Kuolema,kaikkialla

Mitäelämäoikeastion

Kuolema tuntuu usein pelottavalta, kun miettii että kuolee joskus. Mutta pelottaa paljon enemmän kun tietää että kuolema on hyvin lähellä.
Ihmisen tehtävä on hoitaa maapalloa,mutta viime vuosikymmenien tai satojen aikana olemme saastuttaneet mapalloa ja Tyynellämerellä on ihan kauhean paljon roskia ja joissakin maissa roskat heitetään minne sattuu. Maapallolla on ollut paljon sotia. Välillä miettii, että miksi ihmisten pitää olla vihaisia toisilleen ja miksi sellainen käsite kuin viha on keksitty. Mutta ei iloa ilman vihaa, ei onnea ilman surua.
Kun tietää että kuolee lähiaikoina, niin mietityttää että miksi piti syntyä, kun ei kuitenkaan elämässä ollut mitään iloa ja elämä on näin lyhyt. Pelottaa että voi menettää tärkeitä sinulle ihmisiä. Kuitenkin eniten miettii niitä ihmisiä jotka olivat sinulle todella läheisiä ja rakkaita, että miten he kestävät sinun kuoleman. Helpompi on kuolla itse eikä miettiä ongelmia,kun nähdä kuinka sinulle läheinen ihminen kuolee.

10

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mietintämyssyt

      samaa mietin itsekin,pelottava ajatus ja sanakin.Mun ystävä sanoi illalla että -ei sitä täälläkään ikuisesti jaksa olla ja että kuolema ei kannata pelätä,puhuimme aiheesta kun on ikää tullut ja sairauksia alkaa tulemaan.Siinä on se puoli että emme tajua ympäristöä ym tietoisuutta,eli turhaa pelätä sinänsä,Nukkuessa olemme toisella tasolla,emme täällä,emme tiedosta asioista ennenkuin heräämme.Eletään päivä kerrallaan,nautitaan pienistä asioista ,olkaamme ihmisinä parempia läheisillemme.

      • Anonyymi

        Veda kirjat on käännetty sanskritin kielestä. Ilman kommentaareja on näitä kovin vaikea ymmärtää. Tieto on "monen lukon takana". Voisit aloittaa lukemalla kirjoja, joissa on Srila Prabhupadan kommentaarit. Hyvin selitetty ja kuolemanpelkosi häviää.



        oi


      • Anonyymi

        Vaikka haluaisi, niin ei kuole. Kuolee ainoastaan fyysinen keho. Kun ikuinen sielu on irtaantunut ruumiistaan fyysisen kuoleman jälkeen, niin hän huomaa, että elää. Sielu ei tuhoudu ei vedessä, ei tulessa, eikä millään muulla konstilla. Pitää vaan syntyä uudestaan ja uudestaan.
        Saṃsāra (sanskritiksi संसार 'läpikulku; eteneminen monien vaiheiden kautta').


    • Oiivoii

      En ymmärrä miten ihmiset pelkäävät kuolemaa niin paljon. Minusta kai se tuntuisi helpottavalta ja lahjalta saada kuolla

    • Pelottaa

      No, monet vaan pelkää. Mä pelkään sen takia koska en tiiä minne mä joudun kuoleman jälkeen. Mut kuitenkin pelottavsmpaa on se kun läheinen ihminen kuolee tai että jättää trakkaat ihmiset tänne ilman minua esimerkiksi mun vanhemmat.

    • Keissa

      Pelkäsin kuolemaan eka kertaa hieman päälle kymmenen, ehkä noin 13- 14-vuotiaana. Kaikki alkoi siitä kun äidin serkku kuori yllättäen rajuun aivoverenvuotoon. Hän oli suorastaan huutanut kivusta ja kohtauksen sattuessa ja vielä ambulanssissa oli houraillut mustista olennoista, ettei halua niiden matkaan.
      Tulin 15-vuotiaana uskoon ja sain rauhan ja pelko loppui. Jälleen keski-iässä alkoi ajatus kuolemasta kammottaa, ei niinkään että mitä sen jälkeen vaan kuoleman "tekninen puoli". Kuvittelin, että mitä on nähdä itsensä sitten lojumassa jossain riutuneena sängyssä tai verisenä möykkynä onnettomuuden uhrina.
      Näin sitten äitini poisnukkuneena yövuoteella ja kammo kuolemaa kohtaa hälveni.
      Olen nyt jo yli 60 vuotta ja tätä ajallista on jäljellä parhaimmassakin enneuseessa enää kolmannes. Kyllä se usein käy mielessä, kun sukulaisia ja tuttuja poistuu jatkuvasti ja jopa nuorempana kuin nyt olen.
      Kyllä se vastenmielinen juttu on, vaikka en enää pelkää. Minulla on edelleen voimakas halu elää ja nauttia tästä ajallisestakin.
      Ihan rehellisesti sanon, että ilman turhaa ja luottamusta Vapahtajaan Jeesukseen Kristukseen, en riskeeraisi elää päivääkään. Ei sitä sillai koko aikaa tarvitse ajatella, että olenko valmis, entäpäs jos vaikka tänään... Tietoisesti en lähde uhmaamaan Jumalan tahtoa vastaan ja yritän olla sovussa ihmisten kanssa.
      Ei minua kyllä mitenkään auttaisi filosofiat, Maan saastuminen, kuolema on luonnollinen osa elämää, ym, höpinät. Vain usko ja luottamus Jumalaan ja hänen johdatus ja luottamus, että kaikki on sittenkin Korkeimman kädessä vapauttaa kuoleman pelosta.
      PS Noin reilu kolme vuotta sitten sain TIA-kohtauksen ja odotin muutaman minuutin, että mitä tuleman pitää. Oli valtava rauha ja lepo. rukoilin siinä vain että Jeesus jos aika on lähteä tai menen kuntoon, että fyysinen kunto romahtaa etten enää tiedosta oloa täällä, anna synnit anteeksi ja ota minut huomaasi. Olisi ollut helppo lähteä.
      Uskon että lähtöhetkellä Jumala valmistaa siihen.

    • waqwsqs5

      kaunista teksiä ja todella helpottavaa itsellekin k-pelossa elävälle

      • Anonyymi

    • Eipelkoa

      Kuolema on helppo juttu, etukäteispelko on vaikeinta. Selvännäkijät, kuolleista palanneet, humanoidit ja kaukokatsojat jne kertovat että kuoleman jälkeen ihminen kokee mitä odottaa. Ei kai ne kaikki voi olla väärässä. Kannattaa ajatella positiivisesti mitä kuoleman jälkeen, vaikkakin helvetin pelkokaan ei johda ikuiseen helvettiin. Aikansa voi olla pimeetä ja yksinäistä, mutta sitten auttajat tulee. Elämä jatkuu toisessa olomuodossa. Lue lisää niin ehkä pystyt voittamaan pelkosi. http://www.disclose.tv/news/although_death_sets_us_free_suicide_is_not_any_solution/130535

    • Anonyymi

      Mä oon pelännyt kuolemaa 35 vuotta ja olen 45-vuotias.Kiittää tästä pelosta saa elämäni ekaa ja pahinta paniikkikohtausta. Jos oisin tiennyt että kyse on paniikkikohtauksesta niin tuskin oisin mennyt silloin päivystykseen.Mutta se tunne kun ei saa henkeä jäi kyllä takaraivoon muistiin.

    Ketjusta on poistettu 24 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2164
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      49
      1707
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      33
      1528
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1446
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe