Civicin erikoinen huolto-ohjelma.

Twiglihtblue

Vm -14 Civicciä käytetty muutaman kerran merkkihuollossa, pidättekö seuraavaa huoltamista rahastamisena vai järkevänä.Eli mittaristo pyytää a-huoltoa n. 15 000 km jälkeen, tämä pelkästään öljynvaihto, mikä onkin järkevää koneen kestävyyden kannalta.Mutta tämän jälkeen heti tulee näyttöön ilmoitus b-huollosta joka tulisi suorittaa 90 vuorokauden kuluttua.Sisältääen erilaisia alustan tarkastuksia ja jarrujen putsauksen ja herkistelyn.Kun autolla oli ajettu 13000km tehtiin nuo molemmat huollot a ja b (noilla kilometreillä jarrujen puhdistelua ym. ).Ihmettelin asiaa, tietämättä vielä tuota systeemiä, vastattiin että " et kai kolmen kuukauden kulutta taas olisi halunnut tuoda autoa taas huoltoon". Nyt viimeksi sitten kun 30000 km huolto oli ajankohtainen sanoin että pelkästään öljynvaihtohuolto a mitä mittarikin pyytää. Ok. sen tekivät mutta huolto näyttöön oli ilmestynyt tuo symbooli b huollosta 90 vrkn. kuluttua.
EI kai jarruja ja alustaa aivan noin usein tarvitsisi tarkistella.Ennen muilla merkeillä on riittänyt putsaus ja herkistely, palojen ja levyjen vaihdon yhteydessä.Muuten en noista merkkileimoista olisi niin kiinnostunut. Mutta takuun kannalta uudessa autossa se saattaa olla järkevää.
Saako muuten Civicin huoltonäytön itse nollattua niistä ratin painikkeista, kun huollon ajankohta on mennyt yli. Ennen sitä ei ainakaan nollaudu vaan piippaa ärsyttävästi aina käynnistyksen jälkeen.
Yritetään käydä asiasta rakentavaa keskustelua, Civicin omistajien keskuudessa tämä onkin mahdollista.

14

12505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hurja_tahti_huolloilla

      Ilmeisesti jarrut ovat herkästi jumittavia, ei tuossa muuten ole mieltä.
      Koska tehdään isompi huolto?

    • huoltoilmaisin

      Nollata voi auton huoltoilmaisimen. Jää kytemään ja nollaus vain huollossa. Iseläkin huollot tullut 13thkm. kohdilla. Aika kallista. Jarruthan kerran vuodessa purkaa ja putsata. Pysyy herkkyys.

    • ruskehtavaa

      Kusettavat kuluttajaa silmään! Kerran vuodessa rasvataan palat kupari voiteella, huom. Tarkasta huollon jälkeen! Opeleissa ei paljoo jarruja availla!

    • nnnnnnnnnnnn

      Minulla vm-12 Civic ajan runsaat kaskyttuhatta km vuodessa. Auto pyytelee öljynvaihtoa noin 17000- 18000 paikkeilla, isompaa huoltoa pyytää aika tarkaa vuoden välein . isompaa oliko senyt b-huolto kuuluu aina jarrujen avaus puhdistus ja herkistys, muut työt vaihtelevat kilometrien mukaan. Kaikiin nykyautoihin missä on takana levyjarrut on syytä tehda kerran vuodessa jarrujen avaus ja puhdistus, muuten ne jumiutuu ja ei toimi. Etujarrut kyllä toimii vuosia ilman vikoja.

    • handeande

      83 tkm ajettu -12 -mallinen Civic 1.8, minulla on kyllä nämä A/B-huollot tehty samaan aikaan eikä ylimääräisiä muistutuksia ole näkynyt, hiukan vajaa 20 on huoltojen väli ollut. Ilmeisesti käyttämäni liike tietää tämän syklin ja osaa sen ennakoida, toki tahtoo olla, että ajan aika takarajoille sen huollon yleensä, koska ei sinne heti pääse ja matkaa pitää tehdä, jos meinaa leivän tienata. Mitään ongelmia ei ole ilmennyt.

      • muuttunuton

        Autosahan on huoltoilmaisin. Ilmeisesti öljy vaatii ekana huoltoa. Mulla tuli eka huoltotarvevaade 13000km paikkeilla. Samaten tuli seuraavakin. Päiviä olisi olut ilmaisimessa jäljellä, siihen vuoteenasti! Matka-ajossahan öljy kestää kauemmin. Eli se entinen 20000km on ollut liian pitkä väli!


      • Maantiekuski

        Minulla 2015 1.6d Civicissä ensimmäinen huoltoon kutsu tuli 16000 km:n jälkeen ja toinen 33 tkm:n jälkeen. Molemmilla kerroilla AB-huolto. Kohtuullisen paljon maantiellä ajavana mielestäni on ihan hyvä, että jarruille tehdään jotakin säännöllisin väliajoin. Outoa huollossa minun kohdallani on se, että he kertovat mitä autolle on huollossa tehty mutta ei hintaa, koska olen tehnyt sopimuksen rahoitusyhtiön kanssa 90tkm asti. Paljonko mahtaa tuommoinen AB-huolto maksaa? Tähän astisen koemuksen perusteella saatan hankkia auton omakseni kun sopimus rahoitusyhtiön kanssa päättyy.


      • Twilightblue

        Se on noin 300e. Sisältää siis öljynvaihdon,tarkistukset tiettyihin vikaherkkiin kohteisiin ja sen jarrujen outsauksen ja herkistelyn.Sitten on vielä huoltonäytössä numerokoodeilla erikseen esim. Raitisilmasuodattimen vaihto.Nämä sitten laskutetaan erikseen.Kallista vai ei,mutta tätähän tää on kaikilla muillakin.Eikä varmaan ole Honda edes kalleimmasta päästä.


      • paperillatehdyt
        Twilightblue kirjoitti:

        Se on noin 300e. Sisältää siis öljynvaihdon,tarkistukset tiettyihin vikaherkkiin kohteisiin ja sen jarrujen outsauksen ja herkistelyn.Sitten on vielä huoltonäytössä numerokoodeilla erikseen esim. Raitisilmasuodattimen vaihto.Nämä sitten laskutetaan erikseen.Kallista vai ei,mutta tätähän tää on kaikilla muillakin.Eikä varmaan ole Honda edes kalleimmasta päästä.

        Pitää olla tarkkana. Vaihdoin itse viikkoa ennen raitisilmasuodattimen ja huollossa vaihtoivat uuden, kun huoltoilmaisin näytti vaihdon tarvetta.. No ei laskutettu!


      • Maantiekuski
        Twilightblue kirjoitti:

        Se on noin 300e. Sisältää siis öljynvaihdon,tarkistukset tiettyihin vikaherkkiin kohteisiin ja sen jarrujen outsauksen ja herkistelyn.Sitten on vielä huoltonäytössä numerokoodeilla erikseen esim. Raitisilmasuodattimen vaihto.Nämä sitten laskutetaan erikseen.Kallista vai ei,mutta tätähän tää on kaikilla muillakin.Eikä varmaan ole Honda edes kalleimmasta päästä.

        Kiitos tiedosta. Aika tavalliselta tuo hinta kuulostaa. Olen itsekin omistanut kalliimpia huollettavia.


    • IntoK

      Melko kallista. Itse olen tehnyt Civic 5D -09 autooni kaikki huollot = öljynvaihto?suodatin 20000 km välein (Mobil 0-W40). Takajarrupalat olen kerran vaihdattanut (ajettu silloin 26000 km) pikkupajalla. Pyysin viistämään reunat, jotta eivät jumittuisi. Sen jälkeen eivät ole jumittuneet, levyt takana tosin ehtivät syöpyä pilalle, mutta katsastusmies on armollisesti päästänyt läpi koska jarrut ovat toineet esimerkillisesti. Ilmansuodattimia vaihtelen huoltokaavion mukaan, Youtubesta löytyvät opastusvideot.
      Kuluja huolloista n. 40 euroa/ vuosi tällä systeemillä.

    • Tietääkökukaan

      Mitenkä, oletteko vaihtaneet tai onko huollossa vaihdettu tuulettimen/ ohjaustehostimen hihnaa? Voiko alkuperäisillä hihnoilla ajaa esim. 150000km?

      • tarkkailla

        Tarkastus ,kuuluu huolto-ohjelmaan. Vaihdatin 12000km huollossa. Ei olut vielä romu!


    • lippa

      Pidän huolto-ohjelmaa vähän kummallisena, ajetaanko tehdasöljyllä 13-16 tuhatta?
      jarrut tietysti on hyvä putsata kerran vuodessa. Joskus huollot on aika rahasyöppöjä.
      Olisi paras antaa selkeät kilometrimäärät, mitä tehdään,esim.Toytalla on.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe