Ratista putkaan?

2kollia

Kuinka on, jos ei yllätetä suoraan ratista juovuksissa, mutta poliisit kuitenkin saa infon asiasta...
Viedään verikokeisiin..
Joutuuko putkaan JOS ei ole käynyt mitenkään millekkään??
Siis onko paikka putka, vai pääseekö kotiin??

9

3373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • qwqwq

      Riippuu kännin määrästä. Jos epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, niin pidättämisen edellytykset ovat olemassa. Silloin voidaan pitää kiinni otettuna 24 tuntia ja hoitaa kuulustelut ja ehkä muutkin avoinna olevat asiat sen kuluessa. Mikäli 24 tuntia ei riitä, niin silloin pidätetään. Siinä vapauden menetysaika on kolme vuorokautta.
      Verikokeeseen viedään sen vuoksi, koska vain verestä voidaan suorittaa ns. taaksepäin lasku.

    • Vaaraksikaikille

      Mitäs jos vaikka et ajeisi päissäs.......

    • rattijuopot-on-syöpä

      Pidättämisen edellytykset ei täyty rattijuopumuksesta. Ja ensimmäiset 24 tuntia ollaan kiinni otettuina, ei pidätettyinä.

      Jos epäillään rattijuopumusta, niin asia todetaan kahdella verikokeella joidenka välissä on muutama tunti. Tämän muutaman tunnin joutuu olemaan putkassa joka tapauksessa tälläisessä jälkinauttimisen poissulkemisessa.

      Se, pääseekö toisten verikokeiden jälkeen kotiin vai ottaako poliisi kiinni, riippuu monesta asiasta.. Jos poliisi epäilee että toiminta jatkuu, jos ei ole vakituista osoitetta, jos on sen kaltaista historiaa että ei saavu kutsuttuna kuulusteluihin yms

      Pelkkä rattijuopumus tai törkeä rattijuopumus ei anna lupaa kiinniotolle.

      • betafolio

        "Pelkkä rattijuopumus tai törkeä rattijuopumus ei anna lupaa kiinniotolle."

        Molemmat antavat mahdollisuuden kiinniotolle, mutta tarkoitit varmaan pidättämistä. Tavallinen rattijuopumus ei anna edellytyksiä pidättämiselle, koska siitä maksimirangaistus on kuusi kuukautta vankeutta. Sen sijaan törkeä rattijuopumus kyllä antaa edellytykset pidättämiselle, koska siitä maksimirangaistus on kaksi vuotta vankeutta.

        Käytännössä edes törkeistä rattijuopumuksista ei pidätetä, ellei siihen ole painavia syitä. Poliisilla on mahdollisuus esimerkiksi ottaa auton avaimet haltuunsa ja palauttaa ne vasta selväpäiselle kuskille. Toki autoon voi olla toiset avaimet kotona, mutta ainakaan ajoon lähtö ei ole yhtä helppoa kuin suoraan asemalta avaimet taskussa. Auto voidaan jopa takavarikoida kokonaan, jos rikoksia on ollut useita ja on syytä epäillä sen jatkuvan.


      • qwqwq

        Juuri noin se menee. Rattijuoppoa voidaan pitää kiinni otettuna enintään 12 tuntia. Törkeästä rattijuopumuksesta epäiltyä 24 tuntia, jonka jälkeen hänet on joko päästettävä vapaaksi, tai pidätettävä. Jos pidätetään, niin n. kolme vuorokautta kiinnottoajankohdasta riippuen. Sen jälkeen on taas joko vapauttava, tai vaadittava vangiksi.
        Silloin tällöin mediassakin on ollut, että pahassa kierteessä olevaa ja kymmeniin kertoihin syyllistynyttä rattijuoppoa on esitetty vangiksi rikoskierteen katkaisemiseksi.
        Poistumisen estämiseksi kiinni otettua saadaan pitää lukitussa tilassa.


    • normijärki

      Tuota, ilman nyt sen kummempia lakipykäliä siteeraamatta, käytännöstä jotain tietävänä voin sanoa sen, että oma käytöksesi vaikuttaa kaikkein eniten siihen onko paikka putka vai pääsetkö kotiin verikokeiden jälkeen.

      Poliisit tekevät vain työtään. Jos käyttäydyt asiallisesti ja yhteystyökykyisesti, koko homma menee nopeimman kaavan mukaan. Kuulustelutkin voidaan suorittaa saman tien, vaikka olisikin pienessä hiprakassa, jos järki pelaa ja käyttäydyt hyvin. Pääset lähtemään asemalta heti, kun kaikki toimenpiteet on tehty.

      Jos kiistät rikoksen ja asiaan saattaa liittyä jotain todistajia tai todistusaineistoa, joita vapaana ollessasi pääsisit mahdollisesti manipuloimaan tai hävittämään, poliisit voivat pitää kiinni ja selvittää sillä aikaa.

      Tyhmin mahdollinen teko on alkaa pistää poliiseille hanttiin sanallisesti tai fyysisesti, silloin mennään pidemmän kaavan kautta ja lisäsyytteitä voi ropista niskaan.

      • Muistetaan-mieliksi

        "Tyhmin mahdollinen teko on alkaa pistää poliiseille hanttiin sanallisesti tai fyysisesti, silloin mennään pidemmän kaavan kautta ja lisäsyytteitä voi ropista niskaan"

        Joo o ja vaikka vuosikymeniä niitä lisä syytettitä yms vähemmän kivaa seuraa jos erhetyy yirttään pitään mahdollisista oikeusksistaan kiinni. poliisa ei saa vastustaa vaan pitään pelätä joka ei ole sama kuin kunnioittaminen ja kun poliis omalla ylimielisellä käytöksellään provosoi niin ei pidä lageta kuvitelmaan elävänsä oiekusvaltiossa. sitä kun ihan nuoretkin tuppaa kuolemaan heidän hoteissaan kuten tapaus stub osoitaa median mukaan nooh kaippa se kuollut kaveri erehty jollain tavoin oleen eri mieltä ja koko kohtalonsa kuten n. 20 muutakin joka vuosi.


      • ttppii
        Muistetaan-mieliksi kirjoitti:

        "Tyhmin mahdollinen teko on alkaa pistää poliiseille hanttiin sanallisesti tai fyysisesti, silloin mennään pidemmän kaavan kautta ja lisäsyytteitä voi ropista niskaan"

        Joo o ja vaikka vuosikymeniä niitä lisä syytettitä yms vähemmän kivaa seuraa jos erhetyy yirttään pitään mahdollisista oikeusksistaan kiinni. poliisa ei saa vastustaa vaan pitään pelätä joka ei ole sama kuin kunnioittaminen ja kun poliis omalla ylimielisellä käytöksellään provosoi niin ei pidä lageta kuvitelmaan elävänsä oiekusvaltiossa. sitä kun ihan nuoretkin tuppaa kuolemaan heidän hoteissaan kuten tapaus stub osoitaa median mukaan nooh kaippa se kuollut kaveri erehty jollain tavoin oleen eri mieltä ja koko kohtalonsa kuten n. 20 muutakin joka vuosi.

        No vaika jos muutama rattijuoppo oikeasti sattuisikin kuolemaan, niin maailma olisi vain pikkuisen parempi paikka.


    • rattarit-hinuja

      Ja asiahan muuttuu heti jos rattijuoppo karkaa tai pistää hanttiin poliisille niin silloin voi kiinni pitää muutaman päivän.Ja muistakaa ei ole mitään oikeutta soittaa minnekkään vaikka vangittaisiin sillä emme asu amerikassa. Ja kuten edellinen sanoi pitäisi antaa niskalaukaus kaikille.Olette yhteiskunnan saataa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe