Uskonnot ovat harhaa,

ghtwer

Sillä niiden perimmäinen tarkoitus on orjuuttaa ihmiset kuuliaisiksi hallitsevalle luokalle. Tämä vielä tehostuu kun uskonoppeja on noudatettava kirjaimellisesti tai joutuu kadotukseen.
Kaikki tieto on sisällämme , me olemme Luojasta irroitettuja sielukipinöitä.
Olemme täällä hakemassa kokemuksia epätäydellisisyyksistä koska tähän tarkoitukseen meidät on luotu. Luoja itsessään on täydellinen ja näin ollen saa kokemusperäistä tietoa myös epätäydellisyyksistä.
Kaikki kokemukset , teot ja valinnat ovat oikeita tuon lopputuloksen kannalta.
Me emme elä vain yhtä kertaa eikä tämä ole ensimmäinen inkarnaatiomme.
Tästä vapautuu löytämällä ehdottoman rakkauden polun ja soveltamalla sitä kaikkeen. Vapautuminen on seuraavalle tasolle menemistä ja kehittymistä taas eteenpäin.
Me emme kuole kuin fyysisesti , sielukipinöinä olemme aina olleet olemassa.
Tämän olen oppinut.

22

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghtwer

      Lisäksi totean myös ihmisten egon hallitsevan liiaksi , se jakaa asiat musta-valkoisiin eli dualismin mukaan joko-tai -tilanteisiin ja arvoihin. Todellinen etsijä ottaa tämän asian huomioon ja tekee mahdolliset päätöksensä ilman egonsa tuomiovaltaa.

      • uskoa.kuitenkin.on

        Se on sinun luuloasi, mutta uskovaisia on silti hyvin paljon ja lisää tulee, ja on vain tätä tavallista arkea, ei orjuuttamista eikä pakkoa.


      • r32r

        Egosi tuomitsee taas. Kultainen keskitie on suositeltavin , minkä tahansa polun valitseekin.


      • ettei.putoo
        r32r kirjoitti:

        Egosi tuomitsee taas. Kultainen keskitie on suositeltavin , minkä tahansa polun valitseekin.

        Kultaisessa pilvilinnassa kellujalla täytyy olla siihen niin paljon rahaa, ettei köyhyys tule päälle.


    • t4t4ty

      Ja en siis arvostele uskovaisia , ainoastaan sitä rakennetta mille eri uskonnot rakentuvat.

    • Totuudessa_pysyvä

      Uskonnot ovat ihmisen itsekkyyden huipentumia. Olettamalla, että joku korkeampi voima on ottanut mitättömän ihmisen kaltaisen organismin erityiseen suojelukseensa, ihminen viestittää itselleen ja ympäristölleen olevansa maailman napa. Ihmisen, kuten muidenkin samankaltaisten elämänmuotojen, olemassaolon kuitenkin mahdollistaa vain ja ainoastaan planeetallamme tällä hetkellä sattumoisin vallitseva tasapainotila, kosmisessa aikaspektrissä häviävän pieni viiru.

      Koska en kuitenkaan ole ateisti, en pidä mahdottomana, että koko universumin takana piilisi ns. korkeampi äly. Nykytiedon valossa sellaisen olemassaoloa ei kuitenkaan ole kukaan todistanut. Kaikenlaiset näyt ja ilmestykset sen sijaan ovat enemmän tai vähemmän sairaiden ihmismielten hallusinaatioita. Todisteina jumaluudesta ne kelpaavat vain kokijoille itselleen. Missään tapauksessa en usko tuon mahdollisen intelligenssin puhuttelevan ihmiskunnan jäseniä, saati sitten sanelevan ohjeita ruokavaliosta ja sukuelinten silpomisesta.

      Toisaalta pieni osa ihmisistä on havainnut tämän uskonnoksi sanotun haavoittuvuuden lajikumppaneissaan ja ryhtynyt häikäilemättömästi käyttämään sitä hyväkseen. Juonittelujensa tueksi he ovat kehitelleet absurdeja tarinoita, joiden alkuperä on täysin mielikuvituksen tuotetta. Jokainen uskontohan on tunnetusti se ainoa oikea, vääräoppiset tulee eräiden uskontojen sääntöjen mukaan jopa tappaa. Mikä hieno menetelmä, joka mahdollistaa sotamenestyksen ja helpon rahan teon!

      • kaikella.on.järjestys

        Ihmisen muokkaantuminen täydelliseksi ihmiseksi kohdussa todistaa jo sekin jotain Jumalasta.


      • 3r24tr

        Jumala on, mutta uskonnot tulevat siihen ihmisen ja Jumalan väliin- tästä on kysymys.


      • AntiteistinProjektiotako

        "Toisaalta pieni osa ihmisistä on havainnut tämän uskonnoksi sanotun haavoittuvuuden lajikumppaneissaan ja ryhtynyt häikäilemättömästi käyttämään sitä hyväkseen. Juonittelujensa tueksi he ovat kehitelleet absurdeja tarinoita, joiden alkuperä on täysin mielikuvituksen tuotetta. Jokainen uskontohan on tunnetusti se ainoa oikea, vääräoppiset tulee eräiden uskontojen sääntöjen mukaan jopa tappaa. Mikä hieno menetelmä, joka mahdollistaa sotamenestyksen ja helpon rahan teon!"

        Silloin on nähdäkseni kyse vain ihmisen omasta kierosta ketkuilusta, kun ihminen keksii itsekkäässä rikastumis- tai vallanpönkittämismielessä opin, johon ei itse alkuunkaan usko. Tällaisia tapauksia on luullakseni vain tavattoman harvassa, mutta esimerkkeinä sellaisista käynevät kuitenkin mm. L. Ron Hubbard (skientologia) ja Pohjois-Korean Kim-dynastia (juche). Kuitenkaan esim. teististen uskontojen syntymistä se ei selitä, vaan teistiset uskonnot ovat aina syntyneet vilpittömistä lähtökohdista käsin. (Lentävän spagettihirviön kirkko ei tokikaan ole aitoa teismiä, vaan vain jonkun tekemä irvaileva olkiukko.)

        Em. skientologia ja juche eivät nekään ole teistisiä uskontoja, vaan jotakin muuta (tosin jucheen on alettu sotkea erilaisia myyttisiä elementtejä) . Skientologian alkuperäinen tavoite oli tuottaa L. Ron Hubbardille rahaa, ja hän puhuikin siitä ennen skientologiakirkon perustamista useaan otteeseen: "You don't get rich writing science fiction. If you want to get rich, you start a religion", sekä "I'd like to start a religion. That's where the money is!". Marxismi-leninismin pohjalta ponnistavan Juchen näkyvä tavoite on selvä, eli pitää Kimit valtiollisessa vallassa, ja oppinakin se on humanistinen eli sellainen, jossa ihminen nähdään kaiken olevaisen suurimpana olentona.

        Tällaisissa motivaatioltaan kieroilutapauksissa on helppo yhtyä siihen, mitä sanoit, mutta suurimpaan osaan uskontojen kentän todellisuutta se ei päde ollenkaan. Edellämainittujen tapausten takana ovat olleet omaa henkilökohtaista ja lyhytnäköistä hyötyä tavoittelevat ateistit (ja huom.: en tarkoita sanoa, että kaikki ateistit olisivat sellaisia, vaan vain tämä tietynlainen osajoukko). Aidot teistit eivät uskalla moiseen omaneduntavoitteluun ryhtyä ollenkaan, jossa he vain itsekkäiden motivaatioidensa pohjalta perustaisivat uskonnon, johon eivät usko. Toki he saattavat esim. ennen taistelua lietsoa sotilaisiin samoja uskonnollisia tunteita, joita heillä itselläänkin on, mutta se ei selitä itse niiden aitojen uskonnollisten tunteiden alkuperäistä syntyä lainkaan.

        Joka tapauksessa kuvaamasi kaltaiset teoriat uskontojen synnyn yleisenä selittävänä teoriana ovat auttamattomasti pielessä, ja ne pätevät vain ehkä joihinkin tavattoman harvinaisiin ateistisiin poikkeustapauksiin. Ehkäpä uskontojen tutkijoiksi itseään kutsuvat uskontojen ateistiset poisselittäjät projisoivatkin teorioihinsa itseään ja omia mahdollisia motivaatioitaan tyyliin: "jos MINÄ perustaisin uskonnon, mikä siihen voisi mahdollisesti olla syynä?"

        Toistan jälleen, että en ole tekemässä tässä mitään yleistystä ateisteista, päinvastoin. Ihmisen itsekkyys on hänessä itsessään, ja ateismi ei sitä luo (vaikka tosin saattaa poistaa esteitä sellaisten mielihalujen vapaan toteuttamisen tieltä).


    • Brina

      Olen aloittajan kanssa lähes kaikessa samaa mieltä, paitsi tästä; "olemme Luojasta irroitettuja sielukipinöitä." Emme ole irroitettuja tai jotenkin poissa/erillään Alkuluojasta jota kutsumme Jumalaksi. Olemme aina ja erottamattomasti yhtä Alkuluojamme kanssa perimmäiseltä olemukseltamme (ja myös kaikki materia/energia on Siitä!), sillä Kaikkiallisessa Yhdessä ei voi olla eroa jostakin eli Siinä ei voi olla jotain mitä se Itse ei olisi! Me olemme vain unohtaneet aikojen saatossa alkuperämme ja tarkoituksemme ja siksi toimimme ja elämme niin kuin olisimme erossa ja vain "Jumalan armosta" voimme pelastua ja palata Taivaalliseen kotiimme...koska meille on opetettu näin jo pari tuhatta vuotta. Koska näin olemme uskoneet ja siitä on tullut "totuutemme" niinpä siksi myös "luomme" edelleen tämän "totuutemme" mukaista elämää täällä "kadotuksessa"(=matalan energian maailmassamme). Emme ole edes sielukipinöitä! Ymmärrän sillä tarkoitettavan eräänlaista eroa toisista olevaisista, mutta tässäkin suhteessa olemme kaikki yhtä samaa olemusta Hengessä (Henkeä ei voi jakaa, mutta se voi olla lukemattomissa eri värähtelytaajuuksissa niin energioissa kuin materiassa), Se "sielukipinä" on vain yksilötunne tai "väri- tai värähtelyero" joka antaa Hengen eri "taajuksille" mahdollisuuden olla ja kokea kaikkea niitä äärettömiä mahdollisuuksia mitä Alkulähde ON.
      Mikään uskonto ei ole täysin oikeassa, mutta olemme tarvinneet niitä etsiessämme sisäsyhtyisesti Totuutta, joka auttaisi meitä muistamaan ja ymmärtämään...Kristustietoisuus on nyt lähemänä (ja helpommin ymmärretävänä jopa tieteen puolesta) meitä kuin koskaan aikaisemmin tämän sivilisaation aikana...mikäli vain olemme halukkaita ottamaan sen vastaan...ja muuttumaan!

      • rt24t

        Irroitettu sielukipinä on erottamaton osa Luojaa , vaikka käsitteenä se viittaisikin erilliseen olemassaoloon.


      • niin-mutta

        Njaa, minä taas uskon niinkuin Raamatussa sanotaan, myös helvettiin, ja uskalsin sen jopa mainita.


    • uskonnotonkristitty

      Uskonnot on Saatanasta!

      • Harvinaista

        Sinullahan on radikaali uskonto.


    • alfa123om222

      Pitää vain tehdä ero jumalattoman (eläin, saatanasta lähtöisin) ja ihmisen (jumalasta lähtöisin) välillä. Ihmisellä ja eläimellä on eri isä. Uskonnot ovat lähtöisin ihmisistä ja ne ovat ihmistä varten.

      Uskontojen korkea moraali on luonteenomaista ihmiselle luonnostaan, mutta ei eläimelle. Eläin ei uskontoja tarvitse, mutta Jeesus varoitti ihmisiä kuitenkin, että jumalattomat tempaavat valtakunnan käsiinsä. Niinpä uskonnot ovat olleet kauan eläinten temmellyskenttää. Ne ovat kumonneet moraalin ja tuoneet tilalle laittomuuden.

      Puhtainta uskonto on vain ihmisellä, joka aina tarkoin noudattaa sanaa ja ohjeita. Eikä tuo laittomuutta maailmaan milloinkaan. Tulee päivä, jolloin jumalattomien ja ihmisten välillä oleva ero selkeästi näkyy. Jumalattomat erotetaan ihmisistä. Tulee sekin päivä, jolloin jumalattomilla ei ole asiaa enää Jerusalemiin, vaan ihmiset vartioivat, että sinne ei pääse kukaan jumalaton.

      Koska tapahtuu jumalattomien ja ihmisten välinen ero? Raamatun mukaan jumalattomat tallaavat Jerusalemia aina vuoteen 2043 asti. Ennen sitä lopullista eroa tuskin vielä tapahtuu, vaan vasta joskus sen jälkeen.

      • jumalatonhuuhaata

        jumalat ovat ihmisten keksimiä mielikuvitusolentoja, valitan :)


      • älä-tyhmyyttäsikään

        Älä valita, eivät ole, mutta ihmiselle ei ole kuin ihmisen Jumala.


    • alfa123om2222

      Niinhän asia suurin piirtein on useassa tapauksessa. Raamatun todistukseen uskova uskoo kuitenkin, että jokin ulkopuolinen olento, jota kutsutaan Jumalaksi loi ensimmäisen ihmisen. Sen sijaan raamatun mukaan maa tuotti eläimet kunkin lajinsa mukaan, mutta Koraanin mukaan eläimet ovat lähinnä saatanan luomuksia ja väkeä.

      Ihmisten ja eläinten välillä on juopa ja heidät heitettiin maan päälle toistensa vihollisina. Koraanissa sanotaan, että ihmisen ei pitäisi koskaan unohtaa tuota vihollisuutta ja juopaa. Mutta kun eläimet ottivat kirkon haltuunsa ihmisiltä niin alkoi voimakas psyykkinen harha, että ihminen on perisyntinen mukamas ja heikko.

      Sen sijaan eläin on jotakin parempaa ja sopivampi hallitsemaan maailmaa. Ja vielä muitakin harhoja on luotu, jotta ihmiset eivät näkisi ja tajuaisi eläinten pahuutta.

      • eqt2

        Uskonto on psykoosin yksi muoto jota ei valitettavasti pillereillä lääkitä.


      • kaikkea.vielä
        eqt2 kirjoitti:

        Uskonto on psykoosin yksi muoto jota ei valitettavasti pillereillä lääkitä.

        Mittee sie höpäjät???


    • erttkkl

      "Laittomuuden ihmnen ilmestyy sekoittain pyhien leirin!" UT

    • erttkkl

      Muhamed lupasi omilleen 70 neitsyttä, mutta nykyiset mamut Muhamedin ohi julistavat jo tuhatta. Jeesus lupasi yli sata!
      "Jumala käskee kaikkia ihmisä kaikkialla tekemään parannuksen ja uskomaan Jeesuksen nimessä synnit anteeksi! Vakuudeksi Jumala on herättänyt Jeesuksen kuolleista ensimmäisenä kuolleista ylösnousseista!"

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe