Kemin sukkahaaste

sukkahaaste

Olen laittanut haasteen käyntiin Kemiläisille 2.9.2015 facebookissa. Kudotaan kaikille peruskoululaisille luokat 1-9 perus villasukat. Sukissa voi olla raitaakin, mutta ei mitään kirjoneule sukkia tasapuolisuuden nimissä. Näin ei tule pahamieli kenellekkään.
Tarkoitus olisi jotta jokaiselle peruskoululaiselle jaettaisiin sukat juuri ennen joululomalle jääntiä. Sukat jaetaan kouluissa. Kyse n. 2000 parista.
Kouluille olen jo tuolloin haasteen ilmoille heiton jälkeen toimittanut tietoa josko ottaisivat ja keräisivät luokissa seuraavat tiedot. Montako tyttöä ja montako poikaa luokalla ja koot sekä opettajan nimi ja luokka jotta sukkien jako helpottuu. Muutamilta opettajilta tullutkin jo kivasti tietoa asian suhteen ja kovasti olen nyt jo eri koulujen vanhempiinkin ottanut yhteyttä jotta vähän hättyyttelisivät opettajia.
Sukan kutojille on myös oma arvonta Punnitse ja säästä pisteessä johon kutojien kannattaa osallistua. Lahjakoreja arvotaan 3 kpl . Lahjakorit sisältävät punnitse ja säästä sekä luontaistuote kaupan tuotteita ja jokaisessa korissa lisäksi hierojalle lahjakortti. Lahjakortit ovat lahjoittaneet fysioterapia Arja Korrensalo, Elliville ja Jenna Ollitervo.
Tuolla Punnitse ja säästä tiloissa on meillä lankapiste ja sukanpalautus piste jonne voi sukkia ja lankaa lahjoittaa. Siinnä samalla kun vie sukkia voi kutojat ottaa lankapisteestä itselleen 1-2 lankakerää kudottavakseen. Myös lanka jämiä on otettu vastaan sillä käyvät hyvin esim: raitalankana.
Pieneen lankapuotiin voi myös toimittaa sukkia mutta ei lankaa.
Lanka lahjoittajia ovat olleet niin yksityiset ihmiset, seurat ja yritykset.
mm. Teippari teki meille jonkin verran julisteita joita koitettu laitella mm. kauppojen ilmoitustauluille , uimahallin kahvioon, kulttuurikeskuksen ilmoitustaululle jne...
Lankalahjoituksia olemme saaneet: Perussuomalaiset k-maa, toimintaterapeutti A. Kaarrtkoski oy, K-kauppa rytikari, Lapin Ratsastuskeskus Oy, Merilapin unidet, Wetteri, PR sisustus, Prisma sekä yksityisiltä henkilöiltä.
Kutojia on myös kivasti mutta lisää kutojia kaivataan ja olisimme todella kiitollisia jos vain tulisit mukaamme kutomaan. Yksikin pari vie haastetta eteenpäin.
Facebookissa meillä oma ryhmä johon päivitän tilanteita joka päivä, kaikki kutojat eivät kuitenkaan ole facebookissa joten jos tulee jotain todella tärkeää pyrin saamaan teidot kaikille mm. Punnitse ja säästä pisteen ja Pienen lankapuodin kautta.
Tervetuloa mukaan kutomaan sukkia peruskoululaisille. Isoja kokoja tarvitaan ja yksikin pari on aina eteenpäin
Jos taas kutominen ei ole sinun juttusi niin voit osallistua haasteeseen lahjoittamalla lankaa. Langat voi toimittaa Punnitse ja säästä pisteeseen
Pienistä sukista kasvaa suuria...
Pienistä lapsista kasvaa aikuisia...
Pienistä eleistä kasvaa iloa...
Pienillä teoilla tuomme iloisia kasvoja...

9

76

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ympäristöntarkkailija

      Myös pakolaisille pitäisi saada sukkia. Valtaosaltaan pakolaiset ovat täysi-ikäisiä miehiä, joilla ei ole vanhempia tai muita sukulaisiakaan mukana eikä välttämättä rahaa ostaa omia sukkia. Tämä olisi erittäin kiireellinen tehtävä. Sukat voisi toimittaa pakolaiskeskuksiin sen jälkeen, kun siitä on pakolaiskeskuksen ylläpitäjän kanssa sovittu.

      • SuvakkiusOnSairaus

        Miksi ihmeessä kukaan täysijärkinen kutoisi sukkia noille raiskaajille? Siksikö että matujen jalat pysyisivät lämpiminä että jaksaa juosta lasten ja naisten perässä?


      • sukkahaaste

        Meillä on nyt tallainen haaste ja on kyllä tullut ilmoituksia jotta päiväkodit ja vanhuksetkin sukkia tarvitsevat.. Kaikkea ei voi tehdä kerralla ja varmasti jokaiselle ryhmälle sukan tekijät löytyy :)


      • voiperkelee
        SuvakkiusOnSairaus kirjoitti:

        Miksi ihmeessä kukaan täysijärkinen kutoisi sukkia noille raiskaajille? Siksikö että matujen jalat pysyisivät lämpiminä että jaksaa juosta lasten ja naisten perässä?

        juu nämä loiseläjät voi kutoa ite sukkansa,aikaa on ,vuosia elätteinä täällä


      • omille-ensin

        Kaikkea se puuro pukkaa ja sukkaaa kuluttaa, kyllä niitä sukankuluttajia on kotimaassakin. Miksi niitä sukkia pitäisi niille karvajaloille kutoa, eikö sympatiaa löydy yhtään kotimaan kodittomalle. On meillä kodittomia omastakin takaa auttakaa heitä ensin. Ovat varmaan joskus tehneet työtä tämän maan eteen, ovat vain joutuneet avioeron,työttömyyden takia asunnottomaksi. Jos löytyy miljardi rahaa maahanmuutajille täytyisi löytyä omanmaan kansalaisille myös.


    • sukat

      hyvä katja hyvästä ideasta mut maahan muuttajat ostakoon ite sukat

      • antinazi.antijew.human

        Omat villasukkani (jalasta) lahjoitin jollekin kenellä ei niitä vielä ollut. Kaapista löytyy vielä muutama pari. Itse tarvitsen vain yhden parin.


    • Muhamettis

      Mun mielestä vois kutoa Matuille villaiset kalukukkarot, ettei niiden poloisten penikset ja nyytit jäädy talven pakkasissa ja tuiskuissa.

      • kc94100

        Iskikö peniskateus? Laita itse tennissukka housuihin niin naiset katsovat pitkään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1883
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1446
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1394
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      9
      1356
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe