Ison rahasumman talletus tilille !?

nnnn1996

Hei,
olen 20vuotias tyttö. Olen tehnyt verottomana töitä kuukausien ajan ja haluaisin tallettaa n. 3000-4000€ tililleni. En ole tehnyt mitään laitonta, ainoastaan verovapaata työtä. Jos pankki ottaisi minuun yhteyttä talletuksen jälkeen, mitä tapahtuisi? Olisin kuitenkin tässä kohtaa jo tuhlannut koko rahan nettishoppailuun. Eli rahaa ei enää olisi.
Joutuisinko esim poliisin kanssa johonkin tekemisiin yms? Vai mitä oikeen voisi tapahtua? Anteeksi sekava teksti, mutta toivottavasti saan asiallisia vastauksi :)

18

5052

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • eihyvääpäivää_

      "Olen tehnyt verottomana töitä kuukausien ajan"
      "En ole tehnyt mitään laitonta"

      Sinusta verojen maksamatta jättäminen on siis laillista? Varastaa saa, kunhan varastaa muilta veronmaksajilta, eikä joltain yksittäiseltä ihmiseltä?

      Huhhuh.

      • alottaja

        Tarkotin sitä etten ole tehnyt mitään väärää. En ole mikään huumekauppias, kannabis kasvattaja, varastaja tai mikään tuollainen. Olen vain tehnyt töitä itsenäisesti, enkä ole halunnut perustaa mitään yritystä.


      • Verovelvollinen
        alottaja kirjoitti:

        Tarkotin sitä etten ole tehnyt mitään väärää. En ole mikään huumekauppias, kannabis kasvattaja, varastaja tai mikään tuollainen. Olen vain tehnyt töitä itsenäisesti, enkä ole halunnut perustaa mitään yritystä.

        Maksa verot kuten muutkin ja pidä pääsi kiinni. Sinunlaisten takia kaikki muut sitten maksavat enemmän.


    • 3_5

      Ihan sama laitatko rahat tilille talletus/otto-automaatin kautta, vaiko pankin tiskillä. Melko varmasti pyytävät täyttämään lomakkeen varojen alkuperän selvityksestä.
      Ja vaikka kieltäydytkin, niin pankkivirkailija tekee selvityksen rahanpesuepäillystä omaan riskienhallintajärjestelmäänsä, eli jokatapauksessa on mahdollisuus, että vastuuseen joudut teostasi. Sitä en tiedä mitä tapahtuu tuon jälkeen, kun tieto on pankilta mennyt eteenpäin viranomaiselle (?). Itse kun maksan töistäni verot, joilla rahoitetaan monia julkisia käyttämiäni palveluita, mahdollistetaan eläkkeiden maksaminen yms... täytyykö oikeasti aikuisen ihmisen miettiä, että mikä tuossa touhussasi on vialla? Olet kuvottava.

      • alottaja

        Luulin jo viestiä lukiessani, että saan kivan ja asiallisen vastuksen. Mutta sitten toi loppu. t:kuvottava


    • Selväkuinpläkki

      En tiedä, millainen "kiva" vastaus olisi. Aloituksesi on melko sekava, mutta mitään syytä huoleen ei ole. Vie rahat pankkiin, ja kun pankki kysyy niiden alkuperää, vastaa rehellisesti saaneesi rahat tekemällä työtä.

      Kun keväällä saat esitäytetyn veroilmoituksen, lisää tuloihisi töistäsi saamasi tulot myöhemmin tapahtuvaa veronmaksua varten. Jos sinulle on myönnetty vapautus veronmaksusta, kuten itse sanot, et tietenkään joudu maksamaan veroja saamistasi tuloista.

    • Xbanker5

      "Hei,
      olen 20vuotias tyttö. Olen tehnyt verottomana töitä kuukausien ajan ja haluaisin tallettaa n. 3000-4000€ tililleni. En ole tehnyt mitään laitonta, ainoastaan verovapaata työtä. Jos pankki ottaisi minuun yhteyttä talletuksen jälkeen, mitä tapahtuisi? Olisin kuitenkin tässä kohtaa jo tuhlannut koko rahan nettishoppailuun. Eli rahaa ei enää olisi.
      Joutuisinko esim poliisin kanssa johonkin tekemisiin yms? Vai mitä oikeen voisi tapahtua?"

      Helpointa on kaataa rahat TalletusOTTO / OTTOPlus masiinoille jos pankkisi sitä tukee. Tai viedä rahat S-Pankin tilille 500 - 1 000€ eristä. jos olet pankin asiakas, tällöin kannattaa useamman eri toimipaikalle rahat jakaa sekä useammalle päivälle.
      S-Pankille rahat kannattaa olla selkeästi laskettu ennakkoon sekä tallettaa selkeä tasasumma, 500€, 1 000€ koska kassan laskutaitoon ei kannata luottaa. Kolikot kolikkotallettimen läpi mieluiten tai palvelupisteen jossa kolikkolaskin.

      Pankki aivan varmasti vaatii selvitystä rahojen alkuperästä, vastaamattomuus voi sulkea pankkisuhteen. Tällöin lähtee tietoa jo viranomaisille. Pankille ei ole väliä
      talletatko summan kerralla vai pidemmän ajan kuluesta, poikkeavat tapahtumat aktivoivat hälytykset. Selkeintä olisi ottaa rahat työnantajalta suoraan tilille & maksaa verot.

      Tälläinen summa kannattaisi kyllä verottajalle selvittää sekä verotilin kautta maksaa verot. Suomen verottajaa ei vähempää voisi kiinostaa onko sinulla rahaa verojen maksuun vai ei. Mahdollinen talousrikostuomio / veropetos tuomio vie vain tulevaisuuden vaihtoehtoja, vaikka suomesta saa sikailla muualla rikostuomiot voivat olla ongelma sekä syy estää maahantulo / potkia takaisin suomeen saatettuna. Samoin maksuhäiriömerkintä hankaloittaa elämää. Interpolin verkkojen kautta näkyy
      suomen tuomiot kaikkialla, eri asia on jaksaako kukaan tietoa pyytää.

    • Setelit_kiertoon

      Valvonta ja kyttäys on tässä yhteiskunnassa jo sellaisella tasolla, että käteisen tallettaminen aiheuttaa vähintään vaivaa ellei suorastaan epäilyksiä, rettelöitä tai vaikeuksia. Helpommalla pääset, kun yksinkertaisesti jätät talletuksen tekemättä. Jemmaat rahat kotiin ja käytät niitä normaaliin elämiseen. Alat maksaa kauppareissut käteisellä kortin sijasta. Eihän kolme-neljätuhatta kovin pitkäaikainen riesa ole, vaikka peruslaskut menisivät tililtäkin.

      • käteisenaikaonohi

        vaövonta on kyllä ihan hyvä asia... on paljon ihmisiä jotka on rehellisiä ja hoitaa asiat vaikka ei ole aina saumaakaan, mutta sit on ne jotka lusmuaa... siksi raha sähköisenä on paras, koska kaikki rahanliike on pankkien valvonnassa... jne.


      • Ei.suju
        käteisenaikaonohi kirjoitti:

        vaövonta on kyllä ihan hyvä asia... on paljon ihmisiä jotka on rehellisiä ja hoitaa asiat vaikka ei ole aina saumaakaan, mutta sit on ne jotka lusmuaa... siksi raha sähköisenä on paras, koska kaikki rahanliike on pankkien valvonnassa... jne.

        Jos raha kulkisi häiriöittä sähköisesti. Siihen ei voi luottaa yhtään. Aina on oltava käteistä


    • käteinenohi

      tuli mieleen euroajan kynnyksellä saamani ohje omasta pankista. Itsellä oli "pieni" erä markkoja, niin pankkineuvoja antoi vinkin... joka myöhemmin toistui eurokasan kanssa.... laske ne käteiset liikkeelle kaupan kassalla maksaessasi ostoksia ja säästä tilillä olevat rahat, maksa vain laskut tilin kautta... Siihen ei kukaan ns. ota kantaa....

    • uhhgu

      Maksa veros rotts

    • sijoittaja

      Maksetaanko sun tililles korkoa?

      • Rahanpesukone7

        Bank Norwegian 1.75%. Helppo nettipankki. Hyvä kaveri S-Pankille jossa on Visa Debit & perus tilit. Voihan kokeilla saako myõs Visa Credit korttia tuolta Norwegianilta.


    • random-life

      "Olisin kuitenkin tässä kohtaa jo tuhlannut koko rahan nettishoppailuun. Eli rahaa ei enää olisi."

      Tuossa tiivistyy taloudellisen typeryyden riemulaulu ja se miksi yksinkertaiset massat eivät koskaan vaurastu, jossa ovat itse sen esteenä.

      Nuori joka pimeillä duuneilla on saanut muutaman tonnin kasaan ja on ne heti hassaamassa typerään ja lyhytnäköiseen random-choppailuun sen sijaan, että edes alkaisi miettiä ja suunnitella pidempijänteisesti vastuullista rahankäyttöä, säästämistä ja sijoitamista (raha tekemään rahaa laillisesti) jolla menestyisi taloudellisesti pitkällä aikavälillä.

      Tyhmästä päästä kärsii koko lyhyt elämä ...

    • No.mutta

      Pankissa tietenkin kysyttäisiin rahojen alkuperää, rahanpesua kun riittää ja näin se nyt vaan toimii. Tuskinpa pankki sinut verottajalle ilmoitttaa. Verottomana tienatut rahat menee sinne harmaan talouden piiriin. Jos verottaja kysyy, miten aiot toimia mietipä sitä. Toisekseen, menetät pimeillä töilläsi sosiaaliturvat ja eläke-edut, kannattaako? Oma on valintasi, niin myös valintojesi seuraukset.

    • Mutkilainen

      Minä möin auton ja talletin 2600 euroa Osuuspankissa omalle tilille, eikä kukaan kysynyt mitään.

    • fyffeli

      kysyvät rahan alkuperää, rahanpesu yksi syy.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1769
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      42
      1568
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      46
      1527
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1477
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1457
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      2
      1122
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      2
      1102
    Aihe