Näin testaat PT:n rehellisyyden

vältähuonolaatuista

Hyvä rehellisyystesti pt:lle on kun kysyy mitä lisäravinteita he suosittelevat. Yleisesti tiedetään että esim marketeissa myytävät Fast ja Leader lisäravinteet ovat huonoja hintalaatu-suhteeltaan ja esim. Lidlin Sportyfeel on Leaderin valmistamaa ja Fitfarmin ravinteet tulevat samasta lähteestä kuin Fast.
Noista neljästä huonosta siis Lidlin Sportyfeel on paras valinta koska on edullisin.
Onkin mielenkiintoista kuulla kuinka pt:t perustelevat suosituksensa ravinteiden suhteen jos jotain asiakkailleen tuputtavat.
Laadukkaalla (luomu)ravinnnolla pääsee paljon parempiin tuloksiin kuin huonolaatuisia lisäravinteita ruokavalioonsa lisäämällä.

43

11581

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Perseeestäon

      Millään lisäravinteilla ei ole tulosten kanssa tuon taivaallisen väliä. Lisäravinnefirmat kiittävät tyhmyydestä kun kaikenmaailman junnut vetelee jauhoa naamaan ja luulee sen vaikuttavan. Niistä ei ole mitään hyötyä ja mielummin satsaat ruokaan.

    • selväpeli

      Luomuruoka vs. huonolaatuinen lisäravinne 6-0

      • pieni.korjaus

        Pikemminkin 100-0


      • Anonyymi
        pieni.korjaus kirjoitti:

        Pikemminkin 100-0

        Kunhan ei yritä millään liian kasvispitoisella dieetillä. Tasapaino lihan, viljan ja kasvisten välillä on tärkeä.


    • itseoppinut

      No perseestäonilla aika karkea mielipide/yleistys asiaan. Esimerkiksi kreatiinista on näyttöä kovassa lihantreenissä, että toimii. Se mitä lisäravinteisiin(hera yms) tulee niin ei niitä välttämättä tarvitse, mutta niistä saa helpolla lisäprozkua koneeseen. Niissä suosittelen valitsemaan natural-maun...tällöin ei tule mitään makeutusaineita aspartaamia yms. pisteltyä elimistöön.

      summasummarum...ei välttämättä tarvitse jos syöt 500g kanaa, jauhelihat päälle 900g peruna sekä riisiä päivässä ;)

      • MarjikselleBanaania

        No paljonkos sitä lisäproteiinia sitten tarvitsee? Annos yleensä on n. 20-30 grammaa. Tuo tulee yhdestä sadan gramman broilerin rintafileestä.
        Eli edellee pitäisi syödä 400g kanaa, jauhelihat, 900 grammaa peunaa ja riisiä. Eli ei tuo juurikaan helpota tuota ruokakuormaa sinun esimerkkiäsi mukaillen. Ainoastaan kanan määrä laski 100 grammalla.
        Vittu sä oot kujalla.


      • aieosat

        Useissa palautusjuomissa on myös kreatiinia. Kreatiinista on hyötyä voimaharjoittelussa, mutta jatkuvassa käytössä se aiheuttaa hiusten harvenemista.


    • Soski

      Oikea pt ei suosittele minkäänlaisia lisäravinteita.

      • rehellisyys.maan.perii

        Ymmärrän kyllä jos suositellaan hyvälaatuisia ravinteita tai hinta-laadultaan hyviä tuotteita, mutta ilman perusteluja ylihintaisten tuotteiden suositteleminen on puhdasta ahneutta.


    • Asiantuntija-

      st-personaltraining.webnode.fi/

    • iilmeisesti

      Palautusjuomasta ja kreatiinista on näyttöä että hiukan lisää lihaskasvua. Ei se kuitenkaan treenaamatta tule. Ei niistä pulvereista saa edes vähäistä hyötyä jos ei harjoittele kunnolla.

      • mut.tukka.harveni

        Kreatiini lisää lihaskasvua sitä kautta että sen avulla saat tehtyä pari toistoa enemmän, esim. kahdeksan sijasta kymmenen. Siitä on apua lyhyissä kovissa suorituksissa. Paino myös nousee pari kiloa koska kaikkiin lihaksiin kertyy hieman enemmän nestettä.


    • tietokiirii
    • kfoskrkcl

      Mikäköhän siitä luomusta tekee paremman? Palautumiseen tai ylipäätään syömiseen..

      • toimiiparemmin

        Luomu on puhtaampaa ja siksi laadukkaampaa sekä toimivampaa ravintoa.


      • laatu.imeytyy.paremmin
        toimiiparemmin kirjoitti:

        Luomu on puhtaampaa ja siksi laadukkaampaa sekä toimivampaa ravintoa.

        Juurikin noin. Rehellinen PT ei suosittele mitään lisäravinteita ilman hyviä perusteluja. Niitä rehellisiä ja asioista oikeasti tietäviä PT valmentajia vaan ei ole aina niin helppo löytää.


      • Luomussa ei ole viljelymyrkkyjä eikä antibiootteja ym., vältät tulehdustiloja ja tauteja paremmin ja näinollen tulee vähemmän stressiä mikä nopeuttaa palautumista. Maksa ja munuaiset ei myöskään kuormitu niin paljon.


      • Anonyymi
        HulluUkkoMetsästä kirjoitti:

        Luomussa ei ole viljelymyrkkyjä eikä antibiootteja ym., vältät tulehdustiloja ja tauteja paremmin ja näinollen tulee vähemmän stressiä mikä nopeuttaa palautumista. Maksa ja munuaiset ei myöskään kuormitu niin paljon.

        Hullu Ukko puhuu täyttä asiaa.


      • Anonyymi

    • Uupsista

      Jos proteiinia ja hyvää sellaista, etsii, huipputuote on poronliha. 65-69 % painosta protskua, rasvaa ei nimeksikään. Ihmettelen noita broilerinmussuttajia, sen proteiinipitoisuushan on vain 20-23 % painosta.

      • Formula.ykkönen

      • Ruokailija

        Ihmettele sitten poronlihaa myös. Ihan normilihan protskuprosentit siinäkin on eli siinä 21% pintaan.

        Sekoitat suhteellisen energiaprosenttimäärän proteiiniprosentteihin!

        Poronlihasta saatavasta energiasta proteiinista tulee n. 69% ja rasvasta n. 31%. ;)


      • Laatueroja
        Ruokailija kirjoitti:

        Ihmettele sitten poronlihaa myös. Ihan normilihan protskuprosentit siinäkin on eli siinä 21% pintaan.

        Sekoitat suhteellisen energiaprosenttimäärän proteiiniprosentteihin!

        Poronlihasta saatavasta energiasta proteiinista tulee n. 69% ja rasvasta n. 31%. ;)

        Mutta poronlihan laatu on aivan jotain muuta kuin muutamassa viikossa äkkiä kasvatetun häkkibroilerin.


    • loppukäyttäjät

      Jokainen tietää että vuosia jatkuvalla mainosrummutuksella ei saada mitään laadukasta aikaan, paitsi vain korkean hinnan. Kaikki vanhat käyttäjät ovat sen todenneet jo vuosia sitten ja poistuneet vitaepron käytöstä, koska vastaavat ilmoitusluenteiset lisäaineet saa muilta lähes ilmaiseksi ja perusruuasta varmemmin.

      • liikaa.mainontaa

        Tuo pitää täysin paikkansa, asiakkaat maksavat aina sen mainonnan vaikka eivät itse sitä aina tajuakaan.


    • Huono.hinta.laatu

      Ketjun aloittaja on aivan oikeilla jäljillä, suurin osa marketeissa ja luontaistuotekaupoissa myytävistä "kotimaisista" merkeistä on juurikin sitä melko laadutonta food grade tasoa.
      Moni merkki mainostaa sitä kotimaisuuttaan vaikka jopa yli 90% raaka-aineista tulee ulkomailta, ja aika usein Kiinasta ym. kauko-idästä.

      • Anonyymi

        Jos Kiinasta tulee niin kannattaa jättää hyllylle. Niitten elintarvikeongelmat rupee olemaan yleisessä tiedossa, käytännössä ei mitään kontrollia kuinka paljon myrkkyjä elintarvikkeissa. Viljelysmyrkyt ja sitten ne sellaiset jotka esim. lisää proteiinipitoisuutta keinotekoisesti ja voi tulla jo vakavempia vaivoja, jotkut lapset Kiinassa on melkein kuolleet sen takia. Ja siellä hyssytellään vielä enemmän kuin täällä.


    • ei.huono.valinta

      Jos marketista proteiininsa meinaa ostaa niin kannattaa ostaa Valion proteiinia ja samalla tukea kotimaista työllisyyttä sekä turvaa Valion toimintaa jatkossakin kun Venäjä-pakotteet ovat vähentäneet työpaikkoja Valiolla.
      Valion proteiini on varmasti hintalaadultaan parempaa kuin monen muun marketissa myytävän merkin tuotteet. Eikä Valio tietääkseni sponsoroi ketään hormoneita piikittävää bodaria joka toimii huonona esikuvana monelle nuorelle urheilijalle.
      https://www.valio.fi/tuotteet/artikkeli/energisempi-elama-valio-profeel-proteiinijauheilla/

      • Epävalioyksilö

        Valio on pilannut jo suomalaisten terveyden moneen otteeseen ja sama meno jatkuu.


      • tautine
        Epävalioyksilö kirjoitti:

        Valio on pilannut jo suomalaisten terveyden moneen otteeseen ja sama meno jatkuu.

        Valio meijerivoi tukkii verisuonet.


      • loora.taara
        tautine kirjoitti:

        Valio meijerivoi tukkii verisuonet.

        Kyllä margariini voin voittaa. Margariinissa on niin paljon lisäaineita, että sillä saa kehonsa säilymään pitkään hyvännäköisenä ja nuorekkaana.
        Sentti flooraa leivälle, muuta ei tarvi. Läskisuikaleet unohtuu eikä kallista juustoakaan tarvi enää leivälle levitellä.


      • voiparempaa

      • veeäm43
        tautine kirjoitti:

        Valio meijerivoi tukkii verisuonet.

        Saa nähdä milloin alkaa niitä tukoksia ilmenemään.
        Käytän jatkuvasti ja ainoana levitteenä normaalisuolaista voita. Teen siitä makuni mukaista puristamalla joukkoon riittävästi valkosipulia ja sötköttämällä tasaiseksi.
        05.10.2017 kokeessa olivat 73v ukon kaikki kolestroliarvot reilusti viitealueilla.


    • bulkki-tavaraa

      AP unohti listastaan Star Nutritionin Whey 80 proteiinin, taitaa olla ihan samaa kuraa kuin nuo muut listassa mainitut, halvempaa tosin mutta huonoa silti, varsinkin jos on herkkä vatsa.

    • veeäm43

      Riippuu valmennuksen kohteesta. Jos henkilö treenaa SM kisoja varten niin ko. tyyppi lienee keskustellut asian valmiiksi pt:nsa kanssa.

      Jos kyse on aloitteijasta niin näkemäni pt:t kävyät läpi ohjattavansa ravintotottumukset ja harkitessaan tekevät siihen muutosehdotuksia.
      En ole kuullut, että kukaan ehdottaisi kenellekään lisäravinteiden käyttöä.
      Joissakin tapauksissa, jos on todettu, tai epäillään jotain puutosta, niin joku hivenaine- tai vitamiinilisä saattaa tulla kyseeseen.

    • EnnenOliParemmin

      Proteiinijauheiden laadussa on ainakin menty harppauksia taaksepäin, marketeissa harvoin löytää mitään laadukasta merkkiä, lähes kaikki myynnissä olevat jauheet ovat sitä melko huonolaatuista food-grade laatua. Takavuosina laadustaan tunnettuja Twinlab, Solgar tai Skip ravinteita ei kovin monesta paikasta enää löydä.
      Proteiinirahkoihin ja suklaalla verhottuihin proteiinipatukoihin harvoin laitetaan mitään kovin hyvää raaka-ainetta, joten marketin rahkoja ja patukoita syömällä tuskin se lihas ihan järkyttävästi kasvaa.

      • old.school.nostaja

        Tuo saattaa kyllä osittain selittää sen miksi 90-luvulla oli saleilla kovempikuntoista sakkia kun vertaa nykypäivään, ns. pieruherojen markkinoille tulon jälkeen on ilmeisesti menty huonompaan suuntaan voimatasoissa.


    • SyökääVaikkaKakkia

      Ei oo millää mitää merkitystä mitä tekee. Kaikki on kohtaloa

    • KuluttajaVoittaa

      Tästä laatuasiasta on näköjään alettu keskustelemaan enemmänkin, googletin: https://www.google.fi/search?q=huonolaatuinen lisäravinne&rlz=1C1ASUT_fiFI580FI580&oq=huonolaatuinen lisäravinne&aqs=chrome..69i57j69i60.6245j0j4&sourceid=chrome&ie=UTF-8
      ja päädyin myös tähän ketjuun. Tämähän on hyvä ja asiakkaat hyötyy varmasti jos isot lisäravinnefirmat Suomessa alkavat hintojaan laskemaan tai vastaavasti laatuaan parantamaan.

      • KuluttajaVoittaa

    • parempaaBensaa

      Nuo jutut kun lukee niin sen jälkeen kyllä jää markettien ylihintaiset proteiinivalmisteet hyllyyn. Markettien hintalaadultaan huonot proteiinijauheet kannattaa korvata luomukananmunilla niin saa todennäköisesti paljon laadukkaamman proteiininlähteen.
      Kilpaurheilijan kannattaa käyttää ainoastaan laadukkaita ravinteita ja niitä hyvin harvoin on marketeissa myynnissä. Lisäravinnebisnes on melkoista sumutusta noissa laatuasioissa ja rehellinen PT kertoo kyllä asian tuostakin puolesta jos tietää, mutta suurin osa ei todennäköisesti edes tiedä lisäravinteiden laatuluokka-asioita.

      5 Signs Your Protein Is Garbage
      https://www.youtube.com/watch?v=MMteCrIPXrA

      Kun proteiinijauhe ei ole enää pelkkää proteiinijauhetta
      https://www.bodylab.fi/shop/kun-proteiinijauhe-ei-601c1.html

      Onko BCAA:si tehty sian karvoista ja ankan sulista?
      https://www.bodylab.fi/shop/onko-bcaa-si-1349c1.html

      Lisäravinteiden laatuerot – kuluttaja markkinoinnin vietävänä
      https://www.voimapuoti.com/blog/post/2-lisaravinteiden-laatuerot-.html

      Lisäravinteiden imeytyvyyksistä
      https://www.voimapuoti.com/blog/post/5-lisaravinteiden-imeytyvyyksista-.html

    • Tyytyväinen

      Minun PT Timo Haikarainen suosittelee Valtion virallisia ravitsemussuosituksia eli koko ruokaympyrä on käytössä. Puuroa, marjoja, raejuustoa, pähkinöitä, perunaa, riisiä, lihaa, kanaa, kalaa, ruisleipää, runsaasti (600g) kasviksia päivässä. Sen lisäksi heraproteiinia palariin. Lisäksi kreatiinimonohydrattia.

    • Arvokasvanhuus

      Huh huh, olipas mielenkiintoinen ketju. Tuli vaan mieleen ketjun luettuani, että onkohan kukaan terveysammattilainen huomioinut vanhuksille syötettävän proteiinin laatua? Tässäkin ketjussa mainittuja huonolaatuisen maineessa olevia tuotteita saatetaan syöttää myös vanhuksille ja imeytyminen saattaa olla huonoa ja myös aiheuttaa joitain turhia vatsavaivoja.
      https://www.terve.fi/artikkelit/ikaantyneiden-ruokavaliossa-on-usein-liian-vahan-proteiinia

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe