Kummat ovat lähempänä apinaa

Muri

ne, jotka myöntävät polveutuvansa apinasta, vaiko ne, jotka sanovat olevansa Aatamin ja Eevan jälkeläisiä?

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • turhaatrollausta

      On sen verran typerä kysymys, että riittäköön tämä vastaukseksi.

    • katso.peiliis

      Miltä sinä sitten mielestäsi näytät kun katsot peiliin? Mielestäni minä näytän ihmiseltä.

    • Onko nimi Linné tuttu? Hän luokitteli ihmisen apinaksi jo hieman yli 250 vuotta sitten.
      Ihminen on yksi sadoista apinalajeista. Täysin riippumatta siitä, uskovatko ihmiset polveutuvansa Aatamista ja Evasta vai eivät, he kuuluvat tismalleen samassa määrin apinoihin, yläheimoon ihmisapinat, heimoon isot ihmisapinat, sukuun ihmiset, lajiin nykyihminen (homo sapiens).

    • Älävenytämittanauhaa

      Jos on ihminen ja apina niin eikö sinä ole sama etäisyys, siis miten toinen voisi olla toista kauempana. Mittaa apinasta ihmiseen tulee luku X ja sitten toisinpäin, muuttuiko etäisyys?

    • Muri

      Pitää ottaa huomioon myös evoluutio. Se ei ole läheskään tasaista. Avaruusalusten suunnittelijat ja lähettäjät tuskin rukoilevat mitään jumalaa matkan onnistumiseksi. Sen sijaan aatu rukoilee, että olis tänään pouta, kun... Amerikan tiedeakatemian jäsenistä 97 % ei usko jumalan olemassaoloon jokin aika sitten tehdyn kyselyn mukaan. Apinasta loittoneminen noudattaa luonnon lakeja.

      • uskontoja.riittää

        Mikähän linkki sinulla on esittää väitteittesi tueksi, vai kirjoititko vain koska haluat kuulostaa kiinnostavalta? Jos ateismi on uskonto, niin sitten ymmärrän aloittajan oudon mietinnän...?


      • ViimeinenVipunen

        Ehkä Amerikasn tiedeakatemiassa, mutta historia on täynnä tiedemiehiä, jotka ovat uskoneet jumalan olemassaoloon. Tästä on juttu jossain muualla, joten en jaksa mainita niitä kaikkia nimiä.


      • ViimeinenVipunen kirjoitti:

        Ehkä Amerikasn tiedeakatemiassa, mutta historia on täynnä tiedemiehiä, jotka ovat uskoneet jumalan olemassaoloon. Tästä on juttu jossain muualla, joten en jaksa mainita niitä kaikkia nimiä.

        "Ehkä Amerikasn tiedeakatemiassa"

        Yhdysvallat on länsimaiden uskonnollisin valtio. Ohessa muuten linkki tuohon tutkimukseen:
        http://www.stephenjaygould.org/ctrl/news/file002.html
        Kuten artikkelista huomaa, sitä siteerataan usein väärin: 70,2 on ateisteja ja sen lisäksi on 20,8 prosenttia agnostikkoja. Joka tapauksessa uskovia on ainoastaan se 7 prosenttia.

        "mutta historia on täynnä tiedemiehiä, jotka ovat uskoneet jumalan olemassaoloon."

        Julkinen ateistina olo on ollut edes jossain määrinmahdollista vasta pari sataa vuotta, joten totta kai kaikki sitä edeltävät tiedemiehet olivat ainakin nimellisesti uskovia.
        Mutta joka tapauksessa kaikkialla länsimaissa on havaittavissa selvä yhteys koulutuksen määrän ja ateismin välillä. Ja kannattaa lisäksi muistaa, että uskovat tiedemiehet ovat äärimmäisen harvoin fundamentalistaja. Mitä korkeampi koulutustaso, sitä todennäköisemmin henkilö on ateisti.
        Suomalaiset uskovat ottavat usein esimerkeiksi uskovista tiedemiehistä Matti Leisolan ja Pekka Reinikaisen. Leisola ei töissään tiedemiehenä kertaakaan edes yrittänyt kumota evoluutioteoriaa, vaan osallistui tutkimukseen, jossa ylistettiin darwinistisen evoluution toimivuutta. Mutta sitten vapaa-ajallaan uskoville saarnatessaan Leisola esiintyy ikään kuin tiedemiehen asemassaan olisi kumonnut evoluutioteorian. Pekka Reinikainen puolestaan ei ole eläessään tehnyt päivääkään tiedettä, hän on "vain" lääketieteen lisensiaatti (en halua tällä mitenkään väheksyä lääketieteen lisensiaatteja, vaan ainoastaan tuoda ilmi sen tosiasian, että he eivät ole tiedemiehiä).

        "Tästä on juttu jossain muualla, joten en jaksa mainita niitä kaikkia nimiä."

        Sinänsä nimimäärien vertailulla ei mitään merkitystä. Vaikka maailman joka ikinen tiedemies uskoisi Jumalaan, se ei todistaisi Jumalan olemassaoloa. Kerrotaan että kun Saksassa kerättiin listaa sadasta saksalaisesta fyysikosta, jotka vastustavat suhteellisuusteoriaa, Einstein ihmetteli: "Miksi sata, kun yksikin riittäisi?" Ei väliä, oli tämä anekdootti totta tai ei, mutta periaate on totta: yksikin tiedemies riittää, jos hänelle on todisteet joilla kumota suhteellisuusteoria, mielipiteillä ei ole väliä. Einsteinistä voisi vielä lisätä sen verran, että vaikka uskovat usein väittävät hänen olleen uskova, hän itse totesi: "Minulle juutalainen uskonto on kuten kaikki muutkin: lapsellisten taikauskojen ruumiillistuma”. Ja: "Minulle sana "jumala" ei ole muuta kuin inhimillisen heikkouden ilmaisu ja tuote. Raamattu on kokoelma kunniallisia mutta alkukantaisia legendoja, jotka ovat melko lapsellisia. Edes hienostuneet tulkinnat eivät voi tätä asiaa muuttaa"
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Albert_Einstein#Suhde_uskontoon


    • Muri

      Ei ateismi ole uskonto. Ateisti vaan ei usko jumalien olemassaoloon. Pitää evoluutiota toteennäytettynä tuhansien ja tuhansien tiedemiesten mukaisesti. Näyttää siltä, että mitä pitemmälle evolution portaita on kehittynyt, mitä kauempana on apinasta, sen kauempana on myös uskonnoista.

    • kummallistaon

      Joko on selvinnyt miten kaukana on lähimmät ihmiset

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe