Miten välttää karenssi?

Pohtiva000000

Sattui tässä taannoin tilanne, jonka takia olen karenssiuhan alla.

Pohjustuksena, että olen työttömänä työnhakijana työkkärissä sekä osa-aikatyössä. Olen ollut tällä statuksella ainakin vuoden.

Olin keväällä työssä osa-aikaisessa määräaikaisessa työsuhteessa. Sairastuin akuutisti koeajalla ja jouduin kirurgin leikattavaksi, josta napsahti kolmen viikon sairasloma. Myöhästyin 10 minuuttia töistä sairasloman jälkeisenä työpäivänä, ja työnantaja purki työsopimuksen välittömästi. Myönnän että myöhästyminen oli oma moka, mutta on vahvaa syytä epäillä että sairausloma vaikutti työsopimukseni purkuun. Mitään näyttöä asiasta on kuitenkaan mahdotonta antaa, koska työnantaja ymmärtää olla sanomatta halattua sanaa mikä edes viittaisi tilanteen vaikuttaneen koeaikapurkuun. Vittumainen tilanne, mutta minkäs teet.

Nyt olen toisessa määräaikaisessa ja osa-aikaisessa työssä, joka loppuu syystalvella. Jos joudun täysin työttömäksi ennen uutta työtä, napsahtaako karenssia edellisen työpaikan kuvioista? Miten tämän voisi välttää? Asiasta en ole työkkärille maininnut, kun eivät ole asiasta kysyneet vaikka ilmoitin aloittavani toisen työn.

Yksi vaihtoehtohan olisi saada uusi työpaikka, jäädä hetkeksi työttömäksi että karenssi lähtisi pyörimään, samalla kun olisi työssä. Mutta löytyykö vaihtoehtoa, jolla ei tarvitse kärsiä karenssia?

9

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Sossupummi-

      Karenssia pukkaa usein myös naaman perusteella. Kyllä ne sulle karenssia antaa koska ei ole mitään keinoa välttää karenssia. Minäkin sain karenssi enkä tiedä mistä se tuli, väittivät että olen kieltäytynyt töistä, eivät suostuneet sanomaan mistä töistä, milloin tarjottu ja kuka tarjosi. Karenssini on ollut voimassa vuodesta 2006 kesäkuusta. 2008-2011 olin palkkatukitöissä 8 kk, työkokeiluissa vuoden, työharjoittelussavuoden ja kursseilla 4 kk ja karenssi jatkuu edelleen.

      • juhlavuotta.pukkaa

        Ensi vuonna sulla on edessä 10-vuotis taiteilijajuhlat.


    • mustaLammas

      Vähän karenssia niin alkaa työnhaku kiinnostaa.
      Potku perseelle tekisi myös monelle muulle vätykselle hyvää.

      Miksi Juuri sinä olet pitkäaikaistyötön eikä kaverisi.
      Et oppinut koskaan töitä tekemään. Iskäsikin häpiää sinnuu ja naapurit tuijottaa.

      • NaullaKantaaNyt

        Hyvin huomioitu, nyt puhutaan asiaa.


      • NaullaKantaaNyt

        50v. työttömät ovat tottuneet löysäilyyn työpaikoilla, siksi heitä ei kukaan palkkaa. Muinoin oli työvoimapula niin nämä hylkiöt otettiin töihin, nyt laman ollessa työnantajien vaatimukset ovat kasvaneet ja nämä juopot sairastelijat potkittiin TE keskuksien riesaksi.

        Suurin osa ei edes halua kuntouttavaan työtoimintaan vaan loisivat yhteiskunnan tuella hautaan saakka. Edes kadunlakaisijaksi eivät kykene.
        -


    • kelaaperiisielunkin

      Kyllä ne Suomen ongelmat katoaisivat jos otettaisiin Tanskan malli tännekin. Yhdistettynä vähän Saksan malliin. Että siivoustyöt on niitä, mitä kaikkien tyttömien on tehtävä ansaitakseen kuukauden tonninsa tämä perustulo - että perustuloa/tukea ei saisi siitä että maksaa himassa sohvalla asunnossa jonka sossu maksaa. tämä on se järjetön järjestelmä, mitä kelan paskavirkailijat vielä omissa byrokratiakuplissaan pyörittelee.

      • Silläsiistii

        Anteeksi? Tonninsa? Voin hyvin kertoa... tuntiliksaisena nolla-jotain tuntia/kk, ei saa tonnia kkk, edes sovitellun kanssa. Niitä sanotaan myös osa-aikatöiksi, mutta kohteiden välillä kulkuaika ei ole palkallista. sen juuri maksaa joko kassa tai kela sitten soviteltuna.
        Sairastaa saa, muttei olla pois töistä- tuuraajia ei ole. Perehdyttämisistä en ole koskaan kuullutkaan, ja työasioita on vatvottava vapaallakin, päivystysrahoja ei ole, saati välinehuollosta korvausta. Ihan kynsillä ei sentän tarte tehdä.

        Tonni olisikin muuten iso raha.


    • Pisko.tikkunen

      Aloittaja laittaa tuon työsuhteen Oma asioinnissa tietoihinsa ja valmistautuu kertomaan sairaslomastaan työkkärissä, onhan siitä sairaslomatodistuskin. Tai sait kelalta s-pvrahaa? Tuon myöhästymisen unohdat kokonaan. Saatko nyt tehdä vähintään 18h/vk ? Hyvässä lykyssä täytät työssäoloehdonkin! Jatkoja!

    • herätyskello0

      ei tule karenssia mutta olet työkkärin mustalla listalla, tavallaan varoitus koska pääsit uusiin töihin..seuraavalla myöhästymisellä ainakin työkkärissä on varma karenssi.
      kello soimaan ajoissa ja puhelin on keksitty

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe