Virolaiset kansana

kulttuuriantropologi

Olen vähän muuttunut maltillisemmaksi virolaisten suhteen, ollen edelleenkin erittäin kriittinen. Kuitenkin oleskeltuani Virossa olen havainnut selkeän eron kunnon virolaisiin ja sitten niihin ulko-virolaisiin jotka asuvat mm. Suomessa.

Otetaan käsittelyyn ensin Suomessa olevat virolaiset: Liian moni on rikollisia niin monilla, monilla eri tavoilla joita tälläkin palstalla on paljon käsitelty. Kansalaisilla ei vielä ole pinna kiristynyt siihen pisteeseen että alkaisi tulla ns. varoittavia esimerkkejä muille virolaisille. Valtiovalta ei selvästi kykene Suomen ja suomalaisten etujen puolustamiseen. Ei siitä nyt sen enempää ettei otsasuoni katkea verenpaineen nousun takia.

Toinen ryhmä on Virossa asuvat virolaiset, jotka ovat suurelta osin ihan kunnon väkeä. Fiksujakin ja täysin normaaleja ihmisiä, kutakuinkin melko samanlaisia kuin suomalaiset tai ketkä tahansa länsimaalaiset. Tästäkin aiheesta on ollut palstalla keskustelua. Joku voisi tehdä väitöskirjan virolaisista ja heidän käyttäytymisestään erilaisissa ympäristöissä ja olosuhteissa. Lähteekö Virosta ulkomaille tietty kansanosa, joka ei sopeudu edes virolaiseen yhteiskuntaan, vai tekeekö länsimaalainen yhteiskunta virolaisista rikollisia? Kysymys on perustavanlaatuinen, joka vaatii tutkimusta.

10

130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • aarnioj

      Virolaisia rikollisia ohjataan Virosta käsin.

      • Hyjrguuhhjghjjgh

        Erittäin hyvä ja tarkastelemisen arvoinen pointti. Asia ei olekaan niin mustavalkoinen kuin näyttää.


    • Opintomatkailuaseon

      Olen ollut Viroon päin tekemisissä yli 25 vuotta enkä ole vielä tavannut yhtään rikollista, onkohan minua pahasti kusetettu huomaamattani.
      Kunnon kansalaisia olen kyllä tavannut kymmenittäin alkaen siitä kun humanitaarista apua toimitettiin 1990-luvun alussa, mm. käytettyjä kylvökoneita aloitteleville maanviljelijöille.
      Nytkin on kolme vierailukutsua päällä. Vanha tuttava soitti itsenäisyyspäivämme aamuna ja onnitteli taas kerran ko. päivän johdosta, ja kutsui käymään olisi kuulemma puhumista. Pari wanhaa konemiestä pyysi käymään ajatuksia tuulettamaan uuden suunnitelmansa kehittämisestä. Ja sitten yksi entinen työtoveri myös muistutti olemassaolostaan.
      Ihan hauskoja yhteyksiä nämä ovat olleet.

      • viranomainen

        Kyllä sinua on varmasti huomamattasi kusetettu, mutta kaikki rikollisuus ei näy muutenkaan päällepäin. Ei virolaisten otsassa lue esimerkiksi "rattijuoppo" tai "taskuvaras". Moni virolainen ajaa muina miehinä Suomessakin autoa vaikka ajolupa puuttuu eri syistä.


      • 333666
        viranomainen kirjoitti:

        Kyllä sinua on varmasti huomamattasi kusetettu, mutta kaikki rikollisuus ei näy muutenkaan päällepäin. Ei virolaisten otsassa lue esimerkiksi "rattijuoppo" tai "taskuvaras". Moni virolainen ajaa muina miehinä Suomessakin autoa vaikka ajolupa puuttuu eri syistä.

        Tallinnassa autoilijat ajavat agressiivisesti ja usein vielä kännissä. No se on että suojatietä ja jalankulkijaa yli sen kyllä kunnioittavat, kulkijan näkökulmasta jopa kiusallisenkin paljon. Mutta toisaalta virulainen autoilija selvästi ihan tahallaan ajaa kadun kuralammikkoon pyrkien ne kurat siitä lennättämään kadunvarren jalankulkijan päälle.


    • MartErika

      Noniin. Aloitin vuonna 1971 Eestin matkat ja tutustumisen "virolaisiin", merkille pantavin oli alkuvuosina se, että vain neuvosto luotettavat uskalsivat ottaa kontaktia ulkomaalaisiin! Valitettavasti heistä oli 99% KGP asiamiehiä ja vain ne harvat "tavallista" kansaa.
      Nykyinen kokemus on se, että ne KGP:n henkilöt olivat paljon "parempia" kuin nykyiset "pätit ja pööbelit"!?
      Kokemuksia on runsaasti "virolaisuudesta" alkaen kielen opiskelusta ja oppimisesta, tyrmäystipoista ja muusta veijaritoiminnasta, mutta se veisi liian paljon aikaani joten tämä saa riittää tällä kertaa.

    • Kohtuuskaikessatarpeen

      Miksi täällä niin paljon kirjoitetaan virolaisten mukamas rikollisuudesta? Ovatko asialla suomalaiset rikolliset, joita riepoo että kilpailua on syntynyt rötöstelynkin alalle?
      Voisitte keksiä myönteisempiä ja rakentavia aiheita. Tuskin millään palstalla analysoidaan omien suomalaistemme tekemiä rikoksia. No, tuota yhtä huumejuttua lukuunottamatta.

      • kohtaopit

        Täällä lännessä on sananvapaus, ketään ei karkoteta maasta tai demonisoida valtionjohdon taholta 'virolaisvastaisuuden' perusteella.


    • eesti

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe