mökkipöperö

MökkiMökkiMökki

Me halutaan nyt mökki.

Ei sille voi mitään kun halutaan niin halutaan. Millainen mökki olis se hyvä mökki?

Mistä sellaisen löytäisi? Etuovikommia aina luetaan mutta vielä mietitään mikä niistä ois hyvä.

Ei tartte järvirantaa välttämättä, mutta kyllä investoidaan enemmän jos sellainen hyvä rannallinen löytyy.

33

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikkettt

      Selvitä ensin haluatko myös uida? Jos vastaat kyllä niin ainoa vaihtoehto on järvi. Meri on niin saastunut ettei sitä suositella edes nopeaan pulahtamiseen. Tämä siis pätee lähinnä PK-seudun edustaan.

      • MökkiMökkiMökki

        Totta! Meille järvi muutaman km päässä olisi riittävä. Nyt asutaan lähellä merta (siis sitä sotkuista?), ei oo viimeisen 10 v aikana pulahdettu mereen. Joten ollaan säästytty meren saasteilta, ainoastaan vaikuttamassa ilman saasteet. LOL

        Mökkiä ajateltiin Pirkanmaa ... Kanta-Häme alueilta.


      • mekkk

        Riippu mökin tasosta niin pirkanmaalta saa mökin järven rannalta 50 tonnista alkaen pikkujärvilta mutta jos haluaa näsijärven rannalta niin hiinat ihan alyttömät mökkien tasoon ja kokoon ja kun ajatelee mitä vastaava mökki nyt maksaisi kun rakentaa niin kalliita ovat. Jos ostat mökin niin valitse sellainen missä on sähköt koska nykyisin linajan vero voi maksaa 20-40 tonnia.


      • sähköx

        Sähkölinja voi tietenkin maksaa mitä vaan , mutta mitä se oikeasti kohteeseen maksaa, voi selvitä paikallisesta siirtoverkkoyhtiöstä helpostikin soittamalla esim. ja antamalla tarkan osoitteen. Voi olla yllättävän edullinenkin jos muuntaja sijaitsee lähistöllä.

        Vastaavan mökin rakentaminen ei välttämättä enää onnistu kireiden määräysten, vaatimustason nousun ja rakennustarvikkeiden kehityksen myötä , ja rakentamisen hinta nousee sinä samalla. Eli samat neliöt voi uutena maksaa saman verran kuin vanhassa kohteessa, mutta kyllähän sitten on kaikki uutta ja toimivuuskin saattaa olla parempi. Itsellä möksä "valmistui" viime vuonna, ja kyllä etuovesta samankokoisia vanhoja mökkejä verrattavilla paikoilla löytyy rakennuskustannusten hinnalla, joten en vain arvaile... Olen kuitenkin tyytyväinen ratkaisuun, huomenna mökille, jee....


      • IhanaMökki

        Väitätkö että uusi ydinvoimala muka laskee meidän mökkiläisten mökkien hintoja pyhäjoella?


    • Mökkeilystäpitävä

      Joo, meidänkin kaikki perhelliset kaverit puhuvat vain mökin ostamisesta. Havittelevat perheilleen sopivan tilavaa mökkiä, jossa valmiina sähköt ja kaivo. Keski-Suomi ja Etelä-Savo tuntuu kiinnostavan, hintataso sopiva, etäisyys täältä Helsingistä ei tunnu haittaavan.
      Pitkään tässä jo ihmetelty kesämökki palstalla kirjoittavia ja kuitenkin kielteisesti mökkeilyyn suhtautuvien suurta määrää. Jotenkin ristiriitaista ja jopa sairasta.

      • MökkiMökkiMökki

        Niin, jos ne ei tykkää mökkeilystä (siis jotkut palstalla kirjoittelevat), niin miksi ne ylipäätänsä täällä roikkuu?

        Menisivät kerrostalo palstalle ihmettelemään!


      • Voetikkiida

        Etelä-savosta on monen turha haaveilla mökkiä ellei rahaa ole sitten kunnolla takataskussa.


      • harminpaikka5
        MökkiMökkiMökki kirjoitti:

        Niin, jos ne ei tykkää mökkeilystä (siis jotkut palstalla kirjoittelevat), niin miksi ne ylipäätänsä täällä roikkuu?

        Menisivät kerrostalo palstalle ihmettelemään!

        Kyllähän ne kovasti mökkeilystä tykkäis, mutta kun ei oo sitä massia...


      • MökkiMökkiMökki
        harminpaikka5 kirjoitti:

        Kyllähän ne kovasti mökkeilystä tykkäis, mutta kun ei oo sitä massia...

        Niin, no sitä kyllä tarvitaan :))


    • lknlkjn

      Kesällä 2015 ostimme mökin. joki.

      Pikkulapset viihtyy kun sähköt.

      Kantovesi vaan ei haittaa laisinkaan. Ei jäädy putket :)

      Vaan sähkö kyllä pitää olla, muuten sama lekotella teltassa metsäautotien laidassa.

      • MenkääMökille

        Olin ostamassa mökkiä ja kun mentiin kattoon sitä välittäjän kanssa viime kesänä niin isäntä kellu jo mätänä rannassa....jäi ostamatta...välittäjä myi sen mestan jollekin idiootille joka ei tiennyt että mätää oli ranta täynnä....hyi helvatta!Ostitko sinä lukija sen paikan?Onnea vaan....enpäs kerro minkä järven rannalla oli..jos ostit heinä-elokuun vaihteessa niin sait kivan jokerin käsiin...toivottavasti lapset ei leiki siinä kalliolla....se mätä oli valunut....huh....saatte itse arvuutella onko juttu tosi vai ei.....


    • omistaja4

      Etsi kartasta sopivan matkan etäisyydeltä, kaupunki tai kirkonkylä, mikä tuo mieleen hyvät fiilikset nuoruudesta, lapsuudesta. Mökkimatka pitää olla alle 200 km. Mieluusti alle 150 km. Lähde viikonloppuna ajelulle, tutustu kylään löytyykö vielä kauppa, tai pari, ehkä hyvä yleinen uimaranta muita palveluja.
      Sen jälkeen alat kartoittamaan sopivan etäisyyden päästä "mökkejä" ne voivat huom, olla myös omakotitaloja jossa kunnallistekniikka siisti piha grillipaikka, ja sopiva nurmikkopohja uima altaalle, kylpytynnyrille. Pääset paljon helpommalla ja halvemmalla. Turhaa ostat mökkiä mistä mukavuudet puuttuu ja on pienet tilat. Mökkeily tulee muuttumaan, puhutaan enemmän kakkoskodeista, mihin mennään viettämään vapaa aikaa perheen kanssa.
      Meillä mökki siis omakotitalo asunnoltamme 96 km päässä. Ei rantaa. Mutta lähellä venepaikka. Fillaroidaan kesäisin lähes päivittäin hiekkabiitsille, jota hoidetaan kunnan verorahoin,,ei joka vuotista ruoppaamista itsellä. Matkaa noin 2,5 km. Samalla ostetaan jätski kioskista jadet. Pihalla touhutaan loppupäivä, aina löytyy puuhastelua sadepäivänä on tilaa koko perheelle.,pyykit pestään ja kotimatkalle lähdetään sunnuntaina iltapäivällä.

      • vaatimaton-saarimökki

        ihan kivalta kuulostaa. Me asutaan tuollaisessa paikassa, joten sen takia mökki on meren saaressa. Ulkosaaristossa avokallioiden katveessa. Aivan erilainen paikka kuin koti. Kotona on yleinen hiekkaranta parin kilometrin päässä, jossa käymme usein uimassa kotona ollessamme, mutta merellä uimaranta on ihan vieressä. Harrastamme myös purjehdusta, joten meri on meille muutenkin tärkeä henkireikä. ainakin Selkämeren rannikko on minusta puhtaampi kuin kotijärvemme, jossa sinilevä rajoittaa uimista joka kesä. Tietysti merelläkin esiintyy ajoittain sinilevää, mutta se on yleensä loppukesän ilmiö, eikä haittaa koko kesää niin kuin järvessä. Tietysti maastamme löytyy paljon tosi kirkkaita ja puhtaita erämaajärviäkin, joissa ei sinilevää varmasti ole.


      • vaatimaton-saarimökki

        Se vielä jäi sanomatta alkuperäiseen kysymykseen, että kannattaa huomioida myös saarimökit ja meri, jos veneily vähääkään kiinnostaa. Usein saaresta saa huomattavasti hienomman paikan samalla hinnalla kuin mantereelta. Tosin kaikille saari ei sovi, eikä se silloin ole vaihtoehto.


    • skskskjh

      Etsiskelyyn kannatta varata aikaa. Siinä kohteita kierrellessä tarkentuu mitä ainakaa ei halua. Budjetti ja rahoitus selville ensin (ja ylitysvara 20%, joka ainakin menee...) ja sitten kannattaa käydä välillä katsomassa jotain reilusti sen alle ja ylikin, niin sekin konkretisoi omia haaveita. Ja jos vaikka päätyykin rakentelemaan oman, kuten meille kävi, niin on jo monta ideaa taskussa, jota voi toteuttaa omalla tavalla, tai sitten muistaa vältellä ;) Itse kierreltiin tontteja n. pari vuoden ajan ja siitäkin kannattaa ottaa hauskuus irti, marjaämpärit ja eväät mukaan reissuille ... kyllä se sopiva mökki tai tontti kohdalle tulee.

      • MökkiMökkiMökki

        Kiitos, kyllä varmasti löytyy uskon näin!
        Tuolla ylempänä tuo etäisyys 150 km (200 km) oli tosi hyvä vinkki, se täytyy pitää mielessä, koska eihän sitä liian kauas voi viikonloppuisin lähteä.


      • Ritu-Vaan
        MökkiMökkiMökki kirjoitti:

        Kiitos, kyllä varmasti löytyy uskon näin!
        Tuolla ylempänä tuo etäisyys 150 km (200 km) oli tosi hyvä vinkki, se täytyy pitää mielessä, koska eihän sitä liian kauas voi viikonloppuisin lähteä.

        Toisaalta kauempaa saatat löytää hienomman halvemmalla. PK-seudun lähellä mökit ovat sairaan kalliita.

        Minusta on aivan sama, jos mökille on 100 tai 200 km, koska silloin se joka tapauksessa on niin kaukana, että et siellä joka ilta käy, vaan sinne on erikseen lähdettävä. Meidän mökkimatka on 175 km, eikä ikinä ole tuntunut pitkältä. Tosin koko matka on hyvää asfalttitietä.

        Perjantaina ennättää mökille niin, että ehtii vielä saunomaan ja sunnuntaina illansuussa kaikessa rauhassa kotiin.

        Panostaisin hienoon paikkaan matkaa enemmän. Toki, jos lompsa olisi lyönnissä, ostaisin kalliorantaisen merenrantamökin mahdollisimman läheltä, mutta nyt mökki on vähän kauempana, kylläkin ison vesistön rannalla.


    • Lakedistric

      Me tehtiin niin, että vuokrattiin muutamana kesänä viikoksi kerrallaan erilainen kesämökki. Näin saatiin käsitys siitä, millaista itse haluamme. Ja sitten ostettiin tontti ja rakennettiin.

      • Punaisesta_torpasta

        Voi olla, että aloittajan mökkikuume on jo niin kova, ettei tuollaiseen monivuotiseen tietojenkeruuseen enää ole aikaa. Voin vakuuttaa, että se kuitenkin kannattaa. Meillä oli myös vuokramökki monena kesänä, ja niistä mökeistä tuli aika selkeä kuva siitä, mitä omassa mökissä pitää olla ja minkälainen se ainakaan ei saa olla. Esimerkiksi saarimökkiä emme halunneet, koska saareen on hankala kuljettaa tavaraa (rakennusaikana varsinkin, kaikki hirret ja tiilet ja mitä nyt tarvitaankaan, pitää kuljettaa veden yli) ja koska sitä ei voi käyttää koko vuotta. Siellä on myös paljon enemmän säiden armoilla kuin mantereella.

        Aika usein mökit rakennetaan liian pieniksi - nuukuuttaan vai rahan puutteesta, en tiedä. Kannattaa kuitenkin miettiä, mitä mökillä tehdään ja mihin kaikkeen siellä tarvitaan varusteita, koneita ja vaatteita. Kuinka monta henkeä sitä vakituisesti käyttää? Kunnon keittiö pitää olla, koska enemmänhän mökillä kokataan kuin kotona, kun on aikaa (ainakin meillä oli näin).

        Alkeellinen mökki voi kuulostaa romanttiselta, mutta usko kokenutta: ei edes keskikesällä ole mukavaa sähköttömällä mökillä. Vesijohto ja viemäri lisäävät mukavuutta varsinkin talviaikaan, kovin moni ei varmaan enää viitsi palelluttaa peppuaan puuceessä.

        Mitä on naapurissa? Tontin pitää olla riittävän suuri, mielellään vähintään puoli hehtaaria, ettei mahdollinen naapurin meteli häiritse. Rantapaikassa ovat usein kiusana vesiskootterit ja muut pörriäiset, joista pääsee, jos kelpuuttaa kuivan maan mökin tai tontin. Ne ovat puolta halvempiakin kuin rantamökit.


    • Tylsä2.95

      Moi,

      Me hommattiin kolmisen vuotta sitten puolen hehtaarin oma tontti, 50m järvenrantaa, saunamökki, päämökki ja talousrakennukset.

      70km päästä kotoa Helsingistä.......kesällä 50min ja talvella tunti ajoaikaa pihasta pihaan.....

      t: kesällä käydään töissä mökiltä......

    • Elkrim

      Onko paikoista nimeltä Sulkava ja Puumala kokemusta? Välittäjä Mikkelistä kertoi, että sieltä kannattaa nyt ostaa valmis mökki koska hinnat on laskeneet todella reilusti saimaan alueella. Vaikka ei satatuhatta mikään halpa hinta ole..

      • PuumalakuinParatiisi

        Ostettiin 2010 saarimökki Puumalasta, aivan mahtava. Isot puhtaat vedet ja kesällä vireä ja kaunis kirkonkylä kaikkine palveluineen. Suosittelen.


    • Omistaja4

      Täällä kommentoitu mökkimatkasta, se on kyllä tärkeä kriteeri. Jos työpäivä perjantaisin loppuu 16-17 ei sitä autoa pakkaa hetkessä, eikä ruuhkilta voi välttyä. Mökin käyttö rajoittuu vain pitempiin lomiin niin sitten voi matka olla 200 ja siitä yli. Myös ajokilometrit on kustannus joka varmasti vuosien saatossa kasvaa, bensan hinta jne. lähempänä oleva mökki on myös helppo huoltaa ja varmistaa että myrskyn jälkeen, ym. kaikki on kunnossa. Pitkän matkan päässä olevat mökit seisoo suurimman osan vuodesta tyhjillään ja se ei ole taloudellista. Mitä enenmmän käyttöä sitä parempi.

    • dddd3

      Hyvä mökki riippuu ihan vaatimuksista. Kannattaa montaa käydä katsomassa, ja kirjata paperille mitä haluaa ja ostaa sellainen missä nämä vaatimukset täyttyvät. Paikka on kuitenkin tärkeä, sille ei voi myöhemmin mitään.

    • mietipäite

      Voihan sitä kysellä vaikka että millainen jorma olis se hyvä jorma, mutta siinä ei olisi mitään järkeä.

    • ranta-turilas

      Vaihtoehtoja on paljon ja hyvään lopputulokseen voi olla monta tietä. Vaatimattomastakin paikasta tulee henkisesti arvokas kun sitä hoitaa jonkun aikaa. Edullisimmillaan paikan saa vaikka pienestä kunnasta osakkeen/rivarin, voi ostaa tontin ja telttailla siellä, voi vuokrata, voi remontoida, voi investoida ja niin edelleen.

      Lykkyä suunnitelmiin!

    • ldleöö

      Laatumaalta pienpalsta, valitettavasti karttapalvelu poistuu.

      Ilman lupia kun rakentaa niin ok.

      • Halavalla_hyvä

        Halvimmalla pääsee kun hankkii pienen pläntin rakennuskelvotonta maata. Kaivaa tontille kaivon ja pystyttää viereen telttasaunan tai kylpytynnyrin. Sen lisäksi asuntovaunu parkkiin mökiksi. Vaunun eteen voi rakentaa kestopuusta mukavan terassin.

        Vaunu tietenkin pitää olla liikuteltavissa, jotta se ei vaadi rakennuslupaa, mutta missään laissa ei kai ole määritelty, kuinka usein sitä pitäisi siirrellä, Eli riittää, kun pitää ilmat renkaissa ja vetoaisan paikoillaan.


    • Merimökki

      Sijainti on a ja o. Meille tärkeää oli alle 2 tunnin ajomatka ja hyvät veneilymahdollisuudet saaristossa. Päädyimme kuivaamaan mökkiin merenrantakylän läheisyydessä. Kiva, kun perjantaina ehtii kyläkauppaan ja rauhassa mökille saunomaan. Kylässä on myös venepaikat ja uimaranta, ja näin saimme mökin edullisesti. Meille tämä sopii, kun emme ole kovin innokkaita uimareita. Hyvällä säällä lähdetään retkelle saaristoon, muuten viihdytään pihapiirissä. Olemme myös huomanneet, että on mukavaa, jos lähiseudulla on kaupunki, jossa voi kesälomalla käydä vaikka torilla, festareille, konsertissa tai kesäteatterissa.

      • M-Saarelainen

        Kaupungin läheisyys on ehdottomasti iso plussa. On kurjaa, jos kaupat ja muut palvelut ovat liian kaukana. Ainakin meidän perhe on niin kaupungin palveluihin tottunut, ettei siitä tulisi mitään, jos kaupunkiin olisi kymmenien kilometrien matka.

        Meidän mökki on saaressa, mutta vain parin kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Parasta on aamulla ajaa veneellä keskustaan ja käydä torikahveella ja samalla täydentää mökin ruokavarastoja.

        Kaupungin läheisyys tosin nostaa mökin hintaa jonkun verran, kun saari taas laskee. Jokaisen kuitenkin on itse punnittava, minkälaisista asioista on valmis maksamaan ja mistä taas ei.


    • Kesäparatiisiin

      IHANA MÖKKI myynnissä! Alle 100 km Helsingistä, hyvä tie perIlle (pienen mökkitien viimeinen tontti, ei siis liikennettä). Maata puoli hehtaaria, pihassa pieni lampi, uima- ja kalavesille alle kilometri. UPEA luonto ympärillä, marjoja, sieniä, peikkometsää ja kangasta, paljon lintuja ja muita eläimiä. Tontilla hirsimökki, jossa tuvan lisäksi kaksi erillistä makuusoppea ja minikeittiö, takka ja iso terassi. Erillinen saunamökki (hirsi), jossa tupa, sauna ja pesuhuone. Saunatupa talviasuttava ja takallinen, saunassa ja pesutilassa kaakelilattiat.

      Lisäksi tontilla pikkuinen hirsinen vierasmökki ja lautarakenteinen vierashuone, liiteri ja puucee, iso vaja saunamökin kupeessa sekä grillikatos. Katot hyvässä kunnossa. - Saattaa kuulostaa mökkikylältä, mutta on toimiva ja luontoon istuva kokonaisuus, toteutettu hyvällä maulla . Sanovat siis kesävieraat (jotka eivät sisälly kauppaan). Sähköt on - ja tosikivat naapurit, jotka eivät ole liian lähellä. Oma rauha ja valtatielle no 2 on noin neljä km. Kauppaan kuuluu soutuvene ja peräkärry. Hinta nippanappa alle 100 t.

      Päämökki on parikymmentä vuotta vanha, muut rakenneltu kesäpuhteina sen jälkeen. Yksi aikaisempi omistaja, meillä ollut 16 v. Hyvin on mahtuneet lapset ja lastenlapset sekä ystävät. Myydään hampaita kirskutellen, koska asumme ulkomailla.

      JOS olet oikeasti kiinnostunut, niin tule katsomaan toukokuussa, ja ota yhteyttä: [email protected]. Terveisin Elli

    • Kesäparatiisiin

      Hups! Tässä Elli uudestaan: tuohon Kesäparatiisiin lipsahti väärä yhteystieto... Oikea meiliosoite on: [email protected]

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe