Ei sisäinen devalvaatio ole koskaan onnistunut!

AntonSk

Nämä Suomen hallituksen kikyt ovat melkoista nappastelua, jossa ministerit vuoroin näkevät valoa ja vuoroin annetaan keppiä jollekin heikolle ryhmälle.

Niin tai näin. Tämä Sipilän sisäisen devalvaation kurssi tulee varmasti epäonnistumaan. Tulemme näkemään kammottavia matalapalkkaviritelmiä aina orjuuteen saakka ja toisaalta suurta osaa eivät nämä "devalvaatiot" tule missään vaiheessa koskemaan.

Suomalaisten ei pidä hyväksyä näitä Sipilän hallituksen mielettömiä sadistisia päätöksiä, ellemme oikeasti halua sisällissotaa. Suomessa on kilpailukykyongelmat hoidettu devalvoinnilla monet kerrat ja erittäin hyvällä menestyksellä. Yhteiskunnastamme muotoutui nopeasti erittäin kilpailukykyinen hyvinvointiyhteiskunta devalvointien kautta.

Suomen tulee irrottautua eurosta viipymättä ja ottaa oma devalvoitu valuutta käyttöön. Muussa tapauksessa olemme täydellisen tuhon tiellä.

54

192

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LapinSOMALI

      ORJUUS ON JO! Ei ole töitä. Ei ole edes 0e kk töitä. MAKSA 10e kk liittoon. RUKOILE 0e kk töitä. Tai yhteiskunta kiduttaa. Yhteiskunta kiduttaa ja rääkkää silti. Aina saa pelätä myrkkypiikkiä niskaan kun ei ole töitä! Toimeentulotukea ei saa hakea koska silloin tapetaan. Joutuu pelkää silti.

      • SOSMediasensuuri

        Pieni EKokoomusmafian klikki uhkailee ja pitää suomalaisia vankinaan kuin Turkissa konsanaan.


      • fasdff
        SOSMediasensuuri kirjoitti:

        Pieni EKokoomusmafian klikki uhkailee ja pitää suomalaisia vankinaan kuin Turkissa konsanaan.

        Kyllä se aivan varmasti kokoomukselle maittaa, jos meistä vientiteollisuuden työntekijöistä tulee orjia. Mutta me emme saa olla niin tyhmiä, että suostuisimme siihen. Euron kokeilu on nyt syytä lopettaa ennen täydellistä talouden katastrofia.
        Oma devalvoitu valuutta ja vientiteollisuus vauhtiin. Se on ainoa tie ylös.


    • ToppilaK

      Tällä hetkellä suomalainen vientiteollisuus äänestää jaloillaan. Ikävä kyllä parhaat insinöörit ja asiantuntijat eivät nekään jää tänne odottelemaan palkkojensa leikkausta, ehei. Nyt on meneillään Suomen historian suurin aivovienti.

      • fadsfasdfa

        Suomesta kannattaa pyrkiä vaikkapa Ruotsiin. Siellä pärjää työllään vielä hyvin ja samoin julkiset palvelut ovat kunnossa.
        Suomeen tulee jäämään vain heikoimmat ja lahjattomimmat pesemään toinen toistensa paitoja 100% verolla.


      • LapinSOMALI

        Sekin työkokeilulla 0e kk.


      • mukaHYVINVOINTIVALTIO

        n30000 työkykyistä, v,16-v,50 miestä täyshoidossa.Tyhmä saa olla,muuta pölkkypää ei,


      • arvaamiksi
        fadsfasdfa kirjoitti:

        Suomesta kannattaa pyrkiä vaikkapa Ruotsiin. Siellä pärjää työllään vielä hyvin ja samoin julkiset palvelut ovat kunnossa.
        Suomeen tulee jäämään vain heikoimmat ja lahjattomimmat pesemään toinen toistensa paitoja 100% verolla.

        ruotsissa tulee raiskatuksi
        lähiöissä paukkuu pommit ja autot poltetaan


      • NöyryysKasvattaa
        fadsfasdfa kirjoitti:

        Suomesta kannattaa pyrkiä vaikkapa Ruotsiin. Siellä pärjää työllään vielä hyvin ja samoin julkiset palvelut ovat kunnossa.
        Suomeen tulee jäämään vain heikoimmat ja lahjattomimmat pesemään toinen toistensa paitoja 100% verolla.

        Kannattaisko insinöörin ja muitten alkaa opetella ruotsia pikku hiljaa. Perussuomalaisten moukkien on otettava anustappi pois perseestään ja alettava tankkamaan svenskaa vaikka ei kuinka haluaisi....


    • SohvaMinisteri

      Ainoa ratkaisu saada Suomen talous takaisin kasvuun olisi siirtyä omaan valuuttaan, jolloin globaali hinta tuotteillemme hinnoiteltaisiin suoraan markkinoilla. Tämä fakta on nykypoliitikoille vain liian suuri asia tunnustettavaksi sillä eurosta ollaan valehdeltu vuosia eikä tätä haluta myöntää. Nyt yritetään kaikenlaisia luoda keinotekoisia devalvaatioita erinäisillä keinoilla sinne tänne joiden vaikutukset saavat yhteiskunnan entistä hajanaisemmaksi ja epätasa-arvoisemmaksi. Poliitikot antavat kansan mieluummin kärsiä kuin tunnustaisivat faktoja ja tätä kärsimystä tullaan Suomessa vielä näkemään vuosia.

    • Sisäinendevalvaatio

      Viimeksi kun lamaa korjattiin tuolla sisäisellä devalvaatiolla meni konkursiin nipputolkula yrittäjiä ja yksityisten taloja meni myyntiin lasku oli melkoinen 90 luvun lamassa jossa tuolla kikailtiin.

      "1990-luvun kriisille on löydetty monta syntipukkia: rahoitusmarkkinoiden
      taitamaton vapauttaminen, pankkien holtiton luotonanto ja niiden puutteellinen
      valvonta, kansalaisten lyhytnäköinen kulutusvimma, vakaan markan politiikka
      ja Neuvostoliiton romahtaminen. Myös kriisin hoitoa eli 1990-luvulla harjoitettua
      politiikkaa on kritisoitu ankarasti. Ylikireällä rahapolitiikalla ja budjettileikkauksilla
      syvennettiin lamaa eikä pankkituesta ollut suurta hyötyä velkaongelmien
      helpottamisessa."

      Tuolloin ecu kytkentä pyrittiin säilyttämään kuten edellä olevan tekstin lähteestä selviää ja tilannetta korjaamaan yleisellä palkka tasojen ja hintatasojen alentamisella,jonka voi sanoa olevan Suomen talous historian suurimpia fiaskoja päätöksenä.Tuolloin puhuttiin myös yhteiskunta sopimuksesta .Sama kaava näyttää toistuvan.

      Lähde josta lainaus:

      https://www.vatt.fi/file/vatt_publication_pdf/j27-5.pdf

      • voiettäsattuu

    • jkhjhjhu
    • Talvisodanhenki

      Ei tämän orkesterin kanssa mihinkään nousta, eikä niillä tahoilla jotka näitä puhuvia päitä ohjeistaa ole tarkoituskaan Suomea elvyttää vaan pumpata hiljalleen tyhjäksi vielä jäljelläolevista omaisuuksista. Lisävelkaa otetaan ja se ainoastaan käväisee valtion kassassa jatkaen suoraan yksityisiin taskuihin. Tämä "törkeä petos" joka on lakitekstein saatu ns.lailliseksi liiketoiminnaksi on todellinen rahantekokone, se ei tunne lamaa, riskejä ei ole ollenkaan, katteet lasketaan sadoissa prosenteissa, tekemättömästä työstä voi LAILLISESTI laskuttaa, ei minkäänlaista tulosvastuuta, etukäteen maksatus mahdollisuus, luottotappioiden riskiä ei ole jne jne...Jos vastasnottokeskus bisneksellä ei saa tehtyä rahaa niin silloin on oltava jo täydellinen idiootti. Tämän takia rajoja pidetään auki ja pakolaiskarjaa haalitaan laadusta välittämättä psykedeelisellä vimmalla, mikään keino ei ole liian röyhkeä koska vastarinnan noustessa voi vedota humanitäärisyyteen, taakanjakoon, globaaliin vastuuseen tai muuhun määrittelemättömään PAKKOON. Näin yhtenä törkeyden maksajista pitäisin kohtuullisena että ASIAKKAAT edes olisivat OIKEITA PAKOLAISIA. Niitä nykyisistä on aivan maksimissaan 20%

      Pitkä kirjoitus hieman aiheen sivusta mutta suosittelen tutustumaan saatavilla oleviin tietoihin ja tilastoihin. Paljon talousasioiden kanssa olen ollut tekemisissä, mutta tämä bisnes kaikkine suhmurointeineen ja jälkivaikutuksineen on röyhkeydeltään aivan omassa luokassaan. Samat palvelut ja toiminnan pystyisi hoitamaan 1/4 hinnalla oikeinkin mainiosti, valtion omisteisesti vielä paljon edullisemmin. TÄHÄN ON YHTEISVOIMIN PUUTUTTAVA!

    • Koulukunta

      Näyttää olevan sääntöjen vasainen aihe tämä devalvointi. Ja mistähän syystä?

      • mitä_poistettu

        Kiinnostaisi tietää mitä moderointi on poistanut näistä "Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena" -kohdista. Jos vanhat merkit pitävät yhä paikkansa niin todennäköisesti asiallisia viestejä jotka eivät tue KiKy-PersKeKo-politiikkaa.


      • jkhkjhk

        Tämäkin keskustelu kiihottaa lukijoita tarpeettomasti korruptoitunutta yhteiskuntaa vastaa. Varmaan tästä syystä kommentteja on poistettu.


      • moderointi_totuus
        jkhkjhk kirjoitti:

        Tämäkin keskustelu kiihottaa lukijoita tarpeettomasti korruptoitunutta yhteiskuntaa vastaa. Varmaan tästä syystä kommentteja on poistettu.

        Trollit saavat sotkea maatalousketjuja
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14439572/trollit-saavat-sotkea-maatalousketjuja

        Allermedian moderointikoulun suomi24.fi PersKeKo-moderaattorin jäsenkirja taitaa velvoittaa, sen verran ideologisesti viestejä poistetaan.


    • Itsekkyysennenkaikkea

      No, eliitti ei ole oikein kiinnostunut ottamaan osaa mihinkään kiky-talkoisiin. On parempi puolittaa palkat kuin miljonäärien osingot.

    • Ammattiklikki

      No eipä tietenkään sisäinen devalvaatio voi onnistua, kun työajat ja palkat eivät saa joustaa!

      Työaikaa pitäisi lyhentää kuuteen tuntiin päivässä tai neljään päivään viikossa ja palkkoja muuttaa vastaavasti, jotta suurin osa työttömistä voitaisiin työllistää.

      Tarvitaan siis sekä työaika että -palkkajoustoja muutamaan kymmeneen prosenttiin saakka tässä tilanteessa.

      • hehhhh

        Juttuhan on niin että devalvaaatio on aina palkanalennus, oli "sisäinen tai "ulkoinen". Tyhmän duunarin on vain helpompi niellä se ulkoinen, kun se ei sitä käsitä palkanalennukseksi. Jos palkkoja joustetaan alaspäin vaikka 5%, duunari karjuu raivosta. Jos devalvoidaan 10%, duunari nielee sen mukisematta ja tyhmimmät iloitsee saatuaan pari prossaa devalvaatiokorotusta nimellispalkkaansa.


      • fasdfasdf

        Ja lisäksi oikea devalvaatio kohtelee jokaista suomalaista ja pääomapiiriä yhden mukaisesti. Nämä Sipilän vatulaatioon perustuvat orjuutussopimukset sen sijaan kohdistuvat vain pieneen työntekijäryhmään, samalla kun eliitti jää kokonaisuudessaan vapaamatkustajaksi.


    • Ai_devalvaatio

      No, nythän sitten haet sisäistä devalvaatiota vaatimalla siirtymistä markkaan. Mikäs hyvä siitä seuraisi? Hintojen nousu ulkomaisille tuotteille ja raaka-aineille.
      Ja toinen ehdottaa työajan reilua lyhentämistä, palkkajoustoa ja työllistämistä entistä enemmän. Mitä tästä seuraisi? Ei ainakaan tuotteiden hinnan aleneminen. Sehän kuitenkin olisi tavoite.

      • gsdfgg

        No nythän muistutan, että devalvoinnilla on Suomen talous nostettu vauhdilla maailman kärkikastiin ja samalla luotu kattava hyvinvointipalveluverkosto.

        Devalvointi on hyvä lääke, mutta eliitti potkii ymmärrettävästi vastaan.


    • rahaa-löytyy.aina

      On se sitten mikä tahansa talousliike Suomessa niin seuraus on se että rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät ja vieläpä tulee lisää köyhiä. Kyllä kaikki talousliikkeet suunnitellaan varsin pitkälle ja jos mopo karkaa eliitin lapasesta ja tilanne meneekin hallitsemattomaksi, heillä on kyllä keinot ryövät menettämänsä mammona takaisin.
      Nähdään se siinä jos milloin mikä tahansa Euroopan pankki on vaikeuksissa niin kansan kartuisasta veronmaksajan kädestä riuhtastaan miljarditolkulla rahaa. Suomessahan tämä tehtiin 90-luvulla, se oli todellinen omaisuuden uusjako jonka kokoomus-demarivetoinen hallitus järjesti.

      • JusaKa

        Eliitille sopii orjayhteiskunta varsin hyvin. Hyvinvoinnin kannalta sen sijaan oikea devalvaatio on ylivertainen toimenpide. Se niistää myös pääomapiirejä.


      • PauliV

        Eliitti ja kokoomus toivoo ratkaisua, jossa vain teollisuuden työntekijöitä "devalvoidaan", eli palkkoja leikataan.


    • liianpienikansa

      Alijäämäinen valtion budjetti tasapainottuu ainoastaan painamalla lisää rahaa. Näin siksi, että rahalla saavutettujen valtasuhteiden muuttaminen on pelkkää unelmahöttöä.
      Tässä talousjärjestelmässä rahapaja on kansainvälisillä yksityisillä pankeilla. Valuutan nimellä ei ole merkitystä, sillä kaikki valuutat on sidottava kansainväliseen valuuttajärjestelmään.
      Suomalaiset voivat vaikuttaa vain keskinäiseen työn- ja tulonjakoonsa. Me emme määrää, ostaako joku vientituotteitamme vai ei. Emme päätä myöskään tuontituotteidemme hinnoista, ellei tarjouskuorien avaamista ja halvimman valitsemista pidetä päätöksinä. Raaka-aineilla on maailmanmarkkinahintansa, joihin meillä ei ole sanomista.

      • Kannes

        Nyt merkonomi on lintsannut tunneiltaan?

        Meidän kannattaisi ehdottomasti itse määrätä millä hintatasolla tuotantomme toimii. Tarvittava säätö olisi toteutettavissa devalvaatiolla vain yhdessä yössä. Sen jälkeen tavarat menevät taas kaupaksi pitkän aikaa.

        Nyt Sipilän vatulaatiot eivät ole saaneet julkista taloutta kuntoon, vaikka asian kanssa on taisteltu jo pitkään. Sipilän touhuilla vain venytetään velkapommin laukeamista muutamilla vuosilla.


      • liianpienikansa
        Kannes kirjoitti:

        Nyt merkonomi on lintsannut tunneiltaan?

        Meidän kannattaisi ehdottomasti itse määrätä millä hintatasolla tuotantomme toimii. Tarvittava säätö olisi toteutettavissa devalvaatiolla vain yhdessä yössä. Sen jälkeen tavarat menevät taas kaupaksi pitkän aikaa.

        Nyt Sipilän vatulaatiot eivät ole saaneet julkista taloutta kuntoon, vaikka asian kanssa on taisteltu jo pitkään. Sipilän touhuilla vain venytetään velkapommin laukeamista muutamilla vuosilla.

        Suomessa ei voi tehdä vientituotteita tuomatta tänne ensin raaka-aineita muiden määräämään hintaan. Devalvaatiolla ei kykene enää alentamaan ratkaisevasti vientituotteiden hintoja.
        Vientiyritysten verottaminenkaan ei onnistu entiseen malliin. Voittoja ei saada kotiutetuiksi hyödyttämään Suomen taloutta.


    • MinorK

      Olen samaa mieltä, kun olen elänyt noita devalvaatioaikoja. Devalvoinneilla työllisyys ja kilpailykyky korjautui yhdessä yössä ja hyvinvointi kukoisti.

      Ääni devalvaatiolle!

    • teemu9

      Samoin. Oma valuutta ja devalvaatiomahdollisuus on se ratkaiseva tekijä hyvinvointiyhteiskunnan uudelleen luomiseksi.

    • PateRoitto

      Suomi nousi sotien jälkeen kukoistukseensa muutamassa vuosikymmenessä. Me maksoimme raskaat sotakorvaukset, mutta siitä huolimatta kaikille riitti ruokaa, hoitoa ja hoivaa. Palkat ja elintaso kehittyivät nopeasti ja devalvaatioilla säädettiin kilpailukykyä.

      Nyt sen sijaan euron myötä varallisuutta ollaan siirtämässä pienen eliittiryhmän taskuihin. Yleisestä hyvinvoinnista on enää turha puhua.

      • näillä-mennään

        Ja juurikin tuosta syystä, onneks eli ei. Luulen kuitenki ett mä oisin onnellisempi vaarin pikkutilan pellonlaijalla järvelle kyttäillen, ett joko kalaan, ko ny kaupungin rivarist. Kivaa kyll oli pari tuntii sit, ko ukko yli-jumala näytti vähä voimiaan.


    • Talvisodanhenki

      Devalvoimalla voidaan antaa taloudelle pieni työntö millä se lähtee liikkeelle mutta tämä ei auta jos järjestelmä on tälläinen kuin Suomessa. Syynä on vuosia jatkunut toimintatyyli missä jokainen kahmii (kuka milläkin keinolla) rahaa yhteisestä kassasta, näistä rahoista suurinosa lähtee rajojemme ulkopuolelle eivätkä palaudu koskaan takaisin sisämarkkinoille. Yhteisvaluutta €uro on tehnyt tästä entistä helpompaa ja on syytä olettaa että se on yksi syy miksi tuo monopoliraha meille väkisin tyrkytettiin. Markka takaisin ja ulkomaiset yhtiöt tarkkaan kontrolliin että myös ne osallistuu yhteiskunnan ylläpitoon. Tarvitaan siis täyskäännös nykyisestä.

    • GabrielsG

      Devalvoinnilla voidaan antaa myös iso työntö. Se on itseasiassa varsin helppoa hakea kuhunkin aikaan ja tilanteeseen sopiva ja järkevä devalvaatioprosentti.

      Devalvaatio on siinä mielessäkin hyvä instrumentti, että julkisen talouden löysät lähtee yhdessä yössä. Oma devalvoitu valuutta on ainoa keino, jolla Suomi voidaan pelastaa.

    • lisääyrittäjiä

      Suomi ei liiku mihinkään ennenkuin euro saadaan vaihdettua ihan mihin tahansa muuhun valuuttaan

      Liian vahva euro syö kasvun
      Suomen jäsenmaksujen suuruus unionille syö kasvun
      matujen elättäminen velalla syö kasvun myös tulevaisuudessa
      valtion velan määrä syö kasvun
      vientikielto venäjälle syö kasvua

      Teollisuus karkaa eu:n ulkopuolelle!!!
      wink, wink

      Mitä suomi valmistaa?
      Ja minne suomi vie?
      Ei ainakaan eurooppaan?

      suomi ei tuota mitään mitä siellä EI jo ole.

      palkkojen leikkauksilla rakennetaan massiivista köyhälistöä
      Suomi on kohta iso slummi

      ei kaikki voi olla siivoojia ja pizzaleipureita
      jonkun pitäisi tuottaa jotain - vientiin saakka.

      kuka tulee Suomeen -kun eu tuo miljoona regulaatiot ja koko eu rypee matuveloissa?
      Suomessa oli ihan ok talouskasvuvauhti ennen eu täysjäsenyyttä
      se kuoli kupparikerhon huonoihin ehtoihin

      • jjlklkhh

        Kyllä viholliset pitää jo tunnistaa tässä vaiheessa. Sitten kun ryminät alkaa on myöhäistä alkaa arvuuttelemaan kenen joukoissa seisoo.


    • Vihdoinkin

      Mielestäni on turha taistella näitä vastaan. Oikeistolle pitäisi kerrankin antaa myöten, kun ovat nyt kerran päässeet enemmistöhallituksen muodostamaan. Sääliksihän noita käy, kun yritys on noin kova.

      En toki kannata näitä toimenpiteitä ja niiden seuraukset ovat odotettavissa. Tärkeintä tässä on kuitenkin se, että saadaan kerrasta tämä uivelo hivuttaminen ja ikuinen märinä siitä, että miten taivaan portit aukeavat ja mannaa sataa taivaasta, kun vain vasemmisto, ilkeä ay-liike ja tumpelot suomalaiset ymmärtäisivät, mikä on heille parhaaksi.

      Oikeistolle pitäisi siis antaa vapaat kädet. Kun puolet kansasta asuu siltojen alla, ulkomaiset pääomasijoittajat vievät 10% maan varallisuudesta ulkomaisille tileille, työttömyys kasvaa käsittämättömiin mittoihin ja osa lapsista ei pääse kouluun joko vanhempien varattomuuden, kunnollisten vaatteiden puutteen tai suoranaisen nälän vuoksi, meillä on edessä sosialistinen vallankumous.

      Suomen kuva Pohjoismaana on mennyttä ja olemme vihdoin osa Baltiaa, mutta toisaalta, siihenhän rakas oikeistomme on pyrkinytkin. Paljon lisää rahaa asevarusteluun ja nuoret miehet kodinturvajoukkoihin. Mihinkä sitä rahaa tavallinen rahvas tarvitsee?

      Sen jälkeen perussuomalaiset lakkaavat olemasta, keskustan kannatus romahtaa ja kokoomus on inhotuin puolue ikinä. Oikeistolle tulee vihdoin antaa mahdollisuus paljastaa oikea karvansa, estoitta. Se on paras rokotus sille, että duunari äänestäisi enää ikinä yhtäkään oikeistopuoluetta. Niitä todellisia rikkaita tässä maassa ei niin paljoa ole, että niiden äänillä tätä körmyytyslinjaa enää jatkettaisiin. Samalla saamme sen kauankaivatun blokkillinjan, eli nykyinen harmaa poliittinen keskusta katoaa historian hämärään oikeistodemareiden ja sosiaalisten kokoomuslaisten kera. On joko kunnon sosialisteja tai kunnon porvareita.

    • GunnarHomen

      Minun mielestäni meidän tulee taistella nyt näitä euro-friikkejä vastaan joka ainoa päivä. Muussa tapauksessa devalvaation jälkeen käsittämättömiin mittasuhteisiin paisuvat velat tuhoavat Suomen talouden miespolvien ajaksi. Ehkä lopullisesti.

      Suomalaisten olisi harkittava tässä tilanteessa jopa kansalaistottelemattomuuteen meneviä toimenpiteitä. Tilanne on nyt sellainen.

    • hkjbhbjnb

      Matut vie Suomen suohon niistä ei ole maksajiksi pelkkää kulua.

    • Elämän.realiteettejä

      Jos Suomi olisi omassa valuutassaan,mikään ei takaisi,että kukaan ostaisi meiltä mitään tuotteita yhteismarkkinoilta,vaikka valuutta olisi kuinka heikko.

      Jokainen valtio kun ajattelee vain omaa menestymistään,eivätkä välttämättä tilaisi tuotteita täältä ilmaiseksikaan. Vrt. esim. Jenkitkään ei tilaa kaikkia tuotteitaan Kiinasta,vaikka saisivat ne sieltä paljon halvemmalla kuin omasta maastaan,vaan työllistävät oman maansa ihmiset. Suuret taloudet pystyvät pyörimään omillaan,ilman mitään ulkomaankauppaa tarvittaessa,mutta pienet valtiot ,kuten Suomi, eivät. Ja se on paskempi juttu se.
      Ja voi olla,että joudumme luopumaan itsenäisyydestä kannattamattoman talouden takia?
      Vai mikä olisi ratkaisu maan ahdinkoon?

      • KuulaTimo

        Kuulehan, kyllä se hinta vaan on se, joka pelin ratkaisee. Toki myös laatutekijät jne. jossain määrin. Oikein hinnoiteltua tavaraa sopii maailmaan niin paljon kuin ehdimme valmistamaan. Mutta nykymenolla, jos halvempaa tuotantoa markkinoilta löytyy, me jäämme armotta hopealle.

        Ratkaisu Suomen kilpailukykyongelmaan on oma riittävästi devalvoitu valuutta. Tuo ratkaisu on toiminut Suomessa sotien jälkeen useita kertoja erittäin hyvin. Hyvä hintakilpailukyky nollatyöttömyydellä.


    • fasdff

      Juha Sipilän mukaan kiky koskeekin vain yksityistä sektoria. Tästä seuraa luonnollisesti se, että huonopalkkaisiin ja epävarmoihin yksityisen sektorin hommiin hakeutuu aina vain heikompaa ainesta. Tästä sitten onkin enää lyhyt matka siihen, että yksiköitä suljetaan kannattamattomina tai siirretään ulkomaille. Juha Sipilän pitäisi insinöörinä muistaa, että firmojen kilpailukyvyn takaa löytyy aina henkilöstön motivaatio ja osaaminen.


      http://www.aamulehti.fi/kotimaa/kilpailukykysopimus-pienentamassa-korkeakoulujen-rahoitusta-sipila-tama-on-ollut-idea-koko-ajan/?_ga=1.90535007.435002528.1463594000

    • MikaK0j0nk0ski

      Julkisen talouden palkkoihin 30% leikkaus velkaantumisen hidastamiseksi lisäisi huomattavasti sisäisen devalvaation uskottavuutta.

    • JohanWarri

      Suomessa ajetaan kansan taloutta kivikkoon, kun suunnan muutos edellyttäisi toimenpiteitä oman mukavuusalueen piirissä.

    • Hallitusbalttienopeilla

      Sisäinen devalvaatio on ainakin Baltiassa aiheuttanut työttömyyttä, tuloeroja ja maastamuuttoa. Kaikkein pahin on vaikutus inflaatioon, velka itseasiassa kasvaa, niin on nyt tapahtunut. Kreikkahan ei ole saanut lyhennettyä lainaa, käykö täällä samoin. Luulisi, että nykyisen hallituksen politiikalla saadaan Rinteen aikana aloitettu rakentaminen jäihin, ja täälläkin on 20 % työttömyys viiden vuoden päästä.

      • NiiralaN

        Sisäinen devalvaatio on aina johtanut jonkun sortin sekasortoon. Niin se näyttää meilläkin menevän: Julkinen talous velkaantuu vauhdilla, samalla kun julkisten alojen palkat ovat kovassa nousussa ja korjauksena yritetään leikata asiaan millään tavoin kuulumattomien alojen palkkoja. Täysin järjetöntä.

        Suomen pitää irrottautua eurosta ja ottaa devalvoitu markka takaisin. Se takaa talouskasvun, täystyöllisyyden ja toimivat hyvinvointipalvelut.


      • VRTDälviväärä

        Devalvointi johtaa korkojen nousuun, investointi infraan on paras, mutta sitä nämä sipilöijät eivät voi tehdä, koska hullukaan ei investoi kepulilandiaan.


      • kjlkjlkjjkl

        Korkojen nousu on vain indikaatio talouden kasvusta. Devalvoitu oma valuutta on se mikä Suomen voi vielä pelastaa.


    • Diktaattorisipi

      Pakottaa sisäisellä devalvaatiolla palkankorotukset EK:laisille.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe