Liianko vanha avioliittoon?

metusaalem

Tuttavani on menossa naimisiin 75 vuotiaana vähän itseään nuoremman kanssa. Minua mietityttää miten tuon ikäiset sopeutuvat suureen elämänmuutokseen? Onko onnistumisen edellytyksiä?

41

558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Haukkuuko heidän koiransa?

      H.

      • hunksz

        Vanhuksilla on usein huono kuulo, joten ei haittaa vaikka koira haukkuisikin. Kunhan ei haukunnallaan häiritse naapureita eikä vierailulle tulevia. Kuonokoppa?

        YP.


    • siilimuori3

      Tuon ikäset ovat hyviä sopeutumaan. Toisin kuin nuoremmat.

    • menköötyhteen

      Kaksi vanhaa pärjää yhdessä paremmin kuin kumpikin yksin.

    • en-vaan-enää-menis

      Miksi menevät, onko naimisiin meno niin tärkeä että ei ajatella onko asiassa mitään järkeä.

      • Pappi-antaa-luvan

        Avioliitto on pyhä. He haluavat kunnioittaa perinteisiä arvoja. Eihän sitä nyt susiparina saa syntiä tuottaa jos heillä on intiimiäkin yhdessäoloa.


    • Hyvä juttu, on seuraa toinen toisilleen. Onhan se aina helpompaa ja mukavampaa kun saa jakaa ja kun ovat melkein saman ikäisiä niin on hauskaa muistella vanhoja hyviä aikoja. Niin ja omaisillekin se on helpompaa kun ei tarvitse niin huolehtia, että kui se meidän mummeli tai papparainen nyt siellä oikein jaksaa.

    • gigolona

      Oletan että monella tuon ikäisellä on sellainen ajatus ettei voi elää susiparina eli on pakonomainen tarve mennä naimisiin tai muuten ei olla. Kyseessä on varmaan sellainen harmiton eläkeläispariskunta jolla ei kauheesti ole omaisuutta kertynyt, muutenhan sukulaiset olisivat estämässä tällaista tapahtumaa tai sit juuri sukulaiset ovat sanelleet tarkat ehdot omaisuuksien jaosta, mene ja tiedä. Lempi leiskuu.

      • SellaistaElämäOnn

        Aina voi tehdä avioehdon, joko antaa tai estää saamasta puolison omaisuutta tämän kuoleman jälkeen.

        Ihanaa, on ilo saada kuulla tällaisia, toivottavasti romanttisia tarinoita. Miksei ihminen saisi avioitua vaikka satavuotiaana, jos haluaa ja varsinkin, jos on onnistunut kohtaamaan rakastavan kumppanin.

        Eivät omaiset voi sanella vanhankaan ihmisen kuoleman jälkeisestä perinnönjaosta. - itse olen miettinyt uuden testamentin tekemistä ja omaisuuteni luovuttamista hyväntekeväisyyteen. Rintaperillisensä saavat tietysti halutessaan lakiosansa. Juuri nyt harmittaa se, miten vähän he auttavat tai edes pitävät yhteyttä nykyään. Ovat jo saaneet enemmän kuin ansaitsisivat, itsekkäät lapsettomat nautiskelijat.


    • Jos ajattelemme tilannetta että minä alkaisin seurustella.
      Olisi tilanne avo-liitto loppuun saakka.
      Uskon vahvasti että jumalani tietävät jo mikä minä olen.
      Aika varmasti ovat saaneet minusta tarpeekseensakin.
      Taatusti kuulisin kirkossa jostain pidäteltyä taivaallista naurua.

      H.

      • TurskiaPyytääVai

        Ei taida olla tyrkkyjä tarjolla.


      • niistävoivalita
        TurskiaPyytääVai kirjoitti:

        Ei taida olla tyrkkyjä tarjolla.

        Onhan rosamunda ja mimmum..


      • siilimuori3

        Niivvai jos akkas haluais naimisin?


      • niinkökävis
        siilimuori3 kirjoitti:

        Niivvai jos akkas haluais naimisin?

        Menis akka taas vaihtoon.


      • siilimuori3
        niinkökävis kirjoitti:

        Menis akka taas vaihtoon.

        Ai mitennii taas?


      • hihityttääää
        siilimuori3 kirjoitti:

        Ai mitennii taas?

        Onha hällä kirjotustesa mukkaan usseempi ollu, avioo ja avoa ja mitä lie muita käypäläisii.


      • siilimuori3
        hihityttääää kirjoitti:

        Onha hällä kirjotustesa mukkaan usseempi ollu, avioo ja avoa ja mitä lie muita käypäläisii.

        Aijaa. Ranttuko vai akatko ranttuja :)?Vai eikö pärjää kenenkää kansa?


      • EVVKevvkEVVK

        Ei voi vähemmän kiinnostaa eikä jutulla olisi edes mitään tekemistä aloituksen aiheen kanssa. Typerää omaan napaan tuijottavaa juttua.

        Nuo vanhukset tuntevat varmaankin myös rakkautta


    • yksinparempi

      Onhan siinä myös vastuu toisesta, jos vaikka sairastuu, eli ei se aina ole helppoa, omaishoitajana olo on hyvin raskasta joskus.

    • Kyllä kaksin on aina kaunihimpi :) ainakin suku tykkäsi kun mä tuon lutusen tänne toin asumaan että jos vaikka tarvii helikopteri soittaa ja et itse pysty.
      Hääkelloja ei varmaakaan tule meillekään koskaan soimaan kumpaakaan ei jaksa kinostaa ;) Ainakaan vielä. Olemme lian nuoria ja perinnötkin jakamatta.

      • täystohelo

        Onhan se hyvä ottaa ukko vanhuuven vaivoin varalle.


    • henrjii

      tuleehan siinä halvempi perintövero, jos sattuu potkaisemaan tyhjää, jos nyt mitään jaettavaa on

    • Voihan tuohon asiaan ottaa myös semmoisen näkökulman, että yksin elävä vanhus on aina riskiryhmässä. Todennäköisesti hän sairastaa enemmän, naukkailee alkoholia enemmän, liikkuu vähemmän, potee suurempaa yksinäisyyttä, ja kun kuitenkin pikku hiljaa ystäväpiiri ympärillä vähennee, masennus iskee helposti, unohtuu neljän seinän sisälle, syö huonommin kun ei viitsi laittaa vain itselleen ruokaa, yksin ei tule lähdettyä kulttuuri yms rientoihin. Jos haluaa ajatella kustannustekijöitä, ei tarvitse kuin yksi siivoja palkata ja yhdellä taksilla liikutaan, yksi yhteinen asunto, puolittaahan se jo kummasti kustannuksia, eli monia tekijöitä löytyy.
      Ennen kaikkea se, että toki ikäihminen tarvitsee läheisyyttä, hellyyttä, kunnon rutistus päivässä pitää lääkärin kauempana, iso onnihan se on löytää lähelleen toinen ihminen oli sitten ikä mikä tahansa. Ikäihmisille suo mielellään yhteisen elämänmenon.Tosi kivalta tuntuu kun näkee vanhan kumaran pariskunnan käsikädessä tai käsikynkkää hiljaa köpöttelemässä toinen toistaan tukien keskellä kauppakatua muun menon ja meiningin seassa.

    • fimshf

      Jos teettää remontteja ja korjauksia kotiinsa, yksinäinen saa verovähennykseksi vain puolet ilmoitetusta kotitalousvähennyksestä, ikääntymisen yllättäviä terveysongelmia, kustannuksia samoin kuin ruoan ja ravitsemuksen osalta ynnä vaatehuollon silleen edullisempaa - jos ihmiset haluavat vanhemmalla iällä solmia parisuhteita, itsepähän tietävät ja tekevät kun tahtovat.
      Olen kyllä kuullut juttuja esm omaisista, jotka uskontojen ja perintöasioiden takia saattavat vanhuksia hulluuden partaalle - jotkut jopa etukäteen käyvät tyhjentelemässä toisten koteja omaisuudesta kun epäilevät Synnin saastutuksesta ja moraalivikaisuuksista vanhoja immeisiä - etenkin jos ovat ikänsä olleet suvun "työkoneita". Pärjänneet omilla ansioillaan ilman sosiaalitukia. Sekin yks näkökohta, pitääkö ihmisen ikänsä pyrkiä miellyttämään yhteiskuntaa ja sukulaisi valinnoillaan, elättää muitakin vanhuksia kuin itseään vai olisko hetkessä ennen kuolemaa oikeus ajatella ja löytää jotain sellaista mikä olisi henkkoht tärkeää omalle itselle ja sille persoonalle, joksi elämä on muokannut - ilman sosiaaliseeraajain uuvuttavaa mielen manipulointia ja pyhän hengen kauppoja oikeaoppisuudesta.

    • Vanhassako.vara.parempi

      Vanhapiika etäsukulaiseni meni taannoin naimisiin leskeksi jääneen vanhan tuttavansa kanssa. Morsio oli 81 vuotta, sulho 86.

    • Hetimenenjoskolahtaa

      Kosijoita odotellessa heti menen jos tulee rikas, rakas, palvelualtis. Sukulaisten kauhuksi ja omaksi iloksi. Tosin kerta riitti oli hyvä ihana ukko mutta kiva on pällistellä maailmaa yksinkin saa tehdä mitä haluaa ei ole kukaan naputtamassa ja vahtimassa. Ja maailmasta tulee pieni ja ahdas äkäsen ihmisen kanssa. Mutta sellaien avaran sydämen omaava fiksu ihminen saa heti paikan vierelläni. Sellainen elämänikuinen utelias ja tiedonhaluinen ihminen. Vaan yli 60 v on liian vanhoja miesmarkkinoilla.
      Sukulaiset ovat vain kiinnostuneita perinnöstä, eivät toisen hyvinvoinnista. Ei heidän mielipiteillään ole mitään virkaa.

      • kepeät.kengät

        Hyvin perusteltu


    • Minäkin jatkan jankutusta.
      Tällee kirjoitin aikasemmin:

      Jos ajattelemme tilannetta että minä alkaisin seurustella.
      Olisi tilanne avo-liitto loppuun saakka.
      Uskon vahvasti että jumalani tietävät jo mikä minä olen.
      Aika varmasti ovat saaneet minusta tarpeekseensakin.
      Taatusti kuulisin kirkossa jostain pidäteltyä taivaallista naurua.

      H.

      • Yööööööökkkääää

        Taas Kuvottavaa oman navan kaivelu juttuja. Miksi ketään naurattaisi napanöyhdän kaivelu ja naisparan eksyminen. Voi Jumalani suojele meitä tuollaisilta jutuilta.


    • Hetimenenjoskolahtaa

      Ja sellainen pointti vielä. Et jos menee naimisiin, ei ehkä muista olevansa naimisissa. Ukko on aina uusi tuttavuus jos ja kun muisti pätkii. Aina suuri ilo tavata uusi ihminen, useamman kerran päivässä.
      Riidellä ei voi kun kuulo pätkii, ei kuule pahoja sanoja. Ja ulkonäkökin on ihan hyvä kun näkökin on heikentynyt. Mutta tarvitaanko siihen jotain aamenta, ei tarvita. Et on vanhenemisessa jotain hyvääkin. Kunhan vaan joku näyttää lappua, missä lukee " rakastan sinua" se riittää, jos sen vielä tajuasi. Jossain vaiheessa sitäkään ei ilmeisesti enää ymmärrä. Huh!

    • eienäälöydy

      onko tullut mieleen, että pitää myös aidosti välittää toisesta, jos ei tykkää ei myöskään lykkää...

    • kesi.vä

      Ei sopis mun pirtaan, ei edes näin yli 10 v. nuorempanakaan.

      • No, ei kyllä sopis tähänkään pirtaan, rakkauteen uskon kuin hullu puuroon mutta avio on jo ohi kiitänyttä elämää.


    • reppuriika

      Tuntemani vanhin mies meni naimisiin yli 90-kymppisenä. Morsian oli melkein kymmenen vuotta nuorempi, niin yleensä on. Ovat olleet naimisissa kohta viisi vuotta. Hyvin kai heillä on mennyt ja menee. Rouva on välillä sairastellut, mutta äijä on hyväkuntoinen tervaskanto.

    • Ehdottomasti naimisiin. Jos haluaa olla toisen kanssa vain osa-aikaisesti, miksi edes ryhtyä siihen? Onko se sitten kuitenkin enemmän ystävyyttä kuin rakkautta? Koska vaan tarvitsee jotain, eikä juuri Häntä?

      • Tuohon loppulauseeseesi on helppo yhtyä; "Koska vaan tarvitsee jotain, eikä juuri Häntä", tarvitsee jotain esim. kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa ;)
        Kyllä rakkautta ja rakkaan ihmisen haluaa lähelleen joka päivä.


      • Ancelina kirjoitti:

        Tuohon loppulauseeseesi on helppo yhtyä; "Koska vaan tarvitsee jotain, eikä juuri Häntä", tarvitsee jotain esim. kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa ;)
        Kyllä rakkautta ja rakkaan ihmisen haluaa lähelleen joka päivä.

        Uskon että ihmissuhteissa saa just niin paljon mitä panostaa, ei enempää eikä vähempää.
        Silloin-tällöin-suhteella halutaan varmaan luovia turvallisissa vesissä, välttää riitoja ja sitä tylsää arkea. Mutku katselee oikein pitkä-aikaisia suhteita, niiden vahva puoli taitaa olla just se, että on hyvässä ja pahassa hitsautuneet yhteen. Muistelen (hämärästi) itsekin sellaista, että suhde on vahvimmillaan juuri sen jälkeen kun vastoinkäyminen on voitettu. Se tuo uutta syvällisyyttä suhteeseen, jota ei saa muuten.
        Mun mielestä yhteinen arki on se tärkein, ei sitä yhteistä juhlaa, se osuus ei taida olla vaikea.


      • hmp.f kirjoitti:

        Uskon että ihmissuhteissa saa just niin paljon mitä panostaa, ei enempää eikä vähempää.
        Silloin-tällöin-suhteella halutaan varmaan luovia turvallisissa vesissä, välttää riitoja ja sitä tylsää arkea. Mutku katselee oikein pitkä-aikaisia suhteita, niiden vahva puoli taitaa olla just se, että on hyvässä ja pahassa hitsautuneet yhteen. Muistelen (hämärästi) itsekin sellaista, että suhde on vahvimmillaan juuri sen jälkeen kun vastoinkäyminen on voitettu. Se tuo uutta syvällisyyttä suhteeseen, jota ei saa muuten.
        Mun mielestä yhteinen arki on se tärkein, ei sitä yhteistä juhlaa, se osuus ei taida olla vaikea.

        Juuri noin, jos tulee joku konflikti, on helppoa siirtyä omaan kotiinsa ja jättää kiista sikseen. Kun pöly on laskeutunut, voidaan taas tavata, kun "tarvitsee jotain", tai jotain muuta. Ja jos kerran viikossa/kahdessa tavataan, niin ei kai siinä tosielämää tarvitse elääkään, hetken huumaa tai muuta tunnetta kuumaa. Kyllä kai viikonlopun verran jaksaa esittää vaikka mitä ja ellei jaksa, lähtee kotiinsa.
        Näin pysyvässä ja vanhassa suhteessa sitä ei voi tehdä, eikä edes haluakaan, asiat selvitetään ja siitä jatketaan. Arki on nimenomaan se tärkein, ei juhla ja juhannus, eikä edes viikonloppu.


    • Ilmasetämpärit

      Tässä iässä en halua tuhlata aikaa, yhtään turhaan riitaan. Kaikki riitely on jälkeenpäin katsottuna turhaa. Jos ei tässä iässä ole kasvanut siihen että asiat pitää ratkaista rakentavasti niin ei ole oppinut mitään. Itselleni toisen ihmisen kanssa eläminen on pelkästään oppimiskokemus ja oli sen muoto mikä tahansa on sivuseikka. Elää ja antaa muiden elää eikös se niin mene.

      • lapinpoliisit

        Tuosta tuli mieleen eräs vanhahko pariskunta, kiireellä naimisiin kun niiiiin rakastuneita olivat. Puolen vuoden kuluttua hirveiden riitojen ja pahoinpitelyiden jälkeen, poliisi kävi kämpässä monta kertaa, erosivat kun ei se huumaus kestänykkään. Ei kaikki osaa elää toisen kanssa eikä opi ikäänsä sitä tekemään.


    • tööttt

      Totta varmaan ettei mikään seksismi ole mikään lääke ja parantava "hoito" -
      varsinkaan ihmisille jotka kenties koko ikänsä kärsineet kaltoinkohtelusta
      - uupuneet raskaasta työstä, kyseenalaiselta kuulostaa myös se fraseologia, jonka mukaan vasta sen jälkeen kun ihminen on oppinut itseään hoitamaan ja rakastamaan, voi rakastaa toisia immeisiä - yhtä tai yheksääkymmentä - mieluusti yhtä kerrallaan - työstä sekin käy ja alkaa ajan saatossa puisevalta ja luisevalta kuulostamaan - ilman palkkaa julkisena lokaämpärinä ja pesupaljuna
      - ikääntyneenä heikentynein aistein kunnon romahtamisen myötä
      - lepo ihmisille olisi muute yhtä tärkeää kuin jatkuvan suorituskeskeisyyden
      painotus joka asiassa ja säälittömältä kuulostava tulosten tavoittelu.
      Ja totta on että tälläkin palstalla n jatkuvasti joittenkin kirjoittajien nälvinnän kohteena - siksi rauhoittumistakin tarvitaan - miksei olisi oikeus
      kirjoittaa miksi mistäkin asiasta mieltä olisi - silloinkin kun alkaa olla siinä iässä että parisänky on lentänyt pellolle vuosikymmeniä sitten, patja siirtyy
      lattialle ja miettii itekseen koska kontaten olisi perillä onnensa huipulla
      -ei enää korkealta putoa taivaitaan tavoitellessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      28
      1387
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1292
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1206
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1204
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1191
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1183
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1177
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1154
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1139
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1130
    Aihe