Metropolian taso

Sykkeeseen

Kaverini on valmistumassa Metropoliasta sairaanhoitajaksi. Mikä oikeasti on kyseisen oppilaitoksen taso versus Laurea? Olen lukenut haukkuja Laureasta, mutta ei Metropolia tunnu kovinkaan tasokas olevan. Opetusta on vähennetty kirjekursseina suoritettavaksi. Kaveri syventyi lapsiin ja opetus oli ala-arvoisen huonoa. Nämä opettajat, jotka opettivat aina "käsi kädessä" olivat ylimielisiä, osaamiseltaan kapea-alaisia, eivätkä koskaan vastanneet esimerkiksi sähköposteihin. Esimiehet eivät puuttuneet asiaan. Opiskelijan kohtelu oli ala-arvoista ja alistavaa Metropoliassa. Olen kuullut, että Laureassa kuitenkin opiskelijaa arvostetaan.

Olen itse ajatellut sairaanhoitajan uraa, mutta mihin pyrkiä? Missä opetus on ajan tasalla ja opiskelijaa arvostavaa? Ei ainakaan Metropoliassa. Pitääkö lähteä muualle Suomeen, esim. Mikkeliä on kovasti kehuttu.

10

445

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mikkelistäentiedämittää

      Metropoliassa menee paljon rahaa kalliisiin kiinteistöihin Helsingin keskustassa, niin ei jää opetukseen. Näin meille on opettajat sanoneet.

      Olen itse huomannut että Metropolia vaalii enemmän vanhaa perinnettä ja Laurea on modernimpi ja varmaan sen takia tasa-arvoisempikin. Mutta perinteisesti hoitoalalla ei aina arvosteta opiskelijoita, sen huomaa joissakin harjoittelupaikoissakin. Jos arvostus on tärkeää, hae muualle kuin sairaanhoitajaksi.

    • Itsearvostus

      Jos Laureassa arvostetaan opiskelijaa, niin se on väärin, koska se antaa vaan vääriä toiveita tulevaisuudesta. Kun ainakaan kaupungeissa edes valmiita hoitajia ei arvosteta, niin miten muka opiskelijoita? Ehkä maalla on tosiaan eri tavalla, koska siellä arvostetaan paremmin jos on edes yleensä jokin koulutus. Siinä mielessä Mikkeli vois olla hyvä vaihtoehto, jos se arvostaminen on tärkeä juttu.

    • LaureavsMetropolia

      Hei. Itsekin pohdin paljon Laurean ja Metropolian välillä valintaani. Todella kovat olivat pisteet, että pääsi sisään kouluun. Tikkurilan Laureaan päädyin. Meillä ainakin kivat tilat ja todella hyviä opettajia. Metropolian tiloissa yllätyin niiden huonosta kunnosta, mutta sekin on kuulemma todella hyvä koulu. Meillä on paljon lähiopetusta, hyviä luennoitsijoita ja opintokäyntejä. En siis ole joutunut opiskelemaan virtuaalisesti. Ilmapiiri on huippuhyvä ja opettajat vastaa aina s-posteihin.

      • Metropoliassa

        Metropolialla on paljon toimipisteitä, joista toiset ovat vanhoja ja huonommassa kunnossa, toiset paremmassa. Toimipisteitähän vähennetään tässä tulevina vuosina ja Itä-Helsinkiin valmistuu uusi kampuskin. Jokaisessa oppilaitoksessa on varmasti sekä huonoja että hyviä opettajia, ihmiset kun ovat erilaisia.


      • Laureaonparempi

        Toivottavasti siellä muuttuu muukin kuin vain seinät. Aika harvassa paikassa nimittäin opettajat suhtautuu opiskelijoihin niin aliarvostavasti kuin Metropoliassa.

        Minun mielestä opettajan ei tarvitse olla alansa huippu eikä hänen tarvitse tietää kaikkia viimeisimpiä juttuja, koska ne muuttuu kuitenkin koko ajan ja uusimmat asiat oppii työharjoittelussa. Riittää, että koulussa oppii perusjutut. Mutta asenne pitää olla opettajalla paikallaan!


    • Sykkeeseen

      En hakenut Metropoliaan. Sieltä olen kuullut niin paljon negatiivista kokemusta ainakin sosiaali- ja terveyspuolelta viimeisten 2 vuoden aikana. Kaikki opettajat, tutkintovastaavat eikä päälliköt vastaa sähköposteihin ja suhtautuminen on muutenkin huonoa opiskelijoita kohtaan. Olkoon syynä stressi tms. Minä en sinne halua ja valitsin toisin. Opiskelijapalautteiden pitäisi olla julkisia ja rankinglistat nähtävillä netissä!
      Toivottavasti tärppää muualle:)
      Metropolia sucs! Siellä on huono ilmapiiri!

    • onsevaa

      Jos arvostusta haluaa, ei pidä ollenkaan pyrkiä sairaanhoitajaksi. Sairaanhoitajaa ei arvosteta, saati sitten sairaanhoitajaoppilasta. Korkeintaan lääkäriä arvostetaan.

      On muistettava, että sairaanhoidon ala on erittäin hierarkkinen. Pohjalla on oppilas. Ja kaikkein pohjimmaisena ensimmäisen vuoden oppilas. Näin on aina ollut.

      • Onksepakkoollavaa

        Valitettavasti kaltaisiasi vanhoja hoitajia on vielä tosiaan työelämässä, onneksi kuitenkin koko ajan vähemmän ja vähemmän. Luonto korjaa jne. Mutta tosiaan teitä on, ja lääketieteen kanditkin valittaa, että hoitajat kiusaa. Jätetään tervehtimättä ym. http://keskustelu.suomi24.fi/t/4425078/klinikka-alkoi-ja-hoitajat-kiusaavat

        Työssä nyt vuoden verran olleena voin kertoa että asenteesi on vanha. Me nuoret hoitajat arvostamme opiskelijoita.


    • opisk

      DIAK helsinki on hyvä. Hae sinne!

    • Etuskoitse

      Ohoh mikä provo!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe