Mitä puuhaat amk- ja yliopistohakujen välissä?

EimikäänEinstein

Mitä teet ja miten tulet rahallisesti toimeen koulujen hakuaikojen välissä? Ihmiset hakevat esim. lääkikseen tai luokanopettajakoulutukseen jopa 4-5 vuotta.

Kiinnostaisi tietää, mitä hakijat tekevät kevään ja syksyn amk-hakujen tai yliopiston seuraavan kevään pääsykokeitten välissä? Opiskeletko avoimessa amk:ssa tai avoimessa yliopistossa? Luetko kokopäiväisesti tuleviin pääsykokeisiin vai käytkö samaan aikaan töissä? Millä alalla? Miten työn ja pääsykokeisiin lukemisen pystyy yhdistämään?

8

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näinse

      " Miten työn ja pääsykokeisiin lukemisen pystyy yhdistämään?"

      Se on helppoa. Työaikana olet töissä ja muuna aikana luet pääsykokeisiin. Eli vuorokaudessa on 24 tuntia, siitä käytät töihin noin 8-9 tuntia, nukkumiseen 7-8 tuntia, lukemiseen 5 tuntia ja loput 3 tuntia muuhun kuten peseytymiseen, syömiseen, huvitteluun.

      • esimerkki2

        Unohdit, että pelkkiin työmatkoihin voi mennä pk-seudullakin 3-5h/pvä. Oletetaan, että työaika on klo 8-16. Joudut siis parhaimmillaan nousemaan klo 5, syöt, peseydyt, peset hampaat, silität vaatteet jne. Saavut töihin ajoissa ennen klo 8.00, myöhästyä ei saa. Työaika loppuu klo 16, liikenneruuhkissa matkustettaessa menee sellaiset 1-3,5 tuntia. Sen lisäksi käyt kaupassa. Tulet kotiin, syöt, klo onkin jo 20.00. Aika käydä siis pesulla ja ei kun nukkumaan.

        Esimerkki 2. Työaika on klo 6.00-14.00. Hanttihommia. Joudut nousemaan klo 04 tai klo 03. Ehdit töihin vähän ennen kuutta aamulla. Työaika loppuu klo 14, mutta työnantaja pyytää tekemään ylitöitä, useimmiten palkatta. Käyt kaupassa, menet kotiin, syöt, klo onkin jo 16-18.00. Täytyy mennä aikaseen nukkumaan, että jaksat herätä klo 04.

        Esimerkki 3. Koska hanttihommista maksetaan niin vähän, täytyy käydä vähintään kahdessa työssä. Aika siis menee työssä 1 ma-pe 8-16 ja työssä 2 la-su 08-16 tai vaihtoehtoisesti työssä 1 klo 08-16 ma-pe, työssä 2 ma-pe klo 17-22 ja työssä 3 la-su 08-16.

        Jos haluat ylläpitää kuntoasi ja mielenterveyttäsi olisi tietysti hyvä, että harrastaisit liikuntaa ja tapaisit ystäviäsi. Ja juu, se lukeminen tietysti, mihis väliin se sijoitetaan? Entäs seurusteluelämä?


    • korjaakäsitykses

      Paskapuhetta on 3-5 tunnin työmatkat pääkaupunkiseudulla. Poikkeuksia voi joskus olla, mutta sääntönä 20 vuoden kokemuksella sanoisin noin 0,5 - 1,5 tuntia. Työpäivä pituudeksi siis tulee noin 9 tuntia matkoineen.

      Jos asuu Turussa, työmatkoihin pääkaupunkiseudulle menee noin 5 tuntia päivässä.

      • Lentäenperille

        Samaa mieltä, 0,5 - 1,5 tuntia, eli keskimäärin 1 tunti suuntaansa on aivan todellisuutta. Vaihdoissa menee usein aikaa, pysäkki ja työpaikka sijaitsee harvoin aivan metro- tai juna-asemalla, joutuu ehkä menemään liityntäbussilla, kävelemään jne. "noin 20 minuutin metromatka" tarkoittaa usein käytännössä juurikin tunnin matkaa. Työpivän pituus keskimäärin 10 tuntia.

        Iltapäivän ruuhkassa pääsee Turkuun nopeammin junalla kuin autolla tai bussilla.


    • tarkista.unelmasi

      Minä menin yliopistoon kerralla. Ei ole järkevää käyttää vuosia pyrkimiseen. Jos ei ekalla tai viimeistään tokalla yrityksellä pääse unelmiensa oppiin, on syytä katsoa totuutta suoraan silmiin ja tehdä siitä tarvittavat johtopäätökset.

    • EkonomiKTM

      Kyllä pk alueella lähes tunti yhteensuuntaan menee helposti julkisilla liikuttaessa, jos yksi vaihto. Ja toinen takaisin. Minulla työaika 8-16.45. Myöhästyä saa jos ei sovittua palaveria tms joten ei tarvitse yleensä kauhean aikaisin lähteä.
      Varmasti kannattaisi olla kunnolla töissä pääsykokeiden jälkeen ja aloitella uutta luku-urakkaa ensin viikonloppuisin. Keväällä lähellä pääsykoetta sitten jäädä pois töistä että saa kunnolla luettua arkisinkin. Paitsi jos tosi lyhyt työmatka/ mahdollisuus työskennellä kotoa ja tehdä vaan muutama päivä viikossa. Se riittää kyllä sisäänpääsyyn, pääseehän uudet ylioppilaatkin sisään

      • ensuosittele

        Kyllä minulla ainakin Vantaalta Espooseen aikoinaan meni julkisilla se 1,5h suuntaansa. Siihen päälle vielä se, että lähtee ajoissa liikkeelle kotoa, että ehtiin bussiin, junaan tms. Yhteensä siis 3 h per päivä pelkkiin työmatkoihin. Siihen päälle erityiset ruuhkat, kolarit, lumisateet jne. Toisissa töissä jos myöhästyy minuutinkin niin se on sillä selvä ja potkut persiille. Keväällä ei kannata aloittaa lukemaan jos on pyrkimässä esim. lääkikseen tms. Aivan liian myöhäistä silloin. Suosittelen, että lukemaan aloitetaan jo edellisenä syksynä tai viimeistään vuoden vaihteessa, tosissaan ja kunnolla. Sopivasti myös vapaa-aikaa, unta, ruokaa ja liikuntaa siihen väliin, ei missään nimessä töitä. Todella liian myöhäistä aloittaa vasta myöhään keväällä. Joko palat loppuun, saat hermoromahduksen tai sitten lopetat kesken etkä pääse sisälle. Ei missään nimessä kannata tehdä alkuvuodesta töitä ja jättäytyä vasta vapun aikoihin lukemaan kokopäiväisesti. Niitä töitä kyllä ehtii tehdä elämässä vaikka kuinka paljon, opiskeluaikana ja opiskeluiden jälkeen.


    • yritäsamaa

      "Miten työn ja pääsykokeisiin lukemisen pystyy yhdistämään?"

      Minä ainakin pystyin oikein hyvin. Olin kokopäiväisessä toimistotyössä koko kevään. 2-3 viikkoa luin illat ja viikonloput. Pääsykoepäivinä sain töistä vapaata. Hain ja pääsin kolmeen eri yliopistoon kahteen aineeseen kussakin (tästä on vuosia). Kyseessä humanistinen tiedekunta. Opintojen alettua työni muutettiin puolipäiväiseksi. Siinä sivussa opiskelin ja jopa valmistuin.

      Nyt tutkintoani vastaavassa työssä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe