Ikäänkuin uusioperhe.. mikä on oikein

Höpödis

Nyt olen jo lähtenyt suhteesta mutta hieman mietin miten asioiden uusioperheissä ikäänkuin kuuluisi olla.. Suhde oli yli viisi vuotta.. Emme asuneet yhdessä erinäisistä syistä.. Viimeisinä vuosina hän sulki minut ulos heidän asioistaan kokonaan erään sanoistani loukaantumisen vuoksi.. Vaikka olin oikeassa.. Ei kertonut juurikaan tapahtumista viikon aikana kun näimme viikonloppuna.... Minua loukkasi se että olin kaiken ulkopuolelle suljettuna. Paha on tukea ym. jos ei sinulle kerrota mistään mitään.. Ja olla osana sitä yhteisöä.. Exä pyöri kotinsa kuvioissa välillä ikäänkuin lasten kautta enkä saanut tolkkua mikä hänen osuutensa tulee olemaan.. En ole mustasukkainen mutta.. Muutenkin häntä ei saanut avautumaan yhtään mistään yhtään mitenkään puhuminen ei ollut muka hänen tapansa.. Mitään asiaa tai sanomista ei koskaan saanut anteeksi vaan ne kostautui monien vuosien peräänkin kun luulin että asia on jo pois pyyhitty ja puhuttu.. Mutta olikin vain omalta puoleltani. Kaikki kostettiin tavalla tai toisella jos. Jotain teit.. Niin kosto oli suloinen takaisin.. Minusta todella väärä tapa hoitaa vaikka suhdetta.
Minusta ei olut myös oikein että hänellä oli pilvin pimein omia menoja ym. joihin minulla ei ollut asiaa eikä niistä edes kerrottu minulle. yhteistä aikaa meille jäänyt lainkaan moneen vuoteen. Onko todella lapset aina kaikessa ylitse kaiken? Siinä missä itse olin jättänyt kaiken muun hänen vuokseen.. Lisäksi tuli valehtelua, pimittämistä ja salailua kera selän takana tansseissa käymisten vaik itsekin tanssin mutta yhdessä ei halunnu lähteä.
Olo on ollut perin pohjin loukattu ja kaltoin kohdeltu. Nyt on ok.. Ei satuta enää. Olin ääliö kun yritin toivoa että asiat korjaantuisi vielä.. Mitä mieltä olette?

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Menneestä suhteesta kannattaa ottaa opiksi; tunnistaa omat rajansa ja mitä tulevaisuudessa suhteelta haluaa ja millaista kohtelua toiselta ihmiseltä edellyttää. Sen sijaan ex-kumppanin käytöksen ja virheiden kaivelu on ihan turhaa.

    • Marga-Reeta

      No todellakin olet suostunut viimeisenä pyöränä oloon ja olet tullut kaltoin kohdelluksi. Oikeastaan ei voi puhua edes parisuhteesta, niin irtonaiselta koko kakku näyttää. Ehkä olet toiminut pelkkänä vakituisena irtolohdukkeena, mutta sinuun ei ole uskollisesti sitouduttu eikä otettu vakavana mahdollisuutena sitoutumiseen. Ihme, että olet kestänyt tilannetta noinkin pitkään.
      Nyt vain pitäisi lopettaa menneiden kelaaminen ja oppia siitä. Vastaisuudessa tiedät katkaista huonon kohtelun hetimiten ja sinäkin olet oikeutettu sanomaan, millä pelimerkeillä kanssasi pelataan.

      • Höpödis

        Kiitos ajatuksista.. Asiat olen rauhassa käsitellyt ja eteenpäin mennään.. Tilanne oli uusi.


    • seta

      Uusio- eikä muissakaan perheissä mikään kuulu olla jotenkin, tietyllä samalla tavalla. Miten asiat hoidetaan, miten toimitaan, mitä tehdään on täysin parin päätettävissä. Mikä tahansa käy, jos molemmille ok.

      "Viimeisinä vuosina hän sulki minut ulos heidän asioistaan kokonaan erään sanoistani loukaantumisen vuoksi.. Vaikka olin oikeassa.."

      Ex-kumppanisi loukkaantui sanoistasi "vaikka olit oikeassa". No parisuhteessa tämä on aika tuhoisa tie. Aivan samantekevää oletko oikeassa vai et, ex-kumppanisi loukkaantui niin paljon, että sulki sinut pois elämästään. Ja siitä sinä puolestasi loukkaannuit. Tällainen loukkaantumisen kierre on hyvin mahdollinen juuri kun puhutaan, mutta ei ymmärretä puheen vaikutuksia, eikä edes sitä, että toinen loukkaantuu. Puhe on valtaa, sanan miekka voi olla hyvin terävä, vaarallinen. Tuo kostaminenkin liittyy tähän.

      Suhteesi oli epäterve. Hyvä kun erositte. Älä keskity menneeseen, ala elää nykyhetkessä.

      • Höpödis

        Niin teenkin.. :)


      • yhminäkin

        Taisit olla aika v- mainen puoliso. Hyvä kun pääsivät sinusta eroon.


    • enjaksaisitollastakaan

      Teillä on ollut täysin erilainen käsitys suhteestanne. Olit kumppanillesi hoito, tai tilapäistä panoseuraa, tai hätävara. Sinä olisit halunnut jotain aivan muuta.

      "Olin ääliö kun yritin toivoa että asiat korjaantuisi vielä.."

      Kyllä, pitää paikkansa. Asiat eivät koskaan "korjaannu". Niitä voi molemmat halutessaan toimenpiteillä korjata. Mutta siihen tarvitaan yksimielisyys yhteisistä asioista, ja taitoa korjata niitä.

    • lässynlässynlää

      Mitähän sinä ikäänkuin haluat kertoa kun kaikki on ikäänkuin jotakin - siis onko vai ei !!!

    • lkghjgf

      "Siinä missä itse olin jättänyt kaiken muun hänen vuokseen.."

      MIKSI? Miksi jätit kaiken muun hänen vuokseen? Kirjoituksesi oli sekava ja outo. Tuli mieleen, että ex-kumppanisi oli narsisti ja sinä piilonarsisti. Muuten tuollaista ihmeellistä soppaa ei oikein voi saada aikaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe