Vanha Liitto on kuollut ja kuopattu ja hyvä niin!

KTS--

KAIKKI ehdollisen Vanhan Testamentin lupaukset on pyyhitty pois Uudessa Liitossa. Israel ei pitänyt liittoa ja sai mennä. Nyt on Uusi Liitto ja uudet kujeet. Näiden kohtien mukaisesti Israel menetti asemansa:

5.Mooseksen kirja:
8:19 Mutta JOS sinä unhotat Herran, sinun Jumalasi, ja seuraat muita jumalia, palvelet niitä ja kumarrat niitä, niin minä vakuutan teille tänä päivänä, että te peräti hukutte.
13:18 JOS sinä vain kuulet Herran, sinun Jumalasi ääntä ja pidät kaikki hänen käskynsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, ja teet sitä, mikä on oikein Herran, sinun Jumalasi, silmissä."
19:9 JOS sinä noudatat tarkoin kaikkia näitä käskyjä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, niin että alati rakastat Herraa, sinun Jumalaasi, ja vaellat hänen teitänsä, lisää silloin vielä kolme kaupunkia näihin kolmeen,
28:9 Herra korottaa sinut hänelle pyhitetyksi kansaksi, niinkuin hän valalla vannoen on sinulle luvannut, jos sinä noudatat Herran, sinun Jumalasi, käskyjä ja vaellat hänen teitänsä.
28:15 Mutta JOS sinä et kuule Herran, sinun Jumalasi, ääntä etkä tarkoin pidä kaikkia hänen käskyjänsä ja säädöksiänsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, niin kaikki nämä kiroukset tulevat sinun päällesi ja saavuttavat sinut.

Vanha Liitto oli ehdollinen!

Nyt tähdätään Kristukseen aikä lihallisiin kansoihin!

36

223

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monetennustukset

      Vanhassa testamentissa on paljon ennustuksia, jotka täyttyvät nykyään ja odottavat täyttymistään. Uuden testamentin kirjoittavat lainasivat niitä ja ennenkaikkaikkea Jeesus teki niin. Lakiliitto, jonka Jumala teki Israelin kansan kanssa lakkasi silloin, kun Jeesus täytti sen. Mutta sen periaatteet ovat kuitenkin vieläkin voimassa, vaikka emme ole enää lakiliiton alaisia. Mutta vanhassa testamentissa, eli hebrealaisissa kirjoituksissa on paljon muutakin. Esim. Jeesus vertasi meidän päiviämme Nooan päiviin. Danielin kirjassa puhutaan maailmanvaltojen noususta ja Danielin kuvaus kuvapatsaasta odottaa vielä lopullista täyttymystään. Daniel ennustaa myös 2.ssa luvussa erään tärkeän ennustuksen, joka odottaa lopullista toteutumistaan jae 44.

    • Loppujakuopattu
    • totisestiamen

      Näin on lakiliitto on kuopattu.

    • kivahomma

      Yes näin on.

    • KTS--

      Johanneksen evankeliumi:
      5:18 Sentähden juutalaiset vielä enemmän tavoittelivat häntä tappaaksensa, kun hän ei ainoastaan KUMONNUT sapattia, vaan myös sanoi Jumalaa Isäksensä, tehden itsensä Jumalan vertaiseksi.

      Niinsevaan meni

      • 1234567---

        Monet vääristellysti pitävät Jeesusta sapatin kumoajana. Tässähän juutalaiset pitivät Jeesusta sapatin kumoajana, syystä, että Jeesus paransi sapattisin opetustensa ohella sairaita. Juutalaisten mielestä ei olisi edes sairaita saanut sapattisin parantaa.
        Jeesus ei kumonnut sapattia, vaan teki sapatista ihmisläheisemmän parantamalla sapattisin sairaita. Sehän on itsestään selvää, että sairaat on aina parannettava.


    • niinsevaanmeni

      Jeesus ei kumonnut lakia vaa vanhan liiton opit.

      • 1234567---

        Mitä kumottiin ristillä ? Kaikki ne käskyt ja lait säädöksineen, jotka varjona esikuvallisesti viittasivat Kristukseen, kuten uhrilait ne kumoutuivat ristillä. Enää ei tarvitse uhrata eläimiä. Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin.
        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja profeettoja, joten kymmenenkäskyn laki on voimassa myöskin Uudessaliitossa sydämissämme.


      • dfdki7iui8
        1234567--- kirjoitti:

        Mitä kumottiin ristillä ? Kaikki ne käskyt ja lait säädöksineen, jotka varjona esikuvallisesti viittasivat Kristukseen, kuten uhrilait ne kumoutuivat ristillä. Enää ei tarvitse uhrata eläimiä. Katso Jumalan Karitsa, joka pois ottaa maailman synnin.
        Jeesus ei tullut kumoamaan lakia ja profeettoja, joten kymmenenkäskyn laki on voimassa myöskin Uudessaliitossa sydämissämme.

        Kun seurakunta temmataan, armotalouskausi päättyy ja alkaa jälleen lain talouskausi ja eläinten uhraaminen - sillä maan päällä ei ole enää Pyhää Henkeä, joka meni seurakunnan mukana pois maailmasta.


      • 1234567---
        dfdki7iui8 kirjoitti:

        Kun seurakunta temmataan, armotalouskausi päättyy ja alkaa jälleen lain talouskausi ja eläinten uhraaminen - sillä maan päällä ei ole enää Pyhää Henkeä, joka meni seurakunnan mukana pois maailmasta.

        Nyt olet mennyt täysin harhaan ! Pyhät Jeesus vie toisessa tulemisessaan 1000-vuodeksi taivaaseen, jonne on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. Näin laulamme: Sinne Jeesus jo valmistamaan mennyt on kodin kaunehimman".

        Kaikki jumalattomat saavat surmansa Jeesuksen toisessa tulemisessa Hänen ilmestyksestään. Täällä ei ole enää eläinten uhraamisia. Maa on autio ja tyhjä sen 1000-vuotta ja paholainen sidottuna.

        1000-vuoden jälkeen on jumalattomien herätys kuolleista ja paholainenkin päästetään vankeudestaan vähäksi aikaa. He nousevat yli maan avaruuden ja piirittävät pyhien leirin. Tuli lankeaa alas taivaasta ja kulutta heidät. Tämä on toinen kuolema.

        Tämän jälkeen Jumala luo uuden taivaan ja uuden maan, jossa vanhurskaus asuu.


    • capiche

      Ei Israelin asema Jumalan silmissä ole miksikään muuttunut. Israel on maksanut monta kertaa kalliisti tottelemattomuudestaan, mutta Israelin jäännös tulee aikanaan pelastumaan. Nykyistä Israelia ei tarvitse kritiikittä jumaloida, mutta ei pidä myöskään väheksyä. On muistettava, että juuri tämän kansan kautta Jumala toi maailmaan pelastussuunnitelmansa Jeesuksessa.

      Suurin osa VT:n lupauksista oli tarkoitettu Israelille tai VT:n kertomusten henkilöille. Ei yksittäisiä VT:n lupauksia ole tarkoituskaan siirtää suoraan koskemaan Mattia tai Maijaa. Jumalalla on omat suunnitelmansa ja lupauksensa jokaiselle uskovalle. Vanhaa Testamenttia on luettava sillä mielellä, että Jumala kertoo siellä kuka Hän on ja mitkä Hänen suunnitelmansa ovat. Se sisältää edelleenkin relevantit ohjeet siitä miten elää hyvää ja Jumalan mielen mukaista elämää. Jeesus ei tullut kumoamaan lakia vaan täyttämään sen.

    • äläenääuhraa

      Jeesuksen kautta kuiteskii kumottiin vanha liitto eläinuhreineen. Et kai enää uhraa eläimiä capiche?

      • capiche

        Pitääkö kristillisellä palstalla toistaa itsestäänselvyyksiä? Montako eläinuhreja uhraavaa kristittyä sinä tunnet? Tarkoitin tietenkin sitä, että esim. 10 käskyä kelpaa edelleenkin ohjeeksi siitä miten eletään sovussa Jumalan ja ihmisten kanssa.


    • Urkkikeke

      Amen vanha liitto on kuollut ja kuopattu.

    • Amentälle

      Jeesus voitti kuoleman.

    • ameniaaa

      Ei hän ole täällä. Hän on noussut kuolleista, niin kuin hän sanoi

    • Siniilta

      Aamen kiitos Jumalalle.

    • Olarinjoke

      Jeesus on Herra amen.

    • ohion

      heb 8. 6. Mutta tämä taas on saanut niin paljoa jalomman viran, kuin hän on myös paremman liiton välimies, liiton, joka on paremmille lupauksille perustettu. 7. Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle.

    • Tämä_On_Totuus

      KTS on saatanan kätyri ja valekristitty. Kun KTS tulee näin voimakkaasti sotimaan Vanhan testamentin sääntöjä vastaan, niin hän paljastaa samalla, mikä on totuus KTS:n valheen toisella puolella.

      Totuus on se, ettei Jumalan sanaa voi tehdä tyhjäksi ja Vanhan testamentin säännöt ovat voimassa myös uuden liiton aikana. Tässä on varma todistus siitä, että näin on ja myös siitä, että KTS lukee Raamattu kuin piru, mikä hän todellisuudessa on.

      Mt 5: 17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut.

      Room 3: 31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo.

      Ap.t 25: 8. sillä Paavali torjui syytökset ja sanoi: "Minä en ole mitään rikkonut juutalaisten lakia enkä pyhäkköä enkä keisaria vastaan".

      Room 11: 1 Kysyn siis: ei kai Jumala ole hylännyt omaa kansaansa? Ei toki! Olenhan minäkin israelilainen, Abrahamin jälkeläinen, Benjaminin heimoa. 2 Ei Jumala ole hylännyt kansaansa, jonka hän edeltäkäsin on valinnut -- 25 Veljet, jotta ette olisi oman viisautenne varassa, teidän tulee tuntea tämä salaisuus: paatumus, joka on kohdannut osaa Israelin kansasta, kestää siihen asti kun muista kansoista koottava määrä on tullut täyteen. 26 Sen tapahduttua koko Israel on pelastuva, niin kuin on kirjoitettu: -- Siionista on tuleva Pelastaja, hän poistaa jumalattomuuden Jaakobin jälkeläisistä.

    • kiitollinenriemumieli

      Jeesus kumosi vanhan liiton. Enää ei uhrata eläimiä. Jeesus poisti eläinuhrit uhraamalla itsensä ristillä.

      • mieti.tätä

        Paavali uhrasi eläinuhreja uuden liiton aikana. Eläinuhrit lopetti Jerusalemin temppelin tuhoutuminen, koska temppelin ulkopuolella ei saa uhrata temppeliuhreja. Nyt meillä on uhriateriana ehtoollinen Golgatan muistoksi, mikä riittää meille.

        Apt. 21: Paavali otti miehet mukaansa ja puhdistautui seuraavana päivänä heidän kanssaan. Sitten hän meni temppeliin ja ilmoitti, milloin heidän puhdistumisaikansa päättyisi ja kunkin puolesta suoritettaisiin uhri.


    • KTS--

      Laitakaistalaisten vinkumisista huolimatta Vanha Liitto on kuollut ja Uusi elää!

      Noin vuonna 30 jkr. juutalaiset huomasivat temppelin teurasuhrin menettäneen tehonsa.

      "..Talmudista löydämme kohdan, joka kertoo, että toisen temppelin aikoihin oli sellainen tapa; että leeviläiset sitoivat punaisen villaköyden vuohen (Azazel) sarviin, joka sitten muuttui valkoiseksi. Tätä tapahtumaa juutalaiset pitivät Jumalan anteeksiannon merkkinä sekä he uskoivat, että se oli täyttymys Jes 1:18:lle:

      Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi, Jes 1:18

      Jeesuksen Kristuksen kuoleman jälkeen villaköysi ei enää koskaan muuttunut valkoiseksi.

      Talmud: "Neljäkymmentä vuotta ennen kuin pyhä temppeli tuhottiin, tapahtui seuraavaa: suurena sovituspäivänä oinas lakkasi olemasta yliluonnollinen; punainen villaköysi, joka yleensä muuttuu valkoiseksi, pysyi nyt punaisena eikä muuttunut; ja pyhäkön kynttelikön lännen puoleinen kynttilä ei suostunut palamaan, kun pyhän temppelin ovet avautuivat itsestään."

      Se oli merkki vanhan liiton lakkaamisesta, koska Uusi Liitto oli alkanut.

      HYVÄ!

      • ioioioioioo

        KTS - sinä olet kuollut demoni.


    • pisteasiaan

      Vanha liitto kumoutui.

    • amenjakiitosta

      Iloa ja riemua uudesta liitosta Jeesuksen veressä.

    • näinonnäreheet

      No kumotuihan se,

      • 1234567---

        Kymmenkäskyn lakia ei kumottu. Jeesuskin sanoi: En ole tullut kumoamaan lakia ja profeettoja.


    • Parempiliitto

      Mutta tämä taas on saanut niin paljoa jalomman viran, kuin hän on myös paremman liiton välimies, liiton, joka on paremmille lupauksille perustettu.

    • voimanarmoa

      Armon voimaa

    • Laskuntulos

      Juutalaiset ovat edelleen Jumalan omaisuuskansa, Jumalan vaimo (avioliitto kestää niin kauan kun toinen elää!), Jumalan silmäterä. Tosin tänä päivänä juudan kansa on aviorikkoja kansa, jolle Jumala antaa keppiä. Mutta kohta se on oikeassa asemassa, kun Jeesus tulee Jerusalemiin.

    • juudah

      Aamen just niin.

    • Todistajax

      On totta. Kiitos Jumalan.

    • ihmisuhri

      Nm. "kiitollinenriemumieli" kirjoitti "Jeesus uhrasi itsensä" Eihän Jeesus itseään uhrannut,Jumalahan hänet uhrasi

    • Totuuttapeliin

      Hep. 9:14 kuinka paljoa enemmän on Kristuksen veri, hänen, joka iankaikkisen Hengen kautta uhrasi itsensä viattomana Jumalalle, puhdistava meidän omantuntomme kuolleista teoista palvelemaan elävää Jumalaa!

    • Merkkierkk7

      Armenia ja Jumalan kiitos.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe