keskikaljamiesten yu-kisat

enovenees

Pidettiin kaveriporukalla ns yu-kisat. Ikähaitari on siis 28-40v. Itse olen 35v. Lajeina oli pituus, naistenkuula, 60m ja miestenkeihäs. Itse en ole harrastanut juuri mitään, mutta vanhasta lihasmuistista kaikki lajit onnistuivat jollain tapaa. Erityisesti yllätti, että bodarimiehet eivät pärjänneet kuulassa, vaikka nostavat penkistä paljon enemmän rautaa kuin meikäläinen.

Omat tulokseni:
Pituus 4.45m
Kuula (4kg) 13.91m
60m 8.9s
Keihäs(800g) 42.96m

Yllätys oli bodari, joka työnsi (tai enemmänkin heitti) kuulan vain 12 metriin, ilman mitään tekniikkaa, pelkällä kädellä, kasvot kokoajan työntösuuntaan. Keihäs ei lentänyt kuin joku 20m. Pituus jäi alle 4m. 60m meni yli 9s. Oli varsinkin yllätys ettei kuula lentänyt tuon pidemmälle, vaikka lihasmassaa on niin että paita melkein repee.

Pääsääntöisesti porukka työnsi kuulaa noin 9-11 metriin. Pituutta hypättiin 4 metrin molemmin puolin. 60 metrin joku juoksi jopa 8.2 sekuntiin. Keihäs lensi pääsääntöisesti 15-25 metrin tietämille.

Harrastin nuorempana keihäänheittoa jonkin verran, ihan omaksi ilokseni vain heinäpellolla, aluksi puukeihäillä ja sittemmin metallikeihäillä. Muistaakseni heitin joskus 45m miesten keihästä. Kai se käsinopeus ja heittoräjähtävyys tulee sitten tuohon kuulaankin. Kuulaa ei ole tullut työnnettyä kuin harvakseltaan, mutta jonkinlainen perustekniikka siinäkin on kunnossa. Pakittamalla ja räjähtävällä rykäisyllä, sekä sormilla hieman joustamalla. Tuo kuulan tulos kyllä yllätti eniten itseni, kuvittelin jotain 12 metriä ja risat, mutta melkein 14. Pituushyppy ja juoksu sitten ovat hyvin tavanomaisia, kenenkä tahansa aikoja, ei mitään ihmeellisiä siis. Keihäs ei yllättänyt minua, mutta monet muut se yllätti, ja se heittämisen vaikeus kun tekniikkaa ei muilla oikein ollut.

Mutta sellaista se oli keskikaljamiesten kisailut. Hauskaakin oli, eikä niin vakavaakaan. Mutta seuraavina päivinä oli paikat kipeinä monta päivää. Että kyllä sitä silti täysillä yritti, jokalajissa.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MaxWallenberg

      tiedossahan ja myös omastakin kokemuksesta voin sanoa että kehonrakennustyylinen sekä voimanostotyylinen raudan nostelu salilla tekee hieman kömpelöksi, hidastaa ja vähentää kimmoisuuttakin. Myös liian suuret lihakset vaikuttavat asiaan ja toimivat hieman epätaloudellisesti myös aeroobisissa lajeissa sekä palloilulajeissa. Myös yksipuolinen kestävyystreeni hidastaa ja iän myötä vaikutus vain tuntuu lisääntyvän.

      Kuntosalilla ja juoksulenkeillä olisi näin ollen erittäin suositeltavaa tehdä vaihtelevampia treenejä. mm. räjähtävää voimaa, pikavoimaa, koordinaatiota ja kestävyyttä parantavia treenejä salilla ja erilaisia vetoja, mäkinousuja, spurtteja, loikkia jne juoksulenkkejen yhteydessä.


      Näin toimimalla myös treenaaminen muuttuu miellyttävämmäksi kun siihen saa vaihtelua ja löytää uusia voimavaroja myös elimistöstään.

      Itse olen nyt yrittänyt panostaa vanhemmiten treenien monipuolistamiseen. Loukkaantumis- ja rasitusvammariski hieman lisääntyy mutta tolkkupäässä se on hallittavissa.

      Toki jos kuntoilijan tavoitteena on ainoastaan maksimaalinen kestävyys, - voima tai isot lihakset niin ilmanmuuta ne kehittyvät parhaiten niihin erikseen tarkoitetuilla treeneillä.
      Itse arvostan monipuolisuutta kuntotekijöissä ja kuntoilussa !

      Olisitte muuten juossut vielä monipuolisuuden vuoksi vaikkapa 1000 metriä tai cooperin lisäksi tuohon settiin niin olisitte nähneet vaihtuuko kärki.
      Miesten kuula olisi myös ehkä saattanut suosia enempi voimailijoita.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe