Työhaastattelu

vanha_ja_kokenut

Pääsin haastatteluun, määräaikaisuus näin kesällä kyseessä.
Ilmeisestikin pääsin kun olin kokenein ja ehkä tietyiltä vaadituilta osin parhain, vaikka eihän näillä mitään merkitystä ole, kun työn voi aina opettaa. Siis sillä ei ole merkitystä, että opetettavaa olisi ehkä vähemmän.

No, haastattelussa oli myös työtä tekevä henkilö paikalla haastattelijana. Tosin hän ei mitään kysynyt, mutta vastasi minun kysymykseeni, joka koski työtä.

No, tässä sitten tuli esiin juuri se minun kokemukseni. Sillä hän käytti vastauksessaan yhtä termiä, ja minä kommentoin tähän asiaan käyttäen termiä, joka sisältää tämän hänen mainitsemansa termin osatekijänä. No, arvatkaas miten kävi? Tämä työtä tekevä, kun ei hän tosiaankaan ole tietoinen miten näitä töitä on tehty aikaisemmin, niin hän rupesi oikomaan minua! Jep! Näin sitä kokemusta ja tietoa arvostetaan. Ei siinä mitään, minun moka, kun menen esittämään "historiallista" ja yhä edelleenkin paikkansa pitävää tietoa...

Eikä se mun pääseminen tehtävään tästä ollut kiinni. Sillä tiesin jo etukäteen, että sillä haastattelukutsulla ei ole mitään merkitystä minun kohdallani, kutsuivat kun olin se kokenein, vaikka tiesivät jo että en tule valituksi, sillä kun kyseessä on määräaikaisuus kesäajaksi niin opiskelija siihen otetaan, ja kuten sanottu, työn voi opettaa, kokemuksella ja osaamisella ei ole merkitystä. Ei, vaikka työhön sujahtaminen sujuisi kuinka mutkattomammin kun osaa jo aika paljon, ei tarvitse kuin ne talon käytännöt opettaa!

Näin! Mutta siis tuo termeihin liittyvä asia, itseäni se kyllä naurattaa, oikeastaan harmittelen sitä, etten siinä sujauttanut mukaan vielä sitä, että katsos sinä kun et ole näitä silloin tehnyt kun kaikki tehtiin paperilla... vaikka taitaa se asia siellä tietokoneohjelmassakin (ainakin eräissä) olla luokiteltuna juuri sen suuremman termin alle.

3

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Arvoton

      Samaa lajia nämä eräät: "olen tehnyt tätä työtä yli kakskymmentä vuotta, joten kyllä minä nään osaan" ja saman tien löytyy sitten tiedostoista juttua, jossa sen näkee että kakskymmentä vuotta olet tehnyt päin mettää, mutta kun se on talossa hyväksytty, niin hyvähän se vaan on! Mutta kakskymmentä vuotta on tehty, joten toisen osaamisella ei ole mitään merkitystä, ja tilanteessahan tämä toinen ei ollut se joka menee kukkoilemaan ja esittämään ylivertaisuuttaan!
      Se on juuri se, että mitä enemmän on paikkoja nähnyt, sitä enemmän sitä näkemystä ja osaamista ja kokemusta kertyy. Kakskymmentä vuotta yhdessä ja samassa paikassa tekee aika sokeaksi!
      Ja se vielä, että muutenkin lyödään nollille kaikki... Vähätellään, mitätöidään, jätetään huomiotta se että toinen osaa ja tietää... juuri näissä valinnoissakin! En oikein ymmärrä logiikkaa. Tai ehkä tämä kertoo siitä, että itse tehtävä on niin merkityksetön, että se nyt on sama kuka sitä tekee, ja lopulta sitä tehtävääkään ei enää ole!

      • Gkifh

        Ehkä se, ettei pätevää ihmistä haluta kertoo pelosta, että kohta voi olla ilman työtä itse, kun se oma osaamattomuus tulee ilmi. Ammattitaidolla ei mielestäni monilla työpaikoilla ole merkitystä. Jos olet kiltti, etkä osaa pitää puoliksi saat lähteä, olit sitten kuinka ammattitaitoinen hyvänsä.


    • Ennakkoluulot

      Ei kaikki opiskelijat halua tehdä pelkkää määräaikaisuutta kerran vuodessa pari kuukautta kerrallaan. Eihän siitä jää edes verojen jälkeen säästöön lähes mitään jos ollenkaan puhumattakaan, että sillä voisi elää kokonaisen vuoden.

      Toisaalta taas ei kaikki opiskelijat halua tehdä vuoden-viiden vuoden määräaikaisuutta kokopäivätyönä varsinkin jos ajatteli jotain opiskella ja erityisesti sellaiselta alalta, mitä ei muutenkaan opiskele eikä työkokemuksesta ole mitään hyötyä, päinvastoin vie aikaa vain siltä itse opiskelulta että oman alan töiden tekemiseltä.

      Miten voi olla mahdollista, että samaan aikaan pitäisi opiskella nopeampaan tahtiin, valmistua etuajassa ja vielä olla töissä kokopäiväisesti ja valmistuttua pyydetään aina oman alan kokemusta?

      Tai miten on mahdollista, että naisihmiselle tarjotaan aina vain pelkkää määräaikaisuutta, vaikka ei olisi ikinä aikeissa hankkia lapsia tai lähteä mihinkään Thaimaaseen?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1600
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1341
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1285
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1279
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1267
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1253
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1234
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1210
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1170
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe