Kaksivaiheinen vs. 3-vaiheinen, kortti uupuu

Hidas

Sanokaas, jos tiedätte. Trafilta vastauksen saaminen on nimittäin kiven alla. Suoritin B-ajokortin silloin, kun voimassa oli vielä 2-vaiheinen systeemi. Ajo-oikeus ehti kuitenkin vanheta ilman että sain pitkäaikaista korttia, koska 2-vaiheen todistus jäi pöytälaatikkoon eikä mennyt poliisille asti oman mokani takia. Jos nyt haluan ajokortin, miten toimitaan kun autokoulussa onkin 3 vaihetta? Nykyinen syventävä on kai se vanha kakkonen, korvaako suorittamani kakkosvaihe siis sen? Riittääkö jos suoritan harjoitteluvaiheen, vai tarvitsenko sitäkään? Inssi toki pitää ajaa ja kirjalliset suorittaa, mutta mitä muuta?

11

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinsemeneenykyään

      Kun olet käynyt aikoinaan kakkosvaiheen, se on ikuisesti voimassa. Jos ajokortin umpeutumisesta on alle 2 vuotta, viet vain todistuksen konttorille niin saat pitkäaikaisen ajokortin. Jos kortin vanhenemisesta on yli 2 vuotta, teet uuden lupahakemuksen ja kokeet. Kokeiden yhteydessä viimeistään kannattaa jättää tuo kakkosvaiheen todistus ajovarmaan. Kun kokeet on hyväksytty, saat pitkäaikaisen kortin postitse.

      • Ajankohtaista4014

        Pitää korjata hieman viestiäsi, tässä on pari virhettä. Itselläni asiasta on tuore kokemus kun uusin vanhentuneen korttini hiljattain.


        Jos B-kortin umpeutumisesta on alle kaksi vuotta aikaa, hankit aivan ensimmäisenä uuden lääkärintodistuksen ja sen jälkeen menet ajovarman konttorille ja täytät ajokorttilupahakemuksen. Ajokorttilupahakemuksen jättäminen maksaa 40 euroa, joten tähän kannattaa varautua. Jos olet toimittanut valokuvasi poliisille vuonna 2011 tai sen jälkeen, et joudu enää uusia valokuvia toimittamaan. Saat tämän jälkeen konttorilta väliaikaisen paperisen ajokortin ja varsinainen kortti tulee postissa parin viikon sisällä.


        Jos kortti on vanhentunut yli kaksi vuotta sitten, joudut uusimaan kirjalliset sekä inssin.


        2. vaiheen todistuksen voit ottaa mukaan, mutta en osaa tähän hätään sanoa että saako sillä kuitattua 2. vaiheen suoritetuksi. Asia kun saatetaan nähdä niinkin että kun korttisi on vanhentunut, niin uusiessasi sitä, joudut menemään uuden opetussuunnitelman mukaan, eli harjoitus sekä syventävä vaihe pitää olla käytynä. Voi myös olla mahdollista että 2. vaiheen todistus riittää sellaisenaan ja sen toimittamalla et joudu enää syventävään ja harjoittelu vaiheeseen. Konttorilla kyllä tietävät sitten paremmin.


    • ettätämmöinentapaus

      Noh, mä kävin kakkosvaiheen vuonna 2004 ja se todistus vaan jäi viemättä. Nyt kävin uudet kokeet ja sain pitkäaikasen kortin ilman mitään uusia vaiheita.

    • Jdjdkeeb

      Minulla on vastaava tilanne menossa. Suoritin vuosi sitten uudestaan inssin ja kirjalliset, ja tietysti tein ajokorttilupahakemukset ja muut. Lääkäri, kuvat, ajotunnit, kokeet, autokoulun auton vuokra ja muut tulivat maksamaan maltaita.

      Nyt en saa mistään vastausta siihen, mitä minun pitää tehdä saadakseni pitkäaikaisen kortin. Kakkosvaiheen todistus on toimitettu poliisille vuosi sitten ajokorttilupahakemuksen yhteydessä ja silti minulta vaadittiin Trafin kirjeessä todistuksia harjoittelu- ja syventävästä vaiheesta jos meinaan saada pitkäaikaisen kortin. Voiko se muka mennä niin?

      • selviääsieltä

        Trafille soitto


      • Jdjdkeeb
        selviääsieltä kirjoitti:

        Trafille soitto

        Haastehan tässä on se, että siellä asiakaspalvelussa vain jankataan sitä samaa mantraa, että pitää toimittaa harjoittelu- ja syventävän vaiheen todistukset, enkä saa kannanottoa siihen että vaikuttaako suorittamani kakkosvaihe asiaan miten. Ihan purematta en tahtoisi niellä sitä ajatusta, että kakkosvaiheeni olisi mitätön tässä asiassa.


      • mitessitten

        Pyydä sitten käymästäsi koulusta uusi todistus ja vie se Ajovarmaan.


    • Kortillinen

      KAIKKIEN 2013 jälkeen myönnettyjen ajokortin saaneiden pitää suorittaa Harjoittelu-ja syventävävaihe 2vuoden SISÄLLÄ kortin saannista.
      Syventävän (ent.2vaih.) Todistus jää voimaan, mutta harj.vaiheen todistus pitää saada liitteeksi, jolla saadaan pitkä kortti voimaan.
      2016 alkaen KAIKILLE myönnetään ns. "pitkä kortti" , silti tuo 2vuoden sisällä suoritettavat harj,v. Syventävä vaiheen todistus toimitettava A-Kats.kontt. Toditustiedot syötetään tietojärj. ,samaa lukevat poliisit tienpäällä.

    • ihaneriasia

      Aloitusviestissähän selviää että eka kortti on ajettu ennen 2013, joten tää ei koske häntä.

      • Korttion

        Uusii kirj. inssin -->kortti myönnetään -16-->harj.vaiheen suoritus !
        Vanha 2vaiheen suoritus hyväksytään nyk.syventävä


      • Ajo-oikeus

        Hänellä ollut väliaikainen ajokortti, mikä on ollut 2vuotta voimassa kortin saannista.
        (Näitä 2vuoden "väliaikaisia" kortteja myönnettiin 2016 asti) Ja syventävän todistuksella 1,5 vuoden "nuhteettomalla" ajolla poliisi myönsi pitkäaikaisen ajokotin.
        Jos syventävää vaihetta ei ole suorittanut 2vuoden sisällä ja todistusta ei ole toimitettu siihenaikaan Poliisille ,ajo-oikeus raukeaa ja kortista loppuu ns."virta".
        Ajo-oikeuden palautus tutkintojen kautta kirjall. inssi.
        Kun yksikin inssi ollut uuden lain 19.1.-13 jäkeen tulee harj.vaihe syventävä suorittaa ja todistukset toimittaa A-kats.konttorille. (Jos vanha 2vaihe suoritettu,ei syvent.)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe