Oletko narsistin hovissa?

Silmät-Auki

Tunnista merkit!

Perheessä

Narsisti voi tehdä puolison riippuvaiseksi itsestään esimerkiksi taloudellisesti. Hän saattaa laskea sentilleen, kuka maksoi mitäkin ja vedota sopivan paikan tullen siihen sanomalla, että "minähän tämänkin maksoin".

Narsisti pitää perheensä julkisivun puhtoisena, mutta esimerkiksi pettäminen ei ole hänelle vaikeaa. Hän keksii aina oikeutuksen teoilleen.

Myös rakkauselämässä narsisti haluaa hovin ympärilleen. Seksuaalisuutta hyväksi käyttämällä hän pönkittää omaa itsetuntoaan. Narsistinen vanhempi kuskaa lapsensa sellaiseen harrastukseen, jonka on itse valinnut, ei lapsi.
Ystävänä

Narsistin on vaikea muodostaa pitkiä ystäväsuhteita, vaikka hänellä olisikin tuhat ystävää Facebookissa. Hän ei piittaa, onko kaverilla hyvä vai huono hetki, kun hänelle tulee tarve vuodattaa omia ongelmiaan. Muiden ongelmia hänellä ei ole aikaa kuunnella.

Narsisti ei aina muista maksaa velkojaan, eikä hänen ystävänsä uskalla kysellä niiden perään, koska pelkää narsistin suuttumista. Narsistin ystävyysverkosto koostuu usein myötäilijöistä, jotka eivät uskalla sanoa omia mielipiteitään, jos ne eroavat narsistin julistamasta totuudesta.

23

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hovissa.tuomittu

      Tässä Neuskin tapauksessa lastensuojelu otti lapsen ja muija pääs karkuun.
      Ilman noitakin narsulla on paljon "kostettavaa" monelle ,se näkyy palstalla,se näkyy oikeudenkäyntien määrässä.

      Ei auta sopimukset,uusia uhreja löytyy ja vanhoja voi aina kiusata.
      Narsistin "työaika" on koko valveillaoloaika.

      Semmoinen on palstallakin uhkaileva ja syyttelevä narsukainen.
      Mitenhän kauan tuollainen elää? Yleensä kehitysvammaiset eivät elä vanhaksi.

      • Tajuttomatpersut-trollaa

        Persut kaataa TAAS lokaa ja sitten ne itkee kun käräjillä pitäis selvitä pelkästään pään silityksellä.


      • päivänkakkarainen

        Niin juuri,narsu uhkaa käräjillä joka käänteessä.Se on yksi varma tunnusmerkki sairaudesta ja kusipäisyydestä.


      • Loogista

        Ilkeät valhetta levittelevät pahansuopaiset katkerat ihmiset lopulta maksaa viulut ja joutuu yleensä käräjille jos muu ei auta.


      • kuuluulukkojentaa

        Mikään ei voi auttaa narsua parantumaan ennen kuolemaansa.
        Narsu hoitaa itsensä turhanpäitten käräjille ja lähes aina häviää,kuten on nähty.
        Narsulla ja terveellä on sekin iso eroa.


    • parantumatonta

      Palataanpa alkuperäiseen aloituksen aiheeseen

      Näin kohtaat narsistin:

      Ilmoita selvästi oma kantasi, katso silmiin, ole vakuuttava ja puhu kuuluvalla äänellä

      Narsisti "unohtaa" itselleen epäedullisen

      Narsisti pyrkii eristämään kohteensa pystyäkseen kiristämään tehokkaammin.

      Älä luota narsistiin, hän pystyy olemaan tarvittaessa hyvin miellyttävä saadakseen itselleen edullista tietoa esimerkiksi toisen ongelmista, talousvaikeuksista tai kasvatusongelmista.

      Pyri mahdollisimman suureen riippumattomuuteen henkisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti, jolloin päätät itse elämästäsi, eikä narsisti voi kiristää sinua.

      Älä yritä muuttaa narsistia, se ei onnistu.

      Jos mikään muu ei auta, lähde pois. Vain sinä voit tietää oikean ajan lähteä.

      Älä menetä itsearvostustasi. käyttäydy aina niin, että voit olla ylpeä itsestäsi. Älä mene mukaan narsistin peleihin

      Studio55.fi

    • kotipsykologi

      Narsisteja on valitettavan paljon nykyään. Ehkä tämä yhteiskunta ruokkii narsismista kehitystä. Lapset jätetään jo pieninä päiväkoteihin, vanhemmat ovat aina töissä tai miettivät työasioita tai taloushuolia. Lapset jäävät jalkoihin ja kasvsvat empatiakyvyttömiksi, sillä sehän narsistin suurin vika on. Empstiakyvyn puute ja kyvyttömyys asettua toisen asemaan, kun minuuden kehitys on häiriintynyt ja itselle ei ole saanut huomiota, eikä kuulluksi/ rakastetuksi tulemisen kokemuksia pienestä pitäen. Työelämässä nämä narsistit pyrkivät johtoasemaan ja kohtelevat alaisiaan epäoikeudenmukaisesti. Ihmiset ovat vain koneita. Tyypillistä on myös ns. hovien muodostaminen niin työ-, kuin yksityiselämässä. Ellet ole puolellani olet minua vastaan ajatus on tyypillinen. He eivät piittaa muiden tarpeista tai mielihaluista, eivätkä pysty myöntämään olevansa väärässä. Näennäisesti ovat ystävällisiä ja auttamishaluisia, mutta tekevät kaiken laskelmoiden. Mittaavat jokaisessa liikkeessään mitä hyötyä tästä on minulle tai aikeissani. Läheisiään he hallitsevat joko taloudellisesti tai henkisesti painostamalla. Marttyyrius on yksi heidän aseensa. He eivät osaa rakastaa läheisiään. Heille rakkaus on hyödyke. Kohde vaihtuu tavoiteltavan hyödyn mukaan. Se mikä on pahinta on se että heitä ei voi parantaa. Narsismia voi yrittää ennaltaehkäistä vain lapsen kasvuvaiheessa.

    • Ymmärsin.lopulta.lähteä

      Onko neuvottomassa hovi?

    • PidetäänHuolta

      Palataanpa taas aloituksen perus asiaan.

      Narsismi – Lapsuudesta itävä, viheliäinen rikkaruoho

      Narsistinen persoonallisuushäiriö on yksi nykyajan puhutuimmista persoonallisuuteen ja psyykeeseen liittyvistä ilmiöistä. Narsistiseen henkilöön saattaa törmätä koulussa, parisuhteessa tai työpaikalla – missä vain yhteiskunnassa. Narsismin syiden uskotaan johtavan varhaiseen lapsuuteen, jolloin pienen ihmisen tulisi sosiaalistua ja oppia toimimaan yhteiskunnan jäsenenä.

      Tutkimusten perusteella narsistinen persoonallisuushäiriö ilmenee vajaalla prosentilla väestöstä, joista yli puolet on miehiä.
      Narsistiselle persoonalle tyypillistä on jatkuva ihailun tarve, oman mahtavuuden kokeminen sekä empatian puute. Narsismin on epäilty voivan olla aivotoimintaan liittyvä häiriö, mutta tutkimuksissa tällaista geeniperimään kätkeytyvää luonnehäiriötä ei ole pystytty todistamaan.
      Sen sijaan lapsuuden kodin narsististen arvojen katsotaan voivan periytyä henkisellä tasolla vanhemmilta lapsille.

      Ensisijaisesti narsismin syiden uskotaan kuitenkin löytyvän lapsen kasvatuksen rakkaudettomuudesta ja rajattomuudesta. Lapsella tulisi olla jo varhain turvalliset vuorovaikutussuhteet, joissa pitäisi voida peilata aikuisen tunnetiloja. Lapsen tulisi saada tuntea ja kokea, että hänestä iloitaan aidosti.
      Jos lasta hoitava aikuinen ei kykene antamaan lapsen tarvitsemaa tukea, jää pieni lapsi yksin suurten, kehittymässä olevaa minäkuvaa uhkaavien tunteiden kanssa. Pikkuisen lapsen kokemat pettymykset saavat ihmisen vielä aikuisenakin tuntemaan olevansa maailman keskipiste.

      Narsistien lapsuudesta on löydetty muun muassa sukupolvelta toiselle siirtyviä traumoja: omien traumojensa vuoksi vanhemmat eivät kykene rauhoittamaan lastaan empaattisesti. Narsistien lapsuudenkodissa olosuhteet ovat myös voineet olla kaoottiset tai jopa väkivaltaiset.
      Niin ikään muunlaiset traumat kuten erossa oleminen perushuoltajasta tai narsistista käyttäytymistä ihannoiva ilmapiiri perheessä voivat vaikuttaa pienen ihmisen persoonallisuuden vinoutumiseen.

    • kotipsykologi

      Hyvä kuvaus yllä.
      Lisäisin vielä että mikäli havaitset piirteitä perheenjäsenessä vie lapsesi mahdollisimman kauas narsistista, niin siten voit ehkä katkaista sukupolvia jatkuneen narsismikierteen.

    • EiParaneEi

      Vaikka narsismi on saanut paljon julkisuutta ja moni asiaan perehtymätön psykologi on muutellut termiä sopimaan omiin näkemyksiinsä, niin...

      Oikea narsisti on addikti ja hänen riippuvuutensa on narsistinen lähde. Tämä riippuvuus on voimakkaampi kuin vaikkapa huumeriippuvuus ja narsistilla ei ole käytännön mahdollisuutta päästä siitä eroon.

      Siksi narsisti sana on lainattu Kreikan mytologiasta, sillä oikea narsisti on täysin riippuvainen siitä heijastuksesta, minkä saa toisista ihmisistä. Hän ei näe itseään ja ollakseen olemassa hän tarvitsee heijastuksen. Kyse ei siis ole itsekkäästä ihmisestä vaan psyykkisesti hyvin sairaasta ihmisestä. Ihminen joka ei ole riippuvainen heijastuksesta ei yksinkertaisesti voi olla narsisti.
      Siksi narsistit ovat alussa yliystävällisiä, varastavat tökerösti toisten saavutuksia saadakseen kehuja jne.

    • kotipsykologi

      Totta turiset. Normaalisti ihmiselle kehittyy minuus, mutta narsistilla se on epäeheä ja kehittymätön. Ilman toisen ihmisen/ yhteisön kautta saatua minäkuvan tuntua narsisti ei ole kukaan. Hän on irrallinen ja epävarma. Kuten kuvasit, häntä ei ikäänkuin ole olemassa. Ehkä narsisti siksi tarvitsee myös ns. Hovin, jossa voi määritellä asemansa ja minuutensa näiden hovilaisten kautta. Vaarallisin piirre tosiaan on se, että alussa hän myötäilee toisen ihmisen tarpeita niin taitavasti, että hän on kuin yli-ihminen ja vaikuttaa miellyttävältä, joskus jopa rukoukselta kaikkiin toiveisiin. Hänen on vaan mahdotonta ylläpitää tuota illuusiota kovin pitkään, koska hänen oma epäeheytensä ja epävakaisuutensa estävät tämänkin. Empatiakykyä ei ole, koska hän on kyvytön asettumaan toisten tunteisiin aidosti. Kuten kirjoitit, hän vain heijastaa niitä. PMMP:llä on sellainen biisi kuin pahvinaamari. Oon joskus pohtinut että siinäpä oiva kuvaus narsistista.

    • AuttaakoTerapiakaan

      Narsisti ajattelee muiden ihmisten olevan olemassa vain häntä varten.

      Tai kaikessa rajattomuudessaan muiden ihmisten yksityiselämää koskevien asioiden olevan avoinna häntä ja yleisöä varten, rikoksien kauttakin.


      Narsismi näyttäytyy eri tavoin eri yhteisöissä, mutta yhteistä kaikille narsisteille on, että he eivät koe olevansa koskaan väärässä.

      Kaikelle on oikeutus narsistin mielestä, lait on tehty rikottaviksi ja jos jää kiinni, niin hyvillä puhujan lahjoilla voi luikerrella niistäkin ulos. Tai ainakin edes syyttää muita.

      Ystävyydet eivät kestä, koska narsisti on patologinen valehtelija, urkkii ja onkii ihmisistä tietoa ja käyttää näitä tietoja hyväkseen jossain vaiheessa elämää. Mikään ei pysy salaisuutena.

      Tietynlaiset sinisilmäiset ja heikkoluonteiset ihmiset liittyvät narsistin tukijoihin ja hoviin.

    • KuljeSilmätAvoinna

      Kuulutko hoviin tai oletko peräti hovimestari?

      Narsistit hakeutuvat ammatteihin, joissa he saavat nauttia vallasta ja ihailusta.Yhteistä niille kaikille näyttää olevan tarkoitus suojella, auttaa ja johtaa ihmisiä. Tällaisia ammatteja arvostetaan niin paljon, ettei niissä työskenteleviä ihmisiä ymmärretä, haluta tai uskalleta kyseenalaistaa. Se sopii vallanhimoiselle narsistille hyvin, listalla mm:

      .– Lääkäri

      – Sairaanhoitaja

      – Lakimies

      – Uskonnollinen johtaja

      – Opettaja

      – Psykoterapeutti

      – Poliisi

      – Elämänvalmentaja

      – Sotilas

      – Poliitikko

      – Lippukunnan johtaja

      – Vartija

      – Urheiluvalmentaja



      Lähde: http://lightshouse.org/

    • ArmeijaanTöihin

      Onko tämä narsistin ihannetyöpaikka?

      Studio55.fi > Vapaalla



      Valta-aseman saavuttaminen nimenomaan vallan vuoksi ajaa narsistia. Armeijan autoritaarinen kulttuuri voi olla narsistille mieluisa pelikenttä, mutta myös täysin kestämätön paikka.

      Tittelit, asema ja nokkimisjärjestys ovat työelämässä tärkeitä narsistille. Niiden perusteella hän luokittelee ihmiset hänelle hyödyllisiin ja hyödyttömiin. Autoritaarinen vallankäyttö on myös hyvin tyypillistä narsistille. Hän on tottunut tai pyrkii alistamaan heikompiaan.

      Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa käsittelee kirjassaan Pidä puolesi – irti narsistin hampaista (WSOY 2010), miten narsismi esiintyy yhteiskunnassa.
      Mainos

      – Narsistia kiehtoo vallankäyttö vallan vuoksi. Hänelle tuottaa enemmän mielihyvää se, mitä enemmän hänellä on alaisia, Viljamaa kertoo.

      Narsistille otollinen työympäristö voikin löytyä autoritaarisuuden perikuvasta, armeijasta, missä vallan asteikkoja kuvastavat myös erilaiset ulkoiset merkit, kuten vaatteet, juhlaparaatit ja mitalit.

      Onko armeija sitten täynnä narsisteja?

      Viljamaa sanoo, että voi olla hyvinkin mahdollista, että armeijaura houkuttelee enemmän narsismiin taipuvaisia henkilöitä kuin niitä, joilla ei ole paljoa narsistisia piirteitä.

      – Voisi kuvitella, että narsisteja hakeutuu armeijaan töihin. Erityisesti muiden kontrollointi voi olla narsistille fetissi.

      Armeijan komentoketju on narsistille sitä enemmän mieleen, mitä ylemmäksi hän itse siinä sijoittuu.

      – Alkuun hänellä voi olla vaikeuksia ottaa vastaan käskyjä, koska narsisti on tottunut elämässään siihen, että muut ihmiset ovat häntä varten.

      – Armeija on suljettu yhteisö, jolloin simputuskin tapahtuu silmän ulottumattomissa, mikä aiheuttaa sen, että ihmiset voivat kuvitella pystyvänsä tekemään mitä vain heikommilleen. Simputus on tapa pönkittää omaa valtaa.

      • Uhrinaollut

        Tietäisittepä vaan, miten totta tämä kaikki on !!!


    • Silmät-Auki

      Janne Viljamaa ‏@janneviljamaa 18. syyskuuta Espoo, Suomi
      #JanneViljamaa #kirja #Narsisti´n lapsena 2.painos nyt kirjakaupoissa

      Narsistin lapsena
      Janne Viljamaa
      Minkälaista on kasvaa narsistisesta persoonallisuushäiriöstä kärsivän vanhemman lapsena? Miten löytää tie alistuneisuudesta itsenäisyyteen, vähättelystä vahvaan itsetuntoon?Kirjassaan sosiaalipsykologi Janne Viljamaa luonnehtii narsistiäidin ja -isän persoonallisuutta, käsittelee alistavan kasvatusympäristön lapselle tuottamaa pelkoa, ahdistusta ja häpeää sekä antaa ajatuksia itsetunnon vahvistamiseksi.Vanhemman tulisi antaa lapselle turvaa, hoitoa, tukea, rakkautta ja välittämistä. Itsekeskeinen narsisti ei tähän kykene, vaan hän voi pahimmassa tapauksessa alistaa lapsen, nöyryyttää tätä ja tai olla täysin välinpitämätön lapsen tarpeista.Narsistivanhemman varjossa kasvaminen lyö tavallisesti ainakin jonkinlaisen jäljen minuuteen. Yleisiä vaurioita ovat ahdistus, masennus, kyvyttömyys sietää stressiä ja erilaiset aggressionsäätelyongelmat. On tärkeää löytää keino estää se, ettei lapsesta tule samanlaista narsistia kuin vanhemmistaan.



      Janne Viljamaa ‏@janneviljamaa 17. syyskuuta

      Miksi #narsisti´lla on kaksi naamiota - toinen on edustuskäyttöön julkisivuksi ja toinen arkikäyttöön alistajan maskiksi

    • Kasvukipuja

      Janne Viljamaa ‏@janneviljamaa 24. syyskuuta



      Tsekkaa tästä elämässä onnistumisen lyhyt oppimäärä. Onnistuja tekee itse, kun epäonnistuja jähmettyy itse ja odottaa samaa muilta

    • StalkkaajilleTietoa

      Isi älä urki

      Toisen ihmisen sähköpostien tai somen yksityisviestien lukeminen salaa on rikos, ihmisen läheisyydestä riippumatta. Lapsillakin on oikeus yksityisyyteen, mutta missä kulkee raja?

      Monessa perheessä on yhteinen tietokone, jolla perheenjäsenet viestivät omille tuttavilleen omilta sähköposti- ja verkkopalvelutileiltään.

      Törkeissä tapauksissa asia on yleensä selvä.

      Mies poimi vaimonsa tunnukset, kirjautui tämän Gmail- ja Hotmail-sähköpostitileille, luki viestittelyä ja paljasti tietoja vaimon läheisille.

      Vakoilua jatkui neljä kuukautta. Sekä Vantaan käräjäoikeus että Helsingin hovioikeus pitivät tekoa törkeänä viestintäsalaisuuden loukkauksena.

      Mies tuomittiin viestinnän vakoilusta 30 päivän ehdolliseen vankeuteen. Lisäksi hänet tuomittiin maksamaan vaimolle korvauksia.
      Rajan rikkominen oli tässä tapauksessa selvä: toisen luottamuksellisen viestinnän tahallinen seuraaminen ja viestien sisältämien yksityisasioiden levittäminen muille.

      Suoja on vahva, sillä perustuslain 10 pykälän mukaan niin kirjeen, puhelun kuin muunkin ”luottamuksellisen viestin salaisuus on loukkaamaton”. Suoja kattaa myös esimerkiksi sähköpostin ja sosiaalisen median yksityisviestinnän, ja se on käytännössä turvattu säätämällä rangaistavaksi teot, jotka loukkaavat luottamuksellista viestintää.

      Lapsille perusoikeudet kuuluvat myös. Alaikäistenkin viestinnän salaisuudesta voidaan kuitenkin poiketa. Lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta annettu laki määrittää puitteet lapsen tasapainoisen kehityksen ja hyvinvoinnin sekä lapsen ikään ja kehitystasoon nähden tarpeellisen valvonnan ja huolenpidon järjestämiseen. Alaikäisen lapsen huoltajilla on siten velvollisuus huolehtia lapsen hyvästä hoidosta ja kasvatuksesta.

      Lapsen huoltajat toimivat myös lapsen lakimääräisinä edunvalvojina, ja edunvalvojien oikeuksia määrittävässä holhoustoimilaissa säädetään, että edunvalvojalla on ilman päämiehensä suostumusta oikeus avata sellaisia päämiehelleen saapuneita kirjeitä tai niihin rinnastettavia suljettuja viestejä, joiden voidaan lähettäjän nimen tai muun erityisen seikan perusteella päätellä koskevan asiaa, josta edunvalvojan tulee huolehtia.

    • Ajatellaanpa

      Narsistivanhemman perheessä on "kultalapsia" ja syntipukkeja

      Narsistivanhempi on alistamisen ja vähättelyn mestari. Näin määrittelee sosiaalipsykologi Janne Viljamaa tuoreessa teoksessaan Narsistin lapsena.Narsistivanhempi voi toistella rakastavansa lastaan, mutta silti hän nöyryyttää ja alistaa lastaan. Tällainen vanhempi ei lohduta lasta, vaikka tätä sattuu. Vanhemman mielestä lapsen on opittava elämään kovassa maailmassa.

      Kultalapsi vai syntipukki?

      Koska narsistivanhempi kokee itse olevansa hyvin lähellä täydellistä, lapsen epätäydellisyys ja heikkous on hänelle häpeä. Lapsen heikkous herättää narsistivanhemmassa avuttomuuden tunnetta, jota hän ei kestä

      Narsistivanhemman maailmassa ei saa itkeä, ei näyttää tunteita tai olla pehmeä.

      Lapsi ei saa narsistivanhemmaltaan hyväksyntää, vaikka hän kuinka yrittää olla ja käyttäytyä vanhemman toiveiden mukaisesti. Näihin toiveisiin mukautuessaan lapsi alkaa kadottaa omaa itseään.

      Jos narsistivanhemmalla on useita lapsia, joku lapsista voi Viljamaan mukaan olla kultalapsi eli narsistin unelmien toteuttaja. Kultalapsi on narsistin mielestä usein aivan kuin hän itse nuorena. Vanhempi kehuu tätä lastaan älykkääksi. Kun tämä lapsi menestyy ja saa kehuja, vanhempi on aina paikalla.

      Ulos ja eteenpäin

      Viljamaan mukaan narsistivanhempi saattaa olla niin itsekeskeinen ja addiktioihinsa uppoutunut, etäinen ja ylimielinen, ettei hänestä ole nuoren kasvun tukijaksi.

      Narsistivanhempi ei myönnä juuri koskaan tehneensä jotain väärin. Hän ei pyydä anteeksi.

      Arviolta joka viides suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana. Narsistisessa ympäristössä kasvaneella on keskimääräistä suurempi todennäköisyys ahdistua ja masentua. Viljamaa muistuttaa, että lapsuudenaikainen julma kohtelu voi herkällä ihmisellä laukaista ohimenevän tai jopa pysyvän masennuksen. Jos lapsi kokee olevansa vanhempansa hylkäämä ja peloteltu, hänen elämänilonsa hiipuu.

      Narsistin lapsi on oppinut, ettei hän voi vaikuttaa omaan elämäänsä. Hän tuntee olonsa avuttomaksi. Avuttomuuden kokemukset vääristävät minäkuvan.

    • Ghetto-äitiSaatana

      Aloituksessa esitettyyn kysymykseen vastaus. olenhan minä. Money Talks.

      Yleensä en henk koht asioita täällä jakele, mutta nyt on pakko!

      Elämä on kuin teatteri esitys, jonka roolittaa ja käsikirjoittaa Neiti Etsivä.

    • Jannetietää

      Täällä ollaan Ghetossa ja hovissa, mutta kun money talks.

      https://twitter.com/janneviljamaa

      Ihmisillä, jotka postaavat Facebookin statuspäivityksiin romanttiset hetkensä ja kumppanista, on todennäköisemmin huono itsetunto.
      Sen sijaan ne ihmiset, joilla on taipumus kehuskella lapsillaan,ruokavaliollaan, tekemisillään ja muilla samakaltaisilla saavutuksilla, ovat tyypillisesti narsisteja

      Narsistille otollinen työympäristö voikin löytyä autoritaarisuuden perikuvasta, armeijasta, missä vallan asteikkoja kuvastavat myös erilaiset ulkoiset merkit, kuten vaatteet, juhlaparaatit ja mitalit.Voisi kuvitella, että narsisteja hakeutuu armeijaan töihin.

      Erityisesti muiden kontrollointi voi olla narsistille fetissi.Armeijan komentoketju on narsistille sitä enemmän mieleen, mitä ylemmäksi hän itse siinä sijoittuu.

    • sannaystävät

      Yleensä en henk koht asioita täällä jakele, mutta nyt on pakko!
      Hovissa ollaan, mun on pakko. Money talks. Neiti Etsivä säätää ja sanelee.

      http://bit.ly/2i0GlgK

      Miten muuten vitussa saa ladattua soittoääniä Galaxsissa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe