Yhtiökokouksessa äänestys

Tiedonpuute

Hei
Onko järjestettävä äänestys, jos päätettävissä asioissa on eri näkökantoja?

18

1139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KA-AM

      Meillä on äänestykseen edellytetty, että joku esittää poikkeavan kannan ja sitä kannatetaan tai ehdottaa äänestystä ja sitä kannatetaan. Ei ole mitään hyötyä äänestää, jos kukaan ei kannata esitystä.

      • Hallpuhjoht33

        Luultavasti se ehdottaja nyt ainakin kannattaa? Menettelynne lienee tarkkaan ottaen lainvastainen. Äänestys on järjestettävä, jos joku sitä haluaa. Jollakin osakkaalla voi olla esimerkiksi valtakirjojen kautta yli puolet äänistä (ja lain äänileikkuri ei leikkaa valtakirjojen kautta tulevia ääniä).


    • jensen

      Juuri noin, eli siis ei äänestystä tarvita jos yksinkertaistaen puhutaan talon maalaamisesta ja tiedetään, että värivaihtoehtoja on olemassa. Jos esimerkiksi hallitus on valmistellut ehdotuksen kutsuun ja kukaan ei esitä toista vaihtoehtoa, ei ole mitään syytä äänestää.

    • Tekninen_Tissi83

      Yhtiökokouksen alussa kannattaa hyväksyttää kannatusmenettely, eli ainoastaan kannatetut ehdotukset otetaan mukaan äänestykseen. Kannatusmenettely vaatii yksimielisen hyväksynnän.

      Jos päätösasioissa on eri mielipiteitä, kannattaa ottaa puheenjohtajana koeäänestys. Jos koeäänestyksessä enemmistö on tietyn vaihtoehdon kannalla, yleensä vähemmän kannatetun ehdotuksen kannattajat eivät vaadi äänestystä ja asia saadaan päätettyä sujuvasti. Toki vänkyrät vanhat ukot sitten erikseen.. :)

      Jos aloittajalla on joku tietty tapaus mielessä, kannattaa taustoittaa vähän enemmän niin saa tarkemman vastauksen.

      • Tirfonpuute

        Kyseessä oli vastuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja isännöitsijälle. Vastustukseni hylättiin ilman keskustelus ja äänestystä.
        Isännöitsijä on ilmeisesti helluntaiseurakunnan jäsen ja kokouksen puheenjohtaja ja myös hallituksen puheenjohtaja Lutherin kirkon jäsen.
        Myöskin muut hallituksen jäsenet kuuluvst käsittääkseni uskonollisiin herätysliikkeisiin.


    • TheKA-AM

      Yksikin osakas voi vaatia hallituksen jäseniä ja isännöitsijää poistumaan vastuuvapauden käsittelyn ajaksi. Sitten se jäljelle jäävä porukka voi järjestäytyä tekemään päätöstä vastuuvapaudesta ja sillä porukalla päätetään. Jos enemmistö puoltaa vastuuvapauden hyväksymistä, se on silloin yhtiökokouksen päätös. Mielestäni kuitenkin pöytäkirjaan pitää kirjata eriävät mielipiteet tai moitteet.

      • hpj

        Jokaisella on oikeus vaatia pöytäkirjaan merkittäväksi eriävä mielipiteensä, olipa yhtiökokouksen päätös mikä tahansa. Pelkällä vastuuvapauden vastustamisella ei kuitenkaan ole mitään merkitystä, vaan on myös yksilöitävä asia/asiat, minkä takia vastuuvapautta vastustaa. Tällöin jää mahdollisuus nostaa hallitusta ja isännöitsijää vastaan kanne, vaikka yhtiökokous olisi vastuuvapauden myöntänytkin.
        Pelkkä mielenilmaus ei johda mihinkään.


      • Hallpuhjoht33

        Lisäisin tähän vielä, että vaikka vastuuvapautta ei myönnettäisikään, niin sekään ei johda mihinkään, ellei yhtiö päätä vahingonkorvauskanteesta. Vastuuvapauden myöntämättä jättämisellä yhtiökokous vain varaa mahdollisuuden periä korvauksia myöhemmin.


    • Tiedonpuute

      Kirjoitin isännöotsijän js hallituksem arvostelusta etukäteen tabletille.
      Pyysin saada puheenvuoron. Isännöitsijä sanoi tällöin, että jos puheenjohtaja antaa luvan. Luin sen jälkeen mielipiteeni vastuuvapaudesta ja sanoin, että asia on kirjattava pöytäkirjaan.
      Lähetin lukemani tekstin kokouksen jälkeen isännöitsijälle, joka toimi sihteerinä.
      Asiasta ei keskusteltu vaan vastuuvapaus hyväksyttiin . Isännöisijä ja hallitus varmaankin yrittävät sensuroida asian. En näköjään pääse katsomaan pöytäkirjoja isännöitsijän kotisivulle. Ilmoitin tästä, että asia on korjattava. Jos ei korjata, on pöytäkirja toimitettava postiluukustani samanlaisen kuin muillekin.
      Pidän isännöitsijää salailijana ja valehtelijana. Myöskin käsitykseni mukaan puheenjohtaja jakaa puheenvuoroja, ei anna niihin lupaa.
      Kokouksethan ovat kuin herätysliikkeen kokouksia. Kukaan ei ilmaise mielipiteitä ja arvostelemalla isännöijää tai hallitusta joutuu ikuiseen kadotukseen.

      • jensen

        Ehdotitko myös yhtiökokoukselle, ettei vastuuvapautta myönnettäisi vai piditkö vain puheenvuoron jonka jälkeen jäit odottamaan, että joku muu ehdottaisi, ettei vastuuvapautta myönnetä kuten kertomuksesi antaa ymmärtää?

        Yhtiökokouksista noin yleisesti ottaen pidetään päätöspöytäkirjoja, ei keskustelupöytäkirjoja. Näin jos puheenvuorosi jäi keskustelun asteelle, sillä ei ole sinänsä asiaa pöytäkirjaan.


    • Tiedonpuute

      Ehdotin ettei vastuuvapautta myönnettäisi ja siihen perustelut.

    • JösseJösse

      Vastuuvapauden myöntäminen on typerä käytäntö. Miksikö? Siksi, että vastuut huonoista päätöksistä ja laiminlyönneistä jne. kumuloituvat yleensä vasta myöhemmin. Käsittääkseni rikosoikeudellisessa mielessä vastuut eivät poistu, mutta vahingonkorvausvastuu poistuu sillä hetkellä kun vastuuvapaus on myönnetty. Yleensä tilikausi on kalenterivuosi ja joskus yhtiökokous on heti alkuvuodesta. Ei siinä ajassa ehdi syntyä reaalista vastuuta. Vastuuvapauden myöntämine pitäisi astua voimaan vasta esim. 3 vuoden päästä tilikauden jälkeen.

    • Tiedonpuute

      Käytin vääränlaista termiä. Tarkoitin sitä, isännöitsija toimii tavallaan luottamuksellisessa trhtävässä osakkeenomistajien suhteen.
      Järjetöntä tietenkin tämä asioiden setviminen internetissä on. Mihinkä kuitenkaan johtaa esim. Isännöintiliittoon valittaminen. Sama toiminta jatkuu armaankin.
      Mielestäni tällaisten heräsliikkeiden henkilöiden toiminnoista pitää keskustella julkisesti. Jos vaikka ko. liikkeiden sisältä löytyisi järkihenkilö, joka ojentaisi porukkaansa.
      Taitaa olla mahdoton ajatus.

      • Mikävastuu

        Ei Isännöintiliitto ota valituksia vastaan osakkailta vaan ainoastaan hallitukselta, edellytyksenä kuitenkin on että yritys edes kuuluu Isännöintiliittoon. Isännöintiliiton sivuilta voi lukea mitä valitukset ovat saaneet aikaan eli ei yhtään mitään. Ainoa vaihtoehto on päästä eroon isännöitsijästä ja sekin käy vain vaihtamalla ensin hallitus (jos kyseinen hallitus seisoo nykyisen isännöitsijän takana). Painota kokouksessa että hallitus on täysin vastuussa valitsemansa isännöitsijän toiminnasta. Kyllä pöytäkirjaan pitää merkitä jos yksin osakas vastustaa vastuuvapauden antamista sehän on äänestyksen tulos muutenhan pöytäkirjassa pitää lukea päätettiin yksimielisesti antaa vastuuvapaus. Onko sinulla käytössä 10 %:n osakevähemmistön äänet joka tarkoittaa, että sinulla on "vähemmistösuoja" enemmistöä vastaan. Yhtiökokoushan voi antaa vastuuvapauden, mutta vähemmistöäänillä voidaan yhtiö haastaa oikeuteen jos pöytäkirjasta löytyy maininta näiden osakkaiden osalta että vastuuvapautta ei annettu.


    • neuvokaa

      Kertokaa viisaammat, kuinka menettelen? Pari vuotta sitten taloyhtiössämme päätettiin ( yhtiökokouksessa ) tehdä putkisto remontti ja ns. ''kevyenä'' viemärit sukitetaan ja uudet putket tuodaan porrashuoneessa ja sieltä asuntoihin koteloissa.. eli asukkaat olisi voineet asua kotonaan remontin ajan. Noo.. tein päätöksen jälkeen täyden remontin asuntooni ja laitoin kaikki valmiiksi ( jakotukin ) keittiön puolelle, vaihdoin kph:n kaivot ja viemärit uusiksi ( ettei tarvitse mennä laisinkaan kph: n puolelle, joka on juuri rempattu ). Sitten yllättäen yhtiön hallitus olikin päättänyt ilman erillistä yhtiökokousta hakea ns. ''raskaan'' vaihtoehdon, jossa kaikki puretaan ja asukkaat joutuvat asumaan 3,5 kk:ta vuokralla muualla! Uusi suunnitelma oli maksanut lähes 15 000 €! Minulle luvattiin hyvitys tekemästäni remontista, mutta ei ole kuulunut mitään, vaikka remontti on alkanut jo maaliskuussa ja meillä pitäisi muuttaa pois remontin tieltä heinäkuussa. Kahteen kertaan en kyllä maksa remonttiani! Olen saanut ohjeen lakimieheltä, että jos en jostain syystä saa hyvitystäni ( mikä on luvattu viimeisessä yhtiökokouksessa kaikkien kuullen), niin voin haastaa yhtiön hallituksen oikeuteen ja jos osakkaat ei halua maksaa hyvitystä, niin Isännöitsijä ja hallitus joutuvat maksamaan sen omasta pussistaan. Jos lakimiehiä paikalla, niin mitä mieltä olette ja kuinka minun pitäisi toimia?

      • Halljäsen32

        Hyvitystä voi saada vain siltä osin kuin se säästää yhtiön kuluja remontin yhteydessä. Samoin hyvityksestä pitää päättää yhtiökokouksessa, hallitus ei voi sitä luvata. Mitenkään automaattisesti hyvitystä ei tule, muut osakkeenomistajat voivat sitä vastustaa, jolloin sitä ei myönnetä.
        Onko tämä uusi remonttivaihtoehto paljonkin kalliimpi kuin alkuperäinen? Ainakin, jos hinnassa on huomattava ero, niin yhtiön hallitus ei olisi saanut päätöstä tehdä yksinään, vaan siihen olisi vaadittu yhtiökokous. Mahdollisesta aiheutuneesta vahingosta yhtiön hallituksen jäsenet voivat joutua vahingonkorvaukseen.
        Kun teillä on seuraavan kerran yhtiökokous, niin vaadi hyvissä ajoin ennen kokousta hyvityksesi käsittelemistä. Yhtiökokous ei voi tehdä päätöksiä asioista, joita ei ole mainittu kokouskutsussa.


      • laina7

        Olen samalla kannalla: hallitus ei voi päätää kalliimmasta remontista. Mistä teillä on rahat tähän remonttiin - onko päätetty jostain pääomalainasta?


      • neuvokaa

        Pelkästään minun asuntoni kohdalla säästö on n. 20 000 €: a, niillä hinnoilla mitä esittivät kokouksessa ( tosin eivät näyttäneet yhtään tarjousta meille osakkaille, eli maksajille, koska vetosivat johonkin kuluttajan suojaan ja kertoilivat vain saatujen tarjouksien hintoja.) Olemme säästäneet vuosia rahaa ja lainaakin on ottaneet lisäksi, koska hallituksen päättämä ''raskas'' remontti tuli lähes 600 000 € kalliimmaksi, mitä alkuperäinen ''kevy'' sukitus remontti.

        Aikoinaan kun päätettiin kevyestä sukitus remontista, niin yhtiökokous oli yksimielinen, mutta kun hallitus olikin päättänyt ilman erillistä yhtiökokousta hakea vaihtoehto tarjoukset raskaasta remontista suunnitteluineen, joka maksoi 13 000 €, niin saivat monen monen kokouksen ja ns. asiantuntijan siivittämänä ajettua raskaan remontin läpi ja ylimääräinen kokous päättikin tehdä raskaan remontin ja siellä minulle luvattiin kaikkien kuullen, että minulle hyvitetään remonttini kustannukset!

        En tiedä, mutta alkaa tuntua, että kyllä näistä helvetin kolhooseista pitäisi päästä pois ja luulen, että kun remontti on tehty, niin asunto menee myyntiin, vaikka hyvällä ja rauhallisella paikalla nyt onkin..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe