NLP-guru....

Jestappa

Kuulin tänään että eräs suomalainen NLP-guru oli väittänyt eräälle tuttavalleni tehneensä 20-vuotta hypnoosityötä. Kun tämä kysyi tältä gurulta mitä hypnoosi hänen mielestään on, tämä ei osannut antaa vastausta. Verhosi tietämättömyytensä vastaukseen ettei kerro!
Aika vaarallista, tiedän ettei tällä henkilöllä ole minkään valtakunnan hypnoosikoulutusta. Hän ei ole minkään hypnoosijärjestön jäsen.
Kutsuuko hän sitten NLP-harjoituksen tuottamaa kevyttä tietoisuuden tilan muutosta hypnoositilaksi, jos , niin hän valehtelee.
Riskialtis persoona kaikkinensa!

22

1194

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaikkeakanssa

      Vai kuulit sinä... Jos hän mielestäsi on guru eikä sanojesi mukaan hänellä ole minkäänlaista hypnoosikoulutusta, niin onko hän guru vai eikö?

      • asdfghds

        Ymmärrä ny! Skeposet esiintyy aina guruina!


    • pekkapatietää

      Kyll mää uskon, ett kysees on tää palsta häirikkö skeponen, joka esiintyy millo tohtorina ja millon maisterina ja millo minäki tietäjänä ja osaajana.
      Se on täys narsisti.

    • Hypnoosisynnytys-jees

      Gurut erikseen, mutta viime viikolla oli Hesarissa etusivullekin otsikoksi nostettu hyvä pitkä juttu kivun ja synnytyspelon hypnoosihoidosta. Ylilääkäri Jorma Aarnio totesi ettei omatekosiin guruihin pidä luottaa. Tutkinnon suorittaneiden ammattilaisten hommaa.

      • Kuinkahan

        Hieman ristiriitainen kommentti Aarniolta. Nimittäin hypnosynnytyksen valmentajilla Suomessa on kyllä takanaan hypnosynnytyksen opastus, mutta eivät he välttämättä ole Terhikki-rekisterissä mainittuja terveydenhuollon ammattilaisia eivätkä siis kätilöitä lainkaan. http://hypnosynnytys.fi/?page_id=930

        Tämä on taas sitä ylivarovaisuutta, mitä en oikein ymmärrä. Eihän hypnosynnytys tapahdu ilman kätilöä?


    • KokemustaOn

      Kuka tahansa Suomessa voi pistää pystyyn hypnoosivastaanoton ja alkaa hoitamaan ihmisten päitä. Siis kuka tahansa. Vaikkapa seksuaalirikollinen tai murhaaja. Suomen laki sallii sen.
      Siksi hypnoosipiireihin on pesiytynyt rikollista ainesta, koska se on mahdollista. On raiskaajia, murhaajia ja jne.
      Varokaa hyvät ihmiset.

      • Kuinkahan

        Kun sinulla on kerran kokemusta, niin kerro ihmeessä! Keitä murhaajia ja raiskaajia näissä hypnoosipiireissä oikein liikkuu? Jaksat siitä yhdestä rikollisesta jauhaa. Rikos sinänsä oli paha, jos tarkoitat Hakolaa, mutta ei hän rikosta tehnyt vastaanotolla eikä asiakkaille, vaan hän oli lähinnä kai valmentajan ominaisuudessa? Muitkain valmentajia on jäänyt kiinni samanlaisista seksirikoksista.

        Mutta missäs ne murhaajat ovat?

        Mutta asiaan: ei kai synnytysvalmennuksessa varsinaisesti hoideta kenenkään päätä? Eiköhän ole kyse kivunlievityksestä. Synnyttäjän pää ei hoitoa tarvitse. Alapää lähinnä.

        Oletko siis sitä mieltä, että synnytyksessä ei saisi käyttää itsehypnoosia? Perustelepa mielipiteesi vai oliko tuossa jo perustelusi?

        Sinun kannattaa ehkä tutustua myös tähän juttuun:
        http://rapport.fi/rapport/artikkeli.php?aid=225443
        Se on artikkeli siitä, miten psykiatri voi sekoittaa potilaansa pään, tuohota tämän terveyden ja saada potilas lopulta tekemään itsemurhan. voiko sen pahempaa olla? Kuka tai mikä suojelee potilaita tällaisilta puoskareilta? Suggestiota pahimmillaan.

        Suojellaanko potilaita kieltämällä psykiatritkin?


      • Maalliiko

        Kyllä sä viemärirotta jaksat tuota samaa toistaa vuodesta vuoteen. Unohdat sen että Kari Hakola teki rikoksensa muualla kuin vastaanottotilanteissa. Olen itse ollut mukana n. 30-vuotta hypnoosiskenessä enkä ole kuullut mistään rikollisista aineksista.
        Ja kun mollaat maallikkohypnoosia, niin unohdat myös sen että enemmistö ja tunnetuimmat hypnoosin edustajat ovat juuri noita maallikoita. Mallikolla tarkoitan tässä siis muita kuin terveydenhuollon edustajia.


      • 222222222

        Maallikolla tarkoitat siis leikkiterapeutti, tai hypnoterapeutti tai jotain muuta keksittyä titteliä, jolla pyritään hämään asiakkaita luulemaan, et onkin kovin koulutettu hypnoosimaakari.
        Ja näihin maakareihin voi liittyä kuka tahansa namusetä tai tappaja, koska ovet ovat sepposen selällään kaikkiin koulutuksiin..

        Hahhhaaaaa...Varokaa ihmiset


    • TotuusEsiinNyt

      Hypnoositerapeutiksi voi ryhtyä Suomessa kuka tahansa. Ei tarvita mitään koulutuksia tai lupia. Myös rikosrekisterin omaavat bedofiilit tai murhaajat voivat pystyttää vastaanoton. Niin ja suggestoterapeutti, hypnoterapeutti ja monet muut hypnoosin tittelit ovat sepitettyjä leikkititteleitä. Kuka tahansa voi niitä käyttää.

      Tämä tiedoksi kaikille tämän palstan lukijoille

      • Tässäpäolehyvä

        Jaksat spämmätä tuota samaa tekstiä kirjoitusvirheineen kaikkineen vuodesta toiseen...

        Sinua ei liikuta pätkääkään se seikka, että psykiatrin titteliä ei saa käyttää kuin psykiatri, mutta hän saa kyllä käyttää seksuaalisesti hyväkseen paljon nuorempaa potilastaan, aiheuttaa tämän ja hänen perheensä välillä välirikon ja ajaa tämän lopulta itsemurhaan EIKÄ HÄNTÄ SIITÄ RANGAISTA millään tavalla! Hän saa jatkaa ammatissaan eikä edes hänen nimeään julkaista kuten tehtäisiin, jos hän olisi vaikkapa suggestoterapeutti, hypnoterapautti tai mikä tahansa muu. Psykoterapiaakin hän saa tehdä, vaikka ei ol evirallinen psykoterapeutti!

        Ei vankilaa kuten hypnosterapeutilla eikä rahallisia korvauksia uhrille. Ehei. Ei niin mitään. Jatkaa edelleen psykoterapauttina, sillä muut psykiatrit ja lääkärit sekä laki suojelee häntä!

        Lisäksi psykiatri ottaa huikeat palkkiot käynnistä!

        Lue itse:
        http://rapport.fi/rapport/artikkeli.php?aid=225443


      • epistä

        Kuka oli Nooran psykiatri, jotta häntä voisi haastatella?


      • Mallittaja

        Koskahan sä viemärirotta opettelisit kirjoittamaan?


    • TotuusEsiinNyt

      Kyllä on sekavaa tarinaa ja vailla totuutta, mutta näitähän netissä pyörii jatkuvasti.

      Varokaa maallikkohypnoosia TE, jotka luette tätä palstaa.

      • hipheijanikaaro

        Jani Kaaron artikkeli on sekava ja vailla totuutta?

        Ettet nyt olisi taas väärässä.

        Jani Kaaro on tiedetoimittaja ja asiansa osaava kirjoittaja. Hänellä on lähteet kunnossa. Luithan itsekin, että kommenttia oli pyydetty hypnoosipiirien suurelta gurulta Lauermaltakin! Joka oli myös pöyristynyt.

        "Nooran tarina saattaa olla yksi uskomattomimmista ja traagisimmista ihmiskohtaloista, joita suomalaisessa terapiamaailmassa on nähty. "Nooran kohtalo on surullinen esimerkki siitä, miten vaikeaa huonovointisia potilaita on suojella terapeuttien puoskaroinnilta ja epäeettiseltä toiminnalta", sanoo tapauksen tunteva oikeuspsykologian tutkija Julia Korkman HUS:ista."

        http://rapport.fi/rapport/artikkeli.php?aid=225443


      • Non-akademic
        hipheijanikaaro kirjoitti:

        Jani Kaaron artikkeli on sekava ja vailla totuutta?

        Ettet nyt olisi taas väärässä.

        Jani Kaaro on tiedetoimittaja ja asiansa osaava kirjoittaja. Hänellä on lähteet kunnossa. Luithan itsekin, että kommenttia oli pyydetty hypnoosipiirien suurelta gurulta Lauermaltakin! Joka oli myös pöyristynyt.

        "Nooran tarina saattaa olla yksi uskomattomimmista ja traagisimmista ihmiskohtaloista, joita suomalaisessa terapiamaailmassa on nähty. "Nooran kohtalo on surullinen esimerkki siitä, miten vaikeaa huonovointisia potilaita on suojella terapeuttien puoskaroinnilta ja epäeettiseltä toiminnalta", sanoo tapauksen tunteva oikeuspsykologian tutkija Julia Korkman HUS:ista."

        http://rapport.fi/rapport/artikkeli.php?aid=225443

        Tuo artikkeli ei ole sekava, vaan erittä selkeä kuvaus karseasta tapahtumaketjusta. Osataan sitä siis mokailla myös akateemisessa maailmassa...


      • TarinaTäti

        Kuka uskoo kuka ei. Näitä tarinoita on netti pullollaan. Osa täysin tuulesta temmattu.


    • Kerromeilleheti

      Siis, mikä näistä mainitsemistasi olet? :
      " Myös rikosrekisterin omaavat bedofiilit tai murhaajat voivat pystyttää vastaanoton. Niin ja suggestoterapeutti, hypnoterapeutti ja monet muut hypnoosin tittelit ovat sepitettyjä leikkititteleitä."

    • Leikkiterapeutti

      Olen leikkiterapeutti, kuten lähes kaikki maallikot. Mun kissa on hypnoterapeutti NGH... Hahhhhhhhh

    • JuuVitsi

      Jep maallikot leikkii titteleillä . Tämähän vitsi on tiedetty jo kauan.

    • Pettynytnlp

      Mitä tuo nyt sitten on... Antakaa huijari NLP-kurujenne olla. Niinhän tuo valehypnotisoija Minkkinenkin satakunnan radiossa oli erään henkilön kertoman mukaan väittäneen nähneensä itse Kristuksen. Lieneekö ollut Sami rukka huumehöyryissään??

      • huikamala

        Mäkin kuulin siskon kummin kaimalta, että eräs mies oli ajanut melkein lapsen päälle autolla lähes tahallaan, oli taatusti kännissä tai ainakin huumeissa. Hui kauhistus!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe