Jännittääkö katsastus?

nthtrgrr

Niin jännittääkö se? Annatko mieluummin jonkun muun hoitaa autosi katsastuksen?

12

1479

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hekulanmake

      En vie koskaan autoa katsastukseen. Kuinka tyhmä pitää olla että vie auton katsastukseen.

      • gfddgdrg

        Miksi et vie, etkö uskalla?


      • hettulamake

        Siksi koska en ole tyhmä. Eli koska katsastuksesta ole autoilijoille mitään hyötyä.


    • lentäjänpoikanen

      No jotkut vaan hoitaa sen katsastuksen. Toiset rutisee asemalla että millä nyt mennään töihin/mummolaan/mökille/Ikeaan kun kilvet on viety ja leimaa ei heru neljän pikkuvian takia. Pankkiautomaatti tietää ne viat, ja myös hänen isänsä legendaarinen Goldfinger.

    • lsjfklsjfldsj

      Kyllä minua hermostuttaa katsastuksessa kun ei tiedä jos autosta löytyy jotain vikaa mistä ei ole etukäteen tietoinen. Eihän kellään ole niitä testereitä kotona ja huoltokorjaamoilla keskitytään pääasiassa asiakkaan rahastamiseen ja vältellään vaikeita töitä.

    • tietonainen

      Jos olet kiinnostunut tietämään omasta kulkupelistäsi, niin mene ihmeessä katsastukseen mukaan. Voit kysellä katsastajalta juuri sinun autoosi liittyvistä asijoista. Mainostetaan katsastuspaketteja korjaamolta, mutta itse sen palvelun maksat korjaamon hinnoittelulla ilmaista palvelua ei ole olemassa tässä kohtaa.

    • piinallinen_katsastus

      Jännittää ja hermostuttaa niin paljon että ei passaa syödä 24 tuntiin mitään ennen katsastukseen menoa, muuten voi lösähtää paskat housuun jos tulee hylky tai pahimmassa tapauksessa ajokieltoa.

    • Jimnyx

      Jännittäähän se! Mutta tärkeätä on olla cool, ja norkoilla itsevarman ja huolettoman näköisenä hallin kulmassa. Kun auto saa leiman, ei tietenkään pidä hymyillä tai huokaista helpotuksesta, koska laatuauton katsastus on pelkkä harmiton muodollisuus.

      Jos käy käry jostain aivan yllättävästä syystä (viimeksi: taka-akselin oikeanpuoleisen pitkittäistuen takapään puslan pettäminen), on tietysti oltava entistäkin coolimpi. Hiukan voi otsaa rypistää, mutta ei pidä näyttää pettyneeltä eikä neuvottomalta.

    • eläke-ukko

      mitä jännittämistä siinä on. Käytän vuosittain kolme autoa katsastuksessa.
      Kaksi 98 ja yksi 2003. Kaksi meni läpi kiitos maininnoin yhteen piti tehdä noin 600e remonttia.
      Tuskin kukaan kuvittelee ettei romutuspalkkion arvoisissa autoissa pientä laittamista ole.

    • Kotimekaanikko

      Yleensä käyn läpi jarrut ja valot ja kurkistan auton alle sekä korjaan auton mahdolliset viat etukäteen. Ei tarvitse jännittää katsastusta enkä enää nykyään mene katsastusmiehen mukaankaan, kun tiedän kohtalaisella todennäköisyydellä, mikä on tuomio. Hylkyä ei ole tullut ainakaan kymmeneen vuoteen, ei myöskään korjausmääräyksiä ja kaksi autoa katsastutan joka vuosi.
      Jos arkailee päästömittausta, kannattaa tehdä se erikseen korjaamolla. Ei maksa juurikaan enempää eikä tarvitse katsastusmiehen huudattaa konetta, jos on tullut odotusta konttorilla. Samoin saa korjaussuunnitelman saman tien, jos ei mene läpi. Tällä tavalla ei tule koskaan myöskään hylkyä päästöistä.
      Kun pyrkii siihen, että auton viat korjataan sitä mukaa, kun niitä ilmenee, niin ei tarvitse katsastusta jännittää, kunnossa oleva auto kun menee läpi.

    • Kartellitouhuthetiseis

      Ihan turhaa rahanmenoa on katsastaa auto.Muutaman minuutin hommasta peritään päästömittauksen kanssa keskimäärin 75 € eli onhan se melkoista ryöstämistä.Jos alalla olisi todellista kilpailua niin hinnat olisivat jo puolittuneet eli päivänselvää kartelli touhua harrastetetaan katsastusalallakin!

      Itse en ole käyttänyt katsastuksessa autoani 20 vuoteen.

      • sjfsljfiojioirj

        Ensimmäisen autoni ensimmäinen katsastus toukokuussa 1993 maksoi 100mk, eli Suomen Pankin rahanarvokertoimella korjattuna 23,59 euroa, tosin tässä ei ollut pakokaasutestiä eikä varsinkaan OBD testiä mukana. Auto oli vm. -82 Mazda 323 1,3 ja katsastuspäätös hyväksytty.

        Katsastushinnat.fi lajiteltuna halvimman mukaan tällä hetkellä pari A-katsastuksen asemaa näyttää tarjoavan määräaikaiskatsastuksen hinnaksi 19 euroa, seuraavaksi halvin on sitten jo 25 euroa. Nykyään on tietysti sen päälle vielä pakokaasupäästötesti sekä obd testi, tosin jos näistä on huollon todistus muistaakseni alle 3kk vanha niin niitä ei mitata tai ainakaan niistä ei kai veloiteta.

        Viimeisin katsastuskäyntini oli heinäkuussa 2014 hintaan 70e mukaanlukien katsastus, päästötesti ja obd testi, K1 asema ja autona vm. -11 Suzuki Alto ja hyväksytty. Tällainen katsastus olisi vuonna 1993 maksanut hurjat 296,74 markkaa rahanarvokertoimella muutettuna!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe