ole ilmaista. Talon kokoisessa projektissa palaa helposti tuollainen 100.000 euroa.


      • Frau-
        BauHerr kirjoitti:

        ROSKAA! Kreosootti on ongelmajäte ja sen vieminen HSY:n käsiteltäväksi maksaa 1.66 € per kg. Muilla voi olla kalliimpi tai edullisempi hinta.

        Kreosoottipitoisen puun vieminen jäteasemalle ei todellakaan ole ilmaista. Talon kokoisessa projektissa palaa helposti tuollainen 100.000 euroa.

        Nyt meni alakanttiin. Vähintään 0,2 miljoonaa siihen menee.


      • UlkpintaanKyllä
        lkyjgtfhd kirjoitti:

        Kreosoottipylväistä ei kyllä kukaan varmasti ole mitään rakennusta tehnyt jonka sisällä vähänkin enemmän oleillaan, mutta suolakyllästeisistä tiedän joitakin tehdyn.

        Ei tehty pylväistä, mutta mökkiä on 60-luvulla tervattu kreosoottiöljyllä. Ensimmäiset 3 vuotta sellainen haisi pahalle, mutta kuivuttuaan niistä tuli upeita. Syvän punaruskea väri jota ei tarvitse käsitellä uudestaan ainakaan 10 vuoteen. Ja tuhohyönteiset ovat hampaattomia sen kanssa


    • rakennusmies3

      Puutarhakalusteille voi käyttää vajana. Ei saa asustella sisällä.

    • Päiike

      Eräs tuttava oli rakentanut aikanaan mökin suolapäällystetyistä puhelinpylväistä, enkä missään vaiheessa kuullut, että mitään ongelmia olisi esiintynyt.

      Hän myös sai myydyksi mökin, enkä ole kuullut, että ostajan kanssa olisi minkäänlaisia riitoja ollut jälkikäteen.

      • rehllisyysmaksaa

        No ei kertonut ostajalle ja syöpään on nykyään hyviä hoitoja. Melkoinen "tuttu" sulla.


    • näinmeillä

      Kantsuu käyttää puusaunassa polttopuuna sekä vanhaa ratapölkkyäkin niin tulee kunnon löylyt!Naapuri kyllä valitti jostain hajusta mutta se savuhan menee sen pihalle ei minun.

    • kreolilleshiittiä

      Ei kannata, ei!

      Ei ne kreosiitit mihinkään ole "haihtuneet" vaan ovat puussa yhä - muutenhan ulkona olevat pylväät olisivat lahonneet jo vuosikymmeniä sitten - vaan kun eivät ole ja pystyssä ovat vieläkin.

      Uusiokäyttöä vanhoille pylväille on vaikea keksiä - ehkä joku ulkorakennus tai pengerrysten teko, mutta mitään syötävää kasvia niiden läheisyydessä tai alapuolella en uskaltaisi kasvattaa juuri kreosiitin maaperään liukenemisen takia.

      Pahaa teki muutama vuosi sitten, kun jotkut virhehörhöt eräässä ohjelmassa käyttivät vanhoja ratapölkkyjä kasvatuslaatikoiden tekoon - no ei todellakaan suositeltavaa. Itse en käyttäisi edes ab-painekyllästettyä puuta siihen - vain puhtaat lehtikuusi, lämpökäsitelty mänty tai pihkainen kuusi käy kasvatuslaatikoiden tekoon.

      Joten jätä mökki ostamatta ja anna muiden maksaa sen hävittämisestä asianmukaisesti.

    • Vetskiiiii

      heh heh heh

      melkoisia juttuja taas

      heh heh heh

      Kyllä se on niin, että tuo on terveellistä. Senkun ostat jos halavalla suat

      • Enostaisi

        Isoisäni rakensi aikoinaan työpaikaltaan halvalla ostamistaan pylväistä mökin. Siellä kesämökillä sitä vietettiin iloisesti aikaa kakarana, eikä tuntunut missään tai tullut mitään oireita. Saattaa vaikuttaa sekin, ettei oltu mökissä siällä juuri ollenkaan, sillä siellä haisi pahalle. Me nukuttiin aitassa, joka oli siirretty tontille. Isoisä kuoli jo monta vuotta sitten syöpään, ja pari vuotta sitten lähti mummoni. Syöpään meni tuokin. He viettivät kaikki kesät kesämökillä toukokuusta syyskuuhun. Tiedä sitten oliko tuolla merkitystä vai ei.

        Mä omistan nyt tuon mökin, jossa kukaan ei käy. Sen voisi purkaa ja hävittää asiallisesti, mutta tulee todella kalliiksi. Meillä on tontilla käytössä nukkuma-aitta ja grillikatos. Niillä sitten pärjäillään, mutta esim. saunaa ei lämmitellä ikinä. Voihan tama olla turhaa vauhkoilua, mutta parempi se kai on katsoa kuin katua.


    • puhelinlangatpuuttuu

      Toivottavasti et ostanut. Noita on nyt tarjolla kun perikunnat haluaa eroon. Jos tontin saa halvalla ja rakentaa viereen toisen niin mikäs siinä. Mutta että tuollaisessa viettäisi aikaa. Ei missään nimessä.

    • johonkinkelpaa

      Laiturin alle sai hyvät ja pitkäikäiset runkopuut vanhoista sähköpylväistä.

    • 9642

      No enpä menisi ostamaan moista. En suostuisi edes yöpymään sellaisessa. Kyllä niistä haihtuu koko ajan niitä myrkkyjä. Puhumattakaan kuinka paljon sitä on siellä talon ympärillä maaperässä. Sauna on jo ihan katastroofi ajatus. Ihme ettei ympäristömääräykset ole jo siihen puuttunu.

      • myyjäOnHölmö

        osta pois mieluummin lkv.n kautta ja sitten hetken päästä riitautat sinulle on silloin varmat maksajat tuleviin projekteihin


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe