Vanhojen autojen Suomi

5plus8

Hesarissa tänään mielenkiintoinen artikkeli Suomen autokannasta ja tilasto 15 yleisimmästä automerkistä, joilla on matkamittarissa 300.000 - 800.000km.
Se poikkeaa melkoisesti myyntilistojen kärkimerkkien osalta. Järjestys artikkelissa lähteenä mainitun trafin mukaan: Volvo, Mersu, Toyota, Volkswagen, Opel, Audi, BMW, Ford, Nissan, Peugeot, Saab, Skoda, Mazda, Honda, Citroen.

Citroen ja Mazda ovat kokolailla samoilla sijoillaan, kuin mitä sijoitus on uusien autojen myyntitilastoillakin eli 'normaali' odotettavissa olevalla paikalla. Skoda on huimasti huonompi kuin sen yleisyys edellyttäisi, Peugeot huimasti parempi, kuin yleisyys edellyttäisi. Tojo ja Volkkari lähes oikealla paikallaan, vain hieman huonompia. Volvo ja Mersu huimasti parempia, kuten myös Saab.

Eli kun ollaan citikkaosiossa, niin tuo Citikan sijoitus osoittaa että homma on kestävyyden puolesta Citikalla hanskassa oikein hyvin. Toisen ranskiksen Peugeotin osalta erityisen hyvin, paremmin kuin volkkarin ja tojotan.

18

55

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ammattitaksari

      Valhe, emävalhe, tilasto. Tuo tilastosi ei kerro mitään paljonko citikan korjauksiin on laitettu. Noilla kilometrimäärillä on citikassa yleensä kolmas tai neljäs kone, kokemukseni mukaan.

      • åsmåå

        Tilasto on siis silloin oikein tehty, kun Citroen ei pärjää ja väärin tehty, kun Citroen pärjää?
        Kukaan ei varmasti usko tuohon moottorinvaihtorumbaan, jota esität.
        Joskus aikoinaan autoihin tehtiin ns. vaihtomoottoreita. Peruskunnostettuja käytettyjä. En ole vuosiin nähnyt sellaisia kaupan.
        Moottorin peruskorjaus on toki mahdollista tehdä, mutta sen hinta nousisi niin suureksi, että ei niitäkään kannata tehdä vanhaan autoon. Joillakin merkeillä ( siis ei Citroenilla) on esiintynyt moottoririkkoja varsin uusillakin autoilla. Niihin on remontteja tehty. Esim. jakopääongelmien jälkeen.


      • Koppimopo

        Ei Sitikka ole muita vikaherkempi, mukavampi vain.
        Moottori (PSA) kestää vaivoitta ainakin 500 000km.
        Auto kuin auto rikkoutuu asiattomalla kohtelulla, pienikin auto pysyy hyvin pidettynä ajokuntoisena pelkillä kulunkiosien vaihdolla.
        Itselläni edellinen Aygo kulki 310 000km, eli autolla ajettiin n. 200km työmatka-ajoa viitenä päivänä viikossa, muut ajot siihen päälle.
        Nykyisin käytössä uudempi rumempi versio.


      • Happamia

        Et osaa ilmeisesti googlata? Maailma voi avautua uudella tavalla parilla loitsulla nettiin heitettynä. Ainakin se Citroen, jonka minä tiedän sai kaksi moottoria alle 200 000 tkm.


      • åsmåå
        Happamia kirjoitti:

        Et osaa ilmeisesti googlata? Maailma voi avautua uudella tavalla parilla loitsulla nettiin heitettynä. Ainakin se Citroen, jonka minä tiedän sai kaksi moottoria alle 200 000 tkm.

        Jos me ei osata googlata ja sinä osaat, niin tee se meidän puolesta. Googlaa vaikkapa viisi (5) tapausta, mikä sekin on erittäin pieni määrä, eikä tilastollisesti merkittävä. Antaisi kuitenkin edes pienen viitteen siihen suuntaan, että olet oikeassa.


      • Niin_että_miten

        Artikkelissa esimerkkinä mainittuun vuoden 1969 mersuun oli vaihdettu moottori peräti kahdeksan kertaa.


    • Paha_yhtälö

      Siinä mielessä tilastot varmaan ovat vääriä, että kalliiseen automerkkiin kannattaa tehdä tuhansien eurojen remontteja. Joku halvempi automerkki toimittuaan 300 000 km, ei saa uutta moottoria, mutta kalliimpaan automerkkiin sen joutuu tekemään, saamatta rahojaan koskaan takaisin. Enkä tarkoita tällä välttämättä Citroenia vaan montaa automerkkiä.

      Esimerkiksi omaan neljän tonnin vaihtoarvoiseen diesel-autoon ei kannata laittaa uutta moottoria käytettynä, joka asennuksineen maksaa auton hinnan. Niinpä jos se hajoaa, on luultavasti ostettava uusi auto. Mittarissa on alle 300 000 km, mutta tekniikka ja pellit muuten on kuin uudessa autossa.

    • korjaamokoura

      Citroenin 2. liukuhihna on suomessa jossa laitetaan sarjatyönä uusia moottoreita alle 100tkm ajettuihin autoihin. Olen ollut kyseisessä firmassa töissä. Meillä oli vain silloin vaitiolo somimus. Nyt voin kertoa asiasta kun oma rikokseni on vanhentunut. Åsmåå tietää myös paljon asiasta, kun se on sille niin lähellä.

      • åsmåå

        Sikäli olet oikeassa, että tiedän Citikoista aika paljon. Vuosikymmenten kokemus. Tosin vain autoilijana ja harrastajana. Vioistakin on kokemusta. Yksi moottorikin on hajonnut. Auto oli 2cv4 vm 1970. Kampiakselin laakerit hajosivat.
        Tällä perusteella en kuitenkaan yleistä Citroenilla olevan moottoriongelmaa.
        Kuka ne asentamasi moottorit maksoi?


    • korjaamokoura

      Luulisi sinun åsmåå että firman johtajana tuollaiset asiat olisit tietänyt.

      • åsmåå

        Tällaiseen kirjoituseen taas päädyttiin, kun provoväitteitä ei pystytty todentamaan. On se vaan Citroen- merkkinen kulkuväline voimakas tekijä, kun saa joukon provolijoita aktivoitumaan aina vain uudestaan ja uudestaan.


    • palstanvalvomo

      Åsmåå vetää aina provokortin esiin, kun huomaa häviävänsä väittelyssä ja olevansa väärässä. Tässä sulle varoiksi pari uutta korttia. Natsikortti, rasismikortti.

      • åsmåå

        No yhtään väittelyä en tähän mennessä ole hävinnyt. Ehkä sellainenkin ihme joskus tapahtuu..
        Provoväitteitä on monen laisia. Joku kirjoittaa, että "kaikki Citroenit kannattaa paalata saman tien." Tämä kirjoitus on ihan ok. Saahan sitäkin mieltä olla. Kyseessä siis mielipide. Kukin voi itse miettiä, kannattaako vaikkapa 20 000e arvoinen auto viedä paaliin?
        Jos taas keksii ihan itse vikoja Citroeniin/ muihin merkkeihin, niin kyllä on onnetonta provoamista. Ja kun näistä valheista jää aina kiinni.
        Mitä pyrkimystä tällainen kirjoittelu palvelee???
        Ja miksi en häviä väittelyitä?
        Koska kirjoitan totta.


    • välimallinkoppa

      Åsmåå luulee olevansa kovakin citikkatietäjä vaikka kaikki sen citikat on jumissa patterin välissä. Nyt mars pehkuihin ja äitee peittelee ja tuo iltamaidon.
      Ja tämä on oikeesti totta!!!

      • åsmåå

        Jos et pärjää asiallisessa keskustelussa, niin alatyyli sitten?
        Miksi yleensä vaivaudut kirjoittamaan tänne? Oletko itse selvillä motiiveistasi?
        Ei toki tarvitse kertoa, jos et halua.
        Itse en kyllä osaa arvoa antaa provojen kirjoituksille. Ehkä he itse näkevät niille suurenkin merkityksen, koska suuren työn tekevät.


    • verohelppaja

      Saako Åsmåå citikastaan inva-alennuksen? Entä jatkuvista korjaamokäynneistä.??

    • DS5

      Citikka on paska auto. Hajoaa käsiin. Kaikki hajoaa jostain. Ei kestä edes sisäänajon kilometrejä. Ei tee mitään sellaisella. 13. moottori menossa ennen sataatonnia. Haisee paskalle, jne jne.

      Oma DS5 on toiminut virheettömästi nyt 136tkm. Kuluvaa osaa vaihdettu (jarrupalat, polttimot), huollot tehty, toimii talvellakin (lohko- ja sisälämppäri, akkulaturi). Loistava ja tyylikäs todellinen AUTO.

    • laatupelejä

      Minunkin citikkaani on vaihdettu vain kuluvia osia. Molemmat etulokarit ja taka-akseli. On muuten ajettu jo 160tkm. Jumalainen, ylimallinen, todellinen Jumalten kiesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe