Berner - Ratti.fi

Joppe777

Autokoulujen edessä olevaan murrokseen Berner suhtautuu niin ikään positiivisesti. Ajokortin hinta Suomessa on liikenneministerin mielestä liian korkea. Opetuslupaopettajia välittävä ratti.fi saa Berneriltä varovaista vihreää valoa

– Markkinat ehkä lähtevät toimimaan silloin kun joku asia on liian kaukana siitä missä sen kuuluisi olla. Autokoulussa pitää tietysti säilyä turvallisuus ja autokoulun opettajan vastuu.



http://www.iltasanomat.fi/autot/art-2000001213890.html

13

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmesekoilua

      Mitähän tuo lause tarkoittaa? "Autokoulussa pitää tietysti säilyä turvallisuus ja autokoulun opettajan vastuu."

    • djdkekdcnsklsjf

      Opetuslupa on kaikilta osiltaan järkevämpi tapa hankkia ajokortti kuin rahastavissa autokouluissa. Autokoulut ovat ajaneet itsensä umpikujaan. Syyttäköön autokoulun omistajat ja autokoululiitto itseään. Ahneudellakin on rajansa!

    • Yrittäj

      Etkö sinä tajua ettei opetusta voi tehdä tappiolla.Olet tervetullut katsomaan tilinpäätöstäni.1900e keskihinnalla voittoa tuli 4%.

      • talousmatikkaa

        Liian kalliit menot. Tarkastakaa palkkoja alas päin ja vaihtakaa kalusto edullisempaan, niin alkaa voittoakin syntymään.


      • Palkanlaskija

        : D Eiköhän liikenneopettajien palkkoja ole tarkastettu aina alaspäin. Yrittäjillä itsellään on pihassa kyllä hienoja leluja "kouluajoneuvoiksi" rekisteröitynä. Tosin niillä Harrikoilla ja Mersuilla ei oppilaat kylläkään aja.


    • trafficmaster

      Kait opetusta voi tehdä tappiolla. Tosin yritys ei kovin pitkälle potki, ellei liikevaihto ole sitten tarpeeksi korkea, jne, vanha vitsi :)

      Mielestäni peruskoulu, lukio, amattillinen oppi, yliopisto pitäisi pystyä käymään myös opetusluvalla.

      Esim vaikka Kauppatieteen maisteri voisi opettaa jälkikasvunsa alenevaa sukupolvea myöden Kauppatieteen maisteriksi, kuinka se nyt sanotaan, virallisesti.

      Näitä kahta voisi kait verrara hieman fiktiivisesti niin, että jos liikenteessä möhlii, niin henki tai terveys voi mennä usealata ihmiseltä, mutta jos bisnekessä möhlii, niin siinä menee maallinen mammona, ainakin iteltä.

      Kumpi sitten linee moraalisesta näkövinkkelistä katsottuna tuomittavampaa?

      Ite veikkaisn jälkimmäistä.

      • Science

        Juuri tämä on kanssa itsellä pyörinyt mielessä! Ihmiset ei jotenkin osaa hahmottaa, että ajokortti on pitkäaikainen sijoitus siinä missä esimerkiksi KTM -tutkinto, mikäli ei siis törttöile liikenteessä ja menetä korttiaan.

        En tiedä olenko ainut, joka osaa laskea perus investointilaskuja ja jakaa ajokortin kustannuksia hieman pidemmälle aikavälille, eikä vain kauhistella kertakustannusta?

        Kuvitellaan esimerkiksi, että ajokortin loppuhinnaksi tulisi 2000 euroa ja ilman mokailua liikenteessä, sen saa pitää vaikka 40 vuoden ajan. Vuosikohtaiseksi "investointihinnaksi" tulee silloin 50€, 60 vuodessa se tippuu jo 33€... Sama summa käytetään melkeinpä jokaisen naisen toimesta useamman kerran vuodessa esim. kampaajalle. Kampaajaan käytetään tällöin enemmän rahaa kuin ajokorttiin 40 vuoden aikana (2 kampaajakäyntiä vuodessa 100€ * 40 vuotta = 4000€!)

        Valoja tauluun ihmiset!! Itsellä heti heräsi kysymys siitä, että miksi helkkarissa täällä ei kauhistella kampaajien hintoja autokoulujen sijasta?!?! (onneksi heilläki nostettiin tuo alv sentään 24%, että joutuvat hekin maksamaan isolla kädellä veroja Suomen valtiolle, kun tuommosia koronkiskontahintoja pyytää... ja silti noilla koronkiskonta kampaajahinnoilla en ole yhtäkään kampaajamiljönääriä nähnyt... kumma juttu ;)

        Kampaajalle tuhlattu 50€ ei vain psykologisesti tunnu niin pahalta kuin kertamaksulla ilmoitettu ajokortin hinta.. Ihmispsykologiaa parhaimmillaan!


    • Tewotr

      Tämä on paskaa!

    • liianhalpakortti

      Mielestäni ajokortin hintaa pitäisi nostaa ja aloitusikää pitäisi myös nostaa. 20v. voisi olla ajokrtin aloitusikä suomessa, näin saataisiin hillittyä kolareita ja kaahailua.

      • Urpoilueiolecool

        Just joo


    • dvgnribkcnckdl

      Autokoulut ovat tiensä päässä. Ahneus teki tehtävänsä. Jos olisi autokoulut ja autokoululiitto tyytyneet vanhaan opetusmalliin, niin tuskin olisi nykyiset asiat edes pöydällä. Voi, että harmittaa.

      • ooopelius

        No ei ole jos katsoo ohjelmaa missä vanhemmat opettaa lapsiaan ajamaan ja kun molemmilla ovat liikennesäännöt hukassa herää se kysymys mitä sulo vilenkin aina......................


      • ajomiesoon

        Jenkeistä oleva formaatti, jossa nauretaan etukäteen....Sirkushuveja kansalle....


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe