Epigenetiikka ja lajiutuminen, tutkimus meneillään

Totuus_voittaa

http://cordis.europa.eu/project/rcn/195849_en.html

From 2015-04-01 to 2017-04-01, ongoing project

Phenotypic plasticity plays a key role at the onset of the speciation process, facilitating diversification though the induction of novel phenotypes in response to distinct environments. Via genetic accommodation and genetic assimilation, this influence may extend throughout the speciation process and beyond, into subsequent speciation events. While the epigenetic regulation of gene expression that mediates phenotypic plasticity has been extensively studied in lab-based model organisms, very little is known about epigenetic variation in natural populations. This project will be the first epigenetic study explicitly focused on the speciation process. Using cutting-edge techniques, the applicant will characterize DNA methylation variation within and among the sympatric species of a recently discovered endemic cichlid fish radiation in Lake Massoko, Tanzania. Specifically the applicant will test: if 1) newly formed species differ in the distributions of epigenetic marks across the genome, 2) genomic variants linked to phenotypic divergence among species are in genomic regions unusually high in DNA methylation, as expected under a hypothesis of epigenetic differences preceding fixed nucleotide differences during adaptive divergence, 3) genomic regions diverging in patterns of methylation among incipient species are also exhibiting high levels of methylation in populations of Astatotilapia calliptera, the ancestral, colonizing species. The results of this pioneering project will provide the first empirical evidence of the importance of epigenetic variation during the emergence of new species.

Tätä tutkimusta kannattaa seurata. Se keskittyy tutkimaan epigeneettisten muutosten vaikutusta lajiutumiseen. Tätä olen odottanut jo pitkään ja on hienoa huomata, että omat havaintoni lajiutumisesta vahvistuvat. Epimutaatioilla näyttää olevan vaikutusta lajiutumiseen.

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tsiisus_sentään

      "Tätä olen odottanut jo pitkään ja on hienoa huomata, että omat havaintoni lajiutumisesta vahvistuvat."

      Salli mun nauraa... luuletko olevasi joku tutkija? :D

    • Taas-väärin

      Epigenetikalla voi olla vakutusta lajiutumiseen, mutta vain niin että epigenettiset muutokset fenotyyppiin aiheuttavat lisääntymisisolaation, joka taas voi aiheuttaa aidon lajiutumisen. Aitoa lajiutumista ei ole ilman genotyypissä tapahtuvaa muutosta.
      Et taida ymmärtää, että epigenetiikka ei voi muuttaa genomia, vain sen ilmentymistä. Epigenetiikka ei siis yksinään voi aiheuttaa lajiutumista, mutta voi saada aikaan sen käynnistymisen.
      Mitä omia havaintoja sinulla on lajiutumisesta? Sinähän olet kieltänyt lajiutumisen koko ajan.

      • Pieni-lisäys

        Artikkeli ei ole lainkaan ristiriidassa evoluutioteorian kanssa. Se esittää vain uuden tavan, jolla aitoon lajiutumiseen johtava lisääntymisisolaatio syntyy. Kreationismille kyseinen tutkimus ei anna mitään tukea.
        Totuus on jo voittanut. Tieteellinen teoria on osoittautunut oikeaksi ja nuoren maan kreationismi vääräksi jo aikoja sitten. Nuo tutkimukset vain vahvistavat hyvin tuynnettua tosiasiaa.


    • Epäjumalienkieltäjä

      Epigenetiikka vaikuttaa lajiutumiseen, mutta lajiutuminen on aina pohjimmiltaan sitä, että populaatioiden geenipooli ajautuu niin kauas toisistaan, että lisääntyminen käy mahdottomaksi.

      Joillakin kiihkouskovaisilla on ilmiselvästi tarve nähdä epigenetiikassa jotain muuta kuin evoluution myötä syntyneen sopeutumismekanismin.

    • Tunnetun sanonnan mukaan "hukkuva turvautuu oljenkorteen". Aina, kun biologiassa löydetään uusi asia, aina kreationistit ilostuvat, että nyt se kumoaa evoluutioteorian. Mutta koskaan ei näin käy. Tiedon lisääntyessä tiedon kieltäjän olo käy yhä ahtaammaksi, mutta jäljelle jää toivo, että kerran se kumoutuu.

      • Näinhän se on. Lisäksi tuollaiseen oljenkorteen tarttuminen osoittaa sen, ettei kirjoittaja ymmärrä, mitä epigenetiikalla tarkoitetaan tai vaihtoehtoisesti ei ymmärrä lajiutumisen mekanismia. Nytkin asiaa selventäviä vastauksia tuli useita, mutta olisin valmis lyömään pöytähopeani vetoa, etteivät oikaisut vaikuta aloittajan uskomuksiin mitenkään.


    • häpeällinen_kreationismi

      Uuden kretuvalehtelijan tyyli on näköjään vyöryttää useassa keskustelussa yhtäaikaa omaa näennäistieteellistä näkemystään.
      Kaveri vaan jankuttaa samoja kretuvalheita ja vääristelyjä kuin kaikki muutkin. Arvattavasti hän poistuu kohta, ja kierros alkaa parin viikon päästä uudestaan täsmälleen samoilla jo kumotuilla argumenteilla.
      Hävytöntä touhua

      • Kielemme käytännön mukaan ei voi nimittä valehtelijaksi henkilöä, joka itse uskoo totuudenvastaiseen puheeseensa. Luultavasti kreationisti uskoo. Valehtelija on henkilö joka puhuu tieten puhuvansa totuudenvastaisesti.

        Sivistyneessä keskustelussa ei myöskään ole "kretuja" ja "evokkeja". Halventavat nimet ovat hylättäviä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe