Lääkärin ammattia kadehtiville

totuustohtori

Kun lääkärin ammatista puhutaan, niin usein siihen liittyy iso palkka, hieno auto, arvostettu työ ja helppo saada puoliso koska ammatti on arvostettu. Kertokaa siis jotka tiedätte miten asiat ovat oikeasti. Siis ne ikävät ja likaiset puolet ammatista. Lääkärin työ ei olekkaan helppoa rahan tekemistä vaikka olisi kuinka monen laudaturin ylioppilas.

20

4896

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nemotiivit

      Sanoisinpa, että lääkärin ammatin tärkein motiivi on vain harvoin rikastuminen, vaikka lääkärin toimeentulo yleensä onkin hyvä.

      Puolison saaminen sitten. Kuka valitsee puolisokseen ensisijaisesti lääkärin? Eiköhän siinä enemmän katsota ihmistä itseään kuin ammattia. Voi tietysti olla niin, että lääkäriksi hankkiutuvat muutenkin tavallista paremmat yksilöt. Aika lailla joka tapauksessa parhaiten yhdessä viihtyvät tasavertaiset kumppanit. Tuskin kukaan lääkäri haluaa puolisokseen laiskaa ja tyhmää sosiaalipummia.

      Lääkäriksi tuleminen vaatii luontaisesti ahkeruutta, pitkäjännitteisyyttä ja epämukavuudenkin sietämistä jo lapsuudesta lähtien. Lääkäriksi tuleminen ja lääkärinä oleminen vaatii myös riittävää kognitiivista suorituskykyä. Lääkärin työssä on varsin ikäviäkin tilanteita, joista vain on suoriuduttava. Kaikille lääkärin työ ei sovi, mutta yleensä nämä karsiutuvat viimeistään opiskeluvaiheessa.

    • lääkäri76

      Yksityislääkärinä työskentelen ja se mihin jotenkin säännöllisen usein tunnun törmäävän on se, että kanssaihmiset luulee, että lääkäri saa kauheen hyvin palkkaa, kun se kerran kirjoittaa 70-100 euron laskuja potilailleen.

      Se mitä ihmisten tuntuu olevan hirveän vaikea tajuta on se, että kun normaali palkansaaja saa omasta bruttopalkastaan käteen sen jotain about 70%, niin siinä hämärtyy se ajatus, että ammatinharjoittajalääkäri ei saakaan samalla tavalla siitä kirjoittamastaan laskusta 70% käteen. Hirveän vaikea tuntuu olevan ymmärtää että on progressiota veroissa, lääkärikeskuksen vuokranmaksua, eläkemaksuja yms ja lopulta yrittäjälääkäri saa netoksi noin 25-27% siitä kirjoittamastaan laskusta.

      Niin, ei tule 100 euroa per potilas, vaan tulee rapiat kakskymppiä.

      Myönnän, että vielä joitain vuosia sitten itsekään en tätä tajunnut, talousoppia enemmän kouluun vai millaista valistusta?
      Ihan suotta suomalaiset ruokkii kateutta lisää vaan kun eivät tiedä miten asiat on.

    • eräsvain

      Olen julkisella puolella toimiva mieslääkäri, tässä muutamia lääkärin työn huonoja puolia:

      - joudut naama peruslukemilla kuuntelemaan hyvin monenlaisia perusteettomiakin vaatimuksia ja suoranaista vittuiluakin
      - nykypäivän potilaalla on lähinnä oikeuksia, ei juurikaan velvollisuuksia, esim. vastuun ottaminen omasta terveydestä on varsin usein hakusessa
      - monet kollegat ovat narsisteja, pahimpia ovat nuoret triatlonisti-teknokraatti-äärioikeistolaiskirurgit
      - etenkin naiskollegat ovat usein huumorintajuttomia, ylisuorittavia kympin tyttöjä, jotka näkevät varmasti untakin lääketieteestä
      - hoitajien virheitä joutuu usein korjaamaan, yksinkertaisetkin asiat täytyy heille monesti vääntää rautalangasta
      - tietojärjestelmät ovat toimimattomia ja kankeita, ATK-tuesta saa apua monen päivän viiveellä, jos silloinkaan
      - potilaat ovat usein paskaisia, onneksi itselläni on huono hajuaisti, ja nyt en tarkoita rantojen miehiä, vaan tavallisia töissäkäyviä ihmisiäkin
      - lääketieteellisessä oppii paljon teoriaa, mutta käytännön asioita liian vähän, ensimmäisessä työpaikassa lääkäri on usein burn outin partaalla
      - jos mokaat, olet helposti viranomaisten hampaissa
      - perehdytys on onnetonta uusissa työpaikoissa varsin usein, tyyliin "tuossa on työhuone, tuolta tulevat potilaat", siivoojienkin perehdytys on epäilemättä parempaa
      - joskus on niin kiire, ettei työpäivän aikana ehdi syömään mitään
      - aloittelevan lääkärin palkka voi sairaalassa olla sysipaska, tyyliin alle 3000 euroa, kouluja on käyty kuitenkin aikamoinen tovi ja työ on vastuullista
      - lääkiksessä kurssikaverit ovat useimmiten kultalusikka suussa syntyneitä: on hienoa kuunnella kurssikavereiden Karibian reissuista, kun on itse koko kesän jakanut postia tms.
      - sukulaiset näyttävät napatyriään ja suonikohjujaan vähän liiankin hanakasti

      • NonVitaeSedScholaeDiscim

        Samansuuntaisia kokemuksia. Olen myös mieslääkäri operatiivisella alalla. Lääkäreissä narsistien osuus on erittäin suuri. Se narsismi näkyy ja kuuluu varsinkin operatiivisilla aloilla. Omaa itseä tehostetaan ja lytätään kaikkia muita. Myös potilaat saavat osansa arvosteluista, toki silloin kun eivät kuule. Heitä parjataan tyhmiksi, kehitysvammaisiksi jne, kokonaisia perheitä ja sukuja leimataan sisäsiittoisiksi ja vähä-älyisiksi parin vastaanottokäynnin perusteella.

        Työ on joillekin kollegoille koko elämä. Ei niin, että potilaat olisivat niin kivoja, tai että pääsisi auttamaan ihmisiä, vaan siksi, että oma erinomaisuus tulisi jälleen kerran todistettua. Narsistihan ei tule koskaan tyytyväiseksi, vaan hakee uudestaan ja uudestaan hyväksyntää, minkä vuoksi on pakko päteä jatkuvasti. Erikoislääkäriyhdistyksen koulutustilaisuuksissa sanan säilää ei säästellä, ja kollegaa mollataan surutta puhujapöntöstä käsin.

        Toimenpiteitä pääsee oppimaan lähinnä pärstäkertoimen perusteella. Jos sinulla on hyvät kemiat narsistisen huippukirurgin kanssa, saatat päästä hänen oppiinsa. Jos kemiat sattuvat olemaan huonot, saat olla poliklinikkatyössä, vaikka kädentaitosi ja motivaatiosi riittäisikin oppimaan taitavaksi kirurgiksi.

        (Poliklinikkatyö katsotaan bulkkitavaraksi, välttämätön paha leikkaustyön välissä. Mutta hyvä kirurgi on sellainen, joka ei aina välttämättä leikkaa, siksi poliklinikkatyö on aliarvostuksestaan huolimatta erittäin kehittävää ja tärkeätä työtä, mutta narsistihan saa kiitoksensa vain leikkaamisesta, ei muusta)

        Myös suhteilla on erittäin suuri merkitys, jos isäsi, äitisi tai setäsi on tunnettu lääkäri, sinulla on heti paljon suuremmat mahdollisuudet päästä jonojen ohi erikoistumisvirkaan sekä oppimaan toimenpiteitä. Huippulääkäriys nähdään geneettisenä piirteenä. Suhmurointia ja nepotismia näkee koko ajan kaikkialla, ja jos vahingossa arvostelet sitä saati teet kantelun, urasi on mennyttä. Pienet piirit ja tieto kulkee kännykän välityksellä, jos sinut leimataan riitapukariksi, ei sinulla ole enää työpaikkaa erikoissairaanhoidossa. Oma kokemukseni on sellainen, että minulle luvattiin erikoistumispaikka sairaalassa, joten irtisanoin itseni. Kun sitten töiden aloitus lähestyi, olin uudelleen yhteydessä sairaalaan lähinnä käytännön järjestelyjen vuoksi, josta minulle kerrottiin, ettei minulle olisikaan tarjolla työpaikkaa, mutta samalla hengenvedolla kysyttiin, olenko vielä kiinnostunut jonottamaan erikoistumispaikkaa. Hämmästykseni oli suuri, koska olin oppinut luottamaan siihen, että sovituista asioista pidetään kiinni, vastasin kuitenkin, että pysyn jonossa. Onneksi sain avopuolelta heti uuden työpaikan, jotta sain laskut maksettua. Myöhemmin kuulin, että erään ylilääkärin jälkeläinen oli ollut pikaisessa erikoistumispaikan tarpeessa, ja hänet oltiin otettu tilalleni. No eihän minulla ollut kirjallista työsopimusta vielä tehtynä, mutta oli kuitenkin sähköpostilla annettu lupaus töiden alkamisesta ja vielä tarkka päivämäärä, milloin työt alkaisivat. En kuitenkaan lähtenyt riitauttamaan asiaa, vaan odottelin seuraavaa vuoroa, joka tulikin vuoden päästä jolloin pääsin töihin. Jos olisin riitauttanut asian, minut olisi leimattu riitapukariksi, enkä olisi päässyt siihen työhön koskaan.

        Koulutustilaisuudet ovat ahdistavia, kaikki kollegat eivät edes tervehdi, tervehtiessä heillä suu saattaa vääntyä hymyyn, joka on pikemminkin pirullinen kuin hyväntahtoinen. Tai sitten kääntävät vain päänsä pois ja ovat kuin eivät huomaisikaan vähäpätöistä kollegaa.

        Joidenkin elämä on yhtä lääketiedettä. Päivät tehdään sairaalatyötä, välillä illat ja yötkin, jos on päivystysvuoro. Yksitysvastaanottoa siihen päälle, ei suinkaan rahan takia, vaan siksi kun se kuuluu asiaan. Vapaa-aika menee tarkan aikataulun mukaisesti. Kätevimmät juoksevat 10 kilometrin työmatkan, koska näin saa puristettua 20 kilometrin päivittäisen juoksulenkin tiukkaan aikatauluun, ja voi paneutua ammattikirjallisuuden lukemiseen heti kotiin päästyään. Ammattikirjallisuutta luetaan ainakin 1-2 tuntia illassa, ja jos tekee väitöskirjaa, siihen menee kaikki vapaa-aika. Varmaan ruumisarkkuunkin pitää saada oppikirjat mukaan! Oman erikoisalan koulutusiltoihin osallistuminen on vapaaehtoista, mutta hyvin suotavaa, erikoistuvalle suorastaan pakollista (tulee helposti sanomista, jos ei käy kaikissa iltakoulutuksissa), siellä kuunnellaan laitevalmistajien ja lääkefirmojen järjestämää luentoa ilman palkkaa omalla vapaa-ajalla, lopuksi syödään 20-30 euroa maksava illallinen. Itse lähden useimmiten pois ennen illallista, jotta ehdin näkemään perhettänikin. Ja sitten vielä lehtien palstoilla kadehditaan lääkäreille järjestettyjä koulutuksia ravintoloissa.

        Paljon olisi kerrottavaa, osa sellaisia, joita ei kukaan uskoisi jos kertoisin. Suorastaan rikollisia piirteitä joissakin asioissa. Ehkäpä kollega on kokenut samansuuntaisia asioita.


    • tärväyslato

      Muutama lääkäri jäänyt kiinni valehtelustakin. Puhunut ja kirjoitellut itsensä ja kollegansakin pussiin. Mitään apua en ole koskaan lääkäristä saanut - päinvastoin vuosien kipuhelvetit ja mielipahat hoitovirheistä. Julkaisen kaikki potilaskertomukseni netissä jahka kerään voimia tarpeeksi.

      • Lääkäri89

        No, jos kerta herra/rouva on niin etevä, niin miksi sitä lääkäriin vaivautua? Voisit hyvin hoitaa itsesi, koska olet varmaanki parempi vaivojen diagnosoinnissa kuin lääkärit :) Turha tulla valittamaan, jos itse olet mennyt sinne lääkäriin. Jos ei hoito kelpaa, niin voi hyvin jäädä sitten kotia :)


      • lääkärimyös

        Tää on just sitä lääkärin työn p..skaa, mitä silmille silloin tällöin syydetään. Nämä sairauskertomusnivaskan kanssa kulkevat kaupungin kiertopalkinnot saisivat tosiaan jäädä kotiin itse hoitamaan vaivansa.


      • hahhahhahh
        Lääkäri89 kirjoitti:

        No, jos kerta herra/rouva on niin etevä, niin miksi sitä lääkäriin vaivautua? Voisit hyvin hoitaa itsesi, koska olet varmaanki parempi vaivojen diagnosoinnissa kuin lääkärit :) Turha tulla valittamaan, jos itse olet mennyt sinne lääkäriin. Jos ei hoito kelpaa, niin voi hyvin jäädä sitten kotia :)

        itse olen jo kauan googlettanut omat sairausdiagnoosini, koska endokrinologini ei ymmärrä mikä on cushingin tauti, yritti valehdella minullel ensin (koska luuli tavalliseksi tyhmäksi) että sinun arvot on ihan normaalit. Kortisolini oli itseasiassa pilvissä, no, määräsin sitten tälle tomppeli lääkäritytön ottamaan kaikki jatkokokeeni koska google kertoi (englannin kielellä tietenkin) mitä otetaan. Tytön oli pakko niellä valheensa, ja tehdä just niin kuin minä sanoin sille että tekee, tai muuten hän saa potkut.Eihän siinä tytön muu auttanut kun hiljaisuudessa niellä myrkkynsä ja tunnustaa valehdelleensa asiakkaalle vitearvoista. Luuli pääseväsä helpommalla.


      • nmbnmbnm
        lääkärimyös kirjoitti:

        Tää on just sitä lääkärin työn p..skaa, mitä silmille silloin tällöin syydetään. Nämä sairauskertomusnivaskan kanssa kulkevat kaupungin kiertopalkinnot saisivat tosiaan jäädä kotiin itse hoitamaan vaivansa.

        joo, te arvon herrat voitte siirtyä muihin hommiin, useinhan te siirryttekin joko kauppatieteellisele alalle tai näyttelijäksi. Kyllä me muutkin korkeastikoulutet osataan lukea lääketiedettä netistä, teitä ei oikeestaan enää tarvita muuhaun kun kirjottamaan se resepti, eli nimi alle.


      • Lääkäri89
        nmbnmbnm kirjoitti:

        joo, te arvon herrat voitte siirtyä muihin hommiin, useinhan te siirryttekin joko kauppatieteellisele alalle tai näyttelijäksi. Kyllä me muutkin korkeastikoulutet osataan lukea lääketiedettä netistä, teitä ei oikeestaan enää tarvita muuhaun kun kirjottamaan se resepti, eli nimi alle.

        No siitähän te meille maksatte ::))


      • Lääkäri89
        hahhahhahh kirjoitti:

        itse olen jo kauan googlettanut omat sairausdiagnoosini, koska endokrinologini ei ymmärrä mikä on cushingin tauti, yritti valehdella minullel ensin (koska luuli tavalliseksi tyhmäksi) että sinun arvot on ihan normaalit. Kortisolini oli itseasiassa pilvissä, no, määräsin sitten tälle tomppeli lääkäritytön ottamaan kaikki jatkokokeeni koska google kertoi (englannin kielellä tietenkin) mitä otetaan. Tytön oli pakko niellä valheensa, ja tehdä just niin kuin minä sanoin sille että tekee, tai muuten hän saa potkut.Eihän siinä tytön muu auttanut kun hiljaisuudessa niellä myrkkynsä ja tunnustaa valehdelleensa asiakkaalle vitearvoista. Luuli pääseväsä helpommalla.

        Itse asiassa kyseessä on hoitovirhe, mikä ei tarkoita samaa kuin potkut:) Jos vähänkin olisit perillä asioista, niin tietäisit tämän. Vaikka niin luuletkin. niin sinun takia ei tule kyllä yksikän lääkäri potkuja saamaan. Päivän parhaat naurut tuli:)


      • Lääkäri89
        Lääkäri89 kirjoitti:

        Itse asiassa kyseessä on hoitovirhe, mikä ei tarkoita samaa kuin potkut:) Jos vähänkin olisit perillä asioista, niin tietäisit tämän. Vaikka niin luuletkin. niin sinun takia ei tule kyllä yksikän lääkäri potkuja saamaan. Päivän parhaat naurut tuli:)

        Mutta näinhän se menee, että ketkä eivät pääse lääkikseen, niin he päätyvät valittamaan siitä, että lääkärit ovat hyödyttömiä/tunareita :)


      • siinähänsetulikin
        Lääkäri89 kirjoitti:

        Itse asiassa kyseessä on hoitovirhe, mikä ei tarkoita samaa kuin potkut:) Jos vähänkin olisit perillä asioista, niin tietäisit tämän. Vaikka niin luuletkin. niin sinun takia ei tule kyllä yksikän lääkäri potkuja saamaan. Päivän parhaat naurut tuli:)

        tässä näemme TYYPILLISEN lääkärin ivallisen asenteen, katsokaapas nyt kaikki muutkin, millaisia nämä puoskarit on. Kun joku älykkämpi osoittaa selkeän hoitovirheen, seuraa ivallista naurua...tyypillistä pikkumaista päsmäröintiä. Rouva lääkäri on hyvä ja jatkaa vain. P.s todennäköisesti olet se sairaalan vihatuin henkilö koko hoitehenklökunnankin mielestä.


      • Lääketieteenopiskelija
        siinähänsetulikin kirjoitti:

        tässä näemme TYYPILLISEN lääkärin ivallisen asenteen, katsokaapas nyt kaikki muutkin, millaisia nämä puoskarit on. Kun joku älykkämpi osoittaa selkeän hoitovirheen, seuraa ivallista naurua...tyypillistä pikkumaista päsmäröintiä. Rouva lääkäri on hyvä ja jatkaa vain. P.s todennäköisesti olet se sairaalan vihatuin henkilö koko hoitehenklökunnankin mielestä.

        Tässä taas näemme tyypillisen elämäkoululaisen mielipiteen älykkäämmästä ihmisestä. "määräsin sitten tälle tomppeli lääkäritytön ottamaan kaikki jatkokokeeni " tai "Tytön oli pakko niellä valheensa, ja tehdä just niin kuin minä sanoin sille että tekee". Tulisikohan sinulla vähän paremmin kouluttautua, niin voisit alkaa ymmärtää, ettei tämä henkilö nyt ole ihan viisaimmasta päästä :) Olisikohan tässä jonkin moista puolueellisuutta sinun osaltasi, kun alat tällaista uhoajaa puolustelemaan? Yleisesti ikävä huomata, että muiden ihmisten tulee olla niin katkeria toisten urien vuoksi. Kuitenkin ne on kovalla työllä ansaittu :) Tsemppiä, toivottavasti pääset katkeruudestasi eroon.


      • hoitovirheesipaistaa
        Lääketieteenopiskelija kirjoitti:

        Tässä taas näemme tyypillisen elämäkoululaisen mielipiteen älykkäämmästä ihmisestä. "määräsin sitten tälle tomppeli lääkäritytön ottamaan kaikki jatkokokeeni " tai "Tytön oli pakko niellä valheensa, ja tehdä just niin kuin minä sanoin sille että tekee". Tulisikohan sinulla vähän paremmin kouluttautua, niin voisit alkaa ymmärtää, ettei tämä henkilö nyt ole ihan viisaimmasta päästä :) Olisikohan tässä jonkin moista puolueellisuutta sinun osaltasi, kun alat tällaista uhoajaa puolustelemaan? Yleisesti ikävä huomata, että muiden ihmisten tulee olla niin katkeria toisten urien vuoksi. Kuitenkin ne on kovalla työllä ansaittu :) Tsemppiä, toivottavasti pääset katkeruudestasi eroon.

        katsokaapas nyt taas kaikki tätä kolleega-"lääkärin" asennetta!! HOITOVIRHE TULI todistettua kORKEAMMIN opiskelleen ja selvästikin koulutetumman ja älykkäämmän ihmisen taholta, ja nämä lääkäriksi itseään kutsuvat kolleegat vain IVAA, herjaa, ja OLETTAA että muut olisi automaattisesti MATALAMMIN koulutettuja tai jotenkin KATEELLISIA heille! Huvittaa oikeastaan nämä lapselliset juuri valmistuneet tytöt, koska he kuvittelee nasrsistisessa psykoosissaan että kaikki korkeamminkoulutetut MUUT kadehtivat heidän "URAANSA"! Sinulle tiedoksi: minä en ole katellinen sinulle enkä muillekaan lääkäreille heidän uravalinnoistaan, sinä et itseasiassa edes tiedä minun työurasta yhtään mitään. jos sinä olisit kovalla työllä ansainnut yhtään mitään, sinun asenne olisi ihan jotain muuta. P.s typy jatkaa vaan hoitovirhe"uraansa", ole hyvä!


      • Lääketieteenopiskelija

        Hoitovirheitä tapahtuu, muttei tietenkään kaikilla lääkäreillä, koska lääkäritkin ovat ihmisiä. Kuitenkin monet sairaudet eivät aina ole täysin samanlaisia kuin oppikirjassa, vaan kokemuksen kautta syntyy osaaminen. Ikävintä on, kun ihmiset eivät voi ajatella lääkäreitä inhimillisinä, vaan yhdistävät heidät robotteihin. Oletko itse kenties sellainen ihminen, joka ei ole koskaan elämässä tehnyt virheitä. En usko, sillä kaikkihan me olemme tehneet niitä. Alemmin kouluttautumisella tarkoitin sitä, että henkilö, joka pitää nettiuhoajaa fiksumpana ihmisisenä, ei vaikuta korkeastikoulutetulta, koska on oletettavissa, että hän tiedostaa, että nettiräyhääjä ei välttämättä kerro kaikkea. Lisäksi ihmetelen sinun käytöstäsi edellisessä tekstissä. Miksi käyttäydyt noin vihamielisesti, vaikka en ole selvästikään ole omasta mielestäni sanonut sellaista, joka olisi voinut pahoittaa mielesi. Ei minulla kyllä tulisi mieleen, että olet korkeastikoulutettu. Syynä tälle ei ole kirjoitusvirheesi, koska mielestäni netissä kirjoitustyyli on vapaa, vaan epäasiallinen suhtautuminen ja räyhääminen. Miksi ihmiset ette voi kirjoittaa asiallisesti, vaikka nyt anonyymisti tässä kirjoitellaan?


    • Vastuuta_saat

      Riippuu tietysti eniten siitä, missä tehtävissä olet.

      Haittapuolena yleesä mm. työn aiheuttama stressi ja vastuu. Pahimmassa tapauksessa viet potilaan hengen.

    • lekuri88

      Lisäisin itse tähän vielä sen, että tosiaan iso osa lääkäreistä ei ole oikealla alalla. Liikaa näitä kultalusikka-narsisteja.

    • YksiMuidenJoukos

      Lääkärin työn suurin miinus: et voi koskaan olla oma itsesi. Paitsi kotona neljän seinän sisällä.

      Pienempiä miinuksia: Opiskelu on raskas tie, ei niinkään ylivoimaisen hankala, mutta varmasti yksi raskaimmista tutkinnoista suorittaa. Lisäksi se on vasta alkua: myöhemmin saat opiskella omalla ajallasi jatkuvasti. Tosin harvemmin mitään hyödyllistä, yleensä jotain aivan hyödytöntä kuten uusia (tieto)kantajärjestelmiä etc. jolloin itse työhön jää aina vaan vähempi aikaa. Ja sitten jossain vaiheessa on pakko erikoistua johonkin...

      Kollegat ovat harvemmin sellaisia ihmisiä joiden kanssa ystävystyt ja se on pitkä miinus. Epäaito ystävällisyys rehottaa jo mainittujen kultalusikkalaisten keskuudessa ja se on karmeaa katseltavaa. Pienet ovat piirit Suomessa. Onneksi on niitäkin lääkäreitä jotka ovat edelleen sydämellä mukana työssään.

    • ÄläEdesHarkitse

      Lääkärin ammatti on paskaduunia pahimmillaan. Koukit sairaita, likaisia vajakkeja päivästä toiseen ja ehdotat käypähoito-suositusten mukaan lääkkeet. Tietokone ne tosin laskee ja lekuri tulostaa.
      Paskaduunin paskalisänä on idiioottihoitajat, jotka yrittävät luimia ja valittaa kaikesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe