Luopuneen uudestisyntyneen puolesta ei ole uhria

sisinmaja

Ovatko kaikki ylhäältä annetun uudestisyntymisen kautta uudestisyntyneet ymmärtäneet saman asian, että se joka on kerran saanut maistaa Jumalan valtakunnan hyvää ja on astuttuaan sisään Jumalan valtakuntaan luopunut Herran tiestä, että senkaltaisten edestä ei enää uhria anneta?
Siksi on tärkeää käsittää, että vaikkapa aikuiskasteen saatuaan, ihminen ei heti uudestisynny, vaan hän lähtee kasvun tielle, kohti lihatahdon kuolemista ja sitä kautta ajallaan Herra antaa todellisen uudestisyntyminen ylhäältä ja kun ihminen on uudestisyntynyt, kaikkein sisimmässä majassa ei ole enää uhria, jos hän tekee näin:

Heb. 6
4 Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet
5 ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia,
6 ja sitten ovat luopuneet-taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.
7 Sillä maa, joka särpii sisäänsä sen päälle usein tulevan sateen ja kantaa kasvun hyödyksi niille, joita varten sitä viljelläänkin, saa siunauksen Jumalalta;
8 mutta se, joka tuottaa orjantappuroita ja ohdakkeita, on kelvoton ja lähellä kirousta, ja sen loppu on, että se poltetaan.

Sellainen, joka luulee voivansa tehdä jatkuvasti syntiä, vieden sitä kerta toisensa perään ristille, on vielä uloimmassa majassa ja lihansa vietävissä. Sillä todellakin uloimmassa majassa on vielä Jeesuksen uhrityö meidän hyväksemme annettu. He ovat kasvatuksen alaisina ja sitä myötä heille uhri suodaan syntien sovitukseksi, jotta kaikki pelastuisivat ja saisivat lihan kuoltua saada uudestisyntymisen ylhäältä valkeuksien Isältä.

138

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhaanselität

      Asiastakysekös se siinä taas pyramidioppinsa kanssa liikkeellä!

      ei kannata, ei mene läpi edelleenkään se hullutus.

    • vakavaahantuoon

      Puhutaanko tuosta asiasta seurakunnissa? Epäilen, että ei puhuta. Onneksi olemassa on jotakin, joka ylittää seurakuntarajat. Ei jätä ketään kylmäksi. Se on JUMALAN SANA.
      Onhan tuo sanoma aika voimakas ja järkytyskin monille, mutta niin tuon kertoo raamatunsana. Olen itsekin sen lukenut ja sitä sulatellut. Vakaavaa on.

    • Ymmärsinkö oikein, että ihmisen pelastuminen onkin ihmisestä itsestään kiinni? Pelastuminen siis vaatiikin ihmisen olemukselta huomattavasti, jos mielii pelastua.
      Niin, vaikka JUMALALLE on kaikki mahdollista, niin silti hänkö ei pelastaisi ihmistä aivoittamallaan tavalla.
      Niin, antaisiko Rakkauden JUMALA turmeltuneelle ihmiselle sotkea pelastustaan? Turmeltuneelle lihallemme / mielelle tahtotiloineen, joka on lisäksi vihollisuudessa JUMALAA kohtaan. Miten tämä heppu voisi positiivisesti vaikuttaa pelastukseensa ja asioidensa kulkuun?
      Niin, itse en luota omiin kykyihini tai nerokkuuteeni tai oivalluksiini jne.... piirunkaan vertaa,- vaan omaan uskon joka antaa ymmärryksen, miten ihmisen pelastuksen takana on 100% JUMALAN aivoitukset. Ihmisen osa taas on käydä läpi ne asiat / tilanteet, joita Herramme johdattaa eteemme ajateltaviksi.

      9. Ihmisen sydän aivoittelee hänen tiensä, mutta Herra ohjaa hänen askeleensa. Snl16

      8. Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
      27. Johannes vastasi ja sanoi: "Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei hänelle anneta taivaasta.

      • nojopaon

        Et ymmärtänyt oikein. Vain Jeesus pelastaa ihmisen. Ihmisen tulee kulkea se tie, jonka Jeesus viitoittaa. Eivät kaikki pelastu, koska se tie on heistä vaikea ja hankala. Pelastuvatko kaikki sinun mukaan?
        Uskon, että et ymmärtänyt oikein aloitusviestiä. Mitä mieltä itse olet? Ei tuossa kerrota ihmisen omasta pelastautumisesta. Mistä sellaista sait päähäsi?


      • nojopaon kirjoitti:

        Et ymmärtänyt oikein. Vain Jeesus pelastaa ihmisen. Ihmisen tulee kulkea se tie, jonka Jeesus viitoittaa. Eivät kaikki pelastu, koska se tie on heistä vaikea ja hankala. Pelastuvatko kaikki sinun mukaan?
        Uskon, että et ymmärtänyt oikein aloitusviestiä. Mitä mieltä itse olet? Ei tuossa kerrota ihmisen omasta pelastautumisesta. Mistä sellaista sait päähäsi?

        >>Eivät kaikki pelastu, koska se tie on heistä vaikea ja hankala. Pelastuvatko kaikki sinun mukaan?<<

        Totta, lihallilselle ihmiselle tie on liian vaikea ja hankala ja mahdoton,- koska lihallisuutemme on vihollisuudessa JUMALAN aivoituksia kohtaan.

        7. sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan.

        Siis KAIKKI ihmiset ovat alun perin tuossa tilassa eli vihollisuudessa JUMALAN aivoituksia kohtaan,mutta huomaappa todellisuus;

        30. Samoin kuin te ennen olitte Jumalalle tottelemattomia, mutta nyt olette saaneet laupeuden näiden tottelemattomuuden kautta,
        31. samoin nämäkin nyt ovat olleet tottelemattomia, että myös he teille tulleen armahtamisen kautta nyt saisivat laupeuden.
        32. Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.
        33. Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!
        34. Sillä kuka on tuntenut Herran mielen? Tai kuka on ollut hänen neuvonantajansa? Room.11

        Todellisuus on, miten JUMALA on saattanut eläväksi;

        1. Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
        2. joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
        3. joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;
        4. mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
        5. on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut -
        6. ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,
        7. osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.
        8. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -
        9. ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.

        Mutta, mitä olen huomannut, niin tämän päivän uskosta osallliset ihmiset ovat täysin demontoituneet ajasta, jolloin JUMALA teki uskon heihin. Eivät muista, miten asiat lutviutu omalla painollaan / Johdatuksessa joka vaikutti tahtoisen ja tekemisen.
        Nyt dementoituneena ajatellaan, miten MINÄ tein sitä ja MINÄ tein tätä ja miten MINÄ menin kasteelle ja MINÄ rukoilin ja MINÄ iloitsin ja MINÄ luin Raamattua paljon ja MINÄ MINÄ MINÄ MINÄ.

        Vaikka todellisuudessa JUMALA on pelastuksen ja johdatuksen takana ohjaamassa, että hänen hyvä tahtonsa / aivoituksensa toteutuvat.

        Niin, KAIKKI ihmiset tulevat aikanaan kokemaan saman, koska tämäkin on ilmoitettu;

        9. Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
        10. niin että KAIKKIEN / kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
        11. ja JOKAISEN /jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.
        12. Siis, rakkaani, samoin kuin aina olette olleet kuuliaiset, niin ahkeroikaa, ei ainoastaan niinkuin silloin, kun minä olin teidän tykönänne, vaan paljoa enemmän nyt, kun olen poissa, pelolla ja vavistuksella, että pelastuisitte;
        13. sillä JUMALA ON SE /Jumala on se, joka teissä VAIKUTTAA/ vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, ETTÄ HÄNEN HYVÄ TAJTONSA TAPAHTUISI / että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

        Huomoi,- ei ihminen vaikuta siihen, että JUMALAN tahto tapahtuu,- vaan JUMALA vaikuttaa, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

        Niin, jotain rotia toivoisin näihin keskusteluihin ja erikoisesti kuka on ihmisen pelastuksen aivoittaja j atoteuttaja.


    • to_y

      Jumalalle kiitos ja kunnia siitä että meidän Herramme Jeesus Kristus on armollinen.

      Luukas 15: 1-32

    • sisinmaja

      Tarkoititko markkulievonen tällä sitä?:
      Huomoi,- ei ihminen vaikuta siihen, että JUMALAN tahto tapahtuu,- vaan JUMALA vaikuttaa, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

      ettei ihminen millään tekemällään asialla tai teolla voi vaikuttaa mihinkään? Aika hurja väite, jos siten ajattelet. Silloin sinunkin kirjoituksesi olisi nyt täysin turha ja Jeesuksen pelastustyö olisi ollut turha.
      Totta on, että Jumala vaikuttaa meissä tahtomisen ja tekemisen, jos olemme Sanalle kuuliaiset, eikä oma liha ole esteenä. Kyllä silti jokainen on vastuussa omasta osuudestaan, siksihän meille valinnan vapaus on annettu valita, vaalimmeko lihaa vai annammeko sen kuolla ja saamme uudestisyntymisen kautta siirtyä jo tässä ajassa vapauteen Hänen sisimpään majaan "elämään".

      Ehkä käsitin tekstisi väärin, mutta noin pelkistetysti se kuulosti tältä. Joku menee lääkäriin hakemaan apua vaivaansa ja apu olisi saatavissa, mutta tohtori sanoo potilaalle: mene kotiisi, kuolethan sinä joka tapauksessa joskus.

      Toivottavasti korjannet ja tarkennat tarkoittamaasi?!
      Kertaakaan vuosien aikana kukaan ei ole tuonut yhtään esimerkkiä mitä uudestisyntyminen helluntailaisten parissa tarkoittaa käytännön elämässä, mitä se sinulle markkulievonen tarkoittaa, kertoisitko hieman, kun tekstin kirjoittaminen näyttäisi sinulta sujuvan...

      • markku.lievonen

        >>ettei ihminen millään tekemällään asialla tai teolla voi vaikuttaa mihinkään? Aika hurja väite, jos siten ajattelet. Silloin sinunkin kirjoituksesi olisi nyt täysin turha ja Jeesuksen pelastustyö olisi ollut turha.<<

        Itse ymmärrän ja uskon ehdoitta, miten jokaisen päivän tapahtumilla on merkityksensä ja JUMALAN tarkan aivoituksen täyttymystä. Esim. kirjoituksellani voi jollekkin olla merkitykstä ja siten JUMALA käyttää ihmistä välikappaleena. Toiseksi, joudun itse läpikäymään mitä kirjoitan ja tälläkin on merkityksensä.
        Lisäksi uskon, miten vastoinkäymisetkin on tarkoin etukäteen suunniteltu eli JUMALA kasvattaa ihmimstä monin eri tavoin ja monella tasolla.Itse olen havainnut tämän todellisuuden kun katselee taaksepäin asioita eli niillä oli tarkka käsikirjoitus j atarkoitus,- vaikka sillä hetkellä ne tuntuivät kielteiseltä.

        >>Totta on, että Jumala vaikuttaa meissä tahtomisen ja tekemisen, jos olemme Sanalle kuuliaiset, eikä oma liha ole esteenä. Kyllä silti jokainen on vastuussa omasta osuudestaan, siksihän meille valinnan vapaus on annettu valita,<<

        Mutta, onko ihmisellä vapaa tahtotila käytössään? Mielestäni ei. JOS ihmisellä olisi vapaa tahtotila käytössään, niin maailmassa / ihmisillä ei olisi ongelmia. Ihminen valitsisi tahtotilallaan parhaimman vaihtoehdon asioissa ja siten pääsisi irti ongelmistaan. Ei avioeroja, ei murhia, ei alkoholisoitumista, ei himoja, jne....
        Mutta, kuten todellisuus todistaa ja sen myös apostoli Paavali;

        18. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta VOIMAA / voimaa hyvän toteuttamiseen EI / ei;

        Siis ihmisessä on tahtotila,- mutta ei vapaata tahtoa. Tiedäthän miten tänä aikana ihminen todella tietää asioista paljon,- mutta tämä tieto ei riitä ongelmoitumisen estämiseen tai olevien ongelmien poistamiseen. Niin, se VOIMA puuttuu ja siten ihmisellä ei ole vapaata tahtoa. Ihminen on orjan asemassa.
        Väitämpä, miten JUMALA saattaa ihmisen lankeemukseen juuri ottamlla voiman/SA pois ihmisestä ja siten opettaa ja kasvattaa ihmistä. Juuri tuohon tekijään taas liittyy,- ettei ihmiselle ole annettu tuomitsemisen valtaa,- koska emme näe kokonaisuutta.

        >>Kertaakaan vuosien aikana kukaan ei ole tuonut yhtään esimerkkiä mitä uudestisyntyminen helluntailaisten parissa tarkoittaa käytännön elämässä, mitä se sinulle markkulievonen tarkoittaa, kertoisitko hieman, kun tekstin kirjoittaminen näyttäisi sinulta sujuvan...<<

        Niin, aikoinaan (v 87) usko tuli minuun siten, että tuli vain aika elämääni, jolloin löysin itseni lukemasta Raamatun ilmoituksia. Milloin lehdistä milloin mistäkin ja viimein luin jo Raamattuakin. Se vain innosti ja avasi ymmärrystäni jne...Muuten tulin uskoon aivan pystymetsästä eli en yhdenkään ihmisen saattelemana. No, tietysti ne ihmiset, jotka laativat näitä kirjoituksia lehtiin, niin eivät tiedostaneet kenelle ne olivat. Heihin vaikutti siis JUMALA tahtomista ja tekemistä jne...
        Niin, itse en ole helluntalainen ja siksi korostan miten ihmisen pelastuminen on 100% JUMALAN teko ihmisessä / ihmiseen. Puhun aina johdatuksesta,- en MINÄ tein, MINÄ jne...
        Muuten,- juuri tuohon liittyy vapautumiseni puhehäiriöstä.
        Mitä vanhurskaus ja usko on;

        1. Mutta usko on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, ojentautuminen sen mukaan, mikä ei näy.

        Uskon näkymättömään JUMALAAN, joka olemuksensa mukaan toimii aina jonkun kautta saattaessaan aivoituksiensa toteutumista.


      • markku.lievonen

        jos laajennan mielikuvaa ja yhdistän siihen tämän ajan uskonnollista (ei uskoa JUMALAAN) opetusta, niin miten tämän ajan opetuksesta löytää ilosanomaa / ihmisen pelastumista.

        Jos lainaan uskonnollista oppia / opetusta, niin sen mukaan 99.99% ihmiskunnasta tulee kitumaan helvetin tulessa ja ajattomasti loppua ei ole,- on vain alku. Usko on katoava tekijä tässä ajassa. Edustaako tämän ajan opetus JUMALAN aivoittamasta ihmisen pelastamisesta ja ilmentääkö opetus JUMALAN rakkaudesta.? Ei.
        Niin, suurin syy on juuri tuossa uskovien ihmisten dementoitumisessa aikaan, jolloin JUMALA teki uskon heihin. Koko opetus on muutettu ihmisteoksi.

        Niin, jos tämän ajan uskonnollisen ihmisen opetus olisi kirjaimellisesti totta, niin hekään eivät olisi uskossa, mutta onneksi JUMALA katsoo asian sormiensa läpi.Niin, ihminen kuvittelee uudestisyntymisen / uskoontulon ja pelastumisen mitä ihmeellisin seremonisoin. Aina vauvakasteesta käden nostoon ja siltä väliltä, mutta todellisuus on miten ihminen uudestisyntyy vain yhdellä JUMALAN aivoittamalla "kaavalla".


    • jaikaliii

      Raamatun Jumala sanoo tahtovansa palauttaa luopuneet lapsensa yhteyteensä. Jumala on Aina ollut kiinnostunut jokaisesta ihmisestä ja sanoisinko varsinkin omista lapsistaan ja ihmisisät jotka ovat kerran olleet Hänen kanssaan. Jumala ei koskaan hylkää ihmistä joka tahtoo tulla Hänen luokseen. Tämä johtuu siitä että jokaisen ihmisen uskoon tulo on Jumalan vaikuttamaa ihmisessä. Jumala kutsuu, vetää ja puhuu ihmiselle ja Jumala tarjoaa ihmistä Jeesu, Jeesukselle Kristukselle. Se, joka tulee Jeesuksen luokse, Jeesus ottaa vastaan ja pelastaa juuri siitä syystä että Pyhä Henki on ihmisen Jeesuksen luokse tulemisen takana ja vaikuttaa sitä. Jeesus ei hylkää ketään joka Hänen luokseen túlee, olkoonpa sitten kysymyksessä kuka tahansa ja kuinka suuri syntinen tahansa.

      Ei pitäisi pelotella ihmisiä anteeksiantamattomalla ja -saamattomalla synnillä. Se ei ole meidän uskovien tehtävä. Sielujemme vihollinen kyllä pitää pelotteluista ja syyttelyistä huolen. Meidän asiamme on julistaa Jumalan armon evankeliumia. Jeesus pelastaa sen, joka uskoo.

      Hebrealaiskirjeen Sanaa, jota aloittaja siteeraa, ei voi soveltaa sellaisenaan tämän päivän suomalaisiin ihmisiin. Lue niin ymmärrät miksi http://www.jaikal.se/48683132

      • nomuttaJaikalii

        Ei pitäisikään pelotella, mutta totuus pitää kertoa. Totuus on joskus hyvin pelottava. Jumala ei hylkää ketään, mutta ikävä kyllä ihmiset hylkäävät Jumalan. Raamattu varoittaa tuosta läpi koko kirjoitusten.
        Ei ihmisten varjelu ihmisen tekemänä ole oikein. Ihmisiä varjellaan ja suojellaan niin, että nuo eivät varmasti enää itsekään tiedä mikä on totuus.


      • markku.lievonen
        nomuttaJaikalii kirjoitti:

        Ei pitäisikään pelotella, mutta totuus pitää kertoa. Totuus on joskus hyvin pelottava. Jumala ei hylkää ketään, mutta ikävä kyllä ihmiset hylkäävät Jumalan. Raamattu varoittaa tuosta läpi koko kirjoitusten.
        Ei ihmisten varjelu ihmisen tekemänä ole oikein. Ihmisiä varjellaan ja suojellaan niin, että nuo eivät varmasti enää itsekään tiedä mikä on totuus.

        Jos pohditaan kokonaisuutta JUMALAN aivoittamasta ihmisen pelastamisesta,- niin tästä kokonaisuudesta et löydä yhtään pelottavaa kohtaa. Koko paketti on kääritty käsitteeseen; Ilosanoma.

        Toki eri vaiheet ja erikoisesti Jeesuksen käyttämät voimakkaat fiktiiviset / vertauskuvitteelliset opetukset ovat väärin ymmärrettynä pelottavia,- mutta niiden merkitys liittyy ilosanomaan. Pelastaa ihminen kolektiivisesti.


      • jaikaliii
        nomuttaJaikalii kirjoitti:

        Ei pitäisikään pelotella, mutta totuus pitää kertoa. Totuus on joskus hyvin pelottava. Jumala ei hylkää ketään, mutta ikävä kyllä ihmiset hylkäävät Jumalan. Raamattu varoittaa tuosta läpi koko kirjoitusten.
        Ei ihmisten varjelu ihmisen tekemänä ole oikein. Ihmisiä varjellaan ja suojellaan niin, että nuo eivät varmasti enää itsekään tiedä mikä on totuus.

        Hyvä on varottaa Pyhän Hengen pilkkaamisesta ja kertoa ihmisille mihin se voi johtaa. Mutta sanoa ihmisille ja anta heidän ymmärtää että tätä syntiä ei koskaan voi saada anteeksi ja vielä käyttää väitteen tueksi Jumalan Sanaa, ei ole oikein. Me emme tiedä koska joku on tehnyt anteeksiantamattoman synnin, eikä meidän asiamme olekaan tietää sitä, niin meidän ei tule langettaa kadotustuomiota. Sillä jos me sanomme jollekin että sinä olet tehnyt anteeksisaamattoman synnin, me olemme käytännössä tuominneet hänet. Me voimme erehtyä pahasti.

        Minä tiedän että jos ihmistä kiinnostaa pelastusasiat, Hän on Jumalan kutsussa. Hän ei silloin ole voinut tehdä Pyhän Hengen anteeksisaamatonta syntiä. Mutta jos joku ei välitä vähääkään synnistä eikä ole kiinnostnut näistä asioista, silloin voi tlla ajatus että ehkä tässä on kysymys tästä synnisät. Mutta sitä ei voi eikä saa sanoa ihmiselle juuri siitä syystä että me voimme erehtyä ja Jumala voi kutsua ko. henkilöä myöhemmin.

        Meidän uskovien tehtävä on julistaa Jumalan armon evankeliumia ja sanoa että se, joka uskoo, pelastuu, joka ei usko, tuomitaan kadotukseen.


    • KTS--

      Mikähän siinä oikein on että tietty lössi kyllä mielellään tuo essiin, kuinka Jumala ei väkisin pelasta ja että ihmisellä on oikeus panna välit ylöspäin poikki mutta kun tulee puhe Israelista ja vaikkapa Tel Avivin homokulttuurista tai ortodoksijuutalaisten kristinuskovihasta, niin vaihde lentää vappaalle, tumput leviää suoriksi, homma hajoaa looteriksi ja Jumala viheltelee muualle vilkuillen.

      Ei oo uskottavaa lössin linja. Ei oo uskottavaa!

    • sisinmaja

      Jaikali!
      Tarkoitus ei ole ketään pelotella, vaan pikemminkin päinvastoin. Ei Jeesus käännä kenellekään selkää.
      Silti raamatun Sanaa ei voi kumota sen tähden, että se ei jollekin sovi tai että se sotii hänen lihaansa vastaan.
      Uudestisyntynyt ei nimittäin saa enää tehdä armon päälle syntiä, vaikka kuka mitä väittäisi. Uloimmassa majassa on turvallista kasvaa ja kaikki ovat tervetulleita sinne aina. Sisimpään majaan ei kuitenkaan synti pääse ja sen meille kertoo raamattu.

      • KTS--

        Vapaamuurarillis-new-ageläistä oppia tasoista, vihkimyksistä, tajunnan laajennuksista ja eliittien ylipyhittyneistä sisäpiireistä.
        Ei kuulu kristinoppiin.
        Vedämme ruksit päälle.


      • mitätehdään
        KTS-- kirjoitti:

        Vapaamuurarillis-new-ageläistä oppia tasoista, vihkimyksistä, tajunnan laajennuksista ja eliittien ylipyhittyneistä sisäpiireistä.
        Ei kuulu kristinoppiin.
        Vedämme ruksit päälle.

        Raamatussa kirjoitetaan ulommasta ja sisimmästä majasta. Mihin me laitetaan, vedetäänkö ruksit päälle?


      • jaikaliii

        Sinä sanot ettei uskova saa tehdä syntiä. Minkälaisia tai mitä aseita sinä tarjoat uskoville taisteluun syntiä vastaan. Vai lähetätkö heidät taistelukentälle aseettomina? Kuinka sotilaalle käy jolla ei ole varusteita eikä aseita. ? Mitä aseita Jumala tarjoaa sotilailleen?

        Koska sinä reagoit teksteihini niin minua kiinnostaa sinun tarjoamat sota-aseet?

        Eikö sotilaan tule ensin tietää kuka hän on? Eikö hänellä tule olla vahva identiteetti ja motiivi taistella? Sitten hänellä tulee olla oikea asianmukainen vaatetus, varustus. Ja sitten väkevät aseet joilla hän voi taistella voitokkaasti kaikkia vihollisiaan vastaan. Mitä Raamattu näistä asioisita kertoo?


      • KTS--
        mitätehdään kirjoitti:

        Raamatussa kirjoitetaan ulommasta ja sisimmästä majasta. Mihin me laitetaan, vedetäänkö ruksit päälle?

        Ilmestysmajan arkkitehtuuria. Ei mitään salaoppia.


      • sisinmaja
        jaikaliii kirjoitti:

        Sinä sanot ettei uskova saa tehdä syntiä. Minkälaisia tai mitä aseita sinä tarjoat uskoville taisteluun syntiä vastaan. Vai lähetätkö heidät taistelukentälle aseettomina? Kuinka sotilaalle käy jolla ei ole varusteita eikä aseita. ? Mitä aseita Jumala tarjoaa sotilailleen?

        Koska sinä reagoit teksteihini niin minua kiinnostaa sinun tarjoamat sota-aseet?

        Eikö sotilaan tule ensin tietää kuka hän on? Eikö hänellä tule olla vahva identiteetti ja motiivi taistella? Sitten hänellä tulee olla oikea asianmukainen vaatetus, varustus. Ja sitten väkevät aseet joilla hän voi taistella voitokkaasti kaikkia vihollisiaan vastaan. Mitä Raamattu näistä asioisita kertoo?

        Jaikalille!
        Ei uskovilla ole muita aseita kuin Hengen miekka eli Jumalan Sana, sehän on selkeästi raamatussa kirjoitettu : )


      • woewoe

        Ihmisestä ei tule synnitöntä elämänsä aikana. Jumalan armoa tarvitaan jatkuvasti, vaikka oltaisiin uudestisyntyneitä. Toinen asia sitten on, jos kääntää tietoisesti selkänsä Jumalalle. Mutta siitäkin tilasta on mahdollista palata takaisin Jumalan yhteyteen. Monet ovat näin tehneet ja vasta sitten todella ymmärtäneet Jumalan armon suuruuden. Sananlaskuissa sanotaan, että seitsemästi vanhurskas lankeaa ja nousee jälleen. Tärkeintä ei olekaan se lankeaminen, vaan se, että nousee jälleen. Jumalallehan ei tule mitenkään yllätyksenä, että ihmiset lankeavat.


      • jaikaliii
        sisinmaja kirjoitti:

        Jaikalille!
        Ei uskovilla ole muita aseita kuin Hengen miekka eli Jumalan Sana, sehän on selkeästi raamatussa kirjoitettu : )

        Aika hyvä ilmaisu: "Hengen miekka; Jumalan Sana". Siis, Sana ja Henki; Jumala. Uskoville on annettu Pyhä Henki aseeksi syntiä vastaan. Ja tämä ase Jumalan Sanassa ja Sanan kautta. Sanan, Jeesuksen Kristuksen, kautta tuli Pyhä Henki. Ja Jeesus, Jumalan Sana, lähetti meille Hengen taivaasta. Ilman Jeesusta Kristusta, Sanaa, meillä ei olisi Pyhää Henkeä. Kai sinä sen tiesit?


      • HeikkoHenki
        sisinmaja kirjoitti:

        Jaikalille!
        Ei uskovilla ole muita aseita kuin Hengen miekka eli Jumalan Sana, sehän on selkeästi raamatussa kirjoitettu : )

        Joo...ja henki on heikko. Eivät usko itsekään niin sanotusti Jumalaan vaan käyttävät häikäilemättömästi aseita muita ihmisiä vastaan. Puppua voi puhua, mutta aseisiin ei tulisi tarttua, antaa "herran" auttaa jos todella uskoo.


    • sisinmaja

      turhaaselität nimimerkille! En huomannut kysymystäsi aiemmin, mutta en ole tuollaisella nimimerkillä koskaan kirjoittanut täällä.

      • kiitoksiasinulle

        Mistä nimimerkista nyt on kyse? Kirjoitat sisinmaja hyviä viestejä, mutta huomautan, että nuo ovat tarkoitettu kasvaneille kristityille. Mitenhän täällä voisi järjestää niin, että voisi kirjoittaa erikseen vasta uskoon tulleille ja kasvaneille?

        Onkohan se kuitenkin niinkin, että vasta uskoon tulleet ymmärtävät nuo kirjoitukset, mutta ne jotka ovat vaikka 100 vuotta lukeneet raamattua sen tekemättä heissä oikeaa vaikutusta eivät koskaan tule ymmärtämään?

        Varmaan vähän vaikeasti ymmärrettäviä kirjoittelen. Mietin usein tälläisiä.


    • enymmärräenymmärrä

      Suomentakaa toi aloitus. Mitä tarkoittaa "tehdä armon päälle syntiä"?

      • käsitätkönyt

        Joku on tehnyt syntiä pettämällä, varastamalla, tai miten tahansa siitä seuraa anteeksianto armosta. Niin pyhäkirja lupaa. Sitten taasenkin tuo joku tekee uudelleen petoksia ja varastaa niin sitä sanotaan armonpäälle synnin tekemiseksi.


      • enymmärräenymmärrä
        käsitätkönyt kirjoitti:

        Joku on tehnyt syntiä pettämällä, varastamalla, tai miten tahansa siitä seuraa anteeksianto armosta. Niin pyhäkirja lupaa. Sitten taasenkin tuo joku tekee uudelleen petoksia ja varastaa niin sitä sanotaan armonpäälle synnin tekemiseksi.

        Mitä sitten tapahtuu, jos vielä uudestaan pyytää näitä syntejään anteeks? Sanooko Jumala suoraan että et saa?


      • KTS--
        enymmärräenymmärrä kirjoitti:

        Mitä sitten tapahtuu, jos vielä uudestaan pyytää näitä syntejään anteeks? Sanooko Jumala suoraan että et saa?

        Ei vaan sitoo sen asianomaisen omaan pitkämielisyyteen:

        Matteuksen evankeliumi:
        18:21 Silloin Pietari meni hänen tykönsä ja sanoi hänelle: "Herra, kuinka monta kertaa minun on annettava anteeksi veljelleni, joka rikkoo minua vastaan? Ihanko seitsemän kertaa?"
        18:22 Jeesus vastasi hänelle: "Minä sanon sinulle: ei seitsemän kertaa, vaan seitsemänkymmentä kertaa seitsemän.

        Matteuksen evankeliumi:
        7:2 sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.


      • käsitätkönyt
        enymmärräenymmärrä kirjoitti:

        Mitä sitten tapahtuu, jos vielä uudestaan pyytää näitä syntejään anteeks? Sanooko Jumala suoraan että et saa?

        Kyllähän niitä voi vaikka 1000 kertaa pyytää anteeksi. Se, että antaako Jumala kerta toisensa perään anteeksi on Jumalan asia. Ihmisenhän pitää antaa aina anteeksi. Nimittäin uskovaisen ihmisen. Eri asia on se, että antaako Jumala anteeksi.
        Oikealla mielellä uskoon tullut tekee kaikkensa, että ei uudelleen ala elämään syntielämää. Eikä tee uudelleen niitä pahoja tekoja joita ennen armahtamista teki.
        Miten ihmisten joukossa armahdettu vanki, joka uudelleen tekee samat teot, mistä oli vankilassa? Saako sen jälkeen jatkaa vapaana?

        Nämä kysymyksesi ovat hyvin ala-arvoisia, jos olet uskossa. Muuten ne ovat ymmärrettäviä.


      • KTS--
        käsitätkönyt kirjoitti:

        Kyllähän niitä voi vaikka 1000 kertaa pyytää anteeksi. Se, että antaako Jumala kerta toisensa perään anteeksi on Jumalan asia. Ihmisenhän pitää antaa aina anteeksi. Nimittäin uskovaisen ihmisen. Eri asia on se, että antaako Jumala anteeksi.
        Oikealla mielellä uskoon tullut tekee kaikkensa, että ei uudelleen ala elämään syntielämää. Eikä tee uudelleen niitä pahoja tekoja joita ennen armahtamista teki.
        Miten ihmisten joukossa armahdettu vanki, joka uudelleen tekee samat teot, mistä oli vankilassa? Saako sen jälkeen jatkaa vapaana?

        Nämä kysymyksesi ovat hyvin ala-arvoisia, jos olet uskossa. Muuten ne ovat ymmärrettäviä.

        "Oikealla mielellä uskoon tullut tekee kaikkensa, että ei uudelleen ala elämään syntielämää. Eikä tee uudelleen niitä pahoja tekoja joita ennen armahtamista teki."

        Ai jaa? Entäs nää laitalahkolaisten sisäpiirin pyramidihuijaukset, aviorikokset, pedofiliat, petokset?

        Onko tää sitä sun "sisämajaas?"


      • jaikaliii

        Tekemällä syntiä armon päälle tarkoitetaan sitä että uskova tekee tahallaan sellaista minkä tietää synniksi Jumalan edessä mutta että hän ajattelee sitten sen jälkeen tunnustavansa synnin ja "tekevänsä parannuksen" ja että Jumala antaa anteeksi. Näin toinen ihminen ajattelee ja sanoo hänen tekevän syntiä armon päälle. Hän itsekin voi ajatella niin.

        Ongelma tässä on se että jokainen uskova tekee enemmän tai vähemmän syntiä armon päälle, siis enemmän tai vähemmän tahallista syntiä. Yksikään uskova ei kykene elämään snnittömästi. Silloin meille jokaiselle tulee asioita joita me teemme vaikka tiedämme että se on syntiä Jumalan edessä. Uskova luottaa siihen että Jumalan armo kattaa hänen syntinsä. Mutta näissä asioissa ei välttämättä ole kysymyksessä synnin teko armon päälle. Kyseessä on synnin tekeminen Jumalan armossa.

        Mitä tarkoitan???

        Uskova on sisällä Jumalan armossa koska hän on sisällä Kristuksessa Jeesuksesssa.
        Jumalan armo on Kristuksessa Jeesuksessa. Koska uskova on Kristuksessa Jeesuksessa ja Jumalan armo on Hänessä, uskovaa ympäröi armo. Silloin uskovan olotila on Jumalan armo ja uskovan kaikki kompuroinnit tapahtuvat sisällä Jumalan armossa. Uskova ei siis itse asiassa tee syntiä armon päälle vaan armossa.

        Uskova voi onnistua ajoittain elämään voittajana ilman syntiä. Se edellyttää kuitenkin Pyhän Hengen täyteyttä ja siinä elämistä. Kukaan ei ole Aina ja jatkvasti täynnä Pyhää Henkeä. Siksi me uskovat epäonnistumme. Ja siksi tarvitsemme Jumalan armoa pelastuaksemme ja päästäksemme kerran perille. Tästä syystä Jumala on antanut armonsa meille. Tämä Jumalan armo on annettu meille pelastavaksi armoksi. Armosta me pelastumme.

        Sillä Jumalan armo on ilmestynyt PELASTUKSESKI kaikille ihmisille Kristuksessa Jeesuksessa ja kasvattaa meitä uskovia hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään siveästi ja jumalisesti. (Tiit 2:11).

        Mikäli uskova olisi täysin synnitön heti uskoon tulonsa jälkeen oman vaelluksensa puolesta, Jumalan armon ei tarvitsisi kasvattaa häntä hylkäämään syntiä. Ei myöskään Johanneksen olisi tarvinnut kirjoittaa Jumalan lapsille että he eivät tekisi syntiä ja että jos joku tekeekin syntiä, meillä on Puolustaja Jumalan luona ja että Hän on vanhurskas ja antaa meille synnit anteeksi ja että Hän on meidän syntiemme sovitus, eikä ainoastaan meidän vaan koko maailman syntien (1 Joh 2. luku)


      • enymmärräenymmärrä
        jaikaliii kirjoitti:

        Tekemällä syntiä armon päälle tarkoitetaan sitä että uskova tekee tahallaan sellaista minkä tietää synniksi Jumalan edessä mutta että hän ajattelee sitten sen jälkeen tunnustavansa synnin ja "tekevänsä parannuksen" ja että Jumala antaa anteeksi. Näin toinen ihminen ajattelee ja sanoo hänen tekevän syntiä armon päälle. Hän itsekin voi ajatella niin.

        Ongelma tässä on se että jokainen uskova tekee enemmän tai vähemmän syntiä armon päälle, siis enemmän tai vähemmän tahallista syntiä. Yksikään uskova ei kykene elämään snnittömästi. Silloin meille jokaiselle tulee asioita joita me teemme vaikka tiedämme että se on syntiä Jumalan edessä. Uskova luottaa siihen että Jumalan armo kattaa hänen syntinsä. Mutta näissä asioissa ei välttämättä ole kysymyksessä synnin teko armon päälle. Kyseessä on synnin tekeminen Jumalan armossa.

        Mitä tarkoitan???

        Uskova on sisällä Jumalan armossa koska hän on sisällä Kristuksessa Jeesuksesssa.
        Jumalan armo on Kristuksessa Jeesuksessa. Koska uskova on Kristuksessa Jeesuksessa ja Jumalan armo on Hänessä, uskovaa ympäröi armo. Silloin uskovan olotila on Jumalan armo ja uskovan kaikki kompuroinnit tapahtuvat sisällä Jumalan armossa. Uskova ei siis itse asiassa tee syntiä armon päälle vaan armossa.

        Uskova voi onnistua ajoittain elämään voittajana ilman syntiä. Se edellyttää kuitenkin Pyhän Hengen täyteyttä ja siinä elämistä. Kukaan ei ole Aina ja jatkvasti täynnä Pyhää Henkeä. Siksi me uskovat epäonnistumme. Ja siksi tarvitsemme Jumalan armoa pelastuaksemme ja päästäksemme kerran perille. Tästä syystä Jumala on antanut armonsa meille. Tämä Jumalan armo on annettu meille pelastavaksi armoksi. Armosta me pelastumme.

        Sillä Jumalan armo on ilmestynyt PELASTUKSESKI kaikille ihmisille Kristuksessa Jeesuksessa ja kasvattaa meitä uskovia hylkäämään jumalattomuuden ja maailmalliset himot ja elämään siveästi ja jumalisesti. (Tiit 2:11).

        Mikäli uskova olisi täysin synnitön heti uskoon tulonsa jälkeen oman vaelluksensa puolesta, Jumalan armon ei tarvitsisi kasvattaa häntä hylkäämään syntiä. Ei myöskään Johanneksen olisi tarvinnut kirjoittaa Jumalan lapsille että he eivät tekisi syntiä ja että jos joku tekeekin syntiä, meillä on Puolustaja Jumalan luona ja että Hän on vanhurskas ja antaa meille synnit anteeksi ja että Hän on meidän syntiemme sovitus, eikä ainoastaan meidän vaan koko maailman syntien (1 Joh 2. luku)

        Kiitos jaikali. Nyt ymmärsin ja tuota mietinkin, että en millään pysty elämään synnittömästi vaikka uskossa olenkin.
        Ja siks joka päivä pyydän niitä anteeks vaikka en olis tahallista syntiä tehnytkään mutta tiedostamatonta kyllä.


      • PYSYSIINÄ
        enymmärräenymmärrä kirjoitti:

        Kiitos jaikali. Nyt ymmärsin ja tuota mietinkin, että en millään pysty elämään synnittömästi vaikka uskossa olenkin.
        Ja siks joka päivä pyydän niitä anteeks vaikka en olis tahallista syntiä tehnytkään mutta tiedostamatonta kyllä.

        Pysy siinä, että et tee TAHALLISTA syntiä. Siitähän täällä nykyään opetetaan. Se on suuri kiitos Jumalalle. Aloittaja aloitti hyvän ketjun.


      • enymmärräenymmärrä kirjoitti:

        Kiitos jaikali. Nyt ymmärsin ja tuota mietinkin, että en millään pysty elämään synnittömästi vaikka uskossa olenkin.
        Ja siks joka päivä pyydän niitä anteeks vaikka en olis tahallista syntiä tehnytkään mutta tiedostamatonta kyllä.

        Kiva että sait vastauksen. Kiitetään Jeesusta Kristusta siitä. Minä koin kirjoittaessani että Pyhä Henki johdatti tekstiä. Niin uskon että sinä olet saanut vastauksen Jeesukselta Kristukselta, et minulta. Katsos kun asia on niin että Jumala tahtoo vastata vilpittömille uskoville vaikka netinkin kautta. Ja Hän käyttää näitä keskustelujakin ja voi vastata niiden uskovien kautta joita Hän saa käyttää.

        Herra on puhunut varsinkin silloin kun kuulija tai lukija saa ahaa elämyksellä höystetyn elävältä tuntuvan vastauksen, se tulee aina Herralta. Silloin osoitetaan kiitos Herralle, eikä ihmiselle. Eihän vesiputkikaan saa kunniaa raikkaasta hyvänmakuisesta lähdevedestä jota se välittää lähteestä asuntoon. Vesiputki kun ei voi parantaa lähdevettä mutta se voi huonontaa sitä mikäli putkesta lähtee sivumakuja tai se on likainen. Kyllä sitä lähdettä kiitetään raikkaasta vedestä eikä putkea jota pitkin se tuli.

        Ota lepoasento Kristuksessa ja lepää Hänen armossaan. Muista että armosta luopuminen on Kristuksesta pois lankeamista. Armosta luopuminen vie aina ihmisen luottamaan omiin hyviin tekoihin ja katsomaan itseensä. Ja ne eivät koskaan riitä Jumalan edessä. Itseensä tuijottaminen voi masentaa ja siitä voi seurata jopa uskosta luopuminen. "En jaksa kun Jumala on niin vaativa ja kova minua kohtaan". Siksi on tärkeää pitää katse Jeesuksessa. Armoon luottava ja turvaava uskova nostaa katseensa Jeesukseen Kristukseen. Ja silloin myrkkykäärmeen purema ei tapa. Lue Joh 3:14-17 ja 4 Mooses 21:7-10.

        Galatalaiskirje:
        5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
        5:2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.
        5:3 Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain.
        5:4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.
        5:5 Sillä me odotamme uskosta vanhurskauden toivoa Hengen kautta.
        5:6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.


      • Minä en malta olla panematta tätä 4 Mooseksen Kirjan Sanaa, onhan siinä niin väkevä Sana ja sanoma.

        21:7 Niin kansa tuli Mooseksen luo, ja he sanoivat: "Me teimme syntiä, kun puhuimme Herraa ja sinua vastaan. Rukoile Herraa, että hän poistaa käärmeet meidän kimpustamme." Ja Mooses rukoili kansan puolesta. Silloin Herra sanoi Moosekselle: "Tee itsellesi käärme ja pane se tangon päähän, niin jokainen purtu, joka siihen katsoo, jää eloon." Niin Mooses teki vaskikäärmeen ja pani sen tangon päähän; jos ketä käärmeet sitten purivat ja tämä katsoi vaskikäärmeeseen, niin hän jäi eloon. Sitten israelilaiset lähtivät liikkeelle."

        Huomaatteko!!! "SITTEN ISRAELILAISET LÄHTIVÄT LIIKKEELLE"!!!

        Mitä oli tapahtunut ennen sitä?

        Kansa oli tehnyt syntiä ja synti johtaa kuolemaan ja eroon Jumalasta. Siksi myrkkykäärmeet purivat kansaa kuolettavasti. Kansa kääntyi Mooseksen puoleen tunnustaen synnin. Mooses edustaa lakia. He siis tuomitsivat itsensä lain mukaan kuolemaan. Sitten Jumala puhuu Moosekselle ja käskee tekemään käärmeen ja panemaan sen puuhun. Ja Jumala sanoo että jokainen syntiä tenyt Israelilainen, joka katsoo käärmeeseen, jää eloon. Käärmeen purema ei tapakaan käärmeeseen katsovaa ihmistä. Ja tämä oli lakiliiton aikana. Ei Jumala vaatinut tässä tapauksessa yhtään mitään tekoja, ainoastaan syntisen tuli ainoastaan NOSTAA KATSE PUUHUN RIPUSTETTUUN VASKIKÄÄRMEESEEN. Ja katselija JÄI ELOON.

        Siinä on pelastuksemme. Me nostamme katseemme pois itsestäme ja synneistämme puuhun ripustettuun Vapahtajaan Jeesukseen Kristukseen, (Joh 3:14-17. Joka Häneen katsoo jää eloon, eikä vain jää eloon, hän saa ikuisen elämän ja ilon jo tässä ajassa.

        Psalmit:34:6 "Jotka häneen katsovat, ne säteilevät iloa, heidän kasvonsa eivät häpeästä punastu."

        Miksi säiteilee iloa? No, siksi koska alkuperäinen yhteys Jumalaan palautuu ja synnin käärmeen purema menee tehottomaksi. Herran yhteydessä on ilo ja rauha ja lepo.

        Tästä levosta ja pelastuksesta käsin he (israelilaiset) sitten LÄHTIVÄT LIIKKEELLE. Heidän perusta oli Herra Jumala meidän vanhurskautensa.
        "Kun Pyhä Henki tulee niin Hän on todistava minusta, ja te myös todistatte SILLÄ TE OLETTE ALUSTA ASTI OLLEET MINUN KANSSANI."

        Hallelujaa, synti on voitettu ja poistettu ja siksi uskova on Jumalansa edessä ja yhteydessä niin kuin hän ei olisi koskaan tehnytkään mitään syntiä. Hallelujaaa!!!! Ja uskova todistaa puhtaalla sydämellä ja puhtaalla omallatunnolla Herrastaan. Hän siis lähtee liikkeelle Kristus kalliolta.


      • enymmärräenymmärrä
        Jaikal91 kirjoitti:

        Kiva että sait vastauksen. Kiitetään Jeesusta Kristusta siitä. Minä koin kirjoittaessani että Pyhä Henki johdatti tekstiä. Niin uskon että sinä olet saanut vastauksen Jeesukselta Kristukselta, et minulta. Katsos kun asia on niin että Jumala tahtoo vastata vilpittömille uskoville vaikka netinkin kautta. Ja Hän käyttää näitä keskustelujakin ja voi vastata niiden uskovien kautta joita Hän saa käyttää.

        Herra on puhunut varsinkin silloin kun kuulija tai lukija saa ahaa elämyksellä höystetyn elävältä tuntuvan vastauksen, se tulee aina Herralta. Silloin osoitetaan kiitos Herralle, eikä ihmiselle. Eihän vesiputkikaan saa kunniaa raikkaasta hyvänmakuisesta lähdevedestä jota se välittää lähteestä asuntoon. Vesiputki kun ei voi parantaa lähdevettä mutta se voi huonontaa sitä mikäli putkesta lähtee sivumakuja tai se on likainen. Kyllä sitä lähdettä kiitetään raikkaasta vedestä eikä putkea jota pitkin se tuli.

        Ota lepoasento Kristuksessa ja lepää Hänen armossaan. Muista että armosta luopuminen on Kristuksesta pois lankeamista. Armosta luopuminen vie aina ihmisen luottamaan omiin hyviin tekoihin ja katsomaan itseensä. Ja ne eivät koskaan riitä Jumalan edessä. Itseensä tuijottaminen voi masentaa ja siitä voi seurata jopa uskosta luopuminen. "En jaksa kun Jumala on niin vaativa ja kova minua kohtaan". Siksi on tärkeää pitää katse Jeesuksessa. Armoon luottava ja turvaava uskova nostaa katseensa Jeesukseen Kristukseen. Ja silloin myrkkykäärmeen purema ei tapa. Lue Joh 3:14-17 ja 4 Mooses 21:7-10.

        Galatalaiskirje:
        5:1 Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.
        5:2 Katso, minä, Paavali, sanon teille, että jos ympärileikkautatte itsenne, niin Kristus ei ole oleva teille miksikään hyödyksi.
        5:3 Ja minä todistan taas jokaiselle ihmiselle, joka ympärileikkauttaa itsensä, että hän on velvollinen täyttämään kaiken lain.
        5:4 Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.
        5:5 Sillä me odotamme uskosta vanhurskauden toivoa Hengen kautta.
        5:6 Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan rakkauden kautta vaikuttava usko.

        Totta ja kyllä Jeesusta kiitinkin, kun ensin pelästyin että näinkö on kun ensi kerralla teen syntiä, niin huonosti käy, mutta tuon sun kirjoituksen jälkeen koin Pyhän Hengen läsnäoloa ja valtava helpotus ja kiitollisuus että todellakin saan tulevatkin syntini anteeks kun niitä pyydän.


      • jaikaliii
        enymmärräenymmärrä kirjoitti:

        Totta ja kyllä Jeesusta kiitinkin, kun ensin pelästyin että näinkö on kun ensi kerralla teen syntiä, niin huonosti käy, mutta tuon sun kirjoituksen jälkeen koin Pyhän Hengen läsnäoloa ja valtava helpotus ja kiitollisuus että todellakin saan tulevatkin syntini anteeks kun niitä pyydän.

        Tiesin että kiitit Herraa. En kirjoittanutkaan siksi ettet olisi kiittänyt. Tiedän että kun uskova saa jotakin Herralta, hän automaattisesti kääntyy Jeesuksen puoleen ja kiittää Häntä.

        Sinä sait kaikki syntisi anteeksi kun tulit uskoon ja Herran yhteyteen. Herran luona on anteeksiantamus, runsas lunastus. Jeesuksen sovitus kattaa koko elämäsi synnit, nekin joita teet tulevina päivinä ja vuosina. Siksi sinä saat nekin anteeksi kun rehellisesti tunnustat Herralle, et kaunistele etkä puolusta syntiä. Et kykene elämään synnittömästi vaikka kuinka yrittäisit. Siksi Jumala on antanut armonsa. Jumalan armo on pelastukseksi Jeesukseen uskovalle. Pelastus on Jumalan lahja Jeesukseen turvaavalle ihmiselle. Jumalan armosta me pelastumme, Jeesuksen ansiolla, emme itsemme oman voimallisen kilvoittelun kautta, vaikka se on hyvä, mutta pelastuksemme perusta on aina ja ikuisesti Herra Jeesus Kristus ja Hänen ansionsa. Pelastuksemme on ja pysyy Hänessä.

        Uskovalla on tahto elää puhtaasti. Pyhä Henki uskovassa vaikuttaa sitä. Ei hän ole niin kuin uskosta osaton joka ei välttämättä edes tunnusta syntiään ja syntisyyttään Jumalalle eikä välitä siitä tekeekö hän syntiä.

        Uskova pyrkii pyhitykseen, Herralle antautumiseen ja hän välttää syntiä ja taistelee sitä vastaan. Koska Jumala tahtoo että uskova elää pyhityselämää ja Jumala tietää että uskova ei omalla voimallaan voita syntiä, Jumala on antanut uskovilleen aseen syntiä vastaan. Se on Pyhä Henki. Pyhä Henki ei ole ainoastaan voimaksi todistaa Jeesuksesta Kristuksesta. Pyhä Henki on voima syntiä vastaan. Pyhän Hengen täyteydessä, voimassa, uskova onnistuu voittamaan synnin. Mutta silloin Pyhä Henki uskovassa on synnin voittaja. Uskova ei omalla voimallaan voita syntiä.

        Pyhän Hengen täyteydessä uskovalla on mahdollista onnistua ja kokea voittoja synnin yli. Mutta koska kukaan ei ole aina ja jatkuvasti täynnä Pyhää Henkeä, me epäonnistumme. Mutta silloin tulee Jumala armo kuvioihin mukaan, armo, joka on annettu meille pelastukseksi, ja me saamme anteeksi Jumalan armosta Jeesuksen veren voimassa.

        Tässä oli ehkä toistoa edellisiin viesteihin mutta tämä on mielestäni tärkeää asiaa niin ei haittaa että sitä toistetaan.


    • markku.lievonen

      >>Siksi on tärkeää käsittää, että vaikkapa aikuiskasteen saatuaan, ihminen ei heti uudestisynny, vaan hän lähtee kasvun tielle, kohti lihatahdon kuolemista ja sitä kautta ajallaan Herra antaa todellisen uudestisyntyminen ylhäältä <<

      Todellisuudessa ihmisen on ENSIN uudestisynnyttävä JUMALASTA, ennen kuin ihminen voi uskoa / ottaa pelastus vastaan.

      12. Mutta kaikille,JOTKA/ jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, NIILLE / niille, JOTKA /jotka uskovat hänen nimeensä,
      13. JOTKA /jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, VAAN / vaan JUMALASTA.

      Niin, kaste tulee luonnollisesti uskoon tulon jälkeen.

      • KTS--

        Ketjun aloittaja on melkein vieläpä sitä "jumalatonta peteäkin" kiemuraisempi oppisooloilija ja henkselin paukuttelija.


      • älkääsyökö

        Miten voi uskoa siihen, että ihminen on uskoon tultuaan uudestisyntynyt? Joutuu näkemään niin monenlaisia kiukuttelijoita ja pahantekijöitä uskovaisten joukossa. Jos nuo ovat uudestisyntyneitä, niin Jumala valehtelee uudestisyntyneiden muuttuneesta luonnosta.
        Olen sitä mieltä, että kaikki uskoon tulleet eivät koskaan synny uudeksi. Siemen putoaa huonoon ja hyvään maahan. Miksi muuten Jeesus kertoo semmosen oksan joutuvan tuleen, jossa ei ole niitä hyviä hedelmiä. Ovatko nuokin ensin olleet uusia oksia ja sen jälkeen vanhentuneet hedelmättömiksi?


      • luetaankosanaa2
        älkääsyökö kirjoitti:

        Miten voi uskoa siihen, että ihminen on uskoon tultuaan uudestisyntynyt? Joutuu näkemään niin monenlaisia kiukuttelijoita ja pahantekijöitä uskovaisten joukossa. Jos nuo ovat uudestisyntyneitä, niin Jumala valehtelee uudestisyntyneiden muuttuneesta luonnosta.
        Olen sitä mieltä, että kaikki uskoon tulleet eivät koskaan synny uudeksi. Siemen putoaa huonoon ja hyvään maahan. Miksi muuten Jeesus kertoo semmosen oksan joutuvan tuleen, jossa ei ole niitä hyviä hedelmiä. Ovatko nuokin ensin olleet uusia oksia ja sen jälkeen vanhentuneet hedelmättömiksi?

        Olette niin sekaisin oppeinenne, että Valo ei enää paista sinne risukasaanne, jonka itse olette kasanneet, siis välttyäksenne Valolta !

        Ja te eksytte, kun ette tunne kirjoituksia !

        Raamattu selvästi vertaa uskovaa ELI uudestisyntynyttä Jumalan lasta viljan taimeksi, ja taimi ei vielä kanna hedelmää vaan hedelmä tulee vasta sen jälkeen kun ensin on kasvettu vartta tarpeeksi ja sitten vasta kypsyvät hedelmät !

        Siis uskoontulossa eli uudestisyntymässä vasta alkaa sen nisun kasvu, ja siksi Raamattu sanoo, että nisua ja lustetta ei erota toisistaan kun nisu on yhä nuori !

        Vasta kun tähkä ja hedelmät tulevat uudestisyntyneessä eli uskovassa näkyviin Pyhän Hengen pyhitystyön kautta ja avulla, silloin vasta erottuvat nisu ja luste selvästi !

        24 Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: "Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa.
        25 Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois.
        26 Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyviin.
        27 Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?'
        28 Hän sanoi heille: 'Sen on vihamies tehnyt'. Niin palvelijat sanoivat hänelle: 'Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?'
        29 Mutta hän sanoi: 'En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin.
        30 Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'"


      • ihmetellätäytyy
        luetaankosanaa2 kirjoitti:

        Olette niin sekaisin oppeinenne, että Valo ei enää paista sinne risukasaanne, jonka itse olette kasanneet, siis välttyäksenne Valolta !

        Ja te eksytte, kun ette tunne kirjoituksia !

        Raamattu selvästi vertaa uskovaa ELI uudestisyntynyttä Jumalan lasta viljan taimeksi, ja taimi ei vielä kanna hedelmää vaan hedelmä tulee vasta sen jälkeen kun ensin on kasvettu vartta tarpeeksi ja sitten vasta kypsyvät hedelmät !

        Siis uskoontulossa eli uudestisyntymässä vasta alkaa sen nisun kasvu, ja siksi Raamattu sanoo, että nisua ja lustetta ei erota toisistaan kun nisu on yhä nuori !

        Vasta kun tähkä ja hedelmät tulevat uudestisyntyneessä eli uskovassa näkyviin Pyhän Hengen pyhitystyön kautta ja avulla, silloin vasta erottuvat nisu ja luste selvästi !

        24 Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: "Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa.
        25 Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois.
        26 Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyviin.
        27 Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?'
        28 Hän sanoi heille: 'Sen on vihamies tehnyt'. Niin palvelijat sanoivat hänelle: 'Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?'
        29 Mutta hän sanoi: 'En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin.
        30 Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'"

        Onko tuo oppi jostakin peritty? Tuo ei ole ollenkaan raamatunmukaista. Sinä olet itse kehitellyt opin, tai perinyt sen sieltä, missä ei tunnusteta raamatunoppia. Luetko olenkaan Sanaa muuta kuin sitä varten, että yrität sillä pitää pystyssä oppirakenteesi?
        Siemenen täytyy ensin itää, jotta siitä kasvaisi uusi taimi.


      • tässätämäopetus
        luetaankosanaa2 kirjoitti:

        Olette niin sekaisin oppeinenne, että Valo ei enää paista sinne risukasaanne, jonka itse olette kasanneet, siis välttyäksenne Valolta !

        Ja te eksytte, kun ette tunne kirjoituksia !

        Raamattu selvästi vertaa uskovaa ELI uudestisyntynyttä Jumalan lasta viljan taimeksi, ja taimi ei vielä kanna hedelmää vaan hedelmä tulee vasta sen jälkeen kun ensin on kasvettu vartta tarpeeksi ja sitten vasta kypsyvät hedelmät !

        Siis uskoontulossa eli uudestisyntymässä vasta alkaa sen nisun kasvu, ja siksi Raamattu sanoo, että nisua ja lustetta ei erota toisistaan kun nisu on yhä nuori !

        Vasta kun tähkä ja hedelmät tulevat uudestisyntyneessä eli uskovassa näkyviin Pyhän Hengen pyhitystyön kautta ja avulla, silloin vasta erottuvat nisu ja luste selvästi !

        24 Toisen vertauksen hän puhui heille sanoen: "Taivasten valtakunta on verrattava mieheen, joka kylvi hyvän siemenen peltoonsa.
        25 Mutta ihmisten nukkuessa hänen vihamiehensä tuli ja kylvi lustetta nisun sekaan ja meni pois.
        26 Ja kun laiho kasvoi ja teki hedelmää, silloin lustekin tuli näkyviin.
        27 Niin perheenisännän palvelijat tulivat ja sanoivat hänelle: 'Herra, etkö kylvänyt peltoosi hyvää siementä? Mistä siihen sitten on tullut lustetta?'
        28 Hän sanoi heille: 'Sen on vihamies tehnyt'. Niin palvelijat sanoivat hänelle: 'Tahdotko, että menemme ja kokoamme sen?'
        29 Mutta hän sanoi: 'En, ettette lustetta kootessanne nyhtäisi sen mukana nisuakin.
        30 Antakaa molempain kasvaa yhdessä elonleikkuuseen asti; ja elonaikana minä sanon leikkuumiehille: Kootkaa ensin luste ja sitokaa se kimppuihin poltettavaksi, mutta nisu korjatkaa minun aittaani.'"

        Sinä et käsitä Jeesuksen opetusta asiasta. Sen huomaa kirjoitelmistasi. Moni tulee uskoon, mutta siemen ei kaikkien maaperässä koskaan idä. Usko on silloin arvotonta. Se ei johda uudestisyntymisen ihmeeseen.

        Luukas 8

        5 "Kylväjä meni kylvämään siementänsä. Ja hänen kylväessään putosi osa tien oheen ja tallautui, ja taivaan linnut söivät sen.
        6 Ja osa putosi kalliolle, ja oraalle noustuaan se kuivettui, kun sillä ei ollut kosteutta.
        7 Ja osa putosi orjantappurain sekaan, ja orjantappurat kasvoivat mukana ja tukahuttivat sen.
        8 Ja osa putosi hyvään maahan, kasvoi ja teki satakertaisen hedelmän." Tämän sanottuaan hän lausui suurella äänellä: "Jolla on korvat kuulla, se kuulkoon".
        9 Niin hänen opetuslapsensa kysyivät häneltä, mitä tämä vertaus merkitsi.
        10 Hän sanoi: "Teidän on annettu tuntea Jumalan valtakunnan salaisuudet, mutta muille ne esitetään vertauksissa, että he, vaikka näkevät, eivät näkisi, ja vaikka kuulevat, eivät ymmärtäisi.
        11 Vertaus on tämä: siemen on Jumalan sana.
        12 Mitkä tien oheen putosivat, ovat ne, jotka kuulevat, mutta sitten perkele tulee ja ottaa sanan pois heidän sydämestään, etteivät he uskoisi ja pelastuisi.
        13 Ja mitkä kalliolle putosivat, ovat ne, jotka kuullessaan sanan ottavat sen ilolla vastaan, mutta joilla ei ole juurta: ainoastaan ajaksi he uskovat ja kiusauksen hetkellä luopuvat.
        14 Mikä taas orjantappuroihin putosi, ne ovat ne, jotka kuulevat, mutta vaeltaessaan tukehtuvat tämän elämän huoliin, rikkauteen ja hekumoihin, eivätkä tuota kypsää hedelmää.
        15 Mutta mikä hyvään maahan putosi, ne ovat ne, jotka sanan kuultuansa säilyttävät sen vilpittömässä ja hyvässä sydämessä ja tuottavat hedelmän kärsivällisyydessä.


      • woewoe
        älkääsyökö kirjoitti:

        Miten voi uskoa siihen, että ihminen on uskoon tultuaan uudestisyntynyt? Joutuu näkemään niin monenlaisia kiukuttelijoita ja pahantekijöitä uskovaisten joukossa. Jos nuo ovat uudestisyntyneitä, niin Jumala valehtelee uudestisyntyneiden muuttuneesta luonnosta.
        Olen sitä mieltä, että kaikki uskoon tulleet eivät koskaan synny uudeksi. Siemen putoaa huonoon ja hyvään maahan. Miksi muuten Jeesus kertoo semmosen oksan joutuvan tuleen, jossa ei ole niitä hyviä hedelmiä. Ovatko nuokin ensin olleet uusia oksia ja sen jälkeen vanhentuneet hedelmättömiksi?

        Et ymmärrä koko käsitettä. Uudestisyntyminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että on ottanut Jeesuksen vastaan. Se ei tarkoita, että ihmisestä tulisi täydellinen. Sen jälkeen Jumala alkaa elinikäisen työnsä ihmisessä. Ulospäin näkyvä tulos riippuu siitä onko materiaali ollut alunperin särmikkäämpää vain hyvätapaista. Tärkeintä on mitä sydämessä tapahtuu, katuuko aidosti epäonnistumisiaan ja pyrkiikö muuttumaan. Kristinuskon ydin on Jumalan armo, ei täydellisyys.


      • ihmetellenkysyy
        woewoe kirjoitti:

        Et ymmärrä koko käsitettä. Uudestisyntyminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että on ottanut Jeesuksen vastaan. Se ei tarkoita, että ihmisestä tulisi täydellinen. Sen jälkeen Jumala alkaa elinikäisen työnsä ihmisessä. Ulospäin näkyvä tulos riippuu siitä onko materiaali ollut alunperin särmikkäämpää vain hyvätapaista. Tärkeintä on mitä sydämessä tapahtuu, katuuko aidosti epäonnistumisiaan ja pyrkiikö muuttumaan. Kristinuskon ydin on Jumalan armo, ei täydellisyys.

        Edes tämän pitäisi olla selvä, että uudestisyntynyt on UUSI LUOMUS. Vanha on mennyt ja uusi alkanut.
        Miten ihmeessä näin selkeä asia ei mene kaikkilla ymmärrykseen?


      • luetaankosanaa2
        ihmetellätäytyy kirjoitti:

        Onko tuo oppi jostakin peritty? Tuo ei ole ollenkaan raamatunmukaista. Sinä olet itse kehitellyt opin, tai perinyt sen sieltä, missä ei tunnusteta raamatunoppia. Luetko olenkaan Sanaa muuta kuin sitä varten, että yrität sillä pitää pystyssä oppirakenteesi?
        Siemenen täytyy ensin itää, jotta siitä kasvaisi uusi taimi.

        Tässä taas näkyy sinun oma ymmärtämättömyytesi !

        Raamattu puhuu siitä jyvästä seuraavaa:

        6 Minä istutin, Apollos kasteli, mutta Jumala on antanut kasvun.
        7 Niin ei siis istuttaja ole mitään, eikä kastelijakaan, vaan Jumala, joka kasvun antaa.
        8 Mutta istuttaja ja kastelija ovat yhtä; kuitenkin on kumpikin saava oman palkkansa oman työnsä mukaan.
        9 Sillä me olemme Jumalan työtovereita; te olette Jumalan viljelysmaa, olette Jumalan rakennus.

        Eli evankeliumin julistaja kylvää Sanaa, ja vain Jumala voi antaa sille kasvun, eli vain Jumala voi synnyttää Uskon evankeliumin Sanaan !

        1. Kor. 4:15 Sillä vaikka teillä olisi kymmenentuhatta kasvattajaa Kristuksessa, niin ei teillä kuitenkaan ole monta isää; sillä minä teidät synnytin evankeliumin kautta Kristuksessa Jeesuksessa.

        No, kun Jumala sen Uskon synnyttää, eli uskova uudestisyntyy, niin siitä vanhan kuolemisesta alkaa se nisun jyvän kasvu !

        2. Kor. 5:17 Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.

        Siis vanha kuoli ja uusi nousi eli iti, uudestisyntymässä eli Uskoon tulossa, eli Hengestä syntymisessä, eli Jumalan lapseksi syntymisessä !

        Kasvaa ei voi, jos ei ole ENSIN syntynyt, eli uudestisyntynyt, eikä Uskoa voi olla ennen kuin Jumala sen Uskon synnyttää uudestisyntymässä evankeliumin Sanan kautta !

        Eli sen syntymän jälkeen vasta kasvetaan vartta vain ja silloin siis muistuttaa nuori viljan alku niin paljon lustetta, että niitä ei vielä erota toisistaan !

        Viljelijä kyllä ymmärtää tämän vertauksen, eli vasta kun viljaan tulee tähkä ja hedelmät alkavat kasvaa, voidaan erottaa vilja ja luste toisistaan, mutta tähkä ei tule heti näkyviin kuten te virheellisesti väitätte !

        Teillä siis on koko paletti ja ihan kaikki täysin sekaisin, eikä se kestä pienintäkään Sanalla koettelua !


      • woewoe
        ihmetellenkysyy kirjoitti:

        Edes tämän pitäisi olla selvä, että uudestisyntynyt on UUSI LUOMUS. Vanha on mennyt ja uusi alkanut.
        Miten ihmeessä näin selkeä asia ei mene kaikkilla ymmärrykseen?

        Joku voi ihmetellä mitä tarkoittaa uusi luomus. Ja ajatella, että se tarkoittaa synnittömyyttä. Uusi luomus tarkoittaa kuitenkin sitä, että ihminen on ottaessaan vastaan Jeesuksen siirtynyt Jumalan valtakunnan kansalaiseksi. Ja samalla lain alaisuudesta armon alle. Hän alkaa siis Jumalan edessä puhtaalta pöydältä.

        Se ei tarkoita, etteikö asioita pitäisi joissakin tapauksissa selvitellä ihmisten ja yhteiskunnan kanssa. Ei myöskään sitä, että uskova ei enää koskaan lankea. Jeesus veti synnin määritelmän sen verran tiukalle, että synnittömyys ei onnistu keneltäkään ihmiseltä. Jos uskova ei lankea teoissa, niin varmasti joskus ajatuksissa ja sanomisissa.


    • sisinmaja

      Kiitos markkulievonen vastauksistasi!
      Käsitinkö nyt oikein, kun luin "rivien välistä", että sama se sille mitä kukin tekee, kun lopputulos on kuta kuinkin sama. Kaikki pelastuu vai kaikki palaa 99.99 prosenttisesti.
      Yleensä täällä palstoilla ei tule kuitenkaan vieläkään niitä vastauksia, kuin kaikki unohtaisivat ihmisyyden, mutta tämä ilmeisesti kuvastaa ajan henkeä, mikä tällä hetkellä on valloillaan.

      Huolimatta kaiken karvaisista hyvistä ja vähemmän hyvistä keskustelijoiden kommenteista, jokunen kasvanut on joukossa ja suurehko joukko uloimmassa majassa matkaavia näyttäisi liittyneen vastaajiin.
      Tämä sisin ja uloin maja asia näyttäisi olevan harvalle selkeää. He, joille tämä on maailman laajuisesti avattu, näyttäisi vielä olevan ainakin tällä palstalla hyvinkin pimennossa, vaikka kyllä useat myös ovat jo ymmärtäneet ja ovat saaneet vapauden Kristuksessa. Ilman niitä pelotteita tai muitakaan fantasioita tai myllerryksiä.

      • markku.lievonen

        >Käsitinkö nyt oikein, kun luin "rivien välistä", että sama se sille mitä kukin tekee<

        Käsität oikein kun huomioit mitä synti on olemukseltaan. Syntihän on JUMALAN tahdon vastaisuutta ja erikoisesti sen vaikutus ihmisen elämisenä näkyy ihmisen elämän ongelmoitumisena ja elämää tuhoavana.
        Niin, väitämpä, miten KAIKKI ihmiset tahtoisivat elää onnellisena ja tyytyväisenä ihmisenä / synnittöminä. Ateistitkin.

        Mutta, niin vain on, ettei ihminen pääse tuohon tilaan, koska on orjan asemassa.On pakkomielle ongelmoittaa elämäänsä, jos asiaa katsotaan pitkässä juoksussa.

        Kun pohditaan JUMALAN aivoittanmaa ihmisen pelastamista kollektiivisesti, niin lähes kaikki ihmiset ajattelevat, miten on sama tekeekö syntiä vai ei. No, ihmisellä ei ole valinnan varaa, koska on synnin orja. Ei kukaan tahtoisi tehdä syntiä, jos siihen olisi mahdollilsuus. Esim. kukaan alkoholisti ei tahtoisi olla alkoholisti, jos sormeaan napsauttamalla saisi muutoksen aikaan. Ei,- hän itse tiedostaa orjuuttavan asemansa.


    • tottakirjoitat

      26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,

      Vasta kääntynyt ei vielä ole päässyt totuuden tuntoon, mutta uudestisyntynyt ON!

      • markku.lievonen

        Kerroppa mitä sinulle tulee tahallisesta synnin tekemisestä ja huomioi todellisuus uskovien keskuudessa.
        Niin, mitä on tahallaan synnin tekemistä?onko se tietoista synnintekemistä, johon taas on langennut lähes kaikki uskovat ihmiset. Siis tietää jo etukäteen tekevänsä syntiä esim. antaa väärän todistuksen lähimmäisestään.


      • Lievosenmarkulle
        markku.lievonen kirjoitti:

        Kerroppa mitä sinulle tulee tahallisesta synnin tekemisestä ja huomioi todellisuus uskovien keskuudessa.
        Niin, mitä on tahallaan synnin tekemistä?onko se tietoista synnintekemistä, johon taas on langennut lähes kaikki uskovat ihmiset. Siis tietää jo etukäteen tekevänsä syntiä esim. antaa väärän todistuksen lähimmäisestään.

        Teetkö tahallasi syntiä antamalla väärän todistuksen lähimmäisestäsi?


      • markku.lievonen
        Lievosenmarkulle kirjoitti:

        Teetkö tahallasi syntiä antamalla väärän todistuksen lähimmäisestäsi?

        Tarkoitin, miten paljon on todellisesti ihmisiä, jotka antavat tietoisesti väärän todistuksen lähimmäisestään. Itse en tee tätä tietoisesti,- huolimattomuuttani kylläkin.Siis en varmista tarkoin asian todellisuutta.


    • PasiToivonen

      >>Niin, itse en ole helluntalainen ja siksi korostan miten ihmisen pelastuminen on 100% JUMALAN teko ihmisessä / ihmiseen. Puhun aina johdatuksesta,- en MINÄ tein, MINÄ jne...>>

      Baptistien harhaoppia (kerran pelastettu, aina pelastettu).

      Ei ihme että ihmiset lähtevät pois siitä lahkosta.

      • muuthuijaa

        Nyt oli asiaa.


      • markku.lievonen

        Meinaatko, miten itse pidät turmeltuneena ihmisenä huolen, että pelastut? Tarvitaanko paljonkin nerokkuutta ja viisautta turvata pelastumisensa?
        Vai etkö ole pelastuneitten joukossa?
        Missä koet olevasi parempi kuin he, jotka eivät pelastuisi?
        Niin, tarvitsetko kokoJUMALAA turvaksesi,- joka on ainut johdattaja tässä asiassa?

        Niin, vastaisitko kysymyksiini.


    • kerrottästä

      26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,

    • PasiToivonen
      • markku.lievonen

        Niin, kannattaako antaa painoarvoa ihmisten tekemille fiktiivisille kuvauksille helvettiopistaan? Aivan sama mielikuva kun moni kuvittelee Jeesuksen olemuksen taiteilijoiden piirtämän mielikuvitus piirroksen kautta.

        Kerro tarkemmin miten olen nostanut itsen pelastumattomien yläpuolelle ? Todellisuudessa juuri painotan, ettei itselläni ole mitään vaikutusta pelastumiseni kanssa.

        >>Hyvillä teoilla pelastutaan. <<

        Tuohon en toivoisi sinun luottavan, koska JUMALA ajattelee toisin ja erikoisesti tuo viimeinen 9 jae;

        1. Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,

        2. joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,

        3. joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;

        4. mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,

        5. on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut -

        6. ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa,

        7. osoittaakseen tulevina maailmanaikoina armonsa ylenpalttista runsautta, hyvyydessään meitä kohtaan Kristuksessa Jeesuksessa.

        8. Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja -

        9. ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi.


    • KiitosHerralle

      Kävin lukemassa jaikalin laittaman linkin Pyhän Hengen pilkasta, ja se oli asiaa.
      Kiitos.
      Kaikki muut jotka pelottelee täällä, että "yhdenkin synnin jos nyt tahallas teet, niin helvettiin joudut", valehtelevat.

      Muutenkin kun olen lukenut jaikalin kommentteja täällä, niin koen niissä Jeesuksen rakkautta.
      Sitä kaipaan itse, lukea rakkaudella kirjotettuja kommentteja, joiden ei ole tarkoitus painaa alas, kuten jotkut uskovat tekevät.

      Jaikal on oikea Jeesuksen seuraaja.

    • koskealkuviestiä

      Roomalaiskirje 6
      17 Mutta kiitos Jumalalle, että te, jotka ennen olitte synnin palvelijoita, nyt olette tulleet sydämestänne kuuliaisiksi sille opin muodolle, jonka johtoon te olette annetut,
      18 ja että te synnistä vapautettuina olette tulleet vanhurskauden palvelijoiksi!
      19 Minä puhun ihmisten tavalla teidän lihanne heikkouden tähden. Sillä niinkuin te ennen annoitte jäsenenne saastaisuuden ja laittomuuden palvelijoiksi laittomuuteen, niin antakaa nyt jäsenenne vanhurskauden palvelijoiksi pyhitykseen.
      20 Sillä kun olitte synnin palvelijoita, niin te olitte vapaat vanhurskaudesta.
      21 Minkä hedelmän te siitä silloin saitte? Sen, jota te nyt häpeätte. Sillä sen loppu on kuolema.
      22 Mutta nyt, kun olette synnistä vapautetut ja Jumalan palvelijoiksi tulleet, on teidän hedelmänne pyhitys, ja sen loppu on iankaikkinen elämä.
      23 Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.

    • sisinmaja

      Parahin markkulievonen!
      Kyllä siitä orjan asemasta pääsee, jos ei anna synnin itseään jäädä orjuuttamaan. Tietysti suurin osa ihmisistä, olkoon ateisti tai mikä tahansa, yleensä haluaa pääsääntöisesti "elää hyvin ja hyvän elämän". Moniakin on, jotka ovat moraalisesti kelvollisempia kuin uskovat, vaikka eivät edes usko, vaan oikeasti kieltävät Jumalan ja Jeesuksen täysin.
      Kirjoitat hyvin älylliseltä tasolta ja olet järjelläsi punninnut kaiken mahdollisen mitä punnita voi.

      Jeesus on kuitenkin ihmeiden Jumala. Hän pelastaa ja kutsuu heidät, jotka ovat Hänen aivoituksensa mukaan kutsutut. En usko kenenkään pystyvän analysoimaan Jumalan Henkeä, koska niinhän raamatussa on.
      Kysyn helluntailaisilta, mikä ero on uudestisyntyneellä ja uudestisyntymättömällä ihmisellä käytännön elämässä? Onko mielestänne niin kuin jotkut sanovat, että kaikki, jotka huutavat Herra, Herra pelastuvat? Ymmärrättekö mikä on uloin maja ja mikä sisin maja? Mitä teille on näistä asioista opetettu?

      • markku.lievonen

        >Kyllä siitä orjan asemasta pääsee, jos ei anna synnin itseään jäädä orjuuttamaan.<

        Totta. Kyllä uudestisyntyminen muuttaa elintapoja ja vapauttaa monista asioista. esim. itse tupakoin aikoinaan ja tein useita yrityksiä lopettamisen suhteen, mutta voimaa todelliseen lopettamiseen ei löytynyt. Vasta uskoontulon jälkeen tupakka jäi lopullisesti enkä ole ajatellut koko asiaa. Edes vieressä polttaminen ei reagoita puoleen jos toiseenkaan. Olen kylmä koko asialle.
        Samoin aikoinaan keikkailin ja vapaa-aika meni sen parissa, mutta niin vain kävi tämäkin asian suhteen, miten kiinnostus keikkailuun katosi. Motiivia ei löytynyt.Tosin harmonikan jätin ja muut tavarat möin.
        Mutta,- uskon miten nämäkin muutokset on JUMALAN ohjaamia eli kokemuksia ja muuttumista ei tule yleistää. Esim. puhumisen pelko ( änkytys) katosi uskoon tulon myötä, mutta silti tätäkään ei tule yleistää.
        JUMALALLA on henkilökohtaiset muutokset jokaisen ihmisen kohdalla ja siihen on ihmisen tyytyminen. Arvokas ja rikas ja tyytyväinen elämä lähtee juuri niistä palikoista, joita todellisesti on käytettävinä. Siis ei; JOS olisi......

        Muuten JUMALA johtaa ihmisen elämää miten tahtoo. ajatteleppa Juudaksen kokemuksia ja miten JUMALA aivoitti Juudaksen kohdelle kavaltaa Jeesuksen. Ei pienintäkään mahdollisuutta käyttäytyä toisin. Niin, tai koko JUMALAN kansaa. Ei pienintäkään mahdollisuutta estää paatumus,- koska kansansa paaduttaminen liittyy myös JUMALAN aivoittamaan ihmisen kollektiiviseen pelastamiseen.


      • markku.lievonen

        Mutta,- kaikesta huolimatta tämäkin todellisuus tulee muistaa ja huomioida;

        8. Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä.


    • sisinmaja

      Ymmärrän ml, minä teinkin aloituksen viitaten siihen, miten lihatahto kuoleutuu, mutta ihmisyys säilyy. Eihän se uudestisyntynyt ole synnitön, vaan hän saa voiman vastustaa syntiä.
      Tämä on itse jokaisen koettava, se ei synny lukemalla, ajattelemalla, eikä sitä voi kukaan itse itselleen ottaa. Kertomasi muutokset ovat hienoja, joita olet saanut kokea.
      Uudestisyntyminen ylhäältä synnyttää sisimpään TOTUUDEN, jota vastaan ei itseään voi huijata, koska Sana on sisällä syvällä sydämessä niin kirkas, ettei sitä vastaan halua yksinkertaisesti käydä ja jos haluaisikin, niin omatunto estää sen.
      Sitä en tiedä, mistä tänne helluntailaispalstalle on pesinyt luulo jostain synnittömyysopista, vaikka et nyt siihen viitannutkaan. Ihmettelenpä vain asiaa?

    • PasiToivonen

      >>Kerro tarkemmin miten olen nostanut itsen pelastumattomien yläpuolelle ? >>



      Muuten JUMALA johtaa ihmisen elämää miten tahtoo. ajatteleppa Juudaksen kokemuksia ja miten JUMALA aivoitti Juudaksen kohdelle kavaltaa Jeesuksen. Ei pienintäkään mahdollisuutta käyttäytyä toisin.

      Väitämpä, miten JUMALA saattaa ihmisen lankeemukseen juuri ottamlla voiman/SA pois ihmisestä ja siten opettaa ja kasvattaa ihmistä. Juuri tuohon tekijään taas liittyy,- ettei ihmiselle ole annettu tuomitsemisen valtaa,- koska emme näe kokonaisuutta.



      Sinä et ota minkäänlaista vastuuta omista valinnoistasi. Jos teet syntiä, laitat sen Jumalan syyksi.

      Baptisti ei usko tällaisiin helvetti-kuvauksiin, jotka ovat liian lähellä katolista oppia.

      Jatkoimme kävelemistä nähden tuhansia ja tuhansia ihmisiä. Siellä oli nuoria ihmisiä, aikuisia ja vanhempia ihmisiä kärsimässä tuskassa. Saavuimme paikkaan, joka näytti isolta tuliselta uima-altaalta, ja jossa oli tuhansia naisia ja miehiä sisällä. Jokaisella heistä oli metallilaatta rinnassaan, ja siinä luki: ”Olen täällä koska en antanut kymmenyksiä enkä uhrilahjoja.”

      http://www.divinerevelations.info/documents/7_jovenes/finnish_7_youths_hell.htm

    • PasiToivonen
    • kävijänä

      Uskoisin, että niitä joita ei voida uudistaa enää parannukseen,ei uudistumisensa edes enää kiinnosta. Jumalalla on paljon anteeksiantoa ja pitkämielisyyttä.Hän kuitenkin odottaa, että laitamme pois kaiken mikä on vastoin Hänen tahtoaa ja meidän tulee ahkeroida eläen Jumalan tahdon mukaan ja karttaa kaikea mikä sitoo, painaa ja hitaaksi tekee.Ilman pyhitystä ei kukaan ole näkevä Herraa.Vain Jumalan voiman avulla me vajavaiset voimme olla pyhät.

      Hesekiel 33 jae
      11. Sano heille: Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, Herra, ei ole minulle mieleen jumalattoman kuolema, vaan se, että jumalaton kääntyy tieltänsä ja elää. Kääntykää, kääntykää pois pahoilta teiltänne; ja minkätähden te kuolisitte, Israelin heimo!

      Jeesus kutsui Juudastakin loppuun asti parannukseen
      Joh 13 jae

      1. Mutta ennen pääsiäisjuhlaa, kun Jeesus tiesi hetkensä tulleen, että hän oli siirtyvä tästä maailmasta Isän tykö, niin hän, joka oli rakastanut omiansa, jotka maailmassa olivat, osoitti heille rakkautta loppuun asti.

      Kirje roomalaisille 11 jakeet

      19. Sinä kaiketi sanonet: "Ne oksat taitettiin pois, että minut oksastettaisiin".
      20. Oikein; epäuskonsa tähden ne taitettiin pois, mutta sinä pysyt uskosi kautta. Älä ole ylpeä, vaan pelkää.
      21. Sillä jos Jumala ei ole säästänyt luonnollisia oksia, ei hän ole säästävä sinuakaan.
      22. Katso siis Jumalan hyvyyttä ja ankaruutta: Jumalan ankaruutta langenneita kohtaan, mutta hänen hyvyyttänsä sinua kohtaan, jos hänen hyvyydessänsä pysyt; muutoin sinutkin hakataan pois.
      23. Mutta nuo toisetkin, jos eivät jää epäuskoonsa, tulevat oksastettaviksi, sillä Jumala on voimallinen oksastamaan ne jälleen.

      Ihminen lopultakin tuomitsee itse itsensä, jos ei usko ja tottele Jumalan Sanaa

      Kirje Titukselle 3 jae

      11. sillä sinä tiedät, että semmoinen ihminen on joutunut harhaan ja tekee syntiä, ja hän on itse itsensä tuominnut.

    • sisinmaja

      Ehkä asia on noin, ettei heitä, jotka ovat pois luopuneet ja halpana pitäneet uudestisyntymisensä enää kiinnosta parannuksen teko ja raamattu opettaa, ettei uhria ole, jos armon päälle syntiä tehdään.
      Sana on todella armollinen uloimmassa majassa oleville, mutta sisimmässä majassa ei voi pysyä, jos synnin tekoon ryhtyy.

      Jeremia 9

      1 Oi, jospa minun pääni olisi silkkaa vettä ja minun silmäni kyynellähde, niin minä itkisin päivät ja yöt tyttären, minun kansani, kaatuneita!
      2 (9:1) Oi, jospa minulla olisi erämaassa matkamiehen yömaja, niin minä jättäisin kansani ja vaeltaisin pois heidän luotaan! Sillä he ovat kaikki avionrikkojia, ovat uskottomain joukkio.
      3 He jännittävät valheeseen kielensä jousen, eivätkä käytä totuuteen valtaansa maassa; sillä he menevät pahuudesta pahuuteen, mutta minua he eivät tunne, sanoo Herra.
      4 Varokaa kukin lähimmäistänne, älkää yhteenkään veljeen luottako; sillä jokainen veli viekkaasti pettää ja jokainen lähimmäinen liikkuu panettelijana.
      5 He pettävät toinen toisensa eivätkä puhu totta; he ovat totuttaneet kielensä puhumaan valhetta, ovat tehneet vääryyttä väsyksiin asti.
      6 Sinä asut keskellä vilppiä; vilpillisyydessään he eivät tahdo tuntea minua, sanoo Herra.
      7 Sentähden, näin sanoo Herra Sebaot: Katso, minä sulatan heidät ja koettelen heitä; sillä mitä muuta minä voisin tehdä tyttären, minun kansani, tähden?

      Herra sulattaa ja koettelee heidät, jotka uloimmassa majassa ovat, Hänen esikartanoissaan. Siellä on vielä uhri heidän puolestaan.
      Raamattu on yksi kokonaisuus, joka on yksi ja sama asia alusta loppuun. Mooseksen ensimmäisestä kirjasta Johanneksen Ilmestyskirjan viimeiseen lukuun, kaikki tekstit tukevat toinen toisiaan.

    • sisinmaja

      Näin Hesekiel 36 sanoo:

      25 Ja minä vihmon teidän päällenne puhdasta vettä, niin että te puhdistutte; kaikista saastaisuuksistanne ja kaikista kivijumalistanne minä teidät puhdistan.
      26 Ja minä annan teille uuden sydämen, ja uuden hengen minä annan teidän sisimpäänne. Minä poistan teidän ruumiistanne kivisydämen ja annan teille lihasydämen.
      27 Henkeni minä annan teidän sisimpäänne ja vaikutan sen, että te vaellatte minun käskyjeni mukaan, noudatatte minun oikeuksiani ja pidätte ne.

      Herra antaa uuden sydämen "kivisydämen" tilalle, jonka synti on paaduttanut, siis sen mitä me kaikki kannamme mukanamme syntymästämme saakka. Niin kuin Israelin kansakin luopui Herrasta, niin ovat kaikki luopuneet pois Hänen tahdostaan ja sen tähden Jeesus menikin puolestamme ristille, mutta harva edelleenkään seuraa Jeesusta kokosydämisesti, vaikka se olisi paras asia, minkä voi ihminen itselleen suoda tässä ajassa.
      Kuinka vaikea onkaan ihmisten pureskella Jumalan Sana ja elää sille kuuliaisena, vaikka se tuottaisi hyvän elämän hedelmän.

    • "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.
      He eivät ole syntyneet verestä, eivät lihan tahdosta eivätkä miehen tahdosta vaan Jumalasta." (Joh 1:12-13 RK)

      Jae 12 puhuu aikakaudesta ennen ristinkuolemaa.
      Jae 13 puhuu tilanteesta ristinkuoleman jälkeen.

      Siis Jeesus antoi lupauksen Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat Häneen. Tuossa Hengessä me synnymme uudesti/ylhäältä Hengestä.

      "Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen; sillä Henki ei ollut vielä tullut, koska Jeesus ei vielä ollut kirkastettu." (Joh 7:39)

      Opetuslapset uskoivat Jeesukseen, jo ennen Jeesuksen ristinkuolemaa, mutta uudestisyntyivät vasta, kun Jeesuksen kuoleman jälkeen kohtasivat ylösnousseen Jeesuksen, joka puhalsi heihin Elämän Hengen.

      Nyt Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeen, ei siis enää ole mitää viivettä ylösnousseen Jeesuksen kohtaamisen ja uudestisyntymisen välillä. Me synnymme uudesti ylhäältä Hengestä siinä kohtaamisessa, jossa tulemme Hänen tykönsä.

      http://kalamos.keskustelu.info/viewtopic.php?f=205&t=567

      On ihmisiä, jotka eivät ole ottaneet Jeesusta vastaan, vaikka ovat saaneet maistaa jopa tulevan maailman voimia esimerkiksi kokien parantumisihmeen. Jeesushan käski omiensa mennä joka paikkaan ja parantaa sairaat ja sitten julistaa evankeliumia.

      Aloituksessa lainatussa Hebrealaiskirjeen kohdassa ei puhuta uudestisyntyneistä. Ja niin koko ketjun otsikko sisältää olettamuksen, jota Raamattu ei tunne.

      Sana "luopio" ja "luopuminen" ovat Raamatun väärinymmärretyimpiä ilmaisuja. Alkutekstin ilmaisut "apostasia" ja "afistemi" eivät sisällä itseisarvona mitään esimerkiksi uskoon liittyvää. Apostasia ei ole suomeksi käännettynä uskosta luopuminen tai uskon poistuminen. Se, mikä milloinkin poistuu, ilmenee aina tekstiyhteydestä.

      http://kalamos.keskustelu.info/viewtopic.php?f=226&t=587

      • Sivustasanottava

        Sinä käsität asioita joiltakin osin väärin. Ei vanhan astia ole uusi. Voisitko nyt alkaa lukemisen siitä, mikä synnyttää ihmisessä uutta. Se olisi tärkeä asia sinunkin lukea, jotta loppuisi se uneen painava opetus siitä, että ihminen on heti uusiluomus, kun kohtaa Herran. Ei Jumala ole kenellekään luvannut muuta kuin parannuksentien ja sen kautta tapahtuvan uudistuksen. Mikä on se siemen, joka synnyttää uutta ja kuolettaa vanhan?


      • osallisetPyhäänHenkeen

        Tarkoittaako kalamos, että tässä ei puhuta uudestisyntyneistä:
        4 Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet


      • osallisetPyhäänHenkeen kirjoitti:

        Tarkoittaako kalamos, että tässä ei puhuta uudestisyntyneistä:
        4 Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet

        Tarkoittaa.


      • osallisetPyhäänHenkeen
        kalamos kirjoitti:

        Tarkoittaa.

        4 Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet

        Ihminen, joka on tullut OSALLISEKSI Pyhästä Hengestä on syntynyt Jumalasta. Ensin jokainen on syntynyt lihasta, mutta Jumala antaa ihmiselle voiman TULLA JUMALAN LAPSEKSI ja he, jotka ovat tuleet osalliseksi Pyhästä Hengestä ovat uudestisyntyneitä Sanan siemenestä. Pyhä Henki ja Jumalan Sana synnyttää uudeksi ja vanha joutuu kuoleman kautta väistymään.
        Nuo ovat ovat valistettuja ja taivaallista lahjaa maistaneet ovat heitä, jotka ovat saanet syntyä uudelleen. Ilman valistusta kukaan ei maista taivaallista lahjaa.


      • osallisetPyhäänHenkeen kirjoitti:

        4 Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet

        Ihminen, joka on tullut OSALLISEKSI Pyhästä Hengestä on syntynyt Jumalasta. Ensin jokainen on syntynyt lihasta, mutta Jumala antaa ihmiselle voiman TULLA JUMALAN LAPSEKSI ja he, jotka ovat tuleet osalliseksi Pyhästä Hengestä ovat uudestisyntyneitä Sanan siemenestä. Pyhä Henki ja Jumalan Sana synnyttää uudeksi ja vanha joutuu kuoleman kautta väistymään.
        Nuo ovat ovat valistettuja ja taivaallista lahjaa maistaneet ovat heitä, jotka ovat saanet syntyä uudelleen. Ilman valistusta kukaan ei maista taivaallista lahjaa.

        Ei valistaminen tarkoita uudestisyntymistä. Jokainen, joka saa kuulla evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta, on tullut valistetuksi. Evankeliumin julistuksen yhteydessä Pyhä Henki on läsnä. Jokainen läsnäolija voi sen kokea ja saada myös maistaa tuota voimaa esimerkiksi siten, että kokee Pyhän Hengen voimavaikutuksen - esimerkiksi parantumisihmeen.
        Mutta mikään tästä ei tarkoita sitä, että kyseinen ihminen olisi kääntynyt Jeesuksen puoleen. Hän voi kaiken jälkeen poistua tilaisuudesta ilman Jeesusta. Tätä vaihetta on voinut kestää pitkänkin aikaa ihmiselämässä ilman kääntymystä. Mutta lopulta nämä ihmiset kuitenkin luopuvat (poistuvat). He eivät koskaan olleet yhtä Jeesuksen kanssa eikä Hänen ruumiinsa (seurakunnan) kanssa. Johannes kirjoittaa:

        "Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme" (1 Joh 2:19)

        Siis he olivat meidän keskuudessamme, mutta he eivät koskaan ole olleet yhtä meidän kanssamme. He eivät olleet koskaan syntyneitä Hengestä.


      • Lähettiläs
        kalamos kirjoitti:

        Ei valistaminen tarkoita uudestisyntymistä. Jokainen, joka saa kuulla evankeliumin Jeesuksesta Kristuksesta, on tullut valistetuksi. Evankeliumin julistuksen yhteydessä Pyhä Henki on läsnä. Jokainen läsnäolija voi sen kokea ja saada myös maistaa tuota voimaa esimerkiksi siten, että kokee Pyhän Hengen voimavaikutuksen - esimerkiksi parantumisihmeen.
        Mutta mikään tästä ei tarkoita sitä, että kyseinen ihminen olisi kääntynyt Jeesuksen puoleen. Hän voi kaiken jälkeen poistua tilaisuudesta ilman Jeesusta. Tätä vaihetta on voinut kestää pitkänkin aikaa ihmiselämässä ilman kääntymystä. Mutta lopulta nämä ihmiset kuitenkin luopuvat (poistuvat). He eivät koskaan olleet yhtä Jeesuksen kanssa eikä Hänen ruumiinsa (seurakunnan) kanssa. Johannes kirjoittaa:

        "Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme" (1 Joh 2:19)

        Siis he olivat meidän keskuudessamme, mutta he eivät koskaan ole olleet yhtä meidän kanssamme. He eivät olleet koskaan syntyneitä Hengestä.

        Valistuminen tarkoittaa sitä, että valistunut tietää kuka Jeesus ON ja tunnustaa Hänet, eli tunnustaa Jumalan Sanan yli kaiken. Ilman valistumista ei kukaan synny Jumalan lapseksi.
        Paljon on heitä, jotka alkavat kyllä uskontien, mutta eivät ota valistusta vastaan.

        Valistunut on saanut maistaa Herran hyvyyden Jumalan lahjassa ja syntyä uudeksi.


      • sisinmaja

        Kalamos ja muut keskusteluun osallistuvat. Ymmärrän kalamoksen kannan asian suhteen, mutta kalamoksen selittämän mukaan koko sisintä majaa ei sitten olisikaan olemassa. Silloin meillä ei jälleen olisi edes syntiä ja tai tuolla tavalla uskossa olevat voivat mennä todellakin toistuvasti samoin synnein ristin juurelle, kasteen hautaa ei olisi tuolloin olemassakaan, eikä kenenkään tarvitsisi tehdä lopullista valintaa, jonka seurauksena Jeesus ympärileikkaa sydämen.
        Jos sydämen ympärileikkaus ja uudestisyntyminen tapahtuisivat heti uskoontulon alussa, niin ihminen olisikin samantien synnitön ja vapaa sisäisesti tekemään Jumalan tahdon mukaan kaiken.
        Kukapa ei noin helppoa tietä valitsisi?


    • sisinmaja

      Jos oikein olin käsittänyt. Kalamos, oli/olit käynyt kirjoittamassa siten, että tekstistäsi sai sellaisen käsityksen, kuin jokainen Jeesuksen vastaanottanut olisi uudestisyntynyt. Ymmärrän tuollaisen ajattelun siltä kannalta kuin kirjoitit, että silloin kaikki pelastuisivat ja olisivat heti uudestisyntyneitä. Olkoon vaikka seurakuntakokoukseen kadulta astellut kadun mies, jota kukaan ei tunne. Vaikka hänet siinä hetkessä kastettaisiin ja siunattaisiin, niin hän ei voi uudestisyntyä ylhäältä heti kättelyssä, koska Jeesus ei asu saastaisessa astiassa, eikä Jumalan valtakunta voi olla sisäisesti ihmisessä, jos hän on vielä puettu saastaisiin vaatteisiin, eikä hänen sydäntänsä ole vielä ympärileikattu.

      Voi hän toki kokea vaikkapa ihmeen Jumalan armosta, mutta sydämen muutos vie aikaa ja samoin vie lihan kuolema.
      Tiedän, että tämä vie aikaa käsittää, mutta monet ovat olleet vaikkapa 30 vuotta uskossa tai ylikin, ymmärtämättä oleellisinta asiaa. Varmasti useat loukkaantuvat sanoistani, eivätkä ota vastaan. Tämä on vain niin suuri asia, ettei sitä voi sivuuttaa. Jos Jumala / Sana saa puhdistaa "meidän koko huoneen", niin siihen on helppo Jeesuksen asettua asumaan ja näin koko huone on puhdas ja valaistu. He, jotka vielä asuvat "huoneineen" Herran esikartanoissa, heillä on ihana armo opetella kuten uskossa lasten maitoasteella vielä olevat lapset, Herran tahdon mukaan elämistä, mutta uudesti ylhäältä syntynyt on jo Jumalan valtakunnassa sisällä ja sinne ei mitään saastaista pääse ja nämä kaikki asiat meille kaikille todistaa Sana eli raamattu.

      • Kun ihminen on kuollut synteihinsä (hengellisesti), ihmisen täytyy syntyä uudesti ylhäältä Hengestä.
        Siis Jumalan lapsiksi synnytään. Kun tämä ihme on tapahtunut, me olemme Jumalan vauvoja, jotka tarvitsevat aluksi maitoruokaa.
        Mutta ei meistä koskaan enää sen enempää tule Jumalan lapsia. Me olemme sitä 100-prosenttisesti alusta asti.


      • sisinmaja

        Niin olemme, mutta tuosta puuttuu se olennainen, ikävä kyllä. Sinä olet varmasti esimerkillinen uskova, mutta kaikki eivät kykene koko sydämisesti seuraamaan Jeesusta ensi metreistä tai vauvan refleksivaiheessa, jossa joku muu liikuttaa vauvaa. Näin on kasvu myös meillä. Ehkä joitakin kasvu onkin jo "muuttanut" parempaan suuntaan jo ennen uskoontuloa, mutta suurin osa on aika rikki sisältään ja tähän tarvitaan ulointa majaa, jossa meillä on hyvin paljon aikaa annettuna kasvuun.
        Jumalan lapsiksi me pyrimmekin, mutta onko puolisydämisesti kulkeva Jumalan lapsi alusta loppuun 100 prosenttisesti sitä? Eikö sinun mielestä tuosta puutu jotain? Miten voi olla kahden tien kulkija ja yhtä aikaa uskollinen Jeesukselle, joka on Herra?


      • sisinmaja kirjoitti:

        Niin olemme, mutta tuosta puuttuu se olennainen, ikävä kyllä. Sinä olet varmasti esimerkillinen uskova, mutta kaikki eivät kykene koko sydämisesti seuraamaan Jeesusta ensi metreistä tai vauvan refleksivaiheessa, jossa joku muu liikuttaa vauvaa. Näin on kasvu myös meillä. Ehkä joitakin kasvu onkin jo "muuttanut" parempaan suuntaan jo ennen uskoontuloa, mutta suurin osa on aika rikki sisältään ja tähän tarvitaan ulointa majaa, jossa meillä on hyvin paljon aikaa annettuna kasvuun.
        Jumalan lapsiksi me pyrimmekin, mutta onko puolisydämisesti kulkeva Jumalan lapsi alusta loppuun 100 prosenttisesti sitä? Eikö sinun mielestä tuosta puutu jotain? Miten voi olla kahden tien kulkija ja yhtä aikaa uskollinen Jeesukselle, joka on Herra?

        Jumalan lapseksi ei pyritä vaan synnytään.


      • Lähettiläs
        kalamos kirjoitti:

        Jumalan lapseksi ei pyritä vaan synnytään.

        Aivan. Jumalan lapseksi SYNNYTÄÄN. Jos tahdomme syntyä Jumalan lapsiksi niin meidän kaikkien on otettava Sana vastaan. Sana on siemen, joka synnyttää Jumalan lapset. Jumala antaa voiman tulla Jumalan lapseksi. Hän antaa Pyhän Hengen opettajaksi. Pyhä Henki vie laittomankin lain eteen. Tuon lain edessä tehty parannus ajaa kutsutun Kristukseen. Kristus on täysin synnitön. Ei mikään synti voi asua synnittömässä, sillä muuten ei synnittömyyttä olisi olemassakaan. Olisi vain sekasotku ja paisuneisuus.
        Miksi puhun tahdostamme, eli jos tahdomme syntyä Jumalan lapsiksi? Sen takia, että Jumala antoi meille kaiken. Hän antoi kaiken, jotta meistä tuli Hänen lapsiaan, mutta ei Hän ketään pakota lapsiksiin. Kivistäkin Hän voi Itselleen lapsia tehdä, joten Hänen ei tarvitse alistua pukemaan ketään pakkopaitaan. Me saamme vain OIKEUDEN tulla Jumalan lapsiksi. Aivan jokainen saa tuon oikeuden. Uskontoon, poliittiseen kantaan, rotuun tai mihinkään ei voi vedota tyrmätäkseen tuon OIKEUDEN. Uudestisyntyminen on Jumalan ja kutsutun yhteistyötä. Kutsutulle kaikki on tehty jo valmiiksi. Hänen tarvitsee vain ottaa valmis vastaan. Hän saa Sanan ja Pyhän Hengen lampun ja voiman tehdä parannuksen.

        Jumalan Sana on siemen, joka synnyttää uutta.


      • Lähettiläs
        sisinmaja kirjoitti:

        Niin olemme, mutta tuosta puuttuu se olennainen, ikävä kyllä. Sinä olet varmasti esimerkillinen uskova, mutta kaikki eivät kykene koko sydämisesti seuraamaan Jeesusta ensi metreistä tai vauvan refleksivaiheessa, jossa joku muu liikuttaa vauvaa. Näin on kasvu myös meillä. Ehkä joitakin kasvu onkin jo "muuttanut" parempaan suuntaan jo ennen uskoontuloa, mutta suurin osa on aika rikki sisältään ja tähän tarvitaan ulointa majaa, jossa meillä on hyvin paljon aikaa annettuna kasvuun.
        Jumalan lapsiksi me pyrimmekin, mutta onko puolisydämisesti kulkeva Jumalan lapsi alusta loppuun 100 prosenttisesti sitä? Eikö sinun mielestä tuosta puutu jotain? Miten voi olla kahden tien kulkija ja yhtä aikaa uskollinen Jeesukselle, joka on Herra?

        Sisinmaja, ei todella kukaan ole Jumalan lapsi, jos ei ole syntynyt Jumalasta. Ensin Jumalan Sanan pitää itää, jotta siitä alkaa kasvu Jumalan lapseksi. Jeesus antaa meille opetuksen Sanan siemenestä kertoen, että kaikissa ei Sanan siemen idä. Joissakin se itää, mutta maaperän kelvottomuuden takia kasvamaan alkanut taimi kuolettuu. Elatuksen murheet ja muut maalliset ovat esteenä siemenen itämiselle.
        Joissakin siemen itää, mutta se joutuu vihollisen siemenen kylvön takia tukahdetuksi. Joissakin siemen itää ja tuottaa runsaan sadon. Nuo ovat oksia, jotka pysyvät kalliissa Öljy puussa. Ensin kasvaa oksa ja sen jälkeen hedelmät siellä missä oksa alkaa hedelmöidä. Jumalan Sana on ravinto, joka ravitsee siemenen, oksan ja tuottaa hedelmät.


    • markku.lievonen

      Heb. 6

      4 Sillä mahdotonta on niitä, jotka kerran ovat valistetut ja taivaallista lahjaa maistaneet ja Pyhästä Hengestä osallisiksi tulleet

      5 ja maistaneet Jumalan hyvää sanaa ja tulevan maailmanajan voimia,

      6 ja sitten ovat luopuneet-taas uudistaa parannukseen, he kun jälleen itsellensä ristiinnaulitsevat Jumalan Pojan ja häntä julki häpäisevät.

      Ymmärrän miten tilanne tässä ajassa voi muuttua ihmisellä. Kun / jos ihminen siirtyy luopumuksen tilaan, niin hän on samassa asemassa kuin jumalaton ihminen tässä ajassa. Jeesus ei ole Herra hänellä.

      Mutta,- on huomioitava ja muistettava, miten jokainen ihminen jossain vaiheessa tulee tunnustamaan Jeesuksen Herrakseen. JUMALA aivoitti pelastaa ihmisen ja siten tuo Fil 2 on todellisuutta.

      Niin, ihmisen tilanne tässä ajassa voi muunnella monellakin tapaa. Voi olla piiiiiiiiitkiäkin erämaa taivalluksia ja ihminen uskottelee olevansa erossa JUMALASTA, mutta todellisuudessa JUMALA kasvataa häntä tälläkin tavoin.

      • Lähettiläs

        ML lue uudelleen tuo filippiläiskirje ja nyt Pyydä Pyhää Henkeä kirkastamaan se.
        Jeesus on Jumalan ainoa Poika, joka tuli taivaasta, tyhjensi Itsensä ottaen orjan muodon tähtemme. Hän tuli ihmisen kaltaiseksi ja Hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen. Hän oli kuulainen Jumalalle Ihmisen Poikana ollessaan, nöyryytti Itsensä ollen kuuliainen HAMAAN RISTINKUOLEMAAN ASTI. Hän tuli ESIKUVAKSI.
        Vaikka kaikkien polvien tulee kerran Herran edessä notkistumaan, ei se ole tae pelastukselle, vaan Jeesuksen seuraaminen ja Häneen uskominen pelastaa kuuliaisen. Niin kuin Jeesus oli kuulianen Itselleen, eli Jumalalle Ihmisen Pojan osassaan, tulee meidänkin olla kuuliasia Jeesukselle.
        12 Siis, rakkaani, samoin kuin aina olette olleet kuuliaiset, niin ahkeroikaa, ei ainoastaan niinkuin silloin, kun minä olin teidän tykönänne, vaan paljoa enemmän nyt, kun olen poissa, pelolla ja vavistuksella, että pelastuisitte;

        Filippiläiskirje 2

        1 Jos siis on jotakin kehoitusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta,
        2 niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset
        3 ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne
        4 ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta.
        5 Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli,
        6 joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen,
        7 vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen;
        8 hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti.
        9 Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
        10 niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
        11 ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

        12 Siis, rakkaani, samoin kuin aina olette olleet kuuliaiset, niin ahkeroikaa, ei ainoastaan niinkuin silloin, kun minä olin teidän tykönänne, vaan paljoa enemmän nyt, kun olen poissa, pelolla ja vavistuksella, että pelastuisitte;

        13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.
        14 Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä,
        15 että olisitte moitteettomat ja puhtaat, olisitte tahrattomat Jumalan lapset kieron ja nurjan sukukunnan keskellä, joiden joukossa te loistatte niinkuin tähdet maailmassa,
        16 tarjolla pitäessänne elämän sanaa, ollen minulle kerskaukseksi Kristuksen päivänä siitä, etten ole turhaan juossut enkä turhaan vaivaa nähnyt.
        17 Vaan jos minut uhrataankin tehdessäni teidän uskonne uhri-ja palvelustoimitusta, niin minä kuitenkin iloitsen, ja iloitsen kaikkien teidän kanssanne;
        18 samoin iloitkaa tekin, ja iloitkaa minun kanssani!


      • markku.lievonen
        Lähettiläs kirjoitti:

        ML lue uudelleen tuo filippiläiskirje ja nyt Pyydä Pyhää Henkeä kirkastamaan se.
        Jeesus on Jumalan ainoa Poika, joka tuli taivaasta, tyhjensi Itsensä ottaen orjan muodon tähtemme. Hän tuli ihmisen kaltaiseksi ja Hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen. Hän oli kuulainen Jumalalle Ihmisen Poikana ollessaan, nöyryytti Itsensä ollen kuuliainen HAMAAN RISTINKUOLEMAAN ASTI. Hän tuli ESIKUVAKSI.
        Vaikka kaikkien polvien tulee kerran Herran edessä notkistumaan, ei se ole tae pelastukselle, vaan Jeesuksen seuraaminen ja Häneen uskominen pelastaa kuuliaisen. Niin kuin Jeesus oli kuulianen Itselleen, eli Jumalalle Ihmisen Pojan osassaan, tulee meidänkin olla kuuliasia Jeesukselle.
        12 Siis, rakkaani, samoin kuin aina olette olleet kuuliaiset, niin ahkeroikaa, ei ainoastaan niinkuin silloin, kun minä olin teidän tykönänne, vaan paljoa enemmän nyt, kun olen poissa, pelolla ja vavistuksella, että pelastuisitte;

        Filippiläiskirje 2

        1 Jos siis on jotakin kehoitusta Kristuksessa, jos jotakin rakkauden lohdutusta, jos jotakin Hengen yhteyttä, jos jotakin sydämellisyyttä ja laupeutta,
        2 niin tehkää minun iloni täydelliseksi siten, että olette samaa mieltä, että teillä on sama rakkaus, että olette sopuisat ja yksimieliset
        3 ettekä tee mitään itsekkyydestä tai turhan kunnian pyynnöstä, vaan että nöyryydessä pidätte toista parempana kuin itseänne
        4 ja että katsotte kukin, ette vain omaanne, vaan toistenkin parasta.
        5 Olkoon teillä se mieli, joka myös Kristuksella Jeesuksella oli,
        6 joka ei, vaikka hänellä olikin Jumalan muoto, katsonut saaliiksensa olla Jumalan kaltainen,
        7 vaan tyhjensi itsensä ja otti orjan muodon, tuli ihmisten kaltaiseksi, ja hänet havaittiin olennaltaan sellaiseksi kuin ihminen;
        8 hän nöyryytti itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, hamaan ristin kuolemaan asti.
        9 Sentähden onkin Jumala hänet korkealle korottanut ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman,
        10 niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
        11 ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.

        12 Siis, rakkaani, samoin kuin aina olette olleet kuuliaiset, niin ahkeroikaa, ei ainoastaan niinkuin silloin, kun minä olin teidän tykönänne, vaan paljoa enemmän nyt, kun olen poissa, pelolla ja vavistuksella, että pelastuisitte;

        13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.
        14 Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä,
        15 että olisitte moitteettomat ja puhtaat, olisitte tahrattomat Jumalan lapset kieron ja nurjan sukukunnan keskellä, joiden joukossa te loistatte niinkuin tähdet maailmassa,
        16 tarjolla pitäessänne elämän sanaa, ollen minulle kerskaukseksi Kristuksen päivänä siitä, etten ole turhaan juossut enkä turhaan vaivaa nähnyt.
        17 Vaan jos minut uhrataankin tehdessäni teidän uskonne uhri-ja palvelustoimitusta, niin minä kuitenkin iloitsen, ja iloitsen kaikkien teidän kanssanne;
        18 samoin iloitkaa tekin, ja iloitkaa minun kanssani!

        Tuo Fil 2 kirjeen sanoma typiostettynä.

        JUMALA aivoitti pelastaa ihmisen ja tämä tapahtuu Pojan kautta eli JUMALA antoi kaiken vallan ja voiman Jeesukselle tähän tarkoitukseen ja siten JUMALA antoi kaikkia nimiä korkeamman nimen. Jeesusta ylempänä ei ole kuin itse totinen JUMALA. Pojan Isä. Juuri tuohon liittyy /valtaan ja voimaan, miten kaikkien ihmisten polvet tulevat notkistumaan Jeesuksen edessä ja suullaan tunnustamaan,- kuten JUMALASTA syntynyt ihminenkin,- Jeesus Kristus on Herra.

        Niin, vaikka Jeesuksella on suuri valta ja voima kaikia kohtaan,- olla JUMALAN kaltainen, niin silti Jeesus ei käyttänyt tätä valtaa ihmistä kohtaan,- vaan alensi itsensä ja otti orjan muodon.

        Ymmärrän hyvin, ettei ihminen,- jolla on kiduttava mielikuva rakastavasta JUMALASTA, niin voi ymmärtää ja hyväksyä tilannetta, jossa KAIKKIEN ihmisten polvet tulevat notkistumaan Jeesuksen edessä (nöyrtymisen ilmentymä) ja suullaan tunnustamaan ( uskomaan) Jeesus Kristus on Herra. JUMALA antoi vallan ja voiman juuri tätä tilannetta varten eli saattaa kaikki JUMALAN aivoitta,aan tilaan.

        32. Sillä Jumala ON SULKENUT /on sulkenut KAIKKI /kaikki tottelemattomuuteen, että hän KAIKKIA ARMAHTAISI / kaikkia armahtaisi.
        33. Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!
        34. Sillä kuka on tuntenut Herran mielen? Tai kuka on ollut hänen neuvonantajansa?

        Tuo KAIKKI ihmisryhmä on samassa tilanteessa kuin kuin JUMALASTA syntynyt ihminen, Hänelle JUMALA on tehnyt uskon;

        9. Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut;
        10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan.

        Niin, sinunkin ongelmasi / Hengellinen sokeus on juuri tämän ilmoituksen opetus;
        32. Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.

        Jos kirjoituksesi edustaa sydämen uskoasi, niin olet epäuskon tilassa.


      • markku.lievonen

        >Ymmärrän hyvin, ettei ihminen,- jolla on kiduttava mielikuva rakastavasta JUMALASTA, niin voi ymmärtää ja hyväksyä tilannetta, jossa KAIKKIEN ihmisten polvet tulevat notkistumaan Jeesuksen edessä (nöyrtymisen ilmentymä) ja suullaan tunnustamaan ( uskomaan) Jeesus Kristus on Herra. JUMALA antoi vallan ja voiman juuri tätä tilannetta varten eli saattaa kaikki JUMALAN aivoitta,aan tilaan.<

        Korjaus edelliseen. Siis suun tunnustus,- jonka televat tekemään KAIKKI ihmiset, niin ilmentää juuri pelastusta.
        10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi jaSUUN TUNNUSTUKSELLA / suun tunnustuksella pelastutaan.


      • kysyväkysyy
        markku.lievonen kirjoitti:

        >Ymmärrän hyvin, ettei ihminen,- jolla on kiduttava mielikuva rakastavasta JUMALASTA, niin voi ymmärtää ja hyväksyä tilannetta, jossa KAIKKIEN ihmisten polvet tulevat notkistumaan Jeesuksen edessä (nöyrtymisen ilmentymä) ja suullaan tunnustamaan ( uskomaan) Jeesus Kristus on Herra. JUMALA antoi vallan ja voiman juuri tätä tilannetta varten eli saattaa kaikki JUMALAN aivoitta,aan tilaan.<

        Korjaus edelliseen. Siis suun tunnustus,- jonka televat tekemään KAIKKI ihmiset, niin ilmentää juuri pelastusta.
        10. sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi jaSUUN TUNNUSTUKSELLA / suun tunnustuksella pelastutaan.

        Missä sanotaan, että kaikki tunnustavat suulla??? Pakon edessä notkistavat polvensa, mutta kerrotaanko kaikkien tunnustavan suulla?


      • markku.lievonen
        kysyväkysyy kirjoitti:

        Missä sanotaan, että kaikki tunnustavat suulla??? Pakon edessä notkistavat polvensa, mutta kerrotaanko kaikkien tunnustavan suulla?

        Tässä;
        11 ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra
        Samalla toteutuu tämä;
        32. Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.


      • markku.lievonen
        kysyväkysyy kirjoitti:

        Missä sanotaan, että kaikki tunnustavat suulla??? Pakon edessä notkistavat polvensa, mutta kerrotaanko kaikkien tunnustavan suulla?

        >>Pakon edessä notkistavat polvensa, mutta kerrotaanko kaikkien tunnustavan suulla?<<

        Niin, tuo pakkomielikuva syntyy juuri siitä kun sinäkin näet rakastavan JUMALAN vihan JUMALANA.
        Kuten rakastava JUMALA ilmoittaa, niin hän on saattava KAIKKI ihmiset armahtavaisuudestaan osalliseksi.
        32. Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.

        Niin, aivan sama tilanne kuin todellisesti JUMALA saattaa ihmisen pelastukseen jo tässä ajassa. Kuolleessa / turmeltuneeessa tilassa olevalla ihmisellä ei ole osaa ei arpaa pelastuksensa kanssa,- vaan todellisuudessa JUMALA on toteuttanut aivoituksensa tässä ihmisessä. Saattanut hänet uskoon.


    • sisinmaja

      Nythän on sellainen juttu, että raamattu on edelleen kokonainen yhtä pitävä "kirja", alusta loppuun. Käsittäisin sinun markkulievonen kirjoittavan niistä, jotka todella saavat olla Jumalan esikartanoissa "kasvamassa". Raamattu on kokonaisuus, olet varmasti tutkinut sitä kannesta kanteen (en tiedä kauanko), mutta oletan, että olet aika kauan. Herra sinulle kirkastakoon tämän asian.

      Jumalan esikartanoissa eli uloimmassa majassa ovat he, joita ei ole tulella poltettu, joilla on vielä saastaiset vaatteet yllään, heidän sydämensä on ympärileikkaamaton, Jeesus ei ole sitä vielä voinut ympärileikata, koska ihminen on juurikin kuvaamasi kasvun alaisuudessa (pitkät erämaa taipaleet ym vaikeat ja erikoiset elämänvaiheet), kun Sana on sitten tarpeeksi suureksi kasvanut ja me olemme TODELLA valmiit luopumaan KAIKESTA, IHAN TODELLA KAIKESTA Jeesuksen nimen hyväksi, niin Herra synnyttää meidät ylhäältä uudeksi ja kastaa tulella ja sieltä nousevat sellaiset lopunajan työntekijät, jotka eivät ihmisorjuuteen taivu.

      Ymmärrän ml sinunkin kantasi ja olisikin helppoa olla olemassa, jos meille ei kuuluisi mitään vastuuta uskonelämän suhteen. En tarkoita vastuuttomuutta tai välinpitämättömyyttä yleensä, (varmasti ymmärrät mitä oikeasti tarkoitan). Eikö sinusta olisi liian helppoa, jos meillä ei olisi vastuuta teoistamme uskon elämän suhteen ja varsinkin sisimmässä majassa?

      Miten sinä olet ymmärtänyt tämän sisimmän ja uloimman majan?

      • markku.lievonen

        >Ymmärrän ml sinunkin kantasi ja olisikin helppoa olla olemassa, jos meille ei kuuluisi mitään vastuuta uskonelämän suhteen. En tarkoita vastuuttomuutta tai välinpitämättömyyttä yleensä, (varmasti ymmärrät mitä oikeasti tarkoitan). Eikö sinusta olisi liian helppoa, jos meillä ei olisi vastuuta teoistamme uskon elämän suhteen ja varsinkin sisimmässä majassa?

        Miten sinä olet ymmärtänyt tämän sisimmän ja uloimman majan?<

        Edelleen painotan. Kun ihminen ymmärtää synnin vaikutuksen oikeassa valossa, niin JUMALASTA syntynyt ihminen ei elä vastuuttomasti tai välinpitämättömästi. Jos ateistikin ymmärtäisi mitä synti on,- niin hänkin pyrkisi elämään synnittömästi.

        Niin, kun tuon esille, miten KAIKKI ihmiset tulevat aikanaan pelastumaan, niin ihmettelen kauhiast´ miten uskova ihminen voi ajatella, että silloin olisi yks hailee miten täällä ihminen elää. Tuosta asenteesta saan sellaisen mielikuvan, miten synnintekemisessä olisi jotain positiivista / annetavaa,- vaikka todella näin ei todellisuudessa ole.

        Niin kun ihminen uudestisyntyy, niin häneen tulee tämä sisinmaja/sisäinen ihmisemme ja juuri tämä sisimmäinen ei saata syntiä tehdä.

        9. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

        Taas ulkoinen majamme / lihallisuutemme tekee syntiä ja on mieltynyt siihen ,- koska on erossa JUMALASTA / turmeltuneessa tilassa. Synti asuu ulkoisessa ihmisessä.

        Jos ajatellaan arjen tasolla tätä kamppailua ja synnittömyyttä, niin synnittömyys on sitä, että JUMALASTA syntynyt ihminen omaa oikean asenteen syntiin kokiessaan mielenmuutoksen. Tämän sisäisen ihmisemme ansioista. Ulkoinenkaan ihmisemme ei tee syntiä rauhassa eli synnintekemisestä tulee kiusallinen / ahdistunut olotila.

        17. Niin en nyt enää tee sitä minä, vaan synti, joka minussa asuu.
        18. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei;
        19. sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen.
        20. Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu.

        Hieman sivummalle. Väitämpä, miten ihmisen tulee melkoisesti kasvaa ymmärryksen alueella / uskossa, että tulee ymmärtämään, miten itse pelastus on kokonaan ihmisestä itsestään riippumaton alue. Siis JUMALA on se taho / Poikansa kautta, joka pelastaa ihmisen ja erikoisesti ohjaa ihmisen sisimmän kautta ihmiseen tahtomista ja tekemistä.

        Mutta,- taas ymmärrän hyvin, miten mahdottomuus on päästä ymmärtämään / näkemään kokonaisuutta kun esteenä on tämä kiduttava JUMALA rakastavan JUMALAN sijasta.
        Todellisesti uskonnollinen ihminen sanoo JUMALALLE pelastuksestaan; Enkö ollutkin toimelias teoissani kun suoritin ihmiselle kuuluvan tehtävän pelastuksen saamisessa?
        Uskonnollinen ihminenhän uskottelee, miten hänellä on suuri merkitys pelastuksensa kanssa ja toitottaa tätä merkitystä muillekkkin.
        Näin ei saisi olla,- vaan koko pelastus johdatuksineen on 100% rakastavan JUMALAN tekoa / Pojan kautta.


      • markku.lievonen

        Kun Jeesus puhui vertauksin kuulijoille mm helvetin tulesta tai yleensä helvetistä, niin juuri sen tähden, että taltuttaakseen ihmisessä ihmisen lihallista hallintaa.

        Muuten, jos tämän päivän opetus helvetistä olisi totellisuutta, niin JUMALA olisi todella julmuri. Todellisuus on, ettei turmeltunut ihminen voi vaikuttaa pelastukseensa eli tähän tarvitaan juuri näkymättömän JUMALAN armollinen toiminta ihmistä kohtaan. Siis ihmisen tulee ensimmäisenä' saada JUMALALTA se sisäinen ihmisemme / uudestisyntyä.
        JUMALAN kädessä / hallinnassa on siis pelastaako hän yhden ihmisen,- vaiko kaikki. Mutta,- kiittäkäämme JUMALAA miten hän on ilmoittanut armahtavansa KAIKKI ihmiset,- jotka hän on sulkenut tottelemattomuuteen.

        32. Sillä Jumala on sulkenut kaikki tottelemattomuuteen, että hän kaikkia armahtaisi.


    • ArtoTT

      Raamattu sanoo myös näin.

      Jaakob 5:
      Vastuu eksyneestä
      19 Veljeni, jos joku teistä eksyy totuudesta ja toinen ohjaa hänet takaisin, 20 niin tietäkää tämä: joka palauttaa syntisen harhatieltä, pelastaa hänet kuolemasta ja peittää paljotkin synnit.

    • sisinmaja

      artoTT!
      Asia on noin, kuten sanoit, heille, jotka elävät ja kasvavat vielä siinä uloimmassa majassa. Raamattu sanoo, että sisimmässä majassa eli Jumalan valtakunnan sisällä ei ole syntiä, eikä sinne synti pääse.

    • PasiToivonen

      >>Mutta ei meistä koskaan enää sen enempää tule Jumalan lapsia. Me olemme sitä 100-prosenttisesti alusta asti.>>

      Ota Jeesus elämääsi niin saat sen jälkeen tehdä mitä huvittaa.

    • sisinmaja

      Niin, se on joissakin "lahkoissa" kuta kuinkin noin. Pahuus on verhottu hyvyyden kaapuun, peittäen valheilla ne paljot synnit (todellista sisäistä kasvua ei synny, eikä sitä välttämättä katsota tarpeelliseksikaan, koska kaikki saadaan anteeksi).

      Eniten uskosta osattomat ovat kertoneet olevansa pettyneitä uskoviin juurikin heidän pahojen tekojensa takia. Eräskin mies sanoi, että koko hänen uskonsa Jumalaan loppui erään lahkon toimiessa moraalittomasti maallisten asioiden suhteen.
      Ihmiset pitävät(haluaisivat pitää) uskovia esimerkillisinä kansalaisina, mutta kun useimmat jäävät siihen uloimpaan majaan, niin teot ovat sen mukaiset. Sitten ne vain pyydetään anteeksi ja väärin ja kaltoin kohdellut jäävät haavojansa nuolemaan yksin.
      Ei ole ihme, etteivät monet halua tulla uskoon lainkaan.

      Siksi pitäisikin muistaa raamatun sanat, ettei saisi väärässä paikassa hokea, rauha, rauha, vaikka rauhaa ei ole.
      Kuinka monelle esimerkiksi rahakukkaro on Jeesuksen tahtoa tärkeämpi tai omista oikeuksista kiinni pitäminen lähimmäisen kustannuksella? Jeesus ei ole elävänä siellä sydämessä vaikuttamassa tahtomista ja tekemistä.

      Lyhyt kommenttisi on sarkastisuudessaan osa totuutta, silloin kun usko tyrehtyy uloimpaan majaan, vaikka ahtaan portin ovi olisi auki, niin sisään astuvat vain harvat.

    • sisinmaja

      Monissa seurakunnissa on jo ymmärretty asia oikein ja he ovat saaneet hyljätä synnit kokonaan. Opetukset ovat jo kauan palvelleet uloimmassa majassa olevia ja heidän on tullut aika kasvaa hengellisesti ja heidän on aika astua ahtaasta portista sisälle syntyen uudesti ylhäältä ja he saavat astua sisimpään majaan.

    • PasiToivonen
      • Lähettiläs

        Uskonrintamaltahan on tiedon lisääntyessä kuulunut mitä kamalampia asioita. On seurakuntia, joissa lasten hyväksikäyttöä on katsottu läpi sormien. On seurakuntia, joissa juoruilu on tavallista, petokset kuuluvat melkein asiaan, köyhiä riistetään maksattamalla heillä saarnaajien palkkioita ja niin edelleen.
        On seurakuntia, joissa joku opettaa ja muiden on pakko uskoa tuon jonkun opetus. Siellä ei siedetä henkienarvostelua jonka Raamattu oikeuttaa. On seurakuntia, joissa sanotaan ilkeästi ja jopa pilkataan ihmisiä, jotka ovat toista mieltä yleisen mielipiteen kanssa. Varsinkin hengellisesti pidemmälle kasvaneita ei hyväksytä, vaan joko kadehditaan, tai ei käsitetä heitä.

        Usein Paavali otetaan esimerkiksi seurakunnan asioihin. Huomataankohan sitä, että Paavali oli kaikille kaikkea. Laittomille ikään kuin itsekin olisi sitä ollut, vaikka kertookin, että hän ei ole ilman lakia. Paavalin tarve oli voittaa sieluja, ei tehdä muuta voittoa.

        Esimerkiksi Paavali, joka opetti muita ahkeroi sen hyväksi, että puutetta näkevät saivat apua. Paavali teki käsillään työtä saarnaamisen ohella, koska ei halunnut rasittaa muita. Tosin Raamattu kertoo, että työmiehelle kuuluu palkka, eli toisia opettavan kuuluu saada työstään palkkaakin, mutta sen palkan tulee olla sovelias. Ei liian iso, eikä liian pieni. Onhan tapahtunut niinkin, että saarnaajat ovat jopa rikastuneet. Vaikka seurakunnan keskuudessa on puutteessa eläviä, niin jotku saarnaajat ovat suoneet itselleen ylisuuria palkkioita.
        Onko sitten ihme, että jos ihmiset pettyvät uskoviin.

        Uudestisyntyneiden uskovaisten keskuudessa ei noita edellä mainittuja tapahdu.


    • sisinmaja

      Joskus nuorempana sitä seurasi järkyttyneenä ku klux-klaanin touhuja, tuollainen on varmasti yksi pahuuden huipentuma, monen muun järkyttävän asia lisäksi. Onko eroa pahuuden teoilla, onko se lasten hyväksikäyttö, klaanien pahat teot, vai muut hirvitykset? Miten joku muu kuin Jumala voi erotella asiat "järkyttävyys järjestykseen", että mikä olisi kauheinta (uskon nimissä itse anteeksiannetut toistuvat synnit, joista ei tehdä parannusta ja luullaan, että näin sen tulee ollakin, ettemme parempaan edes pysty, koska niin on opetettu?)
      Ajattelen synnin olevan synti, olkoon se mikä tahansa, ainakaan noissa karmeimmissa, ei Jumalasta, Jeesuksen seuraamisesta ja uudestisyntymisestä voi puhua edes saman aiheen lähelläkään.

      Ihmiset tai ainakaan kaikki, eivät ymmärrä, ettei siihen uloimpaan majaan tarvitse jäädä ikuiselle kasvun paikalle, vaan pyritään siihen ylhäältä annettuun uudestisyntymiseen, eikä jäätäisi ainiaan tuttipullosta juomaan.

      Kautta raamatun historian ihmiset ovat vastustaneet Jumalan antamia käskyjä vedoten milloin mihinkin. Ei ymmärretä sitä lupausta vapaudesta, minkä Sana lupaa antaa. Vanhan liiton aikaan kansa napisi ja kapinoi, uuden liiton aikana, kun Jeesus eli, Häntä ei uskottu, eikä otettu vastaan.

      Elävätkö uskovat vieläkin hengellisesti keskiaikaa, jolloin oli voimassa anekauppa:
      Kun kolikko kirstuun kilahtaa, niin sielu taivaaseen vilahtaa.

      • Lähettiläs

        "Ihmiset tai ainakaan kaikki, eivät ymmärrä, ettei siihen uloimpaan majaan tarvitse jäädä ikuiselle kasvun paikalle, vaan pyritään siihen ylhäältä annettuun uudestisyntymiseen, eikä jäätäisi ainiaan tuttipullosta juomaan."

        Oletko huomannut miten täällä on sellaisia kirjoittajia, jotka tekevät kaikkensa, että tuo sisimpään majaan pääseminen estyisi.
        He eivät ikinä kerrot, että siinä majassa EI OLE UHRIA, sillä siellä on jo SYNNIT ANNETTU ANTEEKSI. He eivät kerro sitä, että Uhri on portin ulkopuolella ja joka sisimmässä majassa saa elää, ei enää palaa synnin takia portin ulkopuolelle. Jos niin tekee, niin silloin on hyljännyt Jeesuksen Uhrin, jonka kautta pääsi sisälle elämään. Jeesuksen liha on esirippu, joka aukeaa ylhäältä alas asti heille, jotka totisesta sydämestä tekevät parannuksen kuulemalla Häntä. Sisäpuolella ei ole enää Uhria, vaan siellä on vapaus, sillä orja ei pääse sisälle.


      • Lähettiläs

        18 Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.
        Heprealaiskirje 10
        1 Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta, ei se koskaan voi samoilla jokavuotisilla uhreilla, joita he alinomaa kantavat esiin, tehdä niiden tuojia täydellisiksi.
        2 Sillä eikö muutoin olisi lakattu niitä uhraamasta, koska näillä, jotka jumalanpalvelustaan toimittavat, kerran puhdistettuina, ei enää olisi ollut mitään tuntoa synneistä?
        3 Mutta niissä on jokavuotinen muistutus synneistä.
        4 Sillä mahdotonta on, että härkäin ja kauristen veri voi ottaa pois syntejä.
        5 Sentähden hän maailmaan tullessaan sanoo: "Uhria ja antia sinä et tahtonut, mutta ruumiin sinä minulle valmistit;
        6 polttouhreihin ja syntiuhreihin sinä et mielistynyt.
        7 Silloin minä sanoin: 'Katso, minä tulen-kirjakääröön on minusta kirjoitettu-tekemään sinun tahtosi, Jumala'."
        8 Kun hän ensin sanoo: "Uhreja ja anteja ja polttouhreja ja syntiuhreja sinä et tahtonut etkä niihin mielistynyt", vaikka niitä lain mukaan uhrataankin,
        9 sanoo hän sitten: "Katso, minä tulen tekemään sinun tahtosi". Hän poistaa ensimmäisen, pystyttääkseen toisen.
        10 Ja tämän tahdon perusteella me olemme pyhitetyt Jeesuksen Kristuksen ruumiin uhrilla kerta kaikkiaan.
        11 Ja kaikki papit seisovat päivä päivältä palvelustaan toimittamassa ja usein uhraamassa, aina samoja uhreja, jotka eivät ikinä voi syntejä poistaa;
        12 mutta tämä on, uhrattuaan yhden ainoan uhrin syntien edestä, ainiaaksi istuutunut Jumalan oikealle puolelle,
        13 ja odottaa nyt vain, kunnes hänen vihollisensa pannaan hänen jalkojensa astinlaudaksi.
        14 Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.
        15 Todistaahan sen meille myös Pyhä Henki; sillä sanottuaan:
        16 "Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan", sanoo Herra: "Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä";
        17 ja: "heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista".
        18 Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.
        19 Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
        20 jonka pääsyn hän on vihkinyt meille uudeksi ja eläväksi tieksi, joka käy esiripun, se on hänen lihansa, kautta,
        21 ja koska meillä on "suuri pappi, Jumalan huoneen haltija",
        22 niin käykäämme esiin totisella sydämellä, täydessä uskon varmuudessa, sydän vihmottuna puhtaaksi pahasta omastatunnosta ja ruumis puhtaalla vedellä pestynä;
        23 pysykäämme järkähtämättä toivon tunnustuksessa, sillä hän, joka antoi lupauksen, on uskollinen;
        24 ja valvokaamme toinen toistamme rohkaisuksi toisillemme rakkauteen ja hyviin tekoihin;
        25 Älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.
        26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
        27 vaan hirmuinen tuomion odotus ja tulen kiivaus, joka on kuluttava vastustajat.
        28 Joka hylkää Mooseksen lain, sen pitää armotta kahden tai kolmen todistajan todistuksen nojalla kuoleman:
        29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!
        30 Sillä me tunnemme hänet, joka on sanonut: "Minun on kosto, minä olen maksava"; ja vielä: "Herra on tuomitseva kansansa".
        31 Hirmuista on langeta elävän Jumalan käsiin.
        32 Mutta muistakaa entisiä päiviä, jolloin te, valistetuiksi tultuanne, kestitte monet kärsimysten kilvoitukset,
        33 kun te toisaalta olitte häväistysten ja ahdistusten alaisina, kaikkien katseltavina, toisaalta taas tulitte niiden osaveljiksi, joiden kävi samalla tavalla.
        34 Sillä vankien kanssa te olette kärsineet ja ilolla pitäneet hyvänänne omaisuutenne ryöstön, tietäen, että teillä on parempi tavara, joka pysyy.
        35 Älkää siis heittäkö pois uskallustanne, jonka palkka on suuri.
        36 Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.
        37 Sillä "vähän, aivan vähän aikaa vielä, niin tulee hän, joka tuleva on, eikä viivyttele;
        38 mutta minun vanhurskaani on elävä uskosta, ja jos hän vetäytyy pois, ei minun sieluni mielisty häneen".
        39 Mutta me emme ole niitä, jotka vetäytyvät pois omaksi kadotuksekseen, vaan niitä, jotka uskovat sielunsa pelastukseksi.


    • sisinmaja

      Olen kyllä huomannut että monet eivät halua muidenkaan menevän sisälle ahtaasta portista, eivätkä sallisi niiden jäädä sinne, jotka jo ovat sisimmässä majassa. He haluaisivat heidätkin häätää takaisin ulos, mutta sen jälkeen sitä uhria ei todellakaan enää ole.

      Mikä kumma se sellainen ahdas portti on, joka ei heidän mielestä ole edes ahdas? Monet kirjoittavat, kun uskoon tulee, niin syntyy uudeksi luomukseksi? Missä se uusi luomus sitten on? MIten se heissä näkyy? Missä asioissa he ovat "verille asti" taistelleet itsessään olevaa syntiä vastaan? Ihminen joutuu kieltämään itsensä Jeesuksen tahdon vallatessa tilaa.

      Näin heille opetetaan, kastetaan uskoon ja se on siinä. Ihminen on uusi luomus! Siis mistä kohtaa ja miten? Onko raamatussa joitakin lukuja vaille kaikki muu tieto turhaa? Ovatko he rakentaneet laudoista oman "ahtaan?" portin oikean ahtaan portin viereen? Se on ihmiskäsin rakennettu oma portti, joka kulkee niin laveana, etteivät sitä kautta pääse mihinkään, sillä ei ole päämäärää!

      Milloin ihmisten silmät aukeavat?

      • Lähettiläs

        Jumala ainoastaan antaa kasvun. Kylväjät lähtivät kylvämään, mutta usein he tekevät sen maaperän kovuuden tähden, itkien. Aina kylväjä ei näe kylvönsä tulosta, mutta silti kylvää.
        Kysyt, että milloin ihmisten silmät aukeavat. Silloin ne aukeavat, kun Jumalan Sanan siemen on päässyt heidän lihansa läpi herättäen hengen totuudelle. Silloin ihmiset käsittävät sen, että Jumala on antanut lain. Tuo laki ajaa Kristukseen ja lain alta vapaaksi.


    • sisinmaja

      Liha on kyllä aika sitkasta. Lakihan on heitä varten, jotka ovat uloimmassa majassa. Tämäkin kohta raamatussa kuvaa hyvin, mitä sen jälkeen on, kun menemme sisimpään majaan:

      Johannes 5
      5 Ja siellä oli mies, joka oli sairastanut kolmekymmentä kahdeksan vuotta.
      6 Kun Jeesus näki hänen siinä makaavan ja tiesi hänen jo kauan aikaa sairastaneen, sanoi hän hänelle: "Tahdotko tulla terveeksi?"
      7 Sairas vastasi hänelle: "Herra, minulla ei ole ketään, joka veisi minut lammikkoon, kun vesi on kuohutettu; ja kun minä olen menemässä, astuu toinen sinne ennen minua".
      8 Jeesus sanoi hänelle: "Nouse, ota vuoteesi ja käy".

      Ja kuvaa myös sen, mitä tapahtuu, jos ihminen jatkaa syntien tekemistä!
      14 Sen jälkeen Jeesus tapasi hänet pyhäkössä ja sanoi hänelle: "Katso, sinä olet tullut terveeksi; älä enää syntiä tee, ettei sinulle jotakin pahempaa tapahtuisi".

      Mies oli jo sairastanut 38 vuotta ja sen jälkeen kun Jeesus oli parantanut hänet. Hän kielsi miestä enää tekemästä syntiä!

    • sisinmaja

      Juudaan kirje todistaa, kuinka kamalaksi ihmisen elämä tulee, mikäli hän luopuu Herrasta, jos hän on ollut kerran jo ylhäältä uudestisyntynyt:

      4 Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen.

      12 He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä,
      13 rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi ajoiksi on varattu.

      16 He ovat napisijoita, kohtalonsa nurkujia ja vaeltavat himojensa mukaan; heidän suunsa puhuu pöyhkeitä, ja he mielistelevät ihmisiä oman etunsa tähden.

      Kuinka kamala on varsinkin tuo jae 12:
      He ovat vedettömiä, heissä ei virtaa elävän veden virrat, he ovat HUOM! KAHDESTI KUOLLEITA! Ensin heidän lihansa kuoli Jeesuksen antaman sydämen ympärileikkauksen yhteydessä, mutta sitten he menivät luopumaan Jeesuksesta. Mikä kamaluus kertakaikkiaan!

      • Lähettiläs

        Väkevää Sanaa tuot sisinmaja. Tuo kaksi kertaa kuoleminen on todellakin kauhistuttavaa. Ensin kuolla synnille ja saada uusi elämä ja jälleen kääntyä lihantekoja tekeväksi ja kuolla Jumalan Sanalle, Jeesukselle.
        Heistä tulee vedettömiä, eli Jumalan Sana ja Pyhä Henki jättävät heidät. Jumalan Sana ei enää kasteena kastele heitä tehden heidät eläviksi Jumalassa.
        Ymmärtävänetkö he enää tuossa vaiheessa menettäneensä elämän Jumalan yhteydessä.
        Lopunajalla eksytykset pahenevat. Yhä kiivaampana kaikuu se saarna, jossa ihmisille luvataan uudestisyntyminen ilman Jumalan Sanaa ja monet uskovat tuon saarnan ja iloitsevat siitä. He eivät käsitä syöneensä väärää ravintoa.
        Kun heitä varoitetaan tuosta väärästä ravinnosta heidän vihansa käy sellaiseksi, että he alkavat kieroudella ja kavaluudella mustamaalaamaan varoittajia.


    • Painu_helvettiin

      Mainitse nimeltä yksikin, joka on uudesti syntynyt?

      • AjaO

        11 Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen, ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen.
        12 Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.


      • pahastakotuo

        Oletpa sinä rohkea nimPainu_helvettiin. Onko sinulla paha olo?


    • sisinmaja

      Sakarjan kirja 3 ja Ilmestyskirja 3 osoittavat mitä tapahtuu heille, jotka otetaan Herran esikartanoista sisimpään majaan ja jotka tulevat olemaan osa Jumalan pyhää papistoa!

      Sakarja 3:
      3 Ja Joosua oli puettu saastaisiin vaatteisiin, ja hän seisoi enkelin edessä.
      4 Niin tämä lausui ja sanoi näin niille, jotka seisoivat hänen edessänsä: "Riisukaa pois saastaiset vaatteet hänen yltänsä". Ja hän sanoi hänelle: "Katso, minä olen ottanut sinulta pois pahat tekosi, ja minä puetan sinut juhlavaatteisiin".
      5 Minä sanoin: "Pantakoon puhdas käärelakki hänen päähänsä". Niin he panivat puhtaan käärelakin hänen päähänsä ja pukivat hänet vaatteisiin. Ja Herran enkeli seisoi siinä.
      6 Ja Herran enkeli todisti Joosualle sanoen:
      7 "Näin sanoo Herra Sebaot: Jos sinä vaellat minun teilläni ja hoidat minun säätämäni tehtävät, saat sinä myös tuomita minun huonettani ja vartioida minun esikartanoitani, ja minä annan sinulle pääsyn näiden joukkoon, jotka tässä seisovat.

      Ilmestyskirja 3:
      4 Kuitenkin on sinulla Sardeessa muutamia harvoja nimiä, jotka eivät ole tahranneet vaatteitaan, ja he saavat käyskennellä minun kanssani valkeissa vaatteissa, sillä he ovat siihen arvolliset.
      5 Joka voittaa, se näin puetaan valkeihin vaatteisiin, enkä minä pyyhi pois hänen nimeänsä elämän kirjasta, ja minä olen tunnustava hänen nimensä Isäni edessä ja hänen enkeliensä edessä.

      Ilmestyskirja 20:
      4 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.
      5 Muut kuolleet eivät vironneet eloon, ennenkuin ne tuhat vuotta olivat loppuun kuluneet. Tämä on ensimmäinen ylösnousemus.

      Herra sanoo Ilm. 22
      11 Vääryyden tekijä tehköön edelleen vääryyttä, ja joka on saastainen, saastukoon edelleen, ja joka on vanhurskas, tehköön edelleen vanhurskautta, ja joka on pyhä, pyhittyköön edelleen.
      12 Katso, minä tulen pian, ja minun palkkani on minun kanssani, antaakseni kullekin hänen tekojensa mukaan.
      13 Minä olen A ja O, ensimmäinen ja viimeinen, alku ja loppu.
      14 Autuaat ne, jotka pesevät vaatteensa, että heillä olisi valta syödä elämän puusta ja he pääsisivät porteista sisälle kaupunkiin!

      Tietäkää tämä, että Herra on alku ja loppu, raamattu on alusta asti yksi ja sama asia, kuten saarnaaja sanoo, ei ole mitään uutta auringon alla, mitä ei jo olisi ollut! Ottakaa Sana vastaan, jotta teidän nimenne olisi kirjoitettuna elämän kirjaan!

    • sinitakki

      2.piet:3 Viimeisinä päivinä nousee ennustusten mukaan pilkkaajia, jotka kaiken ennalleen pysymisestä päättävät, ettei maailman loppua tulekkaan. Mutta niinkuin vedenpaisumus äkisti hukutti maan, niin on koko maailmakin äkkiä tulessa hajoava. Odottaessaan uusia taivaita ja uutta maata tulee KRISTITTYJEN pyrkiä olemaan nuhteettomia ja olla varuillaan VIETTELYKSIÄ vastaan sekä kasvaa KRISTUKSEN armossa ja tuntemisessa.
      8.Mutta tämä yksi älköön olko teiltä, rakkaani,salassa,että "yksi päivä on HERRAN edessä niinkuin tuhat vuotta ja tuhat vuotta niinkuin yksi päivä."

    • sisinmaja

      Tulevina aikoina Herra on avaava Ilmestyskirjaa lopun ajan seitsemästä enkeliseurakunnasta, jotka ovat raamatun mukaan osa teurastettua karitsaa. Seitsemän seurakuntaa ovat 7 silmää joissa on Jumalan henki, lähetetyt kaikkeen maailmaan.

      Ilm. 6
      6 Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan.

      Karitsa on siis Jeesuksen sovitustyö ja ne puhtaisiin valkeisiin vaatteisiin puetut ovat osa 7:mää seurakuntaa.

      • Lähettiläs

        Usein saa lukea miten tuo seitsemän seurakuntaa, josta tulevan ajan Ilmestys puhuu, asetetaan menneeseen aikaan. Ikään kuin kaikki olisi mennytttä ja ei haluta käsittää sitä, että kaikki tuo on edessä. Seitsemän seurakunnan aikaa eletään parhaillaan. Elämme hengellisen elämän mielenkiintoisinta taikaa. Aikaa jolloin tyttäret ja pojat ennustavat ja vanhukset unia näkevät, eli elämme Pyhän Hengen täyteyden ajassa ja Sanan voimassa.


    • sisinmaja

      Seitsemän enkeli seurakuntaa on todella ihan tätä aikaa ja siinä on se suuri salaisuus, "mitään uutta ei ole auringon alla".
      Ne 7 seurakuntaa on ollut silloin, mutta ne 7 seurakuntaa on myös nyt. Läpi vanhan testamentin ja läpi uuden testamentin, sekä läpi koko Ilmestyskirjan raamattu todistaa kaikesta, mitä historian aikana on tapahtunut, mitä tapahtuu tällä hetkellä ja mitä tulee tapahtumaan. Koko raamattu alusta ensimmäisestä sanasta Ilmestyskirjan viimeiseen sanaan on todistus, joka "pitää yhtä". Se mikä lukee esim. Jesajan kirjassa, niin sama voi olla uuden testamentin puolella monin eri tavoin todistettuna.
      Jumalan Sana todistaa itse puolestaan Sanan todeksi vahvistaen sen raamatun alusta loppuun yhden pitäväksi "kirjaksi".

      Nämä lopun ajan 7 enkeliseurakuntaa ovat siis lähetetyt tekemään lopun ajan työtä ja koska ne ovat osa Ilmestyskirjan teurastettua karitsaa, niin ne ovat arvolliset avaamaan lopun ajan sinetit (yhdessä teurastetun karitsan kanssa, ollen samalla osa teurastettua karitsaa).
      Herra tarvitsee nämä enkeliseurakunnat (joilla on puhtaat valkeat vaatteet) avaamaan lopun ajan sinetit, jotka Ilmestyskirjassa on kerrottu.
      Yksi seurakunta avaa aina yhden sinetin, eli heille avataan tieto, mutta tieto avataan vain niille, joiden saastaiset vaatteet on vaihdettu lihan kuoleman kautta puhtaisiin valkeisiin vaatteisiin, koska Jumalan valtakunnassa ei voi olla mitään epäpuhdasta.

      Ja näiden seitsemän seurakunnan kautta, Jumala on yhdistävä kaikki kristityt/ihmiset yhdeksi ainoaksi omaksi Kristus "seurakunnaksi". Eihän alun alkaenkaan ole ollut varsinainen tarkoitus, että olisi lukemattomia suuntauksia, mutta osan ihmisistä Jumala on asettanut elämään laittomuudessa, että laittomuus ja luopumus pääsisi valtaan. Jo vanhan testamentin puolella Sana todistaa Jeesuksen tulemuksen ja Herra asettaa "luopumuksen" ja ennustaa sen, että ihmisten sydämet tulevat kylmenemään lopun aikana, jota nyt jo elämme. Laittomuus eli luopumus on siis jo voimassa.

    • sisinmaja

      Raamatun mukaan tavallaan aikaa ei ole, raamattu on ikäänkuin iätön (Sana on aina ollut ja tulee aina olemaan), myös Herran aika on erilainen kuin meidän ihmisten aika. En tiedä kuinka moni tämän on raamatusta ymmärtänyt tällä palstalla, mutta olen muualla saanut ympäri maailman vahvistuksia heiltä, joille sama on valjennut Sanan kautta.

      Ilm.5
      6 Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan.

      Nämä 7 sarvea (ovat raamatussa yleensä eri maita) ja nämä 7 silmää (7 lopunajan seurakuntaa), niin näissä 7 seurakunnassa on Jumalan 7 henkeä. Ja siis nyt muistetaan, ettei henki ja liha voi olla yhtä (liha eli synti ei voi mennä sisimpään majaan, koska se ei sinne pääse) eli nämä 7 Jumalan henkeä ovat nyt maan päällä jo tällä hetkellä olemassa. Ilman näiden srk:tien osallisuutta sinettejä ei voi avata. Ja koska sisimpään majaan ei voi mennä mitään epäpyhää, nämä seurakunnat puhdistetaan kelvollisiksi eli heidän synnit eli liha kuoleutuu Jumalan Sanan edestä kokonaan pois.

      Jälleen tämä todistaa, että ihmiset puhdistetaan jo nyt:
      Ilm.7
      9 Tämän jälkeen minä näin, ja katso, oli suuri joukko, jota ei kukaan voinut lukea, kaikista kansanheimoista ja sukukunnista ja kansoista ja kielistä, ja ne seisoivat valtaistuimen edessä ja Karitsan edessä puettuina pitkiin valkeihin vaatteisiin, ja heillä oli palmut käsissään,

      13 Ja yksi vanhimmista puhui minulle ja sanoi: "Keitä ovat nämä pitkiin valkeihin vaatteisiin puetut, ja mistä he ovat tulleet?"
      14 Ja minä sanoin hänelle: "Herrani, sinä tiedät sen". Ja hän sanoi minulle: "Nämä ovat ne, jotka siitä suuresta ahdistuksesta tulevat, ja he ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.

      Heillä on jo "ylös" mennessään valkaistut vaatteet ja heitä ei siis toinen kuolema vahingoita, koska heidät on jo PUHDISTETUT!

    • sisinmaja

      Sitten seuraavaksi Sakarja 3, jossa puhutaan näistä 7:stä lopun ajan seurakunnasta eli silmästä.

      9 Sillä katso: kivi, jonka minä olen asettanut Joosuan eteen-siihen yhteen kiveen päin on seitsemän silmää! Katso, minä kaiverran kaiverrukset siihen, sanoo Herra Sebaot, ja otan pois tämän maan pahat teot yhtenä päivänä.

      Eli kuten Ilm sanoo, nämä 7 srk:taa eli silmää katsovat kiveen päin (Jeesukseen päin).

      Sakarja 4
      10 Sillä kuka pitää halpana pienten alkujen päivän, kun nuo seitsemän Herran silmää, jotka tarkastavat koko maata, iloitsevat nähdessään luotilangan Serubbaabelin kädessä?"
      Eli nämä silmät eli srk:nnat tarkkaavat maata ja iloistevat, kun näkevät luotilangan, jolla Herran asumus mitataan.

    • sinitakki

      Matt.24 Jeesus puhuu maailman lopun yleisistä enteistä.
      3. Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat:"sano meille:milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?"
      4. Silloin JEESUS vastasi ja sanoi heille:"Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä."
      5. Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen:"Minä olen kristus". ja he eksyttävät monta.
      8.Mutta kaikki tämä on synnytystuskien alkua.
      9. Silloin teidät annetaan vaivaan, ja teitä tapetaan, ja te joudutte kaikkien kansojen vihattaviksi minun nimeni tähden.
      10.Ja silloin monet lankeavat pois, ja he antavat toisensa alttiiksi ja vihaavat toinen toistaan.
      13.Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.

      Jeesus auta meitä, että kestämme nämä koettelemukset,

      Matt.24:42 Valvokaa siis, sillä ette tiedä, minä päivänä teidän HERRANNE tulee.

    • sisinmaja

      Melkoisen hurja on tämä loppu, kun Herra panee tuomionsa täytäntöön.

      Jes. 24
      19 Maa murskaksi musertuu, maa halkee ja hajoaa, maa horjuu ja huojuu.
      23 Ja kuu punastuu, ja aurinko häpeää, sillä Herra Sebaot on kuningas Siionin vuorella ja Jerusalemissa, ja hänen vanhintensa edessä loistaa kirkkaus.

      Miika 7
      13 Ja maa tulee autioksi asukkaittensa tähden, heidän töittensä hedelmäin takia.

      Hes. 7
      27 Kuningas murehtii, päämies pukeutuu kauhuun, ja maan kansan kädet pelosta vapisevat. Minä teen heille heidän teittensä mukaan, ja tuomitsen heidät heidän tuomioittensa mukaan, ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra."

      Jes. 13
      10 Sillä taivaan tähdet ja Kalevanmiekat eivät loista valollansa, aurinko on pimeä noustessansa, kuu ei kirkkaana kumota.
      11 Minä kostan maanpiirille sen pahuuden ja jumalattomille heidän pahat tekonsa; minä lopetan julkeitten kopeuden ja painan maahan väkivaltaisten ylpeyden.
      12 Minä teen kuolevaiset harvinaisemmiksi kuin puhdas kulta, ihmiset harvinaisemmiksi kuin Oofirin kulta.
      13 Sentähden minä järisytän taivaat, ja maa järkkyy paikaltansa Herran Sebaotin kiivaudesta, hänen vihansa hehkun päivänä.

      Jooel 3
      15 Aurinko ja kuu käyvät mustiksi, ja tähdet kadottavat valonsa.

      • onmielenkiintoistalukea

        Täytyypä sanoa, että ensimmäisen kerran luen sellaista ilmestyksistä kirjoitettua, että tuon minäkin uskon. Paljon on kirjoitettu Ilmestyskirjasta, mutta kukaan ei ole koskaan osannut kertoa sitä juoksua, joka on ilmoitettu jo aivan alusta ja joka yhdistyy lopussa.
        Toivottavasti tätä tulee lisää.


    • Jarkki34

      Ai kamalaa, en lukenut kuin muutaman sanan ja synnistä ja pahuudesta puhuttiin. Sitähän Israel tekee tuolla todella. Hyvä, että joku on herännyt ja todella näkee sen pahuuden mitä oli toisen maailmansodan aikana ja joka nyt toistuu tuolla aivan saman oloisena, mutta nyt ovat osapuolet vaihtuneet.
      Meidän on kaikkien rukoiltava palestiinalaisten puolesta, että he saavat oman maan, myös sen jonka juutalaiset ovat vieneet heiltä ja Libanoniin eivät enää hyökkäisi koskaan. Gaza oli israelilaisille virhe hyökätä -m aailma heräsi.

    • RobottiRobs

      On kauhee katsella kuin joku puhuu raamatunlauseilla eikä omilla aivoilla. Luovuus on varmasti kärsinyt ja oma ajattelutaito. Tilalla on robotti.

      • eroonsyvä

        Kaikki oikeat uskovaiset nostavat Jumalan opetukset esille. Kaikki feikki uskovaiset sen sijaan puhuvat omilla lauseilla omia luuloja. Oikeastaan nuo feikit eivät kestä sitä, että niitä opetuksia näytetään, jotka Jumala pyhässä kirjassa antaa. Siksipä taistelu on taukoamatonta. Toiset puhuvat Jumalan opettamia asioita ja tuovat ne muidenkin luettavaksi ja toiset eivät niitä siedä. Miksi eivät siedä, johtuu siitä, että nuo jotka tuovat Jumalan opetuksia saavat heidän uskonsa näyttämään väärältä Vääräähän se onkin ja se perustuu sellaiseen, joka ei kestä Jumalan opetusten valoa.


    • sisinmaja

      Kauheampaa olisi, jos omat järjen päätelmät tai mielikuvitus laittaisi omista "aivojen syvyyksistä" mitä erikoisempia ajatuksia. Me ihmiset voimme saada niin paljon pahaa aikaan ja siksi en halua kovin kommentoida ohi raamatun Sanan. Sanahan todistaa itse puolestaan, mitä minä ihmisenä voisin siihen lisätä ja lisääminen ja poistaminen on melkoisella ukaasilla kielletty raamatussa. Jos jollekin ei raamatun Sana kelpaa, niin hänen puolestaan voimme vain rukoilla.

      Ilm. 22

      6 Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."

      18 Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan;
      19 ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.
      20 Hän, joka näitä todistaa, sanoo: "Totisesti, minä tulen pian". Amen, tule, Herra Jeesus!
      21 Herran Jeesuksen armo olkoon kaikkien kanssa. Amen.

    • sinitakki

      Hyvin kirjoitit sisinmaja. Raamatun sana on se oikea. Jota tulee noudattaa.

      Joh.15:5. Minä olen viinipuu, te olette oksat, Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä.
      6. Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat.

    • sisinmaja

      Vanhan liiton aikana Herra "rakennutti" käsin tehdyn temppelinsä, jossa myös oli kaikkein sisin ja pyhin maja, mutta me odotamme sitä temppeliä, jota ei tehdä käsin.
      Herra on palauttava oman omaisuuskansansa luvattuun maahan ja jokainen vanhan testamentin profeetoista vahvistaa uuden liiton, sekä Ilmestyskirjan tulevat tapahtumat.

      Hesekiel 40
      2 Jumalan näyissä hän vei minut Israelin maahan ja laski minut hyvin korkealle vuorelle, jolla oli ikäänkuin kaupunki rakennettuna, etelään päin.
      3 Hän vei minut sinne. Ja katso, oli mies, näöltänsä vasken kaltainen, ja pellavanuora oli hänellä kädessänsä sekä mittaruoko, ja hän seisoi portilla.
      4 Ja mies puhui minulle: "Ihmislapsi, katso silmilläsi, kuule korvillasi ja ota huomioosi kaikki, mitä minä sinulle näytän; sillä sinut on tuotu tänne sitä varten, että nämä sinulle näytettäisiin. Ilmoita kaikki, mitä näet, Israelin heimolle.

      Ilm. 21
      1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
      2 Ja pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, minä näin laskeutuvan alas taivaasta Jumalan tyköä, valmistettuna niinkuin morsian, miehellensä kaunistettu.
      3 Ja minä kuulin suuren äänen valtaistuimelta sanovan: "Katso, Jumalan maja ihmisten keskellä! Ja hän on asuva heidän keskellänsä, ja he ovat hänen kansansa, ja Jumala itse on oleva heidän kanssaan, heidän Jumalansa;

    • KamalaaTekstiä

      Aivan hirveää tekstiä, ei tuota kenenkään luulisi lukevan riviä enempää.

    • sinitakki

      kun minäkin luin Raamatusta, näistä viimmeisistä ajoista. Tosiaankin aivan hirvitti. Mutta ne ovat totta. Sempä takia jos ei vielä tunne JUMALAA ja ole uskossa, kehoittaisin etsimään häntä. On aivan mahtavaa olla uskossa ja vielä elävässä uskossa. Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.
      Jes.43:11 Minä, Minä olen HERRA, eikä ole muuta PELASTAJAA, kuin MINÄ.

    • sisinmaja

      Koska Herran uuden taivaan ja maan aikana ei ole merta, niin nämä elävän veden virrat virtaavat näin ja Herran temppelin esikartano tullaan poistamaan. Nythän meillä on siis uloin maja eli esikartano, jossa ollaan armon ja lain alla, mutta sitten tulee olemaan vain Herran temppeli, ei enää esikartanoa lainkaan:

      Ilm. 22
      1 Ja hän näytti minulle elämän veden virran, joka kirkkaana kuin kristalli juoksi Jumalan ja Karitsan valtaistuimesta.
      6 Ja hän sanoi minulle: "Nämä sanat ovat vakaat ja todet, ja Herra, profeettain henkien Jumala, on lähettänyt enkelinsa näyttämään palvelijoilleen, mitä pian tapahtuman pitää.
      16 Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."

      Ilm. 11
      2 Mutta temppelin ulkopuolella oleva esikartano erota pois, äläkä sitä mittaa, sillä se on annettu pakanakansoille; ja he tallaavat pyhää kaupunkia neljäkymmentäkaksi kuukautta.

      Ilm. 21
      1 Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole.
      6 Ja hän sanoi minulle: "Se on tapahtunut. Minä olen A ja O, alku ja loppu. Minä annan janoavalle elämän veden lähteestä lahjaksi.

      Sak. 14
      1 Katso, Herran päivä on tuleva, ja sinun saaliisi jaetaan sinun keskelläsi.
      4 Hänen jalkansa seisovat sinä päivänä Öljymäellä, joka on Jerusalemin edustalla itää kohti. Ja Öljymäki halkeaa kahtia idästä länteen hyvin suureksi laaksoksi: toinen puoli mäkeä siirtyy pohjoiseen ja toinen puoli etelään päin.
      6 Sinä päivänä ei ole valoa: loistavat tähdet sammuvat.
      7 Se on oleva yhtämittaista päivää-Herralle on se tunnettu-ei vaihdu päivä ja yö; ja ehtoolla on oleva valoisata.
      8 Sinä päivänä elävät vedet virtaavat Jerusalemista: toiset puolet niistä Idänmerta kohti, toiset puolet Länsimerta kohti. Niin on tapahtuva kesät ja talvet.
      9 Herra on oleva koko maan kuningas. Sinä päivänä on Herra oleva yksi ja hänen nimensä yksi.

    • sisinmaja

      Raamatun "ensimetreistä" Sana todistaa itse itsestään, että se on ollut, on ja tulee olemaan.

      Hes. 47
      1 Ja hän vei minun jälleen templin oven eteen, ja katso, siellä juoksi vesi templin kynnyksen alitse itään päin; sillä templin ovi oli itään päin; ja vesi juoksi templin oikialta puolelta lounaaseen päin, alttarin ohitse.
      2 Ja hän vei minun ulos pohjoista porttia päin, ja vei minun ympäri sitä tietä ulkoisesta portista itään päin; ja katso, vesi juoksi oikialta puolelta sieltä ulos.

      Ilm. 22
      1 Ja hän osoitti minulle puhtaan elämän veden virran, selkiän niinkuin kristallin, vuotavan Jumalan ja Karitsan istuimesta.
      2 Keskellä hänen katuansa ja molemmilla puolilla virtaa seisoi elämän puu, joka kantoi kaksitoistakymmeniset hedelmät, ja antoi hedelmänsä kunakin kuukautena, ja puun lehdet pakanain terveydeksi.

      Tämä elämänpuu on siis paratiisissa ja siitä syövät elävät iankaikkisesti.
      1. Moos. 3
      2 Ja Herra Jumala sanoi: katso, Adam on ollut niin kuin yksi meistä, tietäen hyvän ja pahan; mutta nyt ettei hän ojentaisi kättänsä, ja ottaisi myös elämän puusta, söisi ja eläisi ijankaikkisesti:
      23 Niin Herra Jumala johdatti hänen ulos Edenin Paradisista maata viljelemään, josta hän otettu oli.

      Ja tämä Herran temppelissä oleva elämän puu saa voimansa elämän vedestä joka on annettu kansojen tervehtymiseksi.
      Hes. 47
      8 Ja hän sanoi minulle: tämä vesi, joka itään päin juoksee, pitää juokseman paljaan maan lävitse mereen; ja kuin se tulee mereen, niin sen vedet terveellisiksi tulevat.
      12 Ja molemmin puolin ojan rantoja pitää kasvaman kaikkinaisia hedelmällisiä puita, joiden lehdet ei pidä variseman, eikä hedelmät mätänemän; ja heidän pitää joka kuu kantaman uuden hedelmän; sillä heidän vetensä vuotaa pyhästä, heidän hedelmänsä kelpaavat ruoaksi, ja heidän lähteensä lääkitykseksi.

      Herran temppeli annetaan Israelin 12 sukukunnalle, sekä muille
      Hes. 47
      21 Ja näin teidän pitää jakaman maan teillenne Israelin sukukunnissa.
      22 Ja kuin te arvan heitätte maata jakaissanne teidän välillänne, niin teidän pitää muukalaisia pitämän, jotka asuvat teitä läsnä, ja elävät eli siittävät lapsia teidän seassanne, niinkuin he olisivat Israelin lasten seassa syntyneet lapset.
      23 Ja muukalaisten pitää saaman osansa maasta, kukin sen suvun seassa, jota läsnä hän asuu, sanoo Herra, Herra.

      Ilm. 7
      4 Ja minä kuulin, että merkittyin luku oli sata ja neljäviidettäkymmentä tuhatta, jotka kaikkein Israelin lasten sukukunnista merkityt olivat:
      9 Sen jälkeen näin minä, ja katso, suuri joukko, jota ei yksikään lukea taitanut, kaikista pakanoista, ja sukukunnista, ja kansoista ja kielistä, seisovan istuimen edessä ja Karitsan edessä, valkeilla vaatteilla puetetut, ja palmut heidän käsissänsä.
      13 Ja yksi vanhimmista vastasi ja sanoi minulle: kutka nämät valkeilla vaatteilla puetetut ovat, ja kusta he tulleet ovat?
      14 Ja minä sanoin hänelle: herra, sinäpä sen tiedät. Ja hän sanoi minulle: nämät ovat ne, jotka suuresta vaivasta tulivat, ja he ovat vaatteensa pesseet ja ovat vaatteensa Karitsan veressä valaisseet.

      • kysyntälläistä

        Tarkoittaako tuo sitä, että nuo 144 000 ovat Israelin poikien lopunajalla pelastuneitte määrä ja nuo muut pakanakansoista koottuja? Ainakin niin minä käsittäisin, mutta mietin sitä, että kaikkiaan kai noita Israelin maassa asuvia, tai sieltä lähteneitä ja palanneita pelastuu paljon enemmän.
        Olivatko nuo merkityt aivan lopunajassa ja siksi niiden luku ilmaistaan?


      • sisinmaja

        Käsittäisin itse samoin, koska pelastuneiden lukua ei voi laskea ja lisäksi Herra on yhdistävä nämä muut osaksi kansaansa, koska he ovat monin osin myös irtautuneet kantaväestä eli näistä 12 sukukunnassa erilleen. On siis oikeat Israelin sukukunnat ja muista kansoista otetut:

        Ilm. 7
        9 Sen jälkeen näin minä, ja katso, suuri joukko, jota ei yksikään lukea taitanut, kaikista pakanoista, ja sukukunnista, ja kansoista ja kielistä, seisovan istuimen edessä ja Karitsan edessä, valkeilla vaatteilla puetetut, ja palmut heidän käsissänsä.

        Hes. 47
        22 Ja kuin te arvan heitätte maata jakaissanne teidän välillänne, niin teidän pitää muukalaisia pitämän, jotka asuvat teitä läsnä, ja elävät eli siittävät lapsia teidän seassanne, niinkuin he olisivat Israelin lasten seassa syntyneet lapset.
        23 Ja muukalaisten pitää saaman osansa maasta, kukin sen suvun seassa, jota läsnä hän asuu, sanoo Herra, Herra.


    • sinitakki

      Mal.3:1 Katso, minä lähetän sanansaattajani, ja hän on valmistava tien minun eteeni, ja äkisti on tuleva temppeliinsä HERRA, jota te etsitte, ja liiton enkeli, jota te halajatte. Katso, hän tulee, sanoo HERRA SEBAOT.
      2. Mutta kuka kestää hänen tulemisensa päivän, ja kuka voi pysyä, kun hän ilmestyy? Sillä hän on niinkuin kultasepän tuli ja niinkuin pesijäin saippua.
      Mal.4:5 Katso, minä lähetän teille profeetta Elian, ennenkuin tulee HERRAN päivä, se suuri ja peljättävä.
      6. Ja hän on kääntävä jälleen isien sydämet lasten puoleen ja lasten sydämet heidän isiensä puoleen, etten minä tulisi ja löisi maata, vihkisi sitä tuhon omaksi.

    • sisinmaja

      Raamatun sanat, että osa uskovista on harjaantunut erottamaan hyvän pahasta, tarkoittanee heitä, jotka ovat uudestisyntyneet. Hirmuinen on kuitenkin kohtalo ja Herran odottaminen, jos ihminen tahallansa hylkää Hänen antamansa armon ja pilkkaa armon henkeä:
      Heb. 10
      16 "Tämä on se liitto, jonka minä näiden päivien jälkeen teen heidän kanssaan", sanoo Herra: "Minä panen lakini heidän sydämiinsä ja kirjoitan ne heidän mieleensä";
      17 ja: "heidän syntejänsä ja laittomuuksiansa en minä enää muista".
      18 Mutta missä nämä ovat anteeksi annetut, siinä ei uhria synnin edestä enää tarvita.

      Ja tässähän kohtaa pitää muistaa, ettei kaikkein pyhimpään pääse mitään epäpuhdasta.
      19 Koska meillä siis, veljet, on luja luottamus siihen, että meillä Jeesuksen veren kautta on pääsy kaikkeinpyhimpään,
      26 Sillä jos me tahallamme teemme syntiä, päästyämme totuuden tuntoon, niin ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä,
      29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!
      36 Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.

      Nämä raamatun kohdat ovat aikamoisia ja näinkin voi käydä:
      Luuk. 11
      17 Mutta hän tiesi heidän ajatuksensa ja sanoi heille: "Jokainen valtakunta, joka riitautuu itsensä kanssa, joutuu autioksi, ja talo kaatuu talon päälle.

      Jumalan valtakunta on siis meissä sisäisesti, eikä meidän sovi riitautua itsemme kanssa.

      23 Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan, ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.
      24 Kun saastainen henki lähtee ihmisestä, kuljeksii se autioita paikkoja ja etsii lepoa; ja kun ei löydä, sanoo se: 'Minä palaan huoneeseeni, josta lähdin'.
      25 Ja kun se tulee, tapaa se sen lakaistuna ja kaunistettuna.
      Tämä huone on ihmisen sisin ja kun se on kerran puhdistettu ja jos se uudelleen saastuu, hänelle voi käydä jakeen 26 mukaisesti, että loppu päivät ovat alku päiviä hirmuisemmat.

      26 Silloin se menee ja ottaa mukaansa seitsemän muuta henkeä, pahempaa kuin se itse, ja ne tulevat sisään ja asuvat siellä. Ja sen ihmisen viimeiset tulevat pahemmiksi kuin ensimmäiset."

      Onneksi uloimmassa majassa on turvallinen armo syntiemme ylitse, mutta sisin maja onkin sitten aika vastuullinen paikka aloittaa uudelleen syntien teko, jos aistitkin ovat jo niin harjaantuneet erottamaan hyvän pahasta. Totuuden tunto on onneksi niin voimakas, että Pyhä Henki Sanan kautta jo ilmaisee heti oikean ja väärän. Aika painavaa Sanaa!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe