Syy miksi uskoa koetellaan

käytä.järkeä

Jumala koettelee välillä ihmisten uskoa. Tähän on yksinkertainen syy.
Jumala haluaa tietää ketkä osaavat käyttää järkeä ja ketkä uskovat "mihin tahansa".

Useimmat uskovat hylätään tässä testissä, mutta aina joku pääsee siitä myös läpi.

Vähän sama kun jos lapsi opettelee koulussa hyönteisistä.
Kotona isä saattaa sanoa "hämähäkki on hyönteinen". Jos lapsi osaa käyttää järkeä, hän huomaa, että isä yrittää koetella (ei siis valehdella). Jos lapsi tietää että hämähäkillä on kahdeksan jalkaa, se ei voi olla hyönteinen. Lapsi käyttää järkeä ja läpäisee testin.

Lapsi joka uskoo kyseenalaistamatta, uskoo että hämähäkki on hyönteinen koska isä sanoo niin.

61

807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jari-pekka--65

      Joo tavallaan olet oikeilla jäljillä. "Koetelkaa, oletteko uskossa" tarkoittaa sitä, että kun tulee esim tilanne, josta ei ole inhimillisesti ajatellen ulospääsyä ja tilanne on toivoton, niin onko sitä uskoa silloin?

      Usko, jota tässä kysytään, ei ole mikään oma usko, vaan Jeesuksen usko. Uskonnollisuus on sitä järjen uskoa, jolla ei selviä toivottomissa tilanteissa.

      Järkiusko ei anna rauhaa ja lepoa, vaan se pitää ansaita teoilla. Pitää jopa levätä Jumalalle.

      Uskonnollinen ihminen yrittää puolustaa Jumalaa. Yrittää todistella Jumalan olemassaoloa jne.

      Onko meillä Jeesuksen usko? Se usko, joka voittaa maailman. Olemmeko erilaisia? Sellaisia, kuin Jeesus.

      Uskovia kaikenkaikkiaan on paljon, mutta uskoa on kahdenlaista. On sydämen uskoa, eli Jumalan meille lahjoittamaa uskoa, Jeesuksen uskoa.
      Mutta on olemassa myös järkiuskoa, eli omaa uskoa, uskonnollisuutta. Tätä jälkimmäistä on paljon. Siitä todistaa lukuisat kirkot ja uskonsuunnat.

      Koetelkaa itseänne, oletteko Jeesuksen uskossa. Tästä on kysymys.

      • okmmko

        <Koetelkaa itseänne, oletteko Jeesuksen uskossa>

        Voisitko antaa konkreettisen esimerkin, miten tämän voisi testata?


      • Tämäkin.vielä

        "Jeesuksen usko" on sitä aivan samaa uskonnollisuutta sillä erotuksella, että siinä uskova kuvittelee olevansa uniikki ja erilainen, koska hänellä muka on "ainoa oikea, pelastava usko". Siksi tuollainen ajattelumalli on vaarallinen.


      • Capiche

        Minä olen uskovainen ja käytän Jumalan antamaa järkeäni. Mutta sillä ei ole mitään tekemistä jari-pekan selittelyksen kanssa. Minusta nämä Jumalan puolesta selittelijät ovat kaikkea muuta kuin järkeviä.

        Minä en puolustele Jumalaa tai edes kuvittele käsittäväni kaikkia Hänen tekojansa. Jumala on Kaikkivaltias ja Hän pystyy puolustamaan itseään. Järkeni sanoo, että uskoni Jumalaan ei voi riippua kokemuksista tai siitä millaisia lahjoja Jumala antaa.

        Ydinkysymys onkin uskonko Raamatun Jumalaan, vai itse luomaani käsitykseen Hänestä. Monet uskovat itse luomaansa käsitykseen ja usko romahtaa, jos Jumala ei toimikaan odotetulla tavalla. Hän ei olekaan aina hyviä fiiliksiä ja lahjoja jakava joulupukki. Kyse on kuitenkin siitä, että Jumala haluaa näyttää millaista Hänen huolenpitonsa ja läsnäolonsa on elämän vaikeuksissa.

        Jokainen uskova joutuu jossain vaiheessa kasvamaan ulos lapsellisista käsityksistään ja tarkastelemaan Jumala-kuvaansa. Jotkut kasvavat mutta toiset antavat periksi. Monet ovat murjottaneet Jumalalle vuosikymmeniä, kun hän ei antanut jotain asiaa jota henkilö katsoi tuolloin tarvitsevansa.

        Jumalan koulussakin on eri luokkia. Eikä luokalta toiselle pääse, ennen kuin on oppinut edellisen vaiheen läksyt. Jos taistelee vastaan tai katkeroituu, niin uskovan kasvu pysähtyy siihen.


      • Aamenet

        Amen!


    • J.nauraa

      Jesse lähetettiin maanpäälle jotta J saisi tietää mikä kaikki menee läpi.
      No, kaikki taikatemput meni läpi ....

    • pois.taikauskot

      Kirjoitat täyttä potaskaa.

      Ihminen, joka osaa käyttää järkeään ei varmastikaan usko mihinkään uskontoon, koska ne kaikki pohjautuvat taikauskoisuuteen, tietämättömyyteen ja tyhmyyteen.

      • ettäsilleen

        Tällaiseen verbaali-impotenssiin syyllistyy vain sellainen, jolla ei ole järjellisiä argumentteja. Typeryyttä on sekin, kun väittää tietävänsä, että jotain ei ole olemassa. Mutta ei kuitenkaan pysty todistamaan, ettei sitä ole olemassa. Itse asiassa tällaista ajattelua kutsutaan uskoksi. Sinäkin olet vain omanlaisesi uskovainen, vaikka muuta yrität väittää.


      • pois.taikauskot
        ettäsilleen kirjoitti:

        Tällaiseen verbaali-impotenssiin syyllistyy vain sellainen, jolla ei ole järjellisiä argumentteja. Typeryyttä on sekin, kun väittää tietävänsä, että jotain ei ole olemassa. Mutta ei kuitenkaan pysty todistamaan, ettei sitä ole olemassa. Itse asiassa tällaista ajattelua kutsutaan uskoksi. Sinäkin olet vain omanlaisesi uskovainen, vaikka muuta yrität väittää.

        Annapa nyt edes yksi älyllinen argumentti sairaalle taikauskoisuudellesi.
        Jumalastasi ei ole pierun hajuakaan osoitettavissa, mutta kuitenkin tyhmyyttäsi siihen uskot.


      • elämän.todellisuus

        # Ihminen, joka osaa käyttää järkeään ei varmastikaan usko mihinkään uskontoon, koska ne kaikki pohjautuvat taikauskoisuuteen, tietämättömyyteen ja tyhmyyteen. #

        - ei mihinkään uskontoon tulekaan uskoa.

        Jeesus Kristus ei ole uskonto, vaan Elävä Persoona.

        Mietipä sitä

        Uskonnot sitoo orjuuteen, Jeesus vapauttaa uskontojen orjuutuksista todelliseen elämään.


    • ettäsilleen

      En kyllä nähnyt järkeä tuossa aloituksessa, vaikka sitä käskettiin käyttämään.

    • Capiche

      Sekin on tulkintakysymys koetteleeko Jumala, vai elämä. Uskovainen on elämän ja Jumalan luomien luonnon lakien alainen siinä kuin uskomatonkin.

      Aurinko paistaa niin hyville kuin pahoillekin. Hirmumyrskyt kohtaavat niin uskovia kuin uskomattomiakin. Monet vaikeudet ovat suoraa seurausta siitä, että mokaamme itse. Sairaudet eivät valikoi uhrejaan ja kuolema odottaa ennenpitkää kaikkia.

      Kaikkia elämän sattumuksia ei voi laittaa Jumalan piikkiin. Tärkein asia on tietää, että Jumala on silti läsnä ja tukena kaikissa elämän tilanteissa.

      Jumalan koulutus on sitten hiukan erilaista. Siinä puututaan ihmisessä niihin asioihin, jotka ovat Jumalan tuntemisen ja rakkauden kaksoiskäskyn toteuttamisen tiellä. Tämä koulutus on aina hyvin henkilökohtaista.

      • HoseeHalapenjo

        5. Moos. 13:1-3 sanoo näin:

        Jos teidän keskuuteenne ilmestyy profeetta tai unennäkijä ja lupaa sinulle jonkun tunnusteon tai ihmeen, 2 ja jos sitten todellakin tapahtuu se tunnusteko tai ihme, josta hän puhui sinulle sanoen: 'Lähtekäämme seuraamaan muita jumalia, joita te ette tunne, ja palvelkaamme niitä', 3 niin älä kuuntele sen profeetan puhetta tai sitä unennäkijää, sillä Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne.

        Harhaopithan ovat erittäin hyödyllisiä. Ne ovat ilman muuta haitallisia, mutta niistä on myös paljon hyötyä. Harhaoppien kumoaminen on loistava kannustin, ellei rakkaus Jumalaan jo ole, tutkia Raamattua ja systematisoida oppia. "Miksi emme usko näin" on yhtä hyödyllistä, kuin "miksi uskomme näin".

        Tuon lainaamani raamatunkohta osoittaa, että harhaopitkin ovat loppupeleissä Jumalan sallimia ja lähettämiä, koska ei perkele kykene eksyttämään ketään, ellei Jumala anna lupaa. Eksytykset ovat tuomio niille, jotka eivät rakasta totuutta. Niille, jotka rakastavat totuutta, ne ovat juurikin sen rakkauden koetus.


      • Koettelee.tietääkseen

        "Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne."

        Minkä ihmeen takia koettelee tietääkseen?
        Siis hänenhän piti olla kaikkitietävä????
        Kai se nyt tietää jo valmiiksi
        laittaessaan jonkun koetuksen miten kukanenkin siihen reagoi jos kerran on kaikki luonut ja meidän ajatuksemmekin tuntee?
        En tajua...
        Vähän sama kuin minä heittäisin "ensimmäisen kiven" maata kohti vain tietääkseni osuuko se maahan...


      • Koettelee.tietääkseen kirjoitti:

        "Herra, teidän Jumalanne, ainoastaan koettelee teitä tietääksensä, rakastatteko Herraa, teidän Jumalaanne, kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne."

        Minkä ihmeen takia koettelee tietääkseen?
        Siis hänenhän piti olla kaikkitietävä????
        Kai se nyt tietää jo valmiiksi
        laittaessaan jonkun koetuksen miten kukanenkin siihen reagoi jos kerran on kaikki luonut ja meidän ajatuksemmekin tuntee?
        En tajua...
        Vähän sama kuin minä heittäisin "ensimmäisen kiven" maata kohti vain tietääkseni osuuko se maahan...

        Eipä tullut vastausta, koska järjellistä sellaista ei ole.


    • tertt

      Hyvä keskustelu-

    • violaluna17

      Lukekaapas Jobin kirjan alkulukua. Siinähän Saatana yllyttää Jumalaa aiheuttamaan onnettomuuksia hurskaalle Jobille. Jos uskon koettelemukset eivät johdukaan yksistään Jumalasta,vaan Saatanasta myös. Sitten mietityttää,miksei Jumala pysty estämään onnettomuuksia ja sairauksia. Onhan hyviä enkeleitä kuitenk7n enemmän kuin demoneita,eikä Saatana ole Kaikkivaltias kuten Jumala. Vai onko Jumalan toiminta vain liian hidasta,kun Taivaassa ikuisuudessa on ihan eri aikakäsitys kuin tääällä maan päällä.? En ymmärrä. Ja totta kai voi olla myös taistelua näkymättömässä maailmassa. Tästä on Danielin kirjassa kerrottu. Persian enkeliruhtinas.ja enkeli Mikael,Israelin enkeliruhtinas. Lukekaa sieltä.

      • vahavuohi

        Nykyajan ihmiselle Saatana voi olla mitä parhain jumala. Varjo valolta suojelee.


      • paskapuhetta

        Nyt puhut sen verran paksua sontaa, että olipahan pakko kirjoittaa.
        Jospa lukisit sen Jobin ihan loppuun saakka ensin, ja sitten alkaisit kirjoittelemaan.

        1.Saatana yllyttää Jumalaa?
        2.Jumalako saatanan temppujen lähde?
        Tässä näkee, että et tunne Jumalaa, etkä Sanaa senkään vertaa ollenkaan, et edes tiedä mikä on Isältä, mikä saatanalta.

        3.Job EI tuntenut Jumalaa, hän oli vain korvakuulolta kuullut Jumalsta.
        Aivan samoin opn tänäänkin, ns "uskovaiset" kertovat täälläkin tuollaista suorastaan saatanallista alkuperää olevaa sontaa.

        Jos et usko, niin otetaanpas muutama raamatun kohta, ja mieti sitten uudestaan.

        Ensin nro 1
        Jaak. 1:13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.

        Alkukielellä:
        Älköön kukaan sanoko, kun häntä kiusataan, että ”Jumala kiusaa minua”, sillä Jumala ei
        kiusaa pahuudessa, eikä hän kiusaa ketään.

        Nro 2

        Joh. 10:10 Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.

        Alkukielellä:
        Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä, ja heillä olisi runsaus.



        Nro 3
        Job 42:5 Korvakuulolta vain olin sinusta kuullut, mutta nyt on silmäni sinut nähnyt.

        Ja eikö Jobin kirjassa sanota, että ELihu puhui ainoana oikein?
        No katsotaanpas mitä Elihu oikein puhui:
        Job 36: 1 Elihu jatkoi puhettaan ja sanoi:
        2 "Maltahan vähän, niin julistan sinulle, sillä vielä on minulla Jumalan puolesta puhuttavaa.
        3 Minä noudan tietoni kaukaa ja osoitan Luojani oikeuden;
        4 sillä totisesti, sanani eivät ole valhetta-mies, jolla on täydellinen tieto, on edessäsi.
        5 Katso, Jumala on voimallinen, mutta ei halveksu ketään; väkevä on hänen ymmärryksensä voima.
        6 Hän ei pidä jumalatonta elossa, vaan hankkii kurjille oikeuden.
        7 Hän ei käännä silmiänsä pois hurskaista, vaan antaa heidän istua kuningasten kanssa valtaistuimella ikuisesti; he kohoavat korkealle.
        8 Ja jos niinkin käy, että heidät kytketään kahleisiin, sidotaan kurjuuden köysillä,
        9 niin hän sillä ilmaisee heille, mitä he ovat tehneet ja mitä rikkoneet pöyhkeilemisellään,
        10 avaa heidän korvansa nuhtelulle ja käskee heitä kääntymään pois vääryydestä.
        11 Jos he kuulevat ja alistuvat, niin saavat viettää päivänsä onnessa ja ikävuotensa ihanasti.
        12 Mutta jos eivät kuule, niin he syöksyvät surman peitsiin ja menehtyvät ymmärtämättömyyteensä.
        13 Mutta jumalattomat pitävät vihaa, he eivät apua huuda, kun hän on heidät vanginnut.
        14 Heidän sielunsa kuolee nuoruudessa, heidän elämänsä loppuu niinkuin haureellisten pyhäkköpoikain.
        15 Kurjan hän vapahtaa hänen kurjuutensa kautta ja avaa hänen korvansa ahdistuksella.
        16 Sinutkin houkutteli ahdingosta pois avara tila, jossa ei ahtautta ollut, ja lihavuudesta notkuvan ruokapöydän rauha.
        17 Ja niin kohtasi sinua kukkuramäärin jumalattoman tuomio; tuomio ja oikeus on käynyt sinuun kiinni.

        Eli olko Job synnitön? Ei ollut, koska eihän Elihu voisi puhua Jobista näin, jos Job olisi ollut synnitön!
        Job kuvitteli itsensä Jumalan yläpuolelle, vai etkö ole lukenut koko kirjaa ensimmäistä lukua pidemmälle?

        Edelleen jatkuu Elihun puhe
        Job 37:14 Ota tämä korviisi, Job; pysähdy ja tarkkaa Jumalan ihmetöitä.
        15 Tiedätkö, kuinka Jumala niillä tekonsa teettää ja kuinka hän antaa pilviensä leimausten loistaa?
        16 Käsitätkö pilvien punnituksen, hänen ihmeensä, joka on kaikkitietävä?
        17 Sinä, jonka vaatteet kuumenevat, kun maa on raukeana etelän helletuulesta,
        18 kaarrutatko sinä hänen kanssansa taivaan, joka on vahva kuin valettu kuvastin?
        19 Neuvo, mitä meidän on hänelle sanottava; pimeydessämme emme voi tuoda esiin mitään.

        Ja sitten Jumala itse puhuu Jobille näin:
        Job 38:1 Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi:
        2 "Kuka olet sinä, joka taitamattomilla puheilla pimennät minun aivoitukseni?
        3 Vyötä nyt kupeesi kuin mies; minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.
        4 Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.
        5 Kuka on määrännyt sen mitat-tottapa sen tiedät-tahi kuka on vetänyt mittanuoran sen ylitse?
        6 Mihin upotettiin sen perustukset, tahi kuka laski sen kulmakiven,
        7 kun aamutähdet kaikki iloitsivat ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat?
        Koko 38 luku ja seuraavakin 39 on sitä, että Jumala kysyy, onko Job todella niin viisas kuin luuli, eli jopa Jumalankin yläpuolella!

        Ja lopuksi Jumala vielä haastaa Jobin kertomaan viisauksiaan luvussa 40.

        Job 40.1 (39:34) Niin Herra vastasi Jobille ja sanoi:
        2 (39:35) "Tahtooko vikoilija riidellä Kaikkivaltiasta vastaan? Jumalan syyttäjä vastatkoon tähän!"
        3 (39:36) Silloin Job vastasi Herralle ja sanoi:
        4 (39:37) "Katso, minä olen siihen liian halpa; mitäpä sinulle vastaisin? Panen käteni suulleni;
        5 (39:38) kerran minä olen puhunut, enkä enää mitään virka, kahdesti, enkä enää sitä tee."
        6 (40:1) Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi:
        7 (40:2) "Vyötä nyt kupeesi kuin mies; minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.


      • paskapuhetta
        paskapuhetta kirjoitti:

        Nyt puhut sen verran paksua sontaa, että olipahan pakko kirjoittaa.
        Jospa lukisit sen Jobin ihan loppuun saakka ensin, ja sitten alkaisit kirjoittelemaan.

        1.Saatana yllyttää Jumalaa?
        2.Jumalako saatanan temppujen lähde?
        Tässä näkee, että et tunne Jumalaa, etkä Sanaa senkään vertaa ollenkaan, et edes tiedä mikä on Isältä, mikä saatanalta.

        3.Job EI tuntenut Jumalaa, hän oli vain korvakuulolta kuullut Jumalsta.
        Aivan samoin opn tänäänkin, ns "uskovaiset" kertovat täälläkin tuollaista suorastaan saatanallista alkuperää olevaa sontaa.

        Jos et usko, niin otetaanpas muutama raamatun kohta, ja mieti sitten uudestaan.

        Ensin nro 1
        Jaak. 1:13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.

        Alkukielellä:
        Älköön kukaan sanoko, kun häntä kiusataan, että ”Jumala kiusaa minua”, sillä Jumala ei
        kiusaa pahuudessa, eikä hän kiusaa ketään.

        Nro 2

        Joh. 10:10 Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys.

        Alkukielellä:
        Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä, ja heillä olisi runsaus.



        Nro 3
        Job 42:5 Korvakuulolta vain olin sinusta kuullut, mutta nyt on silmäni sinut nähnyt.

        Ja eikö Jobin kirjassa sanota, että ELihu puhui ainoana oikein?
        No katsotaanpas mitä Elihu oikein puhui:
        Job 36: 1 Elihu jatkoi puhettaan ja sanoi:
        2 "Maltahan vähän, niin julistan sinulle, sillä vielä on minulla Jumalan puolesta puhuttavaa.
        3 Minä noudan tietoni kaukaa ja osoitan Luojani oikeuden;
        4 sillä totisesti, sanani eivät ole valhetta-mies, jolla on täydellinen tieto, on edessäsi.
        5 Katso, Jumala on voimallinen, mutta ei halveksu ketään; väkevä on hänen ymmärryksensä voima.
        6 Hän ei pidä jumalatonta elossa, vaan hankkii kurjille oikeuden.
        7 Hän ei käännä silmiänsä pois hurskaista, vaan antaa heidän istua kuningasten kanssa valtaistuimella ikuisesti; he kohoavat korkealle.
        8 Ja jos niinkin käy, että heidät kytketään kahleisiin, sidotaan kurjuuden köysillä,
        9 niin hän sillä ilmaisee heille, mitä he ovat tehneet ja mitä rikkoneet pöyhkeilemisellään,
        10 avaa heidän korvansa nuhtelulle ja käskee heitä kääntymään pois vääryydestä.
        11 Jos he kuulevat ja alistuvat, niin saavat viettää päivänsä onnessa ja ikävuotensa ihanasti.
        12 Mutta jos eivät kuule, niin he syöksyvät surman peitsiin ja menehtyvät ymmärtämättömyyteensä.
        13 Mutta jumalattomat pitävät vihaa, he eivät apua huuda, kun hän on heidät vanginnut.
        14 Heidän sielunsa kuolee nuoruudessa, heidän elämänsä loppuu niinkuin haureellisten pyhäkköpoikain.
        15 Kurjan hän vapahtaa hänen kurjuutensa kautta ja avaa hänen korvansa ahdistuksella.
        16 Sinutkin houkutteli ahdingosta pois avara tila, jossa ei ahtautta ollut, ja lihavuudesta notkuvan ruokapöydän rauha.
        17 Ja niin kohtasi sinua kukkuramäärin jumalattoman tuomio; tuomio ja oikeus on käynyt sinuun kiinni.

        Eli olko Job synnitön? Ei ollut, koska eihän Elihu voisi puhua Jobista näin, jos Job olisi ollut synnitön!
        Job kuvitteli itsensä Jumalan yläpuolelle, vai etkö ole lukenut koko kirjaa ensimmäistä lukua pidemmälle?

        Edelleen jatkuu Elihun puhe
        Job 37:14 Ota tämä korviisi, Job; pysähdy ja tarkkaa Jumalan ihmetöitä.
        15 Tiedätkö, kuinka Jumala niillä tekonsa teettää ja kuinka hän antaa pilviensä leimausten loistaa?
        16 Käsitätkö pilvien punnituksen, hänen ihmeensä, joka on kaikkitietävä?
        17 Sinä, jonka vaatteet kuumenevat, kun maa on raukeana etelän helletuulesta,
        18 kaarrutatko sinä hänen kanssansa taivaan, joka on vahva kuin valettu kuvastin?
        19 Neuvo, mitä meidän on hänelle sanottava; pimeydessämme emme voi tuoda esiin mitään.

        Ja sitten Jumala itse puhuu Jobille näin:
        Job 38:1 Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi:
        2 "Kuka olet sinä, joka taitamattomilla puheilla pimennät minun aivoitukseni?
        3 Vyötä nyt kupeesi kuin mies; minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.
        4 Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.
        5 Kuka on määrännyt sen mitat-tottapa sen tiedät-tahi kuka on vetänyt mittanuoran sen ylitse?
        6 Mihin upotettiin sen perustukset, tahi kuka laski sen kulmakiven,
        7 kun aamutähdet kaikki iloitsivat ja kaikki Jumalan pojat riemuitsivat?
        Koko 38 luku ja seuraavakin 39 on sitä, että Jumala kysyy, onko Job todella niin viisas kuin luuli, eli jopa Jumalankin yläpuolella!

        Ja lopuksi Jumala vielä haastaa Jobin kertomaan viisauksiaan luvussa 40.

        Job 40.1 (39:34) Niin Herra vastasi Jobille ja sanoi:
        2 (39:35) "Tahtooko vikoilija riidellä Kaikkivaltiasta vastaan? Jumalan syyttäjä vastatkoon tähän!"
        3 (39:36) Silloin Job vastasi Herralle ja sanoi:
        4 (39:37) "Katso, minä olen siihen liian halpa; mitäpä sinulle vastaisin? Panen käteni suulleni;
        5 (39:38) kerran minä olen puhunut, enkä enää mitään virka, kahdesti, enkä enää sitä tee."
        6 (40:1) Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi:
        7 (40:2) "Vyötä nyt kupeesi kuin mies; minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.

        Ja mitä Job sitten tekikään?
        Job 42:1 Silloin Job vastasi Herralle ja sanoi:
        2 "Minä tiedän, että sinä voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa.
        3 'Kuka peittää minun aivoitukseni taitamattomasti?' Siis on niin: minä puhuin ymmärtämättömästi, asioista, jotka ovat ylen ihmeelliset minun käsittää.
        4 Kuule siis, niin minä puhun; minä kysyn, opeta sinä minua.
        5 Korvakuulolta vain olin sinusta kuullut, mutta nyt on silmäni sinut nähnyt.
        6 Sentähden minä peruutan puheeni ja kadun tomussa ja tuhassa."

        Ja sitä paitsi Jobin tuli ENSiN rukoilla ystäviensä puolesta, sitten Jumala käänsi Jobin elämän ja hän sai kaiken kaksinkertaisesti takaisin.

        Että se siitä, Jumala on hyvä Jumala, Hänessä ei ole vaihtelua, että tänään hyvä, huomenna ei sitten jaksakaan.
        Et taida siis tuntea raamatun Jumalaa ollenkaan, jos väität että Jumala on saatanan käskytettävissä.


      • varo.ketä.kutsut
        vahavuohi kirjoitti:

        Nykyajan ihmiselle Saatana voi olla mitä parhain jumala. Varjo valolta suojelee.

        Varo ettei se palvomasi "herra" seiso joku yö vieressäsi, ja mitä varjoa pimeydessä tarvitsee, ei yhtään mitään. Voi tulla äitiä ikävä, kun sarvipää näyttää kavonsa oikeasti.


      • varo.ketä.kutsut kirjoitti:

        Varo ettei se palvomasi "herra" seiso joku yö vieressäsi, ja mitä varjoa pimeydessä tarvitsee, ei yhtään mitään. Voi tulla äitiä ikävä, kun sarvipää näyttää kavonsa oikeasti.

        Sarvipäät ovat verraten lauhkeita kasvinsyöjiä eivätkä mitään petoja. Koulussa kannattaisi impata vähemmän ja kuunnella opettajaa enemmän.


      • vahavuohi
        varo.ketä.kutsut kirjoitti:

        Varo ettei se palvomasi "herra" seiso joku yö vieressäsi, ja mitä varjoa pimeydessä tarvitsee, ei yhtään mitään. Voi tulla äitiä ikävä, kun sarvipää näyttää kavonsa oikeasti.

        Tulit paljastaneeksi omat pelkosi. Minä en pelkää Saatanaa, vaan rakastan häntä ja kunnioitan hänen ihmisrakkauttaan.


    • Jumala ei siis olekaan kaikentietävä, kun hänen pitää testata ja koeponnistaa aivan ihmisten tapaan?

    • violaluna17

      Olen lukenut Jobin kirjan ja useasti. Muttei tuo asia minulle selviä. Ja opettaahan Jeesus itse Isämeidän,rukouksessa pyytämään.Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta...Vastaako Jumala Jobin miksikysymyksiin? Ei, Silti Raamatussa sanotaan. Minä luon onnen ja luon onnettomuuden. Ja Jobin kirjassa. Sinä olet yllyttänyt minua tuhoamaan hänet syyttömästi. Kärsimyksen ongelma tai Pahan ei tuossa ratkea. Elihu viusas sanoo,että Herra avaa hänen korvansa ahdistuksella. Elihu tuossa oudossa Jobin kirjassa onkin se viisain. Sitä en usko,etteikö Job olisi olut hurskas jo ennen noita koettelemuksiakin. Todistihan niin itse Jumala. Job elkäsi Jumalaa ja karttoi pahaa.Herra sanoi niin kaksi kertaa. Se siitä selviää,että lopulta Jobin usko Jumalaan syveni entisestään.Herra siunasikin Jobin elämän loppupuolta enemmän.

      • paskapuhetta

        Et siis osaa lukea, no se selittääkin paljon.
        Eikö Jumala nimenomaan sano, että Job on pitänyt itseään Jumalan yläpuolella, ja niinhän Elihukin sanoo. Ja Jumala nimenomaan kertoo Elihun ainoana olleen oikeassa.

        Job oli korvakuulolta kuullut Jumalasta, ei siis TUNTENUT Jumalaansa.
        Monetkin ihmiset elävät ns oikein, mutta eivät he ole pelastuneita, eivätkä he tunne Jumalaa, he vain elävät suhteellisen oikein ja moralisesti.

        Job nimenomaan vasta tuolloin ymmärsi, kuka Jumala on, luvussa 42.
        Kun Job nöyrtyi, sen jälkeen Jumala muutti Jobin elämän suunnan.

        1 Silloin Job vastasi Herralle ja sanoi:
        2 "Minä tiedän, että sinä voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa.
        3 'Kuka peittää minun aivoitukseni taitamattomasti?' Siis on niin: minä puhuin ymmärtämättömästi, asioista, jotka ovat ylen ihmeelliset minun käsittää.
        4 Kuule siis, niin minä puhun; minä kysyn, opeta sinä minua.
        5 Korvakuulolta vain olin sinusta kuullut, mutta nyt on silmäni sinut nähnyt.
        6 Sentähden minä peruutan puheeni ja kadun tomussa ja tuhassa."

        Katuuko Job tuossa?
        Kyllä siinä minun mielestäni niin lukee. Katui ja peruutti puheensa.
        Ja vielä tuonkin jälkeen ensitöiksi oli vielä rukoiltava ystäviensä puolesta, ja sitten Jobin elämä muuttui.

        SInulla on puurot ja vellit niin paljon sekaisin, että kannattaisi ottaa se raamattu käteen ja lukea kirja alusta loppuun saakka.

        Jaakob 1:13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.
        14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
        15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.
        16 Älkää eksykö, rakkaat veljeni.
        17 Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.


      • miksi.olet.törkeä
        paskapuhetta kirjoitti:

        Et siis osaa lukea, no se selittääkin paljon.
        Eikö Jumala nimenomaan sano, että Job on pitänyt itseään Jumalan yläpuolella, ja niinhän Elihukin sanoo. Ja Jumala nimenomaan kertoo Elihun ainoana olleen oikeassa.

        Job oli korvakuulolta kuullut Jumalasta, ei siis TUNTENUT Jumalaansa.
        Monetkin ihmiset elävät ns oikein, mutta eivät he ole pelastuneita, eivätkä he tunne Jumalaa, he vain elävät suhteellisen oikein ja moralisesti.

        Job nimenomaan vasta tuolloin ymmärsi, kuka Jumala on, luvussa 42.
        Kun Job nöyrtyi, sen jälkeen Jumala muutti Jobin elämän suunnan.

        1 Silloin Job vastasi Herralle ja sanoi:
        2 "Minä tiedän, että sinä voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa.
        3 'Kuka peittää minun aivoitukseni taitamattomasti?' Siis on niin: minä puhuin ymmärtämättömästi, asioista, jotka ovat ylen ihmeelliset minun käsittää.
        4 Kuule siis, niin minä puhun; minä kysyn, opeta sinä minua.
        5 Korvakuulolta vain olin sinusta kuullut, mutta nyt on silmäni sinut nähnyt.
        6 Sentähden minä peruutan puheeni ja kadun tomussa ja tuhassa."

        Katuuko Job tuossa?
        Kyllä siinä minun mielestäni niin lukee. Katui ja peruutti puheensa.
        Ja vielä tuonkin jälkeen ensitöiksi oli vielä rukoiltava ystäviensä puolesta, ja sitten Jobin elämä muuttui.

        SInulla on puurot ja vellit niin paljon sekaisin, että kannattaisi ottaa se raamattu käteen ja lukea kirja alusta loppuun saakka.

        Jaakob 1:13 Älköön kukaan, kiusauksessa ollessaan, sanoko: "Jumala minua kiusaa"; sillä Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa.
        14 Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
        15 kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.
        16 Älkää eksykö, rakkaat veljeni.
        17 Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä, valkeuksien Isältä, jonka tykönä ei ole muutosta, ei vaihteen varjoa.

        Jo nikkisi kertoo paljon sinusta itsestäsi, siis paljon ikävää.

        Väitit, että joku toinen ei osaa lukea !

        Mene vain itse itseesi, sillä kumpaa uskomme, sinua vai Jumalan todistusta ???

        Luetaan yhdessä, mitä Jumala Jobista todistaa jo alussa:

        Job 1:8 Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille PALVELIJAANI Jobia? Sillä EI OLE MAAN PÄÄLLÄ HÄNEN VERTAISTANSA ; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa."

        Job siis oli Jumalan pelvelija, EIKÄ KOKO MAAILMASSA, ollut hänen vertaistaan ihmistä, eli yhtä nuhteetonta ja rehellistä ja Jumalaa pelkäävää ja pahaa karttavaa ihmistä !

        Tässä EI PUHUTA NYT mistään uskonnollisesta ja ymmärtämättömästä uskosta osattomasta, vaan Job on "kuva" tosi uskovasta, jolle Jumala sallii kärsimykset !!!

        Siis kumpaa meidän on uskominen?

        Tätä selvääkin selvempää Jumalan omaa todistusta, vai sinun huultesi heiluntaa ???

        Kumpi on Totuus ???

        Älä opeta asioista, joita et vielä ymmärrä, sillä Jobin kohtalo ja Tie pitää uskovan käydä itse läpi oppiakseen ja ymmärtääkseen todella sen sanoman !

        Olen käynyt henk koht sen läpi, ja tiedän ja olen oppinut siis nämä asiat käytännössä oman Uskon elämäni kautta.

        Mutta sinä et ole selvästikkään elänyt näitä Jobin kertomuksen asioita elämässäsi todeksi, joten opetat sellaista, mistä et vielä ainakaan yhtään mitään ymmärrä.

        Niin ja lopeta toisten helveksiminen, ja mene itseesi ja tee parannusta valheistasikin samalla !

        Ja HÄPEÄ !


      • paskapuhetta
        miksi.olet.törkeä kirjoitti:

        Jo nikkisi kertoo paljon sinusta itsestäsi, siis paljon ikävää.

        Väitit, että joku toinen ei osaa lukea !

        Mene vain itse itseesi, sillä kumpaa uskomme, sinua vai Jumalan todistusta ???

        Luetaan yhdessä, mitä Jumala Jobista todistaa jo alussa:

        Job 1:8 Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille PALVELIJAANI Jobia? Sillä EI OLE MAAN PÄÄLLÄ HÄNEN VERTAISTANSA ; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa."

        Job siis oli Jumalan pelvelija, EIKÄ KOKO MAAILMASSA, ollut hänen vertaistaan ihmistä, eli yhtä nuhteetonta ja rehellistä ja Jumalaa pelkäävää ja pahaa karttavaa ihmistä !

        Tässä EI PUHUTA NYT mistään uskonnollisesta ja ymmärtämättömästä uskosta osattomasta, vaan Job on "kuva" tosi uskovasta, jolle Jumala sallii kärsimykset !!!

        Siis kumpaa meidän on uskominen?

        Tätä selvääkin selvempää Jumalan omaa todistusta, vai sinun huultesi heiluntaa ???

        Kumpi on Totuus ???

        Älä opeta asioista, joita et vielä ymmärrä, sillä Jobin kohtalo ja Tie pitää uskovan käydä itse läpi oppiakseen ja ymmärtääkseen todella sen sanoman !

        Olen käynyt henk koht sen läpi, ja tiedän ja olen oppinut siis nämä asiat käytännössä oman Uskon elämäni kautta.

        Mutta sinä et ole selvästikkään elänyt näitä Jobin kertomuksen asioita elämässäsi todeksi, joten opetat sellaista, mistä et vielä ainakaan yhtään mitään ymmärrä.

        Niin ja lopeta toisten helveksiminen, ja mene itseesi ja tee parannusta valheistasikin samalla !

        Ja HÄPEÄ !

        En tee parannusta siitä, mitä lukee raamatussa,.
        Enkä häpeä sitä julistaa.
        Paskapuhetta on nimimerkki, koska täällä nimenomaan julistetaan raamatunvastaista paskapuhetta.

        Miten voit väittää, että en ymmärrä?
        Millä meriiteillä sitä julistat?
        Eli kun julistat minut sellaiseksi, joka ei ole kohdannut elämässni mitään vastoinkäymisiä, joista et tieäd mitään, ehkäpä jopa pahempaa kuin sinulla, ja kun en piehtaroi niissä, niin sekö tekee minusta valehtelijan?
        Mistä tiedät elämästäni, vaikka olen häilynyt kuoleman portilla, vaikka läheiseni on ollut rajamailla, ja silti sinä uskallat tulla sitä julistamaan!
        Ja jopa "huutamalla!

        MInun, eikä sinunkaan, elämä muuta raamatun sanaa, vaan raamatun sanan tulee muuttaa minun ja sinun elämäsi.
        Siinä on eroa.

        Lukeeko raamatussa, että Job katui?
        Lukee, ja jos siinä lukee niin, niin joku syyhän täytyy olla sille, että joutuu katumaan ja tekemään parannuksen, eikö vain.
        Ja parannuksen jälkeen Jumala muutti Jobin elämän, eikö tämä olekin raamatun linja, vai onko sinulla jokin toinen raamattu.

        Eli sinun kannattaisi ehkäpä itse tehdä parannusta siitä, että kehittelet omia oppejasi perustuen omaan elämänkokemuksiisi, etkä eläkään raamatun sanan mukaan, jota kukaan ei voi muuttaa.


      • miksi.olet.törkeä
        paskapuhetta kirjoitti:

        En tee parannusta siitä, mitä lukee raamatussa,.
        Enkä häpeä sitä julistaa.
        Paskapuhetta on nimimerkki, koska täällä nimenomaan julistetaan raamatunvastaista paskapuhetta.

        Miten voit väittää, että en ymmärrä?
        Millä meriiteillä sitä julistat?
        Eli kun julistat minut sellaiseksi, joka ei ole kohdannut elämässni mitään vastoinkäymisiä, joista et tieäd mitään, ehkäpä jopa pahempaa kuin sinulla, ja kun en piehtaroi niissä, niin sekö tekee minusta valehtelijan?
        Mistä tiedät elämästäni, vaikka olen häilynyt kuoleman portilla, vaikka läheiseni on ollut rajamailla, ja silti sinä uskallat tulla sitä julistamaan!
        Ja jopa "huutamalla!

        MInun, eikä sinunkaan, elämä muuta raamatun sanaa, vaan raamatun sanan tulee muuttaa minun ja sinun elämäsi.
        Siinä on eroa.

        Lukeeko raamatussa, että Job katui?
        Lukee, ja jos siinä lukee niin, niin joku syyhän täytyy olla sille, että joutuu katumaan ja tekemään parannuksen, eikö vain.
        Ja parannuksen jälkeen Jumala muutti Jobin elämän, eikö tämä olekin raamatun linja, vai onko sinulla jokin toinen raamattu.

        Eli sinun kannattaisi ehkäpä itse tehdä parannusta siitä, että kehittelet omia oppejasi perustuen omaan elämänkokemuksiisi, etkä eläkään raamatun sanan mukaan, jota kukaan ei voi muuttaa.

        Vastaa vain siihen nyt, että kumman todistus Jobista oli oikea ?

        Sinun vai Jumalan ?

        " Job 1:8 Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille PALVELIJAANI Jobia? Sillä EI OLE MAAN PÄÄLLÄ HÄNEN VERTAISTANSA ; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa."

        Job siis oli Jumalan pelvelija, EIKÄ KOKO MAAILMASSA, ollut hänen vertaistaan ihmistä, eli yhtä nuhteetonta ja rehellistä ja Jumalaa pelkäävää ja pahaa karttavaa ihmistä ! "

        Se, että Job katui, ei poista Jumalan todistusta Jobista, tuossa Jobin kirjan alussa !

        Siis kukaan uskova ei ole täydellinen, eikä kenestäkään sellaista tule, ei tullut siis Jobistakaan, vaan kärsimyksen Tien kautta, Job vain oppi paremmin ja syvemmin tuntemaan Jumalan, siis Jumalan, jonka uskollinen palvelija Job oli jo alussa, siis Jumalan todistuksen mukaan !

        Niin, ja en uskonutkaan sinun tekevän parannusta mistään, kun sydämen asenteesi on tuo, joka näkyy todella selvästi jo päällekin päin.

        Eli olet lihallinen ja riidanhaluinen, ja halveksut muita, jotka mielestäsi eivät ole yhtä "viisaita", kuin sinä kuvittelet olevasi.

        Niin ja minä en ole kehitellyt omia oppeja, vaan olen opetukseni saanut Herralta, Pyhän Hengen opetuksen kautta.


      • miksi.olet.törkeä
        paskapuhetta kirjoitti:

        En tee parannusta siitä, mitä lukee raamatussa,.
        Enkä häpeä sitä julistaa.
        Paskapuhetta on nimimerkki, koska täällä nimenomaan julistetaan raamatunvastaista paskapuhetta.

        Miten voit väittää, että en ymmärrä?
        Millä meriiteillä sitä julistat?
        Eli kun julistat minut sellaiseksi, joka ei ole kohdannut elämässni mitään vastoinkäymisiä, joista et tieäd mitään, ehkäpä jopa pahempaa kuin sinulla, ja kun en piehtaroi niissä, niin sekö tekee minusta valehtelijan?
        Mistä tiedät elämästäni, vaikka olen häilynyt kuoleman portilla, vaikka läheiseni on ollut rajamailla, ja silti sinä uskallat tulla sitä julistamaan!
        Ja jopa "huutamalla!

        MInun, eikä sinunkaan, elämä muuta raamatun sanaa, vaan raamatun sanan tulee muuttaa minun ja sinun elämäsi.
        Siinä on eroa.

        Lukeeko raamatussa, että Job katui?
        Lukee, ja jos siinä lukee niin, niin joku syyhän täytyy olla sille, että joutuu katumaan ja tekemään parannuksen, eikö vain.
        Ja parannuksen jälkeen Jumala muutti Jobin elämän, eikö tämä olekin raamatun linja, vai onko sinulla jokin toinen raamattu.

        Eli sinun kannattaisi ehkäpä itse tehdä parannusta siitä, että kehittelet omia oppejasi perustuen omaan elämänkokemuksiisi, etkä eläkään raamatun sanan mukaan, jota kukaan ei voi muuttaa.

        Laitetaan nyt vielä tähän samaan viestiin tuo sinun arviosi Jobista, ja vertaillaan sitten sitä Jumalan arvioon:

        Sinä ITSE kirjoitit siis seuraavaa:

        " Job oli korvakuulolta kuullut Jumalasta, ei siis TUNTENUT Jumalaansa.
        Monetkin ihmiset elävät ns oikein, mutta eivät he ole pelastuneita, eivätkä he tunne Jumalaa, he vain elävät suhteellisen oikein ja moralisesti. "

        Sitten se Jumalan todistus Jobista:

        " Job 1:8 Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille PALVELIJAANI Jobia? Sillä EI OLE MAAN PÄÄLLÄ HÄNEN VERTAISTANSA ; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa."

        Job siis oli Jumalan pelvelija, EIKÄ KOKO MAAILMASSA, ollut hänen vertaistaan ihmistä, eli yhtä nuhteetonta ja rehellistä ja Jumalaa pelkäävää ja pahaa karttavaa ihmistä !

        Mutta mitä sinä siis todistit Jobista ?

        Sinä väitit jopa niin, että Job ei olisi ollankaan Jumalan palvelija, vaikka Jumala itse sanoi häntä palvelijakseen !

        Eikä siis voi millään olla Jumalan palvelija, jos ei ole pelastunut !

        Jumala todisti, että Job toimi hyvin ja oikein ja Jumala kehui Jobia siis perkeleelle, mutta sinä väitit siis, että Job oli vain uskonnollinen ihminen, joka toimi vain joten kuten oikein.

        Kumpi siis valehtelee, on kysymykseni yhä ???


      • paskapuhetta
        miksi.olet.törkeä kirjoitti:

        Laitetaan nyt vielä tähän samaan viestiin tuo sinun arviosi Jobista, ja vertaillaan sitten sitä Jumalan arvioon:

        Sinä ITSE kirjoitit siis seuraavaa:

        " Job oli korvakuulolta kuullut Jumalasta, ei siis TUNTENUT Jumalaansa.
        Monetkin ihmiset elävät ns oikein, mutta eivät he ole pelastuneita, eivätkä he tunne Jumalaa, he vain elävät suhteellisen oikein ja moralisesti. "

        Sitten se Jumalan todistus Jobista:

        " Job 1:8 Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille PALVELIJAANI Jobia? Sillä EI OLE MAAN PÄÄLLÄ HÄNEN VERTAISTANSA ; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa."

        Job siis oli Jumalan pelvelija, EIKÄ KOKO MAAILMASSA, ollut hänen vertaistaan ihmistä, eli yhtä nuhteetonta ja rehellistä ja Jumalaa pelkäävää ja pahaa karttavaa ihmistä !

        Mutta mitä sinä siis todistit Jobista ?

        Sinä väitit jopa niin, että Job ei olisi ollankaan Jumalan palvelija, vaikka Jumala itse sanoi häntä palvelijakseen !

        Eikä siis voi millään olla Jumalan palvelija, jos ei ole pelastunut !

        Jumala todisti, että Job toimi hyvin ja oikein ja Jumala kehui Jobia siis perkeleelle, mutta sinä väitit siis, että Job oli vain uskonnollinen ihminen, joka toimi vain joten kuten oikein.

        Kumpi siis valehtelee, on kysymykseni yhä ???

        Väitätkö että Job oli synnitön?
        Miksi Jobin piti tehdä parannusta, jos ei ollut tehnyt mitään väärää?
        Miksi Jumala sanoo näin:
        Job 40.1 (39:34) Niin Herra vastasi Jobille ja sanoi:
        2 (39:35) "Tahtooko vikoilija riidellä Kaikkivaltiasta vastaan? Jumalan syyttäjä vastatkoon tähän!"

        Kun väität että kaikki kärsimyksen lähde on Jumalassa, niin syyllistyt samaan kuin Job, eli syytät Jumalaa, kuten jakeessa 2 sanotaan.


        Paljonkin on ihmisiä, "uskovaisia", jotka luulevat palvelevansa Jumalaa, mitä kummallisemmilla opeillaan ja tavoillaan.
        Esimerkiksi vaikkapa joulu ja juhannus. Uskovaiset viettävät molempia, ja ne kummatkin ovat kauhistus Jumalalle.
        Kumpaakaan ei mainita raamatussa, päinvastoin asera-karsikot piti hävittää.
        Kaikki nuo ovat sekoittunutta oppia, ja Jumala ei pidä sekoituksista.
        Jumalan juhla.aikoja on 7 kpl, niihin ei kuulu joulut, juhannukset, vaput eikä halloweenit.
        JA tuokin on pelkkä raapaisu kaikesta siitä, mikä vallitsee ns "uskovien" keskuu8dessa.
        Jollekin tapahtuu jotain, vaikka oli niin hyvä uskovainen. Vaikka kukaan ei tiedä, katseli tämä hyvä uskovainen pornoa netistä, joi kaljat kotosalla, katseli naapurin naista tai miestä himoiten sydämessään.
        JA sitten ihmetellään, että niin hyvälle uskovalle tapahtui jotain....


      • lapsiakoolette

        1. Piet. 2:20

        Sillä mitä kiitettävää siinä on, jos te olette kärsivällisiä silloin, kun teitä syntienne tähden piestään? Mutta jos olette kärsivällisiä, kun hyvien tekojenne tähden saatte kärsiä, niin se on Jumalan armoa.

        -------------

        Hepr. 5:12

        Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.

        --------------

        1. Tim. 1:6 ja 7

        6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,

        7 tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.


      • miksi.olet.törkeä
        paskapuhetta kirjoitti:

        Väitätkö että Job oli synnitön?
        Miksi Jobin piti tehdä parannusta, jos ei ollut tehnyt mitään väärää?
        Miksi Jumala sanoo näin:
        Job 40.1 (39:34) Niin Herra vastasi Jobille ja sanoi:
        2 (39:35) "Tahtooko vikoilija riidellä Kaikkivaltiasta vastaan? Jumalan syyttäjä vastatkoon tähän!"

        Kun väität että kaikki kärsimyksen lähde on Jumalassa, niin syyllistyt samaan kuin Job, eli syytät Jumalaa, kuten jakeessa 2 sanotaan.


        Paljonkin on ihmisiä, "uskovaisia", jotka luulevat palvelevansa Jumalaa, mitä kummallisemmilla opeillaan ja tavoillaan.
        Esimerkiksi vaikkapa joulu ja juhannus. Uskovaiset viettävät molempia, ja ne kummatkin ovat kauhistus Jumalalle.
        Kumpaakaan ei mainita raamatussa, päinvastoin asera-karsikot piti hävittää.
        Kaikki nuo ovat sekoittunutta oppia, ja Jumala ei pidä sekoituksista.
        Jumalan juhla.aikoja on 7 kpl, niihin ei kuulu joulut, juhannukset, vaput eikä halloweenit.
        JA tuokin on pelkkä raapaisu kaikesta siitä, mikä vallitsee ns "uskovien" keskuu8dessa.
        Jollekin tapahtuu jotain, vaikka oli niin hyvä uskovainen. Vaikka kukaan ei tiedä, katseli tämä hyvä uskovainen pornoa netistä, joi kaljat kotosalla, katseli naapurin naista tai miestä himoiten sydämessään.
        JA sitten ihmetellään, että niin hyvälle uskovalle tapahtui jotain....

        Toistan kysymykseni, johon et yhäkään vastaa !!!

        Laitetaan nyt vielä tähän samaan viestiin tuo sinun arviosi Jobista, ja vertaillaan sitten sitä Jumalan arvioon:

        Sinä ITSE kirjoitit siis seuraavaa:

        " Job oli korvakuulolta kuullut Jumalasta, ei siis TUNTENUT Jumalaansa.
        Monetkin ihmiset elävät ns oikein, mutta eivät he ole pelastuneita, eivätkä he tunne Jumalaa, he vain elävät suhteellisen oikein ja moralisesti. "

        Sitten se Jumalan todistus Jobista:

        " Job 1:8 Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille PALVELIJAANI Jobia? Sillä EI OLE MAAN PÄÄLLÄ HÄNEN VERTAISTANSA ; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa."

        Job siis oli Jumalan pelvelija, EIKÄ KOKO MAAILMASSA, ollut hänen vertaistaan ihmistä, eli yhtä nuhteetonta ja rehellistä ja Jumalaa pelkäävää ja pahaa karttavaa ihmistä !

        Mutta mitä sinä siis todistit Jobista ?

        Sinä väitit jopa niin, että Job ei olisi ollankaan Jumalan palvelija, vaikka Jumala itse sanoi häntä palvelijakseen !

        Eikä siis voi millään olla Jumalan palvelija, jos ei ole pelastunut !

        Jumala todisti, että Job toimi hyvin ja oikein ja Jumala kehui Jobia siis perkeleelle, mutta sinä väitit siis, että Job oli vain uskonnollinen ihminen, joka toimi vain joten kuten oikein.

        Kumpi siis valehtelee, on kysymykseni yhä ???


      • miksi.olet.törkeä
        lapsiakoolette kirjoitti:

        1. Piet. 2:20

        Sillä mitä kiitettävää siinä on, jos te olette kärsivällisiä silloin, kun teitä syntienne tähden piestään? Mutta jos olette kärsivällisiä, kun hyvien tekojenne tähden saatte kärsiä, niin se on Jumalan armoa.

        -------------

        Hepr. 5:12

        Sillä te, joiden olisi jo aika olla opettajia, olette taas sen tarpeessa, että teille opetetaan Jumalan sanojen ensimmäisiä alkeita; te olette tulleet maitoa tarvitseviksi, ei vahvaa ruokaa.

        --------------

        1. Tim. 1:6 ja 7

        6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,

        7 tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.

        Sinulle "lapsiakoolette" kysymys myös !

        Siis kärsikö Jeesus myös Jumalan tahdon mukaan, omien pahojen tekojensa vuoksi ?

        Hepr. 2:10 Sillä hänen, jonka tähden kaikki on ja jonka kautta kaikki on, sopi, saattaessaan paljon lapsia kirkkauteen, kärsimysten kautta tehdä heidän pelastuksensa päämies täydelliseksi.

        Tekeekö Jumala uskovasta myös "täydellistä" kärsimyksien Tien avulla ?

        Siis meidän tulee seurata Herraamme !

        1. Piet. 4:1 Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, niin ottakaa tekin aseeksenne sama mieli-sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä-

        Onko siis muutakin kärsimystä, kuin omien pahojen tekojen vuoksi ???

        Puhuuko Raamattu monessa kohtaa ns. puhdistus kärsimyksestä, eli sulatuksesta ja tulella suolaamisesta ?

        Jos olet sitä mieltä, että kukin uskovakin kärsii omien pahojen tekojensa vuoksi ja johdosta, niin et vielä paljon ymmärrä, vaan olet Jobin "ystävien" kaltainen, sillä hekin sanoivat Jobin kärsivän vain omien pahojen tekojensa vuoksi.

        Mutta mitä Jumala lopussa sanoi heistä ja heille ?

        Job 42:7 Mutta senjälkeen kuin Herra oli puhunut Jobille nämä sanat, sanoi Herra teemanilaiselle Elifaalle: "Minun vihani on syttynyt sinua ja sinun kahta ystävääsi kohtaan, koska ette ole puhuneet minusta oikein niinkuin minun palvelijani Job.

        Job 42:8 Ottakaa siis seitsemän mullikkaa ja seitsemän oinasta, käykää minun palvelijani Jobin luo ja uhratkaa puolestanne polttouhri, ja minun palvelijani Job rukoilkoon teidän puolestanne. Tehdäkseni hänelle mieliksi en saata teitä häpeälliseen rangaistukseen siitä, ettette puhuneet minusta oikein niinkuin minun palvelijani Job."


      • lapsiakoolette

        Job 38

        1 Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi:
        2 "Kuka olet sinä, joka taitamattomilla puheilla pimennät minun aivoitukseni?
        3 Vyötä nyt kupeesi kuin mies; minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.
        4 Missä olit silloin, kun minä maan perustin? Ilmoita se, jos ymmärryksesi riittää.

        --------------------

        Job 40

        1 (39:34) Niin Herra vastasi Jobille ja sanoi:
        2 (39:35) "Tahtooko vikoilija riidellä Kaikkivaltiasta vastaan? Jumalan syyttäjä vastatkoon tähän!"
        3 (39:36) Silloin Job vastasi Herralle ja sanoi:
        4 (39:37) "Katso, minä olen siihen liian halpa; mitäpä sinulle vastaisin? Panen käteni suulleni;
        5 (39:38) kerran minä olen puhunut, enkä enää mitään virka, kahdesti, enkä enää sitä tee."
        6 (40:1) Silloin Herra vastasi Jobille tuulispäästä ja sanoi:
        7 (40:2) "Vyötä nyt kupeesi kuin mies; minä kysyn sinulta, opeta sinä minua.
        8 (40:3) Sinäkö teet tyhjäksi minun oikeuteni, tuomitset minut syylliseksi, ollaksesi itse oikeassa?
        9 (40:4) Tahi onko sinun käsivartesi niinkuin Jumalan, ja voitko korottaa äänesi jylinän niinkuin hän?

        ----------------

        Job 42

        1 Silloin Job vastasi Herralle ja sanoi:
        2 "Minä tiedän, että sinä voit kaikki ja ettei mikään päätöksesi ole sinulle mahdoton toteuttaa.
        3 'Kuka peittää minun aivoitukseni taitamattomasti?' Siis on niin: minä puhuin ymmärtämättömästi, asioista, jotka ovat ylen ihmeelliset minun käsittää.
        4 Kuule siis, niin minä puhun; minä kysyn, opeta sinä minua.
        5 Korvakuulolta vain olin sinusta kuullut, mutta nyt on silmäni sinut nähnyt.
        6 Sentähden minä peruutan puheeni ja kadun tomussa ja tuhassa."

        ----------

        1. Kor. 10:10

        Älkääkä napisko, niinkuin muutamat heistä napisivat ja saivat surmansa tuhoojalta.


      • syntive3lkaa

        Puhuuko Raamattu monessa kohtaa ns. puhdistus kärsimyksestä, eli sulatuksesta ja tulella suolaamisesta ?

        -------------

        Sak. 13:9

        Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

        --------------------

        1. Kor. 3:15

        mutta jos jonkun tekemä palaa, joutuu hän vahinkoon; mutta hän itse on pelastuva, kuitenkin ikäänkuin tulen läpi.

        -------------

        Jesaja 4

        4 silloin kun Herra on pessyt pois Siionin tytärten saastan ja huuhtonut Jerusalemista sen verenviat tuomion ja puhdistuksen hengellä.

        --------

        Hes. 18:31

        Heittäkää pois päältänne kaikki syntinne, joilla te olette rikkoneet, ja tehkää itsellenne uusi sydän ja uusi henki. Ja minkätähden te kuolisitte, Israelin heimo?

        -------------

        Hepr. 12:13

        ja: "tehkää polut suoriksi jaloillenne", ettei ontuvan jalka nyrjähtäisi, vaan ennemmin parantuisi.

        Hepr. 12:14

        Pyrkikää rauhaan kaikkien kanssa ja pyhitykseen, sillä ilman sitä ei kukaan ole näkevä Herraa;

        ----------

        3. Moos. 26:39

        Ja ne teistä, jotka jäävät jäljelle, riutuvat teidän vihollistenne maassa syntivelkansa tähden; ja myös isiensä syntivelan tähden he riutuvat niinkuin nekin.

        3. Moos. 26:40

        Silloin he tunnustavat syntivelkansa ja isiensä syntivelan, sen että ovat olleet minulle uskottomat ja käyneet minua vastaan,

        3. Moos. 26:41

        jonka tähden minäkin kävin heitä vastaan ja vein heidät heidän vihollistensa maahan. Silloin heidän ympärileikkaamaton sydämensä nöyrtyy, ja silloin he sovittavat syntivelkansa.

        3. Moos. 26:43

        Mutta ensin tulkoon maa tyhjäksi heistä ja saakoon hyvityksen sapateistansa olemalla autiona, niin kauan kuin he ovat poissa; ja he sovittakoot syntivelkansa sentähden, juuri sentähden, että he hylkäsivät minun säädökseni ja että heidän sielunsa vieroi minun käskyjäni.

        ----------

        Hes. 4:17

        niin että he joutuvat leivän ja veden puutteeseen ja yhdessä nääntyvät ja riutuvat syntivelkansa tähden".

        Hes. 18:18

        Hänen isänsä taas kun teki väkivallan töitä, riisti ja raastoi veljeltänsä ja teki kansansa keskuudessa sitä, mikä ei ole hyvää, niin katso, hänen oli kuoltava syntivelkansa tähden.

        Hes. 32:27

        He eivät makaa sankarien parissa, jotka ovat kaatuneet ympärileikkaamattomien joukosta, jotka ovat astuneet alas tuonelaan sota-aseinensa, joitten pään alle on pantu heidän miekkansa ja joitten luiden yllä on heidän syntivelkansa, sillä sankarien kauhu oli elävien maassa.

        Hes. 39:23

        Ja pakanakansat tulevat tietämään, että Israelin heimo joutui pakkosiirtolaisuuteen syntivelkansa tähden, koska olivat olleet minulle uskottomat, ja minä kätkin heiltä kasvoni, ja niin minä annoin heidät heidän vihollistensa käsiin, ja he kaatuivat miekkaan kaikki tyynni.


      • nähdäjakuulla

        Matt. 13:

        16 Mutta autuaat ovat teidän silmänne, koska ne näkevät, ja teidän korvanne, koska ne kuulevat.

        17 Sillä totisesti minä sanon teille: monet profeetat ja vanhurskaat ovat halunneet nähdä, mitä te näette, eivätkä ole nähneet, ja kuulla, mitä te kuulette, eivätkä ole kuulleet.


      • eksyksissälöolettee

        1. Kor. 14:20

        Veljet, älkää olko lapsia ymmärrykseltänne, vaan pahuudessa olkaa lapsia; mutta ymmärrykseltä olkaa täysi-ikäisiä.

        2. Tim. 3:13

        Mutta pahat ihmiset ja petturit menevät yhä pitemmälle pahuudessa, eksyttäen ja eksyen.

        Tit. 3:3

        Olimmehan mekin ennen ymmärtämättömiä, tottelemattomia, eksyksissä, moninaisten himojen ja hekumain orjia, elimme pahuudessa ja kateudessa, olimme inhottavia ja vihasimme toisiamme.


      • saadaksennesen

        1. Kor. 10:

        11 Tämä, mikä tapahtui heille, on esikuvallista ja on kirjoitettu varoitukseksi meille, joille maailmanaikojen loppukausi on tullut.
        12 Sentähden, joka luulee seisovansa, katsokoon, ettei lankea.
        13 Teitä ei ole kohdannut muu kuin inhimillinen kiusaus; ja Jumala on uskollinen, hän ei salli teitä kiusattavan yli voimienne, vaan salliessaan kiusauksen hän valmistaa myös pääsyn siitä, niin että voitte sen kestää.
        14 Sentähden, rakkaani, paetkaa epäjumalanpalvelusta.

        ----------------

        Hepr. 10:36

        Sillä te tarvitsette kestäväisyyttä, tehdäksenne Jumalan tahdon ja saadaksenne sen, mikä luvattu on.


      • koettelemuksett

        Room. 5:4

        mutta kärsivällisyys koettelemuksen kestämistä, ja koettelemuksen kestäminen toivoa;

        Jaak. 1:4

        Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset.

        Ilm. 13:10

        Jos kuka vankeuteen vie, niin hän itse vankeuteen joutuu; jos kuka miekalla tappaa, hänet pitää miekalla tapettaman. Tässä on pyhien kärsivällisyys ja usko.

        Ilm. 14:12

        Tässä on pyhien kärsivällisyys, niiden, jotka pitävät Jumalan käskyt ja Jeesuksen uskon.


      • koetuksissaa

        1. Piet. 1:7

        että teidän uskonne kestäväisyys koetuksissa havaittaisiin paljoa kallisarvoisemmaksi kuin katoava kulta, joka kuitenkin tulessa koetellaan, ja koituisi kiitokseksi, ylistykseksi ja kunniaksi Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä.


      • ovisulkeutuuu

        Matteus 25:1-13

        1 "Silloin on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen, jotka ottivat lamppunsa ja lähtivät ylkää vastaan.

        2 Mutta viisi heistä oli tyhmää ja viisi ymmärtäväistä.

        3 Tyhmät ottivat lamppunsa, mutta eivät ottaneet öljyä mukaansa.

        4 Mutta ymmärtäväiset ottivat öljyä astioihinsa ynnä lamppunsa.

        5 Yljän viipyessä tuli heille kaikille uni, ja he nukkuivat.

        6 Mutta yösydännä kuului huuto: 'Katso, ylkä tulee! Menkää häntä vastaan.'

        7 Silloin kaikki nämä neitsyet nousivat ja laittoivat lamppunsa kuntoon.

        8 Ja tyhmät sanoivat ymmärtäväisille: 'Antakaa meille öljyänne, sillä meidän lamppumme sammuvat'.

        9 Mutta ymmärtäväiset vastasivat ja sanoivat: 'Emme voi, se ei riitä meille ja teille. Menkää ennemmin myyjäin luo ostamaan itsellenne.'

        10 Mutta heidän lähdettyään ostamaan ylkä tuli; ja ne, jotka olivat valmiit, menivät hänen kanssansa häihin, ja ovi suljettiin.

        11 Ja myöhemmin toisetkin neitsyet tulivat ja sanoivat: 'Herra, Herra, avaa meille!'

        12 Mutta hän vastasi ja sanoi: 'Totisesti minä sanon teille: minä en tunne teitä'.

        13 Valvokaa siis, sillä ette tiedä päivää ettekä hetkeä.


      • paskapuhetta
        miksi.olet.törkeä kirjoitti:

        Toistan kysymykseni, johon et yhäkään vastaa !!!

        Laitetaan nyt vielä tähän samaan viestiin tuo sinun arviosi Jobista, ja vertaillaan sitten sitä Jumalan arvioon:

        Sinä ITSE kirjoitit siis seuraavaa:

        " Job oli korvakuulolta kuullut Jumalasta, ei siis TUNTENUT Jumalaansa.
        Monetkin ihmiset elävät ns oikein, mutta eivät he ole pelastuneita, eivätkä he tunne Jumalaa, he vain elävät suhteellisen oikein ja moralisesti. "

        Sitten se Jumalan todistus Jobista:

        " Job 1:8 Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille PALVELIJAANI Jobia? Sillä EI OLE MAAN PÄÄLLÄ HÄNEN VERTAISTANSA ; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa."

        Job siis oli Jumalan pelvelija, EIKÄ KOKO MAAILMASSA, ollut hänen vertaistaan ihmistä, eli yhtä nuhteetonta ja rehellistä ja Jumalaa pelkäävää ja pahaa karttavaa ihmistä !

        Mutta mitä sinä siis todistit Jobista ?

        Sinä väitit jopa niin, että Job ei olisi ollankaan Jumalan palvelija, vaikka Jumala itse sanoi häntä palvelijakseen !

        Eikä siis voi millään olla Jumalan palvelija, jos ei ole pelastunut !

        Jumala todisti, että Job toimi hyvin ja oikein ja Jumala kehui Jobia siis perkeleelle, mutta sinä väitit siis, että Job oli vain uskonnollinen ihminen, joka toimi vain joten kuten oikein.

        Kumpi siis valehtelee, on kysymykseni yhä ???

        Eli etkö osaa edelleenkään lukea?
        Toinen vaihtoehto on, että et halua vain ymärtää lukemaasi.

        No, jospa seuraava asia menisi sinulle sitten jotenkin tuonne mielen sopukoihin, joka antaisi ahaa-elämyksen.

        Elikö Job ennen Jeshuan (Jeesuksen) ristinkuoleman, vai jälkeen?
        Eikö ennen?
        Oliko Jobilla siis syntien sovittajaa?
        Ei ollut.
        Jos Job olisi ollut synnitön, ei Jumala olisi voinut sallia saatanan koskea Jobiin.
        Miksi?
        Koska synnin palkka on kuolema.

        Tekikö Daavid syntiä?
        Teki, josta maksoi kovan hinnan!
        Synnillä on seuraukset.
        Tekikö Daavid parannuksen?
        Teki, mutta silti maksoi hinnan synnistään.
        Oliko Daavid Jumalan mielen mukainen?
        Oli.

        Oliko Saul kuningas?
        Oli.
        Tekikö Saul syntiä?
        Teki.
        Tekikö Saul parannusta?
        Ei.
        Oliko Saul Jumalan mielen mukainen kuningas?
        Ei
        Ja siksi Daavid nostettiin Saulin sijaan.

        Miksi Jeshua kuoli?
        Että sinun eikä minun tarvitse kuolla synteihimme!

        Jeshua (ei siis Jeesus, joka ei tarkoita hepreaksi yhtään mitään, vaan on NIkean kirkolliskokouksen "hedelmä", jonka mukaan kaikki juutalainen perimä piti riisua pois, Herran alkuperäistä nimeä myöten), tarkoittaa käännettynä pelastus, parantuminen ja vapautuminen.
        Sitä ei ole missään muussa nimessä tämän maan päällä, eikä allakaan.
        Jobia ei oltu pesty Karitsan verellä.
        Eihän Matin nimi muutu ulkomailla Pekaksi, vai muuttuuko?

        Mitä Jeshuan kuolema merkitsee?
        Että Hän kärsi meidän tähtemme ettei meidän tarvitse kärsiä.
        Raamattu sanoo, että Jeshua kantoi meidän kipumme, sairautemme. (Jes. 52)

        Eli jos Isä Jumala antaakin kaiken pahuuden, kärsimyksen, sairauden ja kivun, niin miksi Jeshua kuoli?
        Eikö Hänen verensä riittänytkään?

        Eli valehteleeko raamattu?
        Jeshua, joka teki tyhjäksi kaikki perkeleen teot, niin eikö ne tulleetkaan perkeleeltä, vaan Isältä Jumalalta?

        Minun Herrani Jeshua, on käynyt ristinkuoleman minun sijastani.
        Ja minulle Hänen tekonsa on kattanut kaiken.
        On oma valinta julistaako Herran täytettyä työtä, vai keskittyykö oman elämänsä karikoihin.


      • mitäköhänihmettäselitätt

        Job 14:4

        Syntyisikö saastaisesta puhdasta? Ei yhden yhtäkään.

        ---------------------

        Elikö Job ennen Jeshuan (Jeesuksen) ristinkuoleman, vai jälkeen?
        Eikö ennen?
        Oliko Jobilla siis syntien sovittajaa?
        Ei ollut.

        ----------------------------

        Ps. 110:1

        Daavidin virsi. Herra sanoi minun herralleni: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi".

        ---------------

        1. Kor. 10:

        1. Sillä minä en tahdo, veljet, pitää teitä tietämättöminä siitä, että isämme olivat kaikki pilven alla ja kulkivat kaikki meren läpi
        2 ja saivat kaikki kasteen Moosekseen pilvessä ja meressä
        3 ja söivät kaikki samaa hengellistä ruokaa
        4 ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. Sillä he joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi; ja se kallio oli Kristus.
        5 Mutta useimpiin heistä Jumala ei mielistynyt, koskapa he hukkuivat erämaassa.


      • järkiuskoviakoolette

        "Lapsi joka uskoo kyseenalaistamatta, uskoo että hämähäkki on hyönteinen koska isä sanoo niin."

        -----------------

        Luuk. 18:17

        Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."


      • uskoooo

        Joh. 12:44

        Mutta Jeesus huusi ja sanoi: "Joka uskoo minuun, se ei usko minuun, vaan häneen, joka on minut lähettänyt.


      • syntiäsaatehdävaisaako

        fariseukset.loukkaantuu

        23.10.2016 18:27

        Langetessaan uskova murehtii ja haluaa tehdä parannuksen synnistä.

        Synninteosta voi todeta, että kaikki lankeavat syntiin enemmän tai vähemmän myös uskoontulon jälkeen. Se on kuitenkin eri asia kuin synnissä eläminen. Kukapa esimerkiksi ei olisi langennut ylpeyteen, ulkokultaisuuteen, vihaan, katkeruuteen jne...

        Ihminen on tehnyt itselleen pitkän syntilistan, jonka se kertoo pitävänsä. Se ei tee sijaa totuudelle. Aivan samoin kuin ihminen tuppaa tekemään synniksi itselleen asioita, jotka vain täydentävät kavalkaadia... "pata kattilaa soimaa" tavalla. Esimerkiksi advestistitkin kehuvat jatkuvasti sapatillaan jonka nostavat käskyjen käskyksi kaikkien ylitse ja kehuvat pitävänsä tämän käskyn. Kuitenkaan he eivät siihen kykene vuorisaarnan täysin umpimustan ja vitivalkoisen seulan lävitse, samoin kuin monen muunkaan kehumaa lihallista näennäisvoittoa synnistään. Siitä tulee komapastuskivi!

        Esimerkiksi tämä masturbointi kuuluu ns. haureuden syntiluetteloon, jos lasket sen synniksesi. Jos väität voittaneesi masturboinnin synnin, niin se ei tee sijaa totuudelle, koska aina kun katsot naista sillä silmällä, olet jo matsurboinut. Katkaise siis siittimesi ja heitä se pois, jottei sielusi joutuisi kadotukseen. Näin Jeesus vertaa vuorisaarnan mukaan TÄYSIN MUSTAVALKOISESTI syntisyyttämme.

        Jos lihassa johonkin kykenet.... hyvä... oikein hyvä, muttei se riitä vielä mihinkään. Siksi meidän jokaisen on nähtävä itsemme lihassa TÄYSIN EPÄTOIVOISESSA asemassa läpivalaisevan totuuden edessä. ME EMME KERTAKAIKKIAAN KYKENE!

        Siksi meillä on Jeesus jokapäiväisenä uhrinamme. Me emme voi voittaa YHTÄ AINOATAKAAN LIHAN KÄSKYÄ, kuin Jeesuksessa!

        Tähän yllä olevaan kuvaan on hyvä sijoittaa Mooseksen sauva, jonka nokassa on käärme!

        Tuo käärme on se jota meidän tulee tuijottaa. Se on peilikuvamme "te kyykäärmeen sikiöt" jossa näkyy meidän syntyisyytemme.

        Me helposti katsomme itseämme ohi tuon sauvan, synnittömänä, koska Jeesus on meidät jo kirkastanut.

        Silti se ei mene niin, kuten yllä jo kuvailin. Jo pelkästään kaikki mitä syömme tai juomme, on jollain tavalla syntiä, ennemmin tai myöhemmin joka tapauksessa.

        Jos onnistummekin jossain toisessa, me emme kukaan onnistu kolmannessa ja jälleen joudumme nöyrtymään Raamatun tässä kohtaa hyvin armottomiin totuuden sanoihin, jos olet rikkonut yhdenkin käskyn, olet rikkonut ne kaikki,

        joten yks lysti miten hyvin kilvoittelet, vain pääasia että kunhan kilvoittelet ja katsot herkeämättä sinun omaa käärmettäsi, peilikuvaasi välimiehessäsi, Jeesuksen sauvassa.

        Silloin ei pääse käärme puremaan synnittömyytesi valheellisen illuusion, eli tekojen ylpeytesi tähden.

        Varsinainen pelastustie on hyvin yksinkertainen: Usko Jeesukseen Kristukseen, Jumalan poikaan, joka tuli maailmaan ottamaan koko syntitaakkamme päälleen, vain kuollakseen meidän puolestamme. Uskomalla tähän lunastusvereen, sillä uskolla pelastumme, emme tekojemme kautta.

        Kaikki muu tulee sitten ymmärrettäväksi kun otat tämä Jeesuksen Hengen vastaan Herraksesi ja vapahtajaksesi. Siitä alkaa uusi elämä!


    • obh123

      19. Ei Jumala ole ihminen, niin että hän valhettelisi, eikä ihmislapsi, että hän katuisi. Sanoisiko hän jotakin eikä sitä tekisi, puhuisiko jotakin eikä sitä täyttäisi? -4. Moos. 23:19

    • epäuskoisiakoolette

      "Lapsi joka uskoo kyseenalaistamatta, uskoo että hämähäkki on hyönteinen koska isä sanoo niin."

      Luuk. 18:17

      Totisesti minä sanon teille: joka ei ota vastaan Jumalan valtakuntaa niinkuin lapsi, se ei pääse sinne sisälle."

      -------------

      Fil. 2:14

      12 Siis, rakkaani, samoin kuin aina olette olleet kuuliaiset, niin ahkeroikaa, ei ainoastaan niinkuin silloin, kun minä olin teidän tykönänne, vaan paljoa enemmän nyt, kun olen poissa, pelolla ja vavistuksella, että pelastuisitte;

      13 sillä Jumala on se, joka teissä vaikuttaa sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa tapahtuisi.

      14 Tehkää kaikki nurisematta ja epäröimättä,

      15 että olisitte moitteettomat ja puhtaat, olisitte tahrattomat Jumalan lapset kieron ja nurjan sukukunnan keskellä, joiden joukossa te loistatte niinkuin tähdet maailmassa,

      -------------

      Jaak. 1:1-8

      4 Ja kärsivällisyys tuottakoon täydellisen teon, että te olisitte täydelliset ja eheät ettekä missään puuttuvaiset.

      5 Mutta jos joltakin teistä puuttuu viisautta, anokoon sitä Jumalalta, joka antaa kaikille alttiisti ja soimaamatta, niin se hänelle annetaan.

      6 Mutta anokoon uskossa, ollenkaan epäilemättä; sillä joka epäilee, on meren aallon kaltainen, jota tuuli ajaa ja heittelee.

      7 Älköön sellainen ihminen luulko Herralta mitään saavansa,

      8 kaksimielinen mies, epävakainen kaikilla teillään.

      ----------

      Joh. 20:27

      Sitten hän sanoi Tuomaalle: "Ojenna sormesi tänne ja katso minun käsiäni, ja ojenna kätesi ja pistä se minun kylkeeni, äläkä ole epäuskoinen, vaan uskovainen".

      -------------

      Matt. 17:20

      Niin hän sanoi heille: "Teidän epäuskonne tähden; sillä totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle vuorelle: 'Siirry täältä tuonne', ja se siirtyisi, eikä mikään olisi teille mahdotonta".

      Matt. 21:21

      Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Totisesti minä sanon teille: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, niin ette ainoastaan voisi tehdä sitä, mikä viikunapuussa tapahtui, vaan vieläpä, jos sanoisitte tälle vuorelle: 'Kohoa ja heittäydy mereen', niin se tapahtuisi.

      Mark. 4:40

      Ja hän sanoi heille: "Miksi olette niin pelkureita? Kuinka teillä ei ole uskoa?"

      Luuk. 17:6

      Niin Herra sanoi: "Jos teillä olisi uskoa sinapinsiemenenkään verran, niin te voisitte sanoa tälle silkkiäispuulle: 'Nouse juurinesi ja istuta itsesi mereen', ja se tottelisi teitä.

      Luuk. 18:8

      Minä sanon teille: hän toimittaa heille oikeuden pian. Kuitenkin, kun Ihmisen Poika tulee, löytäneekö hän uskoa maan päältä?"

      Joh. 5:44

      Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee häneltä, joka yksin on Jumala?

    • järkiuskoviakuolette

      Lapsi käyttää järkeä ja läpäisee testin.



      2. Kor. 10:5

      Me hajotamme maahan järjen päätelmät ja jokaisen varustuksen, joka nostetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle

      Kol. 2:8

      Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.

      Ef. 4:14

      ettemme enää olisi alaikäisiä, jotka ajelehtivat ja joita viskellään kaikissa opintuulissa ja ihmisten arpapelissä ja eksytyksen kavalissa juonissa;

      Hepr. 11:6

      Mutta ilman uskoa on mahdoton olla otollinen; sillä sen, joka Jumalan tykö tulee, täytyy uskoa, että Jumala on ja että hän palkitsee ne, jotka häntä etsivät.

      Gal. 1:10 ja 11

      10 Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija.

      11 Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista;

      --------

      Gal. 1:16

      ilmaista minussa Poikansa, että minä julistaisin evankeliumia hänestä pakanain seassa, niin minä heti alunpitäenkään en kysynyt neuvoa lihalta ja vereltä,

      ---------

      Room. 16:18

      Sillä sellaiset eivät palvele meidän Herraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa, ja he pettävät suloisilla sanoilla ja kauniilla puheilla vilpittömien sydämet.

      -----

      1. Kor. 1:17

      Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan-ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

    • pääsenköööö
    • eliapilkkasi

      1. Kun. 18:21-29

      21 Ja Elia astui kaiken kansan eteen ja sanoi: "Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä." Eikä kansa vastannut hänelle mitään.

      22 Niin Elia sanoi kansalle: "Minä olen ainoa jäljelle jäänyt Herran profeetta, mutta Baalin profeettoja on neljäsataa viisikymmentä.

      23 Antakaa meille kaksi mullikkaa, ja valitkoot he itselleen toisen mullikan, paloitelkoot sen ja pankoot kappaleet puiden päälle, mutta älkööt panko tulta; ja minä valmistan toisen mullikan ja asetan sen puiden päälle, mutta en pane tulta.

      24 Sitten huutakaa te jumalanne nimeä, ja minä huudan Herran nimeä. Se jumala, joka vastaa tulella, on Jumala." Kaikki kansa vastasi ja sanoi: "Niin on hyvä".

      25 Ja Elia sanoi Baalin profeetoille: "Valitkaa itsellenne toinen mullikka ja valmistakaa se ensin, sillä teitä on enemmän. Huutakaa sitten jumalanne nimeä, mutta älkää panko tulta".

      26 Niin he ottivat sen mullikan, jonka hän antoi heille, ja valmistivat sen. Sitten he huusivat Baalin nimeä aamusta puolipäivään asti, sanoen: "Baal, vastaa meille!" Mutta ei ääntä, ei vastausta! Ja he hyppelivät alttarin ääressä, joka oli tehty.

      27 Puolipäivän aikana Elia pilkkasi heitä ja sanoi: "Huutakaa kovemmin; hän on tosin jumala, mutta hänellä voi olla jotakin toimittamista, tahi hän on poistunut johonkin, tahi on matkalla; kenties hän nukkuu, mutta kyllä hän herää".

      28 Niin he huusivat vielä kovemmin ja viileksivät itseään tapansa mukaan miekoilla ja keihäillä, niin että heistä vuoti verta.

      29 Kun puolipäivä oli kulunut, joutuivat he hurmoksiin, aina siihen hetkeen asti, jolloin ruokauhri uhrataan. Mutta ei ääntä, ei vastausta, ei vaarinottoa!

      -----------------------------

      HUOM!

      1. Kun. 18:27

      Puolipäivän aikana Elia pilkkasi heitä ja sanoi: "Huutakaa kovemmin; hän on tosin jumala, mutta hänellä voi olla jotakin toimittamista, tahi hän on poistunut johonkin, tahi on matkalla; kenties hän nukkuu, mutta kyllä hän herää".

    • eijokainenn

      Matt. 7:21

      Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

    • uskonkautta

      Hepr. 11:3

      Uskon kautta me ymmärrämme, että maailma on rakennettu Jumalan sanalla, niin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyväisestä.

    • epäilettekö

      Matt. 14:28-31

      28 Pietari vastasi hänelle ja sanoi: "Jos se olet sinä, Herra, niin käske minun tulla tykösi vettä myöten".

      29 Hän sanoi: "Tule". Ja Pietari astui ulos venheestä ja käveli vetten päällä mennäkseen Jeesuksen tykö.

      30 Mutta nähdessään, kuinka tuuli, hän peljästyi ja rupesi vajoamaan ja huusi sanoen: "Herra, auta minua".

      31 Niin Jeesus kohta ojensi kätensä, tarttui häneen ja sanoi hänelle: "Sinä vähäuskoinen, miksi epäilit?"

    • vilppiää

      2. Kor. 11:3

      Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.

      -------------

      Job 13:7

      Tahdotteko puolustaa Jumalaa väärällä puheella ja puhua vilppiä hänen puolestaan;

      Job 27:4

      eivät minun huuleni puhu petosta, eikä kieleni vilppiä lausu.

      Ps. 32:2

      Autuas se ihminen, jolle Herra ei lue hänen pahoja tekojansa ja jonka hengessä ei ole vilppiä!

      Ps. 34:13

      (34:14) varjele kielesi pahasta ja huulesi vilppiä puhumasta;

      Ps. 144:8

      joiden suu puhuu vilppiä ja joiden oikea käsi on valheen käsi!

      Ps. 144:11

      Tempaa ja pelasta minut muukalaisten käsistä, joiden suu puhuu vilppiä ja joiden oikea käsi on valheen käsi.

      Sananl. 6:12

      Kelvoton ihminen, väärä mies on se, joka kulkee suu täynnä vilppiä,

      Jes. 59:4

      Ei kukaan vaadi oikeuteen vanhurskaasti, eikä kukaan käräjöi rehellisesti. He turvautuvat tyhjään ja puhuvat vilppiä, kantavat kohdussaan tuhoa ja synnyttävät turmion.

      Jes. 63:8

      Ja hän sanoi: "Ovathan he minun kansani, he ovat lapsia, joissa ei ole vilppiä"; ja niin hän tuli heille vapahtajaksi.

      Jer. 9:6

      Sinä asut keskellä vilppiä; vilpillisyydessään he eivät tahdo tuntea minua, sanoo Herra.

      Jer. 9:8

      Tappava nuoli on heidän kielensä, vilppiä se puhuu; suullaan he puhuvat rauhaa lähimmäisensä kanssa, mutta sydämessään he juoniansa punovat.

      Joh. 1:47

      Jeesus näki Natanaelin tulevan tykönsä ja sanoi hänestä: "Katso, oikea israelilainen, jossa ei vilppiä ole!"

      Ap. t. 13:10

      ja sanoi: "Voi sinua, joka olet kaikkea vilppiä ja kavaluutta täynnä, sinä perkeleen sikiö, kaiken vanhurskauden vihollinen, etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä?

      1. Piet. 3:10

      Sillä: "joka tahtoo rakastaa elämää ja nähdä hyviä päiviä, varjelkoon kielensä pahasta ja huulensa vilppiä puhumasta,

    • myllynkivikaulaan

      Matt. 18:6

      Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.

    • voittojavääryyys

      Room. 1:18

      Sillä Jumalan viha ilmestyy taivaasta kaikkea ihmisten jumalattomuutta ja vääryyttä vastaan, niiden, jotka pitävät totuutta vääryyden vallassa,

      1. Tim. 6:3-5

      3 Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen,

      4 niin hän on paisunut eikä ymmärrä mitään, vaan on riitakysymyksien ja sanakiistojen kipeä, joista syntyy kateutta, riitaa, herjauksia, pahoja epäluuloja,

      5 alituisia kinastuksia niiden ihmisten kesken, jotka ovat turmeltuneet mieleltään ja totuuden menettäneet ja jotka pitävät jumalisuutta keinona voiton saamiseen.

    • sulkeee

      Jes. 33:15

      Joka vanhurskaudessa vaeltaa ja puhuu sitä, mikä oikein on, joka halveksii väärää voittoa, jonka käsi torjuu lahjukset luotaan, joka tukkii korvansa kuulemasta veritöitä ja sulkee silmänsä näkemästä pahaa,

    • kunhanreagoin

      Heh heh hee tuli mieleen se yksi liikkuvajuttu, jossa joku mies kysyi uskovaiselta naiselta, että etkai sinä tosissas usko valaan niellaiseen Joonaan? Nainen vastaa, tietenkin uskon, jos raamatussa olisi lukenut, että Joona nielaisi valaan, uskoisin senkin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1691
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1317
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe