Kokemus mainos-ja ilmaislehtien jakajasta H:gissä

Huolena_turvallisuus_mm

Kohtasin erikoisen tilanteen josta kerron tässä. Aikomuksena raportoida asiasta myös alueen kiinteistöistä vastaaville tahoille kuten isännöitsijätoimistoihin sekä tietenkin lehti-ja mainosjakelusta vastaavan Janton Oy:n -joka nimi muutekin jo tuttu näistä kuvioista!
(Mutta se jakamisen epäsäännöllisyys tai lehtien jakamatta jättäminen myös on ollut monessa paikassa ongelmana, ja hyvin epäkiitollista heille ja niille yrityksille yms. joiden mainoksia nämä jakavat, - jos mahdolliset asiakkaat eivät niitä aina saakaan!?)

Täällä Helsingissä siis eräällä "uudisasuinalueella" palailin iltapäivällä tuttua reittiä kotiinpäin, lauantaina 3.10.-15.
Tuttu näky seudun ilmaisjakelulehteä ja mainoksia jakanut 'musta mies' oli yhden palaamassa kerrostalon käytävästä jaettavana olevien lehtipinkkojensa luokse. Pinkkaa olikin yli sen määrän mitä tämän laatikkokärryyn kerralla mahtuu... ja oletan alue on suuri myös käsissään kantamastaan valtaisasta avainnipusta päätellen!

Nappasin ohimennen itsekin nipun jonka mies "nyökäten hyväksyi" rapusta tullessaan, siinä samalla havaitsin mikä määrä hänellä oli kuten kerroin kädessään mutta avaimia oli myös muovisessa pussissa siinä lehtikasan päällä ihan kuin "tyrkyllä" ja helposti ohikulkijoiden napattavissa tai miten tahansa, ja juuri silloin kun mies oli poissa jakotehtävissään rapussa.

Kummastelin asiaa ja yritin tälle kieltämme taitamattomalle selittää, miten hän jättää tuollaisen määrän avaimia valvomatta ja näin näkyvälle paikalle!?

Selitin ja yritin toistaa suomeksi viitaten avaimiin jne. myös englannin kieltä koitin avuksi... No pitkän tovin jälkeen tälle ehkä avautui mitä selitin, ja mitä tarkoitin?

Mutta uskon tilanne jatkui samanlaisena seuraavassa kohteessa... avaimet levällään vaikka pussissa?

Minusta jos näin sanoisiko epäluotettaville -siis asioista välittämättömille luovutetaan asuin talojemme rappujen avaimia on siinäkin riskinsä olemassa!
Vaikkakin rappujen - ja tämä kyseinen henkilö olisi muuten luotettava tms. on joukoissa monenlaista muuta "yrittäjää"! Siksi olisiko asuin taloissa yms. luotava turvallisempaa käytäntöä ilmaislehtien ja mainosten jakamiseen, kun nykyään useimmat eivät niitä edes halua - kun mainoksia kantaa jo postikin ja aamulehtien varhaisjakajat, joilla heilläkin on kyllä kiinteistöjen rappujen avaimet mutta myös ns. vakituisempi työ ja tietyt toivon mukaan luotto henkilöt jakamassa sen mukaan!

Meillä on asuin talossa sääntönä ovia ei avattaisi edes tuntemattomille, vaikka sitä rikotaan jatkuvasti - on ovipuhelin ja siinä kamera - mutta tätä väkeä (tuntemattomia) lappaa jotka eivät kuulu taloomme!

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastuullinen_yhtiö

      Kysymys tämän varsin laajalevitteisen yhtiön halpatyövoimasta, he jotka nykyään mielellään käyttää ulkomaalaisperäistä työvoimaa joilla vain hatarat aavistukset eduistaan ja oikeuksistaan. Ympäristövastuut, jakamattomista on levällään yhä?
      Tuntipalkka eli jakamisen palkkiot ovat minimaalisia, siksi vaihtuvuus on valtaisaa!
      http://suoramainonta.fi/
      = Janton Oy
      SSM Suomen Suoramainonta yhteystiedot
      Valtakunnallisen jakelun myynti ja asiakaspalvelu

    • EiMitäänPelättävääBÖÖÖÖÖ

      Siistiä muslimi terroristeille, saavat koko kerrostalo alueen kerralla helposti, selvä turvallisuus uhka, mutta SUPOhan tämän jo tiesikin, hehhahheh.......

      • se.on.menoa.nyt

        niin ja samoilla avaimilla ne mamut pääsee suomen rannikkotutkaverkoston keskustietokoneen ohjauskeskukseen,ja pystyvät sieltä käsin tekemään suomen ilmavalvonnan toimimattomaksi ja kykenemättömäksi puolustamaan maatamme isiksen helikopterihyökkäykseltä,eli suomen päivät on kyllä luettu


      • Vahva_ennakkoluulo_on

        Niin jos ei "samoilla avaimilla" mutta samoilla konsteilla ja systeemillä voidaan ujuttautua sisään tiloihin missä tahansa.
        Kovin leväperäistä ja sitä perusluottamusta on edelleen valtavasti olemassa ja hyvää uskoa että kaikki ihmiset ovat rehellisiä ja hyvissä aikein esim. päiväsaikaan "remppaamassa" rapun oveasi /lukkoa tai muuten sisään pyrkimässä!

        Keinoja on valtavasti, tämä ns. yleinen talojen ja tilojen avainten jako on toki myös tavallista rakennusliikkeissä ns. korjaus- ja takuutöissä jne.

        Myös yritysten ja myös yksityisten siivous- ja huoltotoimet ovat useimmiten jo "kotoutettavien" yms. hallussa jne.
        Lähtökohtaisesti olisi luotettava kaikkiin, mutta en jaksa vielä näitä kaikkia ns. 1-polven muuttajia aina ottaa luottamuksen kautta huomioon - varauksellisuus on oltava ja laskettava mukaan kuvioihin!

        Jos ajatellaan esim. nyt uusimpien pakolaisten pikaista työllistämistä heidän jopa odotellessa turvapaikkaa ja asumisen vakiintumista, mutta heidän taustansa ovat epäselvät jne. on todella riskialtista kaikkiin töihin ottaa edes valvonnan alla heitä?


    • Sipiläskä

      Myös alueellamme virallista postia jakamassa on neekeripoikia.Kauhulla olen katsellut niiden touhuja postikärryt auki,päiväjakelu tulee miten sattuu/muistetaan.
      Näiden työkykyä epäilevät kuitataan rasisteiksi ja peli on sillä vihelletty poikki.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe