Keittiöremontti ja asbestikartoitus?

keittiöremppaaja

Haluaisimme laittaa 80-luvun rivitaloasuntomme keittiön kokonaan uusiksi, mutta täytyykö tähän teettää asbestikartoitus ennen kuin uudesta keittiöstä uskaltaa edes haaveilla? Tuo kartoitushan pitäisi nykyään tehdä kaikkiin ennen -94 rakennettuihin taloihin, mutta tekeekö ihmiset sitä todella? Täältä varmaan löytyy joku muukin joka on remontoimassa yhtä vanhaa keittiötä, joten kuulisin mielelläni muiden kokemuksia? Onko isännöitsijällä velvollisuus vaatia asbestikartoitusta vai onko se asunnon omistajan vastuulla? Emme ole vielä ilmoittaneet isännöitsijälle mahd. remontista.

17

8865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pepe9999

      Remontti-ilmoitus/hakemus täytyy tehdä isännöitsijälle, siinä vaiheessa kun lupaa myönnetään niin kertoo asbesti asiasta kuinka asian kanssa toimitaan, taloyhtiö kohtainen. Tietysti voi ennakkoon kysyä asiaa jos haluaa. Koepala otetaan esim. välitilalaatasta tai lattiamatosta (liimasta) joka menee labraan tutkittavaksi. Mikäli asbestia löytyy tulee erikseen asbesti purku. Maailmassa vakavampiakin asioita.

      • keittiöekspertti

        Rivi-ja kerrostaloissa hyväksytään joskus se että vain yksi alkuperäinen keittiö tai kph tutkitaan, ja sen mukaan päätetään tehdäänkö purkutyöt asbestipurkuna.


      • jokutietää

        Toi on väärää tietoa, aina täytyy tehdä asbestikartoitus. Vaikka olisi samassa taloyhtiössä tehty jo asbestikartoitus alkuperäiseen keittiöön tai kph:hon, tämä jos puretaan rakenteita ennen vuotta 1994 rakennetusta rakennuksesta. Ei riitä että johonkin muuhun keittiöön on tehty asbestikartoitus


    • köökki

      Asbesti pitää purkaa. Jos sitä ei pura keittiö mätänee ja alkaa haisemaan. Se on ikävää ja keittäjälle surullista. Saman kaupungin koulunkeittäjät jatkavat hedelmän maistelua.

    • Asbestiana

      Kannattaa antaa keittiöremontti hyvän ja kokonaisvaltaisesti remontteja tekevän firman hoidettavaksi. He hoitavat puolestanne sen huoneistoa koskevan muutostyöilmoituksen ja myös tuon pakollisen asbesti analyysin. Asbestia saattaa löytyä purettavien pintamateriaalien liimoista, kiinnitys -, tasoite - ja sauma-aineista. Tampereella ainakin Puustellin palvelukonseptin kuuluu nuo asiat! Yksien tuttujen keittiön lattiasta ja välitilassa löytyi asbestipohjaisia materiaaleja. Puustelli asentaja purki kalusteet pois asbestipurkutöiden alta ennenkuin asbestipurkutöihin erikoistunut firma muistaakseni Ylöasbest hoiti asbestipurkutyöt lain edellyttämällä tavalla. Lisäkustannukset lattian ja välitilaan osalta olivat noin 1000.- luokkaa mutta laboratoriotutkimuksiin jälkeen ylimenevästä osasta he saivat sen 45% kotitalousvähennyksen. Totta kai olisi ollut mahdollista jättää myös matto vaihtamatta ja keksiä välitilaan myös päälle asennettava ratkaisu. Mutta oli tuttujen mielestä parempi näin lopputuloksen suhteen. Remontin valmistuminen ei viivästynyt kun asia saatiin tietoon jo ennen muutosilmoituksen teon yhteydessä ja homma saatiin aloitettua viikkoa ennen sovittua ajankohtaa. Koska asbestipurkutöiden keston lisäksi tilaan jäin ilmavirtaus laitteet pariksi päiväksi ennen kuin tila oli puhdas ja suojaukset purettiin pois ja tila oli muutenkin siisti, pölytön ja siivottu! Sitten vain kaikki muu remontti käyntiin!

    • Asbestiana

      Kirjoitusvirhe jäin... Ilmamittauslaitteet..👍

    • NickNailer

      "Kannattaa antaa keittiöremontti hyvän ja kokonaisvaltaisesti remontteja tekevän firman hoidettavaksi. "

      Vai niin. Tuo vastaa sitä, että jättää lompakon avonaisena keittiön pöydälle pankkitunnusten viereen.

      Puustelli hinnoittelle lastulevynsä harvinaisen arvokkaiksi.

      Sitten pieni vihje: usein tulee halvemmaksi teettää asbestin purku tutkimatta mitään, vaikka asbestia ei edes epäilisi. Varsinkin taloyhtiön kannattaa usein toimia näin, koska joka julmetun remontoitavan huoneen tutkiminen on sikakallista.

      • keittiöekspertti

        Olen omin silmin nähnyt kohteita joihin Puustelli on myynyt karvalakkimallin keittiöitä alehintaan, runkojen reunat mellua, halvimmat blummin mekanismit, maalatut mdf-ovat ja paljon muita halpakeittiöiden ratkaisuja.

        Maine tuossa menee, ei se ole ihme että ihmiset kyseenalaistaa Puustellin laadun. Myyjät tuhoaa itse firman maineen kun asiakas alkaa tinkimään, alennetaan hintaa ja pudotetaan laatua.


      • Fiksuahan

        Vai että "usein tulee halvemmaksi teettää asbestin purku tutkimatta mitään, vaikka asbestia ei edes epäilisi"

        Sallikaa minun nauraa ääneeni :D

        Keittiön asbestikartoitus maksaa 200-300€ ja purkaminen asbestityönä 2000-3000€.

        Että siitä vaan purkuja tilaamaan kartoittamatta, sehän kannattaa!


    • vierailija5008

      täältä saa halvimmalla asbestikartoituksen: www.asbestos.fi
      248€ sis ALV maksoi, sisälsi kaiken - 4 näytettä, labra analyysit, raportin. tulokset
      Raportti tuli parissa tunnissa
      Suosittelen

    • Maisanderi

      Miten voi neljä näytettä ja työ maksaa 248e? Voiko tuollaiseen luottaa, kun tuttavamme vei työterveyslaitokselle näytteet itse ja maksoivat 140e/kpl. Nyt ei jokin täsmää. Analysoidaanko näytteet elektronimikroskoopilla?

      • joku_tietää

        Ei analysoida. Yrityksessä ei ole ainoatakaan VTT:n asbesti- ja haitta-aineasiantuntijaa.


    • 13vierailija13

      VTT:n sertifikaatti on yksityisen tahon tekemä koulutus eikä sillä oikeasti ole mitään virallista virkaa. Ainoa sertifikaatti joka pitää pyytää on aluehallintoviraston virallinen asbestipurku työlupa.

      Kukaan ei pysty silmällä näkemään laatan saumasta tai kiinnityslaastista jos siinä on asbestia vai ei.

      Asbestikartoitus ilman näytteen ottoa on kuin syöpä diagnoosi ilman koepalan analysointia.

      Jos 4:n näytteen analysointiin menee 20 minuuttia ja karoitukseen 20 minuutia niin 248€ on yli 300€/tunti.. Jos työterveyslaitos veloittaa 4 x 140€:a 20:n minuutin työstä niin se on 1680€ / tunti... Tuntuu aika kovalta tuntihinnalta..

      • joku_tietää

        VTT:n asbesti- ja haitta-ainesertifikaatti on tällä hetkellä ainoa todellinen todiste varmasti oikeanlaisen asbestikartoituksen tekijästä. Asbestipurkulupa ei todellakaan ole mikään virallinen todiste asbestikartoituksen oikeaoppisesta suorittamisesta.

        Kyllä ammattilainen pystyy haarukoimaan kokemuksella pois niiden laattojen saumat ja kiinnityslaastit jotka eivät varmasti sisällä asbestia. Tämä vaatii kokemusta ja tietämystä. Alalla uudet viime vuonna aloittaneet ns. kartoittajat ottavat joka paikasta näytteitä, koska eivät tunne materiaaleja, jotka voivat sisältää asbestia.

        asiantuntijat eivät ota näytteitä sellaisista materiaaleista jotka varmuudella tiedetään asbestittomiksi.

        Nyt sinulla on aivan väärä käsitys kuinka hinta/tunti lasketaan asbestikartoituksessa. Asbestikartoitus ei ole pelkästään se aika jonka kartoittaja käyttää kohteessa, mukaan tulee matkat , dokumentoinnit, näytteiden toimitus ym.


    • proasbestikartoitus

      Kannatta lukea tämä blogi: asbestikartoitus.pro

      • Asiatvaanonnäin

        Haloo, toi on Asbestoksen itse tekemä ns. piilotettu mainos. Tämän nettisivun lähdekoodissa on selvästi Asbestoksen sivuille ohjaavat linkit. Tässä on paljon väärää tietoa.
        Nimimerkki proasbestikartoitus on Asbestoksen työntekijä. Asbestoksen asbestikartoitusraporteissa ei ole lähellekkään tarpeeksi tietoa, mitä lait ja määräykset edellyttävät. Asbestipurkutyöluvan saaneet eivät ole asbestikartoittajia ja varsinkaan se ei ole sertifikaatti. Se on pelkästään lupa tehdä asbestipurkua määräysten mukaan. VTT ei ole mikään normaali yksityinen taho. Tällä julkaisulla Asbestos kyseenalaistaa kaikkien alojen VTT:n myöntämät sertifikaatit.

        Ryhtykää kaikki välttämään Asbestosta, heidän kartoitukset, analysoinnit ja dokumentoinnit ovat todella ala-arvoisia.

        Asbestos yrittää joka paikassa huijata.


      • Asbestionbest

        Huijaamisesta en tiedä, mutta itselläni myös iski silmään tuo VTT:n sertifikaatin lyttääminen. Tosiaan asbestilaki ei itsessään tunnista VTT:n sertifikaattia, mutta mielestäni se on silti hyvä tapa osoittaa osaaminen. Osaamisen voi myös todistaa koulutuksen ja referenssien kautta, sillä pelkkä sertifikaatti ei tee ihmisestä välttämättä ammattilaista (vaikka kriteerien mukaan näin voisi olettaa). Osaaminen tulee joka tapauksessa todistaa ja itse asbestikartoitusraportille on määritetty laissa raamit. Pelkkä analyysitulos ei ole raportti..

        Tuossa Asbestoksen blogissa on myös kirjoitusvirheitä eikä yleisesti ottaen ole kovin hyvää suomen kieltä..


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe