VVOn asukkaat raivoissaan vuokrannoususta

onneksi.ostin.ajoissa

Oululaismies kertoo, että vuokra nousee joka vuosi noin 15-20 eurolla. Tuirassa VVO:n asunnossa asuva oululaismies kertoo, että vuodenvaihteen lähestyessä kotiin on jälleen tupsahtanut ilmoitus vuokrannoususta. - Se on noussut aina 15-20 euroa vuodessa. Nyt taisi olla taas parikymppiä. Se tekee ison tukun rahaa, kun vuokra nousee joka vuosi, asukas kuvailee. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015112920748664_uu.shtml

21

80

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiittäkää_herroja
      • hajoi

        Niitä vuokratukirahoja saa kaupungit ja yksityiset vuokranantajat- ei vain VVO. Ne rahat on maan keskiluokan ja rikkaiden rahoja. Köyhät on vain välikäsiä.


      • näin.se.on

        Demari on ollut aina ihmisen pahin vihollinen!


      • e45rhu9oerg
        näin.se.on kirjoitti:

        Demari on ollut aina ihmisen pahin vihollinen!

        Mistäs noin tarkasti tiedät?


    • arvo.vuokrallakin

      Oon aina ihmetellyt sitä joka ylipäätään muuttaa VVO:n asuntoihin. Törkeät vuokrat ja ainakin täällä meillä päin todella rötisköjä hoitamattomine pihoineen.

    • 65432188

      VVO:n vuokratalossa Espoossa asuva Pentti, 77, täyttää tänään vuosia: ”Vuokra nousi niin paljon, ettei ole varaa juhlia” http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1448860602040.html

    • 4t5ty54

      Ei varmaan vvo asuntoon kukaan enää vuosiin olekkaan muuttanut vapaaehtoisesti. Usein voi olla pakko kun et saa asuntoa muualta, yllättäen vvo:lla saattaa olla vapaita asuntoja ja lisää tulee vapautumaan.

      Toiseksi vanhat asukkaat jää loukkuun, kun vuokrat pompsautetaan 200% kertoimella niin ei välttämättä espoossakaan mistään äkkiä saa toista asuntoa, ei niitä ole vapaina.

    • rosvokansa

      En ymmärrä korotushintojanne? meillä vvo.lla nousee automaatin tavoin joka vuosi n.15-20euroa kuukaudessa, eikä vuodessa vai onko joltakin jäänyt käsittämättä jotakin. VVO korotti vieläkin vuokrai vaikka oli jo myynyt asunnot y-säätiölle ja olisi rikostutkinnan paikka oliko laillista.

    • Huomionavaan

      Niin siis eikö tuo 15-20 euroa ole sama määrä, mitä yksityiselläkin on yleensä normaali sallittu vuosikorotus, esim. merkinnällä "vuokranantajalla on oikeus nostaa vuokraa 5 % kerran vuodessa? Kuluttajahinnat nousevat, yleinen vuokrataso nousee ja taloyhtiöllä on remontteja.

    • OnneksiPääsiPois

      Asuin VVO:lla about kuusi vuotta. Tuona aikana yksiön vuokra ehti nousta 370 eurosta 480 euroon, eli käytännössä 15-20 euron vuosittaisen korotukset ovat aika pitkälle oikeansuuntaisia.

      Prosentteina asian voi ilmaista myös niin, että vuokra nousi melkein 30% kuudessa vuodessa. Se on hurja nousu, jos sen suhteuttaa sekä palkkatasoon että muihin kuluttajahintoihin.

      Asunto oli mielestäni murju, mutta sen kuntoa kartoittamassa käyneen tahon mielestä parhaimmasta päästä, mitä kohteesta löytyi. Talossa oli myös "turkiskuoriaisongelma" isännöitsijän kaikille asukkaille lähettämien infolappusten mukaan. Asukkaita ohjeistettiin noin ylipäätään tarkkailemaan asuntojaan ylimääräisten hyönteisten varalta.

      Vessa edusti originaalia 70-lukua materiaaleineen. Tuskin oli tehty 40 vuodessa mitään remppaa. Suihkutilan lamput olisivat käyneet jo antiikista. Keittiön kaapistot puolittaisessa hajoamistilassa, mikä näkyi siinä, että muovipinnat kuluneet pois päädyistään ja saranat niin rempallaan, että osa ovista ei enää sulkeutunut.

      Sittemmin yksityiselle muutettaessa oli helppo huomata, miten VVO rahasti; yksityisellä asunnossa parkettilattiat, maalatut pinnat, perushyvät saniteetti- ja suihkutilat ja keittiökaapistotkin kunnossa. Vuokra yksiöstä jopa pienempi kuin VVO:lla, vaikka sijainti on keskeisempi.

      Yksityisellä sen lisäksi naapurusto keskimäärin rauhallista ja suurimmaksi osaksi suomalaista. Muuttopäivänä tehty vilkaisu VVO:n ilmoitustaululle kertoi, että jo yli puolet asukkaista oli sukunimensä perusteella muualta kuin Suomesta. Joskus tuli tunne siitä, että kyseinen kortteli ei olisi ollut enää laisinkaan osa Suomea.

      En ole kaivannut sekuntiakaan takaisin VVO:lle.

    • rosvokansa

      Mitään isoja remontteja ei ole, koska on uudehko talo ja viime vuosina lämmityskulut ovat olleet todella alhaiset. Tosin lassil6tikanoja osti paikallisen huoltofirman ja hinnat tietenkin nousuvata ns"huollossa". Kysyn uudelleen, että oliko laillista pimittää vuokralaisilta kauppa ja pimityksen aikana vielä korottaa vuokria-ei ainakaan moraalisesti ollut oikein.

      • TyhmäMaksaa

        Kuluja tulee olemaan jos asutte siinä "pyöreässä". Jokainen ohikulkevakin käsittää että pellitykset tehty ihan vituralleen. VVO:n oma valvonta levällään, niin eivät kaiketi käsitä mistä edes maksavat. Yksi pihasaneerauksistakin mennyt niin alta linjan, että näkyy huollon kuluissa ja isosti. Ja nyt vielä vaihtoivat huonompaan huoltoonkin. Voi-voi...


      • rosvomaa
        TyhmäMaksaa kirjoitti:

        Kuluja tulee olemaan jos asutte siinä "pyöreässä". Jokainen ohikulkevakin käsittää että pellitykset tehty ihan vituralleen. VVO:n oma valvonta levällään, niin eivät kaiketi käsitä mistä edes maksavat. Yksi pihasaneerauksistakin mennyt niin alta linjan, että näkyy huollon kuluissa ja isosti. Ja nyt vielä vaihtoivat huonompaan huoltoonkin. Voi-voi...

        Pystytkö itse (kun lajin tunnet)tyhmässä päässäsi ymmärtämään, että kyse ei ole mistään pyöreästä vaan kyse on lähes maanlaajuisesta asiasta.


      • halvalla.saa.pask
        rosvomaa kirjoitti:

        Pystytkö itse (kun lajin tunnet)tyhmässä päässäsi ymmärtämään, että kyse ei ole mistään pyöreästä vaan kyse on lähes maanlaajuisesta asiasta.

        VVO-asunnot tullut tutuksi työni puolesta. Pihat huonommassa kunnossa kuin olen nähnyt missään. Tärkein syy: asukkaat ja mitätön, ongelmaa vain kertaava budjetointi. Isännöitsijät antaa asukkaille piharahaa millä saattaa piha-alueet täysin arvottomaan kuntoon. Huolto minimissä, mitään hoitosuunnitelmia olemassakaan...


    • vvo-pettää-taas

      VVO on myynyt 8631 asuntoa Y-säätiölle (ilman asuntoa oleville tai muun uhan alla), tullaan ilmeisesti jonkin ajan kuluttua majoittamaan matuja näihin kunhan ensin vanhat asukkaat on saatu pois tieltä.

      https://www.vvo.fi/ajankohtaista/6878.aspx
      http://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/8600-vvo-n-vuokra-asuntoa-vaihtaa-omistajaa/5584928
      http://www.ysaatio.fi/y-saatio-ostaa-vvo-konsernilta-8-600-vuokra-asuntoa/

      75 miljoonaa euroa / 8600 kpl = 8721 euroa/kpl
      - - -
      Y-Säätiö on yleishyödyllinen ja poliittisesti sitoutumaton suomalainen säätiö, jonka tehtävänä on vähentää asunnottomuutta. Sen perustivat vuonna 1985 Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen ja Turun kaupungit, Suomen Kaupunkiliitto (nykyisin Suomen Kuntaliitto), Kirkkohallitus, Suomen Punainen Risti, Rakennusteollisuus RT, Rakennusliitto, Alko sekä Suomen Mielenterveysseura.

      Ja sehän oli tietenki suora kopio vikipediasta.
      Aloittaja ei ehkä ole lainkaan hakoteillä synkeässä skenariossaan, jossa matulat täyttäisivät nämä VVOn ex asunnot.
      Kun nyt katsoo tuota Y-Säätiön perustaja joukkoa, Suomen Kuntaliitto, Kirkkohallitus, ja Punainen Risti......
      Ei tarvitse enää kauaa kysyä mistä asunnot matuille.
      - - -

      Joo, tuolta tulevat jo.

      http://hommaforum.org/index.php?topic=103105.0

      Lainaus käyttäjältä: B52 - 24.08.2015, 18:30:22
      http://www.hs.fi/kaupunki/a1440386125900
      "Etsimme ratkaisuja, kuten akuuttia kriisiä pystytään helpottamaan", Haahtela kertoo.

      Suomalaiset asunnottomat eivät koskaan ole akuutti kriisi. Hyvin pärjäävät rappukäytävissään tai siltojensa alla. Rahaa kyllä löytyy heti paremmille roduille.
      Mv-lehden juttu "asunnottomuuden vähentämiseen" keskittyvästä korruptoituneesta Y-säätiöstä.
      http://mvlehti.net/2015/08/23/y-saatio-ja-korruptio/
      Lainaus
      Y-Säätiö ja korruptio
      Tämä juttu kertoo siitä, mitä Y-Säätiö tekee julkisella rahalla.

      Sieltä ensimmäinen kommentti:
      Lainaus
      olin saneerausta tekemässä eräässä taloyhtiössä tampereen lentävänniemessä, joka ikinen kämppä missä oli maahanmuuttajia asunnon omistajaksi oli merkitty y-säätiö
      --

      Vuodelta 2011 Kuopiosta
      http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/y-saatio-asunnottomien-asuntoja-ei-paady-tavallisille-vuokralaisille/1005107?_escaped_fragment_=#!

      http://keskustelu.jatkoaika.com/threads/vastaanottokeskusten-liiketoiminta-suomessa-–-humanitaarista-logistiikkaa.62203/
      ---

      Hinta on alhainen per asunto koska Y-säätiö ja kunnat/kaupungit ja SPR ovat tehneet sopimuksen jossa tullaan majoittamaan tyhjeneviin asuntoihin matuja ja loput asukkaat lähtevät sen myötä pikkuhiljaa pois jos ei halua asua kuten Rinkebyssa ja lapset raiskataan pihalla ja vaimo joutuu burkhassa kulkemaan että ei raiskata enää. Tätä sopimusta ei vielä myönnetä olevan olemassa.

      ---
      Suvakeille unelma asunto, vaan missä asuvat he???

      Jakakaa, pastetkaa, kertokaa eteenpäin. Tullaan poistamaan nopeasti.

      ---
      NYT NE VUOKRAT VASTA NOUSEVATKIN!

    • kukintacallaan

      Jos asuntolainan korko nousee 1 %, niin voit vain kuvitella minkälainen itkuhuuto siitä nousee.

      • 20-4-20-4

        Vuokriaien luulee niin ja ihan turhaan.


    • asunmistuetkiertääminne

      Maalaispaikkakunnissakin vvo:n vuokrat ihan tapissa.
      Siilinjärveläinen kertoi maksavansa pienestä yksiöstä liki 700 € .
      Vastaavalla seudulla yksityisellä vuokra on n.2/3 tuosta.

      Edullinen vuokrataso tuo tosin sen edun, että vuokralaiset pysyy
      pitkään ja kulut pienenee sitä kautta jonkin verran.

      • meiltä.ei.kysytty

        Se on puhdasta vaalitukea demarien vaalikassaan. Hienoa, että saamme kaikki olla tukemassa Suomen tuhoojademareita.


    • älälyöääliö

      Oikea valinta kannattaa tehdä silloin, kun on siihen mahdollisuus.

    • kyllse67

      Sama diili Helsingissäkin, asuin VVO: vuokrakämpässä 2009 lähtien tosin nykyisin jonkin YE;n firman kautta, en tiedä edes oliko toi oikein??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe