Työttömiä syyllistäviä "uutisia" sataa päivittäin.

hgftgtre

Kylläpä EK:n propaosastolla on ahkeroitu. Työttömiä syyllistäviä "uutisia" sataa päivittäin.
Ja työvoimapulaakin taas kerran tyrkkää vaikka työttömiä on yhä yli 400 000 hengen verran ja määrä kasvaa päivittäin.

No, toisaaalta olihan se Valioyksilön supereläkkeelle lähto 58 vuotiaana hieman noloa EK:lle,
kun samaan aikaan tavallisten kuolevaisten eläkeikää ollaan taas kerran hilaamassa lähemmäs 100 vuotta,
niin että ymmärtäähän sen miksi huomiota pitää yrittää kohdistaa muualle.

6

213

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huolettilannnekohtaisia

      Se on siloin toinen äni kellossa kun on rahaa kiikarissa.Huoli on kova yhteiskunnana jäsenien hyvinvoinnista mm. soteuudistuksen puitteisssa kun terveydenhoitoon pitäisi saada jalka oven väliin ja rahahanat auki valtion kassasta yksityisille. Huoli katoaa kummasti kun puhutaan köyhhyden poistosta ja työttömien toimeentulon turvaamisesta .Tuolloin huoli on lähinnä siitä,millä olematonta alle köyhhysrajan olevaa sosiaaliturvaa vastaan saadaan työtön ilmaistöihin

    • hljkhjkhklhklhklhkl

      Kyllä se on tää yhteiskunta kun syrjäyttää ja nuo tarjotut palkkatasot, joita Ek on ollut hanakasti nuijimassa alaspäin. Että eikun katse peiliin päin.

      Meinaan jos tarjotut palkkatasot on 1900 euroo kuukaudessa tai tuollaisia palkkoja ylipäätänsä tänäpäivänä tarjotaan ja edellytetään niillä tultavan toimeen ollaan menty pahasti metsään .

      Asuntojen vuokratasoina tonnni on tyypillinen jokamiehen onni tänäpäivänä, eikä tuolla kummoisia kämppiä saa vuokralle,ei ainakaan perheitä ajatellen. 1400 e vuokra ei ole mitenkään poikeuksellisen suuri perhe asunnon vuokra, jonka jo yksinhuoltajanakin toimiva jotuu makselemaan lapsiparin kanssa .

      1900e/kk palkasta, kun ei pal jää, kun ottaa vuokra tonnin ja verot pois. Ollaan peruspäivärahojen suuruisilla summilla elättelemässä perhettä ja toiveita tulevaisuudesta, joka karsituu heti kärkeensä arjen kohdatessa.

      Kukaan ei kykene , ei edes yksin elävä tulemaan toimeen kohtuullisesti tuollaisella palkalla, tämänpäivän asumiskustannuksilla.

      Puhutaan sosiaalisista loukuista. Enpä puhiusi sosiaalisesta loukusta tuossa vaiheessa mitään, sillä tilanne ei korjaannu viemällä peruturvaa pois, tekemällä sosiaaliturvaan leikkauksia , sillä sitä ei tuossa tilanteessa juurikaan ole.Loukku työntekoon kyllä on todellisuutta .

      Tällöin puhumme puhumme palkkamarkkinoilla yleisesti vallitsevasta palkkakuopasta, joka on yleinen ilmiö tämänpäivän Suomessa. Se korjaantuu vain ja ainostaan asettamalla palkka kultturiin matalapalkka rajat ja korjaamalla palkkatasot toimeentuloa edellyttäviksi.

      Edellä esitetyssä on huomioitava, että asumiskustannukset eivät jää tuohon 1000 e pelkästään ,joka on nostettu esimerkkinä esille ,reaalisena tämänpäivän vuokratasona 1:delle - 2:delle ihmiselle,kasvukeskuksissa. Tuon päälle tulee sähköt ja vedet.

      Tuon jälkeen voi todeta , että olisi se töissäkin käytävä ja jollain syötävä. Nuo alkavakin olla jo mahdollisuksien rajamailla tuollaisila palkkatasoilla. Sanoisin jopa sen alapuolella ,ainakin jos toimeentulolla tarkoitetaan hyvinvointia,joka on tarkoitus työllä saavuttaa.

      Elämistä kun ei yksinomaan tyydytä ruoka ja työ . Hyvinvoinnin ylläpitäminen tarkoittaa ravitsevaa ruokaa ,jota ei ole noilla eväin mahdollista hankkia, eikä kaikkia välttämättömiä hankintoja ,kuten vaatteita, jotka on mm. kasvavien perheen jäsenten osalta välttämättömät uusia vuosittain. Koti ei pyöri myöskaan ilman tarpeita,pesuaineita ,hygieniaan tarvittavia,että taloudessa kuluvia,joten menoja kertyy pienistä puroista roimasti lisää .Jotta voitaisiin olettaa yhteiskunnan pyörivän oikeasti ,tulisi palkkatasojen vastata kulutusta ja se ei parane perusturvaa leikkamalla niiltä,jotka joutuvat elämän etuisuuksien varassa,jotka on entisestään liian pieniä ja jo nyt ihmiset turvautuvat tuosta syystä leipäjonoihin.

      Ei .kysymys on jostain muusta kuin sosiaalisista loukuista.Kysymys on vääristyneestä yhteiskunta rakenteesta ,jossa palkat eivät vastaa elinkustannuksia ja tuo syrjäyttää ihmisiä eli tekee heistä yhteiskunnan näkökulmasta syrjäytyneitä,vaikka he eivät sitä käytännössä muutoin olisikaan. Syrjäytynyt on siis varsin yleinen harha kun puhutaan työttömistä. Kyse on työelämästä syrjäytetyistä .

      Syrjäytymisen syy on usein tänäpäivänä kiristynyt kilpailutilanne ja vuosittain yhä korkeammalle nostetut voiton tavoittelut vuosi toisensa jälkeen, sekä automatisointi,että tietoyhteiskunnan kehitys,jolloin monet palvelut ovat siirtyneet verkkoon .Seurauksena on ollut työpaikkojen väheneminen ja irtisanomiset.Vähentyneet työt ja massatyöttömyys. kehitystä ei ole vieneet eteenpäin ne tekijät jotka masavat tästä nyt hintaa työttöminä,joten sormella osoittaminen vallitsevasta tilnteesta tuohon suuntaan on turhaa.He eivät ole syyllisiä vaan uhreja.

    • sipulikos

      Tässähän näitä "syrjätyneitä"


      Taloussanomat


      Juhana Vartiainen: ”Edessä kovat säästöt, ellei työmarkkinoita uudisteta”
      (KUVA: Martti Kainulainen)

      Julkaistu: 21.12. 20:02

      Jaa
      Twiittaa

      Kokoomuksen Juhana Vartiainen tviittaa, että ensi vaalikaudella luvassa on kovat julkistalouden säästöt, ellei työmarkkinoita uudisteta. Vartiaisella on neljä ehdotusta.
      Taloustieteilijä ja kansanedustaja Juhana Vartiaisen (kok) mukaan tärkeimpiin työmarkkinoiden uudistuksiin lukeutuisi ensinnäkin yleissitovuuden poisto tai sen rajaaminen vain vähimmäispalkkoihin.

      – Tämä laskisi selvästi rakenteellista työttömyyttä. Se pakottaisi ammattiliitot maltillistamaan vaatimuksiaan, koska järjestäytymättömät yritykset voisivat kilpailla omilla palkkajärjestelmillään. Lisäksi tuottavuus todennäköisesti kohentuisi, koska hyvin johdetut yritykset voisivat ottaa käyttöön omia palkkajärjestelmiään, Vartiainen kertoo Taloussanomille.

      Vartiaisen mukaan näin ollen työttömyys voisi laskea kuuden prosentin tuntumaan. Nyt riskinä on hänen mukaansa juuttuminen yli seitsemään prosenttiin.

      – Se on nyt suuri riski, koska ammattiliitot suunnittelevat kovia palkankorotuksia, vaikka työttömyys on yhä selvästi yli 8 prosenttia.

      Kuulkaas rakkaat suomalaiset. Ensi vaalikaudella ovat edessä kovat julkistalouden säästöt ellei työmarkkinoita uudisteta perinpohjaisesti.
      — juhana vartiainen (@filsdeproust) 21. joulukuuta 2016





      Jos twiitti ei näy, voit lukea sen täältä.

      Toiseksi Vartiaisen mielestä työperäinen maahanmuutto pitäisi vapauttaa tarveharkinnasta Ruotsin tapaan. Tämä nopeuttaisi hänen mukaansa työllisyyskasvua ja tukisi sen kautta julkistaloutta.

      – Ruotsissa ja Norjassa ulkomailla syntyneiden työllisyyskasvu on paljon vahvempi kasvutekijä kuin meillä, vaikka me erityisesti tarvitsisimme samaa erityisen heikon huoltosuhdekehityksemme vuoksi.

      Kolmanneksi Vartiainen pitää oleellisena perhevapaiden uudistamista niin, että naisten työssäkäynti lisääntyy.

      – Tällainen uudistus voi onnistuessaan vahvistaa julkistaloutta, koska naisten työurat pitenevät ja työllisyysaste nousee. Kaikki perhevapaauudistusmallit, jotka heikentävät julkistaloutta, on syytä unohtaa saman tien nykyisen kestävyysvajeongelman valossa.

      Neljänneksi Vartiainen poistaisi työttömyyseläkeputken esimerkiksi vuoden 1965 jälkeen syntyneiltä.

      Vartiainen kertoo, että mikäli minkäänlaisia uudistuksia ei tehdä, kestävyysvaje on valtiovarainministeriön syyskuun taloudellisen katsauksen mukaan 3 prosenttia bruttokansantuotteesta eli noin kuusi miljardia euroa.

      – Jos sote onnistuu ja säästää julkisia varoja kolme miljardia, mikä on hyvin epävarmaa, jäljelle jää kolme miljardia.

      Lopuksi Vartiainen toteaa, että toivottavasti mistään ei tarvitse säästää eli ongelma hoidetaan työmarkkinauudistuksin.

      – Mielestäni mahdolliset säästöt on haettava elinkeinotuista. Koulutuksesta ja tutkimuksesta ei pidä enää säästää, hän päättää."

      Eli milloin eduskunnassa alkaa yt?

    • kohtuuttomuuksienSuomi

      Syrjätyyhän sitä ihminen kun preustavaa laatua oleva viimesijainen turva ei riitä edes ruokaan.Tuosta peruspäivärahasta joka on alle köyhyysrajan kehdataan vetää osa takaisin maksattamalla siitä vielä riittämättömästä perusturvasta veroa. Veroa joka on korkeampi kuin palkkatuloista perittävä vero ja nyt 2017 on sitten vielä tiedoss leikkaus 0,85 % tuosta ja lapsikoroitus osuudesta toiset mokomat. Kyllä täytyy sanoa ,että työttömät on toden totta tulilinjall aja toimet heitä kohtaan menneet kohtuuttomuuksiin. Kun pitäisi turvata kansan toimeen tulo ja parantaa perusturvaa,mitä menee ja tekee tämä hallitus .Leikkaa sitä vielä entisestään .Voi hyvä luoja tätä touhua.

      https://ihmisoikeusliitto.fi/onko-suomen-perusturva-riittava/

      Ei ole olut puhettakaan niiltä ottamisesta kellä on ,eli parempiosaisilta,ei ole ainakaan korviin kaikanut ,kuten ei ole kuulunut verosuunnittelun sulkemisesta mitään sen kummemin,vai onko joku kuullut noissa asioissa edettävän?

      • 3rt4grt

        Ja sama leikkaus koskee kansaneläkettä ja takuueläkettä...


    • SuperPummi

      Suomesta ollaan ajamassa Amerikan mallia. Nyt köyhilläkin on monella asunto ja perusruokaa ja nettikonekin jolla voi jurnata täälläkin. Kunhan saadaan ihmiset sinne pahvilaatikkoon ellei työmarkkinatukityö kelpaa niin sitten ollaan tavoitteessa. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1357
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1304
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe