Väestöliiton julkilausuma Omant.vapausaloitteseen

sateenkaariperheellineN

Kun puheena on väestöliiton tarkoituksellinen mustamaalaaminen muka aborttilobbariksi johtuu se varmaan tästä kirjoituksesta:


"Väestöliitto:
Terveydenhuollon henkilökunnalle ei tule myöntää omatunnonvapautta raskauden keskeyttämisessä

Väestöliiton mielestä tämänhetkistä lakia raskauden keskeytyksestä ei pidä muuttaa siten kuin eduskunnalle luovutettu kansalaisaloite esittää. Toteutuessaan lakimuutos johtaisi abortin saatavuuden heikentymiseen ja asettaisi keskeytystä hakevat naiset ja pariskunnat keskenään eriarvoiseen asemaan.

Kansalaisaloitteessa on esitetty lakiin muutosta, jonka perusteella terveydenhuollon henkilökunnalla – lääkäreillä ja hoitohenkilökunnalla – olisi oikeus kieltäytyä eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella osallistumasta raskauden keskeytystoimenpiteeseen ja tekemästä keskeytykseen johtavaa lausuntoa, ellei naisen henki ole vaarassa.

Väestöliitto yhtyy näkemyksessään mm. Valtakunnallisen sosiaali- ja terveysalan eettisen neuvottelukunnan ETENE:n kantaan (STM/5021/2012), eikä näe, että terveydenhuoltoalan henkilökunnalla voisi olla subjektiivista oikeutta kieltäytyä lakisääteisestä toimenpiteestä.

Raskaudenkeskeytysprosessissa viiveiden välttäminen on tärkeää sekä inhimillisesti että kliinisesti. Raskaudenkeskeytystä hakevan potilaan siirtäminen toiselle työntekijälle tai jopa toiseen toimipisteeseen ei ole eettisesti hyväksyttävää. Raskauden keskeyttämiseen liittyy edelleen voimakas stigma, jota ei ole tarpeen lisätä torjumalla potilas.

Työntekijöiden kokemaa psyykkistä kuormaa voidaan vähentää työpaikkakohtaisin ratkaisuin. Työnohjaus ja vertaismentorointi ovat keinoja, joilla työntekijä voi helpottaa jaksamistaan psyykkisesti raskaissa tehtävissä.

Abortteja voidaan vähentää ehkäisemällä ei-suunniteltuja raskauksia. Suomessa raskauden keskeytyksiä tehdään naapurimaita vähemmän, kiitos koulujen seksuaaliopetuksen, laadukkaan ehkäisyneuvonnan ja käytössä olevien luotettavien ehkäisymenetelmien. Euroopan maista, joissa niin kutsuttu omatunnonvapaus on olemassa, on abortin saaminen paikoin vaikeutunut. Muun muassa Italiassa ja Itävallassa raskauden keskeytykseen pääsy on vaikeaa.

Väestöliitto toivoo, että keskustelun painopistettä siirrettäisiin enemmin ehkäisyvälineiden maksuttomuuteen ja ehkäisypalveluiden asemaan jatkossakin matalan kynnyksen lähipalveluina."

http://www.vaestoliitto.fi/?x27375=4674821

Aika säälittävää kaikki mustamaalaaminen (jota ei tietty mustamaalaaja uskalla omalla nimellä tehdä) kun tässä on esitetty ne Järkevät ja asilliaiset perustelut. Abortinvastustajajilla on vielä nin heikko yleissivistys, etteivät ole kuulleet ehkäisyvälineistä jolla voi ehkäistä raskautta.Heidän mielestään kai abortti on ainut ehkäisy? Vieläpä lobataan laittomana ja vaarallisena. En tiedä. Ehkä tämä avaa hieman heidän silmiään, toivotaan.

Olen väestöliitolta itse apua saanut ja täytyy sanoa, että paljon Suomesta puuttuisi, jos väestöliitoa ei olisi.

17

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tätäunohtamatta

      Kaikki toihan (alotteen vastustus ym. tekopyhä hyshys-paska) on vaan omiaan vahvistaan sitä mikä on tiedetty jo iät ajat, paljon ennen koko alotetta.
      http://www.vaestoliitto.fi/vaestoliitto/mita_vaestoliitto_tekee/yhteistyo/
      >Kansainvälinen perhesuunnittelujärjestöjen liitto (International Planned Parenthood Federation, IPPF)>

      "kiitos koulujen seksuaaliopetuksen, laadukkaan ehkäisyneuvonnan ja käytössä olevien luotettavien ehkäisymenetelmien."

      ...ja aavistuksen tiukemman lain ;) ups, ihan "unohtu" mainita :D

      "Väestöliitto toivoo, että keskustelun painopistettä siirrettäisiin enemmin ehkäisyvälineiden maksuttomuuteen ja ehkäisypalveluiden asemaan"

      No varmasti toivoo, hys hys ja hätäseen pois vaan mihin tahansa muualle ylikiperästä aiheesta ;D

      "Aika säälittävää kaikki mustamaalaaminen (jota ei tietty mustamaalaaja uskalla omalla nimellä tehdä)"

      Mikä mustamaalaaminen? Se että todetaan VL puolueelliseks ja tekevän yhteistyötä maailman ehkä tunnetuimman pro-abortionistijärjestön kanssa?
      Missä sun nimes muuten näkyy? :)

      "etteivät ole kuulleet ehkäisyvälineistä jolla voi ehkäistä raskautta."

      Mistä sä vetelet näitä älyttömyyksiäs :DDDD mitä tää nyt siihen lasten tappamisen vastustukseen liitty? Aika myöhästä mölistä enää jostain ehkäsyistä kun voi enää miettiä tapetaanko jo olemassa oleva lapsi vai annetaanko jatkaa elämää... jotkut (ihan muut kun lapsia suojelevat) tosiaan taitaa kuvitella että abortti on vaan yks ehkäsy muiden joukossa.

      • Aborttioikeus

        Mikä ihmeen kummaa tossa on???Miksei muka sais olla yhteistyökumppaneita?


      • Entajua

        Siis mitenkä "puolueelliseks"? Mikä siellä toisella "puolella" on? Suomessahan on sallittu abortti eikä täällä ole mitään "puolia" abortti on ollut jo 45 vuotta ilman että mikään olis horjuttanut sitä.

        Miten väestöliiton pitäis sitte suhtautua asiaan? Eihä se tee abortteja mutta kertoo miten sen saa. Sehän on täysin viranomaisten tiedon jakamista. Miksi hyökkätte vlää vastaan on kummallista. Onko toi vain katkeruutta kun laki ei muuttunut? Ja pitää purkaa se johonkin helppoon kohteeseen?


      • Hienoa-yhteistyötä

        Hienoa että tekee yhteistyötä planned parenthoodin kanssa! Pitäähän vanhemmuuden olla itse haluttua. Muuten pitäisi hyväksyä myös seksuaalinen hyväksikäyttö kuten uskovaiset ajattelee että raiskauskin on jumalan tahto, ja naisen pitää iloita kun tuli raiskatuksi koska hänen tarkoituksensa on tulla äidiksi. Ja ehkäisyä ei naiselle voi sallia, koska muuten nainen vousi nauttia seksistä eikä pelätä kuten oikean uskovan mielestä tarkoitus on. Jokaisella lapsella on oikeus syntyä vanhempiensa välisestä rakkaudesta suunniteltuna ja odotettuna. Ei vahinkona tai raiskaamalla. Miten sitä lapsen onkaan vaikea kertoa koulussa, kun toinen lapsi kertoo että isäni on lentäjä niin toinen sanoo että isäni on mielipuoli mamuraiskaaja. Miettikääpä sitä.


      • juueiXD

        "eikä täällä ole mitään "puolia" abortti on ollut jo 45 vuotta"

        Pidä ne simmus ummessa vaan niin kaikki on oikein hyvin ;) onhan ne lakimuutosalotteetkin kaikki pro-abortionistin tekosia, eiks je?

        "Miksi hyökkätte vlää vastaan"

        Mitä "hyökkäämistä" se on kun todetaan vaan kenen kanssa se on yhteistyössä? Miks hyökkäätte niitä vastaan jotka totee ettei VL näytä olevan mitenkään puolueeton järjestö?

        "pitäisi hyväksyä myös seksuaalinen hyväksikäyttö kuten uskovaiset ajattelee että raiskauskin on jumalan tahto,"

        Hohhoijjaa, ja mitähän tääkin uskovais-stereotypiahöpinä taas abortinvastustaukseen liittyy?

        "Jokaisella lapsella on oikeus syntyä vanhempiensa välisestä rakkaudesta suunniteltuna ja odotettuna. Ei vahinkona tai raiskaamalla."

        Sun mukaan on siis elämänalun olosuhteista kiinni kellä on oikeus elää.. menisit varmaan paasaan jollekin vahingolle tai raiskauksesta alkunsa saaneelle että muuten sulla ei ollu oikeutta syntyä ja sun pitäs olla kuollu!?
        Ja edelleen, lapsella on vuosiakausien jonot muitakin toivojia kun se synnyttäjä. Mietippä sitäkin.


      • hänmölisee

        Mistä sä vetelet näitä älyttömyyksiäs :DDDD mitä tää nyt siihen abortin vastustamiseen liittyy? Aika myöhästä mölistä enää jostain tappamisesta kun voi miettiä ehkäistäänkö vai annetaan lapsen syntyä, jotkut (ihan muut kun abortin hyväksyvät) tosiaan taitaa kuvitella että ehkäisy ja valistus eivät vähennä abortteja.


      • hänsekoilee

        Oliko ihan liian vaikeeta taas? :) Mistä sä vetelet näitä älyttömyyksiäs :DDDD

        "näitä älyttömyyksiäs"

        Kuten?

        "mitä tää nyt siihen abortin vastustamiseen liittyy?"

        Niin, mikä ja miks? Ehkäsyn vastustus ei tosiaan liitykään, hyvä että tajusit ;)

        "Aika myöhästä mölistä enää jostain tappamisesta kun voi miettiä ehkäistäänkö"

        Ai myöhästä siinä vaiheessa kun se ehkäsy ei ookaan pitäny, tai muuten vaan ei oo käytetty..?! :D On sulla taas mahti logiikka :D kannattasko hiukan miettiä vaikka kaks kertaa miten näitä kopioapinointeja muuntelee... säilyis edes joku tolkku ;) Mistä sä vetelet näitä älyttömyyksiäs :DDDD

        "jotkut (ihan muut kun abortin hyväksyvät) tosiaan taitaa kuvitella että ehkäisy ja valistus eivät vähennä abortteja."

        Kuka tässä sellasia olikaan väittäny? Harhakoit jälleen kerran omias kuten tapanas on :) Mistä sä vetelet näitä älyttömyyksiäs :DDDD
        Mutta kerro jo toki miten sitä lisättäis vielä nykysestä niin että sen merkitys ois lain tiukennusta oleellisempaa? Vai kopioitko tästäkin taas jonkun pätkän kun et osaa :)
        jotkut (ihan muut kun lapsia suojelevat) tosiaan taitaa kuvitella että ehkäsy ja valistus vähentäs turhaa tappamista enemmän kun kunnollinen laki.


    • Hospotihospotipomiloi

      Mitä nyt väestöliittoa tai ketään kiinnostais jonku palstakahjon tai uskonnollisen kiihkoilijan mielipiteet. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Pitäähän se katkeruus saada johonkin purkaa.

    • 247yötkinläpeensä

      "Mitä nyt väestöliittoa tai ketään kiinnostais"

      Kovastihan toi näyttää kaikesta päätellen eräitä täällä kiinnostavan ;)

      "Pitäähän se katkeruus saada johonkin purkaa."

      Siinäkö siis syy tohon feminatsikiihkokahjojen tolkuttomaan rähjäämiseen?

    • Tuo on voinut olla aborttikieltoihmisiä ärsyttävää, koska se on selkeä kannanotto aborttioikeuden puolesta ja perustelut on selkeitä ja laittomuuden seuraukset Suomen oloissa koettuja ja nähtyjä.

      Mietin vain, että onko Väestöliitto jotenkin erikoisesti nyt abortinvastustajakuntien hampaissa, kun yhteistyökumppaneita sen PP:n lisäksi löytyy seuraavanlaisia:

      http://www.vaestoliitto.fi/seksuaalisuus/tietoa-seksuaalisuudesta/aikuiset/linkit/

      Sieltä löytyy Setaa, Transtukipistettä sun muuta. Monet abortinvastustuskunnat kun Jenkeissä myös paheksuvat ja syrjivät homoja. Voisiko tässä olla jotain perää?? Muutama päivä takaperin tutkailin jenkkiläistä Anti-Abortion yhdistysten listaa ja monella on muutakin toimintaperiaatetta esim. siveys ja heteronormatiivisyyden puolustaminen.

      Kyllä minä vain ihmettelen, etteikö ihmisillä ole vakavampia huolenaiheita maailman tilasta, kuin jonkun seksuaalinen suuntautuminen?

      • hohhoijaa_

        "Monet abortinvastustuskunnat kun Jenkeissä myös paheksuvat ja syrjivät homoja."

        Ja taas lisää näitä aiheen ohittavia sivuraiteiden olkiukkoja :D ne on varmaan lähinnä niitä "uskis-hihhuleita", joita siis pieni osa kaikista vastustajista.

        "etteikö ihmisillä ole vakavampia huolenaiheita maailman tilasta, kuin jonkun seksuaalinen suuntautuminen?"

        Ei s oo yhtään ainakaan vähemmän vakavaa kun sun kiihkoomas lastenmurha"oikeuden" ylistys ja siihen viekottelevan valhepropagandan levitys. Mikä järki tässäkään on, saatko siitä jotain tyydytystä vai?


      • SateenkaariperheellineN
        hohhoijaa_ kirjoitti:

        "Monet abortinvastustuskunnat kun Jenkeissä myös paheksuvat ja syrjivät homoja."

        Ja taas lisää näitä aiheen ohittavia sivuraiteiden olkiukkoja :D ne on varmaan lähinnä niitä "uskis-hihhuleita", joita siis pieni osa kaikista vastustajista.

        "etteikö ihmisillä ole vakavampia huolenaiheita maailman tilasta, kuin jonkun seksuaalinen suuntautuminen?"

        Ei s oo yhtään ainakaan vähemmän vakavaa kun sun kiihkoomas lastenmurha"oikeuden" ylistys ja siihen viekottelevan valhepropagandan levitys. Mikä järki tässäkään on, saatko siitä jotain tyydytystä vai?

        Etkö säkin mussuttanu jotain homovihamielistä tekstiä juuri vasta joten eihän se sitten kaukaa haettua ole.


      • valhesyytösmussuti
        SateenkaariperheellineN kirjoitti:

        Etkö säkin mussuttanu jotain homovihamielistä tekstiä juuri vasta joten eihän se sitten kaukaa haettua ole.

        Todisteita odotellessa sitten vaan.


      • sateenkaariperheellineN
        valhesyytösmussuti kirjoitti:

        Todisteita odotellessa sitten vaan.

        Todisteita? Luet vain vanhat tekstis. Kai sä nyt itse tiedät mitä olet kirjoittanut.


      • sateenkaariperheellineN

      • hyshys-herkkähipiälle
        sateenkaariperheellineN kirjoitti:

        Todisteita? Luet vain vanhat tekstis. Kai sä nyt itse tiedät mitä olet kirjoittanut.

        Eli arvattavissa oli, ei löydy ;D

        "Tässä ketjussa oli,"

        Paitsi että ensin sun pitäs tietenkin todistella ne mun viesteiks, toisekseen vaikka oiskin, niin mikä kohta siellä olikaan sitä "homivihamielistä" tekstiä?
        Nämäkö
        "Ei se ehkä väärin olekaan ja tiettyyn rajaan saakka hyväksyttävääkin, muttei kyllä missään määrin normaalia."
        "ihan samoinhan mm. homoliittoja mainostettiin "tasa-arvona" vaikkei siinä mitään tasa-arvoja rikota vaikkei niitä oiskaan."
        Siis homoliittoja ei sais kritisoida sanallakaan (hyshys vaan!) ja olla hyväsymättä olematta "homovihamielinen"? :D
        Onko myös lasten elämän tasa-arvon kiistäminen lapsivihamielistä?


    • Aboriginaali

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe