Omakohtainen uskonnollisuus

Selkeyttä

Kun omakohtaisesti tulin vakuuttuneeksi siitä, että Kristuksen kirkko on palautettu, kuvittelin, että koko luterilainen kirkko ilman muuta hyväksyy palautuksen, koska tästä oli niin selvä todiste Mormonin kirjan muodossa. Luotin vielä silloin siihen, että totuus oli silloiselle kirkolleni kaikkein tärkein asia. Siihen aikaan (v. 1960), kun erosin luterilaisesta kirkosta, oli mentävä kirkkoherran virastoon pyytämään eroa ja osallistumaan papin puhutteluun. Kerroin tulleeni vakuuttuneeksi siitä, että Mormonin kirja on Jumalan sanaa samoin kuin Raamattukin. Kysyin oliko minua puhutteleva pappi tutustunut kirjaan. Hän sanoi tutustuneensa, mutta ei ollut saanut siitä samanlaista käsitystä. Tämä tuntui hyvin kummalliselta, sillä niin ilmeinen oli minulle Mormonin kirjan jumalallinen sisältö. Vasta myöhemmin olen tullut huomaamaan, etteivät papit voi valansa vuoksi toisin sanoakaan, vaikka muuta ajattelisivatkin. Heidän on tulkittava uskontoja luterilaissentrisesti ainakin virassa ollessaan.

Nyt lukija saattaa ajatella, että tämän kirjoittaja tulkitsee asioita omasta näkökannastaan käsin. Tasapuolisuuden vuoksi toivon näin ajattelevan pohtivan, minkä näkökannan kautta hän tulkitsee tätä kirjoitusta. Tuskin kukaan pystyy kokonaan vapautumaan omista sentrisyyksistään. Myönnän omasta puolestani, että esittämieni totuuden kriteerien valitsemiseen on vaikuttanut se, minkä tunnen todeksi. En varmaan olisi tullut edes ajatelleeksi uskonnollisten totuuden kriteerien esittämistä ilman, että uskon löytäneeni uskonnollista totuutta. Jos joku uskoo myös löytäneensä jonkun muun uskonnollisen totuuden, kuin sen, mitä tässä on tarkasteltu, toivoisin, että hän esittäisi siitä todistavat kriteerit unohtamatta tarkoituksellisesti mitään. Varmaan useimmilla onkin perustelut omalle uskonnollisuudelleen, mutta toivon, että esittämäni kriteerit auttavat lukijaa eteenpäin totuuden tuntemisessa.

Jos olisin saanut pohdittavakseni ennen palautetun kirkon löytämistä käsittelemäni uskonnollisen totuuden kriteerit, olisin pitänyt niitä tarpeellisina, järkevinä, totuuden etsimiseen kannustavina ja selkeyttävinä. Tällaisia yleisiä kriteereitä ei kuitenkaan ole tietääkseni koskaan ennen esitetty. Kunkin uskonnon piirissä on kylläkin esitetty omia kriteereitä, kuten Athanasiuksen uskontunnustus. Mutta tällaiset kriteerit rakentuvat vain auktoriteetin ja ihmisten pelottelun varaan. Totuuden tunnetta ei niistä saa.

Koetin aikanani löytää uskonnollisen ratkaisun entisen kirkkoni piiristä, mutta en tuntenut löytäväni selkeyttä. Koetin ajatella, että tämä kirkko pyrkii kuitenkin hyvään ja siksi tulisi olla sitä kohtaan myötämielinen. Tämä asenteeni oli kuitenkin ristiriidassa kriittisen ajattelun kanssa. Myötämielisyys tuli merkitsemään luopumista totuudellisuuden vaatimuksista. Tästä seurasi paljon ahdistusta. Uskoin jo aikaisemmin Jeesukseen Kristukseen. Tunsin, että alkuseurakunta ja Kristuksen oppi olivat jotain hyvin arvokasta, mutta en tavannut merkkejä alkuseurakunnasta kirkossani.

Jokainen uskonto perustuu johonkin todeksi uskottuun. Ratkaisevaa on kuitenkin, täyttääkö se kaikki mahdolliset järkevin perustein esitettävät arviointiperusteet. Minun mielestäni ne ovat seuraavat:

1. Jumalalta tullut ilmoitus ja profetiat ko. uskonnon jumalaisesta alkuperästä useamman kuin yhden henkilön todistuksen perusteella.
2. Totuuden ja oikeudenmukaisuuden tuntu muuten kuin auktoriteetteihin sokeasti uskomalla.
3. Yhdenmukaisuus alkuperäisen kanssa. Jos uskonnon perustaja on antanut tietyt opetukset ja menettelytavat, niin ovatko ne säilyneet muuttumattomina?
4. Opin johdonmukaisuus ja selkeys. Uskonnollisesti totta eivät voi olla käsittämättömät opinkappaleet ja uskontunnustukset, joita uskonnon perustaja ei ole antanut.
5. Uskonnon tuottamat hedelmät. Onko uskonnon nimissä ja hyväksymänä tehty hirmutekoja, vai onko se saanut pelkästään hyvää aikaan?
6. Ihmeet. Onko uskonnon piirissä sellaista, että se todistaa tuonpuoleisen vaikutuksesta?

Jeesuksen Kristuksen palautetuksi kirkoksi sanottu täyttää nämä kaikki kriteerit. Kouriintuntuvin todiste profetioista ja ilmoituksista tässä kirkossa on Mormonin kirja. Se on uusi todiste Jeesuksesta Kristuksesta Raamatun lisäksi. Se tekee ilmeiseksi evankeliumin palauttamisen koko täyteydessään ja täyttää osaltaan Raamatussa olevat ennustukset myöhemmistä ilmoituksista.

33

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksipisteto

      Miksi luterilainen tai mikään mukaan kristillinen kirkko hyväksyisisi sinun uskontosi väitteen siitä että olisi itse väärässä ja vielä vastoin mitä Raamattu sanoo? Tehän ette korjaa mitään mitä olisi tapahtunut, eihän kristinusko ole luopunut mistään mitä Jeesus opetti, vaan mormonismi vain väittää näin ja on sen tueksi tuonut aivan uuden ja uudenlaisen jumalankin .

      Jos mormonismi olisi totta niin siitä seuraisi että Jeesus olisi ollut väärässä, samoin koko raamatullinen traditio Israelin uskonnon alusta asti, näin ollen ei kristinusko olisi ollut koskaan oikeassa ja te väitätte itse asiassa että olette väärän palautus. Jotta kristinusko voisi olla oikeassa Jeesuksen lupauksen siitä että hänen sanansa eivät katoa ja hän on omien seuraajiensa kanssa maailman lopuun, pitää olla totta tai koko Jeesuksen julistus oli pohjaa vailla. Teidän mukaanne nuo Jeesuksen lupaukset osoittautuivat valheeksi .

      Ei ole mitään uskonnollisen totuuden kriteereitä, koska kukaan ei tunne uskonnollisia totuuksia - kaikki uskonnot väittävät sellaisiksi kukin omia oppejaan tai ilmoituksiaan, mutta millään ei ole todisteita niiden tueksi. Mitään niistä ei voida falsifoida ellei niitä ole rakennettu tutkittavaan maalliseen historiaan.

      "Jokainen uskonto perustuu johonkin todeksi uskottuun." Kyllä
      " Ratkaisevaa on kuitenkin, täyttääkö se kaikki mahdolliset järkevin perustein esitettävät arviointiperusteet." Väärin, uskonnot eivät ole järkeviä, millä tutkia oliko taivaassa kapina .
      "Minun mielestäni ne ovat seuraavat:" sinun mielestäsi. Enempää esittämäsi kriteerit eivät olekaan, ne ovat sinun mielipiteesi, joka perustuu omaan uskonnolliseen vakaumukseesi, ei mihinkään muuhun.

      1. minkä uskonnon ilmoitus ei ole tullut jumalalta ja moni on ilmoituksen kautta muuttunutkin kuten oma uskontosi -entä sitten? Voihan jumala ilmoittaa lisää, eikö se niin ollut ?
      2. jokainen voi saada oikeudenmukaisuuden ja totuuden tunnun omasta uskonnostaan, tunnut ovat subjetiivisia eivätkä todista mistään muusta

      3. joissakin ovat kuten kristinuskossa mutta sinun uskonnossasi eivät, mutta eikö siis uusilla ilmoituksilla olekaan arvoa?
      4. ainoat selkeät ohjeet ovat minusta Jeesuksella, ei krumeluuria eikä höpinää ei elementtejä, ei "voihan olla", "miksi ei voisi" juttuja
      5. ei ole yhtään uskontoa jonka hedelmät olisivat olleet edes voittopuolisesti hyvät, kaikkia uskontoja voidaan myös käyttää väärin tarkoituksella
      6. ei ole yhtään todistettua ihmettä, kaikkea voi väittää ja aina joku uskoo, mutta se ei todista muusta kuin inhimillisestä herkkäuskoisuudesta joko kukoistaa erityisesti uskontojen parissa

      Alkuperäinen todistus Jeesuksesta todistaa myöhemmän, Smithin teelmän, vääräksi.

    • Selkeyttä

      Pyhien kirjoitusten oppaasta:

      LUOPUMUS. Katso myös Evankeliumin palautus; Kapinointi.

      Yksilön, kirkon tai kokonaisen kansakunnan kääntyminen pois totuudesta.

      Yleinen luopumus: Israelin piti varoa sydämensä luopumusta Herrasta, 5. Moos. 29:18. Ellei profeettoja ole, kansa villiintyy, Sananl. 29:18. Maan asukkaat ovat tehneet tyhjäksi ikuisen liiton, Jes. 24:5. Myrskytuuli pieksi taloa, ja se sortui, Matt. 7:27. Olen hämmästynyt, kun te näin pian olette luopumassa ja olette siirtymässä toisenlaiseen evankeliumiin, Gal. 1:6. He olivat alkaneet kulkea polkua mutta eksyivät sumussa tieltä, 1. Nefi 8:23 (1. Nefi 12:17). Maistettuaan hedelmää he lankesivat kielletyille poluille, 1. Nefi 8:28. Nefiläisten luopumus oli kompastuskivi niille, jotka eivät kuuluneet kirkkoon, Alma 4:6–12. Monet kirkon jäsenet kävivät ylpeiksi ja vainosivat muita jäseniä, Hel. 3:33–34 (Hel. 4:11–13; 5:2–3). Kun Herra antaa kansansa menestyä, se paaduttaa joskus sydämensä ja unohtaa hänet, Hel. 12:2; 13:38. Nefiläiset paaduttivat sydämensä ja joutuivat Saatanan valtaan, 3. Nefi 2:1–3. Moroni profetoi myöhempien aikojen luopumuksesta, Morm. 8:28, 31–41. Luopumus edeltää toista tulemista, OL 1:13–16.

      Kristillisen varhaiskirkon luopumus: Tämä kansa lähestyy minua suullaan, Jes. 29:10, 13. Pimeys peittää maan, Jes. 60:2. Herra lähettää maahan Herran sanan kuulemisen nälän, Aam. 8:11. Vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, Matt. 24:24. Teidän joukkoonne tulee julmia susia, Ap. t. 20:29. Olen hämmästynyt, kun te näin pian olette luopumassa hänestä, Gal. 1:6. Ennen toista tulemista tapahtuu uskosta luopuminen, 2. Tess. 2:3. Jotkut eksyvät totuudesta, 2. Tim. 2:18. Toiset ovat ulkonaisesti hurskaita mutta kieltävät uskon voiman, 2. Tim. 3:5. Tulee aika, jolloin ihmiset eivät siedä kuulla tervettä oppia, 2. Tim. 4:3–4. Kansan keskuudessa esiintyy vääriä profeettoja ja vääriä opettajia, 2. Piet. 2:1. Joukkoonne on luikerrellut ihmisiä, jotka kieltävät ainoan Valtiaamme ja Herramme, Juud. 4. Jotkut sanovat itseään apostoleiksi, vaikka eivät ole, Ilm. 2:2. Nefi näki suuren ja iljettävän kirkon muodostumisen, 1. Nefi 13:26. Pakanat ovat kompastuneet ja perustaneet monia kirkkoja, 2. Nefi 26:20. He ovat poikenneet minun toimituksistani ja rikkoneet minun ikuisen liittoni, OL 1:15. Pimeys peittää maan ja synkkä pimeys ihmisten mielen, OL 112:23. Josephille kerrottiin, että kaikki kirkot olivat väärässä; niiden julistajien sydän oli Jumalasta kaukana, JS-H 19.

      • kaksipisteto

        Israelilaisia varoitettiin luopumasta Jahvesta, joka Raamatun ilmoituksen mukaan on ainoa jumala ja jonka ainouden ja todistajiksi hän koko Israelin kansan värväsi . Onko Israel vaihtanut jumalaa- entä kuka on teidän mormoniuskonnon jumala? Eihän koko Jahvea ollut vaan teidän mukaanne Jeesus käytti tuota nimeä jonkin aikaa.
        Profetia israelissa päättyi Malachiin. Teillähän on elävä profeetta, ilmoituksia ei silti teille pukkaa, jos elohiminne ilmoittaa profeetallenne kaikista teoistaan, niin kerro mitä elohim on tehnyt vaikka viime viikolla? Ei mitään? Outoa. Olisiko kuollut?

        Edelleen, jos Jeesuksen sanoma katosi heti hänen kuoltuaan, mikä arvo Jeesuksella ja hänen lupauksillaan on ? Ei mikään, eihän sekään että jo ensimmäisten kristittyjen joukossa oli " julmia susia" ja luopujia ole yllätys eikä tarkoita että Jeesus olisi ollut väärässä. Smithin totta kai puolustaa itse perustamaansa uskontoa, hän tekee opissaan Jeesuksesta epäonnistujan mutta yrittää samalla ratsastaa Jeesuksen nimellä ja maineella...


      • samarin

        Onko Emma Smith menettänyt korotuksen kruununsa koska luopui MAP- kirkosta ja kapinoi Herran säätämiä johtajia vastaan?


    • samarin

      "3. Yhdenmukaisuus alkuperäisen kanssa. Jos uskonnon perustaja on antanut tietyt opetukset ja menettelytavat, niin ovatko ne säilyneet muuttumattomina?"

      Mormonismin perustajan Joseph Smithin tietyt opetukset ja menettelytavat eivät ole säilyneet muuttumattomina.

      Smith opetti että Pohjois-Amerikan intiaanit olivat isä Lehin ja tämän poikien jälkeläisiä eli lamanilaisia. Nykyään kirkko ei tiedä enää keitä lamanilaiset ovat eivätkä muinaiset lamanilaiset enää olekaan Amerikkojen intiaanin pääasiallisia esi-isiä vaan siellä muiden seassa piskuisena joukkona.

      Smith opetti moniavioisuuden iankaikkista periaatetta ja myös itse harjoitti sitä ja valtuutti muitakin harjoittamaan monivaimoisuutta. Nykyään moniavioisuutta harjoittavat erotetaan Smithin perustamasta kirkosta.

      Smith opetti että Kanaan oli kirottu ja että hänen jälkeläisensä olivat kirottuja Smithin aikana. Smith opetti että mustat (afrikkalaiset) ovat noita kirottuja. Nykyään ei mikään ihmiskunnan osa ole minkään kirouksen alla. (onneksi).

      Smithin tekemää endaumenttia on muutettu useaan otteeseen hänen kuolemansa jälkeen. Osia endaumentista on muutettu tai kokonaan poistettu.

      Smith opetti että Viisauden Sanan pitäminen on vapaaehtoista eikä käsky. Smith itse käytti alkoholia. Nykyään tuosta kehoituksen sanasta on tehty käsky, jonka pitäminen on yksi tärkeimpiä velvoitteita sillä jos nykyään rikkoo Viisauden sanaa ei saa temppelisuositusta.


      jne. jne. jne. jne. Mormonismi jos mikä on muuttunut perustajansa Smithin ajoista eikä nykymormonismi edusta alkuperäistä mormonismia.

      • Selkeyttä

        Evankeliumin sisältö on palautettu ja säilynyt muuttumattomana: usko, parannus, upotuskaste syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän Hengen vastaanottaminen kätten pällepanon kautta. Kaikki muu on vain lisänä ja voi muuttua olosuhteiden mukaan.

        Evankeliumi tiiviisti:
        Ap.t. 2
        37 Kuullessaan tämän kaikki tunsivat piston sydämessään, ja he sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Veljet, mitä meidän pitää tehdä?" [Hepr. 4:12]
        38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. [Matt. 3:11 ]

        Pelastumme armosta parhaammekin tehtyämme, mutta emme ilman parannusta (kääntymystä) ja uskovana tehtyä kasteen liittoa (upotuskaste oikealla valtuudella). Lisäksi meidän on otettava vastaan Pyhä Henki kätten päällepanon kautta kuten alkukirkon aikanakin tehtiin:
        Ap.t. 8
        14 Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen.
        15 Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen.
        16 Henki näet ei ollut vielä laskeutunut kehenkään heistä; heidät oli ainoastaan kastettu Herran Jeesuksen nimeen. [Ap. t. 19:2]
        17 Pietari ja Johannes panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen. [Ap. t. 19:6]


      • kaksipisteto
        Selkeyttä kirjoitti:

        Evankeliumin sisältö on palautettu ja säilynyt muuttumattomana: usko, parannus, upotuskaste syntien anteeksisaamiseksi ja Pyhän Hengen vastaanottaminen kätten pällepanon kautta. Kaikki muu on vain lisänä ja voi muuttua olosuhteiden mukaan.

        Evankeliumi tiiviisti:
        Ap.t. 2
        37 Kuullessaan tämän kaikki tunsivat piston sydämessään, ja he sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: "Veljet, mitä meidän pitää tehdä?" [Hepr. 4:12]
        38 Pietari vastasi: "Kääntykää ja ottakaa itse kukin kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen, jotta syntinne annettaisiin anteeksi. Silloin te saatte lahjaksi Pyhän Hengen. [Matt. 3:11 ]

        Pelastumme armosta parhaammekin tehtyämme, mutta emme ilman parannusta (kääntymystä) ja uskovana tehtyä kasteen liittoa (upotuskaste oikealla valtuudella). Lisäksi meidän on otettava vastaan Pyhä Henki kätten päällepanon kautta kuten alkukirkon aikanakin tehtiin:
        Ap.t. 8
        14 Kun Jerusalemissa olevat apostolit kuulivat samarialaisten ottaneen vastaan Jumalan sanan, he lähettivät Pietarin ja Johanneksen heidän luokseen.
        15 Perille tultuaan nämä rukoilivat Samarian uskovien puolesta, että he saisivat Pyhän Hengen.
        16 Henki näet ei ollut vielä laskeutunut kehenkään heistä; heidät oli ainoastaan kastettu Herran Jeesuksen nimeen. [Ap. t. 19:2]
        17 Pietari ja Johannes panivat kätensä heidän päälleen, ja he saivat Pyhän Hengen. [Ap. t. 19:6]

        Kaikki minkä Jeesus opetti ja käski on säilynyt kristinuskossa, sinun uskonnossasi on jopa vaihtunut jumalakin. Jumalana on teillä fyysinen olento jolla on vaimo ja jopa pysyvä osoite. Kehityksen ja kokemusten kautta jumalaksi päätynyt olento.
        Jos mormonismi on totta, mikään Jahven itsestään ilmoittama ei ole, jolloin mormonismikaan ei voi olla totta, sehän kuitenkin yrittää vedota Raamattuun omaksi hyväkseen ymmärtämättä edes sitä että ei enää voi, Raamattuhan on ytimeltään satukirja.


      • Selkeyttä
        kaksipisteto kirjoitti:

        Kaikki minkä Jeesus opetti ja käski on säilynyt kristinuskossa, sinun uskonnossasi on jopa vaihtunut jumalakin. Jumalana on teillä fyysinen olento jolla on vaimo ja jopa pysyvä osoite. Kehityksen ja kokemusten kautta jumalaksi päätynyt olento.
        Jos mormonismi on totta, mikään Jahven itsestään ilmoittama ei ole, jolloin mormonismikaan ei voi olla totta, sehän kuitenkin yrittää vedota Raamattuun omaksi hyväkseen ymmärtämättä edes sitä että ei enää voi, Raamattuhan on ytimeltään satukirja.

        Vai että kaikki on säilynyt! - Ovatko esim. kasteet kuolleiden puolesta säilyneet? Onko kolminaisuusoppi Kristuksen opin mukaista? Entä kasteen muoto useimpien kristillisten kirkkojen käytäntönä? Entä valtuudet?


      • kaksipisteto
        Selkeyttä kirjoitti:

        Vai että kaikki on säilynyt! - Ovatko esim. kasteet kuolleiden puolesta säilyneet? Onko kolminaisuusoppi Kristuksen opin mukaista? Entä kasteen muoto useimpien kristillisten kirkkojen käytäntönä? Entä valtuudet?

        Unohdat tahallasi että teillä on eri jumalakin kuin Raamatussa ja Jeesuksella. Mikä ero voisi olla tuota suurempi, sehän on jokaisen uskonnon perusasia, kaikki mitä jokin uskonto opettaa ja määrää lähtee sen jumalalta.
        UT ei kehota ketään kastamaan kuolleita, Paavali mainitsee että jokin ryhmä toimi noinkin, mutta ei kehoita eikä käske muita seuramaan tapaa , joka saman tien katosikin.
        Jeesus käskee kastaa eläviä seurajikseen ja lähettää apostolit elävien pariin sanoen vielä "Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa minua! Anna kuolleiden haudata kuolleensa." ja Jumalasta :
        " Mutta ylösnousemuksesta puheen ollen -- ettekö ole lukeneet, mitä Jumala on teille sanonut:
        Minä olen Abrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleiden Jumala, vaan elävien."
        Tuostakin muuten näkee kenet Jeesus jumalaksi tiesi.

        Smith keksi kaikenlaista erottuakseen kristinuskosta, josta muka siksi puuttuikin jotain, mutta yritti samalla olla kristinuskon "palautus". Oli tiettyjä vaatteita, temppeleitä, kymmenyksiä ja kuolleiden kastamisia sekä kurkunviiltoja, oma papistokin, ynnä muuta ja tietenkin moninainti, josta muka oli VT:ssä jokin käsky. Kaikki vastoin sitä mitä Jeesus opetti mutta Jeesushan teidän mukaanne onkin valehtelija.


      • Selkeyttä
        kaksipisteto kirjoitti:

        Unohdat tahallasi että teillä on eri jumalakin kuin Raamatussa ja Jeesuksella. Mikä ero voisi olla tuota suurempi, sehän on jokaisen uskonnon perusasia, kaikki mitä jokin uskonto opettaa ja määrää lähtee sen jumalalta.
        UT ei kehota ketään kastamaan kuolleita, Paavali mainitsee että jokin ryhmä toimi noinkin, mutta ei kehoita eikä käske muita seuramaan tapaa , joka saman tien katosikin.
        Jeesus käskee kastaa eläviä seurajikseen ja lähettää apostolit elävien pariin sanoen vielä "Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa minua! Anna kuolleiden haudata kuolleensa." ja Jumalasta :
        " Mutta ylösnousemuksesta puheen ollen -- ettekö ole lukeneet, mitä Jumala on teille sanonut:
        Minä olen Abrahamin Jumala, Iisakin Jumala ja Jaakobin Jumala'? Ei hän ole kuolleiden Jumala, vaan elävien."
        Tuostakin muuten näkee kenet Jeesus jumalaksi tiesi.

        Smith keksi kaikenlaista erottuakseen kristinuskosta, josta muka siksi puuttuikin jotain, mutta yritti samalla olla kristinuskon "palautus". Oli tiettyjä vaatteita, temppeleitä, kymmenyksiä ja kuolleiden kastamisia sekä kurkunviiltoja, oma papistokin, ynnä muuta ja tietenkin moninainti, josta muka oli VT:ssä jokin käsky. Kaikki vastoin sitä mitä Jeesus opetti mutta Jeesushan teidän mukaanne onkin valehtelija.

        Pyhien kirjoitusten oppaasta:

        KUOLLEIDEN PELASTUS. Katso myös Lunastussuunnitelma; Muistokirja; Pelastus; Sukuluettelo.

        Mahdollisuus niille, jotka ovat kuolleet saamatta evankeliumin pelastavia toimituksia, saada nämä toimitukset temppelissä, jossa kirkon kelvolliset elossa olevat jäsenet suorittavat ne heidän puolestaan. Kuolleille opetetaan evankeliumia henkimaailmassa, ja he voivat ottaa vastaan toimitukset, jotka suoritetaan heidän puolestaan kuolevaisuudessa.

        Uskolliset kirkon jäsenet tutkivat sukuaan ja laativat sukuselvityksiä määrittääkseen esivanhempiensa nimet ja syntymäajat, niin että näiden puolesta voidaan suorittaa pelastavat toimitukset.

        Sano vangituille: Lähtekää, Jes. 49:9 (Jes. 24:22; 1. Nefi 21:9). Vangituille julistetaan vapautusta, Jes. 61:1 (Luuk. 4:18). Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen, Mal. 3:23–24 (3. Nefi 25:5–6; OL 110:13–16). Kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, Joh. 5:25. Mitä varten sitten jotkut antavat kastaa itsensä kuolleiden puolesta? 1. Kor. 15:29. Kristus saarnasi vankeudessa oleville hengille, 1. Piet. 3:18–20. Sitä varten niillekin, jotka ovat kuolleet, on julistettu evankeliumi, 1. Piet. 4:6. Poika kävi henkien luona vankilassa, OL 76:73. Silloin tulee niiden lunastus, jotka ovat saaneet osansa siinä vankilassa, OL 88:99. Kasteallasta ei ole maan päällä, niin että pyhiäni voitaisiin kastaa kuolleiden puolesta, OL 124:29. Kaikki kuolleet, jotka olisivat ottaneet vastaan evankeliumin, ovat selestisen valtakunnan perillisiä, OL 137:7–10. Jumalan Poika ilmestyi julistamaan vapautusta vangituille, jotka olivat olleet uskollisia, OL 138:18. Vankeudessa olleet henget tulivat esiin, Moos. 7:57.


      • samarin
        Selkeyttä kirjoitti:

        Vai että kaikki on säilynyt! - Ovatko esim. kasteet kuolleiden puolesta säilyneet? Onko kolminaisuusoppi Kristuksen opin mukaista? Entä kasteen muoto useimpien kristillisten kirkkojen käytäntönä? Entä valtuudet?

        Mormonin kirjan mukaan kaste ei hyödytä niitä jotka ovat ilman lakia eli mormonismin yleisen kielen mukaan ilman evankeliumin käskyjä ja lakeja. Heidän kasteensa on Mormonin kirjan mukaan pilkkaa Jumalan edessä, koska se kieltää Kristuksen armoteot. Ilman lakia kuolleet ovat Mormonin kirjan mukaan eläviä Kristuksessa aivan samoin kuin kaikki pienet lapset.

        "Sillä katso, kaikki pienet lapset ovat eläviä Kristuksessa, ja samoin kaikki ne, jotka ovat ilman lakia. Sillä lunastuksen voima tulee kaikkien niiden osaksi, joilla ei ole lakia; sen vuoksi se, joka ei ole tuomittu, eli se, joka ei ole tuomion alainen, ei voi tehdä parannusta, eikä sellaisia kaste hyödytä lainkaan —
        vaan se on pilkkaa Jumalan edessä, koska se kieltää Kristuksen armoteot ja hänen Pyhän Henkensä voiman ja panee turvan kuolleisiin tekoihin." Moronin kirja 8:22-23

        Smith myöhemmin unohti mitä oli Mormonin kirjaan kirjoittanut ja "pani turvan kuolleisiin tekoihin" ilmoittaessaan että kirkko ottaa käyttöön kasteet kuolleitten puolesta.


      • Hehheheh
        Selkeyttä kirjoitti:

        Pyhien kirjoitusten oppaasta:

        KUOLLEIDEN PELASTUS. Katso myös Lunastussuunnitelma; Muistokirja; Pelastus; Sukuluettelo.

        Mahdollisuus niille, jotka ovat kuolleet saamatta evankeliumin pelastavia toimituksia, saada nämä toimitukset temppelissä, jossa kirkon kelvolliset elossa olevat jäsenet suorittavat ne heidän puolestaan. Kuolleille opetetaan evankeliumia henkimaailmassa, ja he voivat ottaa vastaan toimitukset, jotka suoritetaan heidän puolestaan kuolevaisuudessa.

        Uskolliset kirkon jäsenet tutkivat sukuaan ja laativat sukuselvityksiä määrittääkseen esivanhempiensa nimet ja syntymäajat, niin että näiden puolesta voidaan suorittaa pelastavat toimitukset.

        Sano vangituille: Lähtekää, Jes. 49:9 (Jes. 24:22; 1. Nefi 21:9). Vangituille julistetaan vapautusta, Jes. 61:1 (Luuk. 4:18). Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen, Mal. 3:23–24 (3. Nefi 25:5–6; OL 110:13–16). Kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, Joh. 5:25. Mitä varten sitten jotkut antavat kastaa itsensä kuolleiden puolesta? 1. Kor. 15:29. Kristus saarnasi vankeudessa oleville hengille, 1. Piet. 3:18–20. Sitä varten niillekin, jotka ovat kuolleet, on julistettu evankeliumi, 1. Piet. 4:6. Poika kävi henkien luona vankilassa, OL 76:73. Silloin tulee niiden lunastus, jotka ovat saaneet osansa siinä vankilassa, OL 88:99. Kasteallasta ei ole maan päällä, niin että pyhiäni voitaisiin kastaa kuolleiden puolesta, OL 124:29. Kaikki kuolleet, jotka olisivat ottaneet vastaan evankeliumin, ovat selestisen valtakunnan perillisiä, OL 137:7–10. Jumalan Poika ilmestyi julistamaan vapautusta vangituille, jotka olivat olleet uskollisia, OL 138:18. Vankeudessa olleet henget tulivat esiin, Moos. 7:57.

        Kun et voi perustella Smithin oppia Raamatulla, turvaudut Smithin omiin kirjoituksiin eli syyllistyt kehäpäätelmään.


      • kaksipisteto
        Selkeyttä kirjoitti:

        Pyhien kirjoitusten oppaasta:

        KUOLLEIDEN PELASTUS. Katso myös Lunastussuunnitelma; Muistokirja; Pelastus; Sukuluettelo.

        Mahdollisuus niille, jotka ovat kuolleet saamatta evankeliumin pelastavia toimituksia, saada nämä toimitukset temppelissä, jossa kirkon kelvolliset elossa olevat jäsenet suorittavat ne heidän puolestaan. Kuolleille opetetaan evankeliumia henkimaailmassa, ja he voivat ottaa vastaan toimitukset, jotka suoritetaan heidän puolestaan kuolevaisuudessa.

        Uskolliset kirkon jäsenet tutkivat sukuaan ja laativat sukuselvityksiä määrittääkseen esivanhempiensa nimet ja syntymäajat, niin että näiden puolesta voidaan suorittaa pelastavat toimitukset.

        Sano vangituille: Lähtekää, Jes. 49:9 (Jes. 24:22; 1. Nefi 21:9). Vangituille julistetaan vapautusta, Jes. 61:1 (Luuk. 4:18). Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen, Mal. 3:23–24 (3. Nefi 25:5–6; OL 110:13–16). Kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, Joh. 5:25. Mitä varten sitten jotkut antavat kastaa itsensä kuolleiden puolesta? 1. Kor. 15:29. Kristus saarnasi vankeudessa oleville hengille, 1. Piet. 3:18–20. Sitä varten niillekin, jotka ovat kuolleet, on julistettu evankeliumi, 1. Piet. 4:6. Poika kävi henkien luona vankilassa, OL 76:73. Silloin tulee niiden lunastus, jotka ovat saaneet osansa siinä vankilassa, OL 88:99. Kasteallasta ei ole maan päällä, niin että pyhiäni voitaisiin kastaa kuolleiden puolesta, OL 124:29. Kaikki kuolleet, jotka olisivat ottaneet vastaan evankeliumin, ovat selestisen valtakunnan perillisiä, OL 137:7–10. Jumalan Poika ilmestyi julistamaan vapautusta vangituille, jotka olivat olleet uskollisia, OL 138:18. Vankeudessa olleet henget tulivat esiin, Moos. 7:57.

        Jeesus ei käskenyt kastamaan kuolleita, vaan käski julistamaa pelastussanomaa eläville . Pietari sanoo että Jeesus saarnasi hengille ja Paavali että jotkut kastoivat kuolleitaan, hänkään ei käskenyt ketään seuraamaan tuota tapaa joka sitten lakkasikin .
        Vangitut joista Jesajaja puhuu olivat maallisia jotka pääsivät vapaiksi, Malachi
        antaa maallisia ohjeita.
        Jällen jätät vastaamatta pääkohtaan: teillä on uusi jumala jota Raamatussa ei ole, kristityillä ei ole eikä Jeesuksella itsellään ollut ja Jeesus joka kävi Jahven nimellä valehtelemassa kaikesta mitä itsestään ilmoitti - jos on Jahve kuten mormonismi opettaa.


      • Selkeyttä
        samarin kirjoitti:

        Mormonin kirjan mukaan kaste ei hyödytä niitä jotka ovat ilman lakia eli mormonismin yleisen kielen mukaan ilman evankeliumin käskyjä ja lakeja. Heidän kasteensa on Mormonin kirjan mukaan pilkkaa Jumalan edessä, koska se kieltää Kristuksen armoteot. Ilman lakia kuolleet ovat Mormonin kirjan mukaan eläviä Kristuksessa aivan samoin kuin kaikki pienet lapset.

        "Sillä katso, kaikki pienet lapset ovat eläviä Kristuksessa, ja samoin kaikki ne, jotka ovat ilman lakia. Sillä lunastuksen voima tulee kaikkien niiden osaksi, joilla ei ole lakia; sen vuoksi se, joka ei ole tuomittu, eli se, joka ei ole tuomion alainen, ei voi tehdä parannusta, eikä sellaisia kaste hyödytä lainkaan —
        vaan se on pilkkaa Jumalan edessä, koska se kieltää Kristuksen armoteot ja hänen Pyhän Henkensä voiman ja panee turvan kuolleisiin tekoihin." Moronin kirja 8:22-23

        Smith myöhemmin unohti mitä oli Mormonin kirjaan kirjoittanut ja "pani turvan kuolleisiin tekoihin" ilmoittaessaan että kirkko ottaa käyttöön kasteet kuolleitten puolesta.

        Ilman lakia tarkoittaa paitsi lapsia myös niitä, jotka eivät ole edes kuulleet evankeliumista. He eivät ole vastuullisia teoistaan.


      • samarin

        Aivan. Ja he eivät kastetta siis tarvitse. Turhaa työtä temppelissä sillä siellähän työ tehdään niiden puolesta jotka eivät ole kuulleet evankeliumista jutta joiden kohdalla kaste on hyödytöntä.


      • Selkeyttä
        samarin kirjoitti:

        Aivan. Ja he eivät kastetta siis tarvitse. Turhaa työtä temppelissä sillä siellähän työ tehdään niiden puolesta jotka eivät ole kuulleet evankeliumista jutta joiden kohdalla kaste on hyödytöntä.

        Onko tämä turhaa tekstiä:
        Sano vangituille: Lähtekää, Jes. 49:9 (Jes. 24:22). Vangituille julistetaan vapautusta, Jes. 61:1 (Luuk. 4:18). Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen, Mal. 3:23–24. Kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, Joh. 5:25. Mitä varten sitten jotkut antavat kastaa itsensä kuolleiden puolesta? 1. Kor. 15:29. Kristus saarnasi vankeudessa oleville hengille, 1. Piet. 3:18–20. Sitä varten niillekin, jotka ovat kuolleet, on julistettu evankeliumi, 1. Piet. 4:6.


      • samarin
        Selkeyttä kirjoitti:

        Onko tämä turhaa tekstiä:
        Sano vangituille: Lähtekää, Jes. 49:9 (Jes. 24:22). Vangituille julistetaan vapautusta, Jes. 61:1 (Luuk. 4:18). Hän kääntää isien sydämet lasten puoleen, Mal. 3:23–24. Kuolleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, Joh. 5:25. Mitä varten sitten jotkut antavat kastaa itsensä kuolleiden puolesta? 1. Kor. 15:29. Kristus saarnasi vankeudessa oleville hengille, 1. Piet. 3:18–20. Sitä varten niillekin, jotka ovat kuolleet, on julistettu evankeliumi, 1. Piet. 4:6.

        Jesajan kohdat eivät liity henkimaailmassa olevien kuolleiden ihmisten henkien pelastukseen eivätkä siis kerro lähetystyöstä kuolleiden parissa.

        Uuden testamentin valossa voisi sanoa että Jeesus voitti kuoleman ja vei ilosanomansa kuolleille. He tulevat kuulemaan hänen "armoteoistaan".
        Mormonin kirjan mukaan hän ei kuitenkaan vaadi noilta ilman evankeliumia kuolleilta kastetta sillä he ovat "eläviä Kristuksessa" (kuten pienet lapsetkin).

        "---Sillä lunastuksen voima tulee kaikkien niiden osaksi, joilla ei ole lakia; sen vuoksi se, joka ei ole tuomittu, eli se, joka ei ole tuomion alainen, ei voi tehdä parannusta, eikä sellaisia kaste hyödytä lainkaan — vaan se on pilkkaa Jumalan edessä, koska se kieltää Kristuksen armoteot ja hänen Pyhän Henkensä voiman ja panee turvan kuolleisiin tekoihin." Moroni 8:22-23

        Ihmiset tuomitaan Uuden Testamentin ja Smithin kirjoitustenkin perusteella tekojensa mukaan:
        "Älkää ihmetelkö tätä! Tulee aika, jolloin kaikki, jotka lepäävät haudoissaan, kuulevat hänen äänensä, He nousevat haudoistaan -- hyvää tehneet elämän ylösnousemukseen, pahaa tehneet tuomion ylösnousemukseen." Joh 5:28-29

        Ilman evankeliumia kuolleilta ei kuitenkaan vaadita evankeliumin kaikkien käskyjen ja lakien noudattamista eikä varsinkaan toimitusten suorittamista koska eiväthän he niistä tienneetkään eläessään. Kaste on siis heidän kohdallaan Mormonin kirjan mukaan hyödytön ja olisi suorastaan pilkkaa Jumalan edessä koska näin kiellettäisiin Kristuksen armoteot ja Pyhän Hengen Voima ja turvattaisiin kuolleisiin tekoihin.


      • Selkeyttä
        samarin kirjoitti:

        Jesajan kohdat eivät liity henkimaailmassa olevien kuolleiden ihmisten henkien pelastukseen eivätkä siis kerro lähetystyöstä kuolleiden parissa.

        Uuden testamentin valossa voisi sanoa että Jeesus voitti kuoleman ja vei ilosanomansa kuolleille. He tulevat kuulemaan hänen "armoteoistaan".
        Mormonin kirjan mukaan hän ei kuitenkaan vaadi noilta ilman evankeliumia kuolleilta kastetta sillä he ovat "eläviä Kristuksessa" (kuten pienet lapsetkin).

        "---Sillä lunastuksen voima tulee kaikkien niiden osaksi, joilla ei ole lakia; sen vuoksi se, joka ei ole tuomittu, eli se, joka ei ole tuomion alainen, ei voi tehdä parannusta, eikä sellaisia kaste hyödytä lainkaan — vaan se on pilkkaa Jumalan edessä, koska se kieltää Kristuksen armoteot ja hänen Pyhän Henkensä voiman ja panee turvan kuolleisiin tekoihin." Moroni 8:22-23

        Ihmiset tuomitaan Uuden Testamentin ja Smithin kirjoitustenkin perusteella tekojensa mukaan:
        "Älkää ihmetelkö tätä! Tulee aika, jolloin kaikki, jotka lepäävät haudoissaan, kuulevat hänen äänensä, He nousevat haudoistaan -- hyvää tehneet elämän ylösnousemukseen, pahaa tehneet tuomion ylösnousemukseen." Joh 5:28-29

        Ilman evankeliumia kuolleilta ei kuitenkaan vaadita evankeliumin kaikkien käskyjen ja lakien noudattamista eikä varsinkaan toimitusten suorittamista koska eiväthän he niistä tienneetkään eläessään. Kaste on siis heidän kohdallaan Mormonin kirjan mukaan hyödytön ja olisi suorastaan pilkkaa Jumalan edessä koska näin kiellettäisiin Kristuksen armoteot ja Pyhän Hengen Voima ja turvattaisiin kuolleisiin tekoihin.

        Jesaja viittaa kuolleiden tilaan ja sanoo sitä vankeudeksi ainakin joidenkin kohdalla. Kohta ei kerro tarkemmin, mutta Uuden testamentin kohdat täydentävät. Evankeliumin vastaanottaminen vaaditaan kaikilta vastuullisilta. Myös kuolleet voivat tehdä parannuksen ja päätöksen sijaiskasteen ja kätten päällepanon vastaanottamisesta. Ne tehdään SILTÄ VARALTA, että ne otetaan vastaan. On myös muita toimituksia kuten iankaikkisen avioliiton vastaanottaminen ja lasten sinetöimiset. Näitä kaikkia tehdään temppeleissä. Työ saadaan tehdyksi tuhatvuotisen valtakunnan aikana.


      • samarin
        Selkeyttä kirjoitti:

        Jesaja viittaa kuolleiden tilaan ja sanoo sitä vankeudeksi ainakin joidenkin kohdalla. Kohta ei kerro tarkemmin, mutta Uuden testamentin kohdat täydentävät. Evankeliumin vastaanottaminen vaaditaan kaikilta vastuullisilta. Myös kuolleet voivat tehdä parannuksen ja päätöksen sijaiskasteen ja kätten päällepanon vastaanottamisesta. Ne tehdään SILTÄ VARALTA, että ne otetaan vastaan. On myös muita toimituksia kuten iankaikkisen avioliiton vastaanottaminen ja lasten sinetöimiset. Näitä kaikkia tehdään temppeleissä. Työ saadaan tehdyksi tuhatvuotisen valtakunnan aikana.

        Mormonin kirja opettaa: "se, joka ei ole tuomion alainen, ei voi tehdä parannusta, eikä sellaisia kaste hyödytä lainkaan — vaan se on pilkkaa Jumalan edessä,"

        Jos ei ole eläessään kuullut evankeliumin toimituksista ja eri käskyistä ja laeista ei ole tuomion alainen niiden suhteen. Kaste ei sellaisia hyödytä lainkaan. Mormonin kirjan mukaan.


      • Selkeyttä
        samarin kirjoitti:

        Mormonin kirja opettaa: "se, joka ei ole tuomion alainen, ei voi tehdä parannusta, eikä sellaisia kaste hyödytä lainkaan — vaan se on pilkkaa Jumalan edessä,"

        Jos ei ole eläessään kuullut evankeliumin toimituksista ja eri käskyistä ja laeista ei ole tuomion alainen niiden suhteen. Kaste ei sellaisia hyödytä lainkaan. Mormonin kirjan mukaan.

        Vastuullisuus ratkaisee.


      • kaksipisteto
        Selkeyttä kirjoitti:

        Jesaja viittaa kuolleiden tilaan ja sanoo sitä vankeudeksi ainakin joidenkin kohdalla. Kohta ei kerro tarkemmin, mutta Uuden testamentin kohdat täydentävät. Evankeliumin vastaanottaminen vaaditaan kaikilta vastuullisilta. Myös kuolleet voivat tehdä parannuksen ja päätöksen sijaiskasteen ja kätten päällepanon vastaanottamisesta. Ne tehdään SILTÄ VARALTA, että ne otetaan vastaan. On myös muita toimituksia kuten iankaikkisen avioliiton vastaanottaminen ja lasten sinetöimiset. Näitä kaikkia tehdään temppeleissä. Työ saadaan tehdyksi tuhatvuotisen valtakunnan aikana.

        Jesaja ei viittaa kuolleiden tilaan vaan pakkosiirtolaisten paluuseen.
        8 Näin sanoo Jahve : -- Armon hetkellä minä vastaan sinulle, pelastuksen päivänä minä autan sinua. Minä olen luonut sinut toteuttamaan sen liiton, jonka tein tämän kansan kanssa, jotta saattaisit ennalleen maan, jotta uudelleen jakaisit autioituneet perintömaat,
        9 jotta sanoisit vangituille: "Lähtekää", ja pimeydessä viruville: "Tulkaa valoon!" Tallatuilta teiltäkin he löytävät ravintonsa, paljas kalliorinne on heille laidunmaa.
        10 Eivät he näe nälkää, ei heidän tule jano, ei heitä ahdista helle eikä auringon polte, sillä heitä ohjaa heidän armahtajansa, joka vie heidät lähteiden ääreen.
        11 Vuorille minä teen kulkuväylät, minun valtatieni kulkevat korkealla.
        12 Katso, he tulevat kaukaa: nuo pohjoisesta, nuo meren suunnalta ja nuo Assuanin maasta.
        13Riemuitkaa, taivaat! Iloitse, maa! Ratketkaa riemuun, te vuoret! Jahve lohduttaa kansaansa, hän hoivaa köyhiä lapsiaan.
        14 Siion sanoo: "Jahve on minut hylännyt, Jumalani on minut unohtanut!"
        15 -- Unohtaako äiti rintalapsensa, unohtaisiko hoivata kohtunsa hedelmää? Vaikka hän unohtaisikin, minä en sinua unohda.
        16 Käsieni ihoon minä olen sinut piirtänyt, ja niin sinun muurisi ovat aina silmieni edessä.
        17 Jo rientävät sinun rakentajasi tänne, sinun repijäsi ja raastajasi pakenevat pois.
        21 Silloin sinä kysyt mielessäsi: "Kuka on nämä minulle synnyttänyt? Minähän olin lapseni menettänyt ja hedelmätön, karkotettu ja syrjään sysätty. Kuka on nämä minulle kasvattanut? Minähän jäin yksin, hylätyksi -- mistä nämä ovat tulleet?"
        22 Näin sanoo Jahve minun Jumalani: -- Minä kohotan käteni, kutsun kansoja ja nostan merkiksi viirini. Sylissään he tuovat poikasi ja olallaan kantavat tyttäresi.
        23 Kuninkaista tulee sinun lastesi hoitajia ja ruhtinattarista heidän imettäjiään. He heittäytyvät kasvoilleen maahan sinun eteesi ja nuolevat tomun sinun jaloistasi. Niin sinä opit tietämään, että minä olen Jahve: ne, jotka minua odottavat, eivät joudu häpeään.
        24 Voiko joku riistää sankarilta hänen saaliinsa, voiko vanki paeta valtiaan käsistä?
        25 Mutta Jahve sanoo näin: -- Nyt otetaan sotasankarilta hänen vankinsa ja valtiaalta riistetään hänen saaliinsa! Minä ahdistan sitä, joka sinua ahdistaa, ja sinun lapsesi minä pelastan.
        26 Minä syötän sinun sortajillesi heidän omaa lihaansa, he juopuvat omasta verestään, kuin rypäleen mehusta. Ja kaikki, mikä elää, oppii tietämään, että minä, Jahve, olen sinun pelastajasi, että sinun lunastajasi on Jaakobin Väkevä."

        Vankila oli ensin nimeltään Ashur sitten Bavel, jotka ovat maita maapallolla ja vangitut eläviä ihmisiä ja paluuosoite oli israelin maa.


      • samarin
        Selkeyttä kirjoitti:

        Vastuullisuus ratkaisee.

        Juurikin niin. Ja ilman lakia olevat eivät ole siitä vastuullisia. Eikä kaste hyödytä heitä.


      • mormoni2
        samarin kirjoitti:

        Mormonin kirja opettaa: "se, joka ei ole tuomion alainen, ei voi tehdä parannusta, eikä sellaisia kaste hyödytä lainkaan — vaan se on pilkkaa Jumalan edessä,"

        Jos ei ole eläessään kuullut evankeliumin toimituksista ja eri käskyistä ja laeista ei ole tuomion alainen niiden suhteen. Kaste ei sellaisia hyödytä lainkaan. Mormonin kirjan mukaan.

        Mormonin kirjan kohta, jota lainaat, koskee pieniä lapsia ja henkisesti lapsen tasolla jääneitä henkilöitä, joita ei voi pitää teoistaan vastuullisina. Moroni 8 luku ei käsitele kastetta kuolleitten puolesta eikä tuomitse sitä.


      • samarin
        mormoni2 kirjoitti:

        Mormonin kirjan kohta, jota lainaat, koskee pieniä lapsia ja henkisesti lapsen tasolla jääneitä henkilöitä, joita ei voi pitää teoistaan vastuullisina. Moroni 8 luku ei käsitele kastetta kuolleitten puolesta eikä tuomitse sitä.

        "ja kaikki ne joilla ei ole lakia" tarkoitta siis pelkästään henkisesti lapsen tasolle jääneitä henkilöitä?

        Selkeyttä sanoi:"Ilman lakia tarkoittaa paitsi lapsia myös niitä, jotka eivät ole edes kuulleet evankeliumista." Olen samaa mieltä kuin selkeyttä tästä tulkinnasta.


      • Hehheheh
        samarin kirjoitti:

        "ja kaikki ne joilla ei ole lakia" tarkoitta siis pelkästään henkisesti lapsen tasolle jääneitä henkilöitä?

        Selkeyttä sanoi:"Ilman lakia tarkoittaa paitsi lapsia myös niitä, jotka eivät ole edes kuulleet evankeliumista." Olen samaa mieltä kuin selkeyttä tästä tulkinnasta.

        Kaikki kristityt ainakin ovat kuulleet evankeliumista, monet muutkin.


      • Selkeyttä
        Hehheheh kirjoitti:

        Kaikki kristityt ainakin ovat kuulleet evankeliumista, monet muutkin.

        Kuulleet mitä? Osaatko sanoa, mikä on aito evankeliumi ja siihen kuuluvat toimitukset? Vain yksi voi olla oikein samoin kuin 1 1 = 2 eikä mitään muuta.


      • samarin
        Selkeyttä kirjoitti:

        Kuulleet mitä? Osaatko sanoa, mikä on aito evankeliumi ja siihen kuuluvat toimitukset? Vain yksi voi olla oikein samoin kuin 1 1 = 2 eikä mitään muuta.

        Missä Jeesus opetti että endaumentti tai esitoimitukset ovat evankeliumiin kuuluvia toimituksia? Ne eivät ole "aitoa" (alkuperäistä) Jeesuksen opetusta vaan Smithin lisäyksiä.


      • Hehheheh
        Selkeyttä kirjoitti:

        Kuulleet mitä? Osaatko sanoa, mikä on aito evankeliumi ja siihen kuuluvat toimitukset? Vain yksi voi olla oikein samoin kuin 1 1 = 2 eikä mitään muuta.

        Jos puhutaan evankeliumista, silloin puhutaan siitä mitä sillä normaalissa kielessä tarkoitetaan. Jos puhutaan Smithin opista silloin puhutaan Smithin opista taika-alusvaatteineen, polyteismeineen ym.


    • samarin

      "2. Totuuden ja oikeudenmukaisuuden tuntu muuten kuin auktoriteetteihin sokeasti uskomalla."

      Mitä totuuden tuntua on seuraavassa Smithin ilmoituksessa?
      "Kuvio 5. Kutsutaan egyptissä nimellä Enis-go-on-dos; tämäkin on yksi hallitsevista taivaankappaleista, ja egyptiläiset sanovat sen olevan Aurinko ja lainaavan valonsa Kolobilta Kae-e-vanrasin välityksellä, joka on suuri avain, eli toisin sanoen hallitseva voima, joka hallitsee viittätoista muuta kiinteätä taivaankappaletta eli tähteä sekä Floeesea eli Kuuta, Maata ja Aurinkoa niiden vuotuisella kierrolla. Tämä taivaankappale saa voimansa Kli-flos-is-eiden eli Hah-kokabien välityksellä — tähtien, joita kuvaavat numerot 22 ja 23 — saaden valon Kolobin kiertoliikkeistä." Kuvajäljennös Abrahamin kirjasta 2, kuvion 5 selitys.

      https://www.lds.org/scriptures/pgp/abr/fac-2?lang=fin


      Mitä oikeudenmukaisuuden tuntua on seuraavassa ilmoituksessa?
      "Farao, joka oli vanhurskas mies, vakiinnutti valtakuntansa ja tuomitsi kansaansa viisaasti ja oikeamielisesti koko elinaikansa yrittäen vakavasti jäljitellä sitä järjestystä, jonka isät olivat vakiinnuttaneet ensimmäisten sukupolvien aikana ensimmäisen patriarkaalisen hallinnon päivinä, nimittäin Aadamin ja myös isänsä Nooan hallintoaikana, Nooan, joka siunasi hänet maan siunauksilla ja viisauden siunauksilla mutta kirosi hänet, mitä tulee pappeuteen. Nyt, vaikka Farao oli tuota sukua, jonka kautta hänellä ei voinut olla oikeutta pappeuteen, siitä huolimatta faraot väittivät kärkkäästi saaneensa sen Nooalta Haamin kautta; sen tähden heidän epäjumalanpalvontansa eksytti isäni;" Abrahamin kirja 1:26-27

      Eikö itse kukin olekaan vastuullinen omista synneistään? Smithin mukaan kiroukset siirtyivät suvussa isiltä lapsille.

      Mustilta on ollut pappeus evättynä (ja temppelitoimitukset) suurimman osan Smithin perustaman kirkon olemassaolon ajasta. Jäsenet jotka kyselivät ko. käytännön perusteita ja oikeudenmukaisuutta vaiennettiin. Kunnollisia perusteita ei osattu antaa mutta vaadittiin sokeaa uskoa kirkon johtaviin auktoriteetteihin. Pappeuskielto oli jumalasta koska kirkon johtajat niin sanoivat. Nykyäänhän jo opetetaan että kaikki johtajien aiemmat selitykset (joihin oli uskottava jos halusi olla Veljien suosiossa) ovatkin valhetta.

    • Ygrad

      Tutki Aabrahamin kirjaa joka on osa Kallisarvoinen helmi nimistä kirjaa. Tutki myös sen alkuperää. Älä lue MAP-kirkon vastustajien mielipiteitä Aabrahamin kirjasta, saat selville sen alkuperän lukemalla MAP-kirkon asiantuntijoiden ja MAP-kirkon ulkopuolisten asiantuntijoiden tutkimustuloksia. Jos voit uskoa Aabrahamin kirjan alkuperän, sitten sinun kannattaa liittyä MAP-kirkkoon ja unohtaa entinen elämäsi iäisyydeksi.

    • Samarin ja muut MAP kirkon vastustajat. Kun ette edes viitsi tutkia Mormoni kirjaa tai Abrahamin kirjaa tms ja niiden todellista, puolueetonta historiaa, niin on huvittavaa kuinka mahtipontisesti täällä esitätte mormonivastaisia mielipiteitä teille tuntemattomista asioista. Muutenkin voisitte myös lukea mormonien puolen mielipiteet ja tiedot asioista ehkä niistä löytyis parempi vastaus kuin vastustajilta. Ei ainoastaan negatiivisiä sivustoja lukemalla saa oikeata tietoa itselleen! On tutkittava todellisia alkuperäisiä tekstejä aj tapahtumia.
      Usein vastustajien tieto on oikea mutta johtopäätökset niin päin mäntyä kun voi olla. Vastustajien ajatuksen malli: 1. Muista x on paha (asiasta on vastakkaista tietoa päätät uskoa pahuuteen... kaikkihan sen tajuaa! Paha mikä paha). Tapahtuma: 2. X tulee naapurista hymyillen; tästä seuraa että hänella ja naapurin vaimolla on iljettävä salainen suhde!

      • Jepsistäjoo

        Smithin kohdalla tuo jälkimmäinen esimerkkisi usein pitikin paikkansa;-)


      • samarin

        Tässäkin ketjussa olen siteerannut ainoastaan Mormonin kirjaa ja Abrahamin kirjaa. Koetko ne vastustajien kirjoiksi? Jakeet olen kopioinut kirkon verkkosivuilta, onko se "negatiivinen sivusto"?

        En sanoisi olevani kirkon vastustaja. MAP-kirkko saa puolestani olla ja porskuttaa. Mielipiteiden laukominen lienee tämän palstan ideakin?

        Väität mormonismia minulle tuntemattomaksi asiaksi, enempää et voisi väärässä olla.

        Oikeastaan moni jäsen ei "osaa" lukea mormonismin omia pyhiä tekstejä. Tässäkin ketjussa olen nostanut esiin kuinka Mormonin kirja (Smithin mukaan virheettömin kirja maailmassa ja mormonismin lakikivi) opettaa kuinka kaste ei hyödytä niitä joilla ei ole lakia ja on heidän kohdallaan jumalanpilkkaa. Moni mormoni on opetettu näkemään noissa kohdissa vain pienten lasten kasteen turhuus ja opillinen vääryys ja heiltä jää huomaamatta mitä muuta teksti itseasiassa sanoo.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe