Kommunismin utopiat on vihdoin saavutettu

SirpitJaVasarat

Maatalousmaa ja muut tuotannon tekijät on Suomessa sosialisoitu - ammottavien, lohduttomien ja alati syvenevien tappioiden osalta.

Maatalous on jopa ylisosialisoitu, sillä tappioiden lisäksi valtio kustantaa rökäletappioiden tuottajien hulppean elämän ja tappioiden tuottamisen jälkeen lokoisat eläkkeet ja tietysti myöa sukupolvenvaihdokset, joissa uudet hemmot alkavat uusien tappioiden tuottamisen. Valtiojohtoinen suunnitelmatalous jauhaa valtavan maatalousbyrokratian ratasten hampailla loputtomat tukiaiset reaalimaailmasta piittaamatta.

Suomalaiset suurmaanomistajat ovat arkkikommunisteja. Lenin, Mao ja Pol Pot olisivat kateesta punaisia, jos tietäisivät suomalaisten agraarisosialistien talikoineen kommunismin maailmanennätyksen.

71

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • numerouno

      Tämä on varmasti yksi Suomi24.fi keskustelupalstan kaikkien aikojen typerimmistä kirjoituksista!

      En usko että typerämpää löytyy eli rankataan tämä sitten numero uno;ksi.

      Onnittelut kirjoittajalle!

      • KommarienParatiisi

        Olet oikeassa, sillä mtk-kepun saavuttama maatalouskommunismi on lopulta ylittänyt stalinin ja breshnevin utopiat kommunismin paratiisista. Kysessä on typeryyden kommunistinen pohjanoteeraus.


    • 15pros.nousu

      maatalous puuhastelijat ovat super tyhmiä, he eivät tajua olevansa ilman tukiaisia konkurssissa.

      katselin atrilli-makkaraa ja huomasin sen hinnan nousseen 1,15 euroon 1 eurosta johon se halpuutettiin.
      tuliko sontavarpaat sisällissota niinkuin väititte jos hintoja nostetaan vai onko edes joku muu huomannut hinnan nousua.

      ettekö te tuki mourut osaa hinnoitella tuotteitanne helvetti.

      menkää konkurssiin loiset, tyhmin yritysala koko mailmassa....tärkeintuote on uskottu tyhmimmän porukan huostaan joita täytyy tekohengittää niinkuin mitäkin loisia.

      • otantuetjanauran

        Joo me nostettiin tuotteiden hintaa, eikö kelpaa?

        Lisää nousua on tulossa!


    • hulppea

      Joo, niinhän me tupailloissa olemme päättäneet toimia. Kolmen prosentin äänivallalla ohi eduskunnan määräämme suomen maatalouspolitiikan.
      Tähän ei arskat, jopavainit ja 15pros.nousut kykene.

      "maatalous puuhastelijat ovat super tyhmiä", en nyt noin sanoisi kun tappioiden lisäksi valtio kustantaa rökäletappioiden tuottajien hulppean elämän ja tappioiden tuottamisen jälkeen lokoisat eläkkeet ja tietysti myös sukupolvenvaihdokset.

      Tarvitsee meinaan olla superälykäs kun kolmen prosentin osuudella äänivallasta saamme tuollaiset edut, hulppean elämän ja lokoisat eläkkeet ja tietysti myös sukupolvenvaihdokset.
      Loppuosa päättäjistämme, 97% ei huomaa miten viljelijät vievät heitä kuin pässiä narussa.

      • jopaAntaaMaaseudulle

        Näin on asian laita! Noor, se on jopha jokha vääräsä koko ajan.


    • päätösvalta-meidän

      "menkää konkurssiin loiset, tyhmin yritysala koko mailmassa....tärkeintuote on uskottu tyhmimmän porukan huostaan joita täytyy tekohengittää niinkuin mitäkin loisia."


      "...valtio kustantaa rökäletappioiden tuottajien hulppean elämän ja tappioiden tuottamisen jälkeen lokoisat eläkkeet ja tietysti myöa sukupolvenvaihdokset..."

      Meinaatko että tyhmät saisivat itselleen hulppean elämän ja lokoisat eläkkeet.

      Emme tietenkään luovu hulppeasta elämästä ja lokoisista eläkkeistä kun ne ovat täysin meidän määräysvallassa.
      Jos eduskunta ei kykene eikä ymmärrys riitä muuttamaan maatalouspolitiikkaamme, näillä mennään, näin me viljelijät olemme sen päättäneet.

      • jopaitkee

        Meillä viljelijöillä on hallinnon TÄYSI tuki!

        Soinikin tukee : Maanviljelijät on eläkkeensä ansainneet!


    • jassssooo

      "maatalous puuhastelijat ovat super tyhmiä, he eivät tajua olevansa ilman tukiaisia konkurssissa."

      Mitä? Viljelijäthän juuri ovat kirjoitelleet miten 120€ viljan tonnihinnalla tuotanto ei ole kannattavaa ilman maataloustukia ja on ehdotettu että joku teistä arskoista näyttäisi omalla esimerkillään se on mahdollista.

      Taidat nimimerkki "15pros.nousu" olla itse super tyhmä kun et ole ymmärtänyt.

      "katselin atrilli-makkaraa ja huomasin sen hinnan nousseen 1,15 euroon 1 eurosta johon se halpuutettiin.
      tuliko sontavarpaat sisällissota niinkuin väititte jos hintoja nostetaan vai onko edes joku muu huomannut hinnan nousua." "15pros.nousu"


      No ei siinä muuta tapahdu kuin että asiakkaat menevät ostamaan sen atrilli-makkaran sinne mistä sen saa halvemmalla. Jos et ole ymmärtänyt liiketalouden perusperiaatetta, "ostetaan sieltä mistä halvemmalla saa" niin kerroin sen sinulle.

      Voihan sen atrilli-makkaran hinnan nostaa vaikka kahteen euroon mutta sillä vaan ei oikein saa kaupaksi.

    • jopallaonpaikkamaailmas

      Jopa on suurin sonta varvas, hame pelle ja eduskunnan sylky kuppi, komiatkin nauraa sille.

    • Maatalouskommunismi

      Skdl oli skp:n vaali- ja peitejärjestö. Siihen kuului muutamia hyödyllisiä idiootteja, jotka kuitenkin olivat skp:n komennossa. Kommunnismin opinkappaleissa pieni "etujoukko" johtaa muut kommunismiin.

      Kepu on mtk:n peitejärjestö, joka osallistuu vaaleihin. Siihen kuuluu myös muutamia hyödyllisiä idiootteja, mutta toimintaa johtavat mtk:n suurmaanomistajat. Komunismin opinkappaleiden mukaan suurmaanomistajat ovat "etujoukko", joka on vehkeillyt Suomen maatalouskommunismiin ylisosialisoimalla maatalousörvellyksen hirvittävät tappiot ja perustamalla vastikkeettomiin tukiaisiin perustuvan suunnitelmatalouden.

    • suuuuurmaanomistaja

      Kyllä, tuo salaliittoteoria on täysin paikkansa pitävä. Itsekin kuulun tuohon joukkoon ja käytännössä me sanelemme suomen maatalouspolitiikan.

      Ikävää toisaalta että suomen päättäjät ovat noin johdateltavissa eivätkä ymmärrä miten me mtk:n suurmaanomistajat vedätämme heitä peitejärjestömme keskustapuolueen avustuksella.

      Kummallista miten vuosi toisensa jälkeen eduskuntaan valitaan täydellisiä idiootteja jotka ovat meidän salaliiton vietävissä eivätkä edes ymmärrä tulla huijatuksi.

      • asphaltfermer

        Nythän mä rupeen tajuun tätä Politiikkaa. Ja SAK on SDPn peitejärjestö, joka omistaa VVOn ,mitä kauttaa SDP nyhtää asumistukimiljaardit vasurikapitalistien taskuihin .
        - Kummallista miten vuosi toisensa jälkeen eduskuntaan valitaan täydellisiä idiootteja jotka ovat meidän salaliiton vietävissä eivätkä edes ymmärrä tulla huijatuksi. - Ei ollenkaan, kun kerran vaalimainos rahotus on turvattu. Propaganda ei aina onnistu, niinku täs " kuka syö pöydässäsi" tv- moka todistaa. Nyt muuten sama paksumaha kehotta Lidliin järkeville lihaostoksille, mikähän salaliitto tuon takana on?


    • jäsen653

      "Oppositio vaatii perjantaina välikysymyksessä hallitukselta tekoja maatalouden kriisin parantamiseksi

      Perjantaina pidettävässä täysistunnossa neljä oppositiopuoluetta jättää hallitukselle välikysymyksen maatalousyrittäjiä koskevasta ahdingosta."
      http://www.hs.fi/politiikka/a1464842490277

      Tässä eräs esimerkki kun saimme jopa opposition uskomaan kertomustamme maatalousyrittäjien ahdingosta.

      Kyllä me peitejärjestön salaiset jäsenet nauroimme ja taputimme karvaisia käsiämme kun kuulimme että oppositio "nielaisi syötin."

      • Röyhkeätkommarit

        Se, että maatalouskommunistit pilkkaavat kansaa ja eduskuntaa osoittaa röyhkeyden pohjattomuutta, mutta ei poista sitä yksinkertaista tosiasiaa, että mtk-kepu on sosialisoinut maatalouden kansallistamalla maatalouspelleilyn hirvittävät tappiot.


      • onkojopalla
        Röyhkeätkommarit kirjoitti:

        Se, että maatalouskommunistit pilkkaavat kansaa ja eduskuntaa osoittaa röyhkeyden pohjattomuutta, mutta ei poista sitä yksinkertaista tosiasiaa, että mtk-kepu on sosialisoinut maatalouden kansallistamalla maatalouspelleilyn hirvittävät tappiot.

        Älä höpötä, meillä on hallinnon ja poliittisten puolueiden täysi tuki!

        Sinä itse olet pohjattoman röyhkeä kun ummistat silmäsi totuudelta!

        Onko sinulla tuki?


      • onkojopalla
        Röyhkeätkommarit kirjoitti:

        Se, että maatalouskommunistit pilkkaavat kansaa ja eduskuntaa osoittaa röyhkeyden pohjattomuutta, mutta ei poista sitä yksinkertaista tosiasiaa, että mtk-kepu on sosialisoinut maatalouden kansallistamalla maatalouspelleilyn hirvittävät tappiot.

        sitäpaitsi mitkä hemmetin "hirvittävät tappiot"?

        Sinä saat vastineeksi halpaa ruokaa!


      • kustajapaskaa

    • ehkä-sitten-joskus

      "Se, että maatalouskommunistit pilkkaavat kansaa ja eduskuntaa osoittaa röyhkeyden pohjattomuutta, mutta ei poista sitä yksinkertaista tosiasiaa, että mtk-kepu on sosialisoinut maatalouden kansallistamalla maatalouspelleilyn hirvittävät tappiot."
      "Röyhkeätkommarit"


      Valitettavasti maailma on sellainen että tyhmää, eli niitä jotka eivät ymmärrä tulla huijatuksi, huijataan.
      Oman ryhmän etuja puolustaa vain oman ryhmän edustajat. Jos nämä ryhmät ovat äänestäneet täysiä idiootteja edustajikseen eduskuntaan, ei voi muuta kuin sääliä.

      Ehkäpä sitten joskus hekin valitsevat viisaampia kansanedustajia. Nyt mennään ainakin seuraaviin vaaleihin asti näin.

      Joten nimimerkki "Röyhkeätkommarit", et voi syyttää kuin itseäsi kun valitsemasi kansanedustaja ei pysty parempaan.

    • hulppeaa-tai-ei

      "valtio kustantaa rökäletappioiden tuottajien hulppean elämän ja tappioiden tuottamisen jälkeen lokoisat eläkkeet."

      Eihän "rökäletappiota" voi kauaa tehdä kun velkojat vaativat omansa, eli omaisuus realisoidaan. En millään käsitä miten voi olla velkaa eikä velkojat vaatisi velalliselta omiaan.


      Jos 100ha tilan maataloustuet ovat 50000€, niin se tekisi kymmenen vuoden aikana velkaa 500000€. Kyllä 100ha tilan velka voi kymmenen vuoden aikana hyvinkin olla tuo 500000€ joka siis maksettaisiin maataloustuilla.
      Mistä se hulppeaan elämään tuleva raha valtiolta tulee?

      https://www.mela.fi/fi/elakevakuutus/laskurit

      100ha laskurien mukaan eläke on 2112€/kk jos jää eläkkeelle 63 vuotiaana.
      Onko 2112€/kk eläke sitten hulppea.

    • Skpjamtk

      Skp:hen kuuluvia kommunisteja oli skdl:n kansanedustajista vähemmän kuin on mtk:hon kuuluvia tukiaiskuittaajia kepun eduskuntaryhmässä.

      • kökkis

        Onpa hienosti sanottu, joku varmaan saneli?


    • ahneUrkki

      Kepulit onkin talikkokommareita.

      • TukiaiskommariManifesti

        Tukiaiskuittaajat ovat arkkikommunisteja.

        Talikkokommunistinen manifesti: kaiken maailman joutavat tukiaiskuittaajat liittykää valtioon ja ryhtykää kirpuiksi veronmaksajien turkkiin.


    • Erkki48

      Ei valtioon tarvitse liittyä kun valtio olemme me ja kuulumme siihen synnyttyämme suomessa suomalaisina.

      Kansalaiset jotka ovat veronmaksajia joutuvat ikävä kyllä maksamaan ruuastaan.

      Jos verovaroista ruoan tuotantokustannuksiin maksetut maataloustuet piistettaisiin ei ruoan tuotantokustannukset siltikään poistuistui, ne vain siirrettäisiin hintoihin.

      Köyhemmät ihmiset maksavat suhteessa enemman tuloistaan ruokaan.
      Kun ruoan hinta nousisi tuo suhde vainsuurenisi ja toisaalta rikkaanpien verotus kevenisi ja he taas maksaisivat vielä vähemmän tuloistaan ruokaan.

      Tätäkö haluat?

    • Losiikka-kateissa

      Mihin perustuu ajatus että ruoan tuottamiseen verovaroista maksettujen maataloustukien poistamisen jälkeen, samalla summalla myös ruoan tuottamisen kulut pienenisivät.

      • KommunismiKaatopaikalle

        Elintarvikkeet on saatavilla erittäin edullisesti kansainvälisestä kaupasta. Kolme sukupolvea tukiaisilla loisineet puuhastelijat on lopultakin siirrettävä oikeisiin töihin ja hulvattomat maataloustukiaiset lakkautettava. Näin Suomen talous nousee kohisten.

        Tukiaisten rappeuttava vaikutus ilmenee pastan kirjoituksissa, joissa tukiaisrohmut kuvittelevat järjettömien tappioidensa olevan normaaleja tuotantokustannuksia.....

        Maatalouskommunismi joutaa historian kaatopaikalle muiden epäonnistuneiden kommunististen örvellysten joukkoon.


      • oikeitatöitäkö

        Katos kummaa mitä tekee 500 000 duunaria kortistossa??


      • haikunauran
        KommunismiKaatopaikalle kirjoitti:

        Elintarvikkeet on saatavilla erittäin edullisesti kansainvälisestä kaupasta. Kolme sukupolvea tukiaisilla loisineet puuhastelijat on lopultakin siirrettävä oikeisiin töihin ja hulvattomat maataloustukiaiset lakkautettava. Näin Suomen talous nousee kohisten.

        Tukiaisten rappeuttava vaikutus ilmenee pastan kirjoituksissa, joissa tukiaisrohmut kuvittelevat järjettömien tappioidensa olevan normaaleja tuotantokustannuksia.....

        Maatalouskommunismi joutaa historian kaatopaikalle muiden epäonnistuneiden kommunististen örvellysten joukkoon.

        "Elintarvikkeet on saatavilla erittäin edullisesti kansainvälisestä kaupasta"...

        käypä joka päivä ostoksilla!

        HIHIHIHIHIHIHIHIIII


    • Päättäjä

      Me viljelijät olemme päättäneet että emme muuta maataloupolitiikkaamme.

      Joten muutoksia ei ole luvassa.

      • ökonomisch

        Me vilj. mitää päätä. Eeuu päättää.Viljelijä voi muutaa ku säätää kylvökonetta.
        Toi kommari sekoileee sanoissaa, ei ymmärrä itekkää mitä tarkottaa.


    • "Jos verovaroista ruoan tuotantokustannuksiin maksetut maataloustuet piistettaisiin ei ruoan tuotantokustannukset siltikään poistuistui, ne vain siirrettäisiin hintoihin." -Erkki48

      Hauskaa, että vanha ystävämme Erkki48 on palannut palstalle esittämään samaa, iän aikuista ja totuuden kanssa hyvin vähän tekemisissä olevaa väärinajatteluaan, jonka mukaan tukien poisto jollakin tavoin olisi v a p a a s s a EU:ssa Suomen alkutuotannon osalta siirrettävissä kuluttajahintoihin. Ei se Erkki48-parka mene sillä lailla. Vaikka alkutuotannon tuottajahinnoilla onkin vain vähäinen, keskimäärin kymmenen-prosentin osuus kuluttajahinnasta, niin kyllä ulkoa tapahtuvalla tuonnilla olisi sama kuluttajahintoja suitseva vaikutus kuin nytkin.

      Suomen maataloustuotannon reformi tapahtuu sillä lailla, että pienimmät maatilat, lukumäärältään 42.000, putoavat kokonaan pois toimialalta, ja saman tien varsinkin kansalliset tuet tullaan tarpeettomina poistamaan, samoin kuin maanviljelijäin lomailurahat ja pitkällä aikavälillä myös maanviljelijäeläkeläisten valtion varoista nyt riipimät työeläkekorvaukset siirtyvät historiaan ja pois veronmaksajiemme harteilta.

      Jäljelle jäävien 9.000 maatilan tuotos tulee mainiosti riittämään ruokahuoltomme tarpeisiin, ja mikä parhainta: lopulta täysin ilman yhteiskunnan tukea.

      • hamekkokääntyy

        Mites jopa nyt päätyi 9000 ??? Eikös yksi riitä??


      • ajahiljaaisi
        hamekkokääntyy kirjoitti:

        Mites jopa nyt päätyi 9000 ??? Eikös yksi riitä??

        jopa käskyttää varovaisesti.

        Tuon 9000 maatilan jälkeen hän likvidoi 1000 tilaa viikossa jos ruoan hinta ei nouse!


      • hickcady
        ajahiljaaisi kirjoitti:

        jopa käskyttää varovaisesti.

        Tuon 9000 maatilan jälkeen hän likvidoi 1000 tilaa viikossa jos ruoan hinta ei nouse!

        Miks sen pitäis nousta, pösilö.


      • niinköonvaiei
        hamekkokääntyy kirjoitti:

        Mites jopa nyt päätyi 9000 ??? Eikös yksi riitä??

        Oikeastaan jäljelle jää kaksi, toinen toimittaa K-ryhmälle ja toinen S-ryhmälle!


    • KepunGosplan

      Kommunistinen rökäletappiollinen tukiaismaatalous on valtion ohjauksessa. Mtk:n miehittämä moniportainen maataloushallinto pitelee koossa koullutta maataloutta jakaen mielikuvituksen rajat ylittävien ja huonon maun pohjat alittavien momenttien kautta oikeaa rahaa arvottoman toiminnan verukkeella. Stalinin gosplan oli moderni ja tehokas organisaatio tukiaismaaaloushallinnon rinnalla.

      • Elämäntaparemontti

        Osuvasti kuvattu maalaisliitolainen "valtio-valtiossa"- struktuuri


      • Joo--

        Tehokkaastihan tuo luonnonvaroiltaan maailman rikkaimpiin kuuluvan maan konkurssiin ajoikin :)

        Ja ensalkuun muutman miljoonaa kansalaista nälkäkuolemaan :(


      • jotaihyväniimensiks
        Joo-- kirjoitti:

        Tehokkaastihan tuo luonnonvaroiltaan maailman rikkaimpiin kuuluvan maan konkurssiin ajoikin :)

        Ja ensalkuun muutman miljoonaa kansalaista nälkäkuolemaan :(

        HEH! Ja kotipitäjjässikö oli asiat paremmin. Kosola pullero marssi muiden sisäsiittoisten pohjalaisten lantasaapas läskien kanssa ruokkien ryssän harhoja.


    • Ihmetttelijä

      Kun joku nyt minulle selvittäisi miten "Mtk:n miehittämä moniportainen maataloushallinto pitelee pystyssä kuollutta maataloutta."

      Ensinnäkin noin70% suomalaisten syömästä ruuasta tulee suomalaisesta maataloudesta. Miten siis suomalainen kaatalous on kuollut. Käsityksenimukaam kuollut ei tuota mitään.

      Toiseksi, eikö muut puolueet ymmärrä miten MTK sanelee suomen nastauspolitiikan.
      Onko siis ymmärrettävä niin että meillä on täysin idiootit päättäjät jotka antavat MTKn vedättää itseään.

    • MarxEngelsJaMtk

      Tukiaismaatalous on kommunismin korkein muoto
      ja
      mtk on agraarikommunismin pääideologi.

      • rengaitaintrini

        Kommareilla on toisaalta järkeä pistää talonpoikaisarmeija rupusakkinsa kuriin, vaikka ei toisaalta aina siltä näyttänyt.


    • BreshnevJaSikaAnttila

      Tukiaismaatalous on reaalikommunismia ja mtk yrittää stalinin tapaan kieltää kommunismin arvostelun.

    • Sitä-saa-mitä-tilaa

      Kysyttiin miksi 97% päättäjistämme ei lopeta täällä mainittua maataloukommunismia.

      Ovatko he täysin tyhmiä ja tietämättiä.

      Jos kerran äänestäjät ovat päättäjämme valinneet niin ketä silloin syyttäminen.

    • Looginenlopputulos

      Maatalouskommunismi tulee viedä loogiseen päätökseensä siten, että valtio vaatii veronmaksajien rahalle reaalivakuuden. 5 vuoden kuluessa kaikki maatalousinfra onnsiirtynyt rahoittajan haltuun ja terve maatalous voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä.

    • Kerromeille

      Miten esimerkiksi viljanviljely eroaa tuossa kirjoituksesi uudessa viljelymallissa.

      Poikkeaako lannoitus tai kasvinsuojelu nykyisestä.

      Kun nyt viljan tonnihinta on noin 125€,
      niin myydäänkö tulevaisuudessa vilja halvemmalla tuotantokustannusten pysyessä nykyisellään.

      Olisi mielenkintoista kuulla laskelmistasi.

    • Etkki45

      Tarkoittaako "terve maatalous" sitä että maataloustuitteista maksetaan kustannuksia vastaava hinta.

      Tätähän maatalostuottajatkin ovat halunneet.

    • LumenTarkkailutuki

      Tukiais-kommunismilla elintarvikkeiden hinnat on nostettu pilviin ja suurmaanomistajille siirretty valtavat verovarat. Agraarisosialistien röyhkeys tuhoaa maan talouden.

      • Retkikeitintä

        Väärä palsta!


    • OiNiitäaikojaMä_

      Kommunismilla meni lujaa vuonna 1918 maassamme

    • Tukiaiskommunismi

      Maatalouskommunistit nimittävät tukaisiin perustuvan agraarisosialismin aikaa "toiseksi tasavallaksi", jonka itsenäisyyspäivää he viettävät 19. Syyskuuta yhdessä puna-armeijan kanssa. Kepun hymy-eikka uusitalo antoi virallisen silauksen tälle ikiystävien: neuvosto- ja maalaisliittojen vehkeilylle.

      Maataloustukiaiset ovat pysyvästi rampauttaneet maan ja autioittameet suurimman osan valtakunnasta.

    • Kovasti-merkillistä

      Tiedotteet » ​Eduskunta on hyväksynyt valtion talousarvion vuodelle 2017
      ​Eduskunta on hyväksynyt valtion talousarvion vuodelle 2017

      Talousarvion palautekeskustelu sekä talousarviota koskevat äänestykset käytiin täysistunnoissa viikoilla 50 ja 51. Valtion talousarvion käsittely päättyi täysistunnossa keskiviikkona 21. joulukuuta."
      https://www.eduskunta.fi/FI/tiedotteet/Sivut/Talousarvio2017_hyvaksyminen_20161221.aspx

      "Budjetin alikohta
      Täysistunto
      Keskiviikko 21.12.2016 klo 9.59
      Pääluokka 30 Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonala
      Puhemies Maria Lohela:

      Nyt ryhdytään pääluokan 30 yksityiskohtaiseen käsittelyyn. Pääluokan käsittely keskeytettiin 20.12.2016 pidetyssä täysistunnossa.
      ............
      Puhemies Maria Lohela: Merkitään.
      Eduskunta hyväksyi pääluokan 30 mietinnön mukaisena."


      Kummallista että eduskunta kuitenkin tämän vuoden budjetin ja siis myös Maa ja metsätalousministerön hallinnonalan pääluokan.
      Miten selvität meille että kaikki puolueet myös maatalousmenot ovat hyväksyneet kun tekstissä lukee "eduskunta hyväksyi pääluokan mietinnön mukaisena.

    • KommunismiaKäärepaperiss

      Skdl oli SKP:n peitejärjestö, Kepu on MTK:n vaaliorganisaatio. Tavoitteena on kommunismin kääriminen kirjavaan paperiin.

    • Tukiaiskommarit

      Maaataloustukiaiset ovat kommunismin korkein muoto.

    • MaallaOnMukavoo

      Se on jännä, että Arlan tuotteet ovat edullisia, vaikka Ruotsilla ei ole kansallista maataloustukea ollenkaan.
      Vai ostaako ne kaiken maidon Suomen sovhooseista? Kauankohan tämä maailman kallein (moninkertaisesti) maataloustukijärjestelmä jatkuu? Siihen on kyllä varaa, mutta pienimpiä työttömyyskorvauksia ja eläkkeitä Sipilä Orpon kanssa leikkaa mielellään. Miten Sekoomus selittää sovhoositalouden? Miksi maalaisia aina suositaan?

      • KahjoaMenoa

        Rökäletappiollinen tukiaismaatalous on äärimmäisen tehotonta ja tukiaiset estävät kaiken kehityksen. Tukiaismaatalous vajoaa loppumattomasti syvemmälle tappioiden rämeeseen. Hulluuden edetessä hinnat nousevat vaikka huikeiden tappioiden pitäisi johtaa terveisiin konkursseihin.


    • Jännnnää

      Vielä jännempää miksi eduskunta hyväksyi tämän vuoden talousarvioon maataloustuet.

    • KommunistinTaivas

      MTK-johtoinen suunnitelma-tukiaismaatalous on maailman paksuinta kommunismia.

      • tsuhnamuna

        Rahan käyttö maatiloilla lopetettu, mikä olikin kommunismin tavoitteen huippu. Että sikäli kyllä alottaja oikeess. J a kahren desimaalin tarkkudella pitää ilmoittaa, mitää on aikomus kylyvää.


      • HulvattomatTukiaiset
        tsuhnamuna kirjoitti:

        Rahan käyttö maatiloilla lopetettu, mikä olikin kommunismin tavoitteen huippu. Että sikäli kyllä alottaja oikeess. J a kahren desimaalin tarkkudella pitää ilmoittaa, mitää on aikomus kylyvää.

        Tukiaisparoonit ja muut suurmaanomistajat ovat ilmeisesti rahan jälkeen siirtyneet kultaharkkojen käyttöön.


      • tsuhnamuna

        Joo, meil on traktorin nokkapainotkki ehtaa kultaa, maalattu vaan mustaksi, harmaaksi tai Jontikan vihreeksi.


      • Vuoristotuki
        tsuhnamuna kirjoitti:

        Joo, meil on traktorin nokkapainotkki ehtaa kultaa, maalattu vaan mustaksi, harmaaksi tai Jontikan vihreeksi.

        Aivan sama minkä väriset nokkapsinot tai stereot traktoreissa on. Kommunistinen maataloistuki jakaa rahat laariin tulipa sato tai kato tai sukpolvenvaihdos, lomittaja tai mikä muu vaikeiden vuoristoalueiden emolehmä hyvänsä.


    • EhtaaKommunismia

      MTK-Maalaisliitto kähmi maataloustukiais-ikiliikkujan vehkeillessään ikiystävänsä Neuvostoliiton kanssa isänmaalliset ja rehelliset puolueet "ulkopoliittiseen paitsioon". Maataloustukiaiset ovat paitsi sisällöltään myös historialtaan 100% ehtaa neuvostokummunismia.

      • tsuhnamuna

        1956,vaaran vuosi. Neuvostoliitto ja kansainvälisen työväenliikkeen Suomen osasto; kommunistit sekä muu ammattiliitto vaati yleislakon voimalla, että tyäväen on saatava ruokaa paljon ja halvalla. Niin sitte kehiteltiin syömätuki järjestelmä, joka suuntautui jalostuslaitoksille, jotka siten pystyivät maksamaan maatalou tuotteista jonkunlaista hintaa maataloustuottajille.


    • Agraarisosialismi

      Omillaan toimeentuleva talonpoikaisto on romahtanut tukiaisia pummaaviksi kommunisteiksi.

      • NettiPoliisi

        Onko tämä vihapuhetta?


    • lakeuksienpölhöt

      Pohjanmaa on kolhoosien labra

    • esimerkkiä-kaivataan

      "Omillaan toimeentuleva talonpoikaisto on romahtanut tukiaisia pummaaviksi kommunisteiksi."
      nimimerkki Agraarisosialismi

      "Kyselytutkimusten mukaan maanviljelijöistä peräti 94 % vastusti EUn jäsenyyttä".
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_EU-kansanäänestys

      Muuten, missä viipyy se esimerkin näyttäjä joka ilman maataloustukia harjoittaisi kannattavasti maataloutta.
      Yksikin tuollainen esimerkki riittäisi ja päättäjämme tarkastelisivat maataloustukien tarpeellisuutta aivan uudesta näkökulmasta.
      Mutta kun ei!

      Mikset sinä joka tänne kirjoittelet ala esimerkin näyttäjäksi?
      Peltoa vaan vuokralle niin kuin suomen suurimmilla tiloillakin on.

      • LoppuKommunismille

        Maatalous on kuollut elinkeino, joka on muuttunut rasitteeksi ja vahingonteoksi. Maatalous on uudistettava ja sopeutettava reaalitalouteen terveiden konkurssien ja tukiaisten lakkauttamisen keinoin.

        Ei kuollut herää tukiaisilla. Ei rökäletappiillista maataloutta pidä tekohengitää valtion varoin.

        Vahingollinen maataloustuki on lakkautettava. Kuollut elinkeino on haudattava.


    • Aijjjaaa

      Tätähän mieltä viljelijätkin ovat, tuotteelle oikea, kustannuksia vastaava hinta niin maataloustuista voudaan luopua.

      Jos joku on sitä mieltä että tuottajahinnat jo nyt ovat sellaisia että maataloustuet voidaan lopettaa niin sitten vain vaikka 150 hehtaarin tilalle viljelemään ilman maataloustukia.
      Viljasta saa 125€ tonnilta.
      Kun sitten tuotanto on kannattavaa niin että siitä saa oalkkaakin, alkaa päättäjämmekin tarkastelemaan maataloustukien tarpeellisuutta uudestaan.
      Kumma kun tuollaista esimerkkiviljelijää ei vaan ole ilmaantunut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe