Ei mene kesämökki kaupaksi, ei

MökkiÄiJä

Ollut jo pidempään myynnissä, pyyntiä pikkuhiljaa tiputeltu, on ollut jo pitkään alle kipukynnyksen silti ei mene kaupaksi.

Ei tartte mennä kuin ehkä kaksi vuotta taaksepäin niin mökki olisi revitty käsistä tällä hinnalla.

Enpä tiedä mitä tekisi. Näyttää siltä, että kaupaksi ei mene vaikka tiputtaisi hintaa roimasti. Tähän mennessä saadut tarjoukset ovat lähinnä naurattaneet. Toisaalta hieman pelottaa, että jos todellakin hinnat ovat tippuneet pysyvästi, jolloin jopa nuo naurettavatki hinnat olisivat saattaneet olla HYVIÄ. Vaikeaa on uskoa, että NIIN paljon olisi hinnat tippuneet. Nyt sen ymmärrän, että mökkien hinnassa on ollut ISO KUPLA, mutta että näin iso kupla ... enpä tiedä.

Pitää vielä kattella vaikka pakko myöntää, että hermostuttanut on jo jonkin aikaa. Onneksi varsinaista rahantarvetta ei ole, mutta myönnän senkin, että mökistä on tullut rasite. Hankinta kaduttaa, mutta minkäs teet, menin hölmöyksissäni massan mukana ja ostin kun hinnat olivat nousseet. Tai onhan kesämökkien hinnat nousseet koko ajan siinä missä esim. asuntojenkin, mutta itse ostin silloin kun nousuvauhti oli kova, kaipa pelkäsin, että jään ilman...

Saas nähdä kuinka äijän käy.

26

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulta_takkaan

      Semmoista se on kiinteistökeinottelu ilman asiantuntemusta. Joku tekee voittoa ja oppipojat tappiota.

      Mökki pitäisi ostaa käyttöön eikä myytäväksi.

    • ABC123zxc

      Kappas Voutihan se siinä kirjoittelee, oletkin jo muuttanut formaattia aikasemmasta. Vieläkö neukkukuutiossa asuminen ahdistaa vai närästääkö kebab?

    • SijoitusMökki

      Niinpä. Nyt on aika, jolloin todelliset rahamiehet mökkejä hankkivat sinunlaisilta poloisilta...

      Ei kannattaisi mennä massan mukana, vai mitä.

    • 19719

      Pistäppä linkki myynti-ilmoitukseen, niin voidaan vähän miettiä sitä hintaa täällä porukalla.

    • Vouti_ja_voudinkaverit

      No joka tuotteella on markkinahintansa ja joskus vain lyhyellä aikavälillä ei saa oletettua voittoa vaan joutuu realisoimaan tappiolla.

      Jo todettu hokema sijainti , sijainti ja sijainti pitää paikkansa hinnan muodostumiseen itselläni mökki kaukana ja tiesin sen jo hankkiessa ja tässäkin raha ratkaisee 1h matkaa lisää sivu ei ole pahakaan mutta hinnassa tuntuu kyllä.

      Kaksi vuotta on lyhyt aika kiinteistösijoittamisessa ja miksi ei voi vain nauttia kun kerran rahan takia ole tarvetta myydä?

      Aina ei voi voittaa :)

    • MökkiTyttärenPojalle

      Viime talvena ostin itselleni toisen mökin ihan kaupungin keskustan läheltä, mutta saaresta. Sitä ennen oli jop yksi mökki Saimaan rannalla. Nyt tarjous jätetty yhdestä. - Myy minulle. En maksa tähtitieteellisiä hintoja, mutta oikean hinnan maksan, jos paikka on hieno ja kulkuyhteydet kunnossa.

    • hfosdfjhdsoifj

      Mikä kunta, Salla ?

    • Vuokraa mökkisi vuodeksi kerrallaan, esim. toukokuusta toukokuuhun. Rannasta, varustelusta ja koosta riippuen 5-10 tonnia vuosi. Siivous ja remppaus vain kerran vuodessa jne

      • Läheltä-seurannut

        v. 2002 hieman yli 100 km Helsingissä äitini jatkoi vuokralle anttoaan pienen järven rannalla olevasta 1800-luvun hirsistä tehdystä saunamökistä, n. 35 m2, 6000 mk/vuosi (siis 1000 €/vuosi). Käytännössä tuolla pysyi olemaan ainakin 5 kk vuodessa. Ei sähköjä eikä mukavuuksia, tie perille. Kaupunkiin alle 20 km, ja paikka erittäin hiljainen. Perikunnan metsiä ja entistä peltoa oli lähettyvillä hehtaarikaupalla.
        Tulkitsimme tämän vanhuksen hyväksikäytöksi ja emme enää vuokranneet mökkiä lainkaan kenellekään. Riitaahan siitä tuli äidin kanssa. Vuokralainen vuokrasi paikkaa pimeästi muillekin lyhyiksi ajoiksi. Hän oli ollut vuokralaisena paikassa muutaman vuoden, ja aikaisempi vuokralainen taisi olla viimeisen vuokralaisen tuttava, vanhempi mies.


      • mekkk

        Vokrasoppariin pitää laittaa mainita että jälleenvuokraus on kielletty ja siitä sanktio vaikka 10 tonnia niin loppuu siihen.


    • persum

      Hei.Me myytiin kesällä kuivanmaanmökki,oli kolme kiinnostunutta mutta yksi vaan tosissaan,työpalkat jäi saamatta,tarvikkeitten hinnat saatiin mitä remonttiin oli käytetty.
      Tuli hiukan takkiin,mutta meillä oli mökki 24 vuotta.
      Nyt on huolet poissa, kulut olis 1000e/v,kiinteistövero,sähkö,tiemaksu,ekomaksu yms.
      Syy myyntiin oli koska kaivovesi oli huono tuli pintavesiä,myyntihetkellä vesi oli kirkasta,ulkovarasto oli huono olis pitänyt tehdä uusi,kulut olis ollut 10-20 tuhannen euron luokkaa.
      Ei ollut enää järkevää laittaa rahaa,sitä ei saa myydessä pois.

      • OnnittelutMolemmille

        Toisin sanoen kauppa toteutui, myyjä ja ostaja ovat tyytyväisiä. Mökki siirtyi uuteen perheeseen joka näki sen sisältämän mahdollisuuden.


      • persum

        Kiitos asiallisesta kommentista,on täällä näköjään fiksujakin ihmisiä.
        Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2016


      • mekkk

        Kalliit olivat maksut kun olen joskus kysynyt vanhemmiltani noita ,maksuja niin ei ole kuin 500€ vuodessa ja se siitä


      • persum

        Hei.Sähkön perusmaksut on jo 200e,vaikka ei kulutusta ollenkaan,siihen kilovatit n.150e,tiemaksu 50e,kiinteistövero n.250e,ekomaksu 20e,vakuutus 400e.
        Jos on pelkkä lato ei sähköä yms.mukavuuksia voi päästä halvemmalla.


      • mekkk

        Sähkölasku noin 200 vuodessa kulutuksien kanssa ja kiinteistövero jotain 100 luokkaa ja ja täytyy muistaa että vakuutusmaksu menee mökin arvon mukaan ja se ei ole edes pakolinen ja se siitä. Maksut määräytyy mökin tason mukaan ja mistä summasta mökki vakuutettu.


      • mökkeilijä-etelässä
        persum kirjoitti:

        Hei.Sähkön perusmaksut on jo 200e,vaikka ei kulutusta ollenkaan,siihen kilovatit n.150e,tiemaksu 50e,kiinteistövero n.250e,ekomaksu 20e,vakuutus 400e.
        Jos on pelkkä lato ei sähköä yms.mukavuuksia voi päästä halvemmalla.

        Hei! Ei tule halvaksi sähkötönkään mökki kun siellä ahkerastii oleskelee kuten minä. Aggregaattisähkö ei ole halpaa, vaikka käytänkin kallista laatuaggregaattia usein 13-14 tuntia tankillisella (hieman yli 4 l bensatankki). Tiemaksuja menee varmaan melkein 200 €/vuosi, lisäksi omia kalliomurskestoksia lähes joka vuosi, kuorma kuluineen jostain 20-35 km päästä maksaa pimeästi 240 €. Loppuosa mökkitiestä on täysin yksityistä, perikunnan maiden läpi. Itse olen yksi sen osakas ja ainoa mökin käyttäjä. Lisäksi kuluina 11 kg kaasupulloja, täyttö a 20 €/pullo menee hellaan, jääkaappiin ja kylmemmän ajan alkulämmityksiin varmaan 10 kpl eli 200 €. Oleskelen aktiivisesti mökillä varmaan 9 kk / vuosi, myös talvella. Nyt on enemmän aikaa, kun olen työtön. Töitä pitäisi vielä yrittää etsiä, mutta vaikeaa on tässä iässä (olen melkein 60 v).
        Jätemaksuista menee osuus yhteisastiaan, josta osuuteni on n. 20 €/vuosi. Ekomaksu on melko pieni, olisikohan se n. 15 €/vuosi. Kiinteistövero voisi olla jotain 100 € luokkaa / vuosi ja palovakuutus saman verran.
        Sähkköistä saattaisi tulla jättilasku, kun sähköyhtiö vetäisi linjaa n. 1,5 km mökille. Lähellä kylän keskustaa (1 km), mutta aivan toisen sähköyhtiiön alueella oli kusetustarjous ollut eräälle kuivanmaan mökkiläiselle 80000 €! Lisäksi mökin sisätyöt sähköasennuksista vielä päälle. Olisi kuulemma pitänyt vahvistaa kylän sähköjä, ainakin uusia muuntaja tai lisätä toinen, en muista ihan tarkalleen tätä tarinaa.


      • mekkk

        Meillä tiemaksu jotain 40-50€ luokkaa ja jos aurauttaa tien paikallisella urakoisjalle niin ottaa 40€ kilometrin pituisen tien aurauksesta ja se siitä. Ei sitä mökkitietä tartte mitään mursketta ja viime kesänä lautin tien paikkallisella maajussilla niin otti 40€ ja aika halpa omasta mielestani. Se on ihan sama mitä se mökin pito maksaa kun siellä ajanvietto on niin kivaa ja aina on jotain puuhastelu tai jos ei viitti tehdä niin lähtee järvelle kalaan.


    • kysyntäjatarjonta

      Eli se on näitä vaatimattomia metsämökkejä? Rakennettu 10 000 Markalla ja nyt pitäisi saada 50 000 Euroa. Kyllä noita epärealistisia pyyntöjä näkee ja mökit olleet pitkään myynnissä. Mitä järkeä ostaa joku purkukuntoinen rakennus, jos ei rantaakaan ole.

      • Verottakaa_kunnolla

        Ei ole mitään järkeä ostaa purkukuntoista mökinpaskaa.Jos myyjä maksaa mökin poiskuljetuksen ja kaatopaikkamaksut omasta pussistaan se on ok.Mökki on rasite ja kohta vielä enemmän kunhan kunnat hoksaavat sen verotusmahdollisuuden kunnolla!


      • Torpparin-poika

        Ei niiden kiinteistöveroja pysty nostamaan miten paljon vaan. Laskukaavassa on mukana myös valtion asettama kerroin. Joskus sain selville kiinteistöveron laskukaavan. Tämä vero on yksi epäoikeudenmukaisempia Suomessa, koska usein mökkiläinen ei pääse itse päättämään äänestämällä asioista (asuu eri kunnan alueella). Vapaa-ajan asunnon kiinteistövero oli muistaakseni n. 2,7 kertainen pysyvään asumiseen tarkoitettuun rakennukseen nähden.

        S24:n keskustelujen mukaan on joku korkeimman oikeuden (vai oli k. hallinto-oikeuden) päätös: Aikaisemmin vakituisena asuntona olleesta esim. ns. mummon mökistä ei joudu maksamaan vapaa-ajan asunnon korkeita kiinteistöveroja. Verottaja yrittää tulkita eri tavalla asiaa, ja kyselee aina veroilmoituksessa rakennuksen käyttötarkoitusta. Sinne ei pidä mennä rastittamaan käyttö: vapaa-ajan asunto tms. vaan se, mihin tarkoitukseen rakennus on aikanaan saanut rakennusluvat eli vakituinen asuminen.

        Kiinteä, tuloista riippumaton verotus on eräs epäoikeudenmukaisimpia ilmiöitä nykyajanSuomessa. Se voitaisiin kyllä laittaa myös kateellisille persaukisille vihervasureille ja juopoille jollain verukkeella. Myös korkea ALV on samaa epäoikeudenmukaisuuden sarjaa. Ehdotan kateusveroa myös tulottomille ja sossun rahoilla elelijöille. Tämä kateus pitäisi todeta jollain testeillä, eli valheenpaljastuslaitteilla, kun sopivia kysymyksiä esitetään.


      • Mökkeilijätmaksaa

        Meidän kunnassa (mökkikunta) suunnitellaan kiinteistöveron nostamista kesämökeille, kunnan talous on huonossa jamassa ja jostainhan sitä on rahaa saatava.


    • 120km

      En myy!
      Päijänne rannalla, kiskaan 6 km, kauppaan 10km, sisäveski toimii, tie kunnossa,jätehuolto toimii, puuta riittää lämmitykseen ja saunaan Ja Hiljaisuus.

      Jalat edellä lähden.

    • 19928

      Joku jo kommentoi mutta sanon, saman: laita vuokralle. Kulut saat ja vähän enemmänkin.

      Itselläni jäi yksi asunto-osake käsiin, en saanut muutamassa kuukaudessa myytyä ja sitten tuli mieleen, että jos laitan vuokralle, saan edes jotain tuloa siitä. Nyt se on ollut jo kohta 2 vuotta hyvällä vuokralaisella vuokralla ja enää en edes myisi. Vuokralainen maksaa kaikki kulut ja jotain jää tilillekin. Toivon, ettei vuokralainen lähde siitä ennen kuin on maksanut lainani siitä asunnosta pois.

    • taas_kiusasin

      Tällä sivustolla on yksi ostaja, oletko ottanut yhteyttä?

    • kkkkkkkkk

      Pitääkö huhut paikkaansa, että kunnassa oltaisiin taas nostamassa mökkeilijöiden kiinetistöveroa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe