Onko teille ollut apua Lamictalista

tyttärenlääke

miten ja millaisilla annoksilla? 19- vuotiaalla tyttärelläni on todettu kaksisuuntainen ja kyselisin tästä lääkkeestä, kun nyt se on hälle määrätty. Onko se rauhoittanut, tasannut, nostanut mielialaa, vai miten?

9

237

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiertokulkua_N86

      Auttaa ainakin minulla tasaamaan pahimpia nousukausia, mutta lääkkeellä oli kyllä alussa melko turruttava vaikutus noin kahden viikon ajan kun sitä aloin syömään. Sen jälkeen olen aloittanut aina tämän syömisen kun masennuskausi on päättynyt, niin ei ole tullut niitä pahimpia menokausia enää pitkään aikaan, toki ikäkin vähän alkaa jo rauhoittamaan. Masennuskausina en tätä syö vaan ihan muita lääkkeitä siihen.

      Lisää kokemuksia:

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/6986969/lamictal-kokemuksia-

    • bbvbbb

      Tasannut mielialaa annostuksella 200mg aamuin illoin.

    • TarKas66

      Luin täältä, että Lamotrigiiniä on määrätty tasaamaan maniaa. Minun lääkärini korosti nimenomaan, että Lamotrigiini on masennuksenestolääke eikä estä maniaa. Itselläni poistaa masennuksen, ahdisuksen sekä häpeän- ja syyllisyydentunteet. Annostukseni on 200 mg vuorokaudessa. Ketiapiini (Minulla nimellä Ketipinor) on rinnalla, 25 mg iltaisin unta varmistamaan, ollut jo yli neljä vuotta. Yritän nyt päästä siitä irti, koska se aiheuttaa aamukooman ja muutenkin zombiemaisen olon, mutta irtipääsy näyttää olevan liki mahdotonta. Olen nukkunut todella huonosti n. kuukauden, herään heti kun nukahdan ja vasta aamuyön tunteina saan unen päästä kiinni. Jouduin nyt aloittamaan Ketipinorin 12,5 mg:n annoksella uudestaan, koska oli ihan pakko, muuten pää olisi leikannut kiinni lopullisesti. Kerroin tämän siksi, että jos tyttärellesi määrätään ketiapiini-lääkettä, niin tämä on hyvä tietää. Lisää tietoa kuukelittamalla.

      • tyttärenlääke

        Kiitos tiedoista. Tällä hetkellä hänellä ei ole muuta kuin tuo Lamotrigin.


    • Bipo

      Itse olen 20vuotias nuori nainen joka kokeili lamictalia. Oli sopinut nimittäin isälleni jolla myös bipohäiriö. Minulle ei sitten lainkaan. Tuli ihan semmoinen "zombi" olo, ei minkäänlaisia tunteita, ajantaju meni sekaisin enkä ollut lainkaan oma itseni. Kaikista ns luonnollisin lääke on Lito, mikä siis sisältää litiumia. Lääke on vanha ja paljon tutkittu sekä hyväksi todettu. En ole senkään kanssa vielä täysin sinut, mutta parhaiten sopinut tähän mennessä. Paljon tsemppiä tytöllesi !

      • Biipotar

        mullakin oli lami alkuun ihan kauhea jähmettäjä, mutta kun annosta vähän hienosäädettiin ja olin syönyt sitä 4 viikon ajan, niin tuo jumitus alkoi vähenemään


    • Skitsoaffektiivinen

      Kaikkien mielenterveyslääkkeiden teho vaihtelee ihmisestä riippuen. Ite suosittelisin kokeilemaan eri lääkkeitä kunnes löytää jonkun joka toimii tosi hyvin, eikä tyytyvän vaillinaiseen tehoon. Aina voi palata vanhaan lääkkeeseen. Mulla toimii parhaiten Olantsapiinin ja Lamotrigiinin yhdistelmä.

      Mulla on kokeiltu anti-psykoottisia psykoosin hoitoon ja manian ja hypomanian ehkäisemiseen. Ensin ketiapiini, joka toimi aika hyvin, mutta aiheutti äärimmäistä väsymystä. Pitkävaikutteinen ei kestänyt koko päivää ja aiheutti yhtälailla väsymystä. Aripiprazole ei ollut tarpeeksi vahva, mutta sivuvaikutuksia siinä ei ollut ollenkaan. Olantsapiini, joka yleisesti aiheuttaa vaikeampia sivuvaikutuksia, mulla ei ole aiheuttanut mitään. Ei jatkuvaa nälkää, eikä väsymystä. Näköjään olantsapiini vaikuttaa juuri oikeisiin reseptoreihin.

      Masennuslääkkeistä taas ssri:t provosoi hypomaniaa, eivätkä toimineet kovinkaan hyvin masennukseen. Mulla taas lamotrigiini on ollut elämää muuttava vaikutus. Mulla ei ole ollut mitään sivuvaikutuksia. Lamotrigiini toimii täysin eritavalla ssrihin verrattuna, eli jos masennus johtuu jostain muusta kuin seratoniinin epätasapainosta niin lamotrigiini voi toimia paljon paremmin kuin muut masennuslääkkeet.

      Musta kannattaa kokeilla eri lääkkeitä ja antaa niille pari kuukautta vähintään aikaa toimia kunnes löytää itselleen sopivan. Koskaan ei tiedä miten tietty lääke vaikuttaa juuri suhun.

    • Juuuuuhh

      Alun häröilyn jälkeen kun löytyi sopiva annostus niin on kyllä ollut todella paljon apua lamista

      Kooma/apaattisuus kyllä oli alkuun melko kova

    • mäkanskäyttäjä

      mul toimii masennukseen ja toivottavasti myös sen estoon. hyvä lääke on siihen. 200 mg annos, välil yrittänyt tiputtaa mut tosi nopee alkaa masennus puskee päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe