Mieheni on muuttunut

Tietämätönnainen

Mikäköhän miestäni vaivaa? Hän on ennen ollut kylmähermoinen. rakastava ja huolehtiva. Nyt kahden viimeisen viikon aikana suuttuu helposti, kävi käsiksikin. Huutaa ja haukkuu. Pitää mykkäkoulua, mitä ei ennen tehnyt. Yleensä riidat sovittu nopeasti... Samanlaisia kokemuksia?

20

168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eikivaa

      No jopas kummaa, moinen. Yhtäkkinen kriisi? Onko terveys noin muutoin kunnossa miehelläsi?

      • Aloittaja1

        Kyllä ihan terve pitäisi olla. Tupakoinnin on vasta lopettanut. En tiedä voiko se vaikuttaa jotenkin. Mutta ei saisi kyllä noin vaikuttaa...


      • OldHabitsDieHard

        Voi tuo röökaamisen lopetus olla aika vaikeaa, toki älykäs ihminen sen ymmärtää ja selittää mille se tuntuu ja pyytää anteeksi, jos tulee yli lyöntejä...


      • Voinytvittu

        Nyt kahden viimeisen viikon aikana suuttuu helposti, kävi käsiksikin.

        No ei todellakaan älykäskään ihminen ymmärrä, miksi pitää käsiksi käydä vaikka röökaamisen lopettaa. Sinustako tuo on hyväksyttävä syy käydä käsiksi johonkuhun? Jestas mikä ajatusmaailma.


      • WÖLKEÖO
        Aloittaja1 kirjoitti:

        Kyllä ihan terve pitäisi olla. Tupakoinnin on vasta lopettanut. En tiedä voiko se vaikuttaa jotenkin. Mutta ei saisi kyllä noin vaikuttaa...

        Kyllä! Minun ex-mies lopetti tupakoinnin, ja siitä tuli pitkäksi aikaa ihan heikkohermoinen. Ne ovat niitä vierotusoireita. Ei toki itse myönnä tai ymmärrä että se vaikuttaa, mutta kyllä vaikuttaa... Pidä tiukasti kiinni siitä, ettet todellakaan hyväksy käsiksi käymistä. Yritä itse pysyä riitatilanteissa rauhallisena, näytä esimerkkiä. Ajan kanssa pitäis helpottaa, pari kuukautta...


      • Aloittaja1 kirjoitti:

        Kyllä ihan terve pitäisi olla. Tupakoinnin on vasta lopettanut. En tiedä voiko se vaikuttaa jotenkin. Mutta ei saisi kyllä noin vaikuttaa...

        Kyllä se tupakointi vaikuttaa koska itsekin menin "Hermosauhuihin" mutta kun lopetin tupakat mies juoksi hakemaan lisää kun suutuin😂


    • jkobvlpnv

      Sillä on toinen,suhdesoppa tai kriisi kiristää hermot.

    • keskustelutaito

      Jos esim. duunissa on tavallista enemmän stressiä ja jos ei ole kummosia harrastuksia, tulee helposti purettua stressin aiheuttama paine lähimpään ihmiseen.

      Ei ole pakko vain suostua olemaan roskis tai vain huutaa samalla mitalla takaisin, kandee kyseenalaistaa kumppanin käytöksen reiluus ja alkaa kysellä ja ihmetellä, että mitä siellä tunnekuohujen takana piilee.

      Eli: puhukaa, hyvät ihmiset. Tunteet leimahtaa ja sitten ne taas rauhoittuu ja sillon pitäs puhua.

    • Bluebaby

      Käyttääkö miehesi niitä sinisiä nappeja? Ne aiheuttavat ärsymystä ja mielialan vaihteluita.

    • jykt

      Kysypä mikä miestä vaivaa. Tee selväksi, ettet siedä väkivaltaista käytöstä; mikä on hänen selityksensä siihen?

      Taustalla voi olla myös fyysinen sairaus, kuten esim. diabetes. Koska mies on viimeksi ollut terveystarkastuksessa?

    • Lääkkeetturvallisempia

      Onks ne siniset vai punaset maalinapit parempia

    • Salapanojonkatiedän

      Sillä salapano ja omatunto kolkuttaa. Kehen se sen pahan olon purkaa? Sinuun koska siihen panoon ei pysty. Yleensä mies joka yllättäen muuttuu on se se joku sellainen mitä aikaisemmin elämässä ei ole ollut. Tuo työstressi taas on hiton hyvä syy käyttää käytöksen muuttumiseen ota kuule selvää niin tein minäkin ja mikä löhtyikään?

      • hjkhlkh

        Tuo on niin totta, mies purkaa pahan olon juuri puolisoonsa. Ihan kuin lapset purkavat pahan olonsa vanhempiinsa. Molemmissa taustalla sama asia, että kaikkialla muualla pitää miellyttää ja sitä nurjaa mieltä ei voi näyttää. Puoliso on yleensä se roskakori. Ikävintä asiassa on se, jos puolisolle ei selviä purkausten syy, mutta jos tietää, että takana on työstressi sen voi helposti ymmärtää ja auttaa jopa toista.


      • Näinsemeneekin
        hjkhlkh kirjoitti:

        Tuo on niin totta, mies purkaa pahan olon juuri puolisoonsa. Ihan kuin lapset purkavat pahan olonsa vanhempiinsa. Molemmissa taustalla sama asia, että kaikkialla muualla pitää miellyttää ja sitä nurjaa mieltä ei voi näyttää. Puoliso on yleensä se roskakori. Ikävintä asiassa on se, jos puolisolle ei selviä purkausten syy, mutta jos tietää, että takana on työstressi sen voi helposti ymmärtää ja auttaa jopa toista.

        Työstressin aiheuttama aggressio kotona esiintyy joskus mutta myös pitäisi kertoa mitä siellä harmittaa. Miksi kohdistaa pahanolon kotona on sen miehen homma. Ja aivan väärin toimittu. Jos taas omatunnon tuskia toisen suhteen takia nostaa se lisää pahaa oloa kun kiukuttelee syyttömälle puolisolle.


    • Miksinäinaloittaja

      Olen kysynyt syytä käytökseen niin sanoo vain ettei kiinnosta puhua mun kanssa. Kysyin että miksi. Niin selityksenä kertoo jotain ihan pieniä juttuja mitkä ärsyttää ja sen takia. Minä olen tietenkin niihin syypää vaikka en ole asioille mitään voinut. Ja on todennut myös että ehkä tämä on nyt hänen uusi persoona mikä ilmenee ku lopetti tupakan polton.... Harmittaa pirusti. Ollaan oltu yhdessä yli kymmenen vuotta ja kaikki menny hyvin. Tottakai riitoja välillä mutta ne selvinny nopeasti.

      • askalf

        Jos on polttanut pitkään ja paljon ja lopettaa sitten äkkiä, aivojen mielihyvää säätelevä systeemi menee sekaisin. Mulla kesti lopettamisen jälkeen muistaakseni pari kuukautta, että en hymyillyt kertaakaan... Ei tullut ärtymystä, tuli ihan voittamaton apeus. Jonkin ajan päätä aivojen oma kemia alkaa vähitellen palautua ja ihminen on taas kykeneväinen myönteisiinkin tunteisiin.

        Jos tästä on kyse, miestäsi (ja sinua) voisi auttaa aivojen kemiaan tutustuminen - kun tietää mistä tunteet johtuvat, niitä on helpompi hallita. Turha tehdä hallaa suhteelle vain siksi, että hermosolut huutavat nikotiinia.


      • oioiu

        Voisiko mies muuttaa vähäksi aikaa muualle? Saisitte molemmat olla rauhassa.

        Ystävä, miespuolinen, tosi karski suustaan, levoton, adhd ja rankka elämä takana lopetti tupakoinnin. Oli tupakoinut lähemmäs 40 vuotta, loppuvuosina muutaman askin päivässä. Eipä todellakaan hakannut vaimoaan eikä käskenyt tämän olla hiljaa. Miehellesi kannattaa takoa päähän, ettei huono käytös ole sallittua mistään syystä. Jos häntä ärsyttää puhuminen, niin se on hänen ongelmansa. Teidän on pystyttävä keskustelemaan asiallisesti, siitäkin huolimatta, että mies on lopettanut tupakoinnin.


    • jkuio

      Jotakin on vialla, sillä kiinnikäyminen on aikas paha asia. Olepa varuillasi ja miten kummalla saisit miehestä ulos, mikä nyt riepoo.
      Ihmiset sairastuvat eri tavoin ja aina kumppani ei voi asialle mitään, mutta missään tapauksessa et saa jäädä hakattavaksi, kuka tietää miten pitkälle hän menee.
      Asialla on toinenkin puoli, joten kysyn ärsyyntyikö hän jostain puheessasi tai teostasi.

      Minunkin mieheni on nyt helposti ärsyyntyvä, hänellä on vaikea kuulovika ja se aiheuttaa monenlaista. Hän on kyllä hoidossa ja yritetään saada kaikki mahdollinen uusikin tekniikka avuksi, se vain on hänelle rankkaa ja vaatii sietokykyä, joten yritän elää tilannetta mukana parhaani mukaan, vaikka olen itsekin ollut leikkauksessa juuri, ei hän jaksa oikein tule antaa. Minun vain täytyy olla nyt vahvempi tilanteessa ja olla kaikin puolin tuomatta mitään ärsyttävää esiin. Eli joudun miettimään jokaista lausettani että se ei provosoi tuota hänen kuulemistaan millään tavalla. Yritän sanoa hänelle kaiken eli missä käyn ja mistä syystä ja kauanko viivyn.
      Ei meillä sentään kiinni käydä, mutta sanainen arkku voi olla aika pahakin toisinaan.

      Joten mieti mitä teidän perheessä voisi olla tuon ärsyyntyvyyden syy ja oletko valmis tekemään tämän syyn poistamiseksi kaikkesi.

    • TupakastaEronVaikeus

      Onko miehelläsi tupakoinnin lopettamista helpottava lääke? Aikanaan söin Zyban merkkistä läääkettä tupakoinnin lopettamise3n helpottamiseksi. Lääke ei sopinut minulle ollenkaan, tulin siitä kiukkuiseksi. Vaihdoin lääkeen Cympaxiin ja se sopi. Yhdelle sopii toinen ja toiselle toinen. Olen kuullut vastaavia lääkkeen sivuvaikutuksia muiltakin. Tupakoinnin lopettaminen saa muutoinkin hermot pintaan ja jos on vielä lääkitys siihen, niin kannattaa tarkistuttaa lääkärillä.

    • aloittaja2

      Kiitos kaikille vastauksista! Tilanne on nyt paljon parempi. Tuo kiinni käyminen ei ollut lyömistä vaan pikemminkin kädestä kiinnipitämistä/puristamista ja se tuli riidan yhteydessä jossa kyllä ehkä minullakin oli osani... Olemme saaneet juteltua asiasta ja hän pyysi anteeksi. Sanoi, ettei keksi muuta selitystä kuin tupakoinnin lopettamisen ja hermojen menemisen sen vuoksi.. Ehkäpä se siis on syynä tähän. Nyt on ollut paljon paremmalla päällä ja huomioinut minua niin kuin ennenkin. Suunnitellut viikonlopuksi jopa yhteisen reissun ruokailuineen kaikkineen. On toistaiseksi ainakin oma itsensä. Minun tulee itsekin ottaa huomioon tuo tupakoinnin lopettaminen ja olla mahdollisimman paljon ärsyttämättä häntä. Mutta se on totta ettei kiinni saa käydä missään vaihessa. Uskomatonta miten paljon tuollainen lopettaminen voi vaikuttaa.. Siitä kuulisin mielelläni lisää kokemuksia!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      5
      1227
    Aihe