Kokemuksia asiakkaista.

MyyMä

Kokemuksiahan täällä tunnutaan kaipaavan kerrottavaksi, kerrotaanpas niitä sitten näinpäin välillä. Huomioithan lukiessasi, ettei herneitä saa olla sieraimiesi lähettyvillä. Ne saattavat imaistua nenuun. Kirjoittajalla on pilke silmäkulmassa, asenna sellainen itsellesikin ennenkuin luet. Kiitos.

1)
PERUS-Suomalainen. (PerSu, lausutaan persénreikä)
Tulee kaupoille mualimanomistajan elkein. Kuvittelee, että on ainoa asiakas tälle autolle ja käyttäytyy sen mukaisesti. Ensimmäisenä ryhtyy etsimällä etsimään autosta puutteita ja virheitä, toisin sanoen haukkumaan autoa jota on tullut ostamaan. (Myyjänä ei voi kuin ihmetellä, miten noin huonon haluaa kuitenkin puoliväkisin itselleen ostaa?!?)
Haukkumiset haukuttuaan haluaa kuitenkin lähteä koeajolle "kun tultiin niin kaukaakin". (Edelleen pitää ihmetellä, eikö noin huonoja autoja lähempänä ollut tarjolla?)
PERUS-Suomalaisella on usein mukanaan joko akka naama norsunvitulla väkisin mukaan raahattuna tai vaihtoehtoisesti melkoinen "posse" älykääpiö kavereita; yhteen ääneen kuorossa haukkumassa ostonkohdetta.
Koeajolla nysväävät kuin kipeetäpilluu; joskus sattumoisin itse ajellut samaan suuntaan kuin lähti koeajolle, niin älykääpiöthän löytyykin läheiseltä parkkialueelta auto lähes osiin purettuna jokaikinen luukku ammollaan ja älykääpiöistä ei näy kuin varpaat kun kurkkivat pellin alle... takaisin tullessaan luettelevat lisää uudesta poikkeavuuksia; pakoputki on ruosteessa, jarrulevyt ei ole uudet, renkaat on kuluneet... niinpä niin ja hohhoijaa.
SILTI haluaa ostaa juuri tämän auton.
Joskus hänelle myydäänkin jos vittuilunsa pitää vain autoon kohdistettuna eikä kauppiaalle itselleen ala vittuilemaan ja JOS nimensä kelpaa muuhunkin kuin hautakiveen; rahoituksellahan persénreikä autonsa ostaa.

...jatkoa seuraa kokemuksista asiakkaista, mutta nyt on aikainen lähtö kun pitää lähteä ajoissa uutta myytävää haalimaan, ettei lopu kesken ja jokaiselle PERUS-Suomalaisellekin löytyisi riittävän huonoja autoja haukuttavaksi. Ja ostettavaksi em.kriteereillä. Hyväähän ne ei osaa tulla edes katsomaan, siinä kun on hyvän hintakin. Hyvät myydäänkin muille kuin persénrei´ille.

38

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiesikalevi

      Yks onneton maksoi taas reilun ylihinnan ja luuli saavansa ehjän ja huolletun auton, kun ihan alan liikkeestä sen osti...velaksi.
      Kiiluvat autokuume- silmät on kyllä kivaa katseltavaa.

    • kiljusenvaki

      Mikä pakkomielle on ottaa lapsilauma mukaan, nälkäisenä väsyneenä tarhan / koulun jälkeen, likaisilla vaatteilla ja kengillä kiipeävät sohville ja tuoleille kengät jalassa, voin kuvitella miltä vuokrakämpissä näyttää heillä kotona.. vanhemmat ei kiellä ollenkaan koskaan vaikka avaavat laatikoita ja koskevat joka paikkaan ja rikkovat ja kiipeilevät jokapaikkaan, juuri tämä porukka ei koskaan osta mitään.

      Kakarat pyörii kivet ja lelut käsissä naarmuttelemassa autoja ja repimässä ovia ym. tuntuu että vanhemmat ovat salaa miellissään tästä kun ei ole rahaa mihinkään muuhun kuin kaljaan ja tupakkaan ja auto pitäisi saada, muuta selitystä en keksi kun ei kieltosanaakaan ei suusta tule, kun kauppias kertoo ettei ole mikään puuhamaa niin jo on naama väärässä ja huonoa palvelua.......

      Läski rillipää verkkariämmä croksit jalass narisee ja naamaväärässä myrkyttää kauppaa kaikin tavoin katkerana ja kateellisena.

    • Häkkiapina.haisee
    • rahattomat

      Rahattomuus ja tupakointi kulkee aina käsikädessä, kun pitäisi autokaupoille esim. lauantaina niin rahaton nukkuu krapuloissaan ja alkaa haukotella kaupoille kolmen jälkeen ja itkee kun liikkeet kaikki on kiinni eikä kukaan enään myy vinkuintiaanille mitään. Huonot vaatteet ja tonihalme look on yhteistä rahattomalle tatuoidulle pellelle, aina naama väärässä ja pahalla päällä narisee ja hakee vain vikoja.
      Aikarosvoja nämä iänikuiset turbokyselijät joilla omasta romusta velkaa kolminkertainen summa mitä siitä oikeasti joku suostuu maksaan ja taas itketään.

    • MyyMä

      Jatkuu, part two. Edelleen huomioithan lukiessasi, ettei herneitä saa olla sieraimiesi lähettyvillä. Ne saattavat imaistua nenuun. Kirjoittajalla on edelleen pilke silmäkulmassa, asenna sellainen itsellesikin ennenkuin luet. Kiitos.

      2)
      PA-vaihdattelija, ylihintainen vaihdokki. (lausutaan "ihan kusessa")
      On tullut hankittua liian kallis auto ja nyt on hukkumassa kuluihin. Useinmiten selittelee "vaihdatteko kalliimpaan" hädissään oloaan avioerolla, muuttuneilla työmatkoilla, maasta pois muutolla, lapset pesästä pois lennähtäneet, ei tarvitsekaan enää dieseliä, tarvitsee pienemmän tai vaihtoehtoisesti tilavamman ja muuta valheellista hömppää perusteluksi vaihtokaupalle.
      Todellisuus paljastuu, kun joutuu kertomaan paljonko autosta on velkaa. Sitä on ihan vitusti yli auton minkäänlaisen reaaliarvon, eikä vaihtokauppaa näin ollen voi mitenkään tehdä. Usein vaihtajan mielestä 10000 autonsa (velkaa 9900) on realistisella hintapyynnillä 7000. Ei sitä vaihdella mitenkään 6990 hintalapulliseen autoon, kun realistisesti ne ovat "muna munaan" samanhintaisia ja silti pitäisi vaihtajalle vielä antaa (maksaa ylivelkaa rahoitusyhtiöön) tuhansia euroja.

      PERUS-Suomalainen ei osaa hyvää tulla edes katsomaan, PA-vaihdattajan kanssa kauppaa hyvästäkään yksilöstä ei voi tehdä ylivelkaisuutensa vuoksi. Jäljelle jää normaaliälyn omaavat, joiden kanssa "siinä sivussa" näille em. ostattelijoiden kanssa sähköpostitellessa tehdään kauppaa.

      • kaupallistapäivää

        Tähän passaa hyvin eräältä kollealta kuulemani lausahdus: Se , että autossa on 10 000€ velkaa, ei tee siitä 10 000€ arvoista.


    • KauppiasJaMyyjäSama

      Jotkut harvat kun pahoittavat mielensä syystä tai toisesta, alkaa huuttaminen että ''Käske autokaupoias paikalle! Tästä tehdän reklamaatio!''. Tähän autokauppiaat eli tavan automyyjät hieman ihmeissään toteavat, että ''Tässähän me autokauppiaat ollaan, mikä on ongelma?''
      Jos mesoaminen jatkuu niin tyhjätasku heitetään ulos liikkeestä ja opastetaan vielä, että autokauppias ei ole yrittäjä, vaan tavan automyyjä

      • kauppias_omistaja

        ...meillä automyyjät on myyjiä, autokauppias on yrittäjä itse. Jos meillä myyjät tituleeraa itseään autokauppiaaksi, toivotetaan tervetulleeksi alalle ja potkut saatuaan voi yrittäjyyttä lähteä vapaasti kokeilemaan; myyjiä riittää jonoksi asti ihan hyviäkin myyjiä, silti autokauppias yrittäjäksi heistä ei kuitenkaan ole monestakaan.


      • ToiminimiKauppias

        Juurikin näin. Kumarrus ja niiaus kauppias-yrittäjälle. Provisiorengit eivät ole mitään kauppiaita, vaan meidän kartanonherrojen pienipalkkaisia pelinappuloita.


      • KauppiasJaMyyjäSama
        ToiminimiKauppias kirjoitti:

        Juurikin näin. Kumarrus ja niiaus kauppias-yrittäjälle. Provisiorengit eivät ole mitään kauppiaita, vaan meidän kartanonherrojen pienipalkkaisia pelinappuloita.

        Kartanoherrat eivät todellakaan tituleeraa itseään kauppiaiksi. Liikkeenharjoittajiksi tai sijoittajiksi yleensä.
        Ei pidä sotkea ruoka-alaa autoalaan. Ruokakaupassa kauppias on yrittäjä, autoliikkeesä autokauppias on automyyjä.
        Voi minua autokauppiaaksikin sanoa kun tehdään autokauppaa. Mutta ei paikallislehdet pääse sitä nimitystä käyttämään, kysyvät aina, mikä laitetaan titteliksi niin yleensä liikkeenharjoittaja tai liikkeen omistaja.


      • juuttuikolevy
        KauppiasJaMyyjäSama kirjoitti:

        Kartanoherrat eivät todellakaan tituleeraa itseään kauppiaiksi. Liikkeenharjoittajiksi tai sijoittajiksi yleensä.
        Ei pidä sotkea ruoka-alaa autoalaan. Ruokakaupassa kauppias on yrittäjä, autoliikkeesä autokauppias on automyyjä.
        Voi minua autokauppiaaksikin sanoa kun tehdään autokauppaa. Mutta ei paikallislehdet pääse sitä nimitystä käyttämään, kysyvät aina, mikä laitetaan titteliksi niin yleensä liikkeenharjoittaja tai liikkeen omistaja.

        Taasko se Peräilmajoen paikallislehti pakaran viesti on julkaissut jutun jossa ylpeä "liikkeenjohtaja-omistaja" poseeraa koko kahden auton varaston kanssa, ja koko 13 henkinen lukijakunta on ylpeä paikkakunnan omasta (peräkammarin) pojasta.


    • WC.tarra

      Onko liimattavat tarrat loppu, kun ressukan täytyy täällä itsensä kanssa keskustella?

      • itäkeskusuutisia

        Eikös haukkumasi wctarraressukka ole tutkintavankeudessa?


      • Toilette

        Tarroilla tahritut yleiset käymälät ja viattomat vessanpytyt on ikävää nähtävää. Mainokset eivät kuulu vessoihin. Sinne mennään tekemään tarpeet, rauhoittumaan ja rentoutumaan hetkeksi sekä masturboimaan.
        Vähän samanlainen häpäisy, kuin lattioille virtsaaminen ja onanointi - ei osoita tekijän kunnioitusta posliinipöntölle.


    • tietääkskukaa

      Samassa kopissa kuin Ari Job?

      • AriJobVoittiFoliohatun

        Ari Job on legenda!
        Opetti monet nykypolven jobbarit tähän alaan. Nostan hattua!


      • fooliokohan
        AriJobVoittiFoliohatun kirjoitti:

        Ari Job on legenda!
        Opetti monet nykypolven jobbarit tähän alaan. Nostan hattua!

        ...niin sitä vaan rikolliset saadaan poimittua. Nostan hattua.


      • fooliokohan

      • FoliohattuEiTrollaaEnää

    • Seonsellaistase

      Hahahaa.. hyvät naurut sain teidän jutuista vtn pellet vai mitä automyyjiä nyt ikinä olittekaan! Lisää hyviä nauruja saa kun lukee teidän ilmoituksia, joissa jokainen paskaläjä mitä myytte on "yksilö", ai vaan noin miljoonia valmistusmäärän omaava karvalakkimallin Ford Focus vai? "sporttinen"... ai 1.6i vaparikoneella varustettu opel jossa tehtaalla lyöty teksti GT auton perseeseen vai? "Hyvät varusteet", vakkari ja penkinlämmittimet... hei haloo!

      • KauppiasJaMyyjäSama

        Hauskaa on!
        Hauskinta on se, että aikuiset ihmiset eivät tiedä mikä on autokauppiaan ja liikkeenharjoittajan ero.


      • restore
        KauppiasJaMyyjäSama kirjoitti:

        Hauskaa on!
        Hauskinta on se, että aikuiset ihmiset eivät tiedä mikä on autokauppiaan ja liikkeenharjoittajan ero.

        Kauppias on kauppias, joka omistaa kaupittelemansa tuotteet, liikkeenharjoittaja-kauppiaalla on työläisinään myyjiä, jotka myyvät tuotteita. Simple as that.


    • Iiiiiiiiii32

      Ja asiakas on aina oikeassa, se täytyy muistaa.

    • tyhmä.hernerokkahousu

      Autokauppias = häkkiapina

    • Vastineita

      Mitenkähän nämä "asiakkaat" kestävät itseään, ei rahaa ei luottoja, kaikki asiat sekaisin, ja tulevat viisasteleen ja kysyleen turbovauhdilla ja viemään aikaa, täysin turhanpäiväistä keskustella suurimman osan kanssa.
      Eivät käsitä ettei myyjä ole syy heidän ongelmiinsa eikä epäonnistumiseen elämässään, miksi tulevat kuluttaa aikaansa?

      ---- Katsokaa peilin sieltä löytyy vastaus ja ratkaisu miksi ajatte romuillanne ja kaverit ja naapurit sinua kadehdittavalla autolla, miksi?? ----------------

      Ihminen, joka on onnistunut hoitamaan asiansa, ei ole sinun ongelmiesi lähde. Sellainen ihminen on osa ongelmiesi ratkaisua.

    • Kaikkinauraa

      Kovia pullistelemaan nämä nappikauppiaat.

    • Trollipoliisi

      Asiakkaat on tärkeitä autokauppiaille, niin ei niitä sovi täällä kauppiaan arvostella ja haukkua.

      Toiset on erilaisia, eikä kaikilla vaan yksinkertaisesti ole rahaa ostaa käteisellä edes halvempaa autoa. Se, ei ole syy tulla tänne ketään haukkumaan, vaikka kuinka ottaisi kaalin ne ihmeellisimmätkin kysymykset.

      Se, että itsellä menee hyvin, ei oikeuta haukkumaan itseään huonommin toimeen tulevaa milläänlailla ja arvostella tämän varallisuutta.

      Peace 🙏

      • MyyMä

        Peili:

        Autoliikkeet on tärkeitä asiakkaille, niin ei niitä sovi täällä mielensäpahoittajien arvostella ja haukkua.

        Toiset on erilaisia, eikä kaikilla vaan yksinkertaisesti ole rahaa ostaa käteisellä edes halvempaa autoa. Totta; silloin tarvitaankin autoliikettä rahoittamaan auton hankinta. Oma perseaukisuus ei ole syy tulla tänne autoliikkeitä haukkumaan, vaikka kuinka ottaisi kaalin ne ostetun halvan ja vanhan auton ominaisuudet ja totuus, ettei takuuta ole.

        Se, ettei itsellä mene hyvin, ei oikeuta haukkumaan itseään paremmin toimeen tulevaa milläänlailla ja arvostella tämän varallisuutta saati yritystoimintaansa solvata.

        Peace or not to peace, autokauppias is the answer.


      • Trollipoliisi

        👍🏼 Totta tämäkin, mutta petrataan;

        Mielensäpahoittaja korvataan sanalla asiakkaan, niin heti kuulostaa paremmalta.

        Perseaukisuus korvataan sanalla vähävarainen, niin taas kuulostaa paremmalta.

        Asian voi ilmaista ilman v.ttuilua.

        peace linjalla 🙏


      • TrolliBatman
        Trollipoliisi kirjoitti:

        👍🏼 Totta tämäkin, mutta petrataan;

        Mielensäpahoittaja korvataan sanalla asiakkaan, niin heti kuulostaa paremmalta.

        Perseaukisuus korvataan sanalla vähävarainen, niin taas kuulostaa paremmalta.

        Asian voi ilmaista ilman v.ttuilua.

        peace linjalla 🙏

        Ehkä parempi, kun ei mainitse varallisuudesta mitään. 🤔


      • Trollipoliisi
        TrolliBatman kirjoitti:

        Ehkä parempi, kun ei mainitse varallisuudesta mitään. 🤔

        Totta 👏


      • Trollipoliisi

        Tuosta pitäisi antaa sanktiota 🤔

        Tommi on ikävä tapaus ja Tommille toivotaan Trollibatmanin kanssa parempia päiviä.


    • HyvääYötäJaHuomenta

      Kokemuksesta n. puolet asiakkaina esiintyvistä on potentiaalisia ostavaksi asiakkaaksi kelvollisia, toinen n. puolet on täysiä aikarosvoja joiden palvelemiseen ei myyjäliikkeen kannata tuhlata aikaansa.

      Aikarosvon nettikysymykseen riittää useinmiten kohtelias "Ei kiitos." kun pidempiaikaiseen tsätti-tuttavuuteen ei ole kysymyksensä perusteella aihetta saati mitään mahdollisuutta kauppa-aktin syntymiseen.
      Aikarosvon puhelintiedustelutkin on useinmiten yhtä-tyhjän-kanssa höpöstelyn asteella, nekin siis kannattaa lopettaa muutaman minuutin höpöstelyyn; joku oikeakin asiakas saattaa soitella.
      Aikarosvo saattaa tulla liikkeeseen asti aikaa tuhlaamaan. Tarkkanäköinen automyyjä tai liikkeenharjoittaja autokauppias havaitsee noin vartissa (kuin avointa kirjaa lukien) onko asiakkaassa potentiaalia. Jos on, palvellaan. Jos osoittautuu aikarosvoksi, palvellaan kyllä, mutta hieman hitaammin ja joskus voi olla tärkeämpää ja myynnillisesti tehokkaampaa vastailla vaikka oikeiden asiakkaiden nettikyselyihin.
      (Eli jos myyjä on koneella, hän saattaa kuin saattaakin nettipornon tai pasianssin sijaan tehdä ihan oikeitakin töitä!)

      Jokainen asiakkaaksi pyrkivä, asiakkaana mahdollisesti esiintynytkin voi nyt sitten miettiä, kumpaan kategoriaan kuuluu tai haluaisi kuulua. Ne omat kokemukset kertoo sen, oletko aikarosvo vaiko oikeaksi asiakkaaksi kelpuutettu.

      Hyvää päivän jatkoa.

      • Aikarosvo

        Aikarosvo=harkitseva asiakas joka ei osta ensimmäistä vastaan tulevaa autoa.


      • totuuskomissio

        "Tarkkanäköinen automyyjä tai liikkeenharjoittaja autokauppias havaitsee noin vartissa (kuin avointa kirjaa lukien) onko asiakkaassa potentiaalia."


        Tästäkö se onkin ollut aina kiinni.

        Nimittäin tuo kun olen mennyt kauppaan ostamaan autoa ja kukaan ei ole milläänlailla osoittanut mielenkiiintoa tai palvelualttiutta. Olen sitten joutunut noin kolmen minuutin sisällä siirtymään seuraavaan liikkeseen.

        Onnekseni aina on löytynyt kauppa jossa on älyissään oleva (sikäli kun automyyjästä voi niin sanoa) kauppias ja olen saanut auton ostettua.


    • Välikäsipelle

      Aika rosvo = häkkiapina, vaihtoautokauppias.

      • Aikarosvo

        ??????????


    • RunosmäenSisukkain

      NIMENOMAAN!!!! Vankka kokemus löytyy. TODELLAKIN! :)

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe