Uuusi mielenkiintoinen kirja julkaistu

Pakko_lukea

18

50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wgrggw

      Mannerheimhan oli aika hyvä rakentamaan itselleen henkilökulttia, suomalaiset ovat olleet uskomattoman innokkaita osallistumaan tuohon kulttiin. Sellaista se huono itsetunto teettää.

    • ei_sensuurille

      Sensuuri on näköjään keventynyt huomattavasti Suomessa kun tuommoisia kirjojakin saa jo kirjoittaa ja ne vielä julkaistaankin.

      • oihöi

        Joo, mutta kyllä varmaan tappouhkauksia tulee satelemaan. Mutta historoitsijoiden pitää Suomessakin uskaltaa jo alkaa suoraan kertomaan muutakin kuin kiillotettua kansallismytologiaa. On noista ajoista jo sen verran kauan aikaa vierähtänyt.


    • kappas_vaan

      Kirjan historijoitsijan mielestä kommunistit saattavat loukkaantua kirjan sisällöstä.

      • juubaioh

        Kommunisteja ei vaan enää ole paitsi äärioikeistolaiskoohojen mielikuvituksessa. Ja miksi kommunistit edes loukkaantuisivat Mannerheimin päihdeongelmista ja homoiluista?


      • eri_mieltä
        juubaioh kirjoitti:

        Kommunisteja ei vaan enää ole paitsi äärioikeistolaiskoohojen mielikuvituksessa. Ja miksi kommunistit edes loukkaantuisivat Mannerheimin päihdeongelmista ja homoiluista?

        Kyllähän nyt ainakin Suomen kommunistinen puolue on vielä Suomen puoluerekisterissä.


    • Keskisarjan-jutuissa

      ei tuon artikkelin pohjalta ole mitään uutta.
      Nuo asiat ovat olleet kaikki tiedossa. Ne löytyvät lukuisista Mannerheimin elämäkerroista.
      Ainoa poikkeus on ehkä tuo nuoruuden mahdollisen homoilun korostaminen. Se tuntuu kiehtovan erityisesti äärivasemmistoa.

      Mannerheimilla oli paljon naissuhteita viimeisiin vuosiin asti. Kuinka pitkälle niissä mentiin, on eri asia. Hän oli kuitenkin naimisissa ja sai kolme lasta,

      • eri_mieltä

        Oliko Carl Gustaf Emil Mannerheim homo vai ei?

        Häneen onkin liitetty useampi homoseksuaalinen tarina. Vuonna 1886 koko sanaa ”homo” ei ollut edes vielä olemassa, eikä rikoslaissakaan tunnettu homoseksuaalisia tekoja. Minkäänlaisia tietolähteitä Mannerheimin seksielämään ei juuri ole olemassa. Joten vaikea sanoa, himoitsiko Mannerheim miehiä vai naisia. Sen kumminkin tiedän, että hän ei aikamiehenä pilannut uraansa jäämällä kiinni homoilusta.

        Mannerheimhan varjeli visusti yksityisyyttään. Hän suhtautui pidättyvästi molempiin sukupuoliin.

        Hänellä ei ollut rakkaussuhteita. Se oli tietoinen valinta, ei tragedia. Mannerheim piti uraansa ja Suomen kohtaloita tärkeämpinä kuin vehtaamista ja hempeilyä


    • ..niinpä! taas paljastui, kuinka Mannerheim kielsi natsien tulon talvisotaan avuksi suomeen! Kuinka Mannerheim pyrki tekemään yhteistä puolustusliittoa Neuvostoliiton kanssa, jotta se ei ottaisi suomelta niin paljon alueita !

      Loppuun asti tuo käsittämätön suurmies oli suomen asialla. Jälleen historia siipien havinaa, kun suomi oli veitsen terällä ja yksi mies oli vaankielenä suomen itsenäisyyden säilyttämiselle!
      Tähän Mannerheimille: you tube:Finnish Military Marches - Jääkärimarssi

      • Petturi_Mannerheim

        Mannerheimhan oli kyyninen opportunisti, joka oli valmis jopa äärimmäiseen maanpetokseen ja vallankaappaukseen Suomesssa toteuttaakseen sotaisat unelmansa:

        "Alkuvuonna 1919, ollessaan valtionhoitajana, Mannerheim keskusteli Britannian Suomeen lähettämän sotilasvaltuuskunnan kanssa hyökkäyksestä Pietariin. Mannerheim oli jo aiemmin Lontoon-matkallaan esittänyt Britannian sotaministerille Winston Churchillille, että Suomi on valmis hyökkäämään Neuvostoliittoon.

        Brittiraporttien mukaan Mannerheim oli innokas hyökkäämään, mutta asetti ehtoja Suomen osallistumiselle: Britannian piti tukea hyökkäystä poliittisesti, valkoisen Venäjän tunnustaa Suomen itsenäisyys, ja Petsamo sekä Itä-Karjala piti liittää Suomeen. Liittoutuneiden olisi pitänyt myös kustantaa sotaretki ja myöntää Suomelle viidentoista miljoonan punnan laina. Hyökkäyssuunnitelmat kariutuivat kesällä 1919 vahvistettuun uuteen hallitusmuotoon, jossa presidentti ei enää voinut julistaa sotaa yksin.

        Syksyllä 1919 Mannerheim jatkoi Churchillin kanssa kaavailuja hyökkäyksestä Pietariin. Mannerheim vakuutti, että operaatio olisi mahdollinen ja se voitaisiin toteuttaa ilman vallankaappausta Suomessa, taivuttelemalla presidentti Ståhlberg sodan kannalle. Tarvittaessa Mannerheim olisi ollut myös valmis vallankaappaukseen. Hanke raukesi tällä kertaa Britannian hallituksen vastustukseen ja Venäjän valkoisten joukkojen kokemiin tappioihin. Tämän jälkeen Mannerheim pyrki saamaan aikaan sotilasliittoa Suomen, Puolan ja liittoutuneiden kesken."


      • EntäSitten

        "Brittiraporttien mukaan Mannerheim oli innokas hyökkäämään, mutta asetti ehtoja Suomen osallistumiselle: Britannian piti tukea hyökkäystä poliittisesti, valkoisen Venäjän tunnustaa Suomen itsenäisyys,"

        On muistettava, että Venäjällä oli meneillään vallankumous ja pian alkaisi sisällissota joten tilanne oli vielä tässä vaiheessa erittäin epäselvä. Tietysti oli aivan luonnollista hänen taustansa huomioiden, että Mannerheim kannatti Tsaarin Venäjää eikä bolseviikkejä ja halusi vain tukea länsimaita bolseviikkeja vastaan.

        Toisealta Mannerheim halusi takeita Suomen itsenäisyydelle tilanteen epäselvyyden vuoksi eikä hyökännyt, koska Venäjän valkoiset eivät hyväksyneet Suomen itsenäisyyttä.


    • demarienvihollno1

      ..Jutusta olisi pitänyt tehdä Mannerheim elokuvaan osa. JOS Mannerheim olisi mennyt Leninin ja Stalin , Troskin roskasakin lopettamaan Pietarista. Kuinka monta kymmentä miljoonaa venäläistä olisi selviytynyt hengissä!?
      Venäjä olisi tuonut maailman oman panoksen jotka nyt tulivatkin katoamaan Leninin ja Stalinin hornaan, kusipäiseen ryssän punahelvettiin.

      Mannerheim ehdotti asiaa, joka olisi pitänyt tehdä!

      Venäjällähän ei tapahtunut vallankumousta, Lenin ja kolme kaverusta varastivat vallan, kun sitä ei ollut missään. Alkoi hirveä murhaamisen aikakausi.

      Mannerheim oli käsittämätn mies aikanaan! ...

      • säälittää

        Kirjoitustaidoton juoppo yrittää kirjoitta historiaa uusiksi. Melko hellyyttävää.


      • arkistot_aukeavat

        Mannerheimillahan oli kädet veressä v. 1918 tapahtumista.

        Talvi- ja jatkosodan aikaisiin tapahtumiin en
        ota kantaa mutta vuoden 1918 sisällissotaan
        kylläkin. Mannerheimilla, niin kuin monilla sodan
        aikaisilla ylemmillä upseereillamme, Kenraalit mukaan
        lukien, oli niin sanotusti ”kädet Veressä” v.1918 tapah-
        tumista. Mannerheim antoi Valkoisten upseeristolle luvan
        pidätystilanteessa ”tarvittaessa” ampua Punaisia tai epäiltyjiä
        Sen luvan antamisen jälkeen alkoi järkyttävän raaka lahtaus.
        Lahtaus ei loppunut Punaisten antauduttuakaan vaan
        vankileireillä tuomioita määrättiin tekaistuin perustein.
        Naisia ja lapsia surmattiin siinä niin kuin miehiäkin.
        Vankileirien tappotuomiot yritettiin vierittää saksalaisten
        syyksi mutta todistetusti Suojeluskuntalaiset olivat teloitusten
        toimeenpaneva taho.
        Mannerheimi Valkoisten ylipäällikkönä ei tehnyt mitään
        teloitusten estämiseksi. Vasta kun ulkovallat puuttui verisiin
        joukko teloituksiin, oli Valkokaartinkin taivuttava.
        Vuoden 1918 sisällisodan julmuudet ja vääryydet on voittanut
        osapuoli pyrkinyt vuosikymmenet pitämään salassa avoimelta
        tutkimukselta.Vasta nykyiset tutkijat ovat perusteellisemmin
        päässeet tutkimaan sisällissotaa.
        Joukkohaudat meillä on vielä avaamatta. Se työ on vielä edessä.
        Sieltä saattaisi löytyä vastaus monelle tarinalle.


      • Valehtelet-taas

        Vankien teloittamisen aloittivat punaiset. Se oli molemminpuolista. Valkoiset ottivat enemmän vankeja ja teloittivat enemmän.

        Vankileireillä punaiset tuomittiin yleensä lyhyisiin vankeusrangaistuksiin.

        Pääosa eli yli 50 000 armahdettiin vielä vuoden 1918 aikana. ei siihen ulkovallat puuttuneet.

        Mannerheim kielsi omavaltaiset teloitukset useaan otteeseen viimeksi vielä 11.5. 1918.

        "Vasta nykyiset tutkijat ovat perusteellisemmin
        päässeet tutkimaan sisällissotaa."

        Valetta. Jaakko Paavolainen aloitti tutkimisen 1966.


    • aika_velikulta

      Oliko Mannerheim homoseksuaali?

      Käsittääkseni hänellä oli epäonnistunut lyhyt avioliitto takanaan (kulissi?) ja Mannerheimin naisseikkailuista en ole juurikaan kuullut. Lapsia taisi kumminkin olla mutta konstikos tuo on homollekin?

      Lapsesta lähtien miesporukoissa viihtyneen Marskin seksuaalinen suuntautuminen ei sinänsä ole mitenkään merkittävää mutta mielenkiintoista kuitenkin.

      Olisiko Marski jyrätty täysin jos hänen homous olisikin paljastunut hänen elämänsä iakana? Ehkä Mielisairaala, vankeustuomio tai jopa kuolemantuomioko vaihtoehtoina jos marski olisi tullut kaapista joskus ulos?

      Ajan hengen tuntien kaukaa ei olisi liipannut.

      Mitä luulette?

    • Marskin-keskitysleirit

      Itä-Karjalan keskitysleirit olivat suoraan Suomen puolustusvoimain ylipäällikkö Carl Gustaf Emil Mannerheimin alaisen Itä-Karjalan sotilashallintoesikunnan, ylipäällikön itsensä käskystä muodostamia internointileirejä, joihin sotilashallinto eristi Suomen Neuvostoliitolta jatkosodassa (1941–1944) valtaaman Itä-Karjalan osan:

      ”epäkansallista” eli syntyperältään ei-suomensukuista väestöä, ”niiltä alueilta, joilla heidän oleskeluaan sotatoimia silmällä pitäen ei voitu sallia”;

      ”poliittisesti epäluotettavia sotilashallintoalueen kansalliseen [eli syntyperältään suomensukuiseen] ja epäkansalliseen väestöön kuuluvia henkilöitä”;

      ”poikkeustapauksissa muitakin sotilashallintoalueen väestöön kuuluvia henkilöitä, joiden vapaana oloa ei pidetty suotavana”.

      Osmo Hyytiä osoittaa tutkimuksessaan (2008), että Itä-Karjalan venäläinen väestö siirrettiin syksyllä 1941 internointileireille ylipäällikkö Mannerheimin käskystä.

      Jatkosodan alkaessa Suomi aloitti hyökkäyksen edeten Laatokan pohjois- ja itäpuolitse Itä-Karjalaan. Suomalaisten joukkojen edetessä, alueen väestö jaoteltiin kansallisuuden perusteella. Ylipäällikkö oli ennen Itä-Karjalan sotilashallinnon perustamista 8. heinäkuuta 1941 antanut käskyn määräten vallatun alueen väestön käsittelystä.

      Kansalliseen väestöön kuulunut sai vihreän oleskeluluvan, epäkansalliseen punaisen kortin. Tarkoituksena oli ”Suomen kansaan elimellisesti liittyvän ja rodullisesti puhtaan kantaväestön luominen Itä-Karjalaan”. Näin vallatun alueen väestö eroteltiin suomensukuisiin yhteistyökumppaneihin ja vihollismaan väestöön, joka siirrettiin keskitysleireihin.

      Vallattujen alueiden väestö koostui lähes kokonaan naisista, alle 15-vuotiaista lapsista ja vanhoista miehistä. Korkeimmillaan kuolleisuus leireillä oli kesällä 1942, jolloin leirien vahvuudesta väheni 500–600 asukasta kuukaudessa. Näistä suurin osa oli lapsia ja vanhuksia

    • Spandau

      Eipä marski ole nyt ensimmäinen eikä viimeinen upseeri, joka on homoillut ja ryypännyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe