SDP:n mentävä pakkoruotsialoitteen taakse

aloite.allu

Suomi ei lähde nousuun ennen kuin pakkoruotsin rasite lähtee opiskelijoilta pois. Se haittaa suomalaisia opiskelijoita, jotka sata vuotta sitten opettelivat sanomaan D-kirjainta.
Nyt pitäisi hallita kolmea vierasta kieltä pärjätäkseen kansainvälisessä kilpailussa, kun kahden vieraan kielen opiskelussakin on haasteita.
Kansalaisaloite tulee allekirjoitettavaksi 4.4.2016.

Tässä odotellessa voisi allekirjoittaa Yle-veron lopettamista koskevan aloitteen.

20

150

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syöpäläiset.pois

      Taas on suomenruotsalaiset saaneet eniten osinkoja Suomessa. Heidän vaikutusvaltansa vain kasvaa ja Suomi kurjistuu.

      • huusiann

      • Muista_pyyhkiä
        huusiann kirjoitti:

        SDPn Rinne kävi kerjuulla ruotsinkielisten säätiöiden luona.

        SDPn Rinne pakottaa pakkoruotsia

        HBL
        http://hbl.fi/nyheter/2015-03-22/738511/rinne-uppmanar-tala-svenska

        Huusiann lähettää taas kommenttia huusin alta. Linkissä on uutisoitu Rinteen puheesta ruotsinkielisten demarien kokouksessa, ei mistään säätiötapaamisista tai kerjuista.


      • huusiannn
        Muista_pyyhkiä kirjoitti:

        Huusiann lähettää taas kommenttia huusin alta. Linkissä on uutisoitu Rinteen puheesta ruotsinkielisten demarien kokouksessa, ei mistään säätiötapaamisista tai kerjuista.

        Aivan. Rinne väittää että ruotsi kuuluu suomalaisten sivistykseen. Luuletko että säätiöherrat eivät lue HBLää? Kyllä tämä noteerataan kun vaalitukea jaetaan suomalaisten puolueille.


      • huusianaa
        huusiann kirjoitti:

        SDPn Rinne kävi kerjuulla ruotsinkielisten säätiöiden luona.

        SDPn Rinne pakottaa pakkoruotsia

        HBL
        http://hbl.fi/nyheter/2015-03-22/738511/rinne-uppmanar-tala-svenska

        Linkistä:

        Rinne uppmanar: tala svenska

        Det hör till allmänbildningen att lära sig nationalspråken. Det sade Antti Rinne i sitt tal på Finlands Svenska Socialdemokraters möte i Helsingfors.

        – Finland hör hemma i Norden och det svenska språket är vårt band till övriga Norden.

        Käännös:

        Rinne kutsuu puhumaan ruotsia. Kuuluu yleissivistykseen oppia kansalliskieliä, sanoi Rinne ruotsinkielisten sosiaalidemokraattien kokouksessa.

        - Suomi kuuluu Pohjolaan ja ruotsin kieli on meidän side muuhun Pohjolaan.

        **

        Antti Rinne ei ymmärrä että:

        Suomi on eurooppalainen suomen kielellä.

        Suomi on myös pohjoismainen suomen kielellä.

        Miksi pakkoruotsinkannattaja Antti Rinne ei tätä ymmärrä?


    • C1R

      Pakkoruotsin poisto olisi merkittävä päänavaus poliittisen korruption alasajoon. Ilman sitä nykypolitiikot eivät voi saada kansan luottamusta.

      • huusiann

        Suomen poliittiset puolueet ovat täynnä pakkoruotsin lähettiläitä. Feldt-Ranta on siitä hyvä esimerkki.
        Feldt-Ranta oli pahasti loukkaantunut kun sai ruotsinkieliseltä säätiöltä vain alle pari tuhatta euroa vaalirahaa, kun RKPn ehdokkaat saivat 6000 euroa.
        Hän ei ole ymmärtänyt eroa RKPn ja SDPn ehdokkaiden välillä. Tämä kertoo paljon Feldt-Rannan asenteesta ja siitä kuinka hän pitää itseään RKPläisenä arvokkaana pakkoruotsin ylläpitäjänä.
        http://demokraatti.fi/il-kansanedustaja-kieltaytyi-vaaliavusta-ei-minkaanlaista-arvostusta-demarien-tyolle/


    • AlexUbergood

      SDP ja Paavo Lipponen on syyllisiä, että pakkoruotsilla edelleen kiusataan koululaisia. Duunarin etua pakkoruotsi ei palvele.
      Ay-liike pitäisi aktiivisesti ryhtyä sitä poistamaan. Se olisi hyvä painostuskeino työnantajaa vastaan. Ihme, ettei kukaan ole sitä ymmärtänyt. Vahvempi kuin lakkoase.

    • Saludos

      Pakkoruotsilta puuttuu kansalaisten tosiasiallinen hyväksyntä eli legitimiteetti, ja tästä syystä sitä vastustetaan, eikä sitä haluta oppia.

      • Fiksumpi.kansalainen

        Tyhmä on sellainen joka ei kieliä halua oppia. Kieleten opettelu vaikutta älykkyyteen. Kaksikielisyys on hyväksi älykkyys­osamäärälle.


    • Kannattaa.katsoa

      Persut ratsasti hallitukseen kannattamalla pakkoruotsin poistoa ja SDP sai suurimman tappion kun ei äänestänyt poiston puolesta.

      • VesaKaitera

        SDP:n kannattajista todennäköisesti tällä hetkellä yli 3/4 kannattaa pakkoruotsin poistoa. Voidaankin perustellusti kysyä, mitä ihmettä SDP oikein pähkäilee, kun se edelleen on lujasti puoluejohtonsa toimin kytkeytyneenä pakkoruotsin puolustamiseen. Tällä hetkellä www.kansalaisaloite.fi:n sivuilla oleva aloite "Monikielinen Suomi - ruotsi valinnaiseksi" on saanut 1905 tukijaa.


    • Peruskansalainen

      Historiaan ei kannata tuijottaa. Ruotsi kuolee Suomesta, vaikka sitä yritetään ylläpitää korruptiolla ja pakolla.

      EU:n suosittelemat kielet ovat englanti, ranska ja saksa.
      Jonkun mepin pitää valittaa, että Pohjoismainen yhteistyö käydään ruotsiksi. Tanska, Norja ja Islanti varmaan tukisivat.

      Sotilaallinen yhteistyö on pakko käydä englanniksi.

      • huusiann

        Suomalaiset ovat eurooppalaisia suomen kielellä.

        Suomalaiset ovat pohjoismaisia suomen kielellä.

        Miksi suomalainen joustaa aina ja antaa itsestään enemmän kuin muut?


      • huusisnn

        Voi olla että se kuolee mutta sen haitoista eli pakkoruotsista pitää päästä eroon paljon nopeammin, muuten kurjistumme tänne.


      • suuer5

        Suomessa voi edelleen (ja on aina voinut) opskella saksaa, ranskaa ja englantia pakkoruotsin ohessa. Näin minä tein aikoinaan. Olen kiitollinen koululaitoksellemme tästä harvinaisesta kieltenopetuksen kirjosta. Missään EU-maassa ei ole olut tällaista.

        Siksi on kummallista, että täällä ajetaan raivokkaasti ruotsia pois. Voihan sen poistaakin, mutta kiinnostusta poistoon ei kansalaisilta oikein tunnu tulevan, kun on muitakin ongelmia mietittävänä.


      • huusiannaa
        suuer5 kirjoitti:

        Suomessa voi edelleen (ja on aina voinut) opskella saksaa, ranskaa ja englantia pakkoruotsin ohessa. Näin minä tein aikoinaan. Olen kiitollinen koululaitoksellemme tästä harvinaisesta kieltenopetuksen kirjosta. Missään EU-maassa ei ole olut tällaista.

        Siksi on kummallista, että täällä ajetaan raivokkaasti ruotsia pois. Voihan sen poistaakin, mutta kiinnostusta poistoon ei kansalaisilta oikein tunnu tulevan, kun on muitakin ongelmia mietittävänä.

        Onko tämä sinun paras perustelu pakkoruotsille? Ei mene hyvin pakkoruotsilla kun noin huonoja perusteluja viljellään.


        Aina kun teet jotain päätät olla tekemättä jotain toista. Päivässä on vain 24 tuntia ja pakkoruotsin opiskelu on aina pois jostain muusta.


    • huusiannaa

      Ruotsalaisuuden ruma historia

      Pakkoruotsilla on ruma historiallinen tausta ja sivistystä haittaava tarkoitus. Ruotsinkieliset ovat historiallisesti määränneet mitä suomalainen saa oppia. Pakkoruotsi ei ole poikkeus tässä. Pakkoruotsilla yritetään pitää suomenkieliset toisen luokan kansalaisina.
      Ruotsinkieliset tahot ovat aina vastustaneet suomalaisen kansanosan sivistyksen lisääntymistä. Mitä enemmän on alistettuja duunareita sitä enemmän etuja ja taloudellista hyötyä siitä riittää heille. Koulutettua kansaa on vaikeampi manipuloida eliitin tarpeiden mukaisesti.

      Pakkoruotsi on suora jatkumo ruotsalaisuuden historian rumuudelle. Ruotsinkieliset tahot jarruttivat suomen kielen ottamista viralliseksi kieleksi ja opetuskieleksi kaikissa vaiheissa.

      Ruotsinkieliset eivät rakenna enää piikkilankaesteitä suomenkielisten lasten koulujen ympärille mutta pakkoruotsilla he ovat rakentaneet sivistyksellisen piikkilankaesteen kaikille suomenkielisille.

      Pieni lista ruotsalaisuuden rumasta historiasta.

      Agricola joutui odottamaan 4 vuotta painolupaa että sai Uuden Testamentin painettua. Kesti sata vuotta että löytyi rahat Raamatun kääntämiseen kokonaisuudessaan.

      Vuoteen 1860 asti onnistuivat ruotsinkieliset tahot estämään suomenkielisen kirjallisuuden painamisen, ja siten kirjallisuuden ja lukutaidon kehittymisen suomenkielisten joukossa.
      http://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kieliasetus_(1850)
      Mikkeliin anottiin koulua suomenkielisille mutta saatiin ruotsinkielinen koulu v. 1873, vaikka alueella ei ollut tarvetta ruotsinkieliselle koululle, koska Mikkelissä oli jo ruotsinkielinen koulu.

      Vuonna 1908 Espoossa suomenkielinen koulu saarrettiin piikkilangalla että lapset eivät pääsisi kouluun.

      Helsingin yliopisto suomalaistettiin vasta hivenen ennen Talvisotaa 1937, vaikka suurin osa opiskelijoista oli ollut suomenkielisiä jo pitkään.

      Nykyinen pakkoruotsi tuli peruskoulu-uudistuksessa yli neljäkymmentä vuotta sitten.

      Rassenburgin (Raasepori) RKP sai aikaan pakkoruotsin aloittamisen jo ensimmäisellä luokalla kaikille suomalaisille lapsille vaikka suurin osa halusi englantia ensimmäiseksi.

      Tämän vuoden syksyllä aloitetaan pakkoruotsi vuotta aikaisemmin eli jo kuudennelta luokalta ala-asteella.

    • huusiannaa

      Kaikki suomalaiset ovat käyneet rajun aivopesun ja se haittaa objektiivisen mielipiteen muodostamista. Pakkoruotsi on härski ja koko kansalle kohdistettu aivopesun muoto jota pitää vastustaa.

      Aivopesun vastustaminen ja sen havaitseminen vaatii älyä. Siksi ei saa olla yllättynyt jos niin monet eivät ymmärrä olleensa aivopesun kohteena ja harrastavat rajua pakkoruotsin puolustamista.

      Pois pakkoruotsi-kansalaisaloite

      Kannata adressia täällä.

      Pankkitunnuksilla kannatus onnistuu minuutissa ja samalla voi kannattaa kaikkia muitakin aktiivisia kansalaisaloitteita.

      Linkki adressiin.
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1939

      Lomake pdf.

      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/kannatusilmoituslomake/Kansalaisaloite-1939-kannatusilmoitus.pdf

    • huusiannaa

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe